BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Oktober 27, 2009
Novel : Diulit Dosa Cinta 8
Nama Pena : awin awina

BAB 8


Fail peribadi dan dokumen penting disusun atur di dalam kabinet yang berkunci. Amanah yang diberikan kepadaku untuk menjaga hal – hal peribadi kakitangan di syarikat aku bekerja tidak disia – siakan. Dari profil kakitangan, socso, kwsp, maklumat gaji sehinggalah maklumat bank. Semuanya di bawah kelolaanku.

"Amboi! Rajinnya. Udah la tu, perut kau pun kena rehat juga, Wiya", muncul Salina di muka pintu bilik pejabatku. Senyuman manisku berikan kepadanya, rakan sepejabat memerangkap teman serumah yang menyenangkan hatiku berbanding dengan yang lain yang hanya bermuka – muka. Ah! Teringat aku pada Marini.

"Sekejap ya", aku mencapai tas tangan dan kunci bilik. Menutup skrin komputer dan menyusun fail yang masih tinggal di atas meja. Pintu bilik dikunci.

"Ok, ready. Kita makan kat mana hari ni".
"No idea. Kau?".
"Fast food or nasi".
"Emm….KFC ok kot". Akhirnya, kami sepakat untuk memenuhi permintaan perut kami dengan makanan segera KFC saja.

Lagipun Restoran KFC terletak tidak jauh dari pejabat kami, hanya menyeberangi jalan, tidak perlu bersusah payah untuk memandu. Cuma sekali sekala jika inginkan makanan yang istimewa dan sedap sikit baru lah kami membawa kereta.

Cuaca tengahari itu agak terik. Panas yang membahang memaksa kami berjalan beriringan di tempat pejalan kaki yang teduh sedikit. Kelihatan kereta bergerak laju dan bertali arus, agak sukar untuk kami melintas ke seberang jalan.
Tiba – tiba langkah kami terhenti di halangan oleh seorang jejaka yang perasan kacak di pejabat. Rupanya yang tersengih – sengih memandang ke arah Adawiya, cuba memancing hati lagaknya.

"Hai! Makan mana, sayang". Tegur Hamidi dengan nada mengoda yang dibuat - buat. Uweek!...nak termuntah Adawiya mendengarnya.

"Banyak lah kau punya sayang. Tepi…ganggu je. Nanti hilang selera kita orang tau", bidas Salina sambil menepis halangan Hamidi. Aku mendiamkan diri tidak mahu berbalah, nanti lebih parah.

"Mak ai…sombong. Aku bukan tanya kau la, zombie".

Tergelak aku mendengarkan gelaran ‘zombie’ untuk Salina. Di pejabat, Salina sememangnya dikenali dengan jolokan ‘zombie’ kerana rupanya yang seakan mayat, pucat tanpa secalit alat solek. Salina tidak gemar bersolek, dia lebih sukakan wajah yang ‘natural’.

"Sedap mulut kau mengata aku, Midi. Dah banyak beli insurans ke?. Silap – silap kang ada yang makan tengahari ni berlauk kan kasut aku", perli Salina dengan sinis.

"Sudah! ke tepi, jangan halang kita. Jom, Wiya. Karang lambat pulak kita, dahlah masa’lunch’ cuma sejam je. Kalau di layan mamat perasan kacak ni, sampai besok tak habis", omel Salina sambil menarik tanganku melangkah laju. Adawiya mengekori di belakang dan seakan berlari untuk menyamai jarak langkah Salina yang semakin laju.

"Ala…zombie..oppss! Salina sayang..comelku, intan payung… sorry la. Aku tak panggil lagi kau nama tu ek. Kau ni kalau marah boleh tahan la…boleh aku join korang ‘lunch’ ni", rayu Hamidi sambil mengekori kami.

"Kau panggil aku nama tu lagi, siap kau. Jangan tegur aku selama setahun tau. Hasrat kau nak join kita orang makan, aku luluskan. Boleh kan, Wiya". Aku hanya mengangkat bahu. Tak kisah pun. Ekor mata Hamidi melirik ke arah Adawiya. Memberikan senyuman nakal diiringi kenyitan mata kanan. Ish! Mamat ni gatal, aku cungkill biji mata tu baru tau.


******************************************

Hidangan tengah hari itu membuatkan kami bertiga kekenyangan walaupun cuma makanan segera . Suasana sepi seketika. Memandang ke arah luar restoran, masih ramai orang lalu lalang mengejar masa yang tehad untuk memenuhi urusan masing – masing.

Namun, ada sepasang mata yang tak reti nak duduk diam, asyik merenungku tanpa berkerlip. Eeiii..ada juga yang kena cungkil biji mata ni. Adawiya geram. Mengetap bibir mungilnya.

Anak mata Hamidi masih nakal. Berterus – terusan merenung Adawiya. Kegelisahan Adawiya membuatkan Hamidi semakin larik merenungnya dengan senyum sumbing.

Salina yang perasan situasi itu, cuba menarik perhatian menyelamatkan keadaan. Bicaranya yang paling merepek yang pernah kudengar.

"Wiya, kau perasan tak En. Ikram tu kan selalu pandang – pandang kau tau".

"Ya ke? Aku tak berapa perasan la .. Ikram Pengurus Operasi tu ke?

"Ya la..sapa lagi. Kau ni ..itu pun tak kenal. Dah nak masuk setahun kerja pun tak hafal lagi rupa si jejaka kacak lagi tampan tu".

Adawiya mengerut dahi, cuba mengingati wajah Ikram yang kurang dikenalinya. Emm..aku akui memang kacak dan bergaya tapi aku tidak berminat langsung untuk ada hubungan yang serius ataupun dikaitkan dengan lelaki apatah lagi untuk jatuh cinta, jauh sekali.

"Aku yakin En. Ikram tu mesti ada hati dengan kau. Sebab dia asyik senyum aje bila bertembung dengan kau tau". Pandainya si Salina ni mencucuk jarum. Ada orang dah panas hati nampaknya.

Salina menguntum senyuman, nampaknya jerat dah mengena. Hamidi sudah menarik rupa macam kodok minum cuka. Cam na ek rupa tu. Entah! aku pun tak pernah tengok. Salina ketawa di dalam hati. Ooo…nak ngorat kawan aku ek. Kirim salam, sengaja aku reka cerita ni, biar ada saingan baru best. Tapi memang betul, lagipun kawan aku sorang ni memang cantik, ayu je, tak jemu mata memandang, satu pejabat dok usha dia hari – hari tak kira lelaki ke perempuan, naik jeles pulak aku. He.. he..he..

"Pandai aje la kau buat cerita, Sal".

"Iya, Wiya. En. Ikram tu asyik usha kau aje pastu senyum sorang, asal kan lalu kat depan opis kau mesti dia toleh, nak nengok muka kau yang ayu tu la". Senyuman Salina semakin melebar. Wajah Hamidi pula semakin mencuka dan cara duduknya sudah tak keruan.Panas!

"Dah cukup masa ni, jom balik", arah Hamidi tanpa menoleh. Terus berjalan pantas ke depan. Tengah hangat la tu!...

"Hoi! Midi, lajunya. Kau nak kejar apa kat opis tu", jerit Salina sambil ketawa kecil. Padan muka!

Adawiya mengerling ke arah Salina.

"Thanks", ucapku ikhlas.
"Small matter".

Kami jalan beriringan dengan hati yang terhibur. Adawiya senang dengan sikap Salina yang sentiasa mem‘backing’ dirinya malah amat peka dengan keadaan di sekeliling. Sikapnya yang lucu dan bermulut lahar. Teringat aku pada Marini, satu – satunya kawan baikku yang aku sayang tapi itu dulu. Apa khabar kau, Rini? Aduh! Kenangan lama mengusik jiwa. Jauh di sudut hatiku, aku masih teringatkan dia walaupun aku membencinya sepenuh hati, makin dibenci makin diingati.
posted by Penulisan2u @ 6:01 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
43 Comments:
  • At 27/10/09 8:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    truskn2..

     

  • At 27/10/09 9:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerite ni best....saye dh p blog awak....best.....teruskn....cerite yg menarik....

     

  • At 27/10/09 10:57 PG, Anonymous yunix77 said…

    saya pun dah baca kat blog
    dah berapa kali komen tapi entah...macam tak masuk jer

    sama macam episod lepas, saya rasa watak-watak baru ni harus diketepikan dulu. saya sebagai pembaca susah/lambat nak ingat watak-watak sampingan yang terlalu banyak.

    maybe kalau kita baca novel ni semata tak susah sangat nak ingat. tapi sebab dah banyak novel, begini la kot jadinya.

    mem'backing'? oh please. Jangan la menghancurkan bahasa sampai macam tu sekali. sedih saya.

    good luck

     

  • At 27/10/09 1:55 PTG, Blogger awin.awina said…

    thanxs smua yg komen. kdg2 sukar utk sy memuaskan hati semua pembaca. tp sy dah cuba. Mungkin ini citer sy telus dr hati.Idea pun hampir2 kering.
    papun sy harap anda smua enjoy.
    ttg bahasa tu sy akui tersalah. Insyaallah tdk diulangi.

    *p/s: adakah citer sy nie terlalu membosankan dan meleret? ataupun gaya bahasa terlalu skema?

     

  • At 27/10/09 8:10 PTG, Anonymous kerepek said…

    pada saya gaya bahasa ok. takde meleret2 ker....skema ker..cuma terasa laju sikit. cerita ni dah best.

     

  • At 27/10/09 9:50 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    best..
    mmg susah nk penuhi selera pembaca sbb setiap org ade cara sendiri..apepun awk dh cube yg terbaik..hope tak jemu menulis..keep up!!

     

  • At 28/10/09 10:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa blog awak yek.....

     

  • At 1/11/09 12:47 PTG, Anonymous ser said…

    not bad!!!

     

  • At 2/11/09 9:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kasi kt sya blog awak..

     

  • At 2/11/09 9:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kasi kt aye blog awak??

     

  • At 5/11/09 4:46 PTG, Blogger awin.awina said…

    http://aurainspirasi.blogspot.com.my

     

  • At 6/11/09 12:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lame lagi ke nak sambung???

     

  • At 10/11/09 3:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh best tol cepatlah smbg

     

  • At 12/11/09 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...citer ni menarik...tapi kalau panjangkan skit,lagi menarik....gaya penulisan dh bagus...tapi saya rasa kalau setiap perkara lagi detail baru best skit...cam detailkan pasal tempat masa ngan keadaan...
    saya puji tentang penambahan watak...it's ok...i like it..teruskan yer...penambahan watak dan more situation yang mencemaskan baru nampak lebih menarik nanti...baru peminat lebih berdebar-debar menunggu next citer awak...

     

  • At 3/12/09 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...
    kenapa terus sambung episod 13...
    mana perginya episod 9 sampai 12?
    kalau boleh bagilah blog saudara/i ...
    tima kasih

     

  • At 3/12/09 2:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so far sy rase jln cerita ok, pd yg blame si penulis jgn terlalu terburu2 beri komen, sbb kalo bace kt penulisan2u ni lg byk penulis yg menulis ikut syok diri sendiri , n bhs lagi pakai hentam saje, janji jln cerita siap. tp pd cerita ni pd sy masih ok n santai bile bc....ape pun gud job writer coz mmg menarik n x mengelirukan langsung bile bace...pd pembaca yg konpius mgkin diri sndiri yg tlalu byk absorb watak cerita lain then bace novel terus komen entah ape2....

     

  • At 11/12/09 9:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    writer, sambungan no 9 x de ke ?
    sye tgk teros 13., yg len len tu mne ?
    pep0wn best., !

     

  • At 25/12/09 10:23 PTG, Blogger SiLvEr SiLinDeR said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 20/1/10 3:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mane bab 9-15???? mcmane nak cari? ade blog tak?

     

  • At 27/1/10 4:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes jugak cita nie
    tp asal pendek sangat...

     

  • At 17/3/10 11:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bile nak ade sambungan....?

     

  • At 10/4/10 5:14 PTG, Anonymous ladyCOCO said…

    wow ~ manee sambungann nyee ??
    nak bace lagii ! sgtt menarik cerita nii !
    for mee it perfectt !
    tolonglah bagii sambungannyee ;(

     

  • At 9/6/10 2:50 PTG, Blogger hantu air said…

    cptla...pe last dia?

     

  • At 13/6/10 11:05 PTG, Blogger nadiahaerani said…

    good... menarik untuk baca yg seterusnya.. mana sambungan nya ???

     

  • At 10/8/10 9:30 PTG, Blogger zaini_eQ@ said…

    apa blog nyer???

     

  • At 3/9/10 10:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte yg mnarik...
    writer tlg smbung...

     

  • At 13/9/10 10:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok....no komen...best sgt..=)

     

  • At 20/10/10 1:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nexttt nyer ble rasenyer nk kuar ekkkkk...huhuuuu...

     

  • At 8/1/11 11:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    assalammulaiku... sya ni pembaca baru kat ruangan penulisan2u ni... mm so kiranya sya ni tak layak lg la nak komen banyak2..
    mm bagi sya.. cerita ni baik dan ada sinambungan di setiap bab.. jalan cerita pun best.. gaya penulisan pun cantik biarpun terdapat sedikit kesalahan.. but its ok.. boleh diperbaiki.. apa2 pun sya akan tunggu sambungan cerita ni sehingga ke akhir bab..

     

  • At 2/2/11 1:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ini daripada citer sepupuku suamiku jadi bukukan jer pasti top giler

     

  • At 9/2/11 3:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana sambungan no9 ad seterusnya...saya x sabar ni nk baca sambungan nya ni..............

     

  • At 15/2/11 12:56 PTG, Blogger Nur Azlien said…

    kenapa saya tak jumpa bab lain....tapi citer ni best la saya sokong penulis ni.........tajuknya pun gempak......

     

  • At 19/2/11 9:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la..cik awin

     

  • At 15/4/11 1:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite best...harap sambungannyer terus best.....

     

  • At 20/5/11 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cik awin pndgn org lain2..terima kritikn tu sbgi motivasi.. best cerita ni..trskan...smoga berjaya...

     

  • At 23/8/11 9:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ca

     

  • At 8/10/11 6:08 PTG, Blogger anisyah zainul said…

    knp pendek sgt? cepatlah sambung

     

  • At 10/10/11 10:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung lah cepat...best ni....

     

  • At 31/12/11 8:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cete ni bez,tpi nape xsmbung2 lgi?erm......

     

  • At 24/1/12 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat r smbg cte nie

     

  • At 25/1/12 9:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy nak baca lg..sambung la best2,,ade wt buku x cerita ni??nak bli cik awin

     

  • At 27/6/12 4:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg best l;a cite ni..plz upload yg baru secepat mgkin..

     

  • At 6/7/12 5:03 PTG, Blogger ☆ Cik Udaa Elf ☆ said…

    so far good,saya tunggu citer ni

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group