BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Oktober 27, 2009
Novel : I warn you 6
Nama Pena : yanna nabil

Aku menoleh.Macam cakap pasal aku jerk.Syafiq?Dia tengah duk membelek-belek tin minuman.

"Aku malas nak cakap dengan kau,"aku mengambil beberapa jenis kari.Malas nak berlama-lama dekat sini.

"Aku cakap dengan Pak Amin..tak tahulah pulak kot ada yang terasa..,"tanpa memandang ke arahku,Syafiq berkata-kata.Huh.Iye lah tu.

Tiba di kaunter,tanganku sempat menyambar Twiesties yang berharga RM1.60,berperisa tomato sebanyak dua bungkus.

"Pak Amin…saya nak bayar,"Pak Amin mula mengira.

"RM6.40…,"Pak Amin tersenyum.

Aku menyeluk ke dalam saku.Aish…Mana pulak dompet aku neh?Takkan tertinggal dekat rumah kot?

"Kenapa Nurul?,"Pak Amin bertanya.Barangkali pelik melihat reaksiku.

"Jap..jap Pak Amin,"aku jadi gelabah.Tolong dompet.Jangan buat malu aku.

"Macam nie lah orang zaman sekarang Pak Amin…tak ada duit..buatlah cara orang yang tak ada duit.Ini tak..nak jugak pergi beli dekat kedai,"suara nie familiarlah.Aku mendengus geram.Pak Amin sekadar tersengih.

"Saya bayar sekali dengan semua ni,"Syafiq menghulurkan not RM10.Dia menghirup air minuman tin.Tanpa menunggu baki,dia berlalu pergi.

"Weh2…aku tak suruh kau bayar pun,"aku memanggil kuat.Sepatutnya aku berterima kasih dekat dia.Tapi,entah la..payah lidah nie nak menyebut.

"Syafiq!!Baki nie!,"Pak Amin pula memanggil.

"Tak apalah Pak Cik.Bagi aje dekat orang yang tak ada duit tu,"menyakitkan telinga betul ayat dia nie.

Pak Amin pulak paksa aku ambil duit baki tu.

****************************************

Syafiq menghentikan motor di hadapan rumah.Puan Karina sedang menyapu sampah di halaman.

"Kamu nie asyik merayap aje kerjanya Syafiq.Cuba lah duduk diam-diam dekat rumah,"ooh..yea…Puan Karina sudah mula membebel.

"Ma…Syafiq baru balik dari kelas tambahan,"Syafiq menghadiahkan senyuman yang paling cute.

"Jangan nak menipu lah Syafiq..air tin dekat tangan tu apa?Itu dari kedai namanya,"alamak.Kantoi..

Syafiq sudah tersengih-sengih.

"Genius nyer mama nie..Syafiq masuk dalam dulu ye ma.Nak mandi,"Ini sahaja satu-satunya cara untuk melarikan diri dari bebelan mama.

"Itulah..bila balik sekolah tadi,bukannya nak mandi terus..eh…nie apa nie Syafiq?,"Syafiq menghalakan pandangan ke arah tanngan mamanya.Dompet Pink.Ahh..sudah.Dia meraba-raba poket seluar.Terjatuh la pulak.

"Err…tadi Fiq jumpa ma..orang tercicir kot,"Hehe.Tercicir pun tercicirlah.Tak kan nak beritahu mak.. ‘Ma...tadi Fiq cilok dompet tu dekat kedai Pak Amin’ Sah kena penampar aku nie.

"Ohh..orang tercicir.Kenapa tak pulangkan balik.Meh ma tengok..yang sapa nie,"Mama mula berkira-kira untuk membuka dompet.

"Ma…jangan!!!,"Syafiq bersuara nyaring.

"Awat kalut sangat.Ma nak bukak aje..,"Puan Karina tersenyum-senyum.

"Ma…barang orang ma..Berdosa kalau bukak,"chewah.

"Kamu bawak balik nie tak berdosa?,"nak tak nak Syafiq terpaksa akur apabila dompet itu dibuka.Habislah.Mama akan tahu pemilik dompet nie duduk area sini je.

"Ada gambar…Nurul Fathinia Binti Mustafa…lawa budak nie…,"mama sudah jeling-jeling wajah anak terunanya ini.

"Tu awek Syafiq ma….,"Puan Karina ketawa besar mendengarnya.Wajah Syafiq masam mencuka.Jahat la mama aku nie.

"Sejak bila ada perempuan minat dengan kamu Syafiq.Rambut macam hero dragonball..Tak ada sapa berkenan,"Puan Karina menggeleng-gelengkan kepala.Sisa tawanya masih kedengaran.

"Ma aje yang tak berkenan.Awek Fiq tu selalu puji Fiq…Dia kata kan ma..,"Syafiq tidak sempat untuk menghabiskan karangan apabila mama tiba-tiba menghadihkan cubitan padu di lengan.

"Tipu lah tu.Ingat mama tak tahu.Besok beri balik dekat tuan dia.Ada IC dengan duit dekat dalam nie"

"Ye la..Fiq bagi balik dekat dia besok..,"

*******************************

Setelah selesai menunaikan sembahyang Maghrib,Syafiq duduk bersantai di serambi rumah.Wah...bintang..bulan...Alangkah indahnya kalau masa nia aku tengah dating dengan Nurul.Wajahnya di halakan ke jalan raya.Nak keluar lepak-lepak..compirm mama tak kasi.Dia mengeluh.Sejak cikgu hantar surat gantung sekolah,mama memang dah tak percaya dekat dia.Al maklum lah..dia kan kuat menipu.

Setegas-tegas mama...hanya mama aje lah orang yang dia ada di atas dunia nie.Papa?Dia harap orang tu dah mati.Memang dia bencikan papa.Papa tak pernah langsung nak tahu kehidupan dia dengan mama.Selama nie,dia hanya ada mama.Papa tak pernah sekali pun memunculkan diri.

Teringat pula persitiwa siang tadi.Well...terrror betul aku nie.Nampaknya ada bakat nak jadi pencopet nie.Salah Nurul la..orang berdiri dekat belakang dia tak sedar.Syok sangat duk pilih rempah kari.Hahaha.Walaupun cara aku nie agak nakal sikit.Tapi tu aje lah cara yang aku boleh buat kalau aku nak belanja Nurul.Aku terpaksa mengaku,Nurul Fathinia tu sombong sangat-sangat dengan aku.Dia sombong dengan aku sorang aje.Dengan budak lelaki lain,boleh pulak senyum-senyum.Ini yang aku tak puas hati nie.Mungkin dia benci sangat dengan aku.Bagi dia..aku nie tetap Syafiq yang dulu.

"Mama ingat kamu mengaji dalam bilik.Rupanya tengah melayan perasaan dekat luar rumah,"Syafiq menoleh.Puan Karina sedang berdiri di pintu rumah.Err..sindiran yang cukup baik dari mama.Anak mama nie payah sikit nak mengaji.

"Apa salahnya mama.Sekali-sekala,"Syafiq tersengih.

"Hah.Iye lah sangat.Sekali-sekala duduk lepak dengan setan dekat luar rumah nie,"Huih..sampai setan mama duk menyebut.

"Huish..apa mama cakap macam tu..Fiq duduk sorang-sorang aje dekat luar nie ma,"aku bercakap perkara yang benar.

"Mana kamu tahu?Kamu nampak ker?Maghrib-maghrib nie banyak iblis..Dengan pintu rumah terlopong.Baik kamu masuk cepat Syafiq.Nanti mama kurung kamu dekat luar rumah,"Puan Karina sudah mula mengugut.

Betul jugak apa yang mama cakap.Masa Maghrib...banyaklah benda berterbangan di angkasa.Tadi tersengaja lah pulak keluar duduk dekat beranda nie.

"Cikgu Karina nie garanglah…,"Syafiq sempat mengomel sebelum kakinya melngkah ke dalam rumah.

"Aduh..sakit lah ma!Apa main cubit-cubit nie..,"Syafiq menggosok-gosok bahunya.

"Sebab tu lah Syafiq cakap mama nie garang…,"ujar Syafiq sambil memandang tidak puas hati.

"Mama garang dengan kamu je..Anak murid mama semua cakap mama nie baik..kunci pintu rumah nie Fiq,mama nak pergi dapur,"Puan Karina meninggalkan Syafiq terkulat-kulat di situ.

******************************

"Abah ada benda sikit nak cakap,"ayat macam nie lah yang buat aku saspen.Tangan yang baru nak menyuap terhenti.Aku menanti kata-kata yang selanjutnya yang keluar daripada mulut Mustafa Mohd Ibrahim,ayah aku.
posted by Penulisan2u @ 5:24 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
73 Comments:
  • At 27/10/09 9:15 PG, Blogger nuRul saLoma said…

    ni mesti nak ckp purse hlg

     

  • At 27/10/09 12:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la cepat sambung ya...
    2 la kalau nak belanja
    cakap baik2 hehehhe
    best la citer nie

     

  • At 29/10/09 9:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes..bes..bes..
    cpat la smbung lgi..
    huhuhuhu..

     

  • At 30/10/09 6:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hoho.......cpt2 smbng yewk!!

     

  • At 11/11/09 2:52 PTG, Blogger faqiey said…

    best r citer ni...bila nk smbngan ye erkkkk...

     

  • At 11/11/09 3:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni
    xjiwang pon
    sy ske cz cm remaje
    nnti tlg cpt2 cont ek
    thanx

     

  • At 12/11/09 5:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes arrr citer ni...
    cpat2lah cont...
    sya ske..
    citer ni...
    coz ia psl rmaja...
    cont tsw..
    thanks..

     

  • At 4/12/09 7:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolong r cont citer nie cpat2..........
    cite nie best gler.....
    congrats to pnulis,,,

     

  • At 5/12/09 8:11 PTG, Anonymous elly@noka said…

    ble nak sambug agi??best sgt lah..hehe3 cept2 sikit sambug yup..

     

  • At 13/12/09 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpat sambung!!!!!!!!huhu...

     

  • At 15/12/09 10:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cret nie best...
    x sbar tunggu smbngnye..
    hehehhe

     

  • At 17/12/09 11:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer nie...ble nk smbung???

     

  • At 19/12/09 11:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ////>>>>>????

     

  • At 21/12/09 1:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bleh aaaa.,, cerita ni... sambung laaa...

     

  • At 22/12/09 1:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh lah gak citer.....best...biler nak sambung????

     

  • At 4/2/10 10:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sesgt....bla nk smbung???tk sbr la nk bca smbungan nye....

     

  • At 17/2/10 4:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yup.. permulaan yang bagus.. ( baka rose)

     

  • At 18/3/10 9:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i luv this story..harap-harap cite niy akan bersambung lagi

     

  • At 28/4/10 9:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak lagi...

     

  • At 9/5/10 7:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbung la lg.....
    best la cita nie....
    bla nk smbung....

     

  • At 10/5/10 9:58 PTG, Blogger Nursya said…

    ee smbung cpt..org nk dkt final da ni..xde mse nk bc g t..hehhee

     

  • At 20/5/10 2:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung lah cepatt citer dte..bes2..hehehe

     

  • At 23/5/10 12:56 PTG, Anonymous misa said…

    ase ase kn..ayah nurul nk ckap y dowg sefamily nk move tempt len laaa
    tpi x sure r
    agk agk jew ar
    alaa..npe tkat nie jewr.cpat r smbg ek
    bez plak
    gempak ag tu cterny

     

  • At 27/6/10 2:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Sambung larr citer ni.tak pernah saya bca cter yg bet cm ni...please...

     

  • At 9/7/10 5:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ku tak sbr mnggunya....
    cpt la smbg...

     

  • At 16/7/10 5:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice la citer nie...
    cpt la smbg...

     

  • At 26/7/10 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt smbg...................................

     

  • At 28/7/10 10:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya tunggu smbungan nye taw!!cepat2 sket k.yana...~~~

     

  • At 31/7/10 11:06 PG, Anonymous azlin said…

    cept la smbung.. i like this sory

     

  • At 7/8/10 12:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpat lar smbung..nk bc g..
    dh menghilang ke mna??

     

  • At 13/8/10 2:31 PTG, Blogger mady+yana said…

    sorry ye...smbungan die de kat

    http://dindingcoretan.blogspot.com/

    sila2 la jenguk...tq...

    -yanna nabil-

     

  • At 17/10/10 2:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..cpt la smbung
    xsabar...

     

  • At 25/10/10 8:35 PG, Anonymous nur said…

    menarik...xda sambungan ke..

     

  • At 23/11/10 9:59 PG, Anonymous fizanur said…

    mne sambungan dy nie??
    syoklah dgn citer nie..
    tringat ngn kes aq sbg pngawas sek..
    garang?
    biaserla..

     

  • At 29/11/10 11:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepattt la sambungkn citer nie....x cabar dh nie nak tau ksudhan dier..huhuhuhu

     

  • At 2/12/10 5:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cptla cmbng...
    bst citer ni...
    syng x cmbng...
    plzzzz...

     

  • At 11/12/10 2:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbng larh,..bes sngat

     

  • At 14/12/10 10:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbg.....:)

     

  • At 15/12/10 1:16 PTG, Anonymous mady+yana said…

    sambungan i warn you di http://dindingcoretan.blogspot.com/

     

  • At 19/12/10 9:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la asmbung .. best nyh ...
    aduh .. ase cm syfiw uh ade ketan je ngn nurul uh ..
    aduhai .. cpt cmbg .. best best ;)

     

  • At 20/12/10 3:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cakap pe...syafiq kena kawin ngan nurul ke....huhu...best2..cepaT LA SDAMBUNG

     

  • At 23/12/10 12:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sngt2 citer nih......!!!!!pls smbg agy...

    -TaUrUz GuRlz

     

  • At 3/2/11 12:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler...
    sambung la cepat2..
    xsabar la..
    :)

     

  • At 4/2/11 2:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog x?

     

  • At 13/2/11 12:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgat2,,bler nk smbung??
    i wait k,,

     

  • At 26/2/11 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbung2 i dh x sbr nk bce smbungan nye

     

  • At 26/2/11 5:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung ar cpt...best la plak...

     

  • At 11/3/11 8:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni...cpt la sambung

     

  • At 17/3/11 11:09 PG, Blogger atiqah said…

    bl nk smbung ni??cite n best giler...cpt la smbg

     

  • At 18/3/11 1:11 PTG, Anonymous Cloudz said…

    aduhai yam....cpt ar sambung citerr dia best tapi wargh kah kah kah....

     

  • At 10/4/11 4:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh..smbg la citer ney lg yer.scepat mgkin ye..time ksh

     

  • At 10/4/11 5:32 PTG, Anonymous fashanada12 said…

    bestnye cite ni...
    cepatla smbung..
    ksian tau kat peminat setia citer ni..
    daa lama tunggu smbungannye..
    buatla novel

     

  • At 25/5/11 12:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    is this the last one??plez la smbng..bezt sngt2 la.....

     

  • At 31/5/11 11:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler........
    cpt sambung ok!!!

     

  • At 6/6/11 12:36 PG, Anonymous jee said…

    bestnye,,,,,,
    dh sure ending mesti syafiq ckap dkt nurul pnye.
    warghh.......xD

     

  • At 9/6/11 6:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambungla cer niy.. bez la.. tlg ya..

     

  • At 16/6/11 2:42 PTG, Blogger honeyB said…

    best...sambg lew cpt...tak sbr nk taw hbgan nurul gan syafiq tu...

     

  • At 2/7/11 3:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie mmg best!cpt2 la smbung

     

  • At 1/8/11 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BESTNYA........SAMBUNGLAH CEPAT2 TAK SABAR NAK BACA NI.

     

  • At 13/8/11 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besttttttttttttttt sangatttttttttttttttttttttt

     

  • At 14/8/11 10:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Nice...tak sabar nak bace lagi...khikhikhi

     

  • At 20/10/11 11:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laaa.....rupanye suke sama suke jer...hahahh

    well apa pun cant wait to read the upcoming part....cepat2 lah ehkk...^____^

     

  • At 2/11/11 10:24 PG, Anonymous Nur Ayla said…

    cpt la smbung..wt suspen plk..cpt smbung ye..

     

  • At 10/12/11 6:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala... i want i warn 7...T_T cita ni sgt2 best... suka sgt...

     

  • At 5/1/12 8:29 PTG, Anonymous izah said…

    best citer ni..x sbr nk tau pe yg akn blaku strusnya..

     

  • At 25/1/12 6:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar cite nie...
    sy arp cite ni di bkukan..
    sy orng 1 yg bli..he3333

     

  • At 28/2/12 4:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni macam same macam saye , tapi saye bukan KP ,hanya jawatan biase2 jea :D . best tahap superb ! bila sambongan die ?
    cepat updated tau3 ,

     

  • At 11/3/12 1:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpatlh smbung....best sgat2 cte ni...hehheee

     

  • At 20/4/12 10:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hailaa...br je nk lyn jiwang...dh abes dah ke???bila nk ada yg ke7 plak??? :( -leo_ayu29july@yahoo.com-

     

  • At 6/6/12 1:10 PTG, Anonymous norcahaya said…

    takkan sampai 6 je kut...
    tak de sambungan ker???

     

  • At 5/7/12 5:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung pleaseeeeee :)

     

  • At 12/7/12 10:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad la...
    best gak,
    so bile lg nk smbung..??
    dah x sbr nk tau kesudahan nie..
    huhuhu

     

  • At 6/8/12 6:57 PG, Blogger My Life In Diary said…

    ala.. cpt la smbung.. sweet la.. tak sabar nak taw cam mne capik bg purse tu.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group