BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Ogos 12, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 21
Nama Pena : Angelica Risza via Arisa Eriza

" Zack, malam ni ada dinner dekat rumah auntie Lisa. Pakai baju kurung." Mama tiba-tiba berkata selepas pulangnya auntie Maria dan suaminya.

" Auntie Lisa? Mama Azim??" Zack bertanya kalut. Ahh, parah! Mama angguk.

" Habis ma, siapa yang nak tengok-tengokkan Arin?" Zack cuba mencari alasan untuk lari.

" Takpe, nanti Mak Timah and suami dia balik sekali dengan papa. Dah bertolak dah pun ni. Tak lama lagi sampai la tu." Mama berkata sambil matanya berlari-lari membaca suratkhabar pagi itu. Zack segera berlari laju naik ke bilik.

" Azim! We need to talk! Now!" Zack menghubungi Azim selepas masuk ke dalam biliknya. Selepas bersiap ala kadar, dia pun turun dan keluar.

" Mama, nak jumpa kawan kejap. Petang ni Zack balik! Babai, ma!"

----------

Zack, mama dan papanya pun sampai di rumah keluarga Azim selepas waktu Maghrib. Zack pergi dengan memakai baju kurung putih berbunga merah kecik-kecik dan berselendang putih jarang. Ayu sekali pandang. Kali kedua pandang, keayuannya hilang di balik cara jalannya yang langsung tak menampakkan ke"feminin"annya itu. Di tangannya, handbag putih besar dijinjing. Huhu, beg mama, okay? Aku mana pakai beg giler gedabak macam ni! Periuk belanga pun muat kalau masuk!

" Assalamualaikum, auntie! Auntie sihat?" Kata Zack sopan sambil bersalam dan mencium tangan auntie Lisa.

" Sihat, Zack. Amboi, bukan main lawa anak you, Gold?" Auntie Lisa memuji Zack sambil menyalami Datin Gold.

Hehe, Zack gelak sendiri. Sekejap je lawanya, auntie.

" Yo, bro! Apa citer, beb?" Berlakon ala-ala dah lama tak jumpa, Zack meng"hi-5" tapak tangan Azim. Padahal baru je jumpa petang tadi.

" Biasa ar, aku tetap dengan kehenseman aku!" Azim mengelipkan matanya ke arah Zack. Zack senyum lebar dan membuat thumb up.

" Jom, masuk." Mereka terus masuk dan menuju ke arah meja makan.

" Behave yourselve, Zack." Mama berbisik perlahan di telinga Zack.

" Will do." Zack membalas dan ketawa kuat di dalam hati.

" Ehem! Mintak diri kejap, saya nak ke toilet." Zack berkata tiba-tiba.

" Aku temankan." Azim bangun dan beriringan dengan Zack ke toilet di balik dining room tersebut. Mama and papa mereka berdua pun tersenyum. Dah nampak twinkling-twinklingnya dah huhu.

Selepas 5 minit..

" Haha, gila kau! Ada ke pulak macam tu!" Terdengar kuat suara Zack ketawa dari jauh. Mama senyum tak senang duduk kepada auntie Lisa dan suaminya.

Mata mama Zack membulat selepas terlihatkan yang Zack memakai baju t-shirt hitam dan jeans hitam. Dah ke mana semua baju dan selendangnya tadi??

" Mama! Bila nak makan nih??" Zack duduk cepat di sebelah mamanya. Rupanya beg putih besar tadi diisi dengan t-shirt and jeans! Siap kamu nanti, Zack! Mama mendengus geram.

" Zack, tunggu sekejap. Ni baru tengah nak berhidang." Auntie Lisa berkata lembut. Cun lagi makcik ni walaupun dah tua. Zack angguk. Kemudian, parents mereka berdua menyambung cerita tentang apa lagi, bisnes la!

Zack mula mengangkat kaki kirinya ke atas kerusi, tegak. Mukanya dibuat ala-ala bosan, memandang-mandang keliling, kemudian bersiul-siul kuat. Mereka yang sibok bersembang tadi terus diam dan memandang ke arahnya. Zack membuat muka tak bersalah dan terus diam. Lama sikit, tak sempat mereka menyambung kembali perbualan tadi..

Ratapan naluri,
Memanggilkan namamu,
Kerana pertemuan ini, akan ku abadikan,
Ke dalam memori..

Zack menyanyi kuat. Sebijik macam Awie dengan gaya rockersnya. Si Azim pulak bergendang-gendang menepuk permukaan meja dengan kepala terangguk-angguk mengikut irama lagu Ratuku yang dinyanyikan Zack.

Muka mama merah. Dia mencubit pinggang Zack.

" Mama, sakitlah!" Zack menjerit kuat dan mengusap-usap pinggangnya yang terasa bisa akibat cubitan mama.

" Ehem, jom. Dah boleh start makan." Papa Azim menjemput para tetamunya itu makan.

Mata Zack membesar. Dengan cepat, tangannya menyudu pelbagai makanan dan diletak ke dalam pinggannya. Habis tumpah kuah yang disudu itu. Orang lain hanya melihat perbuatannya itu dan diam seribu bahasa.

" Auntie, uncle, jemputlah!" Zack berkata senang. Amboi, semacam dia pulak tuan rumah!

" Jemput, jemput!" Papa Azim berbasa-basi.

" Zim, jom makan guna tangan! Aku tak selesa la makan dengan sudu. Nanti tak puas nak makan ayam ni!"

" Jom!" Mereka berdua pun bangun dan membasuh tangan di sinki berhampiran.

Apa lagi, letak je punggung, mereka berdua terus melantak makan semacam orang tak makan 27 hari! Sambil makan, mereka berdua yang duduk berhadapan itu bersembang-sembang dengan mulut penuh nasiknya. Kemudian ketawa terbahak-bahak sampai tersembur nasik keluar dari mulut. Subhanallah! Anak alien mana terlepas ni, tak tau la! Parents mereka cuma mengeluh melihat gelagat mereka berdua itu.

" Woi, mangkuk! Kau korek hidung buat apa! Ak ala, Kau ni! Haa, sampai masuk ke dalam sup! Mak ai! Siot betul!"

" Yeke, mana mana?" Azim memegang sudu dan mengacau-ngacau kuah sup tadi seakan mencari t**k hidungnya di dalam sup itu. Parents mereka cuma tersenyum sesama sendiri. Meng"cover" malu. Hairan apa kes dengan anak-anak mereka itu.

Sehabis makan berat, mereka menunggu pula hidangan pencuci mulut.

" Zim, jom main lawan mata. Siapa pejam dulu, dia kalah!"

Mereka berdua bertentangan mata. Lama. Mata Zack kekadang dikecik dan dibesarkan kembali bagi menahan kepedihan matanya. Seminit, Dua minit. Dua minit setengah. Tiga minit.

" Yea! Aku menang!" Zack menjerit kuat.

" Woi! Mana aci! Kau sepak kaki aku!" Azim menjerit tak puas hati.

" Ahh, tak kira ar. Yang penting, kau dah kalah!"

" Mana aci macam ni! Kau ni memang ar, Zack!

" Ahh, lantak kau la!"

Mereka berdua mula bertengkar dengan bersungguh-sungguh.

" Both of you, shut up!!" Keempat-empat orang tua tadi menjerit kuat. Mereka pun terkulat-kulat dan diam. Tak lama mereka sebegitu, kemudian mereka mula bercakap kembali.

" Woi, kau takde game baru ke? Aku main Beat Down, best giler!" Zack mula bising.

" Eleh, apa kelas Beat Down? Aku main GTA baru punya, lagi best daripada game kau tu! Jom! Main PS2!" Mereka berdua beriringan dengan excitednya ke ruang tamu tanpa mempedulikan ibu bapa mereka. Seolah-olah hanya mereka yang ada di dalam rumah tu.

Mereka berdua sekali lagi membuat kecoh di ruang tamu.

" Dah, korang berdua pergi main dekat luar, kami ada benda penting nak bincang ni." Papa Azim ke ruang tamu dan bercakap dengan mereka.

" Ala, uncle, kejap je, kitorang nak main ni." Kata Zack tanpa memandang ke arah papa Azim.

" Azim! Dengar cakap papa." Mereka pun terpaksa berhenti bermain PS2 dan keluar.

Di luar,

" Wei! Kau rasa apa? Jadi tak planning kita tadi??" Azim bertanya excited di luar.

" Fuh! Aku rasa 123% menjadi! Cuba kau tengok, betapa menyampahnya diorang tengok kita tadi hua hua!" Tanpa sedar, auntie Lisa mendengar perbualan mereka.

" Zim, jom swimming!" Zack mengajak tiba-tiba. Malam-malam pun gatal nak berenang, apa kes?

" Tak nak ar! Aku mana reti!" Azim menolak.

" Ler, kau ni, takkan berenang pun tak reti? Mangkuk jamban betulla. Sini aku ajar!" Zack menolak Azim masuk ke dalam swimming pool di situ, kemudian dia gelak kuat.

" Weh! Lemas aku, beb!" Azim sudah terkapai-kapai, kemudian tenggelam timbul di dalam air.

" La, kau memang tak reti berenang ke??" Zack membuka bajunya dan tinggal singlet sahaja melapik. Kemudian, dia terjun ke dalam air sejuk itu dan membawa Azim naik ke darat.

" Zim, Zim! Kau okay tak ni?" Pipi Azim ditepuk-tepuk kuat. Dia meletakkan telinganya di dada Azim, hidup lagi! Azim sedar dan terbatuk-batuk kemudiannya.

" Gila kau! Nasib aku tak mati!"

" Ahahaha! Tak macho langsung! Rumah ada swimming pool, tapi tak reti berenang!" Zack ketawa lagi.

" Ohh, kau kata aku tak macho, eh?" Azim memeluk badan Zack dan dibaringkan ke atas rumput. Azim di atas, Zack di bawah. Mata mereka bertentangan. Dada berombak dan bergetar laju. Dari jauh, auntie Lisa tersenyum penuh makna.


## Sebarang persentuhan antara lelaki dan wanita bukan muhrim adalah haram. Jadi, jangan tiru apa-apa yang haram di dalam cerita ini, okay. Thanks utk semua!
posted by Penulisan2u @ 5:29 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
21 Comments:
  • At 12/8/09 7:38 PG, Blogger M.E.A said…

    lucu..lawak giler..
    keep it 0n..
    naik giler baca pun ada..plan gila2 dorang ni memang giler la..
    tp plg best g..
    psanan from penulis..Good!

     

  • At 12/8/09 8:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alamk abis ar untie Lisa tw dia org blkon aje..
    ermm...part last tu cam dh nk jd somting2 je...
    aii Zack abis ar...
    klkr2..best...hi2..

     

  • At 12/8/09 8:51 PG, Anonymous aNJe said…

    xpuas baca r...
    bagai satu penyeksaan menunggu sambungan cite nih
    hehehhehe

    t kua novel gtau r sume pembaca

     

  • At 12/8/09 1:11 PTG, Blogger aL-HaNis said…

    hehe. padan muka zack. nak macho sgt kan dh kene usik.LOL. syiok cte ni.

     

  • At 12/8/09 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i say men!! ckit nyer.. x puas bace. tp ape2 pun stylo!!
    x sabar nk sambung seterusnye

     

  • At 12/8/09 9:57 PTG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    melampau betul si zack ni.....dh kes besar ni

     

  • At 13/8/09 1:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg best la cite ni, tahniah la pd penulisnyer ye...
    smpi aku pun gelak sowng2..hehehe
    pe2 pun cpt la smbg ek...dah x sbr tggu nie...

     

  • At 13/8/09 3:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sempoi jer dyorang 2..cm kekanak riang pn ade.huhuhu..bez r.

     

  • At 13/8/09 8:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala.. pendeknyer!!!!!!!
    frust btl!!

     

  • At 13/8/09 9:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sebarang persentuhan antara lelaki dan perempuan adalah HARAM...
    (",)

    to the writer
    i think u're great!

     

  • At 13/8/09 10:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klakar lah zack ngn azim tu..cpt2 smbung ek...

     

  • At 14/8/09 12:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bile nak relate cite nie ngan tittle..
    xkwin2 pun..

     

  • At 14/8/09 8:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni mesti pjg lg kan???
    huhu..nak tnye gak bila novel nye nak kuar????
    tajuk apa novel nye??? sama dgn tajuk dlm ni ke???

    -athikah-

     

  • At 15/8/09 11:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu best gler cite nih,lawak pn da...suke sgt...good job writer...em ble ek nk smbg lg...x saba nk tau ending....

     

  • At 16/8/09 7:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alamak .. baru nak feeling ..tup tup da bersambung lagi..
    ala .. cepat2 la sambung lagi..
    x sabar ni nak tahu kesudahan cite zack ngn abang din..


    keep it up !!
    baycon & damiana

     

  • At 16/8/09 11:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alaa..cptnye abis...

     

  • At 18/8/09 8:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler la. kuang ajor betul bebudak 2 org nie. best3

     

  • At 29/8/09 10:55 PG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    hek3....
    plan dah ckit punya baekkk tp,
    ader plak org yg twu dorang tu berlakon jer...
    alahhh....
    kalo x, mesti x jg nak tunang2 nih..
    aisehhh.... nape bile masuk part yg saspen jer... msti nak kena tggu smbgn....
    tersiksa jiwa & raga....ahakzzzz.....

     

  • At 5/10/09 12:13 PG, Blogger cik lubakpink said…

    maaf kpd sesiapa yg trtunggu2 smbungn cerite CINTA X DI DUGA..saye skang da msukkn citer tue ngn smbungnnye skali dlam blog..kalau rjin,sile kunjungi blog sye tuk smbungn citer ni..

     

  • At 27/10/09 10:36 PTG, Blogger Bungakopi said…

    memang lawk. tmbah part cari taik idung lam kuah tu.

     

  • At 9/8/10 11:19 PTG, Blogger zaini_eQ@ said…

    kiss aje la si zack tu bg timbulkan dia punya ciri keperempuanan

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group