BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 26, 2009
Novel : Sesucinya Cintamu 11
Nama Pena : ikmal zurin

Hubungan antara Ammar dan Ain kini semakin erat.Tiada lagi kedengaran suara-suara mereka yang sering bertengkar seperti anjing dan kucing.

"Saya nak jaga Mamalah Ammar."Ucap Ain perlahan kepada suaminya.Dia ingin menghabiskan masanya dengan Mamanya.Jika boleh setiap saat dia ingin bersama dengan Mamanya itu.Membahagiakannya di saat-saat akhir hidupnya.

"Tapi orang lain pun perlukan awak jugak."Namun ucapan itu tidak mengubah pendirian Ain.Ain masih lagi setia di sisi Mamanya yang sedang lena tidur dibuai mimpi.
"Mama pun tak suka tengok awak macam ni.Dia nak awak teruskan hidup awak.Kalau awak asyik dengan dia 24jam awak tak terfikir ke yang Mama awak akan lagi bertambah stress?"Ain mengalihkan pandangannya ke arah Ammar yang sedang berdiri sambil berpeluk tubuh di sebelahnya.

"Kenapa pulak?Apa awak ingat Mama stress tengok muka saya sepanjang masa?Teruk sangat ke muka saya?"Suaranya sudah hampir tinggi.Nasib baik dia teringat yang Mamanya itu sedang tidur.Dia lihatnya Ammar tergelak kecil.

"Apa yang lawaknya?Saya buat lawak ke?"Geram pula dia melihat Ammar mentertawakannya seperti dia itu orang bodoh.

"Tak,tak.Muka awak kelakar sangat tadi."Ammar semakin galak ketawa.Dia menekup mulutnya.Menahan nada ketawanya supaya tidak terlalu kuat.Ain menjeling tajam.Sakitnya hati dia.

"Ain?Maksud saya kalau awak asyik dengan Mama,Mama pasti akan rasa yang awak akan cuba menghabiskan masa awak dengan dia.Maksudnya nampak sangat macam dia dah nak tinggalkan awak.Awak menjatuhkan semangatnya.Cuba kita happykan.Saya tahu kebahagian awak adalah kebahagian dia.Percayalah cakap saya."Ada benarnya juga cakap Ammar itu.Mamanya itu acap kali menyuruhnya menikmati hidupnya.Ya Mama pernah cakap kebahagian Mama adalah kebahagian Ain.

"Tapi saya bahagia berada dekat dengan Mama."Ammar menghela nafas berat.

"Betul ke?Saya tak nampak awak happy pun?Every single time,saya nampak awak sedih bila dengan Mama awak.Happy ke tu Ain?"Soalan cepu emas!Padan muka.Jawablah kau.

"Errr..Habis awak nak suruh saya buat apa?"Mati akal sudah Ain.Tak tahu hendak membalas apa.

"Enjoy your life."Ammar memegang bahu Ain.

"Dan lupakan Mama?Macam tu?"

"Saya tak suruh pun awak lupakan Mama.Saya nak awak bahagiakan Mama dengan kebahagian yang awak miliki Ain."Ain merenung lantai mozek di bilik tidur itu.

"Betul apa yang Ammar cakap tu Ain…"Kedengaran satu suara lemah.Ain segera melihat wajah empunya suara.

"Apa yang Mama cakap ni?"

"Mama nak Ain bahagia.Mama dah dengar dah semua tadi."

"Oh Mama pura-pura tidur ya?"Datin Suraya mengusap muka satu-satu anaknya itu.

"Pergilah…"Datin Suraya memandang ke arah menantunya lantas tersenyum.

"Berikan dia kebahagian Ammar…"Ammar tersenyum nipis.Perlukah dia membahagiakan wanita itu?Ya mungkin untuk mengambil kesempatan ke atasnya.Ammar tersenyum di dalam hatinya.


Pasangan suami isteri itu mengambil keputusan untuk pergi Mid Valley Mega Mall.Atas cadangan Ammar juga sebenarnya kerana menurutnya dia ingin membeli beberapa helai pakaian baru.Sudah lama juga dia tidak membeli-belah untuk dirinya sendiri.
"Awak belikan je apa-apa eh?Saya ada hal kejap."Ammar menanggalkan kaca mata hitamnya.Dia membetulka sedikit rambutnya.Ain hanya melihat perbuatan lelaki itu dengan muka yang terpinga-pinga.

"Awak tak suka makan Mc’Donalds eh?Haha.Lain kali cakaplah.Tak payah nak buat muka blur macam tu."Ain menggelengkan kepalanya.

"Hello!Mc’Donalds is my favourite fast food okey?Saya buat muka blur sebab saya pelik awak nak pergi mana?Awak nak pergi shopping sorang-sorang ke?"

"Taklah.Saya ada hal kejap je.Nanti saya datang sini balik.Awak tolong belikan apa-apa untuk saya.Awak nak makan dulu makan jelah.Okey?Nah."Ammar menghulurkan not hijau tua kepada Ain.

"My treat.Hari ni saya belanja semua."Lelaki itu tersenyum dan berlalu pergi di celahan orang ramai.Ain menarik nafas dalam.Perutnya pun dah berbunyi meminta diisi.Dia melihat jam di tangannya.Sudah pukul 1 petang.Waktu makan tengahari.Padanlah.Ain melangkah masuk ke dalam restoran Mc’Donalds dan kakinya menuju kea rah kaunter.Dia memesan satu set Mc’Chicken dan satu set Big Mac.Sungguh dia hanya main pilih sahaja untuk Ammar.’Harap-haraplah dia makan Big Mac.’Setelah menglagsaikan bayaran,Ain membawa dulang dan mendaki ke tingat atas.Dia mengambil tempat jauh sedikit di belakang.Pada mulanya niat hendak menunggu Ammar untuk makan bersama tapi perutnya seperti dah ada orang ‘berperang’ di dalamnya dengan senang hati dia menjamu selera burgernya itu.

"Hei!Sorry lambat.Dah habis makan dah?Lama ke tunggu saya tadi?"Ain mengerling ke arah jamnya.

"Eh taklah.Lebih kurang 45minit je tunggu awak.Kejap je."Perli Ain.Ammar tersengih.Matanya tertancap kea rag satu burger dan kentang goreng beserta satu gelas air.Kemudian dia melihat muka Ain.

"Kenapa?Awak tak makan eh Big Mac?Sorry,sorry.Saya tak tahu.Saya main pilih je.Belilah yang lain.Oh ni duit awak tadi!"Ain mengambil duit baki yang tersimpan di dalam tas tangannya.Ammar masih lagi merenung wanita dihadapannya.

"Pandai awak pilih."Terkesima Ain.

"Huh?"

"Ni favourite saya.Seriously."Ujar Ammar sambil tersenyum lantas menginggit sedikit burger ditangannya.

"Oh ye ke?"Tak percaya pula dia.Memang gerak hatinya menyuruhnya memilih burger itu.Entah-entah kebetulan je kot.

"Tak ada siapa tahu burger favourite saya,kecuali awak dengan ibu.Baguslah gerak hati korang dua.Hehe."Kesitu pulak Ammar ni.Aduihai.Ain mententeramkan hatinya dengan mengatakan bahawa ianya adalah kebetulan.Tak ada apa-apa.

Setelah mengisi perut masing-masing mereka melangkah masuk ke dalam kedai Philosophy-Men.Mata Ain menjelajah di dalam kedai itu.Kemudian matanya melihat ke arah Ammar.Dilihatnya Ammar sedang sibuk mencari boxer.Tiba-tiba pula dia rasa segan,segera dia keluar dari kedai itu dan lebih selesa dia menunggu di luar.Beberapa minit kemudian,Ammar keluar dengan membawa beg plastik di tangannya.

"Kenapa awak keluar?Bosan ke?"

"Huh?Tak adalah.Saja je ambik angin dekat luar.Hehe.Dah jom."Kemudian mereka menuju ke kedai Top Man diikuti dengan Adidas dan Three Point Six.

"Jom masuk kedai tu jap."Ain hanya menurut sahaja.Tetapi apabila Ammar mengambil baju perempuan membuatkan dahi Ain berkerut seribu.Biar betul mamat ni!

"Cantik tak?"’Mungkin dia nak beli dekat adik dia kot.’Getus hati Ain.

"Lawa.Hermm ya cantik."Ammar memberikan pakaian itu kepada Ain.

"Pergi cuba."Bertambah berkerut dahi Ain.

"Buat apa?Ala Aisyah muat apa.Dia bukannya besar mana pun."Ammar tergelak besar.

"Apa?"

"Siapa kata saya nak beli dekat dia?Saya nak beli dekat awaklah."Ain menelan air liur.Dia tertunduk malu.

"Tak apalah.Saya tak nak terima apa-apa daripada awak."Katanya ikhlas.Sungguh dia tidak mahu terhutang budi.

"Lahhh macam tu pulak.Orang nak bagi,nak jual mahal pulak.Tak ada apa-apalah maknanya."

"It’s ok Ammar."Ammar mendengus.Dia kemudiannya menarik Ain membelakanginya.Kemudian dia meletakkan baju itu di atas badan isterinya.Muat!Kemudian dia terus sahaja membeli baju itu dan menyerahkan beg plastik itu kepada Ain.

"Sama-sama.Dah jom."Ain tidak terkata apa.Tadi pun Ammar sudah belikannya kasut yang mahal harganya.Itupun sebab terpaksa dia menerimannya.Apa maknanya semua ni?

"Eh,eh!Awak nak pergi mana?"Tanya Ain kepada Ammar apabila melihat Ammar sedang berjalan arah bertentangan dengannya.

"Oh lupa nak bagitahu.Kita tengok wayang.Hehe.Sorry.Jomlah.Dah start dah ni."Akur sahajalah Ain.Kalau ditolak nanti jauh hati pula lelaki itu.

"Cerita apa?"

"Wait and see."Sinis sahaja senyuman Ammar.

Mereka menonton wayang lewat malam pada hari minggu itu.Kelihatan ramai pasangan-pasangan bercinta berdua-duan menonton wayang.Ain terasa kekok pula apabila dia juga merasa seperti pasangan bercinta sedangkan tidak!Ain hanya diam seribu bahasa dan matanya hanya menatap ke arah skrin besar di hadapannya yang sedang memaparkan iklan kamera Canon.Tanpa disedari oleh Ain,sejak dia mula duduk di kerusi di dalam panggun itu,Ammar hanya merenungnya sahaja.Hairan juga hati Ammar.Hatinya seperti tertarik untuk melihat wajah disebelahnya.

"Ammar!Cerita hantu!Saya tak sukalah tengok cerita hantu.Ermm..Takut…Saya tunggu dekat luar jelah."Suara Ain mencantaskan lamunan Ammar.

"Huh apa dia?"Tanya Ammar dengan mukanya yang terpinga-pinga.

"Ish awak ni!Saya takut kalau tengok cerita hantu.Saya tunggu dekat luar eh?"Ain sudah pun bangun dari kerusinya.Belum sempat kakinya melangkah untuk menaiki tangga tangannya sempat dipegang oleh Ammar.

"Sayakan ada?Nak takut apa?"Orang ramai sudah pun mula memarahi Ain kerana dia menjadi penghalang untuk mereka menonton tayangan wayang yang sudah pun bermula itu.Ain akhirnya terpaksa duduk kembali.Ammar tersenyum puas.

Selama dalam panggung itu,hati Ain berdegup kencang.Sungguh dia takut.Tiba-tiba satu babak mengejutkan terpapar di matanya.Dia terjerit kecil dan mengenggam erat tangan disebelahnya.Ammar menatap tangannya yang digenggam erat itu.Perasaan aneh itu timbul.Entah mengapa hatinya berbunga-bunga saat itu.Ain yang menyedari perbuatannya itu segera meleraikan genggamannya itu.

"Sorry.Tak sengaja."Ujar Ain perlahan.Malu pula dia dengan apa yang dilakukannya tadi.

"Ain?"Wanita itu menoleh.

"Herm?"

"Saya…ermm…sayaa…’’Gagap tutur Ammar.Dia membetulkan duduknya.

"Saya…Saya…"

"Saya apa?!"Bentak Ain.

"Saya cintakan awak!"Terkejut Ammar dibuatnya.Dapat dilihat di dalam kesamaran itu mata Ain terbeliak.Pantas Ain berlalu dari situ.Ammar menepuk dahinya.’Aduh bodohnya aku!’

"Ain!Ain Alysa!Tunggu!"Ain tidak mempedulikan panggilan itu.Kakinya melangkah laju.Semakin laju juga Ammar mengejarnya.

"Ain listen!"Ammar menarik bahu Ain supaya menghadapnya.Ain cuba untuk meloloskan diri tetapi dia sepertinya dikurung oleh Ammar.Ammar meletakkan kedua-dua tangannya di sisi Ain.

"Kenapa awak lari?"Tanya Ammar dengan nafas yang masih tidak teratur akibat mengejar isterinya tadi.Laju juga Ain tu jalan.

"Saya dah cakap dengan awak kita hanya boleh jadi kawan!Apa masalah awak?!Mana janji awak pada saya?!"Marah Ain.

"Salah ke saya mencintai awak Ain?"Seraya itu Ain menganggukan kepalanya.

"Ya!"

"Sebab?"Soalan maut!Kalau salah jawab habislah..

"Err..Sebab err..saya takkan boleh cintakan awak.Awak bertepuk sebelah tangan…"Ikhlaskah hatinya mengatakan itu?Dia sendiri tidak tahu sebenarnya.

"Kalau macam tu pandang tepat ke mata saya dan cakap awak tak cintakan saya."Duga Ammar.Hatinya membuak-buak ingin tahu sejauh manakah kebenaran wanita itu.Perlahan-lahan Ain menggerakkan anak matanya untuk menatap wajah lelaki dihadapannya.Jantungnya berdegup kencang tatkala melihat mata tajam lelaki itu.Dia tunduk kembali.

"Pandang saya cakap awak tak cintakan saya."Arah Ammar buat kali keduanya.Bunyinya seperti ugutan dan cabaran di telinga Ain.Dengan semangat yang kental kononnya dia memandang tepat ke arah mata Ammar.

"Saya tak cintakan awak!"Ain menolak tangan kasar lelaki itu dan berlalu pergi dari situ.Air matanya hampir sahaja tumpah.Sedih hatinya.

‘Hah?Sedih?Kenapa aku perlu sedih?Sungguh aku tak cintakan dia.Benarkah?Arghhh!’

Ammar meraut mukanya.Dia menumbuk dinding di depannya.Geram!Mana tidaknya rancangannya gagal pula…


Perang dingin antara Ammar dan Ain sudah pun dua minggu lamanya.Masih begitu sahaja.Tiada apa-apa yang dilakukan samada daripada Ammar mahupun Ain.Kepala Ammar makin kusut apabila tempoh yang diberikan oleh Danial hanya tinggal sebulan sahaja lagi.Dia harus melakukan sesuatu.

"Ammar mana?"Ain menuju ke dapur diikuti oleh Nurin.

"Ha?Dia ada flight.Dah dua minggu jugak.Sepanjang kami gaduh ni dia tak ada.Legalah jugak aku tak payah nak menghadap muka dia."Ain mencapai cawan yang berwarna putih berserta tin milo di dalam almari dapur rumah itu.Nurin melabuhkan punggungnya di kerusi meja makan dapur itu.

"Korang gaduh lagi?"

"Yup."Ain mengeluh kecil.Dia menuangkan air panas ke dalam cawan yang berisi serbuk milo itu.

"Kali ni pasal apa pulak?"

"Herm…Dia cakap dia cintakan aku."Lambat-lambat Ain menjawab.Nurin tersenyum lebar.

"Haa!Baguslah tu!Apa masalahnya pulak?Ni mesti kau ni?"Ain menghulurkan cawan yang berisi milo panas itu kepada Nurin dan mereka berjalan menuju ke ruang tamu.

"Aku tak tahu."Ain menghempaskan dirinya di atas sofa.Letih dengan masalah yang dihadapinya.

"Kau tak cintakan dia?"Nurin meletakkan cawan yang dipegangnya itu di atas meja kopi dan mengambil tempat di sebelah Ain.

"Aku tak tahu Rin.Aku keliru.Aku tak tahu samada dia betul-betul cintakan aku atau pun tidak.Entah-entah dia nak permainkan perasaan aku."Luah Ain.Lega sedikit beban yang berbuku di dadanya itu.

"Kau tak bolehlah nak samakan semua lelaki.Kau kenalah beri dia peluang untuk buktikan kepada kau yang dia betul cintakan kau.Tuhan tak kejam Ain.Dia takkan hukum kau.Kau je kena bagi peluang dekat diri kau untuk terima cinta dia herm?"Pujuk Nurin.Ain mengambil nafas panjang.

"Aku kena fikir dulu.Susah untuk aku buka hati aku untuk dia.Aku cuma takut.Takut tersalah langkah lagi."Nurin mencapai tangan sahabatnya itu.

"Kau kena berani terima risiko untuk bahagia.Tiada kebahagian tanpa kesedihan Ain."Ain mendakap wanita di sebelahnya itu.Air matanya gugur.Berat sungguh dugaanMu wahai Tuhan.


"You kena tolong I Nurin.I mesti kena menangi hati dia.Please."Ujar Ammar separuh merayu.Ammar menjumpai Nurin di kafe Old Town White Coffee setelah pulang sahaja dari kerjanya.Masih dengan baju kerjanya.Pulang ke rumah pun belum.Takut untuk berdepan dengan Ain.

"You nak I tolong apa?You kena usaha sendiri Ammar."

"Bukan ke I berusaha ni?I jumpa you nak tanya you.Boleh you bagitahu I apa yang dia suka,apa yang dia tak suka?Then senanglah I nak ambik hati dia.Pleaseee…"Dia mendapat nombor telefon Nurin daripada melihat telefon bimbit milik Ain.Secara sunyi-sunyi.Dia tahu yang Nurin tu sahabat hidup mati isterinya itu.Kalau Syahir dia kurang pasti.Jadi dia lebih untuk memilih Nurin.Nurin menghela nafas berat.Ya dia harus membantu lelaki itu.

"Tapi you mesti janji yang you takkan lukakan dia?Dia dah banyak kali terluka sebab lelaki.I percayakan you okey?"Laju sahaja Ammar mengangguk.Apa dia peduli jika Ain terluka lagi?Yang penting dia dapat habuannya.

"Okey.Birthday dia nak dekat dah ni.Lusa birthday dia.So you boleh buat surprise untuk dia.Mungkin siang tu dia mungkin keluar dengan kawan-kawan dia.Tapi you ada masa waktu malam."

"Dia suka apa?"Ammar menghirup kopi yang berbaki di dalam cawan antik kedai itu.

"Herm well she’s like chocolate.Cadbory fruit and nuts is her favourite.Dia suka novel misteri.Cerita-cerita misteri.Dia suka lagu jazz.Dia suka tengok DVD bukan cerita hantu.Cerita lawak dan cerita romantik.Dia tak suka lipas tapi suka sangat-sangatnya lah kepada kucing.Kucing parsi.Dia teringin sangat nak beli tapi yelah mak dia alah dengan bulu.So dia tak dapat bela.Lagi dia tak suka sushi,suka warna hijau,suka seorang lelaki yang romantik.Mungkin sampai situ dulu.You cubalah buat apa yang dia suka tu.InsyAllah hati dia terbuka untuk you.Dia cakap dengan I dia cuma takut you kecewakan dia.I hope you won’t okey?"Panjang lebar Nurin menceritakannya.Sampai Ammar terpaksa menulis semua maklumat itu di atas tisu.

"Thanks a lot Nurin!You’re the best!I takkan hampakan dia.Don’t worry."Ujar Ammar seakan-akan jujur sedangkan hatinya sebaliknya.

"Okey I have to go.Banyak kerja dekat office.Nice to meet you.By the way,your treat right?"Seraya Ammar mengangguk dan tersenyum.Nurin berlalu pergi beberapa ketika kemudian.Ammar tersenyum puas.Dia yakin kali ini Ain akan jatuh di tangannya.


Majlis hari jadi Ain disambut di restoran Little Penang,The Curve’.Meriah gamaknya majlis itu.Ramai kawan-kawannya yang hadir termasuklah Nurin dan Syahir.

"Ain hari ni I belanja okey?"Ujar Syahir setelah Ain selesai menjamu selera laksa penang.

"Oh really?How sweet.Menyampah je.Haha thanks!Lagipun you dah lama tak belanja I kan?Haha."Gurau Ain.

"Eh kenapa Ammar tak ikut?"Kaki Syahir dipijak oleh Nurin yang memakai kasut tumit tinggi itu.Ya memang sakit!

"Adoiii!What?"Nurin membuat memek muka memberi isyarat tanpa disedari oleh Ain yang sedang bercakap dengan Sufian di sebelahnya.

"Oh I lupa.You jumpa dengan lelaki tu?Dia sungguh-sungguh tak?"Nurin mengangkat bahunya.

"I don’t know but nampak muka dia serius.Mungkinlah.Kita doa yang terbaik untuk mereka sudahlah.I dah tak sanggup tengok Ain sedih lagi."Syahir mengangguk.

"Hai korang dua ni borak bukan main rancak lagi.Cerita apa?Ha ni mesti kes mengumpat ni?Betul tak?"

"A’a mengumpat pasal you.Haha."Ain tersengih.Bukan kerana apa yang diucapkan oleh Syahir itu.

"Korang dua sweetlah.Kahwin jelah.Umur pun dah lanjutkan?Nanti seorang bujang terlajak seorang andartu.Hehe."Membuntang mata Syahir dan Nurin.Mereka memandang semasa sendiri.

"Ain!"Serentak kedua-duanya memanggil namanya.

"Haha marah ke?Relax.Take it easy.Ala apa salahnyakan?"Nurin mencubit peha sahabatnya itu.

"Awak apa awak merepek ni.Orang dah ada Amir okey?He’s my only one."Ain membuat muka.

"Ya ya ya.Whatever."

"Eh bila nak potong kek?Tak sabar ni nak makan!"Jerit Darus yang berada di hujung meja.

"Oh haha!Lupa pasal kek lah!Okey jom potong kek.Sorry eh kek membuatkan kau menunggu!"

Ammar meletakkan bungan rose merah di dalam pasu kecil di atas meja makan itu.Dia ingin membuat kejutan untuk isterinya.Bertujuan untuk mengambil hati.Dia sudah membeli makanan Jepun iaitu sushi.Kegemaran Ain.Apabila gegendang telinganya mendengar deruman eksos enjin kereta memasuki perkarangan rumah dia segera menutup lampu rumah itu.Ain melangkah keluar dari perut kereta Suzuki Swftnya.Dia mencari-cari kunci rumah di dalam tas tangannya.Dia membuka grill dan pintu rumah itu.Terkejut bukan kepalang apabila Ammar muncul dari satu sudut apabila sahaja dia menekan suis lampu.Dia mengurut-urut dadanya beberapa kali.Dilihatnya Ammar sedang sibuk menyalakan lilin menggunakan pemetik api.Di anak matanya juga terlihat meja yang mempunyai dua kerusi.Di atas meja itu mempunyai satu pasu yang kecil saiznya dan terdapat bunga rose di dalamnya.Bunga kegemarannya!

"Apa awak buat ni Ammar?"Dahi Ain sudah pun berkerut.Hairan.Tidak mungkin lelaki itu mengetahui bahawa hari ini adalah hari jadinya.

"Eh hari ni kan hari jadi awak.So ini surprise daripada saya.Oh duduklah."Ammar menarik kerusi mempersilakan isterinya duduk.Ain lambat-lambat melangkah ke situ.Masih blur.Ammar menekan remote control radionya.Lagu jazz berkumandang.Kemudian dia segera melangkah ke dapur.Beberapa minit kemudian dia kembali dengan membawa sushi.

"Wow sushi.Lama tak makan…"Ujar Ain.Ammar tersenyum girang.

"Makanlah."Ain memandang ke arah Ammar.

"Apa maknanya ni?"Tanya Ain curiga.

"Apa dia?Hari ni kan hari jadi awak.So just enjoy the moment okey?"Ammar terus memasukkan tamago iaitu satu jenis sushi ke dalam mulutnya.Ain masih lagi termanggu.Benar dia pelik.Tapi akibat makanan di hadapannya adalah makanan kegemarannya benda lain dia tolak tepi dahulu.Dia terus menikmati makanan yang terhidang itu.Setelah mereka selesai makan,Ain berkira-kira untuk berlalu dari situ tetapi sempat ditahan oleh Ammar.

"Eh tunggu kejap!"

"Apa lagi?Saya dah letih.Esok saya nak kerja tahu tak?"Marah Ain.Sebenarnya marahnya terhadap Ammar masih bersisa lagi.Marahnya terus padam apabila melihat satu kucing parsi berwarna putih sedang dipegang oleh Ammar.

"Wow!Comelnya dia…"Kucing parsi itu bertukar tangan.

"It’s for you.Birthday present."Hati Ain melonjak gembira.Memang sudah lama dia ingin membela kucing.

"Bagilah nama.Dia jantan."Ain mengusap dagu kucing itu.Kucing itu pun bukan main seronok lagi apabila dilakukan begitu.

"It’s name is Romeo!Ya Romeo!"

"Wow nice name."

"Ammar thanks."

"My pleasure.But can you forgive me Ain?"Soalan itu telah menukarkan mood Ain.

"Saya boleh maafkan awak tapi saya belum bersedia untuk terima cinta awak."

"Berilah saya peluang Ain.Akan saya buktikan betapa saya cintakan awak."Pengakuan yang tidak jujur lansung.Palsu!

"Berilah saya masa."

"Berapa lama lagi Ain?"Desak Ammar.Ain rimas.Dia terus berlalu dari situ memasuki ke dalam bilik bersama Romeo.Ammar mendengus kasar dan mendaki tangga untuk menuju ke master bedroom rumah itu.Ya bilik yang Ain duduki itu bukan master bedroom malah bilik tamu.Bilik yang dia katakan disebelah bilik itu pun tidak pernah wujud.Bilik di sebelah itu adalah bilik stor.Tidak ingin dia membiarkan Ain tidur di katilnya.Ammar menghempaskan dirinya di atas katil.Dia meletakkan lengannya di atas dahi.Berfikir stratergi berikutnya.Masanya sudah suntuk.Tinggal tiga minggu lagi…
posted by Penulisan2u @ 5:32 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
23 Comments:
  • At 26/10/09 7:14 PG, Blogger Hana_aniz said…

    memang jahat giler amar tu. tak ikhlas langsung!!! tp nnt mesti ain akan amar jugak kn? even x tau yg amar tu tipu je. ish.. sambung lg writer!!! ada blog x??

     

  • At 26/10/09 9:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm syurga cinta lak kn? ke x?? hehe;)...
    Em arp endg dye mnrk!
    trsknlh!! kte tnggu nie...

    _i'm gurlz_

     

  • At 26/10/09 9:10 PG, Blogger miz ruha said…

    smbg...!!
    nk tau ape yg berlaku nti ni....

     

  • At 26/10/09 12:14 PTG, Blogger asyekin said…

    alaaa.......knape x abes..
    sambung laaa......

     

  • At 26/10/09 4:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    geram gler kt amar tuh!
    cpt2 smbung yehh. mkin best nih ;)

    -antikedut-

     

  • At 26/10/09 4:20 PTG, Anonymous eiynaz... said…

    bila...dah baca,cam best gak bunyinya.....nie baru skit jer....
    mudah-mudahan....ain n amar....bahgia...insyaallah...
    eee...x sabar nak tau kisah selanjutnya...

     

  • At 26/10/09 5:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow! banyaknya wow!
    penulis boleh pelbagaikan lagi ayat terkejut.

    -sekadar memberi komen-

     

  • At 26/10/09 6:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermmmm..makin best ni...tapi kenapa x leh nak tengok kat blog?????kenapa x de pun citer ni?????what ever pun, cepat la sambung ye.,.....x sabar....

     

  • At 26/10/09 8:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Nape kat blog x ade pun cerita ni?Puas sy cari...Da sesiapa tahu ke camne nak cari kat dlm blog zurin....

     

  • At 26/10/09 9:04 PTG, Blogger Penulisan2u said…

    zurin hanya menulis di penulisan2u sahaja..

     

  • At 27/10/09 11:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    trime ksh sbb sediakn cerita y menarik...
    sy ske cerita ni...
    hrp ad sambungan la erk..

     

  • At 27/10/09 1:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r citer ni........
    makin suspen citer.........
    cpt2 r penulis smbg citer....
    aq setia menunggu....he3

    -kelly-

     

  • At 30/10/09 8:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    peminat...

    wow..bestnyer citer nie...
    byk suspen n membuatkan pembaca tertanya-tanya..

    bagus kepada penulis...


    cepat sambung..dah x sabar....

     

  • At 12/11/09 5:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mn sambungan 12?x dak pun..terus 13 kan?...jahat la ammar ni....geram aku.memang patut ain kasar ngan dia....playboy lak tu..eeeii!!!! geramnya.... (penang_gurl610) saya nak cuba cari novel ni d pasaran la..ada ker?

     

  • At 15/11/09 12:23 PG, Blogger zurin said…

    penang gurl610 bab 12 ada arie uh
    skang dowang mgkin lpa nk update letak kat senarai novel
    slalunya akan kuar kat novel2 yg trbaru dkt sbalah kanan page
    kalo lmbt,cba bkk mna2 bab novel nie n dkt adress bar tkr je no bab.x taw la novel nie akan diterbitkan atau x.kalau da rezeki insyallah penerbit akan memilih novel nie.btw thanx for the support =)

     

  • At 18/11/09 10:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zurin,

    aku suka novel kau.teruskan usaha kau.

    kalau novel kau berjaya diterbitkan,aku pasti beli


    -raja syazwani-

     

  • At 19/11/09 12:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe episd 12 n 13 xd dlm senarai???....
    dh kuo kn????....
    cpt la smbg.....dh lme ak tggu....
    lmbtny episd 14,15,16,bla..bla..bla...
    please...cpt erk...
    ak ske gile cite ni....
    ak dh masuk bl0g ka...
    tp..npe xd citer ni????

     

  • At 19/10/10 11:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jhtnye ammar!!!

     

  • At 9/11/10 7:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk smbg nie???

     

  • At 15/3/11 6:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SAMBNG LA ...best cite ni ,,good writer ,,love it !

     

  • At 16/5/11 8:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahh .... dh b'debar2 rse ny nie nk taw pe crite pas ni .. nwy ., i like this story ! <3 :D

     

  • At 10/12/11 8:43 PTG, Anonymous r.JamEt said…

    best aar citer nieyh... cpt-2x la sambung criter nieyh... btw, ada blog x?

     

  • At 15/8/12 2:23 PTG, Blogger Atikah Nadiah said…

    apalah korang buat cerita semuanya x habis bosan

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group