BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Oktober 22, 2009
Novel : Coke and Sundae 5
Nama Pena : ILYA ABDULLAH

"PERKENALKAN Cik Nur Azyan Binti Idris memerangkap Cik Tun Teja kekasih hati Abang Tuah." Syakir dengan hormatnya memperkenalkan Azyan kepada ahli-ahli kelab teaternya. Terkebil-kebil mereka memandang Azyan. Betullah seperti yang dikatakan oleh Syakir. Azyan memang cantik. Tidak perlu bertampal lebih-lebih seperti Emelda. Masing-masing berpuas hati dengan calon pilihan Syakir.
Azyan mencebik bibir melihat gelagat ahli-ahli kelab teater yang mengerumuninya. Mereka memang aneh. Sama seperti tuan pengerusi kelab mereka jugak. Rasa seperti manusia yang berada dalam kelompok makhluk asing. Rimas!
"Cayalah kau Syakir! Dapat calon yang begitu cantik. Dia ni memang sesuai pegang watak Tun Teja." puji Hamidi merangkap setiausaha kelab teater.
"Kan aku dah cakap….aku dah hensem so aku tak mahulah awek muka macam tongkang pecah yang bawa watak Tun Teja kekasih aku tu. Kau orang ingat Mel saja yang paling lawa kat kolej kita ni. Kau orang silapla…buta mata!" gerutu Syakir.
Bertambah cemberut muka Azyan. Huh! Perasan handsome betul si Syakir ni! Dasar mata keranjang! Buaya darat! Cicak kobeng! Kalau kau tak ugut aku…aku pasti takkan join kelab orang-orang aneh kau ini. Azyan mengeluh kecil. Ikutkan hati mahu saja dia belasah Syakir sampai masuk ICU macam dia belasah Fadhil, anak Mak Timah radio. Seminggu jugak kawan tu ditahan dalam hospital.
"Ini skrip untuk awak." Syakir menyerahkan satu fail kepada Azyan. Azyan mengetap bibir. Dia rentap fail itu dari tangan Syakir. Sengaja dia berbuat demikian. Syakir tersengih.
"Kau ni Syakir bab mengayat perempuan memang pandai." Mat Karan menepuk-nepuk bahu teman baiknya itu. Syakir ketawa.
‘Mengayat’ aku bukan mengayat. Tapi aku mengugut. Kalau tidak ada ugutan jangan haraplah minah ni nak masuk kelab teater. Siap dia percaya bulat-bulat yang aku dapat surat cinta yang dia tulis untuk Haziq. Haziq mana pernah berahsia dari aku. Apa yang dia dapat pastinya dia beritahu aku dahulu. Termasuk surat cinta yang Azyan tinggalkan dalam lokernya. Malah aku sudah menghafal seluruh isi kandungan surat cinta Azyan untuk Haziq. Pergh! Boleh tahan jugak jiwang si gorilla ni. Nasib kaulah Azyan.
Aku memang lelaki yang pantang mengalah. Heh…heh..hehhehhe….kata orang ikan sudah makan umpan. Walaupun Azyan ni kuat dan cerdik tapi dia kekurangan jugak. Kadang-kadang otak Azyan lembab dan bodoh jugak.
"Tolong sikit!" Azyan bersuara lantang. "Aku tidak berminat langsung dengan mamat sengal ni! Kalau dia tak ugut aku…aku tidak akan berada di sini tau! Dasar otak banyak kuman diternak. Main kotor!"
"Dah agak pun…" Nani bersuara. Kesian pula dia pada Azyan. Si Syakir kalau tak guna taktik kotor dia memang tak sah. Nani tahulah Syakir memang sukakan Azyan. Ya…hanya Nani yang tahu segala rahsia Syakir. Itupun secara kebetulan dia jumpa gambar Azyan dalam buku nota Syakir. Syakir langsung tiada riak gelabah masa tu. Dia tetap cool dan selamba. Malah bukan Nani yang mengugut Syakir untuk membongkarkan rahsia sebaliknya Nani pula yang diugut agar tidak bongkarkan rahsia. Syakir lelaki yang sukar dijangka apa yang dia fikirkan.
"Kau nak rahsia kau pecah pada pada umum ye." Syakir berbisik pada telinga Azyan. Berkerut seribu dahi anak gadis itu.
"Kau ni kan Syakir…." Azyan mula mengayunkan penumpuknya. Syakir mengelak sambil ketawa berdekah-dekah. Suka benar dia melihat muka Azyan yang merah menahan marah itu. Comel….
"Jangan kau nak rapat-rapat dengan aku! Gatal! Miang keladi! Buaya! Cicak kobeng!" marah Azyan. Berdebar hatinya bila Syakir begitu rapat dengan dia tadi.
Tercengang-cengang muka ahli-ahli kelab teater. Terkejut beruk melihat kekuatan Azyan yang dipamerkan. Fuyoooo! Ganas rupanya gadis yang tampaknya zahirnya lemah lembut itu. Terbeliak biji mata diaorang. Azyan umpama gorilla yang terlepas dari kandang.
"Apa pandang-pandang!" jerkah Azyan. Masing-masing kecut perut menyorok belakang Syakir kecuali Nani.
"Aku terlupa nak bagi tau kat kau orang yang aku tangkap gorilla ni dari kandang. Itu sebab aku kena kasi umpan sikit baru dapat jinakkan dia. Kalau kau orang nak tahu gorilla ni sebenarnya nak jadi lebih feminin tapi dia tak dapat juga sekat aura gorilla yang telah sebati dalam badan dia tu. " Syakir menyilangkan tangan sambil memalit senyuman bangga. Mencuka wajah ayu Azyan. Kurang asam punya Syakir!
"Umpan apa kau bagi dia?" soalan bodoh keluar dari bibir Mat Karan.
"Umpan ni!" sahut Azyan sambil menayangkan penumbuknya. Tertelan air liur Mat Karan. Mak oiii! Memang garang.
"Cukup!" Syakir memandang Azyan tajam. Dia duduk di atas pentas. Dia mengoyang-goyangkan kedua belah kakinya. Tangannya dihala tuju pada muka Azyan. "Tiada sebarang bantahan dari mulut awak yang mahu saya dengar. Kalau saya kata A maka A lah jawapannya. Ada faham!" Seriusnya wajah Syakir. Seserius pada waktu permusuhan pertama mereka dahulu. Tapi Azyan tak takut dengan jelingan Syakir.
"Aku tak suka diperintah oleh diktaktor!" getus Azyan.
"Aku memang diktaktor. Macam kau perintah aku di sekolah dahulu." sengih Syakir. Dia mengangkat-angkat keningnya.
Oooooo…masing-masing memuncungkan mulut mereka. Lepas ini azablah mereka dikerjakan Syakir. Apa tidaknya,…pertunjukkan pentas hanya tinggal tiga hari. Kena kerja keraslah jawabnnya. Paling teruk pastinya terkena pada Cik Nur Azyan yang membawa watak utama dalam teater mereka. Boleh ke Azyan menanganinya nanti? Mereka memandang ke arah Azyan yang masih bertekak dengan Syakir..

"MURAMNYA muka akak malam ni?" Ringan saja mulut Syamil bersuara. Monyok benar Azyan. Ini mesti ada tak kena dengan cikgu tuisyen kesayangannya itu. Apa yang dia dengar dari mulut abangnya, Azyan sekarang sedang menjalani latihan ketat dalam kelab teater. Kesiannnnn…Abang Syakir dera dialah tu.
"Akak tiada moodlah malam ni Syam. Letih! Hari-hari kena parktis atas pentas. Naik lenguh seluruh badan ni dah! " rengus Azyan. Tengok budak-budak dalam kelasnya itu mulalah terbayangkan muka Syakir yang seakan sedang ketawakan dia. Azyan hilang tumpuan. Malah anginnya mula tidak menentu. Takut nanti jadi ribut taufan je. Celaka punya Syakir!
"Ala…tak best lah kalau akak monyok macam nenek tua gini. Ini mesti akak bergaduh lagi dengan mamat sengal tu kan."
"Cicak kobeng tu memang selalu kasi akak naik darah. Lama-lama akak boleh kena darah tinggi Syam. Tengok muka akak yang cun ni pun dah jadi cengkung tau. Akak tak nak jadi cicak kobeng macam mamat sengal tu." Dengan Syamil…Ayzan meluahkan ketidakpuas hatinya. Dia tidak tahu Syamil dan Syakir punya pertalian darah. Muhammad Syamil Bin Ilyas adalah adik bongsu kepada Muhammad Syakir Bin Ilyas. Takkan Nur Azyan binti Idris tak perasan kot! Muka mereka ada iras-iras.
"Syam ada satu penyelesaian untuk akak." Syamil menongkat dagu merenung wajah ayu Azyan. Syamil merasakan dia lebih layak berada di sisi Azyan berbanding abangnya, Syakir. Syakir tu tak pandai ambil hati perempuan. Tak pandai mengorat!
"Iyer ke… Syam boleh tolong akak." Azyan rasa teruja. Syamil paling rapat dengan Azyan di antara anak-anak murid yang dia ajar.
"Iyerlah…apa kata akak jadi girlfriend Syam. Syam akan lindungi akak dari mamat sengal yang kacau akak tu. Nampak je badan Syam kecik tapi Syam kuat jugak tau." Bersemangat Syamil menuturkan katanya.
Terjegil biji mata Azyan. Budak kecik….ligat tangannya memulas telinga Syamil. Menjerit lantang Syamil.
"Siapa ajar ni? Tak padan kecik dah miang ye."
"Syam gurau sikit dah meradang. Tak sporting la akak ni." Syamil mencebikkan bibirnya. Melepaslah dia. Azyan langsung tak pandang dia sebab dia cuma budak kecik dalam pandangan mata Azyan. Azyan cun sangat sebab itu budak kecik macam dia pun tersangkut. Cinta tak mengenal usia beb!
"Syam gurau tak kena time lah. Saja nak bagi akak terkejut beruk." gerutu Azyan. Syamil ketawa kecil. Dalam hati kecewa tau.
"Okaylah. Syam salah pada akak. Apa kata Syam belanja akak coke. Nak tak?" Syamil memulakan langkahnya. Mengajak Azyan minum bersama. Malam pun masih muda lagi. Kedai mamak Corner tu tidak berapa jauh dengan rumah Azyan. Keluar dengan budak kecik, Encik Idris misai melentik takkan marahnlah punya. Kiranya Azyan berdating dengan budak keciklah.
"Orait. Kita tamatkan kelas awal malam ini." Azyan menyatakan persetujuan.
"Cantik!"

WAH! Sibuk jugak kedai mamak Corner malam-malam ni. Azyan dan Syamil memilih tempat duduk yang agak terperuk. Azyan ada mengajak Salwa turut serta bersama mereka. Tapi temannya itu menolak sebab ada assignment yang perlu dibereskan. Jika tidak mengamuk sakan Encik Tamdan tu nanti. Malas Salwa nak bertegang urat dengan orang tua yang agak tiga suku sikit tu. Tak baik betul Salwa mengutuk Encik Tamdan.
Dapat point rendah baru dia tahu. Dengan Encik Tamdan jangan main-main sangat. orang tua tu staright the point. Tak pilih kasih. Itu yang Azyan suka sangat dengan Prof Tan-Dan. Gelaran yang Azyan bagi dekat Encik Tamdan.
Melebar senyuman Azyan melihat coke minuman kesukaannya terhidang depan mata. Tak menyempat-yempat dia hirup coke yang sudah berisi dalam gelas besar tu. Geli hati Syamil melihat gelagat Azyan. Tak nampak garang macam gorilla pun. Dia marah pun masih tampak kelembutannya. Syamil mengusap-usap dagunya.
"Aik! Malam-malam makan ais krim sundae." Berkerut dahi Azyan melihat pesanan Syamil.
"Mil suka sundae. Abang Syam pun suka sundae. Sedap kak."
"Eeeeiiiiii…akak tak suka sundae. Manis lah. Mil cakap tadi Syam ada abang. Tak pernah pun citer kat akak ye." Azyan menarik pipi Syamil. Syamil tersengih. Tak pernah tanya macam mana nak tahukan.
"Adik-beradik cuma ada dua orang je. Dua-dua lelaki kak. Pening juga abah dan mak nak layan karenah kami dua beradik terutamanya Along tu. Nakal sangat kak. Sekarang along masih belajar. Ambil jurusan medical. Itupun atas desakkan abah. Along tu lebih suka bab-bab enjin-enjin kereta ni. Dia nak jadi mekanik buka bengkel sendiri. Tapi abah tak kasi." cerita Syamil.
"Habis along Syam tak memberontak ke?"
"Along dalam nakal-nakal dia dengar kata jugaklah. Kebetulan pula awek yang dok dia ushar selama ni belajar dalam satu kolej. So makin bersemangatlah dia belajar. Lupa dah dengan minat dia dengan enjin-enjin kereta."
"Berpengaruh betul gadis tu pada dia sampai dia ubah fikiran. Dia dapat tak tackle gadis tu?" Azyan kian berminat dengan cerita abang Syamil.
"Tak. Awek itu lembab sangat pick-up. Dari sekolah lagi sampai sekarang awek tu masih buat bodoh dengan dia. Along bukan pandai ayat-ayat cinta macam mat jiwang. Dia pendam perasaan. Dia jugak selalu cari gaduh dengan awek kesayangan dia tu. Kadang-kadang along tu bengong jugak kak. Harap muka je handsome."
"Alahai kesian along Syam. Bodoh betul gadis tu. Takkan dia tak faham-faham
lagi kot ada orang syok kat dia diam-diam." Azyan simpati. Kisah along Syamil seakan macam kisah dia jugak. Si Haziq pun lembab otak. Sampai la ni masih tak tunjuk sebarang respon pada dia. Takkan dia nak mulakan dulu kot. Surat yang dia kasi sudah dirampas oleh malaun cicak kobeng tu.
"Mana dia nak faham dah otak dia pun lembab." Syamil mengeluh. Dia kerling Azyan dengan ekor matanya. Kenapalah kau langsung tak mengesyaki yang aku tengah bercerita tentang kau, Kak Azyan oiiii! Along aku itulah musuh ketat kau dari sekolah lagi tau. Kalau kau nak tahu dia sudah lama gila bayang dengan gadis bernama Nur Azyan Binti Idris. Gadis gagah berperwatakkan maskulin. Tapi di mata aku takder langsung ciri-ciri gagah dan maskulin seperti yang along ceritakan.
"Along Syam dan akak senasib tau. Mamat yang akak minat giler tu pun selalu buat bodoh je. Bengkak jugak hati akak tengok muka bangang dia. Rasa nak give-up je."
Azyan menongkat dagu.
"Eh! Ada masalah cinta jugak ye. Sapa mamat bertuah tu? Bodoh betul dia tak pandang akak yang cun ni. Kalau Syam dah lama dah Syam rembat akak jadi awek Syam."
"Haziq." Laju Azyan menyebut nama Haziq.
Gelap dunia di sekeliling Syamil. Ingatkan nama Syakir yang keluar dari bibir Azyan tapi nama Haziq sepupu mereka. Parah gini. Dia mesti laporkan hal tersebut kepada Syakir nanti!
Sedang asyik mereka berbual, handphone Azyan berbunyi. Bergema irama lagu theme dari The Rock. Nama Anuar terpapar pada skrin telefon. Pantas Azyan menjawab panggilan. Azyan menepuk dahi. Dia mematikan talian telefonnya. Wajah Syamil dipandang.
"Akak kena geraklah Syam. Lupa pulak malam ini ada game liga Inggeris. Chelsea lawan Mancester United." Azyan menyusun sepuluh jari. Syamil anggukkan kepala.

MUNCUNG mulut Syamil melihat Syakir yang sedang asyik menonton televisyen di ruang tamu sebaik saja dia membuka pintu rumah. Tengok bolalah tu. Malam ini siaran langsung Mancester United berlawan dengan Chelsea. Patutlah Azyan juga tergesa-gesa nak balik tadi. Lupa yang Azyan cun-melecun itu pun kaki bola. Amboi! Siap bawak popcorn dengan nescafe mengadap depan peti televisyen. Syakir penyokong Chelsea. Dia dengan abah pulak penyokong Mancester United atau singkatannya MU.
"Abah mana?" soal Syamil sambil melabuhkan punggung di sebelah Syakir.
"Abah pergi kenduri rumah Pak Usu. Malam esok baru balik. So adik takder back-up lah malam ini." Syakir memaut bahu Syamil. Cebik wajah Syamil. Dia tenung abang itu. Syakir memang hensem sikit dari dia. Kkenapalah dia lambat membesar. Kalau tidak boleh dah dia pikat Azyan jadi awek dia.
"Tadi adik keluar dengan Kak Yan minum-minum."
"Oh! Baguslah tu keluar minum-minum dengan bakal kakak ipar adik." Riak wajah Syakir selamba je.
"Kak Yan beritahu adik yang dia suka pada Abang Haziq. Macam mana ni?" Syamil menyuapkan popcorn dalam mulutnya. Matanya turut mengikuti siaran langsung liga-liga juara Inggeris itu.
"Along dah tahu. Don’t worry. Bakal kakak ipar adik takkan jadi milik Haziq tu." Segala rancangan sudah disetkan dalam kepala otak Syakir. Dia tidak akan beri peluang Azyan mendekati Haziq.
"Yakin sungguh!"
"Mestilah. Kau kan tahu tiada perkataan ‘TIDAK’ dalam moto hidup along. Azyan akan jadi awek abang!"
"Baguslah along bersemangat waja. Adik pun akan berusaha."
"Adik nak berusaha buat apa pulak."
"Adalah. Mana boleh kasi sama along. Ermmmm….macam mana game?" Syamil ubah topik.
"Awal lagi. Retak pemain masing-masing slow. Kau jangan risaulah. Malam ini Chelsea akan benam Mancester United."
"Hmmmm. Tak tahu lagi tu. Permainan baru bermula. Silap-silap adik benam abang tau."
"Cuba ulang sekali lagi."
"Tiada apa-apalah."
"Yan mesti ada mengadu pada adikkan."
"Along dera Kak Yan. Kejam sangat cara along nak pikat dia. Main kasar." desis Syamil.
"Api mestilah laga dengan api jugak. Abang tak mau jadi air."
Syamil mengeluh kecil. Pada Syamil coke dengan sundae memang tidak boleh bercampur. Kalau Syakir lambat sangat ingin meluah isi hati yang terpendam dia akan rembat Azyan dahulu. Tak kisahlah Azyan tujuh tahun tua dari dia. Umur bukan lagi ukuran. Syamil mula memasang angan-angan dalam kepala. Gelagat yang terlalu tertonjol tu disedari oleh Syakir. Apa lagi kena ketuk kepala Syamil dengan buku limaSyakir. Syamil menjuihkan bibir. Digosok-gosokkan kepalanya. Berangan sikit pun tak boleh!

"GOLLLLLLL!" laung Azyan sambil mengangkat kedua belah tangannya. Geleng kepala Encik Idris melihat gelagat anak daranya yang seorang itu. Azuan dan Anuar juga meniru aksi adik kesayangan mereka. Pada pandangan mata Encik Idris anak daranya itu memang failed kalau nak dijadikan menantu mithali. Tapi salah dia juga kerana mendidik Azyan dengan ketat seperti abang-abangnya.
"Yan dah cakap Chelsea mesti menang punyalah." sorak Azyan gembira. Senang hati meliha kekalahan Mancester United kepada Chelsea. 2-0 Chelsea bantai Mancester United.
"Nasib baik Yan sempat balik kalau tidak melepas tadi." Azuan memaut bahu adiknya.
"Ala itu pun sempat tengok dah separuh masa pertama. Yang dok gatal pergi dating dengan budak kecik tadi pasal pe. Kalau abang tak call tadi pasti Yan melepas tengok game." celah Anuar.
"Yan keluar dengan budak kecik pun nak kecoh. Bukannnya Yan apa-apakan dia pun."
"Yan tu bukan boleh tengok lelaki hensem sikit. Mulalah nak menggatal. Baik-baik Yan. Anak teruna orang! Baru umur 13 tahun. Belum akil baligh lagi tu." Anuar mengayun-ayunkan jari telunjuknya ke muka Azyan.
Azyan pecah ketawa. "Yan tak berseleralah nak lahap budak kecik tak cukup umur tu. Si syakir yang hensem giler itu pun Yan tak kebulur inikan pula si budak kecik yang baru nak membesar. Yan masih waraslah. Otak abang ni selalu fikir benda-benda kotor tau. Tak baiklah."
"Manalah tahu. Perempuan sekarang lebih bahaya dari lelaki. Abang sekdar bagi peringatan je. Jangan rosakkan anak teruna orang."
Bertambah besar tawa Azyan diikuti dengan tawa Azuan. Apa kena dengan Anuar hari ini. Semacam je gaya percakapan dia. Ini mesti ada benda yang tak kena ni.
"Mengarut betul abang ni."
"Mana dia tak mengarut Yan. Dia kena gangguan seksual dengan seorang awek
satu falkuti dengan dia. Hari-hari awek tu baik dia bunga dengan coklat. Siap ada flying kiss lagi pada surat yang dia bagi. Paling kelakarkan semalam awek tu bagi warning dengan Nuar. Kalau Nuar pandanglah awek lain dia nak rogol Nuar."
"Hahaha…hahaha…." Terburai lagi tawa Azyan dan Azuan. Boleh pulak macam itu. Cemberut Anuar bila kena ketawa dengan Azuan dan Azyan. Terkena dia kali ini.
posted by Penulisan2u @ 7:20 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
93 Comments:
  • At 22/10/09 10:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ahhaahahh kelacar abis
    tapi nepe lembap sangat azyan 2,,,
    cepat samnbung ya

     

  • At 22/10/09 10:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt sambung kelakar larrrr he..apa pon best lerr...-nk-

     

  • At 22/10/09 5:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pnulis nie bz sgt ek???
    ptut lmbt sgt nak sambung pun..
    huhuhu..
    smbung cpat ckit tau pas nie,x sbar..
    huk3

     

  • At 22/10/09 8:19 PTG, Blogger SuhailaAbdullah said…

    maaflah...memang bz skt skrg ni. tgh sibuk menyiapkan komik novel cinta sy yg pertama..hehehe...sbabar yek...

     

  • At 24/10/09 1:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo azyan xnk kt syakir,bg i la...hihihi..cpt la upload...

     

  • At 24/10/09 2:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hrp2 cpt lar smbung..
    kelakor bebenorr...

     

  • At 7/11/09 2:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbg.....bez sgt..
    jiay0u2.....

     

  • At 8/11/09 3:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...tp lambt..
    bg ah tarikh agak2 bler nak siarkan smbunganye?

     

  • At 9/11/09 12:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    soriii ye dalam minggu ini sy akan siarkan sambungannya...dgn lebih panjang. sibuk sket -Ilya

     

  • At 9/11/09 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo panjang nape xjadikan novel je...
    best ah..
    kalo novel syok ckit bace...
    xde sangkut2 camni...
    huhuhu..
    papepon tahniah...!!!

     

  • At 9/11/09 2:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni memang novel dik. novel bersiri2 -ilya

     

  • At 12/11/09 11:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lama lagi tak nak kena tunggu sambungan crita ni.. banyak lagi ke episodnyerr
    tak sabar nak baca sampai ending.

     

  • At 24/11/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenape lame sgt.. 2 mnggu lepas janji nak siarkan sambunganyew...dah penat menunggu nie... jgn lmbt sgt...
    huhu..nnt peminat setia lari tau......

     

  • At 25/11/09 11:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suke sgt citer ni..best2..cepat2 lah sambung..x sabar nk tgu..tq ye utk penulis citer..mmg menghiburkan....

     

  • At 2/12/09 5:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha..
    klako giler ek citer ni..
    huhu..
    cpt arr smbung..aku x sbo ni nk bce..hehe

     

  • At 3/12/09 9:18 PTG, Blogger SuhailaAbdullah said…

    siri 6 dah siarkn. tak tahulah kenapa x di maksudkan dalam senarai new series lagi. dah nak masuk siri 7 dah x lama lg. ~penulis~

     

  • At 7/12/09 1:44 PTG, Anonymous anira nurailiz said…

    best3..
    bile nk kwa smbungan ni????

     

  • At 8/12/09 3:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...
    best citer nih..gelak sorang2 aku baca..
    cpt ar wat smbgnnye..
    xsbr nak tggu dah nie..

     

  • At 10/12/09 9:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahahaha...best giler citer ni....
    cpat la smbung...

     

  • At 10/12/09 1:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaha.....
    best giler cter...
    ade blog x..

     

  • At 10/12/09 4:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nt sambung la tu..sabo2 yer..sambil mnunggu..baca la al-quran ker..dpt pahala..
    -ash-

     

  • At 16/12/09 11:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepaaaaaaaaaaaaat smbung n beskn cite..xsabonye...pat2 kit..hehe

     

  • At 18/12/09 1:28 PG, Blogger "starlover" said…

    tak sambung lagi ke?

    best gila, lawak. ahahaha xD

    cepat2 sambung ya

     

  • At 25/12/09 1:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah smbung......
    aku x sabo dh ni nak baca cite ni...
    tlg wat secepat yg mugkin....
    plizzzzzzzzzzzz
    wani sundae

     

  • At 7/2/10 10:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wen nak sambung ni.......
    cepat taw
    zaaz

     

  • At 14/2/10 1:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt lah sambung...
    tgh best nie...

     

  • At 28/3/10 6:26 PTG, Anonymous princess cyber said…

    cepatlaa sambung. tengah seronok nie.

     

  • At 7/5/10 4:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni best.. buku kan la..

     

  • At 1/9/10 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best20!!!! cpt ler smbung.. xsabo nk bce nie.. lalala..nie novel bersiri ehh?? npe tak wat novel 1 bku je.. sng skit nk beli.. huhuhu.. pape pon,all the best k!! xD

     

  • At 6/9/10 12:31 PTG, Blogger IlyaAbdullah said…

    dah kuar novelnya dipasaran...boleh cari di mph dan popular atau order terus ngan Kaki Novel

     

  • At 8/9/10 5:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok sgt....da bli da novel neh..ceta paling kreatif skali pnah bca..thumbs upppp!!!!

     

  • At 7/10/10 10:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mane siri 6?

     

  • At 22/10/10 1:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wei sambung la............syakir 2 hemsen sgt ke ha,mcm bgs je

     

  • At 22/10/10 9:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dk kuar novel pon citer nie..

     

  • At 23/10/10 9:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syakir ni poyo betul la belagak btl benci

     

  • At 29/10/10 6:34 PTG, Blogger PemiNat SI HamTarO said…

    bESH!

     

  • At 1/11/10 6:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice n intrstng....xjmpe pn nvl ni kt mph.......

     

  • At 12/11/10 3:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    argh...
    nak taw ksinambungan...
    cpt tulis....

     

  • At 19/11/10 12:07 PG, Blogger Aida Aidott said…

    NK TAHU.. dah ada sambungan ke? gila rock wehh cite ney! i likeeeeeeeeee :)

     

  • At 24/11/10 9:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nye tgk azyan dgn syakir gado..
    eheh

     

  • At 29/11/10 12:19 PTG, Anonymous rosada said…

    bezz gler cte nie ..hehe

     

  • At 29/11/10 11:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh pecah prut................best punye cayalah.....

     

  • At 3/12/10 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    harap sambungannya di tambah lagi..bestt arr..terima kaseh krana menyiarkn karya dr novel tersebut..hik3,,skenyer=)

     

  • At 3/12/10 1:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kn bestt kalo da org nk tolong tulih kn novel2 yg da kat pasaran..besttt canad2..(:

     

  • At 6/12/10 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...citer niememang kelakar &best.tapi last sekali mcm mana ye?mana coke and sundae6?

     

  • At 10/12/10 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i like..dh bce pun novel ni..coke and sundae..xbsn..klkr..bce byk kali pun xpe..sila dptkn novel ni d'pasaran..

     

  • At 15/12/10 12:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat ckit smbung.!!
    x sbo nie..

     

  • At 17/12/10 7:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie memg cool..ayat pown selamber jerk...hope cpt smbung...,,

     

  • At 19/12/10 9:31 PG, Anonymous Liyana NaNa said…

    BEst ! aitu xsmpat abes bce.. tp,, xde ke smpai last chapt..??huuhu

     

  • At 1/1/11 1:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nyer!!

     

  • At 1/1/11 1:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt lawr smbong criter nih!!....

     

  • At 14/1/11 8:06 PTG, Anonymous asyidahnur zainal said…

    cpt laa cntinue ag,,,,
    klakaa uhhh,,,,

     

  • At 25/1/11 12:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt cpt..smbg la....ta sbr da nie...

     

  • At 26/1/11 3:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..

     

  • At 30/1/11 11:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la update cerita ni. best la. curious sgt nak tahu ape terjadi pada syakir dan azyan? macam mane syakir boleh tawan hati azyan yg mcm gorilla tu plk ehh? haziq? saye tunggu update yg akan datang. cepat yea.
    -kalau boleh saye tahu, novel ni ade dijual x kat pasaran? brp rm?

     

  • At 30/1/11 9:33 PTG, Anonymous nur hidayah hamzan said…

    memang best la coke and sundea....
    sangat gempak....tp kalo saye knl c syakir ni..
    saya xkan lepskan peluang..
    anyway kak tolong sambgkan cepat ek..

     

  • At 4/2/11 8:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsbar laa nk tgok continue cter nihh,,,cpt2 laaa...xsbr cgt2 dh nihh....

     

  • At 25/2/11 1:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie mmg best la...gorila ngan doktor cicak kobeng ni asik nk gado jewk...huhuhu kpd penulis tahniah sbub citer nie mmg menarik,,dlm satu ary sye dh bley abes bce...tp ade keslhan yg bley wt org keliru,,klaw pnulis ade mse try tgok bab yg azyan nk pnjam jersi abg dye,,ptut nyer dye berbual dgn azuan bkn anuar...tp nie cme feedback dari sye sbagai pmbace,,ape2pown,,citer nie mmg best...

     

  • At 7/3/11 3:57 PTG, Blogger IlyaAbdullah said…

    Tq...boleh ikuti sambungan Coke and Sundae II di blog saya

     

  • At 8/3/11 7:27 PTG, Blogger kusyi said…

    best!!lain dari yang lain...memang unik!

     

  • At 16/3/11 7:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gilerr bez r citer nie...
    sumpa lawak giler...
    ley jd owg giler aq dok ktawe sorg bce citer nie...

     

  • At 19/3/11 5:37 PTG, Anonymous ella said…

    Memang best cter ni...ari 2 dah g popular tp x bli pn novel ni rsa nyesal plak x bli...x pe mgu dpan ingat nak bli mintak2 la ada lg...nyesal gler beb!!!

     

  • At 8/4/11 11:42 PG, Blogger anar said…

    dah abeh baca..mmg bes...xtipu pown...korang try r bli

     

  • At 16/4/11 12:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah!mmg best gler ar cter ni!syakir tu mmg sweet:)tp x rsa ke azyan 2 ksar sgt?ada ke girl cm2 kt m"sia ni?

     

  • At 1/6/11 11:20 PG, Anonymous anini said…

    best la cter ni.. cpt2 smbung,, x sabar ni..

     

  • At 5/6/11 9:02 PTG, Blogger dya said…

    cepat la sambung..tak sabar nie.....
    syok la..
    sempoi...

     

  • At 12/6/11 1:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...cerita ni menarik..

     

  • At 9/7/11 1:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terbaik .
    cepat2 sambung yew :)

     

  • At 29/7/11 8:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cantik....terbaik!!!!!!!!!!

     

  • At 9/8/11 11:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    awww....best sgt2
    mtk tlg pnulis continue cter nie........

     

  • At 16/9/11 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm memula gaduh dah 2 jatuh ati then kawin tamat....tapi citer coke and sundae ni memang best giler.kpd penulis harp dpt buat novel lagi best/terbaik dari ni okey .........

     

  • At 22/9/11 11:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la,nak baca lg la..best sangat..

     

  • At 22/9/11 7:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler cte ni tpi lau wt nvl ag best......

     

  • At 26/9/11 11:52 PG, Anonymous cahaya petang said…

    cita ni mmg dah kuaq jd novel la.. mmg best ending cita ni.. ternyata coke dgn sundae sedap apabila dicampur skali..

     

  • At 26/9/11 11:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita ni telah dibukukan mnjd sebuah novel oleh Syarikat Kaki Novel Enterprise..

     

  • At 25/10/11 1:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kepada cik penulis,
    saya agak terkilan kerna saya dapati ada ayat yang terdapat dalam komik lain..harap perkara ini tidak akan berlaku pada masa hadapan..
    S.R.T

     

  • At 30/10/11 6:19 PTG, Blogger silence girl said…

    continue pleaseee !

     

  • At 9/11/11 5:48 PTG, Blogger KHaLiDa said…

    cepatla buat sambungan dia
    #best plak citer dia

     

  • At 12/11/11 7:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung tau best giler!!

     

  • At 15/11/11 6:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terbaik!!! syakir sundae vs yan coke...

     

  • At 27/11/11 10:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...bestnye....x kn smpai anuar dpt surat 2 jew...sambonglah lgi..

     

  • At 6/12/11 8:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye...bile nak sambong balik cite ni...dh x sabar nie..

     

  • At 11/12/11 12:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nak smbung..bez la cite nie..dah 3 taun tunggu..

     

  • At 12/12/11 8:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg best la............bila nk keluar sri 6 ni..........x sabarrrrrrrrrrrrr nk bca hbs.

     

  • At 13/12/11 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    part ni lawak giler arh!... hahahah... memang lamabat pickup btolla Yan tuh,siap kutuk diri sendiri bodoh pulak tuh!. hahahaha

     

  • At 30/12/11 11:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    blm ada smbgn ag ke...laa...cpat la smbg....seru nii...best kan...

     

  • At 30/12/11 11:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cmne nak dapatkan versi cetak eykk....rugi klu xmliki novel niehhh

     

  • At 30/1/12 5:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita best tapi bg kaki novel yakni leleki yang suka novel mereka dapat agak ending cerita nie harap asa peningkatan

     

  • At 17/3/12 2:44 PTG, Anonymous meme said…

    sambung lagi ceta ni baru lah seronok

     

  • At 2/4/12 11:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk sambongannnn , !!! WUAAAAA , !!!!!

     

  • At 16/7/12 4:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar...dh la klakar g,bla nk smbng nie...smbung lh cpt

     

  • At 21/7/12 11:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saye dah beli novel Coke N Sundae ni, memang klakor habis lah. Apepe pun, chaiyok lahhh !

     

  • At 25/7/12 3:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    takde lg ke smbungannye........

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group