BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, September 08, 2009
Novel : Kahwin Wasiat 6
Nama Pena : serra

bab 6
Ketukan pintu yang bertalu-talu itu telah menyebabkan jiran-jiran keliling keluar rumah untuk menyaksikan apa yang berlaku. Rayyan merengus marah!.dia mengetuk lagi pintu itu.
'ish! mamat ni aku pecah kang pintu ni!'detik hatinya.Pintu itu di kuak juga.Muncul seorang lelaki persis muka Zoey.Wajahnya berkecamuk menahan silauan cahaya lampu di luar.

"kau ni kan tak bley nak sabar langsung!.Kau nak pecahkan pintu rumah aku ke?"Roy merengus perlahan.Roy atau nama sebenarnya Ahmad Farish Daniel adalah sahabat karib Rayyan semenjak di bangku sekolah menengah lagi.Mereka begitu akrab sekali,bukan sahaja mereka malah hubungan keluarga mereka begtu rapat sekali. Rayyan menahan marah dia cukup tidak suka mendengar orang membebel.

"maaf ye semua.Kawan saye ni buat hal pula"kata Roy meminta maaf pada jiran-jirannya.Dia terus menarik lengan Rayyan masuk ke dalam kandominiumnya.
Wajah Rayyan masih lagi mencuka.
Dia duduk dia atas sofa di ruang tamu tanpa rasa segan silu.Dulu dia memang tinggal bersama Roy atas alasan ingin berdikari tetapi di bantah hebat oleh ibunya kerana Rayyan langsung tidak menjenguk mereka

sekeluarga.Bukannya dia tidak suka tinggal di situ tetapi kerana undang-undang rumah yang begitu ketat menyebabkan dia lebih selesa tinggal bersama Roy.
Roy kembali semula dari dapur,dia menghulurkan sebotol air mineral spritzer.Rayyan mengambilnya perlahan.Perlahan-lahan dia meneguk air tersebut.Barulah dia terasalega sedikit.
Roy mengambil tempat di hadapan Rayyan sambil menggosok matanya sesungguhnya dia masih mengantuk kalu tidak disebabkan Rayyan sudah lama dia tidur kembali.

"now tell me.Apa kes pengatin baru datang malam-malam buta kat rumah aku ni? bukan ke sepatutnya sekarang ni kau tengah ehem-ehem dengan bini kau"kata Roy sambil tersengih.
"Kau jangan perli aku boleh tak?terutamanyap asal perempuan tu"

"apsal dengan Sarah? aku tengok dia tu okey je. Lawa pun lawa comel pun comel aku tengok pun geram! tapi dia tu gemuk sikit je bukannya tak boleh kurus,kau suruh aje lag,kalu die kurus kan gerenti lagi lawa dari Angelina Jolie tau! lagi lah kalahnya Julai tu"kata roy sambil mengambil alih tempat di sebelah Rayyan.Dia tergelak,dia sengaja berkata begitu sekadar menghiburkan hati Rayyan sedang berkecamuk.Tapi sebenarnya dia akui Sarah memang cantik cuma terdapat kekurangan itu.
Rayyan merenung tajam ke arah Roy.Ternyata kata-kata itu tadi tidak langsung menghiburkan hatinya.

"your not helping me!."kata Rayyan perlahan sambil memandang depan.

"okay-okay2.Sorry ye.Aku gurau je tadi.Now tell me ape masalah kau bro?"

"aku tak tau la tapi aku tak boleh kawal marah la bila dengan Sarah.Dia macam sengaja nak sakitkan hati aku.Aku rasa lain macam dengan dia.Tapi dia bukan taste aku..entah aku tak tau.Aku akui kahwin dengan dia bukanla pilihan aku"Rayyan mula berkecamuk

"okay-okay rileks Ray.Kau nak cakap apa ni? cube kau terang kan dari A sampai Z.

Rayyan akhirnya menceritakan pada Roy tentang perjanjian yang dibuat oleh mereka.
Roy ketawa terbahak-bahak.

"ape la kau ni perangai macam budak kecik! tak matang langsung!"kata Roy dalam keadaannya yang terbahak-bahak.

"ni yang aku taksuka cakap dengan kau ni.sikit-sikit gelak"kata Rayyan sambil memandang ke arah lain.wajahnya masam macam susu basi.
"sorry-sorry aku tak sengaja.Aduh! hahaha macam dalam cerita korean pulak ye! siap ade perjanjian la ape la!"kata Roy dalam sisa gelaknya.

Rayyan akhirnya bagun menghadap bakoni.
Roy datang dekat padanya.

"sorry bro! aku minta maaf betul ni"
Rayyan memandangnya sinis
"aku rasa kau tak boleh bagi muka sangat kat dia tu.Kau guna kan je kuasa veto kau tu"
"kuasa veto macam mana?"
"apa ke lurus benor la member aku yang sorang ni.Ala kau kata depan Famili kena berlakon kan? mase tu la kau kenakan dia habis-habis.Orang laki kan bro jangan tunjuk lemah!.Kau kan suami dia,dia kata kau tak boleh sentuh dia.excuse ape hak die Ray nak buat syarat macam tu!.Die tu kan isteri je,kau ugut la dia dengan hadis-hadis ke apa ke?Takkan kau tak tau.tibai je!"kata Roy bersemangat.

wajah rayyan mula berubah
"betul jugak apa yang kau cakap tu.Kenapa lah aku tak terfikir pun"kata Rayyan sambil menepuk bahu Roy.
"aku bukan apa.kadang-kadang perangai Sarah ni menyakitkan hati aku,mengada-ngada betul!sentuh sikit pun tak boleh.aku terpaksa layan dia baik-baik.Aku takut nanti dia mengadu kat parents aku.Kang tak pasal-pasal kereta kesayangan aku tu kena tarik"kata Rayyan lagi.
Roy tergelak besar

"kau ni kan! sebab kereta la kau kahwin dengan dia eh? bukan sebab wasiat tu?ha?"soal Roy.
"em.. dua2 ada."kata Rayyan,dia teringat semula pada arwah atuknya, orang tua itu begitu baik sekali melayan keluarga dia.Dia akui bukan sebab harta sebenarnya dia berkahwin denga Sarah tetapi kerana permintaan orang yang dia begitu hormati.Jika tidak kerana atuk,tidak mungkin dia boleh hidup semewah seperi sekarang.
"kau tak nak balik ke?"pertanyaan Roy itu menyebabkan dia terhenti dari lamunanya.

"kau halau aku ke?"kata rayyan
"hahaha tak la.Kau nak tidur kat sini ke?"
"tak boleh ke?"soal Rayyan
"tak payah la.Kau pergi balik la. Teman bini kau tidur.Kesian dia tidur sorang-sorang"kata roy sambil tersengih nakal.
Rayyan bagaikan mengerti apa yang diperkatakan oleh Roy.Dia juga tersenyum nakal.

Sampai dirumah,dia terus masuk ke bilik.Dari sinaran lampu yang begiu romantik dia dapat lihat dengan samar-samar tubuh Sarah di tepi balkoni. Tubuhnya terbaring di atsa balkoni.
Timbul kehairanan 'kenapa Sarah baring kat situ? bukan ke aku dah suruh dia tidur kat atas katil,takkan la dia tunggu aku balik?'detik hatinya.Dia mendekati Sarah,Sah! memang dia sedang tidur. Rayyan berasa terharu sekali.Sarah menunggunya rupanya.Tapi tertidur di situ. Dia tersenyum. Dari sinaran lampu yang kesamaran,Rayyan dapat melihat jelas wajah comel Sarah.Kali ini dia benar-benar akui kata-kata Roy itu. Sarah memang cantik! kenapa dia tdak pernah sedari itu dari mula lagi? adakah kerana dia begitu mencintai Julia ?.Dia mengoncang lembut bahu Sarah.
Perlahan-lahan sarah membuka matanya.Dia menggosok matanya sambil merengek seperti bayi yang di ganggu tidurnya.Rayyan tersenyum bahagia.

"sayang? kenapa tidur kat sini?hem?"lembut saja tutur Rayyan.Sarah bangun dan berjalan ke arah katil.Dia langsung tidak
memandang tidak mempedulikan Rayyan.Rayyan agak terkilan dengan tindakan Sarah,harapannya agar Sarah berkata bahawa dia mununggu Rayyan.Kalau nak diikutkan
mahu saja dia menarik kasar lengan Sarah.Sikap sara yang kadang-kadang kurang prihatin itu menyebabkan dia kurang senang.
Sejak kecil lagi dir Rayyan sentiasa di beri perhatian yang sepenuhnya oleh ahli keluarga malah rakan-rakan.Namun dia melupakan saja niatnya kerana malm kian tua.menyebabkan
matanya berat untuk menahan nya dari terutup.Akhirnya dia terlena dia atas katil yang empuk itu bersama-sama bantal
peluk yang begitu empuk di sisinya.Bantal yang suam dan empuk itu menyebabkan dia semakin selesa memeluknya.

hai ini serra!
sorry kali agak pendek sebab tak ada masa nak menulis.terlalu buzy dengan trial Spm.
thanks 4 you all punye comment..

posted by Penulisan2u @ 3:04 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
32 Comments:
  • At 8/9/09 4:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bdk SPM rupenyer...ayo adik..baik adik focus kat SPM dulu..tinggalkan dlu benda2 ni. LPS adik hbs SPM pjg lg ms adik nak menulis.

    -Budak Bosan-

     

  • At 8/9/09 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Tahniah wat penulis... Cite die best..

     

  • At 8/9/09 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la tgh nak mengambil SPM ke...

    tp ape2 pon lps spm je tulis yg panjang bejele jele tau. x puas. sket sgt

    ape2 pon cpt2 smbg

     

  • At 8/9/09 6:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ceta ne,aku ne minat gileg baca novel.buka lah blog,senang ckit,bleh jg aku bg idea.cth ny sara smbung stdy kt ovesi,3thn dia blik smula ke mlysia dgn watkn yg bebeza.time 2 tempoh masa dorg tgl 1thn lg jadi suami isteri...so...pkir2..good job! bnyak lag idea ni.

     

  • At 8/9/09 8:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    chaiyok2 serra...
    w/pn spm x semstinya xleh menuliskan...
    citer adik ni best tau..akak suka baca...

     

  • At 8/9/09 8:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    akk...wah...terer r! best2 novel niey..
    kte ske sgt...
    nti akk upload lg ea.....cpt2 cket...lps trial la..
    akk, gud luck 4 ur trial k!!
    chaiyok!
    akk.....nti kn..akk wt la blog..best cket...

     

  • At 9/9/09 1:32 PG, Blogger fadh said…

    eh xde2...
    gi blaja...
    nnt nnt pown leh upload lgi kan..'dah gi blaja!!

     

  • At 9/9/09 1:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam serra..
    spm taun ni..??gudlucks..!!
    tahniah..bes cter ni suke sgt..
    troskn b'krya pas ni ye..xsabo nk tau pe jdi..
    keep up agud work..!!
    -nik-
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 9/9/09 2:15 PG, Blogger Penulisan2u said…

    menulis di penulisan2u. peluang untuk diterbitkan lebih besar. sebab penerbit, editor dan pihak penulisan2u sedang memerhati karya yang bagus untuk diterbitkan. penulisan2u satu2 nya blog yang bekerjasama dengan penerbit novel.

     

  • At 9/9/09 9:32 PG, Blogger awin.awina said…

    ya..betul tu. Dlm berkarya serra boleh memperkayakan bahasa dan membetulkan byk tatabahasa dan nahu BM. So boleh la jwb paper BM masa SPM nnt dgn baik. Moga dpt A1. Teruskan cuma kena pandai bahagi masa.

     

  • At 9/9/09 12:35 PTG, Blogger ummihurairah said…

    sambungla cepat ckit...
    hehehhe

     

  • At 9/9/09 7:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la spm thn nie..buat yg trbaik dik coz spm adlh pmbuka jln kpd khdpan yg lbh baik..minat dlm brkrya bleh buat latihan bm...aja-aja fighting

     

  • At 9/9/09 9:27 PTG, Blogger ummihurairah said…

    salam..
    kalau boleh,,cepat2 la sambung cite 2..hehehehe

     

  • At 10/9/09 10:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam
    best citer...ejaan kena jg
    gudluck 4 spm

     

  • At 10/9/09 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    all the best ye utk spm, wat tul2 la :-) nti ada masa terluang sambung la cerita nie, best gila c

     

  • At 10/9/09 11:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ceta ni...

     

  • At 10/9/09 11:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Tp fpkus ngn SPM dl yer.... lps ni bole la smbg pjg2 ceta ni.... best giler....

     

  • At 11/9/09 1:28 PTG, Blogger miz ruha said…

    best cite ni...

    gud 4 spm...

     

  • At 11/9/09 8:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh citer ni..aku yg dh lame bca nvl pun tak gheti nk wat citer yg menarik,sempoi,selamba..w'pun temanye kwen paksa yg dikatakan agak klise tp kalo diolah dgn baik,cerita akan ttp jd best..!

     

  • At 11/9/09 8:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku kalo bace nvl@cerpen mesti cr citer2 cmni..nk2 kalo ade scene rmntk@jeles thp cipan yg ala2 cam drama korea memories of bali,lovers,sweet spy,lovers in paris hehe..
    ape2 pun utk writer gdluck 4 ur spm..;-)

     

  • At 12/9/09 1:57 PG, Anonymous zakiahkelsom@yahoo.com said…

    hai sera..
    best cite ni...
    teringat kat adik akak y sebaya ngan sera..
    dia pun minat karang karya cerpen...
    apapun gud luck tuk spm..
    t sambung citer nie,,,,

     

  • At 12/9/09 3:31 PTG, Blogger alyaazmi31 said…

    ayaks!! penulis citer ni baru umr 17thn?? fantastic!! ur novel better than other author! cam tak caye pOm ada. akak Pom minat tulis novel n cerpen tp skang busy wif my stpm. k.la,, hope u can get excellent result in ur big exam!salam..

     

  • At 13/9/09 1:53 PG, Anonymous ummi said…

    mne cite ni..xsbr2 i..heheheh

     

  • At 17/9/09 4:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CONGRATES!!!
    tmpukan kat spm dlu la..
    btw,U'R SOOO FANTASTIC!!!

     

  • At 22/10/09 1:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bagus penulisan adk,best ngat cita dia,,,
    apapun fokus pada spm
    gud luck.wat yg trbaik,tp egat ejaan kena jaga
    bila wat karangan nti..

     

  • At 11/11/09 1:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    harapnya BM A lah ye adik serra....

    anyway, cerita ni interesting... tp jalan cerita nya banyak copy n edit dari novel2 yg akak da pernah baca... so, tak challenging sgt nk baca...

    kalau boleh, fikirkan new idea.. yang fresh n interesting.. yang special yang xde dalam novel2 lain yang dah pernah baca..

    cube draf dulu jalan cerita sebelum tulis.. n fikirkan ape sub klimaks untuk satu satu bab tu.. tu akan buatkan bab tu tak bosan dan tak nampak kosong.. biar pendek, tp padat...

    lagi bagus kalau masukkan humor sket.. biar pembaca have fun n stay nak baca.. kalau nk cerita kesedihan satu2 watak tu, get into detail.. mcm mn dia nangis, tonggeng ke terjelepuk ke, mnangis air mata darah ke, sikit ke banyak ke.. detail kan.. n feel kesedihan tu... baru layan nak baca...

    anyway, gudluck SPM ye cayang...

     

  • At 24/2/10 3:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahhaaa..
    mak aii...
    kagum r...bru dak spm tpi da blh tulis nvel camni...
    best sgat...thniah..
    tpi kal blh krgkn slah ejaan..
    xsbr nk tggu cter ni hbs..
    tumpu katspm dlu ea..
    good luck...

     

  • At 1/7/10 4:14 PTG, Blogger yana.daniel said…

    girl..cter nie ada persamaan "Benci Bilang Cinta"...Ryan mcm DIMAS & Sarah mcm WINDA...citer nie kat ASTREO RIA so hope you x ciplaks idea depa..klu blh buat lebih baik...

     

  • At 26/9/11 7:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mnyampah a kt bdk bosan.....ska hti a serra nk bt nvl krang nvl pon.....

     

  • At 13/2/12 11:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte ni da di pasarkan k?

     

  • At 28/3/12 2:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eja datang mcm ny..DATANG...bukan DATING

     

  • At 28/3/12 2:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    TP CERITA BEST..SAYANG LAMBAT LAGI P'HUJUNG..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group