BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Oktober 23, 2009
Novel : Dibius Cinta 21
Nama Pena : Jeje a.k.a Siti Maziah

"Damn it. Kenapa dia?"marah Adam Shafiq apabila melihat lelaki yang bersama dengan isterinya tempohari.
Syafiq Qhaizir terkejut dengan reaksi Adam Shafiq.

"Eh, dah memang dia Pengarah Urusan Mega Corporations. Kau pernah jumpa dia kat mana-mana ke?"

Adam Shafiq tidak menjawab pertanyaan sahabat baiknya.

"Kenapa hari tu masa proses menandatangani kontrak, aku tak nampak dia?"

"Biasalah, bos besar. Ada urusan lain kot. Adik dia yang jadi wakil syarikat tempohari. Sebab tu kita tak nampak dia,"

"Batalkan joint venture kita dengan dia!"

Terbeliak mata Syafiq Qhaizir.

"Bro, aku harap kau tak serius dengan kata-kata kau sekarang ni. Kau tau apa akibatnya kalau kita batalkan joint venture kita ni kan?"

Adam Shafiq menghenyakkan tubuhnya di kerusi. Dia benci dengan situasi dirinya sekarang.

"Apa ke halnya dengan kau ni? Kau ada apa-apa masalah ke dengan Mega Corporations?" Syafiq Qhaizir merenung wajah tidak puas hati Adam Shafiq.

"Aku nak baliklah. Aku ada hal kejap," laju sahaja Adam Shafiq mengambil beg kerjanya dan berlalu pergi. Syafiq Qhaizir melihat sahaja sikap temannya yang tidak menentu sejak akhir-akhir ini. Dia menggelengkan sahaja kepalanya.

Baru sahaja dia hendak meninggalkan bilik Adam Shafiq, Hana Nadiah pula muncul di muka pintu.

"Eh, mana Adam? Kenapa you ada kat sini?"

Syafiq Qhaizir memandang wanita di hadapannya dengan pandangan menyampah. Muak sudah melihat Hana Nadiah yang terhegeh-hegeh mengejar Adam Shafiq yang telah pun beristeri. Tak faham bahasa betullah dia ni. Muka tak malu pun ada. Aku yang buaya ni pun menyampah tahap dewata tengok muka dia ni.

"You nampak ke dia ada kat sini?"
Hana Nadiah mencebikkan bibirnya.

"Sebab tak nampaklah I tanya you," Hana Nadiah meninggikan sedikit suaranya. Geram dilayan sebegitu oleh Syafiq Qhaizir. Dia tahu yang Syafiq Qhaizir tidak menyukai dirinya. Semuanya gara Cazlin Amalina. Sedangkan mereka telahpun berkawan semenjak dari zaman persekolahan lagi. Syafiq Qhaizir mengenali dirinya dahulu berbanding Cazlin Amalina.

"Dah tak nampak tu pergi tanya buat apa? You tak nampak maknanya dia tak ada. Dia balik pergi jumpa isteri kesayangan dia. Itu yang you nak tahu sebenarnya kan? Busybody!!!" puas hati Syafiq Qhaizir dapat mengenakan perempuan tak tahu malu ini.

"Jumpa isteri dia?" Hana Nadiah tercengang-cengang. Cazlin Amalina telah pulang ke rumah itu?

"Yelah, dah diorang tu laki bini. Lainlah you tu, bujang tak laku. Takde orang nak," Syafiq Qhaizir tersengih-sengih mengucapkan ayat tersebut.

"Bujang tak laku? Excuse me? Hello, you tu pun bujang tak laku la. Jangan nak cakap orang. Bujang lapok terlajak," marah Hana Nadiah. Pantang benar jika ada yang memanggilnya dengan gelaran ‘tak laku’ ataupun ‘andartu’.

"Oh, you mengaku la yang you tu bujang tak laku. You jangan nak samakan I dengan you. Orang lelaki ni kalau makin meningkat umurnya, makin hot. You tu makin kerepot," terhambur gelak besar Syafiq Qhaizir memenuhi seluruh ruang pejabat. Padan muka kau, perempuan.

Hana Nadiah mengetap bibirnya. Pintu bilik Adam Shafiq dihempas kuat. Dia meninggalkan sahaja Syafiq Qhaizir yang masih bersisa dengan gelak ketawanya.

Cazlin Amalina duduk melayan anak-anak ikan di kolam milik ibu mertuanya. Tangannya mencampakkan makanan ikan ke arah ikan-ikan yang berebut-rebut mahu menelan bebola kecil makanan ikan tersebut.

Fikirannya menerawang memikirkan kejadian pagi tadi. Benarkah apa yang dilakukannya? Bodohkah dia?

Separuh hatinya benar-benar menyokong tindakan baiknya menyembunyikan hal sebenar dari
pengetahuan semua orang. Memang itulah langkah yang terbaik. Malah, sekiranya hal itu dihebohkan, anaknya yang telah tiada tidak akan mampu dihidupkan kembali. Hal sebenar itu tidak akan mampu mengubah fakta yang dia tidak mampu melahirkan zuriat buat Adam Shafiq. Mama juga akan bertambah berduka.

Separuh hatinya lagi pula mahu memberitahu seluruh dunia akan rasa sakitnya hati wanitanya kehilangan anak yang dinanti-nantikan. Betapa sakitnya hati dituduh cuba menggugurkan kandungan sendiri sedangkan dia separuh mati menahan sakitnya anaknya direnggut secara paksa dari rahimnya sendiri.

Cazlin Amalina menarik nafasnya sepanjang yang mungkin kemudian melepaskannya.

"Astaghfirullahala’zim," ucap Cazlin Amalina. Terlalu jauh fikirannya melayang.

Seseorang menepuk lembut bahunya dari belakang.

"Sorang je kak?" sapa Ayuni.

"Eh, taklah. Ikan-ikan ni pun join akak mengelamun," Cazlin Amalina cuba menceriakan suasana.

Ayuni ketawa kecil.

"Ayun mintak maaf atas segala yang terjadi pada akak. Ayun tak mampu nak buat apa-apa," Ayuni memeluk bahu Cazlin Amalina.

Cazlin mengusap lembut tangan adik iparnya.

"Ayun tak buat salah apa-apa pun pada akak. Apa yang dah jadi tu, akak bukan tuhan yang berhak untuk menjatuhkan hukuman. Sekurang-kurangnya tuhan masih sayangkan akak. Nyawa akak masih dipanjangkan sehingga ke hari ini untuk bersama-sama dengan keluarga Ayun. Merasa nikmat kasih sayang dari abang Adam, mama, papa, Ayun dan mungkin juga Ayuna. Akak doakan semoga tuhan bukakan hati dia,"

"Akak tahu tak?"

Cazlin Amalina memandang Ayuni.

"Apa dia?"

"Ayun nampak Yuna bersolat tadi,"

Cazlin Amalina tersenyum. Alhamdulillah.

"Baguslah. Tentu ada hikmah semua ni terjadi,"

"Ayun dah lama tak tengok dia bersolat."

"Ayun kena bimbing dia. Jangan biarkan dia kembali ke jalan hitam yang dulu,"

Ayuni mengangguk-anggukkan kepalanya.

"Tapi macam mana dengan kak Hana? Takkan akak nak biarkan dia?"

"Itu semua urusan tuhan. Dalam dunia ni ada hukum karma. Buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat," pendek sahaja Cazlin Amalina menjawabnya.

Kedengaran seseorang berdehem di belakang mereka.

"Ayun, abang ada hal sikit nak cakap dengan kak Lin," Adam Shafiq bersuara. Ayuni yang memahami hasrat abangnya pun meminta diri untuk berlalu.


"Seronok tak dah dapat bapak ikan?"
Cazlin menoleh ke arah suaminya.

"Kat sini semuanya anak-anak ikan je, bang." Cazlin Amalina merujuk kepada anak ikan di dalam kolam ikan yang berhampiran dengannya.

"Yelah, aku ni cuma anak ikan je kan. Sekarang, kau dah dapat bapak ikan pula. Untungnya jadi Cazlin Amalina kan. Smooth je flow hidup kau. Mula-mula kau dapat aku. Tapi sebab selera kau yang macam ikan paus tu, kau dapat pulak bapak ikan," Adam Shafiq menyindir Cazlin Amalina yang masih tenang melihat anak-anak ikan yang sedang berenang.

"Apa yang abang cuba nak sampaikan pada Lin sebenarnya? Tak perlu nak berbunga-bunga bahasa tu. Lin tak faham," ujar Cazlin Amalina sebenar-benarnya. Dia masih tidak dapat menangkap maksud kata-kata Adam Shafiq.

"Aku ni ‘anak ikan’. Lelaki simpanan kau yang jadi bodyguard kat kubur tempohari tu ‘bapak ikan’ kan?"

"Abang, cukup-cukuplah tu. Lin bersumpah yang Lin tiada apa-apa hubungan dengan dia. Dia cuma seorang kawan yang berniat untuk membantu,"

"Kau jangan bersumpah. Nanti kena makan sumpah. Tak payahlah kau nak berdolak dalik dengan aku. Kau ni muka je innocent. Tapi perangai macam perempuan sihir. Penuh dengan muslihat."

"Perempuan sihir nilah yang abang takkan lupakan sampai bila-bila. Muka innocent nilah yang abang akan rindu-rindukan bila dah takde kat depan mata nanti. Cakap jelah apa sahaja yang abang mahu. Lin tak kisah. Lin terima. Lin takkan tinggalkan abang. Takkan pernah, bang. Hingga hujung nafas Lin pun cuma ada abang. Abanglah suami Lin sampai bila-bila," Cazlin Amalina mengucapkannya dengan penuh yakin. Dia tidak peduli setiap kata-kata menyakitkan hati yang keluar dari bibir suaminya. Dia tahu suaminya masih marah. Apabila marah, seseorang itu akan berkata apa sahaja untuk memuaskan hati yang sedang marah. Marah itu kan tandanya sayang.

Adam Syafiq meninggalkan Cazlin Amalina yang masih khusyuk menatap kolam ikan kegemaran mamanya. Bengang setiap kata-katanya dibalas dengan penuh sabar tanpa sedikit pun menunjukkan reaksi kecewa ataupun marah. Dia menjadi semakin lemah. Setiap kali dia cuba mencari pasal dengan Cazlin Amalina, jiwa lelakinya menjadi lemah. Wajah redup itu cepat sahaja menyejukkan hatinya. Pandangan mata sayu dari isterinya merobohkan tembok kemarahan yang cuba dibinanya selama ini. Argh… Adam Shafiq semakin kusut.

Novel ini akan di terbitkan. teruskan menyokong karya ini dan penulis Jeje a.k.a Siti Maziah
posted by Penulisan2u @ 5:30 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
14 Comments:
  • At 23/10/09 7:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best
    nk dia ngan adam

     

  • At 23/10/09 8:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ye ke novel DBC ni akan diterbitkn....la....jgnlh...lame2...harap2 cepat diterbitkn....

     

  • At 23/10/09 9:09 PG, Blogger miz ruha said…

    best cite ni...
    mintak adam akn terus bersme ngan lin...

     

  • At 23/10/09 10:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cte nie..
    ble nk smbg lg??
    xsbr nk bce da nie...

     

  • At 23/10/09 10:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dereck cam 2 semu cite tgantung jew biar lar abis..hu2
    ne nak nangis...-nk-

     

  • At 23/10/09 11:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adam 2 doh la
    ada cinta la 2
    jeles

     

  • At 23/10/09 11:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    asl cite best skit je mesti tulis nk d terbitkn dah muak dgr beb!!! aku nunggu novel2 yg nk d terbitkn cm tunggu bulan jth kt riba lame gile nth2 gimik je lbh kot... dah byk novel bersiri dlm ni yg wat cm tu tp aku tunggu kt psrn xde pon

     

  • At 23/10/09 12:46 PTG, Blogger Penulisan2u said…

    gimik apa lak.. biarlah ym berbicara, baju pengantin mak andam, siapakah di hatiku, dah keluar novel di pasaran, hot gimmick november akan keluar. pergilah air mata bulan 1, 2010.

     

  • At 23/10/09 1:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah, garang nye penulisan2u... org komen coz diorg concern.. situasi sy pun sma..time nak beli, time 2 lh x jmpe.. hbs round 1 bandar b'mngu2 tp still x jmpe.. last2, order guna online..cthnye, nvl biarlh ym b'bicara..

     

  • At 23/10/09 5:06 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    waaaaa..
    nk publish??
    best2..

     

  • At 23/10/09 5:13 PTG, Blogger Hana_aniz said…

    huhuhu.. nak publish?? great!! tp harap writer dpt siapkn manuskrip cepat la.. penulisan2u jgn mara.. memg majoriti byk citer bez yg tergantung. tu pembaca jd x sabar2. pape pn, trime kasih penulisan2u. kalau korg x publish, x leh nk wat koleksi. =)

     

  • At 23/10/09 6:36 PTG, Blogger Penulisan2u said…

    Penulis yang berkarya di sini.. manuskrip mereka belum siap sepenuhnya. hanya peringkat awal jalan cerita. jadi untuk terbitkan di pasaran. kita perlu menunggu mereka siapkan novel sehingga 1-3 bulan menunggu mereka siapkan. jadi dari situ akan rasa satu masa yg lama. bila di hantar kpd penerbit, editor pula perlu membuat pemeriksaan tatabahasa, perkataan. banyak peringkat. sehinggalah teraakhir ke peringkat percetakan.

    Untuk masalah sukar untuk mendapatkan novel. masalah itu disebabkan kerana cetakan yang kehabisan. biarlah ym berbicara sudah masuk cetakan ke 5. setiap bulan pasti akan kena buat cetakan baru.

    Bagi pembaca, pembeli. kalau susah nak dapatkan novel. boleh beli secara online. jadi ahli kpd penerbit akan dapat potongan harga rm4 dan juga kos penghantaran percuma.

    Kalau mengalami masalah kehabisan stok atau novel tiada di kedai2. sila bagitahu pihak penulisan2u, ada cari di kawasan mana, kedai mana. supaya pihak penulisan2u akan naikkan kpd penerbit dan pengedar tentang masalah yg di hadapi untuk tidakan lanjut

     

  • At 23/10/09 7:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SY RS DIALOG SYAFIQ QHAIZIR TU AGAK TDK SESUAI KRN LELAKI BIASANYA LBH BERSIKAP PROFESIONAL.

    JARANG MARAH PRMPUAN TEROK MCM TUH.LBH2 LG SYAFIQ QHAIZIR TU ORG B'KERJAYA.RINGKASNYA,DIALOG TU LBH KPD UTK OWG POMPUAN (GERAM SESGT)

    WALAUPUN SY SUKA POMPUAN TU KENA MARAH,TP DIALOG TU MAYB LBH SESUAI KALO AYUNA/AYUNI YG TUTUR KN.


    MINTAMAAF KALO SALAH.CUMA YG TU JE SY RS PELIK.D REST IS XCELLENT! TAHNIAH ^_^

     

  • At 23/10/09 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yes!! yes!! hehe....nati bgtau ea ble akn dterbitkn n tlg bgtau title nye pe k??
    chayok2 4 da writer!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group