BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, September 10, 2009
Novel : Kasih Tercipta 22
Nama Pena : BabyPink

"Sayang, makan perlahan-lahan," Anis mengelap bibir Danny yang sedikit comot. Dia kemudian menyuap Danny sedikit nasi lagi.

"Awak tak nak makan ke?" Aiman Daniel yang sedang makan memandang tepat wajahnya. Anis menggeleng.

"Kenapa?" tanya Aiman Daniel lagi. Anis serba-salah.

"Saya tak lapar," ringkas jawapan Anis. Dia tersenyum
memandang Danny disebelahnya.

"Dah tak nak," Danny menolak tangan Anis yang mahu menyuap Danny menggunakan sudu. Anis mengangkat kening.

"Sayang makan sikit sangat. Makan sikit lagi ya," pujuk Anis. Dia sedikit risau melihat wajah Danny yang kembali pucat. Asma anaknya menyerang kembalikah?

"Tak nak," Danny menggeleng. Dia kemudian membaringkan kepalanya di atas paha Anis. Matanya dipejamkan. Anis segera menyentuh dada Danny perlahan. Pernafasannya lemah sedikit. Anis mengetap bibir.

"Kenapa dengan Danny?" soalan daripada Aiman Daniel mengejutkan Anis. Dia memandang Aiman Daniel lalu tersenyum kecil.

"Danny tak pulih sepenuhnya lagi. Saya rasa lebih baik saya bawa dia balik ke rumah dan berehat," jawab Anis. Aiman Daniel mengangguk perlahan. Anis memandang Aiman Daniel. Dia sedikit tercuit dengan pertanyaan Aiman Daniel tadi. Aiman Daniel kelihatan prihatin dengan keadaan Danny. Malah, dia merasakan yang suasana yang mereka hadapi sekarang seperti satu keluarga. Alangkah bagusnya kalau itu benar-benar berlaku. Danny tidak akan kekurangan kasih sayang seorang bapa.

"Ahh," Anis meraup wajahnya perlahan. Dia tidak sepatutnya berfikiran seperti itu. dia sudah bertekad bahawa Aiman Daniel langsung tidak mempunyai kaitan dalam kehidupan dengan Danny. Kenapa sebentar tadi dia terleka?

"Kenapa?" Anis tersentak. Dia mengangkat wajah. Wajah kacak Aiman Daniel memenuhi ruang mata. Belum sempat dia menjawab, nada dering telefon bimbitnya berbunyi. Anis segera mencapai telefon tangannya.

"Assalamualaikum, Fariq. Ada apa?" Anis tersenyum kecil apabila mendapati panggilan itu dari Fariq. Dia menjeling Aiman Daniel dengan ekor mata. Jejaka itu kelihatan menyambung kembali makannya tanpa memperdulikannya.

"Saya ambik cuti separuh hari hari ini. Asma Danny datang balik," Anis mengusap-ngusap rambut Danny yang sedikit keperangan. Mata anak itu terbuka perlahan-lahan dan bangun sambil menggosok-gosok matanya. Anis mencuit pipi anaknya itu perlahan.

"Taklah teruk sangat. Tadi dah hantar ke hospital. Awak nak cakap dengan Danny? Sekejap ya," Anis menghulurkan phonenya kepada Danny. Anak itu menyambut dengan senyum lebar.

"Uncle Fariq! Dengan mama dan bos mama. Taklah sakit sangat. Dah baik. Kenapa uncle lama tak jumpa Danny?" petah anaknya itu berbicara. Anis tersenyum kecil melihat gelagat anaknya itu. Riang semacam kalau dengan Uncle Fariqnya!

"Rapat ke Fariq dengan Danny?" tanya Aiman Daniel dengan lagak bersahaja. Anis terkejut dengan pertanyaan itu. Dia memandang Aiman Daniel tidak percaya.

"Pelik sangat ke soalan saya?" tanya Aiman Daniel sinis. Anis menggeleng perlahan. Sebentar tadi, jantungnya sempat berdegup kencang. Pertanyaan Aiman Daniel tadi seolah-olah dia mengambil berat tentang Danny tetapi hakikatnya dia prihatin terhadap rakan baiknya, Fariq.

"Kan awak tak suka kalau Fariq rapat dengan Danny. Habis, kenapa tanya?" balas Anis perlahan. Dia tidak mahu Danny yang rancak berbual di sebelah mendengar kata-katanya. Aiman Daniel yang mendengar segera berubah mukanya. Anis membuat tidak peduli.

"Jawab ajalah!" suara itu sudah mula kasar. Anis tersenyum sinis.

"Apa yang akan buat kalau saya tak nak?" duga Anis. Aiman Daniel merenung tajam Anis. Anis menundukkan wajahnya sebentar. Selepas itu dia mengangkat wajahnya kembali sambil tersenyum kecil. Kali ini senyumannya betul-betul ikhlas.

"Saya akan jawab, sebab awak kawan Fariq. Hm, saya kenal dia sejak saya masuk universiti dan dia rapat dengan Danny sejak Danny baby lagi. Puas hati?" Anis meneguk minumannya perlahan. Belum sempat Danny berkata apa-apa, Danny menghulurkan telefon bimbit kepada ibunya semula.

"Apa yang uncle cakap dengan Danny?" tanya Anis. Danny senyum.

"Uncle kata uncle nak datang umah lepas ni. Uncle tanya nak makan apa," jawab Danny riang. Anis tersenyum. Aiman Daniel hanya memerhati perbualan ibu dan anak itu.

"Danny jawab apa?" tanya Anis. Danny duduk dia atas riba Anis. Manja sekali Danny dengan ibunya!

"Danny cakap Danny nak uncle datang je. Danny tak nak apa-apa," Danny ketawa senang. Anis mencubit perlahan pipi Danny.

"Anak mama ni pandai cakap betul!" Danny terus ketawa senang saat mamanya menggeselkan hidung mancungnya dengan hidungnya. Sering Anis melakukan begitu, cara untuk lebih mengeratkan kasih sayang di antara mereka. Aiman Daniel pula hanya seperti tadi, diam memerhatikan gelagat mereka berdua.



*****************************************



Kereta Jaguar meluncur laju meredah jalan raya yang agak lenggang. Anis memeluk Danny yang suah terlena sebaik sahaja masuk ke dalam kereta. Dia menjeling Aiman Daniel di sebelah. Sejak Fariq menelefonnya tadi, Aiman Daniel jarang bercakap. Sikapnya berubah tiba-tiba.

"Encik.." Anis memulakan bicara. Namun, Aiman Daniel tidak menyahut langsung. Anis hampa, dia berpaling kembali ke arah luar tingkap.

"Ada apa?" Anis terkejut apabila mendengar suara lelaki itu. Ingatkan pekak tak dengar aku panggil tadi! Anis mengetap bibir.

"Er, saya.." Anis tidak tahu bagaimana dia mahu mengucapkan permintaan itu. Takut Aiman Daniel akan marah kepadanya tapi… "Tak payah datang pejabat esok kalau kau tak nak. Cuti jelah," perlahan suara Aiman Daniel. Mungkin dia tidak mahu menganggu lena danny. Anis terpana. Dia kaku tidak percaya dengan apa yang didengarnya.

"Apa?!" bulat mata Anis. Aiman Daniel berpaling kepadanya sebentar dan tersenyum kecil.

"Kenapa? Kau ingat aku tak tahu ke apa yang ada dalam kepala kau tu?" balas Aiman Daniel selamba. Anis mengetap bibir geram tetapi dia senang melihat senyuman itu. Yalah, muka serius je setiap masa. Macamlah kena masuk lokap kalau senyum. Malah, semakin kacak adalah!

"Kau rasa kau kena pergi hospital juga la. Dari tadi asyik senyum sorang-sorang. Demam ke?" sindir Aiman Daniel. Anis mencebikkan bibirnya dan akhirnya tersenyum saat kereta Aiman Daniel berhenti di hadapan pagar rumahnya.

"Sayang, bangun sayang. Kita dah sampai rumah ni," Anis mengusap-ngusap rambut Danny namun anaknya itu langsung tidak bangun dari lenanya. Anis mengeluh dan berkira-kira untuk mendukung Danny sahaja sebelum Aiman Daniel terlebih dulu mengambil Danny dari pangkuannya. Anis terpaku seketika. Akhirnya dia memboloskan diri daripada kereta apabila Aiman Daniel dan Danny sudah berada di luar. Anis terpaku apabila melihat kereta Fariq sudah berada di hadapan pintu pagar rumahnya. Fariq menyandarkan diri ke arah keretanya.

"Sejak bila awak tunggu ni? Saya ingat awak nak datang petang nanti," Anis mendekati Fariq. Fariq memandang Aiman Daniel sekilas lalu tersenyum kecil.

"Saya risaukan Danny. Asma Danny kan teruk," Fariq mendekati Aiman Daniel dan mengambil Danny dari dukungannya. Mereka bertatapan seketika. Entah mengapa, Anis dapat merasakan sesuatu yang tidak baik dari pandangan itu. Apatah lagi Aiman Daniel dan Fariq kelihatan masih berperang dingin. Dia lambat-lambat berjalan mendekati Aiman Daniel dan Fariq yang berlawan pandang.

"Er, awak berdua berbuallah dulu. Saya bawa Danny masuk dulu," Anis tersenyum kecil dan mengambil Danny dari pangkuan Fariq. Dia betul-betul tidak selesa apabila mata kedua lelaki itu tajam memandangnya. Cepat-cepat Anis melangkah masuk ke dalam rumah. Dia mahu lari dari situasi tegang itu. Mata kedua lelaki itu mengekori langkah Anis ke dalam rumah sebelum kembali berlawan pandang. Fariq tersenyum sinis dan kembali menyandar ke arah keretanya. Matanya masih tidak lepas dari memandang sahabat karibnya itu.

"Macam mana kau boleh tolong Anis bawak Danny ke hospital? Kan kau….!" Fariq menyindir. Aiman Daniel menyeluk sebelah poketnya dan membalas renungan tajam Fariq.

"Aku dah ada di situ. Takkan aku nak biarkan Anis naik teksi hantar Danny," balas Aiman Daniel selamba. Fariq mengangkat sebelah keningnya.

"Ada hati perut jugak kau ni," sekali lagi Fariq menyindir. Aiman Daniel mengalih pandang ke arah lain. Cuba tidak begitu marah dengan rakannya itu. Dia tidak mahu menimbulkan pergaduhan dengan Fariq. Apatah lagi hubungannya dengan Fariq baru-baru ini dingin.

"Aku bukannya kejam sangat. Dahla, aku nak balik. Tak nak ganggu orang tak sabar-sabar nak jumpa buah hati," sindir Aiman Daniel kembali. Dia memboloskan diri ke dalam Jaguar kesayangannya tanpa sempat Fariq membalas kata-katanya. Fariq yang ditinggalkan berpaling mengadap ke arah rumah Anis. Dia memerhati rumah itu tanpa kata. Pelbagai perkara berpusing ligat di kepalanya.
posted by Penulisan2u @ 7:47 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
4 Comments:
  • At 10/9/09 8:33 PG, Anonymous shasha81 said…

    BESTNYE CEPATLAH SAMBUNG X SABO NIE NAK BACA HEHEHEHE......CEPAT ERKKKKK

     

  • At 10/9/09 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best gak citer ni...aku yg cepat bosan pun rs x bosan bc. Tp...aku bosan tunggu bila nak smbg je.

    -Budak Bosan-

     

  • At 11/9/09 10:13 PG, Anonymous dgshue said…

    saya setuju cute ni memg best giler..dan babypink olah sambungan seterusnya lagi best tau...

     

  • At 12/9/09 9:33 PG, Blogger shakirah said…

    mmmhhhh betul2 bila nk sambung

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group