BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 14, 2009
Novel : Kahwin Wasiat 3
Nama Pena : serra

Bab 3
Kereta mewahnya di pandu laju menyusuri lebuhraya kuala Lumpur.Hatinya kian gelisah. Telefon bimbit mewah itu dari tadi berdering megalunkan lagu rnb kesukaanya.
Pemuda itu mendengus kasar
"helo? Ya dad tak dapat lagi.look i dont know why perempuan tu keras hati sangat nak kahwin dengan Ray.Dad come on please I don’t want to do it again.She not beautiful dad gemuk pulak tu.She cant be my wife!.dah tu nak suruh Ray goda die pulak .ei!menyirap la dad!.ok la im driving right now.bye!"Rayyan menghempas telefon bimbitnya di atas tempat duduk sebelah.dia merengus lagi.
Sekali lagi telefon bimbitnya berbunyi
"argh! Now what?!"rengusnya kasar
"dad enough! I don’t…"kata-katanya terhenti apabila terdengar suara manja Julia di talian.
"sayang ! u ni kenapa? marah-marah.i baru nak ajak you keluar malam ni"rengek Julia dengan manja.
Rayyan terkejut mendengar suara wanita kesayangannya itu.
"oops!sori sayang .i bengang dengan my dad tadi"lembut kata rayyan
"u ni kan selalu je lepaskn i.kite putus je la!"rengek Julia
"honey jangan macam ni ok.u tau kan kt dalam dunia ni i cintakan u sorang je..heemmm?"romantis saja tutur katanya bagai memujuk.

"ok! Tapi kalu u tak nak putus.Sebagai hukuman u kena belanja i makan! And pegi shopping dengan i sekarang jugak"rengek Julia seperti budak kecil inginkan sesuatu.
Rayyan tersenyum

"alright sayang!.i ambik u dekat rumah u eh.nanti bile I dah sampai i call ya."
"ok sayang! I shall wait.bye!"kata Julia dengan suara lunak manjanya.
Rayyan tersenyum puas dia betul-betul gembira mendengar suara kekasihnya Julia.Sudah la cantik,bergaya,manja.anak orang kaya pula tu.kenapa la papa suruh aku kahwin dengan Sarah budak gemuk tu? Menyusahkan betul!’ detik hati Rayyan.keretanya melucur laju di highway itu dengan hati yang girang.


"mak kenapa mak tak cakap dekat Sarah yang adik tu sakit!"aku berkata pada emak.betul kata Rayyan!aku terjumpa juga surat dari doctor yang mengatakan Rafi sakit barah usus.

"mak minta maaf Sarah.Mak tak nak susahkan Sarah!"raung emak sambil menangis teresak-esak.
Aku sedih melihat emakku lantas ku memeluk tubuh emakku

"mak Sarah minta maaf mak Sarah tak boleh tengking emak macam tu! Mulai hari ni Sarah tak nak mak rahsiakan apa-apa pada Sarah.Biar kita susah bersama emak.tak kira la sama ada Srah terpaksa berkahwin"ujarku sambil memeluk tubuh emak.

"sarah kalau ianya menyusahkan Sarah.mak tak paksa"ujar emak sambil menyisir rambutku.
"tak emak.Sarah dah buat keputusan.Kalau ini yang atuk nak.Sarah akan lakukannya walaupun akan mendatangkan masalah tapi demi adik Sarah akan lakukannya"kataku sambil memegang bahu emak.

Aku melihat kad yang berwarna hitam yang tertulis nama Syed Ar-Rayyan Mukhriz bt Dato’ Mustafa.tel:017-12345678.
Aku mendail satu-satu nombor tersebut

‘tut tut…tut…tut’ lambat betul mamat ni nak angkat.

"hello Ray here"satu suara garau yang romantis menjawab panggilan.

"err.. helo? Ni Rayyan ke?"soal ku

"yup! Ni Rayyan.siapa tu?"soal Rayyan.

"emm ni Sarah"kata ku berdebar-debar.

„oh! Sarah! Sorry i tak tau ni nombor you.wait ok.Sayang I keluar kejap okay.kejap lagi I datang balik"kata Rayyan

" ala Ray jangan la pergi Ray"rengek perempuan itu.Siapa perempuan tu?


"jue sekejap je i keluar.Client call i ni takkan nak biar je"kata rayyan lembut.aku pula hanya memasang telinga.
Cis! Dasar buaya tembaga! Lelaki macam ni ke aku nak buat laki? Fuh!.

"ok Sarah sekarang awak boleh cakap.ada apa telefon saya malam-malam buta macam ni?"soal Rayyan lembut.

"emmm macam ni.Esok saya balik kl.Jadi saya ingat nak berbincang dengan awak tentang sesuatu.Saya harap awak tak busy esok.Emmm saya nak jumpa awak!.maksud saya bukan la saya nak ajak awak date ke apa tapi saya nak berbincang sesuatu dengan awak.itu pun kalau awak sudi la"ujarku panjang lebar.puas aku menyusun ayat untuk berkata pada Rayyan.Takut nantidia ingat aku yang terhegeh-hegeh.

"oh! Hahaha.jadi awak ajak saya jumpa la ni? Awak nak bincang pasal apa?"soal Rayyan lembut.

"emmm ada la benda nya.Esok la saya cakap"ujar ku .

"ala cakap je la.tak ada la saya tertunggu-tunggu"pujuk Rayyan

"saya tak nak cakap sekarang.Esok saja la ya! Ok got to go! Bye!" aku menamatkan panggilan itu.

Telefonku tiba-tiba berdering aku menjawab

"Assalamualaikum?"

"waalaikumsalam.Sarah? awak ke tu?"ujar Rayyan

"iya.ini sarah.i Rayyan ke? Ada ape?" soal ku hairan

"awak ni sarah pelik betul.bukan ke awak ajak saya jumpa esok.Tapi tak cakap pun dekat mana pukul berapa"kata Rayyan .

"oops! Saya lupa.sorry.emmmm nak jumpa dekat mana eh"soal ku balik

" awak datang hotel royal lily dekat lobby.Nanti saya datang kat situ okay?"kata Rayyan

"errr... hotel dekat mana eh? Sorry saya tak pernah pergi"ujarku jujur.

„ha? Awak tak tahu ke? Em macam ni la awak free pukul berapa?"
„petang about 5 pm saya free"

"I pick u up okay? Where can I meet you?"

"err… tak pe la Rayyan saya pergi sendiri je.susahkan awak je nanti"peristiwa tadi terimbas kembali.mungkin dia akan menggoda aku lagi.

"la jangan macam tu.kenapa? awak takut ya?"soal Rayyan nakal.

"tak la! Okay awak jemput saya dekat pintu masuk UIA,pukul 5 bye!" aku terus menekan punat merah.

Sementara itu Rayyan tersengih-sengih.Selepas dia menghantar julia pulang kerumah.dia memandu perlahan pulang ke rumah.
Sampai sahaja di depan pintu rumah.perlahan-lahandia memulas tombol pintu.terjengket-jengket dia melangkah masuk ke dalam rumah.betharap agar ibubapanya suad tidur lena. Baru sahaja dia melangkah satu anak tangga.lampu tiba-tiba sahaja menyala.

"Syed Ar-Rayyan Mukhriz! Kenapa balik lambat?"soal dato syed Mustafa.Ayah kepada rayyan
"papa! Bila papa ada kat situ?"soal rayyan dengan bodoh.

"itu tak penting ray.mana kamu pergi sampai tengah malam baru nak balik ni?"soal dato mustafa lagi.

"ala papa,ray jumpa kawan kejap tadi."kata Rayyan sambil berjalan mendekati papanya.
"jumpa kawan la itu la.sembahyang entah mana-mana tinggal"

"pa! Sampai hati papa cakap macam tu.ray dah sembahyang tadi! Betul pa sumpah!"kata Rayyan sambil mengangkat tangannya.sememangnya rayyan tidak pernah tinggal sembahyang walaupun kehidupan sosial melarat.


"ye latu.jadi macam mana dengan Sarah? Ray jangan lupa atuk tu dah banyak tolong keluarga kita.Kalau ray tak kahwin dengan dia.Papa akan rampas balik porshe yang papa beli tu.faham?"gertak dato mustafa.baginya
anak lelakinya itu harus diberi penegasan.
"ala papa rileks je.Sarah tu macam dah setuju je.dia nak jumpa ray esok.ala papa jangan la risau."kata Rayyan.
"betul?! Bagus la.good job ray! Tapi papa tengok Sarah tu okay je.tak ada la teruk sangat.muka dia .she kind a cute.honestly i said"ujar dato mustafa.

"ala kalau papa rasa dia comel papa je la yang kahwin dengan dia"gurau Rayyan sambil tergelak.dato mustafa kemudia tergelak juga.mereka akhirnya naik ke atas bersama-sama.
posted by Penulisan2u @ 6:32 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
21 Comments:
  • At 14/8/09 8:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog x?

     

  • At 14/8/09 10:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job serra

    alah pendeknya n3 kali nie....

    betul2x ade blog tak? bagi lah add blog!

     

  • At 14/8/09 10:27 PG, Blogger ainulmardhiah said…

    kalo ade blog best ckit..papepun, gud job...=)

     

  • At 14/8/09 10:39 PG, Anonymous Puteri Qashrenna said…

    Best giler lah...bilalah nak sambung lagi...

     

  • At 14/8/09 12:24 PTG, Anonymous asmi' said…

    besh...
    agaknyer apela y nak dibincangkan SARAH...

     

  • At 14/8/09 5:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah lame tgu...cter nie..
    finally ari dpt la bace..huhu
    bila smbgnye

     

  • At 14/8/09 6:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uish best2!!! cpt ckit sambung x sabar rsnye nak menunggu!!

     

  • At 14/8/09 7:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..pendek sgt..
    xpuas nk mghayati...
    tggu smbgan ... cepat2 nyer..

    < MassFDya >

     

  • At 14/8/09 10:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suke citer ni...

     

  • At 15/8/09 11:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape la... x baik tau kata org y x pernh tinggal smbhyang walaupun sosial dia teruk...Allah dh b'firman, siapa y x tinggal smbhyang akan terpelihara dari maksiat...x baik la wahai penulis...

     

  • At 17/8/09 11:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya nak tau ape cereta selanjutnya ,Ade blok tak?



    adizah8281@yahoo.com.my

     

  • At 17/8/09 9:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok... cepet sambung ye

     

  • At 20/8/09 12:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk update nih???

     

  • At 20/8/09 5:48 PTG, Anonymous atul_ezal said…

    not bad...so,,what next story...??

     

  • At 21/8/09 10:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendek nyer citer nie.......

     

  • At 22/8/09 5:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klu leh sambungan dier cpt ar sikit...update
    kali nie pendek sgt jln citernya..

     

  • At 22/8/09 9:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2!!
    cpt2 wat smbgan!!
    huhu

     

  • At 17/9/09 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CONGRATES!!!!

     

  • At 8/10/09 9:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    he3....nice r...
    but ur english........wuhuhu....
    sorry.....

     

  • At 10/3/10 4:26 PTG, Anonymous JeM said…

    seriously, i can see that ur idea is really good ! just btollah diorang cakap.. ejaan and bla bla tu kena jaga.. coz bley spoil mood ^^ but i can see improvement dari part 1 hingga part yg ni.. GREAT JOB ! aq rasa ko bleyh tersalah eja sebab ko nak cepat kot coz ko tulis dengan idea kat kepala kluar masa tu gak.. cam aq nyer style XD.. SERIOUS aq ska gila citer nih !! ko wat heroin dia tak comel XD slalukan novel, heroin yg cantik jer.. nak tau gak kisah cinta orang tak cantik.. XD menarik sket kot ! sambung citer ni cepat2 tau !! x sabar dah ni XD

     

  • At 21/5/10 10:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agak kelakar...pcubaan yg baik..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group