BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, September 08, 2009
Novel : Cinta dan rindu 1
Nama Pena : inaylla

Sudah sebelas tahun Marissa merantau ke Negara orang. Bermula sebagai pelajar dan kini Marissa sudah bergelar graduan dan berkerja di salah sebuah hospital yang
terkemuka di sana.
"Doctor Marissa, Doctor Crystal wants to see u. Her say argent!"
"Where Doctor Crystal?"
"At her room Doctor,"
"Thank Marry,"
Marissa segera pergi ke pejabat Doctor Crystal. Marissa melihat Doctor Crystal sibuk meneliti laporan di hadapan nya. Marissa mengetuk pintu.
"Coming Rissa,"
"How are you Crystal?
"I am fine. How aboutyo u?
"I am ok. Why?"
"You report are ready. I am don’t know how to tell you. I am do three test to prove that test wrong. I am sorry. Three test never wrong. Rissa, you have blood cancer," dengan perasaan serba salah Crystal menyerahkan laporan yang berada di tanggannya kepada Marissa.
Marissa kehilangan kata-kata. Dia mengambil laporan yang diserahkan oleh Crystal dan membacanya.
"Crystal,you don’t joking whit me,"
"Of cause I am not jock Marissa. This result I get went I test you blood Marissa,"
"I am known at which stander," ask Marissa.
"You are the really lucky one because we get know you situation a not very dangers. You’re now at the first stander. U can fit that cancer Marissa. Know we have more new technology can help you to destroy your cancer. I am really confident you can fit you disease," Crystal memberi Marissa semangat.
* * * * *
Marissa dan Crystal sedang berehat di café sambil menikmati chocolate panas.
"Crystal, I am desisted I want go back to my country Malaysia ,"
"Why now you want go back to the Malaysia?"
"I am wanted to rest my life with my family,.
"That the final decision you make?"
Wajah Crystal kelihatan muram selepas mendengar cadangan Marissa untuk pulang kembali ke Negara asalnya
"Yes, that the final decision".
"If that your final decision I am can’t stop you, but I think her we have more technology to trip you."
"Thank, Crystal. I am really presided because you understand Me."
"Marissa, this cad belong to my old friend. I am getting this cad last week. He came hear because he wants to find he girl friend but he don’t know wear she. He was the best doctor at Malaysia. He can help you,"
Crystal menyerahkan kad nama tersebut kepada Marissa.
"What is he name? "
"Nazrin, Zakrul Nazrin. Her from Shah Alam.,"
Marissa kelihatan sedikit terkejut mendengar nama yang disebut Crystal.
"He from Shah Alam. I am having a friend at Shah Alam too,"
"Remember, I am you best friend. If you’re in trebled, your must tell me. Your must immediately call me because if I am can help you I help you. You must promise to me," Crystal mengarahkan marissa berjanji..
"Ok, I am promise, but you must promise to me don’t tell any buddy," ask Marissa.
"I am promise. I am never telling any buddy," promise Crystal.
Tiba-tiba terdengar amusement untuk Marissa dan Crystal. Pangilan itu minta Marissa dan Crystal standby di ICU. Menurut salah seorang jururawat yang standby di situ terdapat kemalanngan jalan raya yang melibatkan sebuah bas dan tiga buah kereta dan ramai yang tercedera.

* * * * *

Marissa mengucapkan selamat tinggal kepada semua sahabatnya di hospital. Crystal menawarkan diri untuk menghantarnya ke airport.
"Marissa, you must take care your self. Take your medicine at time," pesan Crystal.
"O.k. If you came Malaysia I promise I am take you go and see the most beautiful place at Malaysia but you have call me first before you came. If you want to honeymoon Malaysia have many beautiful place," tell Marissa.
"I am promise one day I am must go to the Malaysia and that day was my best friend marry," jock Crystal.
"Don’t joking with me Crystal. Who want to marry me? One day I am having die," say Marissa.
"Don’t think negative Marissa, every one have die one day." Advices Crystal.
Terdengar panggilan terakhir bagi penumpang pesawat Malaysia air lane untuk ke Malaysia. Marissa dan Crystal berpelukan. Marissa mengucapkan selamat tinggal dan berlalu pergi ke ruang menunggu.
Marissa selamat tiba di KLIA Sepang. Marissa menghubungi Crystal untuk memberitahu bahawa dia sudah selamat sampai di Malaysia tetapi Crystal sedang melakukan pembedahan dan Marissa hanya meninggalkan pesanan pada jururawat yang bertugas. Marissa mengambil keputusan untuk terus pulang ke rumahnya di Raub. Dari Kuala Lumpur ke Raub hanya mengambil masa tiga jam untuk sampai jika tidak ada traffic jams.
Marissa sampai di perkarangan rumahnya di Raub kira-kira jams 12.30 tengah hari. Ke pulangannya di sambut dengan kesyukuran dan kegembiraan. Pada malam keesokannya kedua ibu bapa Marissa mengadakan doa selamat.
* * * * *

Setelah seminggu berada di kampung Marissa kembali ke Kuala Lumpur untuk melapor diri. Marissa di perkenalkan dengan semua staf di hospital terse but. Tanpa di duga Marissa terserempak dengan rakan lamanya Syazliana yang merupakan salah se orang doktor pakar di hospital itu.
" Hai, kalau tak salah saya awak ni Marissa kan?" tanya Syazliana.
" Ya, saya Marissa. Awak ni macam saya kenal tapi saya tak ingat," jawab Marissa jujur.
"Rissa, in saya lah Syazliana," Syazliana memperkenalkan diri.
" Syazlin lama tak jumpa. Awak apa khabar? Tak sangka kita rakan sekerja," Marissa dan Syazlin berpelukan melepaskan rindu kerana telah lama tidak berjumpa.
" Saya khabar baik. Lama dah kita tak jumpa. Memang tak sangka kita rakan sekerja. Bila awak balik dari UK?" tanya Syazliana.
"Saya baru seminggu balik. Lepas hilangkan rindu pada family dekat Raub , Marissa terus lapur diri dekat sini."
" Tak kan nak berbual kat sini mari ke café boleh minum sambil berbual," ajak Syazlin.
Marissa dan Syazliana menuju ke café. Marissa membeli dua gelas milo panas dan mereka minum sambil berbual.
" Macam mana awak cam saya.?" tanya Marissa.
" Mula -mula saya tak cam juga tapi bila saya tengok betul-betul memang tak salah cara awak jalan tetap sama macam dulu," Marissa hanya tersenyum.
" Berapa lama Marissa kat sana? Masa abang syazlin kahwin dulu Marissa datang tak," tanya Syazlin.
" Saya kat sana lebih kurang sebelas tahun. Minta maaf banyak-banyak saya tak dapat datang masa abang Syazlin kahwin sebab saya berlepas ke united kingdom seminggu sebelum abang awak kahwin,"
Marissa menarik tangan Syazlin tanda menohon maaf dan mengeletek pinggang Syazlin. Itu adalah salah satu kelemahan Syazlin sejak sekolah lagi.
Syazlin hanya ketawa kecil dengan tindakan Marissa dan membalas kembali perbuatan Marissa. Marissa ketawa kerana kegelian. Seluruh badannya memang sensetif bila di pegang atau di cocok dengan jari.
Tiba-tiba mata Marissa tertumpu pada seorang lelaki yang sangat Marissa kenal. Marissa hanya memerhatikan lelaki terse but. Tanpa di sedari tindakan Marissa itu di perhatikan oleh Syazlin. Syazlin menyinggung siku Marissa dan ketawa..
" Mamat hansom tu timbalan pengarah hospital ni. Masih solo, lepasan universiti luar Negara. Ramai doctor perempuan yang tergilakan dia," terang Syazlin dengan senyuman masih berbaki di bibir.
" Kenapa tukar topic pula ni? Marissa tak tanya pasal timbalan pengarah tu pun," Marissa cuba membela diri.
"Tak tanya konon tapi Syazlin tengok Rissa tengok dia macam nak telan dia je," usik Syazlin dan ketawa Syazlin meledak sekali lagi.
"Siapa nama dia?" tanya Marissa.
"Zakrul Nazrin. Kenapa Marissa macam terkejut bila Syazlin beritahu nama dia Nazrin," tanya Syazlin dengan wajah yang penuh dengan tanda tanya.
"Tak, macam Marissa kenal je mamat tu," Marissa cuba untuk mengelak.
"Marissa hujung tahun ni kita ada reunion kat Cerating," beritahu Syazlin.
"Masa reunion yang per tama dulu Marissa tak dapat hadir sebab Marissa tengah exam semesta akhir. Kali ni Marissa tak nak lepaskan perluang untuk jumpa dengan semua kawan-kawan lama. Mesti ramai yang dah kahwinkan,"
"Kalau Marissa nak pergi, kita pergi sama. Mesti dia orang semua terkejut dengan kemunculan awak, Rissa. Bawalah suami Rissa sekali. Pejumpaan kali ni terbuka tak macam yang per tama dulu." Syazlin cuba untuk mencungkil rahsia Marissa..
"Marissa belum kahwin lagi lah. Tak de sape nak kan kita ni," Marissa terus ketawa bila topic berkaitan kahwin ditanya. Baginya pekara itu adalah sesuatu yang mengelikan hati.
"Marissa jangan nak tipu Syazlin lah. Tak kan orang secantik Marissa ni tak de orang nak atau pun Marissa ni terlampau jual mahal atau memilih," usik Syazli.
" Betul memang tak de orang yang nak kan Marissa ni. Lagi pun Marissa bukan nya cantik pun," Marissa menafikan kata-kata Syazliana sambil menahan gelak.
Syazliana melihat jam di tangan nya sebelum Syazliana meminta diri untuk beredar kerana ada appointment dengan patient.
posted by Penulisan2u @ 2:33 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
10 Comments:
  • At 8/9/09 9:30 PG, Anonymous safi said…

    assalamualaikum
    nice story
    rissa skt eh...ntah2 penyembuhnye ialah zakrul nazrin
    hehehehe
    sambung pnjg2 lg eh penulis
    sy sedia menunggu karya dr awk

     

  • At 8/9/09 11:05 PG, Blogger ecah hamzah said…

    cerita yang menarik. plotline dh ada. tp kalau saya cakap ni jangan marah ye!english awak sgt berterabur. sya langsung tak paham apa yang awak cuba sampaikan bile crystal bercakap dgn marissa. sgt manglish....improve kn lagi bahasa tu....agak kelam kabut.btw,nice story thou!

     

  • At 8/9/09 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bad english....totally

     

  • At 8/9/09 11:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo x x bape pndai,rujuk pd org lebeh pndai...jgn main hentam jer check dlu b4 publish...tunggang langgang

     

  • At 8/9/09 11:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    typical english...dlm dialog english x perlu guna I am nmpk kelakar. Mybe nak tunjukkan karier doktor kot

     

  • At 8/9/09 12:50 PTG, Blogger iriz said…

    syg..
    bnyk grammar error la..

    citer da best y buat spoil nye bile bnyk grammar error..

    btw..nice try n keep it up dear! :)

     

  • At 8/9/09 8:27 PTG, Anonymous Is said…

    bahasa english tunggang terbalik...hancur..need to improve more..tapi oklah

     

  • At 9/9/09 6:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tq lh sebab ulas noval ni. sy x dpt kesan lg sape yg antar kat sn. yg pasti memang sy x edit lg karya ni.

     

  • At 16/9/09 1:40 PTG, Blogger awin.awina said…

    teruskan...jgn cpt putus asa. Anggap komen itu satu cabaran ya. Cuba perbaiki tatabahasa BM or English. Cerita dan idea dah ada...cuma tggl nak explore aje..ok keep up..

     

  • At 24/9/09 1:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer oklah..tapi..english banyak error and mesti awk translate kn semua word english nie kn..huhu..klah pape pown keep it up..n tak bestlah nak bace bile banyak ayat salah..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group