BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 19, 2009
Novel : Cinta? Penting ke? 2
Nama Pena : iman hazana @ iman nizrina

Dannia mencari-cari telefon bimbit di dalam begnya. Mana lah pulak telefon ni. Waktu kita perlu lah dia nak hilang. Kenapa tak hilang esok ke lusa ke. Dannia merungut sendirian. Akhirnya dia mengambil jalan mudah untuk menghubungi telefon bimbitnya sendiri. Terbantut seketika niat ingin menghubungi ayahnya.
Adam yang ketika itu sedang memandu terdengar bunyi asing. Lagu Rumahku Syurgaku. Hai bila pula ada lagu ni? Akhirnya Adam memakir kereta di tepi jalan. Dia nampak cahaya keluar dari bawah kerusi penumpang. Cepat-cepat Adam mencapainya. Telefon bimbit? Tapi siapa yang punya ni? Adam menekan receive call. Lalu menelefon nombor tadi.

" Hello." Adam terkedu seketika. Seperti dia pernah mendengar suara ini. Suara Dannia. Pasti gadis itu tertinggal telefon di dalam keretanya.

"Assalamualaikum Dannia. Adam ni." Adam memperkenalkan dirinya. Dannia di sebalik talian sana pun terkedu.

" Waalaikumsalam. Adam. Ada apa ye?" Dannia pelik. Bagaimanalah Adam mendapat number rumahnya. Seingatnya nombor telefon bimbit pun dia tak bagi. Pelik-pelik.

"Dannia tertinggal handphone dalam kereta saya. Nak saya pulangkan sekarang ke?" Adam bertanya. Takut ada kepentingan pada telefon itu.

"Adam kat mana ni?" Tanya Dannia lembut.

"Saya dah nak sampai rumah." Adam tetap menjawab walaupun dia terasa hairan.

"Kalau macam tu tak pe lah. Esok-esok lah Adam pulangkan. Tak penting pun. Menyusahkan Adam je." Selembut orangnya selembut itu juga bahasa Dannia. Hai... ada lagi gadis macam ni rupanya.


"Assalamualaikum..." Adam memberi salam. Kebetulan pula. Baru saja dia sampai di Lembah Bayu. Niat di hati memang ingin memulangkan kembali telefon bimbit Dannia. Tak sangka pula terserempak dengan Dannia yang kelihatan penat. Lagaknya seperti lepas habis jogging sahaja.

"Waalaikumsalam. Adam. Buat apa kat sini?" Jelas wajah Dannia sedikit terkejut. Adam tersenyum kecil memandang wajah Dannia begitu.

"Eh... lucu lah muka you macam tu? I nak pulangkan balik phone you yang tertinggal ni." Adam menunjukkan telefon bimbit yang sebesar tapak tangan budak umur tiga tahun itu pada Dannia.

"Ohhh... Thanks. Jap I nak ambik kot you semalam." Dannia mengambil telefonnya dari Adam.

"Eh... tak payah lah dulu. Apa kata kita pergi breakfast first? You mesti tak breakfast lagi kan." Adam mengajak Dannia bersamanya sarapan pagi.

"Hmm. Okay tapi I tak bawa duit jap I ambil beg I dulu." Dannia sekali lagi berjaya mecetuskan tawa Adam.

"I yang ajak you kan so I lah belanja. Lagipun setakat nasi lemak dengan teh tarik tu I masih mampulah Cik Dannia. Jom kita pergi makan. Dekat-dekat sini je. Tadi I ada nampak gerai kat depan tu masa lalu masuk sini. You tak kisah kan makan kat gerai?" Adam sudah bergerak balik ke keretnya. Sekejap saja dia sudah hilang masuk ke dalam CRV putih itu dan di ikuti Dannia.

" Kenapa you selalu ke Bukit Cerakah Adam?" Entah kenapa muncul pertanyaan itu dari bibir Dannia sebaik mereka habis memesan minuman.

" You tanya I. You pula kenapa?" Adam memulangkan balik pertanyaan itu. Dannia tertunduk.

" I saja nak tahu. Kalau you tak sudi nak berkongsi tak ape lah." Dannia kembali mengadakan batas.

" I ada masalah. Family problem actually. Bonda I... maksud I, mama I. Dia paksa I kahwin tapi I tak boleh nak kahwin lagi. Kalau I tak bawa calon dalam waktu terdekat ini I kena kahwin dengan sepupu I so bagi menenangkan otak I yang berserabut, I pergilah ke sana. Sana ada satu tarikan yang menenangkan I." Adam bercerita secara ringkas sebab utama dia ke Bukit Cerakah.

"Kenapa you tak bawa calon. You tak nak kahwin dengan sepupu you so you mesti dah ada seseorang dalam hidup youkan?" Dannia memang pasti ada seseorang dalam hidup Adam. Jejaka kacak seperti itu mustahil tak punya pilihan hati.

"Yup. I dah ada pilihan hati tetapi I tak boleh bawa dia jumpa mama I. Dia di Singapura sekarang dan dia masih tak bersedia nak jumpa mama I. I betul-betul tak faham lah Dannia. Entah apa yang kaum perempuan fikirkan. Bila kita dah serius nak jumpakan dia dengan keluarga macam-macam alasan. I buntu sebenarnya Dannia." Adam memberi peluang untuk pelayan menghantar pesanan makanan mereka.

"So kenapa you tak minta kawan you tolong. Maksud I menyamar jadi girlfriend you. Tak perlu megaku depan mama you just you berdua rapat. Mama you mesti sangka dia girl you tapi disebabkan you tak pernah terus-terang dengan mama you so bila buah hati you balik nanti you boleh memperkenalkan die secara rasmi. I rasa mama you tak akan marah sebab you tak pernah cakap perempuan you rapat tu girl you kan? Main teka-teki dengan mama you. I rasa tak ada masalah untuk you terlepas." Adam tak sangka Gadis yang nampak ayu dan lembut di hadapannya itu boleh mengeluarkan idea yang cukup bernas.

"You kerja apa ye sebenarnya?" Terkeluar pertanyaan itu. Adam seperti dapat mengagak yang Dannia di hadapannya bukan gadis biasa.

"I legal consultant sebenarnya. I kerja dengan Global consultant firm. buat contract and menasihat dari segi undang-undang." Dannia rela hati bercerita sedikit.

"Ohh..." Adam mengangguk perlahan. Patutlah gadis itu cerdik. Kerjanya sahaja memerlukan daya analisis yang tinggi.

"You mesti tak percayakan. I ni memang tak ada gaya sebagai seorang consultant pun. Sebab tu kot I..." Dannia segera berhenti apabila sedar yang dia sedang membuka pekung di dada.

"Sebab tu apa? Dannia, I tak kisah kalau you nak cerita kat I atau tak. Tapi adil lah kan kalau you cerita kat I sebab you dah tahu masalah I. Jadi tak salah kalau I tahu masalah you?" Adam cuba menggunakan psikologi pada Dannia.

"Psikologi you tak jalan pada I lah Adam. I pun tahu psikologi tau."Gurau Dannia dalam ketawa kecil. Ikhlas. Gadis ini memang lain dari yang di pamerkan. Semalam gadis yang bersamanya lembut dan pemalu tetapi gadis dihadapannya ini sangat... apa perkataan yang sesuai? sangat mencabar? ya mencabar dari kepintaran dan tutur katanya. Cuma satu yang ada dan sama. Keikhlasan itu.

"I ni adil orangnya Adam. I tahu you hairan. I memang consultant tapi macam I cakap I tak ada imej sebagai consultant. I pernah cuba mengubah imej I tapi yang I dapat hanya sindiran. I berani mengaku sejak di kutuk dulu I tak berani nak ubah imej I sampai pakwe I pun kena kebas dengan orang lain. Hidup I memang macam ni. Suka atau tak I kena terima. Jangan salah anggap. I tak putus asa tapi I just nak orang terima diri I dalam apa keadaan sekali pun." Iman hanya bercerita di muara sahaja namun di matanya menceritakan seribu kekesalan.

"Hmm mengubah imej you tak semestinya mengubah siapa diri you sebenar. I boleh tolong you dan I minta you tolong I. Macam mana?" Dalam kepala Adam telah merencanakan pelbagai rancangan serampang dua mata.

"Tolong macam mana?" Dannia berminat. Tak pernah orang yang ingin menolong dia berubah. Tak pernah ada orang yang prihatin pada dia sebegini.

" Well. I akan tolong you ubah penampilan you ad you kena jadi 'girlfriend'I. Kita ikut seperti yang you cadangkan pada I tadi. Okay?" Adam merenung lembut kepada Dannia. Dannia kelihatan teragak-agak pada padangan matanya.

"Come on Dannia. You tak rugi apa-apa. This win-win situation. Tak kan you nak biarkan selamanya orang pandang rendah pada you." Adam mencucuk lagi. Dannia rasa tercabar. Dannia hanya senyap. Dia masih berkira-kira untuk menerima atau tak Dannia hanya senyap. Dia masih berkira-kira untuk menerima atau tak tawaran Adam. Nyata dia masih takut untuk melangkah. Perlukah Dia Menerima?am.

"Baiklah. Bila you nak mulakan?" Dannia cuba menempuh sesuatu yang baru dalam hidupnya. Takkan selamanya dia hendak bergini. Takut untuk melangkah.

" That the spirit. Hari ini. Banyak yang kita kena buat. You tukarlah baju. I tunggu you. Kita keluar." Adam memberi keputusan.

Adam bagai tak percaya merenung Dannia di sebelah. Inikah maksud Dannia? Gadis itu memakai baju kurung apabila turun tadi. Rasanya ini kali pertama dia berjumpa dengan gadis seperti Dannia keluar pada hari sabtu pun masih memakai baju kurung. Baru sekarang Adam tahu maksud Dannia. Dannia memang perlu bantuan dari sudut imej ni. Adam segera menekan punat telefonnya. Ingin menghubungi seseorang.


"Hello Sis, come to my penthouse now. I need you help." Kata-kata itu hanya di dengari oleh Dannia. Hai tak ada salam langsung.
Selain dari panggilan itu selebihnya mereka hanya diam membeku. Dannia jelas duduk keresahan. Memikirkan betul ke apa yang dia lakukan ini?

'Hisy kenapalah aku buat kerja gila ni? Sempat lagi tak aku nak tarik diri?' terdetik juga hatinya untuk menyesal. Dannia berpaling. Melihat wajah Adam yang serius itu Dannia jadi takut. Hai janganlah tempah bala.

"Kita pergi rumah I dulu. I nak tukar baju. Banyak kerja kita kena buat ni." Adam seolah-olah memberitahu.

"Okay."

"Dannia, you tak ada baju lain ke selain baju kurung?" Adam bertanya selamba. Parah kesnya ini.

"Takda. Kenapa?"

"Jadi you keluar tiap-tiap hari pakai baju kurung? Tak rimas ke?"

"Hmm tiap-tiap hari I pakai baju kurung. Tak rimas pun. I selesa macam ni." Naif sungguhlah Dannia ini. Langsung tak perasan pertanyaan itu ada udang si sebalik batu. Adam hanya menggelengkan kepala perlahan. Memang banyak perlu di lakukan ini.
posted by Penulisan2u @ 4:25 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
23 Comments:
  • At 19/10/09 10:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good =)

     

  • At 19/10/09 10:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm..bgos...
    cpt smbg...nk taw smbgn,
    slnjutny!!!
    ~myra~

     

  • At 19/10/09 12:25 PTG, Blogger ~La dOLce vyDa~ said…

    best2..cepat2 la sambung..:)

     

  • At 19/10/09 1:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2....bagus...semoga berjaya..cepat sambung ek..

     

  • At 19/10/09 1:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ni...xde blog ker?

     

  • At 19/10/09 2:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog x? cpat la smbung,x sabar dh ni.ayat yg sedap d baca dn jalan cerita yg awal2 baca x sabar nk tahu ending nya.

     

  • At 19/10/09 3:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpat2 lar smbung ...
    xsbar rse nya ...

     

  • At 19/10/09 8:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceritanya menarik hingga membawa setiap pembaca ingin tahu jalan cerita selanjutnya semoga berjaya dalam karya seterusnya. bagus lah.......

     

  • At 22/10/09 12:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tajuknyer pon menarik perhatian..blom lagi bace neh..

     

  • At 26/10/09 10:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cptlar smbg..
    hehehe

     

  • At 26/10/09 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenapa rase mcm penah baca je cite ni? nnt end up dierang suka sama suka kan? then adam ni kene pilih antara 2.. sumpah penah baca..huhu

     

  • At 26/10/09 12:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mystery solve... da baca awal2 kat blog penulis.. http://kisah-hidup-iman.blogspot.com hihi patut la cam familiar..

     

  • At 28/10/09 4:24 PTG, Anonymous eleeza eva said…

    rasanya dekat baris yg k brp enth.,
    penulis salah tulis gnt nma untuk dania..
    penulis gna gnt nma iman..
    mst tersasul dgn nvl jodoh @ cinta n..
    hehe..
    bla agknya jac dpt dipasarkan erk??

     

  • At 17/11/09 12:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam iman..
    kat perengan mane lak 2..??xnmpk lak..
    pe2 pn overall mmg bes la..cayok2..!!
    keep on writing..
    niya1501@y.c

     

  • At 20/11/09 7:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu..~
    suke dania..
    kte sme..
    ske pkai bj kurung...
    all da bes writer..~!!

    ~selendangputih~

     

  • At 16/12/09 1:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okey.. bleh ar tahan citernyer.. that's good...
    nak lagi bleh x?? huhu x sbo nak tgok yg slanjutnyer..
    tgh suker nie.....

     

  • At 30/1/10 9:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt lah sambung....tak sbr nk tnggu ni....

     

  • At 27/3/10 2:54 PTG, Anonymous aziera said…

    best...tak sbr nk bce smbungan dier

     

  • At 15/12/10 8:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ckap sya awk lgi best pe dri i u..huhuhu...
    anyway,mla2 bce je dah tau citer die best..

     

  • At 5/3/11 10:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nyeee.

     

  • At 13/4/11 1:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sgt seronok baca citer nie....:)

     

  • At 2/4/12 6:44 PG, Blogger Md.Afiffie said…

    Boleh tahan jgk cter ni

     

  • At 21/8/12 2:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh tahan jugak cter nih

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group