BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, September 16, 2009
Novel : Hot N Cold 23
Nama Pena : zarith natasha

"UIH belon?" Sapa Boyot dengan muka heran sebaik saja Carl melangkah masuk ke dalam dorm dengan belon di tangan.

Epon yang tengah masukkan tali kasut pada kasut sekolah turut bawak mata pada Carl. "Mana dapat?"

"Cute je." Puji Fizi yang dah pun get ready untuk tido di atas katil.

"Jumpa kat padang time ronda tadi." Jawab Carl seraya melangkah ke katil dia.

"Tipu!" Sampuk Apit yang tetiba muncul di muka pintu. Carl tepuk dahi. Habis la aku...

Pidut pandang Apit. "Pe yang tipunya?" Majalah Utopia ditutup sementara.

Apit bergerak ke arah Boyot. Muka dah tayang sengih. "Awek dia kasi."

Lima lelaki itu terus pandang tepat muka Carl " Masing-masing tersenyum nakal. "Wuuuuuu...." Satu dorm bergema.

"Diam ar korang! Karang warden datang mampos. "Carl sedaya upaya control feeling. Dengan susahnya dia pamer muka tanpa riak.

"Carl..." Manja Epon panggil.

"Aku pegi toilet." Pantas Carl bergerak ke arah pintu. Selipar disarung.

"Oit takkan nak pegi toilet pun usung belon kekasih hati sekali kot?" Usik Boyot bila dilihatnya Carl menyarung selipar dengan belon masih ditangan.

Erk? Carl gigit lidah. Alamak! Dengan muka selamba dia masuk semula.

"Tau la dah ada something-something pun. Tapi takyah ar over sampai cam ni sekali." Pidut sengih-sengih.

Apit pandang Carl."Jangan sampai insomnia sudah." Lima suara pecah tawa.

"Sudah-sudah la korang." Carl meletak belon tersebut di atas katil dia sebelum berpusing kembali ke arah pintu. Kaki menyarung selipar sebelum bayang hilang.

"Hmmph..." Lima suara mengeluh lemah.

"Alahai susahnya nak selam hati jantan sekor tu." Boyot tergeleng-geleng.

"Bukan susah tapi tersangat-sangat susah." Sela Fizi.

"Taknak ngaku feeling dia even dah couple pun. Apa daa..." Pidut bukak semula Utopia yang dipegang.

"Actually dia suka Put or tak? Aku confuse. Tak boleh nak buat any conclusion." Ujar Fizi. Kepala yang tak gatal digaru.

Apit tongkat dagu dengan tangan. "Aku qhasa (rasa) ya. Tapi kekadang tu qhasa tak. Then qhasa ya lagi." Nafas dihela. "Tak tau la."

Boyot sentuh belon purple yang diletak atas katil Carl. "Kita tunggu je la."




LAJU gila langkah yang di atur. Sekilas jam ditangan dikerling. Aryana tepuk dahi berkali-kali."Adeh... Habis la. Dah lambat. Mesti kena perli kaw-kaw punya dengan mamat bajet cool tu. Dah tu, si Taliban tu sure sengih jahat punya la. Mintak-mintak la Hani dengan Amir back up aku." Doa Aryana perlahan.

Sampai je di gerbang kantin sekolah, langkah Aryana terhenti. Matanya tepat memandang tiga tubuh yang berada dimeja hujung kantin. Carl, Hani dan Amir. Masing-masing tekun menulis sesuatu. Aik? Mana Taliban? Tiga saat kemudian dia tarik senyum. Yes! Bukan aku yang paling lewat.

"Ehem..." Aryana dah terpacak depan meja.

"Assalamualaikum..." Sapa Carl tanpa mengangkat muka.

Toink toink! Adus! Alamak... "Wa...waalaikumussalam..." Padan muka aku. Apsal tak kasi salam?

"Mai pun." Ujar Hani yang dah pun senyum.

"Ingat kan ang tak mai petang ni. Awat lambat?" Amir disebelah Hani kasi soalan.

"Sorry. Aku tunggu turn mandi tadi."

"Alasan." Sepatah Carl menyampuk.

Aryana tersentak. "Awak nak cakap yang saya tipu la ni?" Tone bengang dah mai dah...

Carl jungkit bahu.

"Awak..."

"Okay dah." Hani terus masuk line.

"Hampa ni kan..." Amir tergeleng-geleng. "Dah couple pun ada lagi gadoh-gadoh?"

Aryana sedut nafas dalam-dalam. Kemudian dilepas slowly. "Korang dah buat sampai mana? Dapat banyak maklumat?" Terus tukar topik. Cover la sikit.

"Dapat sikit ja. Ni aku tengah caqhi (cari)." Balas Amir. Mata tepat pada skrin notebook. Mouse digerak-gerak.

"Aku ada jumpa jugak ni." Aryana buka zip beg galas dia. Kerusi disebelah Hani ditarik.

"Duduk sini." Carl tarik kerusi disebelah dia. Muka Aryana ditenung.

Sekali lagi Aryana tersentak. Tergamam pun ye jugak. Terkedu pun ada. Amir dan Hani dah tayang sengih mengusik. Dua makhluk Allah itu angkat kening berkali-kali.

"Perlu ke?" Soal Aryana meminta kepastian. Biar betik mamat bajet cool ni?

Carl tak menjawab. Kerusi tadi ditarik lagi ke belakang.

Gaya macam perlu je. Perlahan Aryana menapak ke sebelah Carl. Dengan teragak-agak punggung dirapat pada kerusi. Carl disebelah ditenung. Dia tekun menulis sesuatu di atas kertas. Gaya biasa je.

"Weyh!"

Aryana, Hani dan Amir kalih muka pada tuan empunya suara. Thalia Taliban!

Thalia Taliban terpacak disebelah Aryana dengan muka bengis. "Blah!"

"Apsal pulak?" Balas Aryana kasar.

"Ni tempat aku."

"Sape cakap? Kau ada share ke dengan tauke kantin ni?"

"Kau jangan kurang ajar! Blah ar!" Minah kerek dah cekak pinggang.

Aryana tunduk menilik kerusi yang diduduknya. Sepuluh saat. "Serius tak tipu. Aku dah cari nama kau kat kerusi ni but sorry to say, takde." Selamba dia menutur.

Papp! Thalia Taliban ketuk meja. Bohong la kalau sikit pun tak sakit. Cover je lebih. "You are too much!"

"Weyh!" Aryana dah mula hilang sabar. " Kau apsal? Tetiba je nak cari pasal? Dah aku sampai dulu, so this chair is mine!"

"Thalia, hang ni awat? Acting macam oqhang (orang) gila ni pasaipa? Tetiba ja nak kacau Put." Sampuk Amir yang turut tak puas hati dengan perbuatan si Taliban itu.

"You shut up! Aku tak mintak pendapat kau pun." Thalia Taliban tenung tajam muka Amir.

"Woi Thalia! Hang blah ar. Pi balik! Kami tak perlukan hang kat sini." Hani yang jadi pemerhati bersuara. Thalia Taliban dijeling geram + menyampah.

"Kau..."

"Saya yang mintak Aryana duduk sini." Carl yang diam sejak tadi bersuara tenang.

Thalia Thaliban tersentak. "Carl. Mana boleh macam ni. Dah tu Thalia nak duduk mana?" Muka simpati dipamer. Dan dan volume turun level satu.

"Mana-mana. Banyak kerusi kat sini. Meja pun besar-besar." Selamba Carl membalas. Sehelai kertas di depan Hani dicapai.

"Sampai hati Carl buat Thalia macam ni." Dah keluar dah lakonan dia. "Apsal Carl?"

"Salah ke kalau saya nak girlfriend saya duduk sebelah saya?"

Sebaris soalan itu telah berjaya membuatkan Thalia Taliban terkedu. Amir dan Hani pulak tersentak dua saat sebelum menyengih. Manakala Aryana... Dah ternganga luas. Kedua-dua tangan digenggam di bawah meja. Darah sejuk dah mengalir laju. Rasa macam nak pengsan pun ada.

"Tak qheti-qheti (reti-reti) nak duduk kerusi lain ka?" Hani menyoal sinis. Dia hadiahkan Thalia Taliban sebaris senyuman mengejek. Amir disebelah dah tayang riak padan muka.

"Huh!" Dia mendengus kasar. Kerusi dimeja sebelah ditarik laju lalu diletak disebelah Carl."Sana sikit!" Arah Thalia Taliban pada Aryana. Gadis itu menjeling sebelum menjarakkan kerusi dari Carl.

"Takyah jarak." Tegah Carl. "Awak tak nampak ke longkang sebelah awak? Teringin sangat nak masuk dalam longkang tu?"

Mendengar ayat itu Aryana rapatkan semula kerusi ke arah Carl. Longkang disebelah dikerling. Mak aii! Mau pecah muka aku kalau jatuh kat dalam longkang besar ni. Huhuhuhu...

"Thalia, awak duduk kat penjuru meja." Dengan muka bersahaja Carl kasi arahan.

"Hiiii!!!" Taliban dah naik sawan. Kaki dihentak berkali-kali.




Setengah jam berlalu....

"Ayat ni okay tak?" Soal Amir seraya menayang sehelai kertas yang mengandungi maklumat-maklumat yang dicari depan Carl.

"Advantages ke?"

"Yup. Students boleh guna fon call parents amek depa bila sekolah dah habis."

Carl membelek kertas yang ditunjuk oleh Amir sepuluh saat. "Okay." Dia angguk dua kali. "Hani camne?"

"Aku tengah caqhi (cari) disadvantages." Helaian buku setebal dua inci diselak.

Carl kalih pandang Aryana yang dengan penuh gaya tekun mencatat sesuatu. "Aryana..."
Aryana angkat muka. Dup dap dup dap. "Ye."

"Awak cari apa? Avantages or disadvantages?"

"Disadvatages."

"Dah jumpa bape?"

"Empat baru."

"Apa dia?"

Aryana telan liur. Carl pandang lama mata dia. " First, students tak boleh fokus kat study diorang coz sibuk nak mesej, main game..."

"Tapi kalau diorang bosan, takde keja pape tak salah diorang nak main game." Thalia Taliban menyampuk tetiba. Hati dia panas melihat cara Carl pandang Aryana. Benci!

Aryana tenung muka cemberut Taliban itu. Ey eh minah kerek ni. Tetiba je masuk line tanpa diundang. "Ada aku tanya pendapat kau?"

"Aku just kasi opinion je."

"Aku tak mintak pun."

"Dah aku nak kasi lantak ar."

Aryana tak jadi membalas kata-kata Thalia itu bila Carl mengisyarat suruh dia diam. Terus kepala ditunduk pada kertas didepan mata.

"Huh. Apsal diam? Surrender?" Thalia Taliban masih tak puas hati.

"Hang ni pasaipa Thalia? Yang hang tak puas hati dengan Put ni awat?" Hani dah naik menyampah dengan telatah Thalia itu. Meluat! Memang patut pun Put and the genk gelar dia Taliban.

"Kau diam Hani! Aku tak cakap dengan kau pun. Aku balik sekarang kot! Padan muka korang." Ugut Thalia Taliban. Dia mencebik.

"Lagi baguih." Sela Amir dengan senyuman yang dibuat-buat. "Kalau hang dok sini pun bukannya buat papa pun. Tau nak caqhi (cari) pasai ja. Elok sangat la kalau hang blah awai-awai (awal-awal). Kami still boleh buat keja jugak.Tak luak papa pun. Lagipun hang tu simpanan ja. Tak join pun takpa." Nah. Panjang lebar Amir ajar muka Thalia Taliban. Padan muka! Puas hati aku.

Thalia tergamam dengan tembakan bertubi-tubi dari Amir itu. Langsung terdiam. Tak terluah sebarang ayat.

"Baguih Amir." Sengaja Hani kuatkan volume agar Thalia Taliban dapat mendengar. Thumb up diangkat pada Amir. Sengihan lebar-selebar-lebarnya.

"Stupid! Useless!" Jerit Thalia sebelum berlalu meninggalkan kantin.

"Hahahaha!!!" Bergema seluruh sekolah dengan gelak tawa Hani dan Amir. Geli hati melihat respon si Taliban.

"Gila power ayat hang hentam dia Amir. Syabas."

"Well Hani... You know me..." Amir tayang muka bangga. "Suka sangat cari pasal dengan Put. Kan dah dapat habuan."

"Thanks Amir." Aryana senyuma lebar. Kening kiri dijungkit.

"Cepat sambung keja." Ujar Carl yang langsung tak masuk campur. Dia macam biasa la. Cool semedang. Pe nak jadi pun jadi la. Aku tak kisah.
posted by Penulisan2u @ 6:39 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
7 Comments:
  • At 16/9/09 7:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt smbung ek... slalu t'tunggu-tunggu next episode
    thanks bt crita best yg btul2 menarik

     

  • At 17/9/09 1:22 PG, Anonymous yuyixiayo@yahoo.com said…

    yeaaa..akhirnya dapat juga comment..hai..sudah lama saya nak komen sejak dari awal episode lagi, tapi tak tau caranya..ni pun main hentam jee..your story is briliant!!siokk@gempak..say suka sangat sebab berkonsepkan friendship, humor, study and love..tapiii lamanya saya tunggu sambungan cerita ni...apa-apa pun cepat-cepat sambung kalau ada masa ya..kim salam kat awak.hehe

     

  • At 23/9/09 10:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak sabar nak tunggu sambungan. best sangat!!!!
    ending nanti jangan bagi si taliban 2 kawin dengan carl.biar padan muka dia

     

  • At 24/9/09 8:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..........
    tak tipu,citer nie best giler....
    bile nak smbng?
    dah lame tnggg.nie pown dah bape kali ulng bace...
    X sbr nie..jngn lame2 taw......

     

  • At 26/9/09 6:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt2 citer nie...tapi nak tggu sambungan tue yg ssh sket...tak sabo langsung...ari2 dok check dh ade sambungan ke lom....pat sket ek....tak sabo nie....

     

  • At 27/9/09 12:48 PTG, Anonymous lisa said…

    cpt la smbung...
    crita ni best!
    best sgt2.
    to writer u did well.
    congrates..

     

  • At 23/8/10 5:05 PTG, Blogger gades desa said…

    urghhh...sweet cngt2 citer nie..dr awal smpai akhir...best cngt2 la...huhu...tahniah pd writer..teringin nk jdkan writer nie sifu saya...huhu

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group