BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Ogos 12, 2009
Novel : Sesucinya cintamu 7
Nama Pena : ikmal zurin

Jam loceng sudah melalak di keheningan pagi.Pantas tangan Ain menutup penggera tersebut.Dia menggeliatkan badannya dan bingkas bangun dari katil.Dia menebarkan selimut lalu dilipat seperti dalam keadaan biasanya.Ain mencapai tuala dan mengatur langkah ke tandas.Setelah selesai mandi dia mengejarkan solat Subuh.Perutnya berbunyi minta diisi.Ain membuka daun pintu dan menjengahkan kepalanya keluar.Mencari-cari kelibat Ammar.Tiada.Lega.Kakinya melangkah menuju ke dapur.Rupa-rupanya Ammar sedang lena dibuai mimpi di atas sofa.Nyenyak sungguh nampaknya.Ammar hanya mengenakan boxers dan singlet putih.Ain meneruskan hajatnya untuk ke dapur.Terpaku dibuatnya apabila melihat betapa berseleraknya dapur itu.Baru sahaja hari itu dia bersihkan.Kini berselerak balik?Dia hanya beristighfar.Apa lagi proses membersih dimulakan.Setelah hampir setengah jam ruang dapur itu kelihatan bersih dan teratur.Senang hati dibuatnya.Sarapan pagi pula.Roti bakar,baked beans,scrambled eggs dan kopi serta teh.Dia bukannya tahu apa yang lelaki itu suka minum apa.Lebih baik dia sediakan kedua-duanya.Aroma roti bakar menusuk ke hidung Ammar.Perlahan-lahan dia membuka matanya.Dia mengatur langkah ke dapur.Dia menuju ke meja makan dan mencapai roti bakar lalu digigitnya.乃ak tahu pulak saya yang perkahwinan kita ni pakej dengan sarapan.粘indir Ammar.粘aya hanya menjalankan tanggungjawab saya sebagai seorang isteri.Takkanlah selama setahun ni saya nak tanggung dosa kot?尿mmar sepertinya tidak berminat hendak mendengar bebelan Ain itu.Dia lebih senang menikmati roti bakarnya itu.年anti awak tandatangan kontrak perkahwinan kita tu.Saya letak dekat atas meja dekat depan.廼jar Ammar lalu menghirup kopi yang dituangnya.Tahulah Ain bahawa Ammar tidak menyukai teh.葱ontrak?Saya ingatkan tak ada black and white.Ingatkan atas dasar perjanjian mulut je.葱ata Ain sambil membetulkan duduknya.熱estilah kena ada black and white.Yelah manalah tahu nanti awak jatuh hati dekat saya lepas tu tak nak bercerai dengan saya.Kalau saya tak buat black and white habislah masuk dalam perangkap awak.Tak hingin saya hidup selama-lamanya dengan awak!廼jar Ammar diiringi tawa.禰ei awak ingat saya nak ke hidup dengan awak?!Dahlah pengotor!尿in bingkas bangun dan membawa pinggannya ke singki.粘aya pengotor awak susah apa?Awak tu dahlah lembab!Ada ke kahwin kontrak tak guna black and white?Bodoh tahu tak?!乃engking Ammar.Panas sahaja telinga Ain mendengarnya.悩ou shut up!粘eperti api ditambah kerosene mereka bergaduh.悩ou shut up!Dahlah suka membebel.Pekak telinga saya dengar awak membebel setiap hari!年afas Ain turun naik.Dia cepat-cepat beristighfar dan melangkah keluar dari rumah itu.Malas dia hendak melawan kata-kata Ammar.Buat sakit hati adalah.

Kereta suzuki swifts menyusur masuk ke kawasan parkir di hadapan kedai Craft Design.Ain termenung seketika di dalam kereta.Hatinya dihimpit rasa kesal kerana bersetuju menerima lelaki itu sebagai suaminya.Baru seminggu mereka menikah seperti beribu tahun lamanya.Sudahlah lelaki itu berperangai buruk.Mungkin ini dugaan yang Tuhan berikan kepadanya.坦edha sahajalah Ain.単ujuk hatinya sendiri.Dia keluar dari perut kereta dan melangkah masuk ke kedainya.熱orning Mrs.Qusyairi!粘apa Sofia.Membutang mata Ain.妊on稚 called me 閃rs.Qusyairi!I hate it okey?!Do you cleared with that?乃ersentap Sofia dibuatnya.Tidak pernah dia melihat majikannya sebegitu.熱aafkan saya Puan Ain.尿in menarik nafas dalam.年o it is not your fault.Saya bad mood sikit.By the way hari ni saya ada apa-apa temujanji dengan pelanggan tak?粘ofia membelek-belek buka notanya.尿da dengan Puan Kaisara pukul 2 petang nanti.廼jar Sofia.韮atalkan temujanji tu.Tetapkan hari lain.Thanks.粘ofia mengangguk-anggukkan kepalanya sambil menulis sesuatu di atas buku notanya itu.Ain berlalu pergi sementara matanya menjelajah mencari Ashraf.禰ai boss!Apa khabar pengantin baru?乃erkejut dibuatnya Ain.葱au kan!Aku cekik kang baru tahu!Terkejut aku.尿in mengurut dadanya beberapa kali.Ashraf hanya ketawa kecil.年ah ni hasil kerja aku.Kau check la.Kalau ada apa-apa tak kena cakap dekat aku.尿shraf menghulurkan kertas kerjanya.Setiap hasil kerjanya wajib dia menyerahkan kepada Ain untuk diperiksa.Bukan dia tidak tahu rakannya itu garang macam harimau.念key.Dah pergi buat kerja.Tak payah tercegat dekat sini lagi.尿shraf mengangkat tangannya membuat tabik.韮aik boss!Saya menjalankan perintah!葱emudian dia melangkah ke mejanya seperti orang berkawat.Ain tergelak dengan telatah Ashraf,namun tidak mampu untuk melupuskan masalahnya itu.

適au dah ubah fikiran belum nak betting tuh?乃anya Danial.尿ku rasa aku tetap dengan keputusan akulah.Dia tu perangai macam sial tahu tak?!Tak hingin aku nak tidur dengan dia!尿mmar menggeleng-gelengkan kepalanya.尿ik?Macam tu pulak?10K weyh?妊anial cuba memancing lagi.年o!尿mmar tetap dengan pendiriannya.Danial mencari akal untuk meruntuhkan pendirian lelaki itu.念key kalau kau tak nak aku akan kecoh yang kau dengan isteri kau tu kena kahwin paksa.It will be hottest story bro!尿mmar menelan air liurnya.Dia sedar dia sudah terperangkap.認ine!Aku terima cabaran kau.Tapi aku nak tempoh masa selama kami kahwin.5 bulan terlampau pendek.葱alaulah mereka bukan bercakap di telefon sudah lama penumbuk sulung Ammar sudah berada di perut Danial.韮agus!Okey ikut suka hati kau nak ambil masa berapa lama.Tapi ingat kalau kau tak berjaya bini kau punya takhta aku punya!Kau faham?禰ati Danial mengelonjak gembira.Dia yakin Ammar tidak akan berjaya.Maknanya dialah yang berjaya!Dia ketawa girang.

Ain melangkah masuk ke dalam rumah.Badannya terasa letih sekali.Banyak benar kerjanya hari ini.Mana tidaknya sudah lama dia meninggalkan kerjanya itu.粘iap cepat!Ibu suruh pergi rumah makan malam.Bawak baju.Mungkin kita tidur sana.韮aru sahaja Ain ingin melepaskan penatnya tetapi dia disuruh bersiap pula untuk ke rumah mak mentuanya.葱alau saya tak pergi tak boleh ke?Letihlah.尿in mencuba nasib.濡ila betullah awak ni!Boleh tak cuba dengar cakap saya?Dan tolong jangan nak menyusahkan orang lain untuk kepentingan diri sendiri!熱arah Ammar.Dia menghumban bajunya ke dalam beg dengan ganas!Ain terpaksa akur.Apa yang boleh dia buat hanyalah bersabar.

滴ah!Ibu pengantin baru dah sampai dah ni!猫aung Aizat.妊ah sampai?Suruhlah diaorang masuk!寧erit Datin Maisarah.熱asuklah.寧empu Aizat diiringi senyuman meleret.寧om makan.Semua dah tunggu dekat meja makan.Hari ni ibu masak lauk kegemaran Ammar.Ikan masak sambal.乃eruja benar Datin Maisarah.尿in mari.Ibu tak tahu Ain suka makan apa.Harap-harapnya ada makanan kegemeran Ain dekat atas meja ni.尿in melihat kesemua lauk itu.尿in tak kesah ibu.Semua benda Ain makan.Jangan risau.廼jar Ain menyedapkann hati ibu mentuanya.捻adanlah badan tu gemuk.葱utuk Ammar dalam nada perlahan.Ain melihat tubuhnya.Benarkah dia gemuk?Setahunya berat badannya stabil dengan tingginya.猫ah termenung apa lagi dekat situ.Duduklah.乃egur Amyza.Ain mengukir senyuman.Setelah enak menjamu selera,mereka sekeluarga berbual-bual kosong.Ain terasa dirinya sungguh asing di situ.Sepertinya tiada ruang untuknya di situ.葱ak Ain?Kenapa senyap je dari tadi?Ceritalah something.Ceritalah macamana bulan madu dengan abang Ammar.尿in menelan air liur.Matanya memandang ke arah Ammar.Dia melihat Ammar tersenyum.Sinis sekali.Berapi-api hatinya.忍rm...Biasa je.Best lah jugak.祢tu sahaja yang mampu dia ucapkan.念h.Lagi satu kak Ain cepat-cepatlah mengandung ya?Aisyah tak sabar-sabar nak timbang anak buah dari korang dua.粘ekali lagi Ain terkena.韮etul cakap Aisyah tu.Kalau boleh ibu nak korang dua ni ada anak dalam tempoh setahun ni.Kalau tak,tiada harta ibu kepada kamu Ammar.尿mmar menghela nafas berat.Dia tahu pasti topik ni yang akan dibincangkannya.祢bu,kami tak nak anak dalam tempoh terdekat ni.Bagilah tempoh lama sikit.Lagipun kami sibuk dengan kerja masing-masing.尿in menoleh ke arah Ammar.Pandai benar lelaki itu mencipta alasan.乃ak ada.Ibu nak cucu dari kamu.Kamu faham tak Ammar?Sudah tak alasan lain.尿mmar dan Ain berpandangan seketika.Apa yang harus mereka lakukan?
Ammar mencapai bantal lalu diletaknya di lantai.Tidak mahu dia tidur di sebelelah isterinya itu.Ain baru sahaja usai menyelesaikan solat.Dia melipat telekung dan sejadah lalu di sidai di tempat asalnya.Ain menuju ke meja solek.Dia menyisir rambutnya kemudian menyapu lotion ke seluruh lengannya lalu ke kakinya.Sesekali Ammar mencuri-curi pandang ke arah Ain.Rambut perempuan itu melepasi paras bahu.Rambutnya di hujung sedikit berombak menampakan kejelitaan mukannya.Secara tidak sengaja Ammar memuji wanita itu.Ain kemudiannya memanjat katil lalu menutup lampu meja di sisinya.尿in?粘uara Ammar kedengaran.悩a?猫ambat-lambat dia menjawab.熱acamana kita nak buat?粘oalan itu membuatkan dahi Ain berkerut.韮uat apa?葱edengaran keluhan daripada Ammar.粘aya nakkan harta tu..Jadi..尿mmar tidak meneruskan katanya.乃idak Ammar!Kita dah ada perjanjian.Saya dah pun tandatangan perjanjian tu.Awak tak boleh nak suka-suka hati nak ubah.Awak boleh dapat juga harta tu kalau awak kahwin dengan wanita lain nanti.熱arah Ain.乃api..尿mmar masih tidak mahu mengalah.粘udah Ammar!Saya tak nak awak bangkitkan lagi isu ini.Ini bukan masalah saya.Ini masalah awak.Jadi awak tanggung sendiri.尿mmar terpaksa mengalah pada akhirnya.Semakin geram dia kepada wanita itu.

Ketukan di pintu membuatkan Ain terkejut.韮reakfast!粘uara wanita kedengaran dari luar.Itu pasti orang gaji rumah ini.Jika dia tahu nahas.Pasti dia akan memberitahu kepada majikannya.Tidak!Macamana dia hendak lakukannya?Habislah mereka jika perkara ini sampai ke telinga Datin Maisarah.Ain memanggil Ammar berulang kali.Tetapi malangnya Ammar masih belum sedar dari tidurnya.Ain mengambil langkah drastik dengan mencampakkan bantal kepada Ammar.埜hat?乃ersentap Ammar yang sedang dilulit mimpi sebentar tadi.乃u bibik hantar breakfast!尿mmar segera memanjat katil dan memeluk Ain dari belakang.Tindakan itu membuatkan hati Ain berdebar.熱asuk bik!猫aung Ammar.Bauan maskulin lelaki itu membuatkan hati Ain bergelojak.Dia sedaya upaya tidak mempamerkan kegelisahannya itu.年i puan suruh saya hantar ke bilik.Mau saya letak di mana?乃anya wanita yang separuh abad itu.猫etak dekat atas meja.Terima kasih ya bik?埜anita itu menangguk dan meletakkan dulang yang berisi roti,jem strawberi dan peaunut butter serta satu cawan teh dan kopi.Dia kemudiannya berlalu pergi dan menutup kembali pintu.Ammar menghidu keharuman rambut isterinya.Hatinya gentar.Segera dia melepaskan pelukannya tadi dan bangun dari katil itu.Dia mencapai tuala dan melangkah ke bilik air.Ain pula masih terpaku di atas katil.Dia merasa hairan dengan perasaannya tadi.Kenapa dia perlu berperasaan sebegitu sedangkan dia membenci lelaki itu?
posted by Penulisan2u @ 5:01 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
7 Comments:
  • At 12/8/09 8:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog x?

     

  • At 12/8/09 11:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita dh best npe ade tulisan cina....jd menyampah lak nk baca

     

  • At 12/8/09 12:26 PTG, Blogger miz ruha said…

    xde blog ker...??

    ak suke bce cite ni...

    tp tetibe n3 ni ade tulisan cina...

    tp still bce gak...

    lg satu, bleh x jarak kn skit...

    nmpk serabut n pening ble bce...

     

  • At 12/8/09 4:31 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    besh2..
    btol2 sokong..
    wat line lain la kalo ade perbualan..
    huhu..
    susa nk bce..
    ade blog..?

     

  • At 12/8/09 11:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog tak..... pls nak baca cepat....pls pls plss....

     

  • At 15/8/09 12:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni. x de blog ke? pls.....

     

  • At 15/8/09 9:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lepas nie sya x an antar lgi citer sya dkt sini
    sya akan update dkt blog sya di http://zurinwhale.blogspot.com
    harap maklum
    p/s:sila berikan komen anda di blog saya yer.x kesah r baek ke buruk.terima seadanya.salam.thanx.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group