BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Ogos 17, 2009
Novel : Dibius Cinta 13, 14
Nama Pena : Jeje a.k.a Siti Maziah

Sebaik sahaja Adam Shafiq dan Cazlin Amalina masuk ke pusat membeli belah, Adam menggengam erat tangan Cazlin. Cazlin cuma tersenyum melihat gelagat suaminya.
"Kenapa senyum sorang-sorang ni?" Adam menguatkan lagi pegangan tangannya.
"Mana ada?" Cazlin menjeling manja suaminya. Ish, nampak je apa yang aku buat.
"Jom masuk sini,"Adam menarik tangan isterinya memasuki kedai Habib Jewels.
Cazlin Amalina memandang deretan cincin, gelang, rantai dan banyak lagi perhiasan lain yang menghiasi setiap sudut kedai tersebut. Dia terpinga-pinga. Dia melihat abang Adam sedang bercakap sesuatu dengan wanita yang berpakaiaan agak lain dari pekerja Habib Jewels yang lain. Wanita tersenyum kepadanya. Tidak lama kemudian, wanita itu datang kepadanya sambil membawa kotak baldu empat segi berwarna merah hati.
Wanita itu membuka kotak tersebut dan menyuakannya kepada Cazlin.
Cazlin memandang abang Adam. Apa semua ni? Abang Adam cuma tersenyum manis. Abang Adam mengambil cincin tersebut lalu menyarungkannya ke jari manis Cazlin. Lalu dia mengucup lembut tangan isterinya. Semua pekerja kedai tersebut mula bertepuk tangan saat abang Adam mengucup tangannya. Cazlin terkedu. Tidak tahu bagaimana mahu menggambarkan perasaannya pada saat itu. Serentak itu juga abang Adam meraih tubuhnya ke dalam dakapannya.
"Malulah orang tengok," Cazlin berbisik perlahan.
Adam Shafiq mengeratkan lagi pelukannya.
"Biarlah. Abang peluk isteri sendiri,"
Kemudian abang Adam melepaskan pelukannya perlahan-lahan. Dia ingin menuruskan prosedur terakhir pembelian cincin yang baru dihadiahkan buat Cazlin.
Pekerja wanita yang membawakan cincin kepadanya sebentar tadi menghampirinya.
"You are the luckiest women in the world, do you know?"
"Why?"
"Cincin ini adalah rekaan suami puan sendiri. Dan cuma ada satu sahaja di dunia ini. Puan tidak akan menjumpainya lagi di mana-mana tempat di dunia ini lagi,"
Cazlin Amalina memandang wanita di hadapannya tidak berkelip. Malah matanya juga seakan berhenti berkelip.
"You’re everything for him now," wanita itu menepuk bahu Cazlin Amalina perlahan.

Cazlin Amalina merapatkan tubuhnya ke arah Adam tatkala Eye of Malaysia mula bergerak membuat pusingan.Cahaya kota metropolitan Kuala Lumpur kelihatan indah apabila dilihat dari atas Eye Of Malaysia. Abang Adam memelukku seerat mungkin. Satu kucupan singgah lagi di ubun-ubunku. Dia mencapai tanganku. Dia membelai cincin yang tersarung manis di jari manisku.
"Cincin lama kan ada lagi?" Cazlin bertanya kepada suaminya.
"Cincin tu bukan abang yang beli. Mesti mama yang belikan??"
Cazlin mengadap wajah suaminya.
"Abang dah ingat semula ke?"
Adam tersenyum. Dia memeluk isterinya kembali.
"Abang memang tak ingat apa-apa lagi. Cuma cincin tu hodoh sangat. Macam cincin nenek-nenek. Bukan taste abang la,"
Cazlin mencubit peha suaminya.
"Tak baik tau cakap macam tu."
Adam tertawa kecil. Cazlin juga.
Abang Adam merapatkan tubuhku ke dalam dakapannya. Kehangatan tubuhnya yang menyelimuti tubuhku sungguh menenangkan. Kami berdua terdiam seketika menikmati kenikmatan keindahan panorama malam. Seakan-akan hanya kami berdua sahaja yang menaiki Eye of Malaysia ketika itu.
"Abang…"
"Em…" Abang Adam meletakkan dagunya di ubun-ubun kepalaku. Jarinya bermain-main dengan jari jemariku.
"Lin ..sayang sangat kat abang," Cazlin mengangkat wajahnya dan bertentang mata dengan suaminya.
Adam Shafiq merenung wajah wanita kesayangannya. Dia menyisir lebut helaian rambut yang jatuh menutupi wajah isterinya. Wajah Cazlin diusap perlahan.
"I love you too, honey. I love you more day by day. Lin ni mcam Dewi Cinta abang. Mungkin, walau seratus kali abang mengalami amnesia, perasaan ini akan tetap sama. Tetap menggebu seperti dulu. I don’t know where to hide this feeling. Nobody can help me anymore. This love and feeling will remain forever in my heart. This feeling will safe in here. So beautiful and pure," Adam Syafiq membawa tangan Cazlin yang berada dalam genggamannya ke dadanya.
Cazlin menekup mulutnya. Sehabis daya dia cuba menahannya. Argh, dia tidak mampu lagi.

Cazlin melihat sahaja suaminya membersihkan pakaiannya yang terkena muntahnya. Namun Adam Shafiq masih boleh tersenyum manis kepadanya. Cazlin mengutuk dirinya sendiri di dalam hatinya. Adei, baru nak romantik dengan abang Adam. Tapi aku boleh pulak pergi muntah kat atas badan dia. Cazlin tersenyum sendirian. Dia mengusap perutnya.
"Anak mama jelous ye.." ujar Cazlin di dalam hatinya.

Adam meneliti fail syarikat di tangannya. Mega Corporation. Sebuah syarikat yang megah berdiri di persada antarabangsa memilih syarikatnya untuk bekerjasama.
"Apa pendapat kau? This great man. Kita dah conquer Asia. Inilah masanya untuk kita lebarkan sayap perniagaan ke Eropah dan Timur Tengah." Syafiq Qhaizir memujuknya.
"Well, aku rasa macam weird sikitlah. Syarikat yang besar macam ni tiba-tiba nak joint-venture dengan kita. Aku rasa baik kita tumpukan pada perniagaan kita yang sedia ada buat masa ni,"
"Come on, Adam. Biasalah dalam business ni kita memang kena ambil risiko sekali-sekala. Mungkin Mega Corporation ni diuruskan oleh seseorang yang berpandangan jauh dan berkaliber. Dia nak tengok anak melayu macam kita ni berjaya macam dia. Aku dengar Mega Corporation diuruskan oleh anak dia lelaki sulung dia. Muda dan baru sahaja menamatkan pengajian. So, pemikiran dia mungkin lain dari yang lain. Cuba mencari kelainan."
"Okay, kalau macam tu. Kita bawa ke mesyuarat lembaga pengarah. Aku akan suruh Firah Musfirah aturkan pertemuan dengan pihak Mega Corporation."
"Huh, Firah Musfirah? Sedap gila nama secretary kau? Baru ke? Bukan hari tu Syuhada Amirah ke nama dia?"
Adam Syafiq membaling pen ke arah Syafiq Qaizir.
"Banyaklah kau. Entah secretary mana yang kau jumpa agaknya. Dasar buaya."
Syafiq Qaizir tersengih bagai kerang busuk.
"Rilekslah, bro. Gua belum kahwin. Bercinta biar seribu dan beribu-ribu."
"Banyaklah kau punya falsampah tu."
Syafiq Qaizir ketawa terbahak-bahak.

-------------------------------------------------------

BAB 22
Daniel Hazri menghirup perlahan air kopinya sambil menatap surat khabar di sisinya. Tiba-tiba telefon bimbitnya berdering.
"Hello.."
Tiba kedengaran suara perempuan menjerit hingga Daniel Hazri terpaksa menjauhkan telefon itu dari telinganya. Bingitnya.
"Along!!!!! I miss you like crazy. I’ll be home soon. Along!!!!"
"Home?? Soon?" Daniel Hazri kembali merapatkan telefon bimbitnya di telinga. Daniel Hazri kembali bertanya kepada adik bongsunya, Arianna.
"Yup, lepas Rian dah puas jalan-jalan kat Brisbane ni, papa dan mama nak Rian balik Malaysia,"
"What do you mean by papa and mama suruh Rian balik Malaysia? Where are…,"
Arianna memotong kata-katanya.
"Papa dengan mama dah lama balik Malaysia. Ish, takkan mama dengan papa tak bagitahu along kot? Ops, nampaknya Rian dah pecahkan rahsia. Ow.. no more surprise…" kedengaran Arianna tergelak di hujung talian.
"What? Without telling me? So, Rian kat mana ni? Why don’t you comeback together with papa and mama? Amir? Where is him?"
Arianna menggosok telinga. Aduh, bingitnya suara datuk kebayan ni. Memang patutlah mereka ni adik beradik sedarah sedaging. Punya suara yang mantap dan mampu mencairkan taik telinga.
"Er, bro… Angah pun dah balik Malaysia. Er.. Rian..alone..shopping..hehe,"
Daniel Hazri melonggarkan tali lehernya. Seorang di utara dan seorang di selatan. Semuanya buat hal sendiri. Tiada semangat kekeluargaan langsung.
"Rian, listen to me. You balik Malaysia sekarang juga. Rian tahu tak bahaya bagi seorang perempuan yang bersendirian di luar negara? Kalau ada apa-apa terjadi, siapa nak tolong Rian kat sana? Dalam masa 24 jam, abang tahu Rian dah ada kat depan mata abang!!!"
"Okay, fine!!!" Arianna mematikan talian telefonnya. Bengang dengan arahan datuk kebayan. Namun sungguh dia lebih takutkan abang Adam berbanding dengan papa. Abang Amir pula? Ow, he’s quite danger. Tapi abang Adam lagi danger. Arianna pantas mengemaskan barang-barangnya. Owh, Brisbane!!! I will come back.

"Saya rindukan Daniel la, bang." Tengku Rawaidah memberitahu suaminya, Tengku Amin.
"Malam ni kita jumpa dia. Suruh dia balik rumah kita malam ni. Kita makan malam bersama,"
Tengku Rawaidah tersenyum gembira. Rindu sungguh dengan anak lelaki sulungnya.
"Hm, tak dapatlah Rian join sekali dinner keluarga kali ni,"
Tengku Amin tersenyum kepada isterinya.
"She’ on the way," pendek sahaja jawapan Tengku Amin cukup membuatkan Tengku Rawaidah tersenyum hingga ke telinga. Sekejap sahaja berita kepulangan puteri bongsunya menjengah telinganya. Setiap gerak dan tingkah laku anak-anaknya sentiasa dalam perhatiannya walau sesibuk mana pun dia. Malah dia bukannya bodoh mahu membiarkan anak perempuan tunggalnya berada seorang diri di luar negara. Sekumpulan pengawal diupah bagi mengawasi gerak geri Arianna agar keselamatan anaknya itu terjamin.

Amir Fahmi memandu kereta Nissan GT-R R35 miliknya laju meredah jalan raya. Lama sudah tak pulang ke Malaysia. So, hot!!

Cazlin Amalina cuba mencapai kotak yang berisi barangan peribadinya. Sedikit lagi tangannya mahu mencapai kotak tersebut. Ah, tak sampai pulak. Dia mengambil bangku meja soleknya. Dia memijak perlahan bangku tersebut. Akhirnya kotak itu berjaya dicapainya. Entah dari mana agaknya muncul cicak yang tiba-tiba berani mati melompat ke mukanya. Cazlin Amalina mula hilang keseimbangan. Dia menjerit. Tubuhnya yang mulai melayang disambut lembut suaminya. Cazlin memandang wajah suaminya. Dia terkejut. Tidak berkelip dia memandang wajah abang Adam.
Adam Shafiq menurunkan tubuh isterinya perlahan.
"Lin buat apa ni? Kalau jatuh macam mana?" Adam Shafiq memarahi isterinya. Mujurlah dia kebetulan baru sahaja lepas pulang dari pejabat.
"Ala, abang kan dah selamatkan Lin. Lin okey ni. Cicak tu yang berani mati. Tiba-tiba je muncul kat depan muka Lin. Mana Lin tahu dia nak bunuh diri,"
Adam Syafiq memandang pelik isterinya. Tiba-tiba dia ketawa terbahak-bahak mendengarkan alasan bodoh isterinya. Cicak berani mati? Adoi…
Cazlin memandang selamba suaminya. Macamlah first time aku buat lawak bodoh ni sampai dia nak gelak kaya macam tu. Cazlin kembali mengutip barang-barang dalam kotak yang telah bertaburan di atas lantai. Semuanya barang pemberian arwah abangnya. Dia mengutip barang terakhir pemberian arwah abangnya. Tiket kapal terbang.
Adam Shafiq mendekati isterinya yang tiba-tiba sugul tatkala mengutip sesuatu yang bertaburan di atas lantai.
"Kenapa ni? Lin sakit ke?Are you okay?"Adam menyentuh lembut bahu isterinya.
Cazlin menggelengkan kepalanya.
"Lin okay. Cuma tiba-tiba teringatkan along. Inilah pemberian terakhir arwah along. Rindunya Lin dengan dia, bang."
Adam Syafiq memeluk tubuh isterinya.
"Mereka yang telah pergi itu takkan kembali. Tapi mereka tetap hidup dalam hati dan fikiran kita."
Cazlin tersenyum mendengarkan kata-kata suaminya. Dia mengeratkan pelukannya. Rasa selesa sungguh berada dalam dakapan suaminya. Cazlin dan Adam melayan perasaan sendiri tatkala mereka berpelukan.
"Lin laparlah…"
Adam Syafiq tergelak kecil. Ada ke patut spoilkan saat-saat romantik mereka begini? Lin..Lin..Sudahlah hari tu ketika dia mengucapkan kata-kata indah yang lahir dari hatinya, Cazlin terus muntah ke atas bajunya. This woman so funny. I love her.
"Abang!!!" Cazlin memanggil suaminya lagi dengan manja.
"Yes, my dear lovely sweetie. Malam ni kita ada dinner special. Just you and me. And our coming soon baby,"
Cazlin memandang suaminya. Hatinya berbunga gembira. Dia mengeratkan pelukannya. Terasa bibir suaminya menucup ubun-ubunnya. Hangatnya terasa begitu juga rasa sayang di hatinya.
"Tapi dengan satu syarat.."
"Ala, apa ni? Ada pulak main syarat-syarat?"
Pantas sahaja bibirnya dikucup perlahan Adam Shafiq.
"Ei, apa ni cium curi-curi? Kalau nak mintaklah baik-baik," Cazlin pura-pura merajuk. Sedangkan di dalam hatinya bagai mahu meletup. Malu. Dikucup secara curi-curi oleh suaminya.
"Ni nak mintaklah ni.."Adam menyentuh lembut bahu isterinya yang merajuk membelakanginya. Perlahan-lahan dia menarik tubuh isterinya kembali menghadapnya. Dia mencapai tangan isterinya.
"Teman abang mandi ek,"
Cazlin tersenyum memandang suaminya.
BAB 23
Daniel Hariz memberhentikan keretanya di perkarangan bangle keluarganya. Nak masuk ke tak nak? Masuk nanti mesti bergaduh lagi dengan papa. Kalau tak masuk sampai bila-bila pun takkan dapat jumpa mama.
Tiba-tiba sebuah kereta Nissan GT-R R35 berhenti betul-betul di sebelah kereta BMW M3 miliknya.Pemilik kereta yang berkaca mata itu dengan selamba menegurnya.
"Hello, bro."
Daniel mengangkat keningnya. Dia melihat kereta pemilik tersebut. Memang mangkuk ni cukup terror kalu bab menghabiskan duit mak bapak.
"Cantik kereta, bang."
Amir Fahmi tersengih memandang abangnya.
"Hai, Nampak kereta je ke? Orangnya dah tak nampak ke? Ish, ish, ish. Malang betullah jadi adik abang ni. Dapat abang yang materialistik,"
Daniel Hariz membaling cap yang dipakainya ke muka Amir Fahmi. Sempat juga dia mengeluarkan sedikit badannya dari tingkap kereta dan pantas tangannya mencapai telinga adik lelakinya.
"Material ye. Banyaklah kau. Kau pakai kereta macam pakai baju ek? Tak habis-habis menghabiskan duit mama dengan papa. Bukannya nak bekerja. Name card nak, share syarikat nak, gaji bulan-bulan bayar, pegang jawatan Pengurus besar no. 2, tapi muka kau tak pernah nampak,"
Amir Fahmi cuba melepaskan telinganya dari tangan abangnya. Namun gagal. Argh, sakitnya. Putuslah telinga aku…
Tiba-tiba pintu pagar besar rumah mereka terbuka dengan sendirinya. Tengku Amin muncul di pintu pagar tersebut.
"Kamu berdua nak dinner kat luar ke malam ni? Kalau nak bertepuk tampar, ruang tamu kat dalam tu dah cukup luas. Bukan kamu je yang boleh bertepuk tampar. Papa pun boleh join sekali nanti."
Daniel Hariz melepaskan tangannya dari telinga adiknya. Amir Fahmi menggosok-gosok telinga yang masih kesakitan akibat dicubit. Kedua-duanya hanya diam mengunci mulut sehinggalah Tengku Amin hilang dari pandangan mata.
"Huh, that’s how you greet me, old man??" Amir Fahmi memarahi abangnya.
Daniel Hariz menjeling adiknya. Pantas sahaja dia memandu keretanya masuk ke dalam pekarangan banglo keluarganya. Begitulah Amir Fahmi. Setiap kali tidak puas hati dengannya. Maka panggilan ‘along’ akan bertukar menjadi ‘old man’. Dasar budak hingusan.
Amir Fahmi hanya tersengih melihat jelingan Daniel Hariz. Haha, old man.

Daniel Hariz dan Amir Fahmi melangkah masuk ke dalam bangle mewah 3 tingkat milik keluarga mereka. Tiba-tiba Arianna berlari menuju ke arah Daniel Hariz dan memeluk abang itu. Daniel Hariz membalas pelukan adik bongsunya.
"Miss me?"
"Well, not really. I miss someone else,"
"What?"
"Yeah, someone… mummy," Daniel Hariz mendapatkan mamanya. Dia memeluk ibunya. Kedua-dua pipi mamanya dicium.
"Haha, you deserve it, my sweet sister," Amir Fahmi berbisik ke telinga adiknya. Arianna menampar bahu abangnya. Sekuat hatinya. Kedua-dua abangnya memang jahat. Kuat menyakat. Sama sahaja.
Daniel Hariz mencapai tangan papanya. Tangan itu dicium penuh ikhlas. Walaupun hubungannya dingin dengan papanya.
Cazlin terpegun dengan suasana makan malam bersama suaminya. Sungguh romantik ditemani lilin-lilin dan gesekan biola yang merdu. Adam Shafiq melayannya penuh kasih sayang pada makan malam mereka. Malah steak daging miliknya telah siap dipotong hingga menjadi ketulan yang kecil oleh Adam Shafiq. Terasa dirinya dimanjai sepenuhnya. Suasana menjadi semakin hangat ditemani pemain biola yang memainkan lagu-lagu romantik seperti Truly, Madly, Deeply oleh Savage Garden, Unchained Melody oleh The Righteous Brothers dan banyak lagi.
"Suka tak dinner malam ni?"
"Eh, belum habis dinner lagi. Mana boleh bagi komen," Cazlin tersenyum sambil mengunyah satu persatu steak daging.
"Oh, macam tu ke? Demandnye isteri abang rupanya,"
Cazlin tersenyum lagi. Tiba-tiba wajahnya berkerut.
Adam Shafiq menggenggam tangan isterinya. Dia terkejut dengan reaksi isterinya.
Cazlin memegang perutnya. Tiba-tiba perutnya bergelodak. Tiba-tiba terasa sakit yang teramat mencengkam dari perut hinggalah ke rahimnya. Ya Allah, sakitnya.
Adam Shafiq mendapatkan isterinya. Cazlin sudah rebah di pangkuannya. Isterinya langsung tidak mampu berdiri. Tangan Cazlin mula mencengkam lengan bajunya tanda dia sedang menahan sakit yang teramat.
"Lin, kenapa ni? Lin!!!!!" Adam Shafiq memanggil-manggil isterinya yang semakin lemah dan akhirnya tidak bergerak lagi. Gesekan biola mulai terhenti saat itu.
posted by Penulisan2u @ 6:38 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
12 Comments:
  • At 17/8/09 11:57 PG, Blogger nia_ageera said…

    salam..
    emm besnye dh lm tunggu tau...
    apsl ngn lin 2????
    emm nak lg....
    cpt2 la smbung.....

    bes sngt2 tau...
    jeje nak blog,leh x??
    ari 2 i dah msk blog u tp dah lupe la..hehe
    n ltk kan la cite ni kat blog u...
    dlu i tgk xde pun..
    plezzzz...

     

  • At 17/8/09 2:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice novel..berbelit lidah nk sebut name watak nye..

    keep it up..

     

  • At 17/8/09 3:44 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    npe ngn lin?
    jgnla ttbe gugur lak..
    aisehh..
    npe ttbe bykla pasal fmly daniel ek?
    ade cite menarik ke pasnieh??ke tersirat..
    huhu..ta sba nk taw..smbung cpt2..

     

  • At 17/8/09 6:25 PTG, Blogger Leena Lee said…

    best cte nih

     

  • At 17/8/09 6:57 PTG, Anonymous fzm2 said…

    hurmmm finally de jgak
    n3 bru..heheh..besh2

     

  • At 17/8/09 8:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    please...cpt2 smbung k..

     

  • At 17/8/09 11:43 PTG, Anonymous farahhunny said…

    ish saat saat genting ni habis plak...
    excited for next chapter...
    yg bestnyer citerni sbb aku dpt bygkn suasana sekitar aku..
    meresap truih dlm jiwa...
    huhuhuhuu.....
    thumb up la jeje!!...
    tp xpaham sgt sal family daniel ni..tetibe je diselit...

     

  • At 17/8/09 11:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2...bgs..penulis mmpu mmbuatln kami para pembaca ni tertanya2..apa yg jd kat lin tu ek?apa kaitan daniel hariz dgn adam syafiq?huhu...keep up writing...
    ~nadz~
    wnmfarah_farisha@yahoo.com

     

  • At 18/8/09 7:23 PG, Blogger Maria Kajiwa said…

    Jalan ceria menarik, cliffhanger wujud cuma terdapat kecelaruan Point of View (POV) di beberapa tempat. Berhati-hati di situ. Sekian.

     

  • At 18/8/09 3:33 PTG, Blogger Memey said…

    waH bguS bgTzZz ne bLognya aplg ceritanya,,,,

     

  • At 19/8/09 11:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita yang mwernarik membuatkan pembaca x sabar nk baca
    so sweet adam syafiq tue
    cepat sambung blik citer nie k
    x sabar nk bacer....

     

  • At 20/8/09 12:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sgt best
    xsabor nk tau entry bru

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group