BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, September 21, 2009
Cerpen : Aku Dot Kamu
Nama Pena : Dahlia Zahra

Syamimi memerhatikan skrin telefon bimbit Sony Ericsson W595 miliknya. Ada mesej daripada Lukmanul Hakim, pelajar famous di sekolahnya. Hati Syamimi melonjak riang. Lelaki yang selama ini disukainya mula melayannya sebagai seorang teman. Dan mungkin tak lama lagi, dia akan digelar oleh para pelajar sekolahnya dengan gelaran gf Lukman. Syamimi senyum sendirian.
Dia membaca mesej yang dihantar Lukman sebentar tadi. ‘Mmmm…nanti kita jumpa kat depan sekolah. Dalam pukul 5 petang. Jumpa awak kat sana.’
Senyumannya semakin leber. Hatinya berbunga mekar. ‘Dia nak jumpa aku pukul 5?’ Dia berfikir sejenak. ‘Ala…ada problem. Macamlah umi dengan ayah kasi aku jumpa Lukman. Aku kena fikir alasan yang logik. Aku mesti fikir. Mesti!!’
Diam. Otaknya diperah. Memikirkan alasan yang munasabah. Tiba-tiba dia memetik jarinya.
"Yes!!! I got it. Hope umi dengan ayah percaya kat aku," akhirnya idea untuk kelentong datang juga. ‘Jangan kantoi sudah.’


Syamimi melihat jam tangannya. Sudah pukul 4 petang. ‘Baik aku pergi awal-awal. Biar umi dengan ayah tak syak apa-apa.’
Dia mengambil beg sisi Body Glovenya yang diletakkan di birai katil lalu melangkah keluar dari biliknya itu. Dia menuju ke ruang tamu. Kelihatan ayahnya sedang khusyuk membaca surat khabar Metro di sofa.
"Ayah," Syamimi memanggil ayahnya. Ayahnya masih membaca surat khabar itu. Dia membelek ke helaian sebelah.
"Ada apa Mimi?" ayahnya bersuara. Dia meneruskan bacaannya. Mimi mendekati ayahnya dan berdiri di hadapannya.
"Mimi nak pergi sekolah kejap. Ada study group dengan Ain dan Milah kat sana. Lepas tu, mungkin Mimi tidur kat rumah Ain malam ni. Itupun kalau ayah izinkan," Syamimi berlagak selamba walaupun dia berasa serba salah. Dia tidak mahu plannya rosak.
Ayahnya menutup surat khabar yang dibacanya lalu meletakkan di atas meja. Cermin matanya ditanggalkan. Dia memandang anak tunggalnya itu dari atas ke bawah. Simple. Dia mengenakan seluar jeans Levi’s biru dengan t-shirt berwarna pink yang tidak terlalu ketat dan tidak terlalu longgar. Tudung bawal pink yang dipakainya tampak sesuai dengan pakaian yang dipakainya.
Diam.
"Ok. Tapi dah tanya umi belum?" Syamimi sengih. "Belumlah tu," ayahnya menyambung. "Taka pa. Nanti ayah tolong cakapkan. Sekarang umi keluar beli barang kat Tesco. Jom. Ayah hantarkan."
Senyum. "Terima kasih, ayah."
Ayahnya bangun dari sofa dan melangkah keluar dari rumah selepas mengambil kunci kereta yang tergantung di dalam bekas kunci. Syamimi mengekori ayahnya dari belakang.



Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Dr Ismail begitu sunyi. Hari ini sememangnya hari cuti. Syamimi setia menunggu kehadiran Lukman di bus stop di hadapan sekolahnya itu.
"Mimi," Syamimi menoleh ke kiri, kemudian ke kanan. Kelihatan satu susuk tubuh yang sasa milik seorang pemuda yang memiliki raut wajah yang handsome sedang menuju ke arahnya.
"Lukman," Syamimi menyebut nama lelaki itu. Mereka berdua berusia 16 tahun. Sebaya. Syamimi menghadiahkan senyuman. Senyumannya dibalas.
Lukman mendekati Syamimi yang sedang berdiri di bus stop itu.
"Dah lama tunggu?"
Geleng.
"Taklah lama sangat. Dalam lebih kurang dua puluh minit macam tu," Syamimi bersuara. Baginya 20 minit bukanlah terlalu lama. Demi Lukman, dia sanggup. Lukman menguntumkan senyuman.
"Sorry sebab awak kena tunggu saya. Tadi ada problem sikit."
"Eh, tak apa. Saya tak kisah."
Angguk tanda faham.
"Jom kita pergi," Lukman mengajak. Ternyata Syamimi terkejut dengan ajakannya.
Diam.
"Pergi mana?"
Lukman sengih. "A place that I want you to have fun. Ok?" Syamimi diam seribu bahasa. Namun senyuman di bibirnya masih terukir.



Lukman menghentikan motosikal Suzukinya yang berwarna biru di hadapan sebuah rumah teres semi-D yang dicat dengan warna-warna yang ceria. Syamimi turun dari motosikal itu. Helmet yang dipakainya ditanggalkan.
Lukman mengambil helmet itu. Dia juga turun dari motosikalnya lalu menanggalkan helmet di kepalanya. Dia meletakkan kedua-dua helmet itu di atas seat motosikalnya.
"Ni rumah parents saya. Maksud I, ni rumah kedua dia orang. Jom masuk!" Lukman mengajak. Lock pagar dibuka. Lukman masuk sambil diekori Syamimi dari belakang.
Pintu rumah itu dibuka. "Jemput masuk. Buatlah macam rumah sendiri."
Syamimi duduk di atas sofa setelah dipersilakan. Matanya meliar memandang sekeliling ruang dalam rumah itu. Unik.
"I pergi buatkan air untuk U dulu. U duduk sini dulu ek?" Lukman berbicara dengan membahasakan dirinya I dan Syamimi U. ‘Oh no!! He called me U? Oh God, I’m going to faint!’
Lukman melangkah pergi ke dapur, meninggalkan Syamimi di sofa. Syamimi mengekorinya dengan anak matanya sehingga Lukman hilang dari pandangan. Dia tersenyum sendirian.
Telefon bimbitnya menjerit lagu Te Amo nyanyian Rihanna minta diangkat. Syamimi menjawab panggilan itu.
"Hello."



Lukman mencari sesuatu di dalam kabinet makanannya. "Mana pula pergi benda tu?" Lukman merungut. Tangan dan matanya masih aktif mencari barang yang dicarinya dalam kabinet itu.
"Hah!" dia senyum. "Finally."
Dia memegang benda itu. "Sorry, Mimi. Aku kena buat semua ni. Kalau tak aku tak mungkin dapat hidup. Aku betul-betul perlukan stok."
Perlahan-lahan dia memasukkan serbuk yang ada dalam paket yang dijumpainya tadi. Dia mengacau air teh O panas yang dibancuhnya dengan sudu. ‘You are in my trap now. Thanks for being with me and helping me, ‘darling’.’
‘Dumm girl!’ Lukman bermonolog lagi.



Kelihatan Syamimi sedang bercakap dengan seseorang di dalam telefon. Lukman menghampiri Syamimi sambil membawa secawan air teh O yang dibancuhnya tadi. Syamimi mematikan panggilan. Telefonnya dimasukkan ke dalam kocek seluarnya.
Lukman menghulurkan cawan itu. "This is your tea."
Senyum.
"Thanks," Syamimi menyambut huluran itu. Dia menghirup sedikit air teh O.
"Sedap. Pandai U bancuh air," sambung Syamimi. Lukman mengukir senyuman.
"It’s nothing,baby." Ternyata Syamimi terkejut dengan panggilan baby padanya. Dia menghirup sedikit lagi air teh O tersebut. Kemudian meletakkan cawan itu di atas meja di hadapannya.
‘Okey. Now what is happening here? Why is he romantically incline?’
"Am I a special person to you, Lukman?" Lukman memandang Syamimi dalam-dalam.
Diam.
"Yes, darling. You’re sure are special to me. I need you in my life. I really, really mean it," Lukman menjawab soalan itu. Dia memang sedang berbohong. Itu hanya lakonan semata-mata. Tidak mungkin dia menyukai Syamimi. Dia bukanlah taste Lukman.
Syamimi menguntumkan senyuman. Hatinya berbunga mekar mendengar luahan hati Lukman. Tiba-tiba Syamimi berasa sakit di kepalanya. Berdenyut. Dia tersandar lemah di sofa sambil tangannya memicit-micit kepalanya yang sakit. Lukman tersenyum di dalam hati.
‘Yes!!’ dia bermonolog. "Are you okey, Mimi?" dia berlagak seperti tidak tahu apa-apa.
Syamimi mengetap bibir. Kepalanya masih berdenyut. Sakit. Melihat Syamimi tidak ada jawapan, dia meneruskan plan yang dirancangnya.
"Jom. I bawa U ke bilik. U kena baring. Rehatkan diri U tu. Okey?"
Angguk tidak. Geleng pun tidak. Dia tidak mampu membantah.
Lukman memapah Syamimi menuju ke bilik utama dalam rumah itu. Syamimi akur. Syamimi didudukkan di birai katil. Tangannya memicit-micit kepalanya itu.
Lukman tersenyum nakal. Dia membuka t-shirt berbelang merah yang dipakainya.Dia kemudiannya mendekati tubuh Syamimi di birai katil. Tudung Syamimi perlahan-lahan dibuka. Syamimi langsung tidak membantah. Pandangannya mula kabur. Tubuhnya lemah. Tidak terdaya untuk menahan lagi kesakitannya itu. Dalam keadaan yang separuh sedar itu, dia dibaringkan oleh Lukman. Dia tidak mampu membantah. Setelah itu, dia akhirnya menutup mata akibat kesakitannya itu dan tidak menyedarkan diri.

Matahari mula memancarkan cahayanya di langit biru. Syamimi membuka matanya perlahan-lahan. Dia memegang kepalanya. Sudah kurang sakitnya. Dia menoleh ke kanan. Terkejut. Terus dia bangkit dari baringannya.
"Lukman!" Dia melihat dirinya dalam keadaan berselimut. Alangkah terkejutnya dia berada dalam keadaan yang separuh b****. Lukman terjaga dari tidurnya. Dia bangkit dari baringannya.
"U dan bangun?" dia menggesek-gesek matanya.
"Apa yang U dah buat kat I? Apa yang U dah buat?!" suaranya tinggi. Lukman memandang tepat pada wajah Syamimi.
"Please don’t get mad, darling," Lukman cuba memujuk Syamimi supaya bertenang. Syamimi bertambah berang dengan sikap Lukman yang berlagak tenang.
"What are you doing to me yesterday?! Answer me!"
Diam.
"You want to know?? I just have fun with you. That’s what I promise you yesterday," dia bercakap seolah-olah tidak bersalah. Bengang. Kecewa.
"Why are you doing that to me? Why, Lukman?" air matanya mulai menitis membasahi pipi. ‘Mahkota’nya telah hilang.
Lukman menelan liur. "You really want to know? I buat macam tu…….sebab……I…..need….." dia berhenti sebentar. Nafas ditarik dalam-dalam. "Drugs."
Syamimi membatu. Dia bertambah marah. "Go to hell with your drugs!! U memang binatang. U tak layak hidup kat bumi ni! U monster!"


Lukman mengingat kembali kata-kata ketua pengedar dadah, yang juga merupakan pelajar di sekolah yang sama, Ben.
"Okey. Macam ni!! Kalau kau tak boleh beli dadah dengan duit. It’s okey. Tapi dengan satu syarat."
"Apa dia?" Lukman bertanya.
"Kau nampak perempuan tu?" jari telunjuknya tepat-tepat menunjuk ke arah seorang pelajar perempuan yang bertudung. Ayu.
"Namanya Syamimi Suraya. Aku nak kau hilangkan dara dia," sambungnya. Lukman terdiam.
"What?! Are you nuts?! Gila! Aku tak nak buat benda macam tu," Lukman membantah.
"Terpulanglah kat kau, Man. Kalau kau tak buat, aku tak akan kasi stok yang kau nak tu kecuali kalau kau bayar dengan cash!!"
Diam. Lukman berfikir sejenak.
Dia mengangguk perlahan. "Fine. Aku setuju. Tapi kau kena tepati janji kau."
Ben mengangguk. "Don’t worry my friend. She’s the right one."
"Plan?"
Senyum.
"Kau kena ajak dia keluar. Then, kau bawa dia pergi rumah second parents kau tu. Nah! Kau ambil benda ni," Ben menyerahkan satu paket kepada Lukman. Lukman mengambil paket itu.
"Tu serbuk khayal. Kau letakkan dalam minuman dia. Gerenti dia akan lemah. Waktu tu kau ambil kesempatan tu."
Lukman diam seribu bahasa. Dia menelan liur.
"Macam mana aku nak ajak dia keluar? Macamlah dia nak."
Ben senyum. "Kau ambil nombor telefon dia ni. Kau contact dia. Lagipun kau jangan risau. Dia admire gila kat kau. Kerja senang je untuk kau ni."
Ben menyerahkan secebis kertas yang ditulis nombor telefon Syamimi. Lukman mengambil cebisan kertas itu dari tangan Ben.
"Kau ambil benda ni dulu sebagai pendahuluan. Lepas kau selesai buat kerja kau tu, aku kasi kau dua kali ganda dari ni," Ben menghulurkan satu bungkusan yang mengandungi 5 gram dadah kepada Lukman.
Senyum.
"Thanks, bro," Lukman menyambut huluran itu.



Syamimi melangkah masuk ke dalam rumahnya dengan hati yang berdebar. Risay jika umi dengan ayah tahu perkara yang sebenar.
"Mimi," namanya dipanggil. Langkahnya terhenti. Tidak mahu menoleh. Dia menundukkan wajahnya, memandang lantai. Dia tahu. Melalui suara ayahnya yang memanggilnya tadi, telah menunjukkan bahawa ayahnya sedang berada dalam kemarahan. ‘Jantungnya berdegup kencang.’
"Mimi? Pandang sini, nak. Umi dengan ayah nak cakap something kat Mimi," uminya bersuara dengan tenang. Syamimi masih menundukkan wajahnya. Tidak mampu untuk dia memandang wajah umi dengan ayah. Dia tahu bahawa dia telah menconteng arang ke muka kedua-dua orang tuanya itu.
"Mimi!" kali ini nada suara ayahnya meninggi. Syamimi membatukan diri. "I’m talking to you!!"
Tanpa menunggu lagi, dia segera mengangkat kaki dari situ menuju ke biliknya.
"Mimi!!" ayahnya memanggil lagi. Akan tetapi, dia hanya tidak mengendahkan panggilan ayahnya itu. Dia tahu, jika dia berterus terang, pasti ayahnya akan naik darah dan kemudian terkena serangan sakit jantung. Dia tidak mahu perkara itu terjadi. Dia tidak bersedia lagi kehilangan ayahnya yang tercinta. Dia mengaku. Semuanya salahnya. Dia kesal dengan kekhilafannya. Kakinya terus melangkah. Pandangannya langsung tidak dialihkan.
Pintu biliknya ditutup. Dia menghempas beg sandangnya ke atas katil. Dengan segera, dia menuju ke bilik airnya. Dia membuka air shower lalu memandikan dirinya. Air matanya mengalir bercampur dengan air shower.
"Aku benci kau! Binatang! Kejam! Aku benci kau, Lukman!" dia berteriak.



Pintu bilik Syamimi diketuk berulang-ulang kali. Kuat. Akan tetapi, tiada sebarang jawapan oleh Syamimi. Apatah lagi untuk membukanya. Umi mengetuk lagi. Sekali lagi tiada jawapan.
"Abang, kita buka guna kunci pendua, ya?" umi meminta izin suaminya untuk membuka pintu yang berkunci itu. Jelas sekali kerisauan di wajahnya.
Angguk.
Umi segera mengambil kunci pendua yang tergantung di dinding bersama dengan kunci-kunci yang lain lalu menuju semula ke bilik Syamimi. Tangannya pantas memasukkan kunci ke dalam lubang kunci di pintu bilik itu lalu memutarkannya. Pintu bilik akhirnya terbuka. Dengan segera tombol pintu dipulas.
"Mimi!" umi mendekati tubuhnya yang terbaring di atas lantai. Ayah turut mendekati tubuh Mimi. Kelihatan sebotol ubat pil di atas lantai dan beberapa pil yang bersepah di atas lantai di sekitar Mimi.Ayah mengambil botol itu.
Label di botol itu dibacanya dengan teliti. Pil tidur. ‘Berapa banyak Mimi ambil ubat tidur ni?’
Umi masih menggoncang tubuh Syamimi yang kaku di lantai. Nadinya masih berdenyut namun perlahan. Umi bertambah risau. Lagi-lagi melihat Syamimi yang masih terbaring kaku di atas lantai.



Ramai pesakit yang keluar masuk dari Hospital Pantai Cheras. Umi dan ayah masih setia menunggu di ruang menunggu sambil berdoa akan keselamatan Syamimi.
Seorang doktor muda keluar dari bilik rawatan kecemasan. Umi dan ayah bangun dari tempat duduk masing-masing, menuju ke arah doktor muda itu.
"Macam mana keadaan anak kami, doktor?" ayah bersuara. Umi menggenggam tangan ayah. Berdebar menantikan kata-kata doktor muda itu.
Doktor itu menarik nafas panjang. "Tuan, puan, Syamimi…" Hati mereka berdua semakin berdebar.
"…dapat kami selamatkan. Alhamdulillah," doktor itu menyambung bicara. Umi dan ayah menghela nafas lega sambil mengucapkan kesyukuran kepada ALLAH.
"Boleh kami lawat dia sekarang doktor?" umi bertanya. Doktor muda itu mengangguk sambil mengukir senyuman.
"Terima kasih, doktor," kali ini giliran ayah bersuara.
Senyum.


p/s : cerita ni saya sambung tak lama lagi. Enjoy baca cerita ni.
posted by Penulisan2u @ 5:44 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
45 Comments:
  • At 21/9/09 5:53 PTG, Blogger ardeela said…

    deela0308@gmail.com:

    next please..
    hehehe..
    best3

     

  • At 21/9/09 8:56 PTG, Blogger iriz said…

    best ouh..
    smbg cpt oke??
    asl ta trus wat nvel je??

    btw nice job! n
    keep it up!:)

     

  • At 22/9/09 2:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat sambung!
    gila best siot!

     

  • At 22/9/09 8:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    PE NI..BT CITER SPARUH2 PLAK. BRU JE TNGAH SYOK BCE. HUHUHU
    CPAT SMBNG EK

     

  • At 24/9/09 9:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x suke ar citer tergantung cam nie...
    x syok ar!!

     

  • At 28/9/09 6:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ciot..
    nga msyuk nie..
    ttibe stop..
    to be continued plak uh...
    haih!!!

    -natural-

     

  • At 28/9/09 7:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r citer nie....
    please cmbung....
    mmmmgggg best gilerrrr!!!!

     

  • At 28/9/09 9:34 PTG, Anonymous rara_kenanga said…

    best2..
    sila sambung yer...
    tq!!

     

  • At 30/9/09 12:12 PG, Anonymous nur kasih said…

    urmm,cite ni not bad..
    truskan.....

     

  • At 30/9/09 8:20 PTG, Blogger ~kiE~ said…

    nice

     

  • At 1/10/09 4:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laa..smbung pule..
    adehhh..cpt2!
    beshh~

     

  • At 1/10/09 9:50 PTG, Anonymous lol said…

    best

     

  • At 4/10/09 2:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xkn nie je.. mne sambungannye

     

  • At 7/10/09 12:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat2..
    x sbr nk tgu smbungannya..

    -Dzilda-

     

  • At 8/10/09 12:32 PG, Anonymous ainz said…

    PASTIKAN CITE lagi menarik k sebab firstly dah best dah !
    cepat lah smbgkan tak sabar!!!!
    ok bye

     

  • At 13/10/09 3:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boringgg!!!! next please

     

  • At 16/10/09 4:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung please...
    i'm begging you...

     

  • At 19/10/09 12:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala..cm sengal jer cte nie..klise la..nt mst lukman tu rase berslh..pastu berubah n nk bertanggungjwb kat mimi..
    pastu ben tu mst kes bls dendam sbb cinte kna tolak ngn mimi..

     

  • At 20/10/09 5:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    karat pe nh...

     

  • At 28/10/09 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lor...ada sambung lak ke....
    adehh...

     

  • At 1/11/09 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aper nie jiwang karat tul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 1/11/09 4:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bodoh btul sapa yg buat ni punya cerpen!!!!!!tak masyuk lngsng!!!!bangang!!!!idiot!!!

     

  • At 9/11/09 12:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kecoh plak org atas nie...
    ko jeles ke xdpt tulis cerpen...
    ade ah gak hasilnye..
    cube try tgk ko yg buat....
    kalo bagos sgt tu bleh ah ko ckp camtu....
    ni xmampu nak bli novel kat kedai...
    bace online tu kire besyukur ah...free jew...
    nak lebey2 plak....
    pegi dot ah ko....!!

     

  • At 11/11/09 12:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tau taper..ak rase ok da..ak t'ingin nk tau ending.
    helo bro, xsmtinye end mcm dlm pale ko 2..papetah..cm bgus je!
    ske2 ati je nk ktuk karya org.ko ley wat ke?
    p/s:cik pnulis abaikan kte2 org dengki tuh!

     

  • At 11/11/09 9:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pesal kecoh2 ni??
    gila babi!!
    nk tulis wk cra nk tulis........
    kutuk org len plak!!
    bodoh!!

     

  • At 11/11/09 9:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ssedap mulut je ckp org len xder
    duit!!!

    bodoh!!
    xmkn sayur!!
    benok!!

     

  • At 11/11/09 9:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    free??
    kos beli kom??
    bodoh!!!

     

  • At 11/11/09 9:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seko lg batu api!!!
    berok!!

     

  • At 12/11/09 11:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku no komen...
    tp nape aku rasa cam org tiga terakhir atas aku ni mcam org yang same je...
    ??????????
    terasa ke beb?
    hahahaha

     

  • At 12/11/09 11:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape x abis...???
    bnci arh.....
    wes,smbung blk kk...

     

  • At 12/11/09 11:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erk,betol ah..aku pun pasan gak..
    macam sama je bunyi ayat tiga makhluk tuhan tu,
    tapi aku xtau pulak berok pandai pakai pc ek,dah maju gupoyow berok2 zaman skrang ni ek..
    ha..kompim3 org yang sama..!
    cuba tgk dorang punya time..
    9:09
    9:10
    9:12
    waaaaa.......ada manusia yg memalukan diri sendiri kat sini....hahahahahahahahaha...
    xda org nak sokong ke bro?bro ke brok? maaflah..berok zaman skang kan dah MAJU..pandai pakai PC..

     

  • At 15/11/09 3:17 PTG, Anonymous Dahlia Zahra said…

    Hurrrmmm.....tak kisah la sape2 yang mengutuk tu. Redha je la. Anyway thanks sebab tunggu ntk sambungannya. Agak busy sejak kebelakangan ni dengan final exam. Sorry~

     

  • At 2/12/09 9:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm.. pe tajuknye yer?????? tuk smbungan cter ni....

    mikakudou@gmail.com

     

  • At 3/12/09 11:19 PTG, Blogger Aishah Shahrim said…

    still aku dot kamu. But bhgn 2. X kan tukar tajuk ni.

    -Dahlia Zahra-

     

  • At 14/12/09 11:32 PTG, Anonymous Syamimi said…

    kenapa ramai org yg minat cite ni?
    huh,nme aku jgk jadi mangsa..
    haha..
    by the way,bagus cerpen ni..

     

  • At 14/12/09 11:33 PTG, Anonymous Syamimi said…

    kenapa ramai org yg minat cite ni?
    huh,nme aku jgk jadi mangsa..
    haha..
    by the way,bagus cerpen ni..

     

  • At 10/5/10 1:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la kene tunggu kesinambungannya kew? laaaaa.... baru nak rasa seronok. tak pew la janji dapat baca episod di. tak sabar la rasanya.... bagus!!!!

     

  • At 8/7/10 1:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni ok je..jgn peduli ape yg org ckp..yg penting try wt yg terbaik...jdkn ianya sbgai 1 semangat untuk b'karya lg..gdluck!!!!-mi-

     

  • At 12/7/10 1:13 PTG, Blogger xzNie said…

    Salam, penulis aku dot kamu...

    sambungan nye dah keluar ke?dah lame sgt menanti..:P

     

  • At 17/9/10 11:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak smbgannya.....bowink lah....

     

  • At 23/11/10 2:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila sambgan nak kluar...tak sabar nie....

     

  • At 5/3/11 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bile nk smbng lek?Sal x trs smbng jer!haish!x sbr r nk tnggu ...
    Sdh cite nie ...Gud!

     

  • At 4/4/11 2:49 PTG, Blogger Chenta said…

    tgh syok2 bc bley plak bsambung!!
    alala,,
    potong line la plak!!
    by d way,doktor muda 2 laki ke gurl??
    hehehe..
    mana la tau kn...........><

     

  • At 29/10/11 1:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mane sambungan nye lagi ?? =_='

     

  • At 26/7/12 8:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mna smbungn nye.....

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group