BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 14, 2009
Novel : My Witch Is Angel 5
Nama Pena : OkiE

Spell 5: The Mask


"Who’s The Mask anyway?" Soal Lady Yuna sambil meletak kasar surat khabar yang dibacanya tadi.Laporan di dalam kahbar itu membuatkan tidak puas hati.


The Mask,penaraju Infinity Enterprise semakin berjaya.



"Easy Yuna..Zero pilih dia sebab dia percayakan The Mask,so kita pun harus percaya pada Zero." Jawab Tuan Albumin bersahaja.Teh dicawan antik itu dihirup perlahan.


"Al?Al tak takutkah suatu hari nanti The Mask tu akan rampas syarikat kita?Dia pun ada share kat syarikat tu tau?"


"Then Zero will be punish," Jawab Tuan Albumin lagi sambil menuju ke meja kerjannya.


"Zero will be punish?Isn’t The Mask should be punish?" Soal Lady Yuna seakan terkejut.


"Kalau The Mask rampas syarikat tu,ini bermakan Zero yang menanggung masalah tu sebab dia percayakan orang luar.Tapi..Zero bukan orang sembarangan.He’s a genius,dia tidak mudah percaya pada siapa-siapa.So,kalau dia dah letakkan

tanggungjawabnya pada The Mask ni bermakna orang itu boleh dipercayai sepenuhnya,"


"Tapi…"


"My Lady..don’t worry.Percaya dengannya," Pintas Tuan Albumin.Lady Yuna mengangguk perlahan.Tapi dalam hati dia masih ragu-ragu.Sukar baginya untuk percaya pada orang yang tidak pernah tunjukkan muka pada khalayak ramai.


Tidak lama dulu,dia pernah bertentang mata dengan The Mask pada hari perasmian,tapi mata itu seakan menunjukkan kesedihan dan keperitan yang terpendam.Lady Yuna ingin menegurnya tapi sekelip mata,The Mask hilang dalam kesesakan orang ramai.


Pandangan mata Tuan Albumin beralih pada sebuah frame gambar di mana itu adalah gambar mereka sekeluarga.Lady Yuna sedang duduk disebuah kerusi manakala Tuan

Albumin berdiri di belakangnya bersama dua orang budak lelaki,dikiri dan kanannya.


Gambar budak lelaki yang ada disebelah kanannya diusap lembut.Kalau saja kau masih ada,Zero takkan terseksa begini sampai sekarang.


*******


Ring!Ring!


Bunyi deringan telefon bimbit mengejutkan Moon.Nama Zero tertera di screen telefon bimbitnya.Apalah makhluk asing ni nak lagi…


"Hello!" Jawab Moon keras.Zero yang memang tahu bahawa Moon akan menyinga dia sedia menjarakkan telefon bimbit dari telinganya.


"Jangan lupa beli bahan untuk malam ni,ya?" Pesan Zero.Apa kena pula dengan mamat ni..lupa ingatan apa??


"Ya!kau kan dah bagitau aku sebelum kau keluar rumah?"


"Oh...yakah?Okeylah kalau macam tu..thanks and be careful," Klik!Talian dimatikan tanpa sempat Moon menjawab.Apalah makhluk asing ni…


Moon pun menyambung perjalannya menuju ke OneBorneo,shoping kompleks terbesar di Logenberry.Setelah selesai membeli-belah Moon menuju pula kesatu café untuk menghilangkan kekeringan yang mencengkam tekaknya.Cafe iru diberi nama

Sparkling Café,di mana dia dan kakaknya sering berkunjung sebelum menghilang.


Tiba-tiba Moon ternampak Mine di café tersebut sedang bertelefon dan wajahnya bertukat cemas tiba-tiba.Baru saja Moon hendak melangkah masuk,Mine sudah bergegas keluar sehinggakan terlupa bukunya yang ada diatas meja.


Moon masuk ke café itu dan memungut buku coklet yang seakan dairy.Buku itu dimasukkan ke dalam begnya.Selesai saja membasahkan tekak Moon mengambil keputusan untuk balik ke banglo Zero sebelum matahari terbenam.


Selesai saja mengemas dapur dan memasukkan bahan-bahan yang sepatutnya dalam peti sejuk Moon pun beredar.Tapi sebelum beredar dia sempat memberikan nota buat Zero dan melekatkannya dipeti sejuk.


Petang yang indah itu memyebabkan Moon teringin untuk berjalan kaki balik kerumahnya sendiri.Moon hanya menumpang teksi memandangkan uncle Adin berada bersama ibunya menghadiri kempen.Turun saja diperhentian,Moon memulakan perjalannya.Tetapi suasan itu tidaklah seindah pemandangan matahari terbenam,kerana dalam perjalan itu dia terserempak dengan samseng jalanan yang sememangnya menganggu ketenteraman awam.Namun,bukan dia yang menjadi mangsa petang itu tapi seorang gadis yang putih,dalam gaun putih.Cantik bak bunga lily putih.


Aku tak salahkan samseng-samseng itu sebab pemakaian gadis itu terlalu menonjol bagi samseng-samseng tersebut.Tapi,yang aku tak suka ni..kenapa depan rumah aku pula?


"Stop it!"Jangan kacau saya!" Marah gadis itu sambil menapis segala tangan yang ingin menyentuh pipinya.


"Alah..kau jalan kat sini pun sebab nak minta perhatian kami,kan?so,janganlah pura-pura menolak pula," Kata Donny,ketua samseng jalanan.Kata-katanya disambut dengan tawa yang nyaring dari kawan-kawannya.


"Yalah..lagipun,kecantikan kau ni untuk kami-kami.Body kau mantap!" Jawab salah seorang dari mereka.


PANG! Satu tamparan hinggap di pipi lelaki tersebut.Lelaki-lelaki itu terkesimah.


"Berani kau tampar aku,huh??!"Marah lelaki itu seakan lembu jantan mukanya.Lelaki itu mengengam bahu gadis itu dan menghayun tangan.


"Hei!" Jerit Moon dari belakang.Hayunan tangan lelaki itu terhenti.Mereka semua menoleh ke belakang,kelihatan Moon berjalan menghampiri mereka semua.


"Kau ni siapa pula?" Soal Donny.


"Nobody," Jawab Moon selamba.Dengan tenangnya dia melintasi samseng-samseng itu untuk mendekati gadis putih itu.


"Hei perempuan!Kau taktaukah kami ni siapa?" Soal Donny lagi.

"Taktau pula..tapi aku rasa aku pernah dengar somewhere."


"Kalau gitu kau akan kenal kami dengan lebih dekat lagi," Serta-merta samseng-samseng itu mengelilingi Moon.Gadis putih itu memaut baju Moon dari belakang.Takut.


"Aku bagi korang amaran,sebelum keluarga kamu terpaksa bayar bil hospital,lebih baik korang pergi dari sini." Suara Moon sudah mulai serius.Ketawa samseng-samseng itu serta merta bergema mengisi ruang kesepian kawasan itu.Donny mendekati Moon.


"Apa kau boleh buat,huh?Kau cuma perempuan tau..lebih baik kau berseronok dengan kami..perempuan jalang.." Bisik Donny di telinga Moon.


"What did you just say??!" Soal Moon dalam nada keras.Serta merta awan gelap berarak ke atas mereka,menutupi cahaya oren matahari senja.Pandangan matanya sudah berubah,aura kematian dirasai di setiap sudut.Kata-kata Donny cukup membangkitkan kemarahan Moon.


Dengan tindakan yang tidak dijangka,Moon melompat sambil menyepak kepala Donny.Donny terpelanting dan badannya terhempap ke tembok rumah banglo Moon.Kawan-kawan Donny tergamam dengan mulut ternganga.


Tapi oleh kerana samseng-samseng itu merasa maruah mereka tercalar,mereka terus menyerang Moon.Tidak lagi mengambil kira musuh mereka lelaki ataupun perempuan.Nasib baik Moon telah menguasai segala ilmu taekwando,ju-jitsu dan karate dulu.Dengan senang Moon menumpaskan mereka.


Samseng-samseng itu terbaring diatas jalan sambil menahan dan mengerang kesakitan.Setelah itu,awan gelap yang menyelubungi langit oren beransur hilang,ini bermakna kemarahan Moon pun turut reda.Moon mendekati Donny dan duduk mencangkung dihadapan Donny.


"Dengar sini,kalau aku nampak muka korang di depan rumah aku lagi..aku takkan teragak-agak untuk menghabiskan kamu,faham?" Soal Moon.Gadis putih yang sedari tadi tidak habis-habis diberi kejutan turut merasa takut.Takut kepada Moon apatah lagi setelah dia melihat apa yang Moon boleh lakukan.Donny dan kawan-kawannya mengangguk faham lalu bangkit dan segera beredar.


Moon pun bangkit sambil melihat bayang samseng itu menghilang.Satu keluhan berat lahir dibibir Moon.


"I did it again!" Kata Moon.Dia sudah berjanji tidak ingin melakukan itu tapi dia sendiri tidak dapat mengawal dirinya tadi.Moon berpaling melihat keadaan gadis putih itu namun alangkah terkejutnya dia apabila gadis itu sudah lenyap.Seluruh kawasan itu dikerling tapi bayangnya juga tidak kelihatan.


"Misterious girl," Hanya itu yang mampu Moon jelaskan tentang gadis tersebut.Moon pun masuk ke dalam banglonya.Terasa perutnya kosong setelah melakukan aksi-aksi yang sudah tidak lama dilakukan.


******


P/S: aku tak dapat jadi maid kau esok.I need to meet someone.

-Moon-


"Siapa pula "someone’ Moon ni?" Soal Zero setelah mendapat pesanan

Moon.Wajahnya berkerut.Dia ingin tahu siapa yang Moon bakal jumpa.Mungkin aku tak patut tahu siapa someone Moon tapi aku dapat rasakan sesuatu yang buruk.


Dengan langkah yang cepat,Zero mendaki tangga dan menuju ke biliknya..Handphone yang ada di atas meja dicapai lalu mendail nombor seseorang.


"Hello,Master?" Suara garau seseorang kedengaran di corong telefon.


"Can you help me..again?"


"Yes Master.What can I do for you?"



****


"Hantar Moon kat café,ya?" Kata Moon sambil menutup pintu kereta.Uncle Adin mengangguk faham.


"Moon?" Panggil Uncle Adin pula.


"Emm.."


"Moon ada bercakap dengan Puan Saphiera?"


"Nope!" Jawab Moon pantas.Uncle Adin tidak lagi bertanya.Faham akan nada jawapan Moon.


Setelah sampai di tempat tujuan,Moon pun turun dari kereta.Kemudian masuk kedalam Sparkling Cafe.


Disatu sudut yang lain...


"Master,orang yang Moon jumpa itu adalah seorang lelaki.But nothing to be worry about.He’s to old to Moon,"


"Okey...but keep tracking her,"


"Understood!" Klik!Talian dimatikan.

Jam sudah menunjukkan pukul 3.40pm,ini bermakana sudah 2 jam 20 minit lelaki itu menunggu perbualan Moon dan lelaki separuh abad itu habis.Tidak lama selepas itu,Moon dan lelaki itu berdiri dan saling bersalaman.Mereka pun beriringan keluar dan bersama-sama masuk ke perut kereta.


"Terima kasih.Moon akan jaga rantai ni baik-baik," Kata Moon sambil menggenggam kemas rantai cristal berwarna biru itu.


"Itu adalah pemberian Hanna Ishara dan uncle tau dia ingin Moon menyimpannya,"

Jawab Mr. Tam sambil menghidupkan engin kereta dan keluar dari pekarangan Sparkling Café.


"Sudah 7 tahun rantai ini ada pada uncle,kenapa perlu tunggu hari ini baru beri pada Moon?"


"Sebab itu kemahuan Hanna,"


"Sudah 8 tahun berlalu,dan selama itu juga dia menghilangkan diri.Semua usaha papa mencari kakak hanyalah sia-sia.Kenapa dia terus menghilang?"


"Jangan cakap begitu Moon.Kita tak boleh hilang harapan.Mungkin diluar sana,dia masih menunggu kita,"


"Kenapa dia perlu menunggu sedangkan kita menantinya?Kalau betul dai ada di luar sana,dia seharusnya pulang." Suara Moon sudah mulai sebak.Setiap kali memikirkan kakaknya,setiap kali itu juga hati Moon menjadi lemah..


"Kita mesti percaya.Kalau kita percaya pada sesuatu sudah pasti ia akan pulang pada kita,Moon."


"Aku percaya..tapi pernahkan dia percaya seperti mana kita percaya?" Kata Moon.Sedaya-upaya air matanya ditahan.Rantai itu ditenung lagi.Kalau saja rantai itu boleh menunjukkan keberadaan kakaknya,sudah pasti Moon dapat berjumpa dengan kakaknya.Tapi,itu takkan berlaku didunai realiti.


"Moon,pegang!!" Jerit Mr.Tam sambil menekan brek dengan mengejut,membuatkan Moon terdorong kedepan dengan kasar.Sebuah Van hitam tiba-tiba muncul di hadapan kereta mereka.Pada masa yang sama,lelaki yang ditugaskan untuk mengekori Moon segera menghubungi Zero untuk melaporkan kejadian itu.


Moon dan Mr. Tam sama-sama keluar dari kereta.Belum sempat Mr. Tam bersuara kedua-dua mereka ditembak dengan jarum penidur melalui jendela kereta yang terbuka separuh.Moon dan Mr.Tam serentak rebah ke tanah.


*******************************************************************
posted by Penulisan2u @ 5:45 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
8 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group