BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Ogos 24, 2009
Novel : Kahwin Wasiat 4
Nama Pena : serra

Bab4
"dinie,kau balik la dulu aku ada hal jap lepas ni"ujarku pada Dinie.

"ha? Kau ada hal apa pula ni? Emm tak pe la aku balik dulu ya .kejap lagi aku kena jumpa afiq .kang marah pulak mamat tu.okay bye! Apa-apa call je aku"kata Dinie kemudian menyalam rakannya dan berjalan kearah kereta myvi miliknya.

"alright! Kau pun drive elok-elok sikit"ujarku.
Selepas dinie pergi.aku menunggu Rayyan di pintu masuk universiti.Setelah setengah jam berlalu Rayyan masih lagi tidak kelihatan.tidak lama kemudian sebuah kereta porshe berwarna putih susu berhenti dihadapan ku.tingkap diturunkan.jelas ku nampak wajah Rayyan yang memakai cermin mata hitam.

"evening sarah! Come!"kata rayyan sambil membuka pintu dari dalam.aku teragak-agak untuk masuk.

"masuk la.jangan malu-malu"kata Rayyan lagi sambil tersengih.
Perlahan-lahan aku melangkah masuk ke dalam kereta.rayyan terseyum puas.
Terus rayyan memandu laju menyusuru lebuhraya.
Aku hanya membisu seribu bahasa.sambil mendengar siaran radio flyfm kegemaranku.Rayyan pula hanya memandu kadang-kadang tu dia mengikuti lagu –lagu barat yang terbaru,benyanyi-nyanyi kecil.

"sorry saya lambat tadi.ada client nak jumpa"kata Rayyan sambil menyisir rambutnya.kacaknya! jantung ku mula berdegup-degup kencang.fuh! client ke perempuan hari tu? Dia ni memang bagi alasan yang sama ke? Kejap-kejap client.cakap je l a yang kau ni jumpe buah hati ke apa ke.

"emm that's okay"ujarku lembut.

Sedari tadi baru ke teringat kemana agaknya rayyan ni nak bawa


aku.
"err.. boleh saya tanya sesuatu?"soal ku ketar.
"boleh... apa dia sayang?"kata rayyan lembut sambil tersenyum menyerlahkan lagi kedua belah lesung pipitnya.

"awak nak bawa saya ke mana ni?" soal aku.

"saya nak bawa awak ke hotel "kata Rayyan

"ha?! Awak nak buat apa bawa saya kat sana?"aku cemas! Apa yang mamat ni nak buat kat aku.

"kan awak kata nak bincang sesuatu.awak dah lupa? Saya nak bawa awak ke tempat saya kerja.hotel tu hotel arwah atuk awak"kata Rayyan

"oh! Sorry saya ingatkan apa tadi"ujarku lembut.

"awak ingat saya nak buat apa ha?"soal rayyan sambil tersenyum nakal.

"emm tak ada apa la"kata ku.

Akhirnya kami sampai juga di hotel royal lily milik arwah atukku.fuyoo! besar giler hotel i. Aku ingatkan setakat hotel macam rumah tumpangan ah keong tu je.rupe-rupenye ni ha!.kalah hilton ni!.huhu.

"come Sarah follow me"kata Rayyan sambil menarik tangan ku.aku menepis.

"awak ni kenapa pegang-pegang!"marah ku.

„oops..sorry.i didnt mean it" kata Rayyan sambil menguntum senyum.aku menjeling tajam.

„come follow me" kata rayyan lagi.aku mengikut sahaja haluan Rayyan.semasa di lobby tersebut.staf-staf hotel tersebut semuanya memberi salam sebagai tanda hormat pada ketuanya.kami naik lif ke tingkat-7. Akhirnya kami tiba di depan bilik yang tentera nama Syed Ar-Rayyan b.Dato' Syed Mustafa.Rayyan mengeluarkan kunci kemudian membuka pintu tersebut.

„mari masuk"kata Rayyan sambil memberi ruang untuk aku masuk.
Perlahan-lahan aku melangkah masuk ke dalam.wah! cantiknya kemas lawa and ada kelas.Rayyan mengunci pintu dari dalam.aku memandangnya.

"mana setiausaha awak?"soalku bodoh.dah tentu la tak ada.sekarag kan dah waktu balik.

"emmm dia dah lama balik.sekarang tinggal kita berdua sahaja"kata Rayyan selamba.

"what?! Awak gila?.saya nak keluar! Boleh tak kita keluar ke tempat yang lebih terbuka.kalau JAIS dating ni.mati kita!"aku terus mencapai tombol pintu untuk keluar.tiba-tiba rayyan menarik tanganku kasar.nak terjatuh aku pada waktu itu.terus rayyan memeluk pinggang ku.kasar! aku terkesima!.dia memandang tajam ke wajahku.aku gerun!.

"let me go!"ujarku dalam suara yang mendatar.
Tubuh ku di tolak kasar ke dinding.Kedua belah tangan ku di rapatkan ke dinding.pergelangan tangan ku di pegang kuat oleh Rayyan.aku menjerit "sakit la!"rayyan menekap mulutku dengan telapak tangan.

"shhhh… senyap! Jangan bising! Kalau kau bising aku akan buat yang lebih daripada ni.faham!"kata Rayyan kemudian dia terus melepaskan lenganku.
Habis lebam lenganku.


"ouch!"mengusap perlahan lenganku.terasa ingin menangis namun aku hanua menahan.
Rayyan mendekati ku dengan membawa minyak urut.

"nah"hulurnya lembut.ish! ape kena dengan mamat ni.tadi hangin sangat sekarang bukan main baik lagi.
Aku mengambil minyak tersebut kemudian aku menyapu di pergelangan tanganku.Rayyan mengambil lembut tanganku kemudian dia mengurut lembut lenganku. Aku langsung tidak menepis.

"sorry ya.saya ni kadang-kadang cepat angin.saya tak suka awak buat macam tadi.saya cepat marah.saya minta maaf" lembut kata-kata rayyan.Panas baran juga mamat ni.nampak je macam gentleman tapi bila marah kasar macam rimau!.
Rayyan memandang wajahku seperti memohon simpati
"saya betul-betul minta maaf.awak maaf kan saya ya?"kata Rayan seperti budak kecil meminta maaf.
Aku mengangguk perlahan.rayyan tersenyum girang.
Dia menarik tanganku lembut dan membawa ku di sebuah meja makan.

"awak nak makan apa-apa tak? Saya nak order ni"kata Rayyan sambil memegang telefon.
Aku menggeleng.peristiwa tadi maih lagi menakutkan aku.Takut jika Rayyan berbuat demikian lagi.pandangan mata yang begitu tajam menyebabkan aku bertambah gerun.

"emm kalau awak tak nak makan tak apa la.awak nak minum apa?"soal rayyan lagi.

"errr.air mineral"ujar ku ketar.

"la air mineral je?emm tak apa la"kata rayyan yang seperti kecewa.
Dia berjalan ke arah peti sejuk di satu sudut dan datang kembali dangan membawa sebotol air mineral dan gelas.

„nah."ujar Rayyan.aku langsung tidak memandang rayyan.takut!.
Rayyan menuangkan air mineral tersebut ke dalam gelas.aku meneguk air tersebut dengn berhati-hati.

„so.apa yang awak nak bincang dengan saya tadi?"soal rayyan
sambil memandangku.

„emm begini..s..sssa yaa sess...esee tu juu"ujar ku ketar.
„awak ni kenapa sarah macam kena sampukdengan hantu je.kenapa terketar-ketar ni?"soal Rayyan.walhal dia tahu kenapa sarah menjadi begitu.dia sengaja ingin mengenakan pada gadis itu.dia teringat akan maki hamun Sarah padanya namun dia masih boleh sersabar lagi.tidak hari ini.'ini baru sikit sarah' detik hatinya.
„ha? Awak setuju dengan apa ni? Tak faham saya"kata Rayyan.
„err.. saya setuju dengan wasiat atuk"kata aku.


„oh! Jadi awak setuju nak berkahwin dengan saya?"soal Rayyan lagi.
Aku mengangguk lagi.kepala ku masih lagi terunduk.aku takut nak pandang wajah Rayyan.

„kenapa tunduk je ni? Angkat la muka tu" kata Rayyan sambil mendongak daguku.aku memejamkan mata.tak berani rasanya untuk bertentang mata redup itu.
Pada masa itu.rayyan masih memandang wajah Sarah.perlahan-lahan dia memejamkan mata kemudian mendekatkan bibirnya dengan bibir sarah.belum sempat dia mengucup bibir comel itu sarah memalingakan wajahnya.cupp! terkena di pipi gebu sarah.

Aku memandang wajah Rayyan.kali ini ketakutan ku benar-benar hilang."awak ni kenapa ha? Buang tabiat ke?"soalku selamba.aku bangun dari tempat duduk dan melangkah ke ruang tamu.
Rayyan mengikutiku dari belakang.

„okay sekarang ni kita bincang pasal perkahwinan kita.saya ada syarat-syarat saya."kata dengan angkuh.
Aku tidak lagi takut dengan Rayyan.aku tak bagi mamat ni nak pijak kepala aku!.

„okay! Apa syarat-syaratnya? „soal rayyan
"pinjamkan saya laptop awak "ujarku

"awak nak buat apa? "soal Rayyan.'mengada-ngada betul perempuan ni.tadi takut sangat dengan aku .sekarang ni bukan main angkuh lagi.tak apa biar bagi dia cair sikit'detik hati rayyan.

"saya nak tulis syarat-syarat saya.saya nak buat perjanjian"ujarku lagi.

Aku menaip syarat-syarat yang perlu semasa kahwin nanti
1)bilik tidur kena la asing
2)rayyan tidak boleh sentuh sarah sama ada luar atau pun didalam
3)sarah boleh membuat apa sahaja tanpa kebenaran rayyan

"itu je, tak banyak pun"kata ku
"nanti, saya pun ada syaratnya juga"

4)rayyan boleh bersukaria dengan mana-mana perempuan ataupun mengadakan hubungan sulit
5)sarah tidak boleh mencampuri semua hal urusan rayyan
6)selepas 5 tahun berkahwin sarah akan diceraikan atas sebab tidak bersefahaman.

"baiklah saya setuju sangat dengan syarat-syarat ni.bagaimana pula awak rayyan?"soal aku.

"emm saya pun setuju"

"baiklah kita print ya"kataku sambil memainkan mouse komputer untuk print.

"ish! Mana pulak la print ni?"rengus ku perlahan.rayyan tersenyum.dia membelakangiku.perlahan wajahnya di dekatkan di tapi wajahku.tangannya mula diletakkan di atas tangan ku yang berada diatas mouse.dia menggerakkan tanganku sepontan menggerakkan mouse ke butang file dan klik print.

"hem kan senang tu"bisik rayyan di tepi telinga ku.dia yang masih lagi tidak melepaskan tanganku.aku menggeliat geli.sememangnya ku sangat sensetif dibahagian telinga.ei! meremang bulu roma!.

"rayyan! Awak dah lupa ke?kita baru je buat surat perjanjian? Perjajian yang pertama rayyan jangan sentuh sarah faham!"ujarku sambil menolak tubuhnya jarak sedikit.

"tapi tu syarat lepas kahwin.kitakan tak kahwin"kata rayyan sambil memeluk pinggang ku.hish! mamat ni tak serik-serik lagi ke?
Aku meregangkan pelukan rayyan.

"encik rayyan sekali lagi tolong la jangan buat macam tu!"marah ku.aku menolak tubuhnya jauh-jauh.

'cis!kenapa la susah sangat nak buat perempuan ni lemah!'detik hati Rayyan.


"da la saya nak balik.pasal tarikh kahwin awak bincang la dulu dengan parents awak lepas tu suruh dieorang hantar meminang kat kampung saya.Saya malas nak masuk campur .lusa saya ada exam! Bye!"ujarku sambil membuka pintu untuk pergi.
Rayyan hanya termanggu

'entah mengapa aku rasa macam nak cium je minah tu tadi'detik hatinya

ni sambungan yang bab4 sori lambat sikit.ada masalah la dengan proses penghantaran ni.
but thanks you all for supporting me as well!
posted by Penulisan2u @ 5:18 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
24 Comments:
  • At 24/8/09 5:57 PG, Blogger khadijah said…

    bestnya cerita nie....
    tapi kenapa pendek sangat....
    penulis cepat lah sambung lagi.....
    by the way tahniah yer....cerita best

     

  • At 24/8/09 7:42 PG, Anonymous syahirah said…

    lambatnyer nak habis citer nie...dah berjanggut tunggu nie...hehehe

     

  • At 24/8/09 8:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    asal pndek sgt???
    huhuhu...
    len kali pnjgkn skit k??

     

  • At 24/8/09 8:40 PG, Anonymous my girl said…

    ok la 2 dr x dak lgsung...
    nk byk tulis sndri..

     

  • At 24/8/09 9:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog tak

     

  • At 24/8/09 10:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita ok.. best.. hehe.. x sabar tggu sambungan nyer..

     

  • At 24/8/09 11:46 PG, Blogger serrabum said…

    email untuk blog saye serrabum@gmail.com

     

  • At 24/8/09 2:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendeknye. penulis len kali panjangkan sikit ye. x puas

     

  • At 24/8/09 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Besh cite ni!!santai je bile bace.kejap2 tersenyum sorg2 mcm org gle!!hehehehehe...cepat2 sambung ye penulis.naaaaaak sgt bace time dorang kawen t....

     

  • At 24/8/09 6:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog x???

     

  • At 24/8/09 8:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Cam citer full house je da srt pjnjian. Tp cite ni lain ckit sbb ats dsr wasiat...

     

  • At 25/8/09 3:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer best tapi banyak sgt typing error la...

     

  • At 26/8/09 11:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betul ler tu cuma kali nie pendek jer memang best cuma lambat jer sambungannya,harap2 nye cepat ler sikit dah tak sabor nak tahu ending nyer

     

  • At 1/9/09 3:37 PTG, Anonymous nuryaya said…

    cerita ni bape episod?
    rasa x sabar nk abis..

     

  • At 10/9/09 3:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waduh..waduh..best la citer ni..
    arap2 sgt dpt bc citer ni sampai endg.
    wht ever 4 ever..gud luk k...

     

  • At 17/9/09 4:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Kenape la citer2 yg best sumenye bersiri...?
    rse x puas bce sket2..
    pa pe pon,
    CONGRATULATIONS!!!

     

  • At 3/11/09 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni cam getik!!!!!!!...saya tahu best...tapi...sket2 nk cium..x de bende lain ke????????????...cthnye..t'jatuh ats laki tu ke...t'peluk ke....lepas tu...mcm la pempuan tu cantik sgt...BAGUS SGT...sampai laki tu nk peluk la..nk cairkan dia la...TINGKATKAN USAHA ANDA!!!!!!!!!!

     

  • At 12/12/09 2:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter nie best sangat...
    tapi lain kali wat la pnjg ckit ye.. please...
    x puas la baca...
    good 5 star 4 u...
    chayok chayok ... aza aza aza ....

     

  • At 1/7/10 3:58 PTG, Blogger yana.daniel said…

    Ok sorry beb nie mmg honest cter nie mmg macam ciplaks..but kiter mmg suker mmbca...so teruskan menulis...

     

  • At 13/3/11 7:19 PTG, Anonymous nana said…

    pape pun,sorry kalu trase.. cerita ni,asyk2 kiss,peluk.. mcm xdop iman jew.. tp ckap smbhyg x tinggal... mcm mane 2??? sarah 2,mcm marah rayyan,tp mcm ske jew rayyan buat mcm 2.. kalu sy,kompem dah kena karate...
    pape pun tingkatkan usaha anda,wahai penulis...

     

  • At 20/5/11 4:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok jgk.... hihihhi.... cepat tulih smpai abes naa... xcited!!

     

  • At 12/12/11 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bab ni mmg best tpi kalu pnjg skit lg best...........ape2 pun selmt berkarya....your story mmg best giler..................

     

  • At 18/3/12 12:39 PG, Anonymous aPple beRry said…

    bezzzzzzz......................gilewwwww.....

     

  • At 5/8/12 3:50 PTG, Anonymous Misha Queen said…

    tahniah citer best tp nape sarah gemuk?x best lah nk padankan ngan ray.....

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group