BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, September 16, 2009
Novel : Aleeya 5
Nama Pena : effy shafrizal

Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan, kini genap Setahun perkahwinan Aleeya dan Zackry. Rahsia perkahwinan mereka masih tersimpan rapi. Namun,sejak akhir-akhir ini, Aleeya semakin berubah sikap. Dia sering kelihatan bersama seorang pelajar lelaki. Jika sebelum-sebelum ini Aleeya, Suzanna dan Mardiana dilihat sering bersama, namun sejak kebelakangan ini mereka kurang bersama. Semua itu gara gara perkenalan Aleeya dengan pelajar tahun akhir dari Jurusan Sains Sukan, Eddy Osmera. Pada awal perkenalan, mereka Cuma kenalan biasa yang bernaung bawah satu persatuan iaitu Persatuan Rakan Muda yang mana Eddy adalah presiden dan Aleeya timbalannya. Namun begitu hubungan mereka semakin rapat dari hari ke hari. Zackry juga perasan dengan sikap Aleeya itu. Aleeya kerap pulang lewat dan Zackry perasan dengan perubahan Aleeya itu. Prestasi pelajaran Aleeya juga agak menurun. Zackry risau dengan semua itu lebih-lebih lagi dia tahu perangai sebenar Eddy itu. Eddy hanya mahu mempermainkan Aleeya. Sudah ramai yang kena. Namun, apabila Zackry memberitahu Aleeya, isterinya itu tidak mengendahkan tegurannya. Malah Aleeya pula menuduh Zackry menjaga tepi kainnya ( Walaupun dia pakai seluar hehe..). Semakin hari hubungan Aleeya dan Zackry semakin renggang. Aleeya jarang berada di rumah. Pernah suatu hari Aleeya bersiap-siap hendak keluar. Zackry menegurnya. " Nak pergi mana malam-malam ni.. dah pukul 9 ni.." Tegur Zackry. Aleeya tidak mengendahkan teguran itu. "Aleeya..!!" Suara Zackry semakin tinggi. " Zackry Syafiq.. Awak peduli apa.. kita kan ada life sendiri.." Ujar Aleeya. " Memang, tapi saya kena tegur apa yang salah." Balas Zackry. " Salah? Apa yang saya buat salah ke? Saya dah jumpa lelaki terbaik dalam hidup saya, I love him" Pengakuan terbuka oleh Aleeya. Zackry terkejut. " tapi Leeya, awak tak kenal siapa Eddy tu siapa. Dia playboy" Terang Zackry. Aleeya semakin melenting. " Awak jangan sesuka hati tuduh orang macam tu.. awak ingat awak bagus sangat ke?" Tengking Aleeya. " Aleeya, awak dah banyak berubah. Awak tak ingat lagi cita-cita awak? Mana Aleeya yang dulu?" Zackry menambah. Aleeya tunduk dia terus berlalu keluar meninggalkan Zackry. Zackry mengucap panjang menahan amarahnya. Dia sedih melihat perubahan Aleeya. Zackry duduk di sofa. Dibelek satu-satu gambar perkahwinan mereka. " Aleeya, saya gagal memiliki hati awak.." Keluh Zackry. Baru kini, setelah sekian lama Zackry menyedari bahawa dia sebenarnya sudah tertarik dengan Aleeya. Aleeya yang dimarahinya sebentar tadi adalah cinta hatinya kini. Namun, belum sempat dia menyambar hati Aleeya, ada insan lain yang hadir lebih awal memenuhi hati Aleeya. Namun, Eddy hakikatnya hanya mahu mempermainkan Aleeya. Zackry menyedari hakikat itu. Dia harus menyelamatkan Aleeya. Aleeya isterinya.

***************************************

" Leeya, aku tengok eddy tu macam tak boleh percaya saje.." Ujar Mardiana. " Betul Leeya, semalam aku Nampak dia dengan Merry budak course dia. Macam loving couple je.." Suzanna pula mengatakan keraguannya. " Apa korang ni.. dia ok la… aku tahu dia sayang aku, merry tu kawan dia je. Dah la, aku nak jumpa dia.. kitorang nak lunch sama-sama." Kata Aleeya lalu keluar dari perpustakaan. Eddy yang menunggu di luar senyum memandang Aleeya. " Leeya, malam ni kita keluar nak.. I ada something special for you darling." Kata Eddy. Aleeya mengangguk. Eddy tersenyum sinis, dia kini mendapat peluang bagi merosakkan Aleeya. Baginya Aleeya Cuma gadis kampong yang naif dan senang diperdaya. Sementara itu, Zackry yang secara senyap-senyap memerhati Aleeya. Dia bimbang keselamatan Aleeya. Malam itu seperti yang dijanjikan, Eddy menjemput Aleeya. Zackry dari belakang mengekori mereka. Aleeya dan Eddy tiba di tempat yang dituju. " Eh, Eddy… kita kat mana ni?" Aleeya kehairanan. Eddy menghentikan keretanya di suatu kawasan sunyi. Cuaca waktu itu mula gerimis. " Eh.. awak.. kenapa kat sini.." Tanya Aleeya ragu-ragu. Eddy tersenyum memandang Aleeya. Aleeya dapat merasakan sesuatu yang buruk bakal berlaku. Tangan Eddy mula merayap. " Eddy.. Stop it!!" Jerit Aleeya. " Relax la… hari ni I nak u buktikan cinta u kat I.." Ujar Eddy lagi. " Setan.. U ni gila ke?!!" Aleeya menjerit. Dia mula menangis. Picu kunci ditarik, Aleeya keluar dari kenderaan itu. Dia cuba melarikan diri. Hujan semakin lebat. Eddy mengejar Aleeya. Aleeya ditangkapnya, Direntap olehnya tangan Aleeya. " Lepaslah.. tolong jangan apa-apakan Aku BODOH!!…" Aleeya meludah ke muka Eddy. "Tolong… tolong!!!" Aleeya menjerit. " Dalam hutan macam ni takkan ada sesiapa dapat tolong kau" Kata Eddy lalu ketawa. Dumm…Guruh berdentum serentak dengan satu tumbukan hinggap di muka Eddy. Lelaki itu rebah. Dia cuba bangun, kini satu tendangan pula hinggap di perutnya. Cahaya yang suram serta hujan lebat menyebabkan dia tidak dapat melihat orang yang membelasahnya. Dia cuba bangun, tetapi di tendang lagi.. Akhirnya dia mengalah. Aleeya yang menangis teresak-esak diangkat oleh seseorang. Guruh yang semakin kuat berdentum membuatkan Aleeya semakin takut. Sejak kecil dia memang takutkan guruh. Setiap kali guruh, ibunya Hajah Amina pasti tidur bersamanya. Aleeya dapat merasa dirinya diangkat. Ketika itu, dia Cuma teringat Ayah serta Ibu.. Aleeya dimasukkan ke dalam kereta. "Awak…" Kata Aleeya lemah. Dia melihat Zackry yang menyelamatkannya. Zackry tidak berkata sepatah pun. Dia memandu pulang ke rumah. Aleeya tunduk, malu dengan perbuatannya. Jika tidak kerana Zackry, sudah pasti dia menjadi mangsa lelaki rakus seperti Eddy. Dia menyesal. Sampai sahaja di rumah, Aleeya berjalan sendiri masuk ke rumah. Zackry yang sedari tadi berdiam diri hanya membantu membuka pintu. Aleeya masuk ke biliknya dan membersihkan diri. Selesai mandi, Zackry masuk ke kamar Aleeya. Dilihat Aleeya terbaring di katilnya. Aleeya termenung. Zackry membawa air suam buat Aleeya agar dapat mengurangkan kesejukannya. " Awak… thanx.." Ucap Aleeya perlahan. Dia masih lemah kerana kejadian yang mengejutkan itu. Zackry tidak berkata apa-apa. Aleeya faham. Zackry pasti kecewa dengan sikapnya. Guruh berdentum lagi. Lagaknya seperti tidak mahu berhenti. Aleeya ketakutan. Zackry bangun, dia mahu kekamarnya. Selangkah dia melangkah tangannya di tarik Aleeya. " Awak.. teman, saya takut.." Rayu Aleeya. Matanya berkaca. Baru Zackry teringat. Abang iparnya Amran pernah berkata bahawa Aleeya tidak boleh tidur keseorangan sewaktu guruh. Ketakutannya yang melampau terhadap guruh nyaris-nyaris meragut nyawanya sewaktu dia berusia 13 tahun. Sewaktu itu dia memasuki sekolah berasrama penuh. Namun, sejak kejadian itu, Aleeya berpindah sekolah ke sekolah berhampiran rumahnya. Sejak itu juga dia tidak pernah lagi berpisah jauh dengan keluarganya sehinggalah dia berkahwin dengan Zackry. "Please.." Rayu Aleeya. Zackry mengangguk. Selepas menutup lampu, Zackry berbaring di sebelah Aleeya. Aleeya tidur dengan lenanya pada mulanya. Zackry mengusap lembut ubun-ubun isterinya. Jauh disudut hati dia bersyukur kerana sempat menyelamatkan Aleeya. Zackry akhirnya lena. Tidur Aleeya agak terganggu, mungkin masih trauma dengan kejadian yang dilaluinya. Zackry kerap kali terbangun dari tidur sebaik mendengar Aleeya mengigau. Zackry memeluk lembut isterinya itu. Dengan cara itu Aleeya lena tidurnya sehingga ke pagi. Azan subuh mengejutkan Zackry, Aleeya masih berada dalam dakapannya. Dirasa badan Aleeya agak panas. Dibiarkan isterinya itu tidur. Zackry menyucikan diri dan menunaikan solat subuh. Setelah itu dia menyediakan sarapan buat Aleeya. Hari tersebut adalah hari minggu. Maka, Zackry tidak perlu ke Kolej, begitu juga Aleeya.Selesai menyediakan sarapan, Zackry masuk ke kamar Aleeya. Aleeya sudah terjaga dari tidur. Aleeya memandang Zackry. "Leeya, sarapan dah siap, awak demam. Nanti kita pergi klinik ya. Badan awak panas." Ujar Zackry. " Tak payahla… demam sikit je ni.." Balas Aleeya. " Ikutlah.." Kata Zackry perlahan. Aleeya kaget, Zackry tidak melawan kata-katanya. Dia merasakan sifat Zackry berubah. "Hmm.. mungkin dia masih marahkan aku.." Desis hati kecil Aleeya. Aleeya turun dari katilnya, dia berjalan ke bilik air bagi membersihkan diri. Selesai segalanya, Zackry keluar dari bilik Aleeya. " Awak berehatlah.. kalau nak apa-apa saya ada kat bilik.." Kata Zackry. Dia menutup pintu bilik Aleeya. Zackry terus ke biliknya. Sementara itu Aleeya duduk di katilnya. Dia menangis. " Kenapa kau bodoh sangat leeya" Dia menyalahkan diri sendiri. Aleeya menangis sepuasnya. Dia menyesali perbuatannya.

*********************************
Aleeya telah kebah dari demamnya, dia kembali menjalani kehidupannya sebagai pelajar. Segala apa yang telah berlaku dilupakannya. Dia kini Aleeya yang hadir dengan azam baru. " Leeya, kau okay?" Tanya Suzanna. Aleeya senyum. Di harap tiada sesiapa yang mengetahui kejadian itu. Tiba-tiba Mardiana masuk dengan tergesa-gesa ke dalam kelas. " Leeya, aku ada dapat cerita ni.." Suara Mardiana termengah-mengah. " Eddy dah berhenti belajar kat kolej ni…" Kata Mardiana. Aleeya endah-tak endah. " Kau dah tahu ke?" Tanya Suzanna. Aleeya menggeleng. " habis tu…" Mardiana tidak sempat menghabiskan ayatnya Aleeya menyambung. " Aku dengan dia dah tak ada apa-apa. Korang jangan tanya apa-apa dan harap tak sebut lagi pasal dia.." Tegas Aleeya. Suzanna dan Mardiana mengangguk. Aleeya pulang agak awal pada hari tersebut. Akhir-akhir semester sebegitu, pensyarah kurang masuk ke kelas. Aleeya pula senang belajar di rumah. Aleeya pulang ke rumah dengan menaiki teksi. Zackry tidak pulang lagi kerana masih mempunyai kelas. Sampai di rumah, Aleeya menukar pakaian. Terasa bosan pula berada di rumah. "Best kalau dia ada." Desis hati kecil Aleeya. Sejak kejadian yang menimpanya, dia sedar selama ini dia mengabaikan Zackry. Disamping itu juga, Aleeya sedikit sebanyak mula belajar menyintai Zackry. Tapi dia tidak pasti dengan perasaan Zackry terhadapnya. Kerana kebosanan, Aleeya mengemas rumahnya, semua sudah dikemas melainkan bilik Zackry. Perlahan- perlahan tombol pintu bilik suaminya dipulas. Sekali lagi Aleeya terkejut dengan keadaan bilik Zackry itu. Dia ketawa kecil. " Dah kena leter dengan aku pun masih tak reti-reti mengemas.." Kata Aleeya sendirian.

Dia memulakan operasi. Segenap sudut dikemaskan, disapu dan sebagainya. Setelah hampir sejam mengemas, bilik Zackry kini kembali bersih dan tersusun. Aleeya puas. Dia berbaring di atas katil milik Zackry bagi melepaskan penat. Mata Aleeya tertumpu kepada satu frame gambar di atas meja Zackry. Aleeya mengambil gambar itu, gambar perkahwinan mereka. Air mata Aleeya menitis. Tidak sangka Zackry rupanya lebih menghargai perkahwinan mereka berbanding dirinya. Aleeya cuba pula membuka laptop milik suaminya. " Password?". Aleeya mencuba pelbagai perkataan dan nombor. Akhirnya dia berputus asa. " Apa yang privacy sangat ni.." Desis hatinya. Akhirnya dia menaip nama sendiri ALEEYA. Tidak disangka password laptop suaminya itu adalah namanya. Sebaik sahaja dibuka, hati Aleeya sekali lagi tersentuh, gambar Aleeya mengisi segenap sudut desktop itu. "Ya Allah.." Air mata Aleeya sekali lagi mengalir setelah membaca ayat yang menghiasi desktop itu ‘ Aleeya, my beloved wife, I love u’. "Zackry…" Aleeya menangis. Dia explore segala yang ada dalam laptop itu. Aleeya mengesat air matanya yang mengalir. Ternyata dia beruntung mempunyai suami seperti Zackry. " Kenapa dia tak pernah cakap.." Aleeya menyoal hatinya. Laptop itu ditutupnya.Aleeya membasuh muka, dia ke dapur. Tiba-tiba dia terasa bagai ingin memasak untuk Zackry. Aleeya ke pasaraya berhampiran dia membeli beberapa barang kemudian pulang untuk memasak. Aleeya memasak makanan kegemaran Zackry iaitu Gulai Lemak Cili Api Ketam. Dia berharap Zackry menyukainya. Sementara itu, Zackry baru keluar dari kolej. Baru dia mahu pulang, kelibat sherry sedang menunggunya. Dia berhenti. " En.Zack, jom keluar makan, saya belanja" Pelawa Sherry. Zackry serba salah namun setelah dipujuk dia akur. Mereka makan di restaurant bertaraf lima bintang. Jam sudah menunujukkan pukul 11 malam sewaktu Zackry sampai di rumah. Sebaik masuk ke dalam rumah dia kaget melihat Aleeya tertidur di meja makan. Makanan terhidang di atas meja. " Gulai lemak ketam? Dia masak ke?" Bisik hati kecil Zackry. "Aleeya.." Zackry mengejutkan isterinya. Aleeya terbangun. " Awak dah balik.. dah makan, saya tunggu awak, kita makan sama-sama ye.." Kata Aleeya. "err… saya dah makan kat luar tadi.. awak makan la.." Zackry menolak pelawaan Aleeya. "Tapi… makan dengan siapa?" Aleeya menyoal. "Sherry.. oklah saya mandi dulu, awak makanla.. nanti masuk tidur ye.." Pesan Zackry.

Runtuh hati wanita Aleeya mendengar jawapan Zackry. Tapi dia pasrah. Selera makannya hilang. Dia sememangnya layak dihukum sebegitu, dahulu dia telah melakukan Zackry lebih dari itu. Sementara itu Zackry terkejut melihat biliknya yang sudah kemas, dia juga hairan Aleeya memasak untuknya. Namun baginya itu satu permulaan yang baik. Zackry tersenyum sendirian.

******************************

Guruh di langit berdentum diiringi hujan lebat. Zackry sedang lena dibuai mimpi. Aleeya mengigil ketakutan. Dia memberanikan diri untuk ke bilik Zackry. Pintu dikuak. Dilihat Zackry sedang lena tidur. Aleeya perlahan-lahan menghampiri Zackry. Esakan tangisannya mengejutkan Zackry. Nafas Aleeya sangkut. " Leeya.." Zackry cepat-cepat mendapatkan Aleeya. Dia memeluk Aleeya. "Saya takut…" Suara esakan Aleeya. " Jangan nangis…" Pujuk Zackry. Dia berasa bersalah kerana terlalu lena tidur tanpa mempedulikan Aleeya. " Baring…" Kata Zackry.. Aleeya membaringkan tubuhnya di katil Zackry.. Zackry juga begitu. Zackry memeluk erat Aleeya. Nafas Aleeya turun naik menahan esakan. "Zack…" Aleeya memanggil… Zackry memendang tepat wajah pucat Aleeya. "Sudah-sudah.. awak tak akan apa-apa. Tidur ya.." Pujuk Zackry lagi. Aleeya berasa selamat dalam pelukan Zackry. Guruh tidak kedengaran lagi, hujan juga semakin perlahan mencurahkan airnya. Aleeya tersedar, Zackry masih memeluknya. Bahagia dirinya dalam pelukan lelaki yang tulus mencintainya. Aleeya perlahan-lahan meloloskan dari pelukan Zackry. Zackry tersedar. " Kenapa.." Suara Zackry bertanya. "Hujan dah stop.. saya balik tidur bilik saya.." Kata Aleeya dan turun dari katil. "Leeya.." Panggil Zackry. Aleeya menoleh. " Jangan pergi.." Pinta Zackry. Matanya penuh harapan. "Tapi.. " Kata Aleeya. Dia tidak mahu menggangu tidur Zackry. "Aleeya… please.." Rayu Zackry. Aleeya kembali duduk di birai katil. "Leeya, I love you.." Zackry membisik sesuatu di telinga Aleeya. Tumpah air mata Aleeya mendengarnya. " Kenapa menangis? Maafkan saya, saya tak mampu lagi tanggung perasaan ini." Ujan Zackry. Aleeya tunduk. " Maafkan saya atas semua sikap buruk saya pada awak… I’m really love you.. please love me.. " Zackry menggengam erat jari jemari Aleeya. Aleeya masih membisu. " Nazzatul Aleeya.. Saya sayang awak.. very much.." Zackry membisik lagi. " Saya tak tahu bila hati saya ini diisi oleh awak, tapi kehadiran awak sangat membahagiakan saya, saya bersyukur mempunyai awak sebagai isteri." Ujar Zackry lagi. " Kenapa awak tak cakap dari dulu lagi.." Aleeya mula bersuara. " Saya tak berpeluang, saat saya nak meluahkannya, hati awak dah diisi dengan orang lain.." Balas Zackry. " Saya pun sayangkan awak.." Aleeya berkata. Zackry berasa sangat bersyukur. " Selama ni saya tak pasti dengan perasaan sendiri, jiwa saya kosong bila tanpa awak." Aleeya menyambung. Zackry dengan itu memeluk Aleeya seerat-eratnya. Malam itu menjadi saksi cinta mereka. Aleeya kini secara zahir dan batinnya menjadi isteri buat suami tercinta, Zackry.

posted by Penulisan2u @ 2:21 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
7 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group