BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Ogos 12, 2009
Novel : Aish!! Laki ke perempuan nie? 8
Nama Pena : zachwan

Episod 8

Kepala dipicit. Pening. Eh, aku dekat mana nie? Kenapa tiba-tiba katil bilik Ween jadi kecil semacam nie? Cadar pun putih macam rumah mayat jer aku tengok. Kejap-kejap…bau nie macam, hrm…hospital!? Tanpa sedikit masa pun untuk dibazirkan, Illa terus membetulkan posisinya. Dan pandangan matanya sekarang benar-benar mencabar tahap kesedaran dia yang hanya tinggal separuh daripada normal.
" Egy?", mata membulat.
" Yup", senyum tepi.
" Hrm…kau buat apa kat sini? Sedara kau sakit erk?", hujung teling sudah disentuh. Sedikit demi sedikit memorinya mengungkap kembali perstiwa tadi.
" Tak. Aku hantar perempuan pengsan tadi. Kau tahu tak siapa perempuan tue?", cermin mata Blue Rays sudah diselit ke celah baju.
" Ha? Perempuan? Hrm….mak cik cleaner?"- Gulp! Ya Allah, kalau Egy yang hantar aku tadi comfirm arh dia sekodeng aku punya i/c. Mampus!
" Hahhaha…..Patut arh selama nie aku rasa pelik bila tengok kau punya syle. Nak cakap bapuk tak, rupa-rupanya…", ayatnya dibiarkan tergantung. Sengih sudah mula mengukir di bibir.
" Okay! Sekarang kau dah tahu aku perempuan, so? Kau nak cakap dekat bos?", kening terangkat.
" Hrm….boleh juga tapi aku dapat apa?", katil Illa dirapati.
" Harh?"- Dapat apa pulak mamat nie? Bukan roda impian nie?
" What did I get if I screw you up?", punggung sudah mula dilabuhkan di sebelah Illa.
" Naik gaji?", teka Illa. Hanya itu yang terlintas di fikirannya.
" Hahaha….how about we make a deal?", kedua-dua tangan Egy disatukan.
" Deal? Maknanya, kau tak akan cakap dekat siapa-siapa pun pasal aku?", hujung bibir digigit. Ingin mendapatkan kepastian.
" Yup! But with one condition"
" One?"
Angguk.
Satu keluhan yang berat dilepaskan.
" Okay"

------------------------------

Pap! Aduyai…..asal arh si Lan nie suka dera aku? Bos pun satu hal. Nak suruh ajar aku benda pun, tak payahlah mula dengan yang teruk terus. Tak pasal-pasal aku honey-moon+honey-star= camping dengan nyamuk. Huhuhu…
" Ryu, make sure sumber cahaya seminima yang mungkin. Lepas tue, kau snap pergerakkan yang ada flow. Am…."
" Ambil angle yang selesa. Tak nak ada vibration. Tripod satu. Kau dah ulang jampi seramah kau nie untuk kali yang ke seribu plus-plus dah nie! Nie tengok!", lengan yang sudah membengkak ditayang ke muka Lan. Thank you mosquito! I love you! Muah…wakakakakambing.
" Normallah tue kalau belajar light tail", lengan Illa ditepis. Hujung topi NY Illa diketuk.

Tangan di lurus ke atas. Mengeliat. Sesekali mencuri pandang ke arah Ryu. Nie pun dah kira beruntung dah kau nie. Light tail dekat atas bumbung jer, masa aku belajar dulu masuk hutan. Lagi arh perang dengan nyamuk. Siap isytihar darurat lagi. Nie pun harap bos yang suruh aku ajar kau. Kalau tak, aku suruh budak-budak Finer jer yang ajar kau. Tapi kalau fikir balik, macam mana bos boleh ambil budak Ryu nie jadi fotografer? Benda basic macam nie pun tak tahu! Ke Ryu nie anak ikan kering bos? Cup,cup. Ada aku kisah? Huhuhu….

" Lan, kau percaya dengan fairy tale tak?", tangan setia memegang tripod.
" Fairy tale? Nah…orang barat jer yang percaya benda-benda tue", bulan mengambang penuh direnung.
" Memang pun tapi ada satu benda dalam fairy tale yang menarik minat aku", sebelah mata ditutup. Mencari pose menarik.
" Apa? Naga?", mata Lan mula mencari wajah Illa.
" Yup"
" Kenapa? Sebab dia lighter bergerak erk?"
" Hahahha…..you read my mind! Aku dah jadi macam belon dah nie. Bengkak tak pasal-pasal. Tahap nie jer kamera nie boleh bagi view kat bawah tue", mata diletak rapat ke aras lensa kamera. Lan ditepi sibuk meneliti sisi kamera. Hanya seinci jarak yang memisahkan.
" Ka…."
Senyap.
" Kau tak adjust erk dia punya punat kat tepi nie?"
Diam.
" Wei, kambing! Kau dengar tak aku cakap nie?", hujung topi Illa diketuk.
" Ha…apa? Eh, dengar…dengar" jawab Illa. Tergagap-gagap.
" Dengar apa?" soal Lan.
" Dengar apa?" tanya Illa kembali.
" Ya Allah! Budak nie memang nak kena dengan aku nie. Kau….."
Bam! Pintu kecemasan terbuka. Torch light di hala ke arah mereka.
" Kamu buat apa dekat atas nie? Ini tempat larangan" laung pak guard. Semakin menghampiri mereka.
" Kami…."- Mamat nie cakap tadi pak guard dah bagi kunci. Nie apa hal main serbu pula nie?
" Kau bawa turun tripod!" arah Lan sambil berlari ke arah pintu kecemasan.
" Wei, tunggu aku!" laung Illa dengan tripod dipelukannya.


" Lan, asal kau tak minta dengan pak guard kunci bumbung?", peluh menitis rancak.
" Aku dah minta tapi dia tak nak kasi", kamera di lantai dibawa ke riba.
" Kenapa kau tak cakap kita ceroboh masuk tadi? Kalau bos tahu, nahas aku kena buang kerja. Sekarang pun aku still in trial version lagi, dah buat hal", rambut dikuak ke belakang.
" Kau ingat kenapa aku buka pintu guna klip kertas tadi kalau pak guard bagi kunci?" soal Lan.
" Mana aku tahu? Kau ingat aku David Copperfield ke tahu baca minda orang? Aduyai!" keluh Illa.

Apalah nasib aku? Ingat lepas dapat kerja kurang arh sikit seksa. Sekarang bukan seksa jer yang aku rasa semua bonus azab dengan peluh+ letih=kerja bawah fotografer cerewet pun aku rasa! Naya arh aku macam nie. Huhuhuhu…..

-------------------------

Kau gila arh Ween! Aku tahu kau kerja luar hari nie tapi kejutkanlah aku. Aku ada photo shoot hari nie dekat studio. Mampus arh aku kena sembur dengan Lan nie. Semua nie kes tak cukup tidur semalam arh. Lepas solat subuh aku pergi tidur balik. Ngantuk gila babas,whoa!


Tangan dibawa rapat ke tubuh. Kejap ke kanan, kejap ke kiri. Mundar-mandir tanpa sebarang kata. Sesekali wajah Lan yang tenang direnung.
Pam! Tangan dihentak kuat ke atas meja. Di hadapan Lan.
" So, what’s now? Kita dah tak ada model" luah Fadil selaku ketua untuk sesi fotografi kali ini.
" Pembetulan. Teknikalnya kita masih ada model cuma model utama sahaja yang tak ada sekarang" ujar Lemon.
" Thanks for that very….very helpful information. Lan!", mata mencerlung tajam.
" Hrm…kita buat dulu dengan model yang ada sekarang. Lemon, cari mana-mana model untuk ganti model utama kita nie. Kau orang pun tahu yang kita kena siapkan sesi nie hari nie juga" kamera Nixon dibawa ke aras mata.
" Aku?", soal Lemon tidak percaya.
" Lan, mana kita nak cari model ganti? Kau kena ingat, majalah nie nak muka ‘muda’. Model yang fresh. Model syarikat kita sekarang, semua tak sesuai untuk majalah remaja macam nie. Why do you think I hired someone from agencies just to find a model for this photo shoot? They want someone with the innocent face but still has their own attraction. How are we able to find someone like….."
" Sorry guys! Aku lambat", pintu bilik dikuak dari luar. Wajah yang penuh dengan peluh+nafas tercungap-cungap=letih yang teramat sangat tersembul dibalik pintu.
" Him!" laung Fadil.
Semua mata tercengang memandang model ‘ fresh’ yang bakatnya baru ditemui pada tempat yang salah dan waktu yang tidak betul.
Illa mengerakkan kepalanya. Kiri. Kanan. Belakang.
‘ Dia orang usha siapa nie? Tak ada orang pun belakang aku. Ke…’
" Me?????", jari telunjuk di bawa ke muka. Tidak percaya.

--------------------------------


" Fadil, please arh! Aku tak nak jadi model. Kau cari orang lainlah", muka Illa disapu bedak asas. Nipis.
" Ryu, aku minta tolong kau sekali nie jer. Kita memang dah tak ada masa nak cari model lelaki. Please Ryu! Just photo shoot not run away", pujuk Fadil sedaya-upaya. Lan yang duduk di hujung bilik langsung tidak mempedulikan mereka. Matanya masih tidak lari dari Nikon D300 di tangan. The best pro DX DSLR from Nikon.
" Lan, some advice would be very helpful right now!", panggil Fadil dengan suara yang cuba dibunyikan selembut mungkin. Memandangkan Ryu anak buah Lan, mungkin nasihat Lan dapat dicerna+dihadam=masuk ke dalam otak Ryu.
Perlahan-lahan, Lan bangun dari kerusi. Menghampiri kedua-dua mereka. Kameranya disangkut di bahu. Dia menunduk. Mencari osicle+gegendang=telinga Ryu.
" Kalau kau tak buat, kau kena pergi cari kerja lain arh lepas nie. Aku tak tanggung", kedua-dua tangan diangkat. Surrender sign.
" Ryu, kalau kau bu…."
" Saya setuju" ujar Illa memotong ayat Fadil. Sengih.

---------------------------

" Honey, play with your hair. Let it down"
" Make it nice. Okay! Smile at Ryu like you’re admire him. Good!"
" Ryu, give me yours most charming smile. Okay. That’s it!"
" Bend your back a little more. Use your finger to help you with your hair"
Suara Lan bergema di studio. Memberi tunjuk ajar kepada model. Sesekali props bertukar kedudukan tapi Lan masih setia menemani kameranya. Soft-focus lens benar-benar memudahkan kerjanya berbanding fish-eye lenses sebelum ini.

Kalau aku lelaki, suasana nie memang heaven in paradise arh. Syok kuasa dua! Kiri, kanan penuh perempuan keliling. Yang nie blonde. Yang tue brunette. Muka semua macam Ferrero Rocher versi hazel nuts. Aku jer muka yang macam peppermint. Buat hilang bau busuk mulut boleh arh. Huhuhu….

-------------------------------------

" Honey, water?" pelawa Shuq, model lelaki yang paling senior di kalangan mereka. Mineral water di tangan dihulur ke arah Honey.
" Sure", botol disambut. Senyuman yang paling berbahaya bagi pesakit diabetes dilemparkan. Tanda terima kasih.
" Honey, how dinn………."
" Ryu!" panggil Honey. Berlari ke arah Illa yang yang sedang berbual dengan beberapa lagi model perempuan lain. Shuq memerhati dengan ekor mata. Membara.
" Hi!"- Aduyai! Minah nie buat apa lagi dekat sini? Masa photo shoot tadi pun 2,3 model dah jeling fiery thunder bolt dekat aku. Budget aku hangus jer jeling aku macam tue. Huhhuhuhu…..
" Water?", mineral water di tangan Honey sudah bertukar tangan.
" Thanks", penutup botol dipusing. Dibawa ke mulut. Alhamdulillah!
" No…no! Thanks to you", hujung jari telunjuk menyentuh butang baju kemeja Illa.
" Hrm…", Illa menginjak ke tepi. Menjarakkan diri dari Honey. Tidak mahu seseuatu yang tidak patut ditemui, disentuh.
" Remember the photo shoot at the park? You selamatkan I daripada samseng. You are my hero", mata mengerlip manja. Batting eyelashes.
" Yeah. Big deal! Kau kan dalam kesusahan. Jadi memang tanggungjawab akulah tolong orang dalam kesusahan", senyuman diukir.
" You so sweet!", tangan Illa ditarik ke dalam genggaman.
" Harh?", kening terangkat ke atas. Shocking statement!

--------------------------------------

" Kau tak rasa budak baru tue nak cantas kita ke?"
" Kau tengok tak dia goda awek aku tadi?"
" Asal budak Finer tiba-tiba boleh jadi main model nie?"
" Kau tahu tak dia ‘suap’ Fadil sebab nak jadi model majalah nie. Kalau guna muka dia tue, sampai bulan dah tak berkerutuk pun tak lepas nak masuk majalah"
" Aku bukan nak cakap apa arh tapi masa photo shoot tadi aku tengok dia raba model perempuan. Dia orang nak cakap takut kena sembur sebab Ryu tue budak favourite bos!"
" Langgar bahu aku pun tak minta maaf. Ingat arh dia junior dekat sini"
" Guys, relax! Aku rasa dah sampai masa dia tahu rendah, tinggi langit dekat sini. And it is our pleasure, of course to show that to him"
Tumbukan dikepal. Menanti mangsa.


p/s: assalamualaikum sume! once again,thanks coz still sudi bc cite nie. actually cite nie benar-benar mencabar arh bg sy as tuan tulis coz first of all, saya sibuk ngan studi tapi tak sampai ati nk tinggal cite nie x dew sambgan lme2 even dh lme sy x smbg.huhuhu. and x sempat nak wat research sal fotografer lgie sbb sy mmg zero arh klu ckp sal camera nie. thanks gila dekat goggle!wakkakambing. s0, sape2 yg ade basic sal fotografer nie leh berkongsi. and, sorry klu n3 nie x best coz x sempat ag nk mngelamun jauh2. anyway, thanks and d0 comment! >_<
posted by Penulisan2u @ 5:32 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
28 Comments:
  • At 12/8/09 9:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    entah ap2 la...xphm lansung....

     

  • At 12/8/09 11:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok je n3 kali ni cume xcukup umphhhh la zakwan..next n3 tambah sket umphhhhh tu ok..peace

     

  • At 12/8/09 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok je. mm ape2 hal good luck ngan study n sambung citer ni cpt2.

     

  • At 12/8/09 4:23 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    huhu..
    n3 nieh keliru sket..
    spe yg tgh ckp ngn spe pon tataw..
    hehe..
    btw,,still waitin 4 next n3..
    cpt2 upload ek..

     

  • At 13/8/09 8:19 PG, Blogger aqilah said…

    pd akak, ok aje. biar lambat dik asalkan bersambung, ok!

     

  • At 13/8/09 9:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya tak paham ape yang hendak disampaikan dlm citer ne......kabur....

     

  • At 13/8/09 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    please sambung cepat.......da x sabar nak tau yg selanjutnye......

     

  • At 13/8/09 3:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nyer...rugi lah sy lambat bace!
    best sgat,jangan lupe sambung dh la..
    good luck for study..

     

  • At 14/8/09 4:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler lah...........
    bile nk sambung lg nie??
    dh tak sabar nk bce dh nie!!!!

     

  • At 16/8/09 1:48 PG, Anonymous comel said…

    best la ....
    keet it up dear!!
    sambung cepat tau.

     

  • At 18/8/09 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp skit sgt. dah la tunggu la. so smbg cepat skit k.

     

  • At 4/9/09 8:00 PG, Anonymous Puteri Qashrenna said…

    Aku suka citer ni. Sambung je tapi yang penting, jangan sampai terganggu study pula kay...good luck!

     

  • At 6/9/09 9:26 PTG, Blogger ♥corcraze♥ said…

    still best zack!!
    wlaupon a bit blur here and there..
    cpt la smbng nak taw ape jd kat Illa..sian die,so naive and innocent!
    jgn kena blasah laa..die tuh pompuan..

    nak cite Egy and Illa,trgantung dr yg sblm ni lah!
    ape agreement dorg??

     

  • At 15/9/09 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah sambung...
    masa dah semakin suntuk....
    hidup pun dah x lama

     

  • At 27/9/09 7:14 PTG, Anonymous angel_ieqaa said…

    adewr blog x???
    klu adewr blog kan senang???

     

  • At 21/10/09 11:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar citer niiii!!!!
    cpt ar smbung da x sbr niii....
    ^_*

     

  • At 27/10/09 9:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lambt lg ker nk tgu next n3... :( xsabar arr nak tguu

     

  • At 31/10/09 1:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lamanye tggu...bila nk smbg cite ni???
    hello...jgn la bt peminat boring menanti....
    plez...smbg la cepat.....

     

  • At 31/10/09 6:04 PTG, Blogger YONG JIAO XIU said…

    hadoi la, mana nih lama dah aku nanti. cepat la sikit, isyk...penantian satu penyiksaan loooo

     

  • At 10/12/09 2:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam .
    cepat2 lar yer .

    -shahieka-

     

  • At 2/3/10 4:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kawan2 tolong suggest citer mn yg best...penat ah nk tkn satu2...

     

  • At 20/1/11 3:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ~ bila nk sambg st0rY nii??

     

  • At 6/3/11 1:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tergantung mcm ni jew??

     

  • At 26/3/11 5:30 PTG, Anonymous Shidahman said…

    Assalam zachwan, tahniah.. jln cerita yg menarik. saya dah baca sampai capter 15 tp cam tergantung jer. Bila saudara nk sambung??

     

  • At 1/7/11 11:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zacwan.... ad blog x? cite ni ad novel die ke?

     

  • At 2/11/11 11:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

     

  • At 12/6/12 2:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la xkn smpai sni jer????

     

  • At 12/6/12 2:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la xkn smpai sni jer????

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group