BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, September 10, 2009
Novel : My Witch Is Angel 7
Nama Pena : OkiE

Spell 7: Diary


"Witch,dah buat manila kad tu?" Soal Stevey sambil berdiri di luar jendela bersebelahan dengan Moon.

"Dah..tapi kad tu masih ada tempat Zero,aku tak sempat nak ambil," Jawab Moon tanpa menoleh kearah Stevey.Sibuk dengan kerja sekolahnya yang lain.

"Okey..petang nanti kau dengan di pergi tampal kat seluruh sekolah ni tau?Do not miss one!" Kata Stevey seakan ketua yang memberi arahan.Lihat saja Moon mengangguk,Stevey pun berlalu pergi.Faham dengan Moon yang asyik dibebani kerja.
Dalam sibuk-sibuk menulis,otak Moon ligat memikirkan isi kandungan dairy yang secara tidak sengaja terbaca olehnya.Tiba-tiba Moon tersentak.Tersentak apabila tersedar apa yang ditulis di atas kertas tiu bukanlah jawapan bagi soalan tapi nama Zero.Moon menggaru-garu dahinya.Apa dah jadi dengan aku ni?Cepat-cepat kertas itu di cerai-beraikan.Takut terbaca oleh orang lain.

"Kalau aku tahu isi kandungan buku itu,aku takkan bawa buku itu bersama aku..aku tak sangka..Mine loves Zero??" Keluh Moon lagi lalu menongkat dahi.Runsing.


19 Jan 2008

Ini kali pertama aku rasa perasaan yang selalu diperkatakan oleh orang lain..iaitu perasaan cinta dan jatuh cinta.Aku tahu perasaan ini tidak sepatutnya hadir buat Zero.Ya..it’s Zero.I love Zero.hanya aku dan buku ini saja yanh akan tahu perassan aku terhadap Zero.Aku taknak orang lain tahu sebab Zero adalah milik semua pelajar perempuan di Skyscraper High School.Kalau ada yang tahu ini bermakna aku akan dianggap sama dengan pelajar perempuan yang jatuh cinta dengan dia.Aku taknak!Aku tahu..I’m nobody..I’m worthless..orang macam Zero takkan pandang aku..dia tidak pernah menegur aku walau pun aku hanya berada di sebelah Moon,yang sentiasa dicari oleh Zero.I don’t care anymore..aku tak kisah aku akan tetap mencintai dia…


30 Jan 2008

I’m totally crazy about him..i love him so much.Walaupun dia tidak menciantai aku,aku tetap harap suatu hari nanti dai akan pandang aku dengan cintanya..Zero,kalau saja warkah in boleh disampaikan melalui angin,aku harap kau akan terharu…


Moon menepuk-nepuk dahinya,mengusir segala bayangan yang muncul dimindanya sebentar tadi.

"Moon stop it!" Serta merta Perbuatannya terhenti.Dia seakan mendengar suara Zero.Dia menoleh kearah jendela.Lalngkah terkejutnya Moon sehingga..Gedebuk! terjatuh dari kerusi.Zero terlalu dekat dengannya.

"Moon!" Kata Zero seakan menjerit sambil ingin memanjat jendela itu.

"No!Don’t!I’m okey!" Moon bersuara pantas.Dia segera berdiri lalu melangkah beberapa tapak kebelakang.Tingkah Zero terhenti dan duduk di mulut jendela.Moon mengibas-ngibas pinafonya.Buku latihannya dicapai pantas.

"Apa ku buat kat sini?" Soal Moon dingin.Namun Zero tidak menjawab melainkan menunjukkan beberapa manila kad berwarna-warni di tangannya.

"I can’t..apa kata lepas waktu sekolah nanti?" Moon cepat-cepat memberi cadangan.

"Lepas sekolah?Tapi.."

"Tak apa..i can handle it,"


*******


"Excuse me..aku minta maaf kalau kedatangan aku ni merimaskan kamu." Kata Mine denag penuh sopan agar tidak melukai pelayang itu.

"It’s okey," Jawab pelayan perempuan itu sambil mengeluarkan sesuatu dari poket apronnya.Sebuah buku dihulurkan kepada Mine.

"Wah!Tapi macam mana kamu boleh..." Kata Mine teruja sambil menyambut huluran itu.

"Someone returned it,"

"Siapa?"

"Aku minta maaf tapi pemberi itu tidak ingin identitinya diketahui..aku minta maaf,"

"It’s okey..anyway,thank you dan tolong ucapkan terima kasih padanya sebab kembalikan buku ni,"

"Okey," Jawab pelayan itu pendek.Mine pun keluar dari café itu sambil memasukkan bukunya kedalam begnya.Siapa orang tu?Harap-harap dia tak baca buku ni..Mine berdoa dalam hati.Tiba-tiba Mine dikejutkan oleh bunyi deringan telefon bimbitnya.

"Kenapa Moon?"


*******


"Mana Moon ni..kata jam 2,tak sampai-sampai pun?" Soal Mine sendiri sambil melihat jam di tangannya.Kedengaran bunyi tapak kaki berjalan kearah Taman Science di man ataman itu adalah tempat dia dan Moon berjanji.

"Moon..it\'s that you?Kalau itu kau..keluar sekarang."Soal Mine seakan takut.Takut bukan dia saja yang menunggu di taman itu.


"Mine?" Kelihatan wajah Zero muncul di pintu gerbang taman tersebut.Mine tersentak.

"Zero?Macam mana kau boleh tahu nama aku?"

"Takda sebab aku tak boleh tahu nama kau,kan?Actually..aku dah lama kenal kau,lagipun kau dah cukup
terkenal dengan berada disisi Moon." Jawab Zero sambil menghampiri Mine.

"Ooo..by the way,ada nampak Moon tak?"

"Aku pun nak cari dia juga..katanya nak tunggu aku kat taman ni..tapi.." Mine dan Zero sambil berpandangan.Barulah mereka sedar,Moon merancang perjumpaan itu.Tapikenapa?Toba-tiba telefin bimbit Zero bergegar tanda mesej masuk.Mesej dari Moon.

Witch: Sorry,aku tak dapat pergi..so,aku suruh Mine.Tak apakan?


Telefon bimbit itu ditutup kasar.Tak guna punya Witch,kalau dah tahu tak dapat datang mesejlah awal-awal,ni nak tunggu Mine sampai baru nak hantar mesej.

"Moon ada cakap tak tujuan kita pergi kat sekolah?" Mine menganggu.Tapi dalam hati,dia benar-benar gembira dapat meluangkan masa dengan puteranya walaupun hanya untuk seketika.

"Kalau gitu,kita pergi kelas aku dulu..nak ambil manila kad lepas tu kita tampal,boleh?" Mine mengangguk sekali lagi.Seperti menurut segala perintah maharaja mutlak.


Setelah selesai menapal semua poster,Zero pun menghantar Mine balik ke rumah menggunakna motornya.Tapi dia tidak terus balik ke rumah banglonya selepas menghantar Mine tapi menuju pula ke Syarikat IE.Dalam masa yang sama,satu mesej dari Moon tidak terbaca.

Kehadiran mesej itu disedari ketika ingin membuat panggilan ke nombor Moon.Mesej itu sampai sejak pukul 3.40pm dan sekarang sudah mencapai jam 8.30pm.Zero tersentak lalu cepat-cepat menunggang motornya dan menuju ketempat yang dimaksudkan Moon.


Witch: Aku ada hal nak cakap,aku tunggu kat taman rekreasi.



Mana mungkin Moon masih menunggu aku,dia dah menunggu beberapa jam..tapi pergi sajalah,manalah tahu.Sangkaan Zero 100% meleset.Moon masih berada di sana sedang bermain buaian.Zero mengeluh kecil.Witch ni memang nak hantar aku kat hospital bahagia..

"Hei..Moon!Kau tak tahukah sekarang dah jam berapa?" Moon tersentak lantas bangkit dan menoleh ke arah Zero.

"Kau yang tak tahu sekarang dah jam berapa..aku dah tunggu kau 4 jam tau," Marah Moon.Bulu romanya dah naik beku melawan kesejukan dimalam itu.

"Buat apa kau tunggu?"

"Dah aku cakap aku nak tunggu..aku nak cakap sikit dengan kau," Jelas Moon sambil menuju ke bangku yang disediakan ditaman itu.Zero menghampiri moon sambil melabuhkan punggung tidak dekat dengan Moon.Nasib baik kerusi itu panjang kalau tak memang conform aku kena flying-kick Moon.

"Cakaplah..aku penat ni." Katanya lagi sambil memeluk tubuh dan menutup rapat matanya.

"Penat…penat..aku lagi penat tunggu kau kat taman ni..dahlah banyak nyamuk," Rungut Moon lagi.Tanpa sedar Zero sudah terlelap.Mungkin terlalu penat dengan kerjanya di syatikat IE.

"Ada Mine cakap apa-apa…" Buk! Kepala Zero terjatuh tepat-tepat diatas paha Moon.Moon segera terdiam.

"Hei..Zero!Bangun!" Marah Moon sambil mencekak pinggang.Cahaya terang dari bulan yang memancar menerangi
wajah Zero yang hanya separuh.Buat seketika Moon terpaku,seakan terpukau dengan wajah kacak Zero.Jantung Moon mula berdenyut laju lagi..lagu sehingga dia seakan hilang nafas.
Wajah Zero dipandang lama.Moon dapat rasa sedikit keletihan di sebalik wajah itu.Zero seakan tidak tidur selama semalaman.Tanpa disedari minda dan fikiran,tangan Moon menlembut rambut Zero.Namun hanya seketika,Moon tiba-tiba terbangun dari ilusinya.What am I doing??Dengan kasar Moon menolak Zero dari pahanya sehinggakan Zero tergolek atas tanah.Zero segera terbangun.Kepalanya tidak lagi merasa kelembutan tapi kesakitan.

"Auch!" Kata Zero seakan menjerit.Kepalanya diusap.Dia segera berdiri.

"Apa kau ni?kalau kau nak bangunkan aku sekali pun janganlah dengan cara kasar..akit kepala aku,tau!" Sambung Zero lagi.Moon berdiri sambil memandang ke arah lain.


\"Si..siapa..suruh,..aku dah bangunkan kaubanyak kali..tapi..kau tetap tak bangun.." Jawab Moon sedaya-uapa
menyembunyikan kegugupannya.

"Kenapa ni Moon Morgana?" Soal Zero dengan panggilan pewnuh nama Moon.Menyedari Moon gugup menjelaskan situasi.Serta-merta jantung moon berdenyut laju lagi,ia seakan tidak dapat dikawal olehnya.Nafasnay sudah naik turun.Not again?He just callin my name..and it’s happening again??Moon melangkah beberapa tapak kebelakang.

"Kenapa ni?" Soal Zero seakan cemas.Dia melangkah menghampiri Moon.

"Stop!!Do not ever come…" Seperti biasa,setiap kali Zero ingin mendekatinya,Moon sentiasa menentang habis-habisan.

"Okey..i won’t..tapi kenap?Please Moon tolong bagi tau aku apa sebabnya kau tak nak aku dekat dengan kau..kau tahu tak setiap kali kau menjahui aku,It’s hutr me.."

"Why is it hurt you?"

"Because…" Ayat Zero segera terhenti.Menyedari dia akan merosakan hubungan yang sedia antara dia dan Moon.

"It’s nothing..tapi aku perlu tahu juga apa sebab kau menjauhi aku?" Sambung Zero.

"Okey…emm…aku tak tahu kenapa tapi..jantung aku macam ada masalah…"

"What???" Soal Zero seakan menjerit.Moon tercuit sedikit dek terkejut.

"Syhh!!Aku belum habis cakap lagilah…jantung aku macam nak meletup bila kau dekat dengan aku..sebeb tu.." Ayat Moon segera terhenti apabila Zero tiba-tiba saga tergelak sakan mengalahkan orang gila.Moon menghentak kaki tanda protes.Geram dengan sikap Zero ditambah pula dia tidak tahu kenapa Zero tiba-tiba sahaja ketawa.Aku tak kata sesuatu yang lucu pun?

"Stop it Zero!Kau macam orang gila tau tak?" Marah Moon tapi Zero masih tidak berhenti.Apalah yang lucu sangat.

"Suka hati kau lah..aku nak balik.Tak pasal-pasal aku dicop sebagai orang gila lagi." Moon mulai beredar melintasi Zero tapi tangan Moon sempat disentap lalu menari Moon dekat dengannya.

"Trust me..you love me,Moon Morgana Sarandani," Bisik Zero di telinga Moon.Dengan segera Moon menolak kasar tubuh Zero dan terus melarikan diri dari tempat itu.

**********************
posted by Penulisan2u @ 5:59 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
7 Comments:
  • At 10/9/09 5:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaaaaaaaaa
    best aaaaaaaa
    cpt smbng yekkkk
    A.1

     

  • At 10/9/09 7:49 PTG, Blogger farahlikescookies said…

    dah complicated dah.
    mine pon nak kat zero pulak
    ayoyo!

    btw cite ni menarik
    mampu menarik minat pembaca macam saya untuk terus menunggu menantikan karya yang akan datang

     

  • At 4/11/09 11:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tapi byk sangat kesalahan ayat...
    so be careful/..
    nice story..
    i like.. ;)
    -unisel student-

     

  • At 5/11/09 10:22 PTG, Blogger farahsyifaa said…

    i love it!!!!

     

  • At 25/11/10 8:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    it's soooo sweet,kiut n what more can i say..it's bbrilliant coz u olah idea frm comic n freshen it..i lurv to see more frm u okie...bolh bg blog or email,,...'boleh bah kalau kau'sabahan gitu lho.thanx 4 witch n prince of okie version.

     

  • At 17/3/11 9:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tp bnyak typing error...be carefull...nice story..

     

  • At 16/3/12 1:37 PTG, Blogger Ain said…

    hahahaha best3

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group