BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Oktober 27, 2009
Novel : School Of United Love 6
Nama Pena : axiexah

Wonder Pets!Wonder Pets!We're on our way,To help a friend,
And save the day...

Telefon bimbit Aryn menyanyikan lagu kartun wonderpet.
Aryn menuju ke mejasoleknya untuk mencapai telefon
tersebut.Nama danny terpapar depan skrin.

"Asalammualaikum..Apa kes call malam-malam nih?"

Aryn bengang kerana diganggu.

"Waalaikummusalam.Mak oii.Ganas mak cik dania kita nih."

Danny mengusik dania.

Aryana tidak memberi respon.Diam.

"Dania, nape crying tadi?"


Danny bersuara lagi.

"Nothing..But i though you know Danny.."

"Erm..Let me guess.It's about you and he right?
And about ur family condition?
Tak aman macam dulu lagi?Kan?"

Sekali lagi aryn diam..Airmata nya mula mengalir..
Entah kenapa hatinya terusik apa bila terkenangkan
hubungannya dengan si dia dan keadaan keluarganya..

"Dania?"

"Erm.Yeah.You're right.I don't know what should i do."

"Dear, sabar ok.Keadaan kita sama..Semua org ada masalah.
Semua masalah ada konklusinya.Rilex ok.I'm here for you."

Danny berusaha untuk menenangkan hati rakannya itu.

"Thanks..Satu lagi..About the girl yang buat fitnah
bagitau aryn katageng kelas kita sombong..
What should we do?"Aryn menyoal Danny.

"Esok kita settle ea..Aku nak settlekan masalah-masalah
kau dulu esok..Lepas masalah kau settle, baru aku pasang
strategi pujuk awek aku tu..Or apa kau panggil awek aku?
awek meletop?hahahaha.."

Danny ketawa..

"Masalah aku dengan Min dan Tasya..Macam bodoh je dorang
kan.Aryn dah kata benda tu fitnah..Dorang tak dengar.
Pe ar."

Aryn geram...

"Tu la pasal.Nasib baik Joanne ngan Eisya tak percaya kan.
Aku pun dengar dorang ada wat cita pasal kau jugak.
Tapi aku tak heran sangat.Bersubahat dengan orang yang
wat fitnah memang la amalan syaitan.."

Danny turut merasa geram.

"Danny, kau kol aku ni kan, awek meletop kau tak marah ke?"

"Tak la.Peduli la dia.Kawan aku yang sorang nih lagi
penting."

"Macam ada udang di sebalik spaghetti je?"

"Tak la.Aku ikhlas cakap macam tu."

"Danny, nanti kita sembang lagi ea.Aku ngantok r.
Bye.Asalammualaikum.."

"Waalaikumussalam."

...........

"Min, Tasya!Sini jap.Aku nak cakap cket.Oi.Pempuan!
Sini jap.Aku nak bincang hal yang sangat mustahak kat
korang.."

Danny bersuara dengan garang menyuruh mereka
keluar dari kelas untuk menyelesaikan masalah Aryn.

"Apa hal nih kecoh-kecoh?"

Min bersuara..

"Hati jenis apa yang korang ada?Korang tau tak, Dania tak
bersalah dalam hal tu.It's just a slander."

"Min, Tasya, Aku minta maaf kalau ada wat salah..
Tapi cerita yang dia wat memang tak benar dan
kekadang ada gak aku mengumpat korang..
hehe..Aku minta maaf sangat-sangat.."

"Kami pun.."

Min dan Tasya menyahut serentak.

Tanpa disedari, Min dan Tasya terus memeluk Aryn...

"Wait-wait...Semput lah aku kalau macam ni..."

Mereka yang memerhati di sekeliling mereka
hanya tersenyum dengan gelagat mereka..

"Girls always like that kan?Lima sekawan
dah bersatu balik.And both of us
tak penah gaduh-gaduh lagi kan Danny?"

Aqim berbisik dengan Danny.

"Yeah..Aku happy tengok Dania happy..As usual."

Danny tersenyum dengan gelagat lima sekawan
tersebut yang bersatu kembali.

"Kamu semua masuk dalam kelas!"

Ketua kelas mereka menjerit dengan loghat cina.
Jackie Sim adalah seorang yang sangat tegas.

"Okey Sim.."Mereka bertujuh menjawab serentak.

"Sini saya ada letak itu notis..
Notis untuk jadual itu sukan kita nanti maa...
Kamu semua tengok sorang-sorang lah hoo..."

Sim meneruskan hujahnya untuk memberitahu
rakan-rakannya perihal sukan
peringkat sekolah yang akan diadakan.

"Sim, kami tarak mau datang itu sukan dengan
ambil itu acara.Boleh ka?"

Danny membalas dengan loghat cina.

"Tarak hal la kalau kamu semua tarak mau ambil acara.
Tapi kehadiran wajib maa.Kamu tau, bukan kamu saja
tak mau datang,saya pun manyak malas mau datang itu sukan.
PMR sudah dekat..Aiyoo..Manyak takut sama itu PMR."

"Okey Sim."

Danny membalas lalu pergi ke mejanya untuk mengambil beg
kerana locengtanda sesi persekolah sudah tamat berbunyi.

"Oit, cik adik mau jalan pegi mana?"

Danny menegur Aryn yang berjalan seorang diri.

"Eisya, Joanne, Min ngan Tasya pegi kantin..
Malas nak ikut.."

Aryn membalas.

"Owh..Ok lah, gerak dulu.
My beloved mom dah sampai..Bye Dania."

"Bye Danny.."

.......
It's a damn cold night,
Trying to figure out this life........

Lagu I'm with you berbunyi menandakan
ada pesanan ringkas yang masuk.

'Dania, esok pegi sukan sama-sama ea.'

'Okey.Ko jemput aku kat umah k.'

Aryn membalas dengan senang hati.
Kalau Danny tiada di sisinya, sudah tentu
dia tak berdaya sepeti sekarang.

.......

"Hai mak cik.."

Aryn masuk ke dalam kereta ibu Danny dengan muka yang riang.

"Hai dear."Ibu Danny iaitu Puan Dynas membalas sapaan Aryn.
Sememangnya,Aryn sudah biasa dengan keluarga Danny.

"Eh, tegur mama je ke?Aku ni?Buat-buat tak nampak plak ea."

Danny bersuara seakan-akan merajuk.

"Eh, ni rupanya buah hati aku..Hai darling..naa..
puas hati tak cik abang oii.."

Aryn menegur Danny.

"Puas sayangku Dania."

Danny membalas dengan muka yang bengang.

"Haisyh, korang berdua ni..
Mama tinggal kat tepi jalan je baru tau."

Puan Dynas bersuara.

"Tu haa.Anak mak cik tu.Orang tak tegur sikit
pun nak majuk."

Aryn menunjuk ke arah Danny yang duduk di seat depan.

"Mana ada..Tu..Dania tu yang sombong tak
nak tegur Danny."

Danny menunjuk pula ke arah Aryn..

"Sudah-sudah!Dah sampai ni..Kalau nak gaduh,
gaduh kat tengah stadium tu nanti ea."

Puan Dynas menyedarkan mereka berdua.

"Okay."Danny dan Aryn membalas.

"Bye mama."

Danny melambai ke arah kereta ibunya.

"Bye mak cik."

Aryn turut melambai ke arah kereta ibu
Danny yang kian menjauh.

"Jom.Pegi cari kawan-kawan kita yang lain..
Tak nak gaduh dah..Surrender.."

Danny mengalah.

"Tak payah cari lagi.Tu dorang kat tepi pagar tu.
Joanne pun dah mula menggatal"

Aryn menjawab sambil menunjukkan Joanne yang
melenggokkan badansambil menegur lelaki-lelaki
kacak yang lalu di depan mereka.Aryn dan Danny
terus berjalan menghampiri mereka.

"Hai cik adik boleh kenal?"

Danny menyoal Joanne yang sedang menunggu
lelaki-lelaki idaman malaya untuk lalu.

"Hish!Tak kuasa la aku nak kat kau Danny."

Joanne membuat muka masam namun kembali
membuat muka dan gaya menggoda apabila
seorang lelaki yang sememangnya menjadi
kegilaan ramai lalu di depan mereka.

"Eleh.Setakat macam tu aku ngan Aqim boleh buat la."

Danny tidak puas hati.

"Betol tu Danny.Aku sokong, lelaki sejati macam
kita ni pun ok ape."

Aqim turut sependapat dengan Danny.Joanne mencebik.

"Eh, korang ni kalau tak gaduh tak boleh ke?
Asyik nak gaduh je.Pening aku."

Eisya seperti selalu akan memberhentikan setiap pergaduhan.

"Wait, Dania mana?"

Danny mencari kelibat Dania.

"ye la, mana dia pegi ea?"Min turut mencari kelibat Aryn.

"Min ngan Tasya, cari dia kat toilet or mana-mana kawasan
lain.Aku, Aqim, Joanne, ngan Eisya cari dia kat astaka
dan semua kanopi rumah sukan."

Danny memberi arahan bagaikan ketua anggota platun.

...

"What??!!"


-p/s:sori susun atur n3 kali nih tak betol sangat..enjoyz..
posted by Penulisan2u @ 5:35 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
54 Comments:
  • At 28/10/09 9:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm...tah x phm lor-nk-

     

  • At 28/10/09 12:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni ade yang tak kenalah.ape-ape pun,boipren kite cakap cite awak best walaupun kene baca berulang kali untuk paham

     

  • At 3/11/09 12:21 PG, Anonymous ~alia~ said…

    pning ckt..tpi ok ar..please..smbung erk..

     

  • At 7/11/09 10:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok jer..

    phm jer..

    x png pon

     

  • At 7/11/09 6:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbung lg eak..
    ok je..x pening pn membacenyew..
    kuang kuang kuang
    -nuralyaa45@yaho.com-

     

  • At 7/11/09 7:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sory..nuralyaa45@yahoo.com

     

  • At 7/11/09 7:23 PTG, Blogger School Of United Love said…

    erm..xpe..saya memang tau ada yang x kena..watak aryn tu kdg2 tetuka nama..huhu..but then, thanks sbb komen.. :)

     

  • At 13/11/09 9:50 PTG, Anonymous baby_pearl said…

    hi axiexah..
    tahniah ye sbb berjaya jadi penulis muda yg bebakat..
    cuma pelu polish up a little bit la..
    psl penggunaan bahasa inggeris tu biar la betul ckit ye dik..lau x sure rujuk kpd org yg lebih tau..jgn main redah je..pastu sblm post entry edit 2-3 times dulu utk elakkan spelling or grammar mistake..jln cerita ni ok..cuma kdg2 cara penyampaian tu x smpai kpd pembaca..bykkan rujukan n semoga maju jaya..!

     

  • At 13/11/09 9:55 PTG, Anonymous baby_pearl said…

    hi axiexah..
    tahniah sbb bejaya jadi penulis muda yg bebakat..
    juz pelu polish up ckit je..
    jalan cerita ni ok..cuma lau ada penggunaan bahasa inggeris tu biar la btul ye..lau x sure rujuk dgn org yg lebih arif..pastu sblm post enty edit 2-3 times utk elakkan wrong spelling or grammar mistakes..cara penyampaian cerita ni blh diperbaiki lg sbb kdg2 x smpai msg yg nak disampaikan kpd pembaca..semoga maju jaya n keep on writing..!

     

  • At 30/11/09 11:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak smbung cter ni???

     

  • At 30/11/09 4:59 PTG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    Hye..Join myblOg.. :)

     

  • At 16/12/09 9:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HAI,AXIEXAH..NOVEL YG AWK WAT MMG BEST..P,BILA AGKNYA AWAK NAK SMBUNG??SY SEBAYA NGAN AWK. MALAH,SY PUN PENULIS JUGAK. SY KAGUM AWK BERANI MENULIS NOVEL DLM USIA YG MUDA INI..KEEP IT UP OK..IKHLAS DARI SY,PUTRI NAKAL..

     

  • At 17/12/09 10:32 PTG, Anonymous Farah hana said…

    assalamualaikum...hehe..sye bru kt sini...tetibe tetarik ngn tajuk citer nieh...dri no.1-no5,sye dah bce...best..tpi ssh sket sbb sye dah biase bce novel bhse melayu yg ori....hehe...tpi best gak citer nieh...xrugi singgh....nk gak tau danny ngn aryn de end relationship yg istimewa x?kalo nk tips,sye de sket ..bngn awal pgi nk uat..sbb Rasulullah bersabda''berkati lah umatku,pd awal pgi mreke...nk hurai nnti kte sibuk..tu je..

     

  • At 19/12/09 11:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    assalamualaikum....sya bru kat cini...
    x rugi gak singgh kat cini...tp da cket yg x kena arg..

     

  • At 20/12/09 12:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hye,,,,,best lor
    cpat lar smbung...x sabr nk tau ending nyer
    pleazx3!!! jngn lama2 nnti lupa pulak jln cite nyer

     

  • At 20/12/09 12:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpat lar smbung,,,,
    best lor...
    pleaz3!!!! jngn lama2 nnti lupa pulak jln cite nyer

     

  • At 15/2/10 11:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kinda interesting...
    tp ad x phm sket..hehe..
    pe p0m..ok la tu!!!

     

  • At 20/3/10 6:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x paham sgt lol

     

  • At 6/4/10 2:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best..
    Cepatlah sambung..

     

  • At 24/5/10 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana dania...nak tahu apa dh jd dgn dya..
    cepat sambung...huhuh=)))

     

  • At 24/7/10 5:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CEPATLAH CONTINUE OKY,,,,

     

  • At 30/8/10 4:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    have certain thing yg x bpe nk fhm the situasion... but, for the young writer... gud... n try to keep it up ya!!

     

  • At 3/9/10 3:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best je cte nie
    x pning pon..
    agk2 time korg nk bce cte nie,pe kate korg sdia kn panadol activefast kt sblah..
    kn ok tu,ble pning je sumbt panadol tu kt dlm mlut. kn sng.. hahahahah xD pape pon cte nie best! gud luck n all the best k! xD

     

  • At 12/9/10 9:55 PTG, Blogger ummu said…

    best tol r..
    but panjangnya masih lom memuaskan..
    len kali wat panjang2 agi,yek?

     

  • At 12/9/10 11:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okla bleh than..not so bad..keep it up ok!!jgn siakan bakat m'nulis awk..nt ada masa tmbah lg ok!!

     

  • At 17/10/10 2:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cmner lau sye nk uploadkn cerpen yg sye tlis kat cni ek?? sye mnat sgt mnulis.. n ske lau ad owg bce karya sye..

     

  • At 6/11/10 5:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waah!!!1best3...x sabar nk tau ksah yg slanjutnye..best of luck!!

     

  • At 21/11/10 11:35 PTG, Anonymous fizanur said…

    best jgk nie...tp kisah slanjutnyer bile?

     

  • At 8/12/10 2:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best sgt la.. sorry..
    teruskan berusaha ye...

     

  • At 14/12/10 4:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sbenarnye agak x fhmla citer ni..hehe~

     

  • At 16/12/10 8:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar citer nirh...smbung agy yerk....pnjg2 k...hehex....

     

  • At 7/2/11 3:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..
    axiexah memang famouslah
    n3nya pon best
    saambunglah cpat yer
    good luck :D

     

  • At 7/2/11 3:36 PTG, Anonymous najwa said…

    best...cpt smbung...

     

  • At 18/2/11 2:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak ada sambungan ke 7,8,9,10 n seterusnya

     

  • At 27/2/11 8:32 PG, Blogger rosmadahalawiah@yahoo.com said…

    syok gileeeee.tp 1 saje bila nk siap habis cite school of united love sampai habis???

     

  • At 5/3/11 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    arap cite nie cpat2 brsambung. da tak sabar2 nk tahu pengakhirannye.

     

  • At 10/3/11 12:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xd smbungan ke...
    nk tau ending....
    hehehe
    pape pn bez gak cite walaupn xbape nk paham..
    hihihi

     

  • At 16/3/11 6:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez r citer nie
    ble na smbong???
    ta sabo na taw ending dye....

     

  • At 27/3/11 8:46 PTG, Blogger cik ira ♥ said…

    ble nk smbng ctew ni?ap jd ngn dania?nk twu,,smbng la,,haha

     

  • At 25/4/11 7:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape jd seterusnye??
    asl pelik sgt cite nie??
    ape2 pun bole dikire best
    congrate 2 u ^_^

     

  • At 29/5/11 2:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nyer best lh.....smbung lg nyek.....:)

     

  • At 16/9/11 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer dia,x best la klu x smbg cpt ,smbg cpt tau dh x sbr nie .hope smbgnya best best .nite...................

     

  • At 8/10/11 3:46 PTG, Blogger MARNI AININ SYAHIRAH said…

    cepat la sya nak tau..././/// pasambungan nye...
    kat ne nak beli novel nie

     

  • At 2/11/11 12:12 PTG, Anonymous Nur Ayla said…

    cpt smbng ley x sya nk taw..

     

  • At 14/11/11 10:23 PG, Anonymous alisha said…

    hah!dah habs baru nak feeling jap pendek sngat kot

     

  • At 7/12/11 6:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kerje yg bgus...cpt smbung x sbar nk bce nie..

     

  • At 21/12/11 10:50 PG, Anonymous Eun Ji En said…

    interesting...smbng lgi eh..:p

     

  • At 18/1/12 9:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy tk berapa faham tp buat sambungan eyyyyyyyyyyr

     

  • At 28/1/12 1:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    buat sambungan cerita ni panjang lebar ea...

     

  • At 9/3/12 4:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kurang fham...xp bleh thanlh crte ia....tlong smbung ye heheheh

     

  • At 24/4/12 9:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    phm gak la skit2..bole la d'terima akal lg...waakaka...anyways when will u continue this story? it's getting more exciting...kekeek...can't wait for new chapter..chaiyok2!! gambatte!! :D -leo_ayu29july@yahoo.com-

     

  • At 1/6/12 7:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    story ni best gile but cite ni pendek buat la smbungan die xsmbar dh ni nk tunggu school of united love 7

     

  • At 28/6/12 8:26 PTG, Blogger zaty's :) said…

    Kak axiexah , cpat sambung yang ke-7 k . Zaty akan tunngu . Penceritaan akak best dan happening . Good luck :) Smile always :)

     

  • At 9/9/12 4:34 PTG, Blogger Izah Ibrahim said…

    guys, i've lost all my draft for School of United Love due to my gmail problem.. Million sorry for that. but i promise i'll write down new novel soon. will update to all of you.. thanks for you support. again, sorry. :)

    -axiexah-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group