BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, September 20, 2009
Cerpen : Ikan patin masak tempoyak
Nama Pena : Miss Unik

"Kau tak ada kerja ke nak tenung aku Ain?"soal Asrul.Wajah Ain Balqis yang sudah kemerahan itu ditenung.
"Eleh!Suka hati aku la nak tenung kau!"balas Ain menutup malu.
"Hak alorh...."

Asrul Bakqri dan Ain Balqis.Rakan sepermainan.Sekarang kedua-duanya sudah berusia 26 tahun.Perangai masih sama.Childish!

"Podaaa...."Ain membalas.
Asrul mencebik.

"Your turn...Jalan la cepat!"marah Ain.Asrul tarik sengih.Tak perasan yang dirinya merenung Ain.
Kuda digerakkan.
"Checkmate,"kata Asrul sambil tersengih.King Ain sudah dikepung.Jalan lah kemana pun,mesti mati.
"Arh!"Ain geram.Mesti main tipu ni!
"Aku menang!"
"So,kau kena buat apa yang aku suruh tadi,"kata Asrul.Ain kaget!Gila!Tak mungkinlah!
Asrul mengenyitkan matanya.


--------------------------------



Alunan kompang kedengaran.Ain masih terconggok di depan cermin.
"Cik Ain....Apa yang ditunggukan lagi?Ready la...Bakal suami kamu dah sampai tu,"kata Dania merangkap sepupu Ain.
Ain mencebik.Hatinya berdebar!Terdesak sangat ke Asrul sampai permainan chess itu boleh dijadikan tempat untuk aku jadi bini dia?
Peristiwa bermain chess terbayang dimindanya..

"Kalau aku menang,kau kena kawin dengan aku,"kata Asrul.
'Heleh!Mesti memain.Takkanlah kena kahwin!'detik hati Ain.
"Orait!Cabaran yang senang!Aku terima!"


"Ain!Doalah!Kau dah sah jadi bini Asrul tahu?"marah Dania apabila sepupunya itu masih bermain dengan perasaan.Sampaikan akad nikah sudah dilafazkan oleh Asrul pun dia tak perasan.
Tangan ditadah.Doa diaminkan.

Seketika itu,wajah Asrul sudah terpacul di pintu bilik Ain.Tampannya Asrul pada hari itu!Dengan sepasang baju melayu berwarna putih dan sampin songket.Wajah Ain sudah menunduk.Gila!Gila!Gila!Hanya itu yang difikarkan Ain.

Asrul mencapai tangan Ain dan menyarungkan cincin emas putih ke jari manis Ain.Ain kaku.
"Hoi!Salam lah!"tegur Dania sambil menyiku Ain.Ain tersentak.Lantas tangan Asrul dicium.

Terasa dahinya panas.Hangat!Ain tersenyum.Aku nak masa berhenti!Lama....
"Suka ke?"soal Asrul nakal.
"Suka..."jawab Ain tanpa sedar.
Eh!Aku jawab apa tadi?Suka?
Mukanya diangkat."Tak suka!Tak suka!"jawab Ain menggeleng.
Asrul tergelak kecil.


-------------------

Sudah sebulan Asrul menikahi Ain.Asrul juga telah membawa Ain ke rumah yang dibelinya.Ain yang sepatutnya bekerja sebagai pegawai bank itu disuruh berhenti dan tinggal di rumah.
Ain dan Asrul masih seperti rakan-rakan namun,tanggungjawab sebagai seorang isteri tidak diabaikan.

Ain terconggok di depan tv menonton drama kegemarannya.Full House.DVD la...
Apa lagi nak buat?Rumah dah kemas.Makan malam dah terhidang.Semua dah!Tinggal nak tunggu Asrul pulang sahaja.
"Hoit hantu meletup!"latah Ain.Dipusing badannya ke belakang.Asrul!Gila la mamat ni!
"Awak nak saya mati sakit jantung apa?"marah Ain kepada suaminya.
"Sorry la...Tak sengaja,"pinta Asrul.Sengihnya ditarik.
Ain menarik muncung Donald Ducknya.
"Heleeeeeehhhhh!Merajuk konon!Elok lah tu...Suami balik dah la tak salam,"sindir Asrul.Pantas dirinya suda duduk di atas sofa sebelah Ain.
"Heeeeee...Sorry...Tak dengar bagi salam pun,"ton Ain berubah lembut.Tak bau syurga ouh ingkar dengan suami.Tangan dihulur menyalami Asrul.
"Dah bagi la sayang..Awak tu leka sangat dengan Full House tuh,"kata Asrul.Hidungnya dibawa ke dahi Ain.

"Awak masak apa?"soal Asrul.
"Asam pedas ikan pari,sayur kangkung goreng,nasi,air,"Ain mula merepek.Sampai masak air pun diberitahu.
"Dah!Dah!Nak merepek la tu,"tegur Asrul.
"Heeee.."Ain mengoyak sengih.

"Bila lah awak nak masakkan saya punya favourite food erh?"soal Asrul.Matanya menghadap tv.Yalah!Full house pun drama kegemarannya.
"Kangkung goreng bukan fav awak ke?"soal Ain.Mata tertancap ke arah tv.
"Memanglah..Ada lagi satu,"kata Asrul.
Ain mengangkat kening memandang Asrul.
"Ikan patin masak tempoyak,"jawab Asrul.
"Saya tak reti dan tak minat tempoyak,"jawab Ain.
"Hurm..."Asrul mengeluh.
Jatuh kesian pula Ain melihatnya.
"Yalah...Nanti saya masakkan ye...Tapi,tak tau bila..Kena menuntut ilmu dulu,"jawab Ain.
"Really?Thanks!Sayangggggg awak!"kata Asrul.Mulutnya tidak berhenti mengucup pipi Ain.
"Yeyeye...Dah!Asyik kena cium jeeee"kata Ain dan menolak suaminya lembut ke tepi.
"Heeeeee...Nak manja sikit pun tak boleh,"


-------------------


Dah lima bulan janji Ain kepada Asrul belum ditunaikan.Apa?Masakkan Ikan patin masak tempoyak la....
Ain pula entah kenapa sudah pening-pening.Berat benar terasa kepalanya.Muntah pula.
Bila bagitau dengan mak,mak kata Ain mengandung.Hadeh!Kes berat ni!

"Day dreaming again?"soal Asrul.Tangannya cepat merangkul pinggang Ain.
Ain tak menjawab.Hanya tersenyum saja.
"Kenapa?"soal Asrul.
Siapa tak risau wok tengok bini lemah semacam je?
"Ok je,"jawab Ain.
"Napa ni?"soal Asrul lembut.Faham sangat dengan Ain ni.Orang cakap tinggi sikit dia dah senyap.
Ain tersenyum.Cuba menutup kepeningannya yang sedang dialaminya.
"Ain........"ayat Ain tergantung.Kakinya longlai.Bahu Asrul dipaut.Asrul kaget.Ain pengsan.


-------------------


Ain membuka matanya perlahan.
"Kenapa tak bagitau abang?"soal Asrul tersenyum memandang Ain.Sejak bila mengaku abang ni?Selalunya saya awak je.
"Bagitau apa?"soal Ain.Dia menyandarkan dirinya ke kepala katil.
"Ni,"Asrul menggosok perut isterinya.
"Apa?"soal Ain tak mengerti.
"Yang ada nyawa lain dalam diri awak,"jawab Asrul.
"Hah?"Ain tayang anak tekak.Takkan lah.....
"Thanks,"ucap Asrul.Bibir merahnya menyentuh bibir Ain.Ain terpana.
"Indeed?"soal Ain.
"Yes,"jawab Asrul dan memeluk Ain erat.Tubir mata Ain lembab dengan air mata kegembiraan.


-------------------


Kandungan Ain mencecah 9 bulan.Tunggu hari je.
Tangan Ain ligat memasukkan bahan-bahan untuk memasak ikan patin masak tempoyak ke dalam periuk.
Jikalau Ain meninggal ketika melahirkan,dia sudah melaksanakan janjinya kepada Asrul iaitu memasak ikan patin masak tempoyak.

"Argh!"Ain terjerit.
Asrul pantas berlari menuruni anak tangga.
Air!Basah!Air ketuban Ain pecah!!!!


Hospital.......

Kedengaran alunan azan dan iqamat dari mulut Asrul.Ain membuka matanya.Perutnya disentuh.Leper.
Menoleh ke arah Asrul.Baby.....
Tamat saja Asrul mengazankan bayinya,Asrul terus meluru ke arah Ain.
"Thank you so much!"ucap Asrul mencium dahi Ain.Bayi di hulurkan kepada Ain.
"Nak bagi nama apa?"soal Ain.
"Up to you,honey,"
Ain tergelak kecil seraya menjawab.
"Fatin Hanis Qalesya,"jawab Ain.
"Ni mesti sebab tadi masak ikan patin tak habiskan?"soal Asrul tergelak kecil.
"Betul!Betul!Betul!"sokong Ain.
"Fatin Hanis Qalesya,"sebut Asrul.Bayi itu seperti memahami dan tersenyum.


Tamat...

p/s:Sorry..Buat cerita ni agak rushing sikit..Beri komen ye...
posted by Penulisan2u @ 3:25 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
36 Comments:
  • At 20/9/09 1:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape runsing plak?
    besh2... siyes besh..
    wat lagi ek!!
    heee
    syila
    puyu2_1206@yahoo.com.my

     

  • At 20/9/09 7:04 PTG, Blogger iriz said…

    setuju dgn org atas...
    haha 2nd cmnt!

    gud job writer...:):):)
    siyes suke citer ni..
    *swit je..
    but len kli jgn rushing ek??
    hahaha:D

     

  • At 21/9/09 5:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Thanks for all the comment...
    Ingatkan tak ada orang yang suka cite nie....

    THanks again..
    p/s:InsyaAllah lain kali tak rushing...:)

     

  • At 23/9/09 10:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best but..ape kaitan name ank tu ngn msk ikn patin yg xsiap?betting jgk ke

     

  • At 23/9/09 7:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg best...

     

  • At 24/9/09 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Nama saintifik ikan patin ialah Pengasus sutchi..
    Klu ikan keli ialah Clarias sp...
    Sedap tu nama Clarias...

     

  • At 28/9/09 12:30 PTG, Blogger ~kiE~ said…

    nice story!

     

  • At 28/9/09 1:49 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    kelakar la..

     

  • At 29/9/09 4:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez! romantik plak tuu..hihihi bez..bez yer alam prkahwinan..OK la,smoga pnulis dpt hsilkn cite bez agii..
    ALL THE BEST TO YOU K..(ANNA)

     

  • At 30/9/09 6:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    er...anak dia pompuan kan...knp nk azankan pulak? iqamat jelah

     

  • At 30/9/09 9:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ringkas sangat.. hehe.. tapi best jugak

     

  • At 1/10/09 6:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    azankn bayi pmpuan??/

     

  • At 2/10/09 8:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku yang runsing ppikir sape lak kawan aku yg nak kawin ngan aku...
    ops..kalu kwn aku tu..xmo la kawin die..x sanggup aku even ktrg rapat dari kicik2..
    sory bro..huhu

    -miss_purple-

     

  • At 2/10/09 11:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    fatin kan bunyi die dekat same ngn patin..pasal tu kot kaitan name anak die...

     

  • At 3/10/09 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la.....wat la lg cerpen k....hope ur enjoy to create a good one

     

  • At 4/10/09 5:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suke ikan patin masak tempyak!!!rituh blik msia x smpt mkn...sob3...sedih2:((

     

  • At 6/10/09 4:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menurut ustaz yg mngajar saya,
    lebih baik azan dan iqamatkan bayi...
    tak kira jantina...

    penulis....:)

     

  • At 10/10/09 1:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    chomel tol cite niiiiiiii
    hehehehe
    A.1

     

  • At 15/10/09 12:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hmm cume x berapa jelas huraian setiap situasi..cepat sgt melompat dari satu peristiwa ke satu peristiwa..xsempat nak fhm..

    cthnye: tgh main chess tetiba dah nk kahwin

     

  • At 17/10/09 1:04 PTG, Anonymous Issabella Elaine said…

    The story is simple, but is still cute n adorable.. Welldone!! U make my day! Cheers..

     

  • At 20/10/09 1:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tul2 nape nk azankn lak klu anak 2 pompuan..
    sah mmg the writter tgh runsing mse tulis cerpen ni kn..
    hihi.. pe2 pn cite ni mmg best..
    sweet n romantik abis..
    bile la aku leh m'lalui saat2 bahgia di alam p'kawinan..
    too the writter all the best...

     

  • At 20/10/09 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    keep it up.. :)

     

  • At 20/10/09 7:39 PTG, Anonymous deli said…

    menarik...kira ok la ni, rushing pun menarik gak
    tempoyak sedap tp msk dgn ikan patin
    urmm...xske la...hahaha

     

  • At 20/10/09 10:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lar citer ni.
    romantik habis.
    tp cam tak phm ape kaitan nama ank ngan x smpt msk ikan 2?
    tp cam lwk lar kawin sbb klh maen chess.he3
    cmne pun good luck utk penulisan seterusnya.

     

  • At 26/10/09 9:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la jugak..walaupun pendk sgt.rs xpuas baca hehehe

     

  • At 4/11/09 2:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kan ke seronok kalo perkawinan sumenyew bahagia mcm tukan....
    swweeeet...............

     

  • At 7/11/09 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ak suke. . .
    2 writer, gud job. .

     

  • At 23/2/10 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ni...sweet sgat...ak leh tergelak...bg nma ank sma cam ikn patin..hahhaaa...pape pun,congrats to writer...kal jdikan novel ni msti best

     

  • At 3/5/10 8:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...tp xpuas lar....hehehe...wat lg yek??hehehe
    best la lau dpat suami manje cmtu...
    indahnyer dunia...
    hehehe...

     

  • At 15/6/10 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    azan di telinga sblah kanan
    iqamat di sblah kiri..
    boleh je utk dua2 jantina

     

  • At 4/8/10 11:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2...tp nape la pndek sgt..
    cpt smbungkn cite ni ye..hehe

     

  • At 17/12/10 8:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahhh!! suke3~~ cweet memOry..
    10 star i'll give 4 writer... uhuhuhe...
    wat byk2 ag cerpen bez2 tw...
    d samping m'bantu pembaca m'ilangkn kebOsanana...

     

  • At 31/12/10 10:22 PTG, Anonymous uni said…

    lawak lawak lawak pendek tapi padat...
    good jobs

     

  • At 26/6/11 1:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow best best!!!
    u r really unik la miss unik :)

     

  • At 19/10/11 9:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2... romantik!!!!

     

  • At 27/10/11 2:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Terbaekkk!!!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group