BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Ogos 06, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 20
Nama Pena : Angelica Risza via Arisa Eriza

" Hei, kau mangkuk tingkat, baik kau mengaku! Dah la muka tak hensem macam gorila tak cukup umur, hish betul-betul.."

" Zack! Kamu ni kenapa?? Cuba hormat sikit uncle kamu ni! Dia lagi tua daripada kamu tau??" Auntie Maria hot dan memotong kata-kata Zack. Bodyguard mama berdehem dan menjeling tajam. Mana boleh layan anak bos macam ni! Silap hari bulan, ada yang botak kena kerat rambut!

" Huh, memang tua! Tua tak sedar diri! Kalau muka hensem takpe, aku boleh terima lagi! Ini macam ayam kampung tak berbulu yang dah nak pencen, tak pun dugong tua, ada hati nak menggatal lagi! Hai, ikut hati aku nak siat-siat kau, mangkuk!" Zack masih tak puas hati selagi uncle Amri tidak dihukum. Kepala uncle Amri disekeh-sekehnya.

" Stop it, Zack!" Auntie Maria menjerit kuat.

" Makcikku yang cantik, kenapalah auntie nak sangat kat orang tua ni?? Dia ni patut disepak masuk lombong je auntie tau tak??" Zack geram lalu menyepak kaki uncle Amri yang sedang duduk di atas kerusi dengan muka tegang.

" Sakit la, bongok! Kau tak habis-habis lagi nak sakitkan aku, hah??" Berapi-api kata-kata uncle Amri, semacam naga pulak dah aku nampak orang tua ni!

" Eh, pakcik tua! Kau ni selagi aku tak sumbat kau masuk penjara, jangan harap aku nak lepaskan kau la, mangkuk!"

Uncle Amri cuba bangun untuk melawan, namun dihalang oleh bodyguard mama Zack. Wekz, padan muka kau! Zack menjelir lidah, kemudian dia ke dapur dan membawa air buah untuk uncle Amri dan auntie Maria.

" Jangan minum, honey! Entah-entah dia letak racun!" Auntie Maria menolak gelas yang sudah disambar oleh uncle Amri. Ceh, penat je aku nak buat baik! Lantak korang la!

" Huh! Apa tenung-tenung?? Masuk line la kalau tak puas hati, auntie!" Zack membalas. Makin menjadi-jadi pulak si makcik ni! Entah dah kena nasik kangkang uncle Amri agaknya! Ada ke lelaki buat nasik kangkang? Entah, tau pulak aku!

" Jangan ingat auntie senang-senang je nak mengalah dengan kamu sebab ada 2 makhluk spek hitam ni!" Auntie Maria jerit kuat. Emo gila!

" Ehem, puan, ada apa-apa yang puan tak puas hati dengan kami berdua yakni makhluk berspek ni?" Kata salah seorang bodyguard tersebut sambil membuka kaca mata hitamnya. Auntie Maria jeling tak puas hati.

" Jawablah, auntie! Orang dah tanya tu." Zack senyum senang sambil duduk di atas kerusi meja makan di dapur.

" Ah! Sibok lah kau!" Hai, orang tua ni dah tersampuk agaknya, Sebelum ni tak la sebegini teruk perangainya. Jangan-jangan uncle Amri ada belaan tak?? Huu, seram, seram..

" Apa bising-bising ni??"

" Mama ku sayang!" Zack bangun dan berlari ke arah mamanya yang secara tiba-tiba muncul dari ruang tamu.

" Cepatnya mama sampai. Mama pakai pintu sesuka hati Doraemon ke, ma?" Zack bertanya kalut.

" Hish, karut lah kamu! Arin mana??"

" Arin kat klinik, ma."

" Maria, kamu ikut akak pergi klinik tengok Arin. Kamu berdua tengokkan si buntal ni, jangan sampai dia terlepas." Kata mama memberi arahan semacam polis Gerak Khas.

" Honey, ayang pergi dulu. Nanti ayang balik sini balik, tau." Kata auntie Maria ala-ala perempuan gedik gatal sambil mengusap-usap pipi dan bibir suaminya. Mama tengok pun naik meremang bulu roma! Tak padan dengan tua dua-dua makhluk tak berekor ni!

-----

" Betul uncle Amri buat bebukan pada kamu, Rin??" Sesampai je ke klinik, mama terus menerpa masuk dan bertanya laju kepada Arin yang sedang tidur sebelumnya. Dia terbangun, terpinga-pinga sekejap, dan mengangguk kemudiannya.

" Dia raped kamu macam yang Zack cakap?? Beritahu aku sekarang!" Auntie Maria secara tiba-tiba naik angin dan menjerit kuat sehingga ada nurse yang menegur. Arin kelip-kelip dengan muka lagak kesiannya merenung seorang demi seorang di kelilingnya. Mesti pending lagi nih! Lama kemudian baru dia bersuara.

" Rape.. tu apa, Zack?" Mak ai! Zack tepuk dahi.

" Rogol, my dear. Betul kan uncle Amri buat macam tu kat Arin?" Arin angguk perlahan. Muka auntie Maria berubah tiba-tiba. Kakinya terasa longlai dan dia terduduk di situ. Punah hatinya melihat anggukan Arin. Awalnya, dia tidak percaya akan kata-kata Zack walaupun dia tahu yang suaminya agak gatal tak padan dengan tua, namun untuk menyenangkan hati, dia cuba berlagak untuk tidak percaya dan tetap menyebelahi suaminya. Namun, kini semuanya sudah pun terbongkar.

" Kau la penyebabnya, perempuan! Kau yang goda dia kan??!" Selaps auntie Maria diangkat oleh mama Zack, tangannya segera mencekak kuat leher Arin. Memang sah keluarga ni keluarga dinasour zaman batu!

" Apa ni, auntie?? Lepaskan dia la!" Zack bergelut dengan auntie Maria, akhirnya auntie Maria melepaskan Arin dan berlalu ke sofa berdekatan. Air matanya turun laju membasahi pipi.

" Kak, Ria tak percaya dia sanggup buat macam tu! Tak percaya, kak!" Auntie Maria menangis di bahu mama Zack. Hantu belaan uncle Amri sudah keluar! Zack mengeluh kuat dari jauh selepas dia membetul-betulkan baju Arin.

" Sabarlah, Ria. Akak pun tak sangka dia sekejam tu." Datin Gold mengusap-usap belakang adik kandungnya itu, tahu lah si buntal tu aku kerjakan nanti!

-----

" Kak, Ria harap kak tak lapor benda ni pada pihak polis." Auntie Maria berkata sambil tersedu di café berdekatan dengan klinik.

" Tapi, Ria, kalau kita biarkan, nanti makin ramai perempuan dirogolnya!"

" Kak, musnah habis hidup kami anak beranak kalau benda ni dihebohkan! Mesti business dia corrupt kalau semua orang tahu, kak. Tolong lah pertimbangkan." Auntie Maria merayu.

" Em, yela, akak faham keadaan Ria. Tapi, kita terpaksa jugak hukum dia walau apa pun. Ria nak ke kalau dia buat pada perempuan lain pulak?? Ini benda serius, Ria. Amri tu takkan insaf kalau kita biar dia macam tu je."

Auntie Maria angguk. Betul 100 peratus apa yang dikata oleh kakaknya itu. Namun, dia masih dalam dilema kerana cintanya pada suaminya itu.

----

" Rin, kau lapar lagi tak? Nak makan apa-apa lagi?" Zack bertanya di sisi Arin.

" Tak nak. Arin nak pergi taman. Zack boleh bawak kan?"

" Kau kan tak sihat, mana boleh jalan-jalan sangat, nanti kalau jadi apa-apa yang lagi teruk macammana?" Arin diam. Dia merenung siling.

" Rin. Aku ada benda nak beritahu kau. Aku dah lama peram and pendam pasal ni, tapi sekarang aku rasa aku kena beritahu kau jugak."

" Apa dia, Zack?" Arin bertanya perlahan sambil merenung lembut ke arah Zack.

" Aku sebenarnya perempuan. Aku mintak maaf sebab tak beritahu kau awal-awal. Bila aku nak beritahu, ada je benda yang kacau. Lastly, aku sendiri terlupa nak beritahu."

Arin senyum nipis. Zack merenung Arin penuh excited, menunggu apa reaksi Arin tentang jantinanya itu.

" Zack.. sebenarnya, Arin pun ada benda nak beritahu."

" Emm?"

" Zack dendalah Arin kerja 10 bulan takde gaji, sebab Arin.. Arin.."

" Kau masuk bilik aku??" Mata Zack membulat.

" Zack jangan marah Arin. Arin teringin nak tahu apa benda yang Zack sembunyi dalam bilik tu, tu sebab.." Air mata Arin mula bertakung di tubir mata. Takut melihat Zack merenungnya dalam. Tak lama, Zack pun senyum.

" Nope, aku tak marah la. Aku gurau-gurau je pun pasal notis tu pun. Takkan la aku ni kejam sangat kot nak buat macam tu. Cukup, okay? Dah, jangan la nangis-nangis lagi. Aku ni budak baik je tau? Kekadang je aku nakal." Zack senyum sambil mengusap air mata Arin.

" Jadinya, kau dah lama tau la aku ni perempuan?" Arin angguk perlahan.

-----

" Helo! Zack! Ni aku ni, aku ada benda nak kena beritahu kau!"

" Esh! Mangkuk mana nak kena sekeh ni? Wei, siapa ni, call aku pepagi buta yang aman? Takde masa lain kau nak call?" Zack membebel kerana tidurnya terganggu. Sudah banyak hari tidurnya tidak tentu masa kerana bermacam hal yang perlu diselesai.

Matanya masih tertutup. Air liurnya disapu dengan belakang tangannya sambil sebelah tangan lagi memegang handphone.

" Ni aku la, Azim!"

" Oh, kau. Nak apa, albino?" Zack bertanya malas.

" Mak ayah aku dah setuju nak aku bertunang!" Suara Azim kuat menjerit di talian.

" Ler, dah tu kau nak kecoh kat aku buat apa? Pergi ar beritahu awek kau je, hai kau ni, sengal betul."

" Kau la sengal, mangkuk! Mak ayah aku nak aku bertunang dengan kau!"

" What on earth??!" Zack automatik terbangun dan matanya terbuka seluas mungkin!
posted by Penulisan2u @ 6:07 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
30 Comments:
  • At 6/8/09 8:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ha3...
    abis la Zack kali nie Azim nk dtg umh...
    tp cm ttbe le plk..x kn le si Azim tu blh suke kt Zack dia kn syg sngt kt awek dia tu..
    abis tu cm mne dgn abg Din..

     

  • At 6/8/09 9:11 PG, Anonymous far_east said…

    haa zack nak bertunang ngn azim ker??
    abis abg din camner??
    minta2 laa xjadi tunang

     

  • At 6/8/09 9:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lastly, azim dgn arin kot...
    huhuhu

     

  • At 6/8/09 9:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana boleh zack tnang dgn azim...
    zack kan cintakan abg din.
    xbest rr lau tnang dgn azim2...

     

  • At 6/8/09 10:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish2 nie dah semenmg nye plik mcm mne plak azim 2 blh nk brtunang ngn zack??pape pun cpt smbung.
    kte cita nie nk wat buku..btl kew??tlong jawab ye>>

     

  • At 6/8/09 10:22 PG, Blogger Penulisan2u said…

    Betul.. akan dibukukan.. tunggu manuskrip siap dr penulis.. penerbit kakinovel akan keluarkan novel ni

     

  • At 6/8/09 10:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Haah kut...
    Azim & Arin, zack & Abg din..
    spe sokong aku!!??
    hahahhh....

    Bila zack nk dress up jd prempuan nie??
    msti lawak kn? haha...
    cik penulis...lama lg ke cite nie nk abis??

    -manja.lara87-

     

  • At 6/8/09 11:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...mkin lawak...
    blog x de ke pnlis...

     

  • At 6/8/09 11:25 PG, Blogger Brilliant Marjan@اداويه said…

    tah sabar tgu novel ni...sgt menarik jln ceritanya

     

  • At 6/8/09 12:12 PTG, Anonymous adoyai said…

    alamk...cemne ngan abg din??
    huhuhu..
    ciannye kat abg din..
    nk abg din!!

     

  • At 6/8/09 12:50 PTG, Blogger M.E.A said…

    x sbr nk tunggu sambngnnya..
    hehe..x sangka mimpi dia jd realiti...

     

  • At 6/8/09 1:58 PTG, Blogger Nina Aziz said…

    mak aih, dangerous btol life zack skang nie

     

  • At 6/8/09 5:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agk2 bla nvel ni kluar ek??lm lg ka??

     

  • At 7/8/09 12:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    what on earht.... hahahahah
    kena tunang..habis la..
    cpt smbg....

     

  • At 7/8/09 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huahuahau...lucu ar citer nih..menarik.tp x nak ar ngan azim.abg din lak camner?anyway biar lah ending citer nih happy yer..jgn dua2 melepas lak.

     

  • At 7/8/09 1:59 PTG, Anonymous aNJe said…

    aduss lambat lak aq baca sambungan nih
    huhuhu
    aq rasa azim dengan arin kot

     

  • At 7/8/09 2:08 PTG, Blogger liya_89 said…

    ala bt ar azim ngn zack.
    dulu best jer aku bc..
    bl msk cite arin aku dh x follow dah..
    cam melalut jer..boring ar..
    tp bl aku tgk kisah azim ad balik br nak follow lg..
    emm azim n zack ar..
    xsuke die ngn abg din..

    cite ni bini aku tomboy ke
    atau aku lesbian aku confuse ar...

     

  • At 7/8/09 2:12 PTG, Blogger liya_89 said…

    ala mskkan blk ar kisah azim 2..
    br aku ad mood nk bace...
    ni arin222222 jer..
    menyahpah aku....

    cite bkn maen pnjg br mncul lg kisah azim..
    eeee xsuke aku..
    tp bt ar azim n zack..
    xnak zacn n abg din..
    plezzzzz...

     

  • At 7/8/09 8:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alaaaaaaaaaaaaaaa..... nak citer ni agi.........

     

  • At 8/8/09 12:24 PG, Anonymous nabil said…

    bgus2,finally zack da gitaw die pmpn...
    da setel 1 mslh..haha
    tp pndek sgt lerrr...

     

  • At 8/8/09 9:57 PG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    ha....1 lagi mslh akan timbul.so zack hati-hati yerk...

     

  • At 8/8/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hah?bia betik si albino 2 nk tng gn zack?np ta abg din?saspens2.cpt smbg wei.ak ta sba na tau.

     

  • At 8/8/09 7:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    peh..btol2 kena byk sbr ikuti citer ni...pdn muke p.cik zack yg buntal tu..hi3..

     

  • At 8/8/09 10:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biar azim n zack...
    abg din n arin...
    baru padan...
    umur bg din tu jngn la letak 30...
    letak la 28 ke...
    tue sngtla 30...

     

  • At 10/8/09 2:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa plak..abg din dgn zack ar..mntg2 abg din 2 miskin..azim 2 wtk smpingan ja..gpn azim 2 mg dh tau si zack ni tomboy klu x,buat pa buh tjk bini aku tomboy ke?..x nmpk ka tnd soal 2..ha,cnclusionnya zack dgn abg din la sb abg din x tau g kta zack 2 pmpuan..ade phm..

    ~bdk x puas ati~

     

  • At 10/8/09 3:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gler la...azim nih...
    ak nk abg din..
    huhuhuhu~

     

  • At 11/8/09 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt lah kuar smbungan nye...
    best sgt2 cter nie....
    xsbar nk tau zack n azim jd tung ke x....
    cpt lah smbung....

     

  • At 12/8/09 4:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apesal si ria 2 tna bg report kt polis?dy na ag amai gurl jd mgse tua ktuk 2?pape pn,ak tol2 ase nvel nh bez n len dr yg len..bravo2.

     

  • At 17/8/09 9:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    OI BEST AR novel ko tulis lagi cepat ar bv

     

  • At 29/8/09 10:45 PG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    hurm....
    apa kes plak nak tunang2 ngan c albino tu?
    erkkk.....azim tu btol2 albino ker?

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group