BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Oktober 20, 2009
Novel : I'm not Alone 3
Nama Pena : marrismia

Esokkan harinya Mia bangun dari tidurnya pukul 6.30 pagi

"ahhhh dah lambat, subuh nak habis ni"jerit mia setelah melihat jam di meja tepi katilnya

Cepat saja mia menarik tuala mandinya danterus masuk ke bilk airnya. Setelah siap mandi mia berpakaian seragam sekolahnya kerna hari ni dia ingin ke sekolah setelah 3 hari bercuti untuk urusan segala urusan keluarganya.

Di SEKOLAH

"hello kekawan semua, miss me?"sergah mia pada best friend dia iaitu fara and elsya

"oh mak pocot ...."latah fara

" hahahhahahahhahah" gelak mia dan elsya

"kau ni kalo ye pun nak teguh bagi salam ,terkejut aku kang aku mati sapa nak tanggung jawab?"marah fara

"alah kau ni, jangan marah, tak baik...nanti bf kau lari sapa susah aku gak"mia masih mahu menyakat fara

"asal dia nak tinggalkan aku lak?"geram fara

"sebab muka kau dah banyak kedut cam orang tua,lagipun kau masih muda "jawab elsya pula dan disokong mia

"yelah ,malas aku nak layan, jom lah gi kantin jap beli air haus lak bertekak ngan korang ni"kata fara sambil berlalu pergi.

"lerr merajuk lak. pepagi buta nak merajuk pelah"kata mia sambil mengikut fara dan elsya

"ahh, bosan lah..sekarang time bio lah,miss pink dahh"kata elsya sambil mengeliatkan badannya. miss pink adalah gelaran yang kitaorang bagi kat miss xenia cuz dia suka pakai warna pink sampaikan kereta pun pink colour....ishhhh tah tah nanti bila dah ada rumah sendiri ke, sekolah sendiri ke semuanya dicat pink...ahhh simpang malaikat 44 lahh

semua pelajar senyap bila miss pink masuk ke kelas cuz takut dia hukum kitaorang, biasalah andartulah katakan..angin satu badan.

"mia balik nanti, sap jemput kau bapak hang ke driver hang?"tanya elsya dan belum sempat mulut mia memberi jawapan fara telah menyiku elsya sambil menjengkilkan matanya


"its ok fara, aku pun nak mintak maaf kat korang sebab tak ajar korang kat majlis kemubi arwah parent aku, paham paham jelah , aku just not myself masa tu....."terang mia panjang lebar


"alah kitaorang paham, tapi sorrylah aku terlepas tadi, yelah aku tengok kau ceria..ceria selalu je"kata elsya


"aku redha dah.. biarlah parent aku aman kat sana, aku yang hidup ni mesti berusaha , banyak lagi tanggung jawab aku"

"u know what, aku ngan elsya akan sentiasa disamping kau, "kata fara.

"ya i know, koranglah best friend dunia akhirat aku"

"ya best friend for ever... "kata mereka serentak...


Waktu belajar selama 6 jam terasa sekejap je, apabila loceng balik dibunyikan, semua berpusu-pusu keluar dari kelas.


"jom ,aku dah siap pack dah ni"kata mia

"yuk, aku pun...ishhh elsya ni lembab tul, macam mak nenek je aku tengok"bebel fara setelah melihat elsya belum selesai pack begnya


"alah kejaplah, kau ni..tak lari driver kau tu" rajuk elsya

"yelah, dah siap lum, gerak dah ni"

"dah sabarlah, cuba bawak bersabar macam mia tu" kata elsya sambil mengejar kawannya yang meningalkan di belakang. Mia hanya mampu tersenyum, malas dia nak masuk campur.

Saat mia melangkar turun tangga, seseorang telah melanggarnya

"oppss sorry..."kata mia, biarpun dia tahu bukan salahnya

"ada mata letak kat mana, lutut ke"sinis orang yang melanggar mia membalas

"ek eleh , kau tu yang buta kata kawan aku lak, lain kali jalan tengok depan, bukannya tengok kasut buruk kau yang berapa tahun tak basuh tu.."balas fara hangit ngan mamat yang sembur mia

"ada aku langgar kau"

"mana ada , tapi kau langgar kawan aku"

"so ... boleh tak jangan masuk campur, lagipun kawan kau ni ada mulut biar dia je yang balas"pedas kata mamat ni

"suka aku lah... "belum pun fara balas mia masuk campur

"sudah lah.. biar jelah....excuse me, my i past by"kata mia sopan

"apa lak aku nak kena tepi, kau lah tepi"

"ishhhhh diA ni memang nak kena luku ke"kata fara menahan geram manakala elsya hanya berdiam diri kerana terpaku ....

"dahlah fara kita tepi jelah, yak rugi pun, dapat pahala adalah......yelah memberi laluan kepada warga veteran"kata mia tersenyum sinis

"kau.......iashhhhhhhhhhhhhhh"kata mamat tu dan terus berlalu dengan muka benggang


"hahahhahahah"

"padan muka dia "kata fara dan mia


Tiba-tiba baru mia ngan fara teringat akan sorang lagi kawan mereka yang tak dengar bunyi lagi tadi


"hoiiii, asal kau senyap je, asal tak back up kitaorang tadi"sergah fara

"alah kau ngan mia cukuplah, karang aku masuk campur jadi lain pulak"tersengih elsya

"lain apa lak, kau tu yang tangkap cintan ngan mamat tu kan"

"ishhh mana ada kau ni memandai je"terkejut elsya apabila fara tau dia tertangkap cintan tadi


"kau tak yah nak berdalil, tadi kau asyik je tenung mamat, nasib dia tak perasan kang makin naik tanduk lak"kata fara geram

"alah , korang ni, aku tengok mamat tadi hensem lak and sekarang baru aku sedar yang dia tu senior kita"

"ha?? bila masa lak"tanya mia pulak, sebab dia tak pernah lihat mamat tu


" aku taulah aku kan mesin gosip panas bergerak.... dia tu senior paling popular, and ramai girl kat school ni jatuh cinta lah kat dia cuma dia ni jenis dingin je, susah nak rapat ngan girl but dia tu ramai kawan lelaki , dia tu dahlah pandai, sportman and rich tul, but dia low profile hanya orang dalam je tau tentang kisah private dia.. aku pun terdengar macam tu je dari gedikssss girl"terang panjang lebar elsya

Terloponh mia dan fara \'fuh teror tu kawan gua ni\'kata fara dalam hati


"ishh kau ni, semua tau"kata mia

"see the mouth lah., dah mak aku penat lahirkan aku ngan mulut yang comeiiii ni, ada gunanya gak"kata elsya bangga


"udahlah tu bangga,... ehh tadi kau kata dia ramai kawan lelaki kan, tah tah dia ni gay"kata fara

"oii tak baik tau."tegur mia

"tu aku tak tau"kata elsya sambil menunjukkan sign tangan tak tau


"dah aku nak balik, driver aku dah sampai"kata mia

"ouiii, jap, petang nikau ada masa tak" laung fara

"tak ahh, aku kat office nak urus something"

"oh k, aku gi office kau jelah petang ni, ada something aku nak kasi" kata fara

" ok..chow" kata mia sebelum masuk dalam kereta

"ehh apa yang kau nak bagi mia ni"ragu elsya

"adalah..dahlah aku nak balik chow" kata fara setelah melihat drivernya sampai

"aku pun, chow"

Mereka pun balik dari sekolah, tapi akan ada kejutan buat mia pada petang tu.....
posted by Penulisan2u @ 5:11 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
23 Comments:
  • At 20/10/09 3:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    leh tahan..truskn bkarya..good luck

     

  • At 2/11/09 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la..bile nak buat im not aline yang seterusnye??xsabar ni nak bace...xsabar nak tau sal akim,mia ngan mamat yang diorang langgar tadi..kalau boleh cepat siket ek buat sambungannye..nice writng..

     

  • At 9/11/09 2:08 PTG, Anonymous zairien83 said…

    best aa x sabar nak baca smbungannya

     

  • At 25/11/09 9:00 PTG, Blogger marrismia said…

    korang sorry ekk, akan update dalam masa terdekat ni, sebab skarang tgh spm hahahahh.. gila busy sampai demam tapi tak pe nnti i upload yg latest k.. hope korang still support i

     

  • At 8/12/09 2:06 PTG, Blogger elya kamelia said…

    o0..stdent skola ye....
    em..hasil yang menarik.
    cpt2 update k.

     

  • At 22/2/10 4:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    marissmia upload yg latest cpat ckit ea..nk thu sgt2 ending die n pasal mamat yg diorg langgar td..
    ur writing is nice..
    ske sgt2 la

     

  • At 6/9/10 12:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CERITA APE NIH...SANGAT MEMBOSANKAN.....KARUT....SORRY......

     

  • At 20/11/10 2:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jgak la cite ni...kalau org tu ckp cite ni membosankan atau karut...tnde nye org tu,x ske bce n0vel...
    kepada yg terasa tu...saye mntk maaf la...

     

  • At 20/11/10 2:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni...

     

  • At 25/11/10 3:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cter nie... xsbar nk tggu y seterus nyerr,,,

     

  • At 28/12/10 9:17 PG, Anonymous Cik Sue said…

    yup...sangat2 sedap...suka plak baca...xsangka kamu ni muda dah boleh urus semua hal...btw rasa ingin mengenali sapa diri kamu sebenarnya... :)

     

  • At 8/1/11 3:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm.. nie cerita btol ka?

     

  • At 17/3/11 3:53 PTG, Anonymous marry said said…

    bnci rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kt cite ni....
    dh la berbelit-belit ....
    sape entah yg buat cerita tk sedap nk mampos ni....
    eee..geli bace....

     

  • At 19/4/11 9:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana sambungan nye....best lah

     

  • At 8/5/11 5:09 PTG, Anonymous ivy_pojie said…

    mna smbngan ney......bst ceta arrr....ndak sbar udh neyy...

     

  • At 22/5/11 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teruskan ya......
    good story... i like it...
    cpat2 ya smbung...
    im waiting... :)

     

  • At 23/5/11 8:25 PTG, Anonymous anugrah nur putri said…

    gue mau copas nih nuat tugas sekolah guee. tapi gak bisa:(

     

  • At 16/7/11 9:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mne smbungan dea nk bca lah..
    tpi best giller cite ne
    n apa terjadi kat mia n apa kejutan yg mia dapat???

     

  • At 7/9/11 12:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aik dh xde sambungan ker?

     

  • At 27/10/11 2:29 PTG, Anonymous anamija said…

    cepat la sambung...~~ cite ni best la!!!

     

  • At 9/2/12 5:17 PTG, Blogger salmy said…

    xde sambungan kew best lah citer nie....

     

  • At 14/2/12 9:33 PTG, Anonymous hasnani said…

    dh der yg ke4 lom x sabr nk tgguu

     

  • At 19/7/12 5:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xde smbungn nya lg ke...best plak cite ni..nmpk sweet n matang watak mia..cool je..hehe

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group