BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 26, 2009
Novel : Cinta? Penting ke? 3
Nama Pena : iman hazana @ iman nizrina

Dannia melangkah masuk ke dalam penthouse Adam. Nampak kemas. Besar. Tadi agak berat juga dia menurut kata pemintaan Adam untuk naik ke rumah lelaki itu namun di sebabkan Adam mendesak dia naik juga.

"Dannia duduklah dulu. I nak tukar baju sekejap." Adam sudah menghilang ke dalam laluan di hujung ruang tamu itu.

Dannia hanya memandang sekeliling. Ada ruang tamu yang terbahagi dua. Satu ruangan televisyen yang lengkap dengan sofa. Satu lagi sepertinya ruangan kerja. Kedua-dua ruang itu terpisah dengan beberapa anak tangga yang melihatkan ruangan kerja itu kelihatan lebih tinggi. Cantik rekaannya.



TINGGGG... kedengaran lift terbuka. Pasti ada yang datang ni. Dannia menjengukkan mukanya melihat siapa yang datang. Seorang gadis yang cukup bergaya dengan ketinggian ala-ala model dan cara dia berpakaian itu memang mampu memikat hati siapa yang melihatnya.

Wanita itu yang dulu menghampiri Dannia. Dannia segera berdiri. Wanita itu memerhatinya dari atas ke bawah. Kemudiannya dia menghulurkan tangan.

"Wow. A girl in my little bro house. Hai.. I’m..." Belum sempat dia memperkenalkan diri. Adam yang entah datang dari mana dulu yang memintas.

"Hai sis. Hmm Dannia perkenalkan ini kakak I Anisya. You can call her Kak Anis. Kak Anis, jom ikut Adam sekejap." Adam pantas menarik tangan kakaknya. Lalu menghilang ke dalam salah sebuah bilik yang ada di situ.

Dannia sedikit terasa terpinggir. Untuk apa dia datang ke mari kalau dirinya tak di perlukan. Apa sebenarnya rancangan Adam itu? Agak lama Dannia menunggu kedua-duanya. Tadi sesekali terdengar suara Kak Anis menjerit tak setuju tapi Dannia tak tahu apa yang mereka bincangkan.

Apabila kedua adik beradik itu keluar, Dannia pura-pura duduk sambil membaca majalah. Wajahnya di tenangkan. Biar tiada perasaan. Adam duduk di sebelahnya manakala Kak Anis sudah melabuhkan punggung di hadapan mereka.

"Sorry Dannia. Biasalah perbincangan bro and sis. Okay sekarang both of you cerita apa yang terjadi dan akan terjadi?" Memang Kak Anis ini ada gaya seorang wanita berkejaya. Caranya penuh keyakinan dan punyai gaya yang tersendiri.

"I need your help sis. Kita perlu tukarkan Dannia..." Adam tak habis bercakap. Dannia sudah memberi isyarat meminta dia berhenti dan biarkan Dannia yang berbicara.

"Macam ini kak Anis. Saya perlukan bantuan kak Anis. Saya nak tukar imej saya supaya saya nampak sesuai dengan Adam dalam rancangan kami..." Dannia terus bercerita apa yang ingin dia lakukan. Dia memang ada kemahiran membentang ini walau sudah lama tak di praktiskan.

Adam kagum melihat cara Dannia berdiskusi. Wanita ini ada Xfactor yang tersendiri. Cuma kelebihan itu di kaburi dengan imejnya yang agak konsevertif. Sesekali Adam menambah dari sudutnya apa yang ingin dia lakukan agar boleh menjayakan rancangan mereka.

"Okay. Biar I cakap apa yang I faham okay. You all nak I tolong you all dalam menjayakan rancangan ini. Yang mana I kena ajar Dannia how to dress up and to manners? Hmm bukan ke itu menjadikan kak Anis yang melunaskan hutang Adam pada Dannia? It’s not fair bro." Anisya sengaja bermain tarik tali dengan keduanya.

"Come on sis. Tak kan tu pun nak berkira?" Adam naik bosan dengan cara kakaknya tu.

"Relaxlah bro. Akak setuju tapi kalau mama tanya jangan libatkan akak. I know nothing. Okay?" Adam hanya mengangguk dengan syarat kakaknya.

"Sekarang kita mula. First kita kena pergi Saujana butik. Then kita kena pergi Spa. Adam Cuma boleh ikut kat butik je. Kat Spa nanti biar I yang handle. Jom gerak." Kak Anis bangkit. Adam dan Dannia hanya mengekori sahaja.


Kali ini sudah masuk kali ke lima belas Dannia menukar baju. Entah dah berapa banyak baju yang dia pilih. Saujana butik menyediakan pakaian yang berbentuk muslimah. Dari Kak Anis, Dannia belajar untuk memadankan warna tudung dan baju apa yang sesuai dengannya. Kata Kak Anis supaya nanti Dannia tahu untuk memilih tanpa berpandukan dia atau Adam.

"Nice outfit." Hanya itu keluar dari bibir Kak Anis. Pada Anisya, Dannia memang cukup pakej. Ketinggiannya sederhana namun dia memiliki posture badan yang menarik. Wajahya pun walaupun bukan tergolong dari golongan yang cantik tapi di mata Anisya, Dannia memang ayu dan comel.

"No sis. Nampak a bit seksi." Itu pula komen Adam.

"Hello itu jubah tau." Anisya memang tak puas hati dengan adiknya. Itu seksi. Itu terlalu menarik. Apa yang seksi entah sedangkan tutup aurat. Hisy mata lelaki.

"Hmm tak apalah Adam, I nak ambil yang ini. Cantik potongan dia." Dannia pantas membuat keputusan. Dia memang sukakan jubah itu.

"Okay. Jomlah kita bayar."Adam pantas bergerak ke kaunter. Dannia sudah menukar balik bajunya. Dia memakai baju blaus paras lutut berwarna biru dengan seluar putih. Tudungnya berwana senada dan bercorak abstrak.Dannia tekad mula hari ini dia akan berubah. Benar kata kak Anis: Jika kita tidak meghargai diri sendiri. Tak akan ada orang yang akan hargai kita.

"Berapa semuanya?" Adam sudah mengeluarkan Debit kadnya.

"Semuanya RM950.00" Kata jurujual itu. Dia sedikit cemburu pada gadis itu. Sanggup buah hatinya berbelanja banyak untuk gadis itu.

"Okay, Adik ambil kad akak ya." Dannia pantas menghulurkan kadnya. Dia pun punya kad. Dia tak mahu Adam beberlanja untuknya. Itu baju dia dan dia akan membayarnya. Juru jual itu rasa serba salah nak mengambil kad yang mana satu.

"Dannia..." Suara Adam seorlah memberi amaran.

"Adam please. Itu barang saya, biar saya yang bayar. Saya tak nak terhutang budi. Adik ambik kad akak ya." Dannia menerangkan pada Adam. Dia sudah biasa berdikari. Mungkin ini masanya dia menggunakan duit simpanan dia.

Adam semakin tertarik mengenali Dannia. Dannia bukan gadis lain yang bisa di gula-gulakan dengan kemewahan dan bukan yang rambang mata dengan bantuan orang. Kali ini Adam belajar lagi satu sikap Dannia. Dannia punyai prinsip tersendiri. Adam yakin semakin lama dia mengenali Dannia nanti semakin banyak dia mempelajari tentang diri Dannia. Kerana Dannia ini penuh misteri. Dia tak selembut yang di gambarkan dan dia tak senaif yang perlihatkan. Adam belajar untuk tidak percaya pada pandangan pertama. First impression don’t tell you averything.


Adam memerhati Dannia keluar dari CRVnya. Hari ini hari pertama tugas dia mengambil Dannia dan menghantar gadis itu pergi kerja seperti yang di rancang di dalam rancangannya. Sempat juga mereka bersarapan bersama tadi.
Pagi tadi sedikit terkejut Adam melihat Dannia apabila gadis itu muncul di hadapan matanya. Bukan apa... Gadis itu nampak menawan dengan kemeja biru berjalur dan di padankan blazer hitam paras pinggang serta seluar slack hitam menampakan keanggunan Dannia yang lebih berkarisma. Tudung berwarna biru lembut itu menambahkan lagi keayuan pada wajah mulus itu. Adam sedikit terpesona dibuatnya.

"Thanks Adam." Dannia mengucapkan terima kasih pada Adam. Dia mengatur letak cermin matanya tanpa binkai itu di wajahnya.

"Welcome. I jemput you lunch nanti okay." Adam ingin mengatur temu janji dengan Dannia lagi. Kalau boleh sekerap mungkin biar gossip tentang mereka tersebar.

"I tak janjilah Adam. Takut sibuk." Dannia takut kerjanya membuat dia terpaksa mungkir janji nanti.

"Sibuk pun kena makan juga. Macam mana sibuk pun you kena jaga diri. I jemput you and no excuse okay. Kalau you tak boleh turun kita lunch kat bilik you je. Nanti I bungkuskan." Adam ikhlas menawarkan bantuan. Dia mahu Dannia menjaga kesihatan.

"Okay Adam, nanti I turun. Tapi you kena call I dulu okay. Takut I lupa pula’ Dannia pantas memberi persetujuan. Hish malulah dia nak lunch dengan Adam kat office nanti tak pasal-pasal timbul isu baru. Penerimaan mereka terhadap imejnya inipun dia tak tahu bagaimana sudahnya inikan nak tempah lagi satu masalah.

"Hmm. Nanti I call you. By 12.45, I tunggu you kat bawah. Bye. I pergi dulu. Assalamualaikum." Adam menurunkan handbrek nya.

"Waalaikumsalam. Drive carefully." Dannia meminggir lalu menonton Adam berlalu pergi.
posted by Penulisan2u @ 5:20 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
58 Comments:
  • At 26/10/09 12:17 PTG, Anonymous NANA said…

    MACAM BEST AJE...TERUSKAN YEK

     

  • At 26/10/09 2:25 PTG, Anonymous niea said…

    menarik and impressive... my advice is pilih ayat and make sure jln cerita x tiru penulis lain..make it original..so far penghasilan karya yang baik.. boleh lanjutkan menjadi novel... lg satu jgn terlalu ramai yg minat kat dania tu...boring dah cerita macam tu...sikit punya bertuah ke badan sampai 4/5 org minat?...

     

  • At 28/10/09 8:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik.....harap ia m'jadi novel yng di gemari ramai.....

     

  • At 29/10/09 8:14 PTG, Blogger NurabaDie said…

    Best...tk sabar nk tgu next story....ayat pun tk bosan....gud luck k...:)

     

  • At 10/11/09 12:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sangat menarik..tapi typing error dan sedikit salah ejaan agak mencacatkan pembacaan...bukan apa, hati ni asyik menegur ejaan awak sambil membaca jalan cerita nyer... all the best!

     

  • At 17/11/09 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam iman..
    kisah cinta mmg mcmni..
    asal idea iman 100% da ok da..
    nice story..
    keep on writing..
    niya1501@y.c

     

  • At 18/11/09 4:28 PTG, Blogger Sya said…

    bila nak sambung lagi?

     

  • At 20/11/09 7:20 PTG, Blogger nazhatul shima said…

    ahaaa..
    plez..smbung cpat...
    bes....~
    keep on writng ya..~!!

    ~selendangputih~

     

  • At 16/12/09 1:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu.... bezt giller dapat bace novel nie.. by the way.. akak leh x wat citer yg lebih menarik.. maybe peminat akak pon kate bgitukan.. so akak wat yang terbaik ok..
    chaiyok1000x!!!! salam kembali..

     

  • At 19/12/09 1:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eh...cepat truskn cter nie...
    x sbar lak rsenye nk thu ending nye...

     

  • At 5/2/10 9:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt arrrrrrrrrr smbg cite nie.........

     

  • At 16/2/10 10:52 PG, Anonymous wani said…

    bolehle..lebihkan puisi cinta

     

  • At 18/2/10 11:47 PTG, Blogger geera93 said…

    bez2..nk agy..hehe...

     

  • At 24/3/10 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung sambung sambung sambung sambung sambung

     

  • At 27/3/10 3:03 PTG, Anonymous aziera said…

    cpt la smbung cte nie....owg tgah ske nie....nak tau ape kmen bdk ofis dannia..plezzzz

     

  • At 28/3/10 6:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lar cter nie...ble nk smbg???ader blog x???

     

  • At 1/4/10 11:35 PG, Anonymous ~miera97~ said…

    best arr..cter nie..bler nak smbong..x sabo nie.,nk tengok reaksi 2kwn dannia..tekezot berok..dyeowg..

     

  • At 10/4/10 11:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waa..best!!!sambung...

     

  • At 30/4/10 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler citer ney..
    cpt lar smbung..
    pliz sambung

     

  • At 10/5/10 9:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpat laaa smbung..
    xcited nk bce dh

     

  • At 22/5/10 2:42 PG, Anonymous s4 said…

    flow yg mnarik..
    xsbr nk 2ggu yg sterusny..

     

  • At 25/5/10 10:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite yg mnarik ..........cpt la wat sambungan

     

  • At 27/5/10 5:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best3....smbong g tau.. best lorh..hehehe

     

  • At 16/6/10 8:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambunglah crita nie,as soon as possible... please!

     

  • At 22/7/10 5:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg sdp cite n...i'm waiting 4 the end of the story~~~

     

  • At 6/8/10 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bile nk smbung nie??best la..cepat la yer...x sabar le

     

  • At 30/8/10 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    keep on writing..hee

     

  • At 26/9/10 8:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dh lama nie..kenape xsmbung lgi??

     

  • At 22/10/10 9:13 PTG, Blogger ainaa.syafiqah27 said…

    bile nak sambung .. x sabar..

     

  • At 27/10/10 4:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seronok gak ... bila lagi sambungan...?

     

  • At 31/10/10 9:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sis cpt la smbong..
    nax bce ag..
    pleze!
    cpt smbong k!
    bez sgt cite niy!

     

  • At 11/11/10 7:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie best..
    x sbar nk bce smbngn dyer..

     

  • At 22/11/10 10:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ~best woo...cpt smbg.........~

     

  • At 8/12/10 11:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nya....tak sabar nak tahu sambungannya....

     

  • At 25/2/11 11:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm.. best.. tp jalan cerita dy mseh dlm jangkauan minda pembaca.. kalo bley, ending dy bior outstanding cket... bru gempak..

     

  • At 5/3/11 11:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnya..
    sambung ar cepat erk...

     

  • At 14/3/11 4:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Sambungan citer nie ble nk kelr lagi???dah xsbr nk baca.... keluarkan lah novel cinta?pentng ke cepat..

     

  • At 16/3/11 7:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perfect.. nice lar story ny.. teruskan yerk..

     

  • At 22/3/11 12:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila smbungn dy nk dsmbungkan..menarik sagat x sabar nk tgu smbungnnya...cpatyew

     

  • At 25/3/11 7:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh x sambung kan lagi novel nie..bru nak rase feel bce,da abes lak...cam xpuas la

     

  • At 17/4/11 9:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gak lar....bile nk dpt bce sambungan die ek???

     

  • At 23/4/11 12:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haiya,...bila mau smbg sis....cter ni pown da lme da...xsaba nak taw ending,,plezzz..smbg as soon as u can....

     

  • At 23/4/11 2:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sis,harap dpt smbung cite ni cpat2 ye,best!

     

  • At 28/4/11 11:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sis xde blog ker ??

     

  • At 13/6/11 4:18 PTG, Blogger Mizz FarSIDien's said…

    ada sambungan lagi tak???
    tak sabar nak tunggu yang seterusnya..

     

  • At 22/6/11 12:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xda smbngan ka nie??..eee...

     

  • At 3/8/11 12:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk smbung ni..x sabar nak tau ape yg jd seterusnya..huhu

     

  • At 17/8/11 6:05 PTG, Blogger ~h@n@ni~ said…

    want more !! excited nk tnggu sambungan nye..huhu

     

  • At 16/9/11 10:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    MCM BEST JER SMBG EKKKKK

     

  • At 17/9/11 4:24 PTG, Anonymous ShaBy said…

    Nice !! Trus kan lg yeee !! shaBy nak bca lg !! <3 (:

     

  • At 18/12/11 7:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nye...x sbr nk trskn lg...

     

  • At 17/2/12 8:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez laa...knpe x ade smbngan nihh...

     

  • At 20/2/12 3:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah sambung....lamanye nak sambung

     

  • At 21/2/12 9:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yang menarik and saya mahu sambungannya!! xD

     

  • At 28/2/12 4:35 PTG, Blogger GrEeN^r0$3 said…

    mn sambungannye...??? ade blog x?

     

  • At 3/7/12 10:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambungg lh lg...

     

  • At 21/7/12 11:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbung...tngah best bce nee..

     

  • At 12/8/12 9:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang menari jalan cerita ini..
    saya suka kannya

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group