BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Oktober 29, 2009
Novel : Biarkan Ia Berlalu 15
Nama Pena : sha ibrahim

BAB 15

Nadia membuka pintu rumah dengan wajah yang langsung tak bermaya. Badannya terasa letih sangat memandangkan sepanjang hari ini dia terpaksa menyemak fail-fail yang diberikan oleh Syafiq semalam.

"Kau tengok Baby…baru start keje semalam…dah buat kerja lebih masa…mesti Syafiq sayang lebih la kat Cik Nadia kita ni," Tiara bersuara sebaik sahaja Nadia menghempap badannya ke sofa yang kosong. Dia meniarap tanpa mempedulikan langsung apa yang dikatakan oleh Tiara. Dia terlalu penat nak melayan kerenah kawan-kawannya itu.

"A’ah ek…mesti dia sayang lebih la…silap hari bulan boleh jadi awek Syafiq tu..siapa tahu kan," sambung Baby pula. Nadia bangun. Dia duduk sambil tersengeh. Sengehan yang sengaja dibuatnya. Dia tahu kawan-kawannya itu cuba menyakatnya, namun dia tak terlarat untuk membalas balik.

"Syafiq dera kau ek?" Tanya Tiara setelah merasakan usikan dia dan Baby langsung tak dilayan oleh Nadia.

"Tahu tak apa…sakit hati aku…hari pertama masuk kerja dia dah suruh aku buat kerja yang teruk-teruk…penat tau tak!" rungut Nadia. Baby terus sahaja bangun dari tempat dududuknya dan berjalan lalu melabuhkan punggung di sisi Syafiq.

"Dia suruh kau buat apa?" Tanya Baby lembut. Dia tahu Nadia bukan berpura-pura. Dia tahu gadis itu kelihatan cukup penat.

"Dia suruh aku semak kesemua fail kewangan sebelum pembentangan budget syarikat hujung bulan ni…aku tahu tu memang la tugas aku tapi dia bagi aku masa tiga hari je…lusa pagi aku dah kena hantar…semalam aku balik lewat pun sebab semak fail-fail tu semua la," Nadia menyambung rungutannya. Tiara tersenyum. Dia langsung tak terperanjat dengan cerita yang baru sahaja didengarinya. Itulah Syafiq, seorang lelaki yang terlalu serius bekerja.

"Nak kita orang tolong ke?" tanya Baby yang turut bersimpati dengan rakannya itu.
"No…it’s ok…korang dah ada kerja masing-masing…ni kerja aku biar aku yang siapkan…esok petang aku siap la semua kerja tu…tapi kan, betul la apa yang kau cakap Tia…he’s good! Aku suka dengan kerja dia…report kewangan dia bagus…cuma, mungkin betul apa yang dia cakap setiausaha dia yang sebelum ni tak cekap sangat bekerja sampaikan kesemua laporan yang ada dah berterabur dalam kesemua fail yang bertimbun tu…I like him!" beritahu Nadia sambil tersenyum manis. Terbayang wajah lelaki bengis yang agak susah untuk menguntumkan senyuman padanya.

"You like him?" Tanya Tiara sekali lagi.
"No…korang jangan salah faham pulak…aku sukakan dia sebab kerja dia…tapi kalau kau maksudkan ‘suka’ yang tu…sory to say…he’s not my type!" jawab Nadia sambil tergelak kecil. Diikuti oleh Tiara dan Baby.

"Mana kau tahu dia bukan taste kau..lagipun kau baru kenal dia dua hari…dia handsome apa! Mana tahu bila dah lama dengan dia tiba-tiba kau boleh jatuh hati dengan dia…who knows right?" Baby bersuara menyebabkan Nadia memberikan isyarat nak muntah. Tiara pula sekadar tersengeh.

"Habis tu korang yang kenal dia bertahun-tahun tu kenapa tak jatuh hati dengan dia…Baby kau kan minat lelaki yang handsome…Tia…kau kan nak sangat ada boyfriend…apa kata kalau salah seorang antara korang jer yang ambil dia," Nadia memberikan cadangan nakal. Dia tahu tak seorang pun kawan baiknya itu akan berminat untuk bercinta dengan lelaki seperti Syafiq.

"Tak nak la aku! Rela aku tak ada boyfriend!" jawab Tiara pantas.

"Aku pun…memang la dia handsome…tapi kalau menyakitkan hati buat apa…buat makan hati je!" Baby pula menjawab.

"Tahu pun…habis tu yang korang suruh aku jatuh hati dengan dia tu kenapa?" Nadia bangun. Dia malas nak melayan kawan-kawannya itu lama-lama. Badannya mula terasa meleket. Lebih baik dia naik atas dan mandi bagi menyegarkan badannya itu.

"Kau nak makan tak? Kalau nak aku boleh panaskan untuk kau!" laung Baby apabila melihat kawannya itu mula memanjat tangga.

"Tak nak…aku nak tidur…penat…esok aku kena siapkan kesemua kerja yang diberikan ‘Lion King’ tu," jawab Nadia dari jauh.

Baby dan Tiara berpandangan. Kemudian mereka tersenyum.

"Lion King? Cute name! Lion King yang handsome!" bicara Baby sendirian.


***

"Macam mana dengan secretary baru kau? Ok?" Tanya Roslan sebaik sahaja melabuhkan punggung tidak jauh dari Syafiq yang baru sahaja menutup laptopnya.

"Entah…manalah aku tahu ok ke tak…baru semalam kot dia kerja dengan aku," jawab Syafiq bersahaja. Kemudian dia mencapai mug yang berisi air kopi panas yang dibuatnya tadi dan dihirup perlahan. Rasa kopi yang diminumnya membuatkan dia teringat sesuatu.

"Mana awak tahu saya nak minum kopi sekarang ni?" tanya Syafiq sebaik sahaja gadis itu masuk ke biliknya sambil membawa satu mug yang berisi Nescafe panas.

"Semalam saya tengok kopi dah ada kat meja En. Syafiq pagi-pagi lagi…jadi saya rasa tentu En.syafiq suka minum kopi pagi-pagi macam ni kan?" gadis itu bersuara sambil tersenyum. Entah mengapa dia merasakan gadis itu suka sangat tersenyum kepadanya. Namun setiap kali gadis itu senyum kepadanya pasti dia akan buat-buat seperti tak nampak.

"Awak jangan ingat dengan buatkan kopi untuk saya pagi-pagi lagi saya akan panjangkan tempoh awak semak semua fail-fail tu," Syafiq cuba menduga. Dia mahu lihat apa reaksi gadis itu.

"Terror la En. Syafiq…macam mana En. Syafiq tahu ni?"

"No thanks! Ambil balik kopi awak ni…saya bukannya jenis yang mudah disogok!" Syafiq terus sahaja menolak mug yang berada di depannya itu. Kedengaran gadis di hadapannya merengus.

"Susah betul la nak bercakap dengan lelaki yang tak ada perasaan ni…orang bergurau pun dia anggap serius," rungut Nadia terang-terang tanpa berselindung.

"I can hear that!" suara Syafiq agak kuat.

"Tahu…sebab saya cakap ni pun nak suruh En.Syafiq dengar pun..kalau tak ada apa-apa saya keluar dulu,"

Syafiq hanya memerhatikan Nadia dengan ekor matanya. Hatinya panas ketika itu tapi mulutnya tak dapat mengeluarkan kata-kata untuk marah terhadap setiausahanya itu. Dia hanya boleh mendiamkan diri sahaja.

"Oh ya En.Syafiq…mungkin En.Syafiq tak kenal dengan saya lagi...kalau En. Syafiq nak tahu saya ni bukannya jenis yang suka mungkir janji! Sekali saya berjanji saya akan tepati….sekali saya cakap saya boleh buat pasti saya boleh buat! Lusa pagi saya akan pastikan semua fail-fail tu atas meja En. Syafiq,"

"Woit!"

Syafiq menggelabah apabila dijerkah kuat sebegitu. Dia kemudian mengurut dadanya akibat terperanjat dengan suara Roslan yang begitu kuat.

"Kau berangan ek?" tanya Roslan apabila mendapati Syafiq langsung tak beri sebarang reaksi dengan kata-katanya sebentar tadi. Sebaik sahaja menjawab soalan pertama darinya tiba-tiba sahaja lelaki itu mendiamkan diri malah segala kata-kata yang keluar dari mulutnya, Syafiq langsung tak memberikan sebarang respon.

"Mana ada….pandailah kau! Oh ya…minggu depan aku nak balik kampung jumpa mak…kau ikut ek…mak nak jumpa dengan kau..kau pun dah lama tak balik," ujar Syafiq cuba menukar topik perbualan. Dia seperti tidak selesa membincangkan perihal setiausahanya yang dianggapnya seorang gadis yang agak pelik. Pelik dan dalam masa yang sama juga seorang gadis yang cukup berani bersuara.

"Ye ke mak nak jumpa dengan aku…mak sayang kau sorang je,mak tak sayang aku," jawab Roslan cuba berseloroh.

"Ek eleh…kau yang tak sayangkan mak…tuduh mak yang tak sayangkan kau…kau bila aku ajak balik tak nak…macam-macam alasan yang kau bagi…jom la balik…pas tu kita suruh mak masak asam pedas ikan patin! Mesti best!" pujuk Syafiq.

"Kecur air liur aku! Dah lama tak rasa masakan mak…boleh gak…tapi kau cakap kau busy sekarang ni…boleh ke kau balik kampung…kerja-kerja kau dah siap ke?" Tanya Roslan kembali.

"Hai…aku kan dah ada secretary…bila lagi aku nak dera dia…time ni la beb!" jawab Syafiq tersenyum penuh makna. Waktu itu dia mula terbayang wajah Nadia yang menahan marah sekiranya gadis itu tahu apa yang bakal dia lakukan itu.

"Kau ni kan..tak pernah nak berubah!"
posted by Penulisan2u @ 4:33 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
29 Comments:
  • At 29/10/09 2:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ahhhaah jahat ya ada bos macam 2
    em cepat sambung ya
    nak tahu ape yg dia wat

     

  • At 29/10/09 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i like syafiq......remind me of someone i know very dearly......hahahahaha, cepat sambung plsssssss

    DiYaNN

     

  • At 29/10/09 5:54 PTG, Blogger sha said…

    kalau nak baca selanjutnya...lawatlah blog sha ek...hehehe...tapi kalau blh bagi la komen...sha suka org komen penulisan sha...xkira la komen mcm mn pun....thanks

     

  • At 31/10/09 10:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mne blog.nk2

     

  • At 1/11/09 2:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    loh...kalau nk blog sha...tekan je la kat link sha 2.....sha

     

  • At 3/11/09 1:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana link sha???
    xnmpk pon..hehehe..

     

  • At 3/11/09 8:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yang ada lmbang blogger yg ada tulis sha 2 la...kat bahagian komen 2...

     

  • At 8/11/09 12:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bezz citer ni...caiyook sha

     

  • At 21/11/09 11:08 PTG, Blogger myra said…

    best...anyway nk promote sket..heheh...sape2 yg berminat blh la lawat blog sye kat http://akukitaceritasemua.blogspot.com

     

  • At 7/12/09 10:34 PG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    hye..mgg nak jemput sesiapa yg berminat membaca nOvel berbentuk cinta n suspen..Join blog mgg..terima kasih.,, :)

     

  • At 17/12/09 2:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy still ag x pham ape motif cter ni...
    x de klu langsung...
    boring pon ada gak...
    tp sy nk tau gak psl cter nie...
    cpt2 la sambung....

     

  • At 8/2/10 12:22 PTG, Anonymous yatt said…

    diaa blom tau sapa bos dia yg sbnar heheeehh.. citer yg menarik..

     

  • At 18/3/10 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best & menarik ar cite ni...xsabar rasanya nk tau story selanjutnya...misi balas dendam...!menarik..!

     

  • At 27/3/10 11:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalau aku kan. heiiii. tak nak laa boleh bosss kejam cam die nie. mintak dijauhkan laaa

     

  • At 30/3/10 1:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita menarik bila nak sambung

     

  • At 1/4/10 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt lah sambung..tak sbr nk tau kesudahan die..:))

     

  • At 25/4/10 10:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hrap sha cpt smbg cite nie..xsbr nak bca smpai hbs..xkan smpai bab 50 je kot..klu nak keluarkan bku pun hrap cpt la ckit ek..ini pmintaan saya..hrap sha bls la ek..sy nak thu gak pkmbangannya..

     

  • At 7/10/10 7:58 PTG, Anonymous Ibu Hafiz said…

    sha,

    saya suka jalan citer ni... best! teruskan usaha utk tulis yg best..best...

     

  • At 20/10/10 10:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung ni...xsabar nk thu ending cter ni...

     

  • At 20/10/10 10:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la cepat...plz,plz,plz

     

  • At 19/1/11 10:14 PTG, Blogger N@wZIera said…

    best..suspen criter neyh...xsabar arh..cepat2

     

  • At 1/5/11 3:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak smbung???

     

  • At 31/5/11 11:10 PTG, Blogger faziz ar said…

    menarik.bila nak siap?

     

  • At 25/10/11 11:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok apew novel nie like :P rain

     

  • At 12/1/12 5:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bler..nk ciap cter nie?xsbr dh nk thu ending nye cmne.

     

  • At 15/2/12 11:42 PG, Anonymous hasnani azhari said…

    billee nk smmmmbbbbuungg best

     

  • At 17/2/12 3:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best best..tapi mane sambungan nye.,....,,...

     

  • At 8/3/12 12:48 PG, Blogger Princess ♥ said…

    miss writer !!!
    dah belapa tahun woo tarak update =='
    where did you went gone huh ?
    waiting for the newest update !!!
    sudaa taa tahan la!
    4years waiting, and there's no posts from you !
    pergi honeymoon ke :))

     

  • At 12/7/12 1:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana sambungannya tak kanlah tergantung aja, baru part 15

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group