BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, September 14, 2009
Novel : Kafe cinta Ferrera 3
Nama Pena : Mia Effy

"Mia..cantik nama tu.Perempuan rupanya"Dah agak wanita tu tentu akan muncul dihadapanku.Dia tahu nama aku sebab dia baca tag nama kat baju aku..tak hairanlah.Selalunya aku tukar tag nama dengan Johan.Bukan tak bangga dengan nama sendiri,tapi aku tak suka bila pelanggan persoalkan nama aku yang ‘cantik’ tu dengan keseimbangan personaliti aku yang ‘kasar’ ni.
"Ya Miss.Ada apa yang boleh saya bantu?"
"Rasanya kalau Mia simpan rambut panjang dan pakai make-up sikit…Mia akan nampak lebih cantik dan feminin."aku terdiam sejenak.Siapa dia nak atur style aku ni?!
"Nama i Marissa.Just call me Rissa.Minta maaflah jerit kat you tadi..i sangka you akan marah, tapi you memang selamba kan?Apakata kita jadi kawan?Lagipun I want you to do me a favour.Don’t worry..i’ll pay.I give you a job."ujarnya memperkenalkan diri tanpa dipinta siap beri tawaran lagi.
"Err..maaflah.saya tak berminat pun nak cari kerja lain buat masa ni."
"No..it’s okay.I bukan nak you quit dari job you sekarang..em,memandangkan you kerja time ni..kita discuss another day.When you free,ok.Bye Mia.Nice to know you."Wanita yang bernama Marissa mula berlalu dari pandanganku dan meninggalkan aku tercengang dengan sekeping business card miliknya di tanganku.Beginikah rasanya kalau aku manfaatkan tips tu?Customer always right..yup!tapi..tunggu kejap!
"Hmm..Miss?!"panggilku separuh menjerit sebelum dia melangkah keluar dari pintu House Café.
"Yes?Kenapa Mia? No need to be hurry,next time we talk about it,k?"Cara Rissa bercakap macam perempuan ‘gedik’.Menyampah juga nak dengar.Mungkin dia ingat aku berminat sangat dengan tawaran dia tu.Sorry.
"Tak..bukan tu.Saya cuma nak beritahu celak Miss Rissa tu dah comot sedikit"Bukan sedikit,banyak juga lah…Macam anak panda pun ada juga.Lain kali kalau nak nangis pun pastikan jangan pakai make-up.Dia patut bersyukur jumpa aku.Dia dah malukan aku,tapi aku pula?Tak pasal-pasal nak cover dia..
"Oh yeke..thanks Mia.By the way,I nak pergi toilet dulu."
"Kenapa tadi tu Mie?!"Sergah Johan tiba-tiba.Buat orang terkejut je dia ni.Kejap ada kejap takde..mentang-mentang pelanggan kurang,bos pun dah ‘chow’ ,dia pun asyik nak bertenggek dekat kaunter je.
"Takdelah..none of your business."ujarku sambil tanganku sengaja membelek-belek menu restoran kafe yang berkonsep santai.Ciri-ciri restoran House Café memberi keutamaan kepada menghidupkan suasana yang kondusif dan selesa seperti berada di rumah.Dilengkapi dengan sofa berwarna-warni,kemudahan wifi malah turut dihiasi bunga-bunga dan kolam buatan.Macam dalam taman pun ada.Cuma makanannya agak mahal sedikit seiring dengan ruang keselesaan dan hawa dingin yang tersedia.Memang berbaloi sebab wujud situasi yang privasi dan servis yang memuaskan.Ditambah lagi dengan kehadiran pekerja yang comel macam aku…hehe..,amat berbaloi kan?
"Oh..dah ada business sendiri ler sampai aku pun ko tak cerita? Eh,Mie..look who’s coming??"Aku mengangkat muka dan melihat lelaki yang bersama Marissa tadi menuju ke arahku.Semakin lama semakin hampir ke kaunter.Tak mungkin sebab nak bayar bil,sebab di House Café ni pelanggan perlu membayar harga setiap hidangan yang dipesan dahulu sebelum dibawa ke meja pilihan.Aku terkocoh-kocoh berlari ke dapur meninggalkan Johan di kaunter bersama lelaki kacak tu.Habis..kalau bos tahu aku tinggalkan kaunter semasa ada pelanggan..mati beb!
"Mie..suka-suka je buat cerita ek.Kalau tak ada bf tu ngaku je lah oi.."Man tukang masak dah sindir aku.Adoi…hampeh betul lah Johan ni!Tak sangka dia beritahu juga kantoi aku tu!
"Eh,yang ko tinggalkan kaunter ni apsal?!,Nak main sorok-sorok pula.Ada gangster Along ke kat luar tu Mie?!"Tanya Leya.
"Yerlah..korang pun suka je panggil aku Mie lagi,muka aku ni nampak macam mi ke?Isy,korang diam lah..aku tak dapat dengar!"Semua crew dapur pun turut menghendap bersama aku.Tapi bila dorang tengok muka Johan dan lelaki tu langsung mereka terus sambung kerja masing-masing.Tak minat…
"Mana lelaki tadi tu?"tanya lelaki kacak tu pada Johan yang mula tersenyum-senyum sendiri.Entah apa yang dia fikir?Aku sekadar jadi pemerhati dan pendengar yang teliti dari celah dapur.
"Dia pergi bilik air kejap.Nak tinggalkan pesanan ke?"ujar Johan,kasar sedikit suaranya dari biasa.Ceh,Mia yang begitu lawa pun dia boleh tak perasan dia tu kaum hawa? Seingat Johan,dan menurut cerita Mia sendiri..cuma dia lah orang pertama yang berjaya mengenalpasti Mia tu ‘perempuan’ walaupun personalitinya seperti lelaki pada kali pertama.Semua staf kat kafe tu fikir dia tu lelaki.Mana yang perempuan kata Mia kacak,yang lelaki kata dia cute guy.Tapi dengan aku dia tak boleh tipu.Mia nampak tomboy..tapi hati dia penuh dengan feminin.Sememangnya kaum hawa itu dijadikan penuh istimewa.
"Oh..takpelah."lelaki tadi terus berlalu pergi.Mia perlahan-lahan melangkah muncul di belakang Johan.
"Dah?"tanyaku tiba-tiba.
"Isy..Ko ni..takde angin,takde ribut,tiba-tiba menghilang apsal?entah-entah..ko suka dia kan?Eleh..apa orang kata cinta pandang pertama?Baik ngaku cepat Mie."
"Ala..bukan dia je lelaki kacak kat dunia ni..Baik ko masuk dapur tu.Abang Man dah rindu kat ko tu.."
"Isy..Abang Man nak buat apa?!Bagus lagi ko yang rindu aku."
"Dah..Johan bin Johari,Masuk dapur..lagi sejam shift kita dah habis."
"Ok,tapi nanti ko jangan balik terus tau.Ko tunggu aku..Dengar tak,Mie?!"
"Yalah…aku dengar."
"Joe..oh Joe..dah lah tu oii..ko belum buat cleaning lagi ni!"Abang Man dah terjerit-jerit kat dapur tu.Rasanya Johan ni kalo sehari tak bertenggek kat kaunter,tak sah.Nak tayang muka macho konon..Aku menyambung kerja aku.Sebelum tukar shift,Cashier lah yang paling busy.Mana nak kira duit..check kalau ada refund,clean up ruang cashier.Fuh..nampaknya Johan yang kena tunggu aku ni!Kebiasaannya aku kan jadi pelayan,kalau nak balik..cuma kena pastikan ruang customer bersih,lepas tu balik.Senang kan?

****************************************

"Huh..dah siap ke?Basi aku tunggu tau.."
"Hek eleh Joe..aku tak suruh pun ko tunggu.! Sapa suruh.."Dia yang beriya nak tunggu tapi aku pula yang kena.Aku berjalan dengan niat macam biasa..terus balik ke rumah.Orang yang serba sederhana macam aku ni..lepas kerja terus balik.Bukan nak kata aku budak baik.Tapi aku pun hidup sebatang kara,tiada keluarga,tinggal kat rumah sewa.Bayar rumah sewa tu pun hampir separuh dari gaji aku.Itu belum campur kos makan lagi,mana nak simpan duit lagi...
"Mie,hari ni ada movie best tau.Kita tengok wayang,jom!"tangan Johan diletakkan di bahuku dan kami berjalan beriringan bersama.Kalau tengok dari jauh,kitorang memang macam dua orang sahabat lelaki yang keluar bersama.
"Eh,banyak cantik muka ko nak ajak aku buang duit pula?Dah..aku nak balik,makan, pastu tido.Lagi baik.."
"Ala…Mie,aku belanja! Don’t worry..aku ajak,aku belanja.Kita makan pastu tengok wayang,nak?Lagipun awal lagi ni Mie,baru jam 5 petang ni."
"Tu lah..sapa suru tak nak cari gf?,Alih-alih aku juga yang nak temankan."
"Pasal tu la..aku tak nak cari gf Mie,biar ko je temankan aku lagi best.Takde merengek,aksi manja-manja."
"Yalah tu..nama jer belajar kat kolej,takkan girlfriend sorang pun tarak sangkut kat ko Joe?!Hah,balasan tu mengata kat aku sangat.."
"Dah..dah..jom makan.Aku lapar dah ni."Johan mengajakku ke restoran nasi ayam berdekatan.Wah,kira hari ni bertuah juga aku!Selalunya aku balik makan mee segera je.Apa boleh buat..hanya itu makanan yang segera dan ekonomi.Letak air panas dah siap.Tak payah fikir-fikir nak beli minyak ke..garam ke.Lagipun budget aku bukan banyak sangat! Paling istimewa pun nasi dengan telur mata lembu..tu pun jarang-jarang.
Johan menikmati makanannya perlahan-lahan manakala aku menikmati makanan dengan sepuasnya.Memang tahap gelojoh lah..Kalaulah Johan ni bakal suami aku,confirm tak jadi kahwin beb!
"Mie,slow-slow lah makan tu,macam tak pernah jumpa nasi je."
"Aku lapar lah.."
"Aku tahu ler..kalau ko kat umah,selalunya ko masak apa?"tanya Johan.Aku tersengih.
"Maggie jer.."Johan tersedak setelah mendengar jawapanku.Aku ternganga sebentar.
"Apa?!Makan maggie jer?Habis duit gaji kau tu lari pergi mana?Nak tengok muka kau shopping pun rasanya sampai aku beruban pun ko takkan pergi punya! Nak kata kau bagi kat family pun,setahu aku ko takde family kan?"Johan nyata terkejut.Aku dengan selamba menghirup minuman jus oren dihadapanku.Cuma tinggal tulang-tulang ayam di atas piring,itu pun nasib tak boleh makan,kalau tak, tentu dah licin piring tu.Ringan beban pencuci piring restoran ni.
"Aku nak sambung belajar Joe.Jadi takpelah aku kumpul duit sikit untuk nak masuk kolej macam ko.Lagipun kau tahu kan,pelajaran penting zaman sekarang ni.Aku pun tinggal menyewa,bukan macam ko masih duduk bawah ketiak mak.Ada kereta pulak tu..Aku?Naik bas mana ada free Joe!"
"Oh..perli aku pula!Ya lah..aku respect betul kat ko ni..dalam diam ko nak sambung belajar.Jarang aku jumpa pompuan yang survive macam ko.Apapun,cara ko tu salah."
"Salah apa pulak ni?!"
"Hari-hari makan maggie?Tahu tak dalam mee segera tu ada msg; monosodium glutamat yang banyak.Tak bagus untuk tubuh.Nanti kalau sakit nak sambung belajar pun tak larat."
"Ah..lantaklah!Aku mati pun bukan ada siapa-siapa pun..Ko tenang jer."
"Isyh..Mie!Ko gila ke kata macam tu?!,Habis aku ni siapa?!,Aku tolong kau…biar aku bayar semua kos pelajaran ko tu..Jadi ko jangan risau pasal nak ikat perut dengan maggie je.Hari-hari aku boleh belanja ko makan kat sini,biar gemuk sikit badan ko tu.Taklah aku berjalan dengan tunggul kayu je"
"Joe..tak payah lah nak susahkan diri ko pulak.Aku dah biasa dah..Nak tolong aku konon,gaji kita pun sama je tak seberapa.Lupakan jer hasrat baik ko tu..at least,tunggul kayu kat depan ko ni paling comel kat dunia tau."
"Mie..aku tak pernah tolong orang macam ni tau.Tapi kau tu kawan baik aku..ko tolak pertolongan aku maksudnya ko tolak aku jadi kawan kau.Aku ikhlas..dan aku nak ko tengok yang aku akan buat apa yang aku cakap kat ko hari ni."
"Ugut ke tu Joe?!Terpulanglah..eh,movie tu start jam berapa?Tiket tu tempat ko kan??"
"Ohya..lupa lah!Lagi sepuluh minit ni.Jom tunggul, gerak!"Tanganku automatik mencubit lengan Johan.Tak guna punya Joe!Kalau nak panggil aku tunggul pun janganlah kuat sangat.Pelayan kat restoran tadi dah ketawa bila dengar Johan panggil aku macam tu.

**********************************
posted by Penulisan2u @ 6:34 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
2 Comments:
  • At 14/9/09 11:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best.. cepat conti erk!!!
    -fara-

     

  • At 16/9/09 2:26 PG, Blogger M.E.A said…

    emm..wat sume yg sudi bc..tme kc byk.APapun novel ni dah tak tsusun sbb silap tknikal.(.Sy hmba yg lemah..)sambungan cter ni ada pada Kafe cinta Ferrera 2...Kafe cinta Ferrera 3 ni spatutnya yang ke 2..dah ter twist..apapun.hepy reading.Sorry.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group