BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 26, 2009
Novel : Pada Cintanya 3
Nama Pena : Ezyan Hazwani

"Macam mana ni Mer…Aku buntu..Aku terpaksa cakap begitu..Aku takda point lain..Lepas je aku bagi tau aku dah ada calon..terus mak aku senyap..Ayah aku pula setuju…hish peningnya kepala otak aku nih…"kerunsingan Aidil disambut tawa riang dari Ammer..

"Kau ni memang suka cari masalah la..Yang kau memandai cakap macam tu siapa suruh?..Dah tu sapa calonnya?"Tanya Ammer mahu kepastian..

"Alyaa…"sepatah itu yang dijawabnya..

"Alyaa?? Alyaa mana? Setahu aku kengkawan and ladies yang kau kenal takda nama Alyaa..Siapa pulak ni… eh..eh..wait..wait the minute.. Alyaa.. you mean…That girl?"panjang lebar pengulasan dan akhirnya soalan..

"Yup..Aku teringatkan dia..Dia alasan yang aku buat tanpa sedar.."jawab Aidil..

"Wait.. kau tak kenal langsung dia..Jumpa pun baru dua kali.Pastu kau boleh jadikan dia watak utama cerita kau..Kau ni biar benar? Ke kau dah tangkap cintan dengan dia?"soal Ammer pinta kepastian..

"Huih kau ni ada sampai ke situ..Aku dah cakapkan..aku takda idea time tu..Tu yang main sebat je.. Sekarang ni kau nak tolong aku selesaikan ke tidak?.."jelas Aidil sungguh..Tetapi di dalam hatinya memang sengaja kerana dia mula tertarik akan gadis bertudung bernama Alyaa itu..

"Ye..ye..Aku pikirkan kejup..emm..emm…Hah…Kau Ingat tak apa yang dia perlukan?.. I mean tujuan dia hari tu?"sepantas kilat soalan diaju..

"Emm yup..Why?"Tanya Aidil kembali..

"Emm dengan itu kau try la mintak persetujuaan dia kahwin dengan kau..Amacam?"idea yang diberi tidak tercapai ke akal Aidil..

"Gila apa? takkan tiba-tiba aku nak mintak kahwin pulak..?"selamber kata-kata Aidil..

"Kau ni belajar sampai ke overseas tapi ngok ngek..Kau janji la dengan dia..Kahwin dengan kau..Pastu kau bantu dia dengan projek yang dia nak buat tu…..ok ..aku ada kerja lain.. Kau pikirla sendiri baik-baik..Ini je idea aku boleh bagi..Tapi ingat ni yang sebelum kahwin..Yang selepas kahwin itu kau pikir sendiri or mintak la pendapat dia..Caww beb"panjang lebar Ammer disambut dengan senyuman penuh makna Aidil..Tak terpikir pulak dia tentang semua ini..

Satu ketukan dipintu bilik yang tertera nama Alyaa Qalilah..Dia bertanggungjawab terhadap urusan perakaunan di syarikat Krilla Ship Cooperation Holdings..

"Cik Alyaa..Emm ini fail yang Cik Alyaa kena sahkan..Dan..Cik Alyaa ade orang tunggu Cik Alya..Dia kata penting.."ujar Shida kerani syarikat itu..

"emm ok..Thanks kak Shida.."ucap Alyaa..Namun Alyaa sedikit musykil..siapa pula nak jumpa dengannya tengah hari begini..Alyaa turun ke lobi setelah siap dengan tugasannya.. Alyaa tak sabar ingin ketahui siapa yang ingin jumpa dengannya.. Tergamam seketika..Dia Ammil..Buat apa lagi dia disini..

"Maafkan Mil..Mil tak tenang selagi tak jumpa Leya.."Ammil memecah keheningan itu..

"Mil saya dah kata kan tiada apa-apa lagi sebab untuk awak mintak maaf dan berjumpa dengan saya..Please saya rayu hentikan semua ini.."rayu Alyaa yang rimas digangu dengan hal yang tak sudah..Tetapi dengan tiba-tiba,,..

"Cik Alyaa.."kedengaran suara yang pernah didengarinya..Alyaa memalingkan tubuhnya dan menyaksikan seseorang yang mungkin dapat membantu dirinya lepas dari kebuntuaan itu..

"Encik Aidil…Encik buat apa disini?.."Tanya Alyaa penuh dengan suara yang ceria tidak seperti ketika dia sedang bercakap dengan Ammil sebentar tadi..Ammil merasa seperti dirinya tidak diperduli..Bisik hatinya mungkin Alyaa sudah menemui seseorang yang lebih baik darinya…

"Saya sebenarnya nak jumpa awak..emm saya nak ajak awak keluar lunch sambil-sambil tu bincang pasal hal hari tu.Dan saya juga nak minta bantuan awak...Tapi kalau awak sibuk takpa la lain kali saja.."keterangan itu dijelaskan sambil Aidil merujuk kepada Ammil yang ada terconggok di belakang Alyaa.. "Kekasih dia kot?.."detik hatinya..

"eh tak..tak..saya tak busy pun..Oh ya..Ni kawan lama saya..Ammil..Ammil ni Encik Aidil.."Alyaa memperkenalkan mereka..Mereka bersalaman.. Alyaa harap dengan sebegini akan meruntuhkan harapan Ammil yang bukan-bukan..

"Em Leya..Emm Mil faham..Terima kasih atas segala-galanya..Mil harap Leya…."belum sempat Ammil habiskan ayatnya..Alyaa menyambung..

"Takpa Mil..Leya berharap sangat Mil bahagiakan Linda ye.. Maaf nanti kita jumpa lagi..Hope kite akan berkawan sampai bila-bila.. Saya pergi dulu adahal perlu diselesaikan dengan Encik Aidil..Assalamualaikum.."salamnya dijawab..Alyaa pantas berjalan setelah Aidil kelihatan menunggu di keretanya..

Alyaa kelihatan kekok semasa berada dalam kereta Aidil..Menaiki kereta seseorang memang selalu ..Tapi dengan rakan-rakan sepejabat dan Emma.. Manaiki kereta Honda milik Aidil yang tak pernah dikenalinya mendebarkan hatinya..

"Emm jangan risau..Kita cuma pergi makan dan bincang pasal permintaan awak.."tenang kata-kata Aidil setelah melihat kegusaran diwajah gadis bersebelahannya..
Sesampai disebuah restoren Aidil memesan minuman…

"Em macam ni Cik Alyaa...Tentang tempat yang awak mahukan tu..saya boleh approve kan..emm saya sendiri akan tanggung segala pembelanjaan termasuk penyelenggaraannya.."Aidil memula bicara..Agak kekok dia mengeluarkan patah perkataannya…

"Saya tak faham..Encik Aidil kata akan memberi tempat itu..Okey..saya bersyukur sangat..Tapi..Kenapa sampai ke penyelenggaraan pula?Saya kan yang bertanggung jawab tentang itu semua.. Apa kena mengena dengan Encik Aidil?"persoalan di Tanya dengan pelbagai kemuskilan didada Alyaa..Dia merasakan ada sesuatu yang tidak kena…

"Dia ni mabuk ke?"bisik hati Alyaa..

"Baiklah biar saya berterus terang.. Hmm sebenarnya ada sesuatu di sebaliknya..Saya memang hendak memberikan tempat tu dan bertanggungjawab keatasnya..Emm sekiranya Cik Alyaa mahu membantu saya.?."ujar Aidil yang masih berdolak dalik..

"Bantu dari segi apa Encik..Saya tak faham..Kenapa pula perlu ada perkara sebegini sedangkan saya hanya ingin membeli tempat tu.."belum sempat Alyaa menghabiskan kata-kata Aidil telah pun memintas..

"Kahwin dengan saya.."luncur laju di mulut Aidil tanpa berselindung…

"What?? Awak dah gila ke?Apa yang awak merepek ni..?"keras kedengaran kata Alyaa..

"Cik dengar dulu penjelasan saya..Saya perlukan bantuan..Saya terdesak…Saya terpaksa membuat permintaan ini dari Cik Alyaa…Memandangkan Cik Alyaa punyai masalah..Begitu juga saya..Saya boleh bantu Cik Alyaa dengan harapan Cik Alyaa menjadi isteri saya.."pinta Aidil penuh harapan..

"Encik..Permintaan Encik.. sekadar mengambil kesempatan keatas saya!..Encik tak boleh buat begini…"meninggi nada suara Alyaa memandangkan dia harus mempertahankan dirinya..

"Saya tahu ini yang akan Cik Alyaa fikirkan.. Tapi tolonglah fikirkan ini..Saya harap sangat..

"Kenapa mesti saya? Ya Encik boleh kata saya punyai masalah dan boleh bantu..Tapi ini tak masuk akal..Saya masih boleh menunggu sampai saya dapat memenuhi modal yang diminta..Encik pilih saja orang lain saya sanggup tunggu seberapa lama yang boleh.."itu jawapan yang diberi Alyaa..


"Tapi tempat itu merupakan tempat keluarga awak berniaga suatu masa dulukan..Tentu awak mahu memilikinya lagi..Pelbagai memori berada disana sampai suatu masa tempat itu dijual..Menjadi harapan awak untuk memiliknya kembali..Jangan salahkan saya sekiranya ia terlepas.. Tempat tu memang macam Goreng pisang panas..Bila-bila boleh habis.."kata-kata itu ibarat mengugut..Alyaa berasa terancam dan amat marah dengan kata-kata aidil.. Seperti disambar kilat Alyaa bangun lalu ingin berlalu..Aidil yang terkejut dengan reaksi Alyaa telah menarik pergelangan tangan Alyaa tanpa diduga..

"Lepaskan!."nada sedikit menjerit dari Alyaa kerana terkejut dengan tindakan Aidil…Aidil yang menyedari mereka di perhatikan segera melepaskan..Kelihatan Alyaa mengosok pengelagan tangannya yang sakit siperlakukan begitu..

"Saya minta maaf..Tapi tolong fikirkan..Jika awak setuju tolong hubungi saya secepatnya…Saya berharap sangat…"kata Aidil yang berasa serba salah akan tindakannya namun dia tidak diperdulikan Alyaa..Alyaa berlalu keluar dan menaiki teksi yang sedang menunggu pelanggan….
posted by Penulisan2u @ 5:24 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
11 Comments:
  • At 26/10/09 11:38 PG, Anonymous dhea said…

    best...ble nk smbg ag?

     

  • At 11/11/09 5:03 PTG, Anonymous NaDiA said…

    macam cite novel bicara hati lar..whatever pown best..

     

  • At 23/12/09 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..hua hua...good job..tolong sngt cepat smbung..

     

  • At 4/2/10 9:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam cite yg fahrin ahmad belakon tuh. kalo boleh ending dia biarlah lain. tq

     

  • At 31/3/10 10:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bler nk smbg...plezz..cpat lar..xsbor nk bce..

     

  • At 4/5/10 5:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendek je siri kedua ngan ke3 nih, buat org tak sabar2 nak baca, mana sambungan seterusnya....

     

  • At 18/7/10 8:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak baca sampai habis baru best

     

  • At 28/8/10 1:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatla smbung...if xmenarik..org xkn tgu...tp ni agak menarikla..bt pembaca xsbr tgu next chapter...

     

  • At 3/12/10 12:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt cter ni....

     

  • At 27/1/12 9:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best yer crite nie

     

  • At 10/5/12 9:53 PTG, Blogger Anis sofea said…

    Masuk yang ni dah 3 cerpen saya baca...
    Tapi semua cerpen yang saya baca langsung x mengecewakan sya.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group