BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Ogos 05, 2009
Novel : Virus Vs. Shuji 6
Nama Pena : Inua Itis

BAB 6

"KU akui..tubuhku melonglai..sempatku memuji dalam hatiku..jangan fikir aku kan mencinta, ku hanya kagumi, hanya memuji.." Virus bernyanyi-nyanyi nyaring mengikuti lirik dan irama lagu ketika itu didalam bilik karaoke yang ditempah oleh dia dan Ikmal. Kalau sedap tak apalah juga. Ini sudah macam kera sumbang. Ikmal hanya memandang dengan wajah yang terkebil-kebil.

Kata brutal sangat, nyanyi pulak lagu macam ni? Kata Ikmal dalam hatinya sendirian. Geli hati pun ada melihat Virus yang sedang feeling habis ketika menyanyi lagu itu.

"Woi, tak ada lagu lain ke? Semua lagu jiwang aje kau nyanyi. Kata mantap sangat suara kau tu! Try la lagu rock.." ujar Ikmal setelah Virus selesai bernyanyi. Virus duduk lalu melepaskan lelahnya kerana penat menyanyi tadi.

"Hah? Kau nak lagu rock? Kau la pergi nyanyi..aku dah penat ni. Nak rehat kejap!" kata Virus sambil bernafas panjang. Dadanya turun naik kerana menahan gelora kepenatannya. Dia merebahkan dirinya ke sofa panjang itu lalu meniarap sebentar.

"Kau serius nak dengar aku nyanyi?" soal Ikmal sambil bangun menuju ke monitor di hadapan untuk memilih lagu.

"A’ah..pilih la.." kata Virus malas. Sebenarnya dia sudah mengantuk sangat. Entah mengapa dia mengantuk, dia pun tidak tahu. Lambat-lambat matanya semakin mahu lelap.

"Woi! Bangunlah bagi aku support! Tidur pulak?!" jerit Ikmal dengan memakai microphone. Terkejut beruk Virus dibuatnya. Bagai mahu luruh jantung gadis itu. Dengan pantas, Virus bangun lalu merengus kuat.

"Damn it, aku nak tidur kejap la sengal!" marah Virus. Mukanya sengaja dimonyokkan. Kepalanya diusap-usap sehingga kusut masai rambutnya. Bagai orang gila pula jika dilihat dirinya sekarang dengan rambut yang tidak terurus begitu.

"Macam penat sangat aje kau ni? Letih semalam tak habis lagi ke?" sengih Ikmal. Sengaja mahu mengusik Virus.

"Apa kau merepek ni? Bagilah aku tidur kejap aje. Nanti aku bagi kau support 200%!" ujar Virus dengan lagak bersahaja sambil mulutnya menguap panjang.

Dia membuka sneakers berjenama Converse nya lalu kakinya diangkat ke atas sofa. Dia sudah terbungkang pula kali ini diatas sofa itu. Bau aroma stoking busuknya sudah menular ke seluruh ruang bilik tersebut dan menyucuk-nyucuk hidung Ikmal.

"Busuk giler!" kata Ikmal sambil menyumbat lubang hidungnya dengan dua jarinya.

"Wahh..heaven nya!" ucap Virus sambil melumur-lumurkan mukanya ke sofa empuk itu dengan perasaan senang hati. Tidak peduli dengan kata-kata Ikmal tadi. Ikmal melihat dengan wajah berkerut-kerut.

"Alah, tak apalah. Mesti kau letih semalam, kan? Kau rest la dulu, eh?" gelak Ikmal apabila menyedari yang Virus langsung tidak dapat menangkap maksud kata-katanya awal tadi.

"Kau ni..tak boleh tengok aku senang sikitlah! Apa yang letih? Apa yang penat?" soal Virus sambil membuat muka bosan. Wajah Ikmal dipandang dengan malas sekali. Rasa mengantuknya sedikit terbantut kini.

"Semalam kan malam pertama kau dengan Shuji!" Ikmal memegang perutnya. Ketawa terus terburai ketika itu. Bukannya dia ketawa biasa-biasa, tetapi dengan menggunakan microphone. Kuat dan nyaringnya suara Ikmal itu hanya Tuhan sahaja yang tahu!

Virus sudah panas hati dengan kelakuan Ikmal itu. Berani betul dia memalukan aku begini? Walaupun tiada orang lain yang mendengar, dia malu dengan kenyataan Ikmal pasal malam pertamanya dengan Shuji. Mestilah penat. Penat bergusti dengan Shuji semalam kerana berebutkan katil! Last-last, dia juga yang beralah dan terpaksa tidur di sofa. Tetapi, dia agak puas hati kerana dapat menyiku Shuji.

"Sial kau! Jaga kau, Ikmal!" getus Virus kegeraman lalu bangun mencekik leher Ikmal. Bukanlah cekik betul-betul pun, main-main aje! Kalau betul-betul ni, memang si Ikmal ni dah jalan..Desis hati Virus sendirian.

"Aduh! Sakitlah, shekkia!(kata makian dalam bahasa Korea)"

"Suka hati kau nak mengata, ya? Rasakanlah!" ujar Virus selamba.

"Kejap, kejap, kejap! Ada call.." jerit Ikmal tiba-tiba lalu Virus perlahan-lahan melepaskan Ikmal.

"Kau buat lagi..siap kau!" ugut Virus sambil tangannya bergerak seperti mahu memotong lehernya sebagai tanda ‘matilah kau’. Ikmal menelan liur melihat ugutan Virus itu.

"Eleh! Garang macam mak nenek!" ngomel Ikmal lalu dia mencapai telefon bimbit yang tersimpan dalam kocek seluarnya.

"Waalaikumussalam! Haa..apahal?" Ikmal menjawab panggilan itu dengan selamba. Wajah Virus yang bengis itu dipandang. Macam singa betina. Tak habis lagi ke marah dia kat aku?

"Aku tengah karaoke..kenapa?" kata Ikmal lagi setelah orang yang sedang bercakap-cakap dengan dia itu bertanyakan aktivitinya sekarang.

"Nak datang? Hmm..ok jugak!" Ikmal terus mematikan talian selepas memberitahu lokasi tempat karaoke tersebut serta menjawab salam. Wajah Virus sudah beransur tenang. Tetapi, kali ini wajah menyibuknya pula yang timbul. Dia ingin tahu siapakah yang menelefon Ikmal tadi.

"Siapa tadi?" soalnya.

"Member aku..kenapa?"

"Siapa?" soal Virus lagi. Mukanya seperti setia menunggu jawapan dari Ikmal. Tersengih-sengih semacam sahaja.

"Siapa-siapa aje la..ni apasal tersengih ni?" tanya Ikmal pelik.

"Awek ke?" Virus mengangkat-angkat kening pula kali ini.

"Tak ada maknanya! Member aku, of course la lelaki..apasal?"

"Hmm..tak ada sebab! Saja nak tau. Kau tak nak bagitau, aku okey aje! I’m cool, man!" Virus terus mencapai microphone dari tangan Ikmal lalu menuju ke monitor untuk memilih lagu. Daripada membuang masa yang sedia terbuang kerana berbual kosong tadi, lebih baik dia cepat-cepat memilih lagu. Kalau tidak, rugilah tempah bilik mahal-mahal!


VIRUS meminum air setelah penat menyanyi. Tekaknya sudah terasa perit. Tidak mampu lagi untuk melalak. Lepas sudah tensionnya hari ini. Puas hati dapat melalak lama-lama sampai dah tiada suara lagi untuk berkata-kata.

"Okey, giliran kau pulak!" Virus menyerahkan microphone pada Ikmal. Suara Virus sudah tersekat-sekat. Serak-serak basah jadinya. Nafasnya tercungap-cungap.

"Yo!" teriak satu suara lelaki membuatkan Virus dan Ikmal tersentak.

"Hah! Datang pun, walaupun lewat sikit!" kata Ikmal apabila melihat Shuji sedang berdiri terpacak dimuka pintu. Muka Shuji dan Virus terkebil-kebil saat ini sambil mata mereka memandang antara satu sama lain.

"Okeylah, aku keluar kejap. Nak pergi toilet.." ujar Ikmal lambat-lambat apabila melihat ketegangan antara Virus dan Shuji. Silap-silap haribulan, dia yang terkena nanti. Sengaja dia ingin mempertemukan Virus dan Shuji dalam suasana begini. Biarlah mereka berbicara. Selebihnya dialah yang akan membantu nanti!

"Wait, wait, wait! Kau rancang semua ni?" soal Virus dengan muka tidak percayanya. Ikmal hanya tersengih lalu mengangguk perlahan. Dia perlu berhati-hati. Karang tidak pasal-pasal, dia menjadi bahan belasah kawan-kawannya itu.

"Means, member yang kau cakap kat aku tadi tu adalah Shuji?" tanya Virus lagi. Ikmal mengangguk lagi. Lagu yang sedang terpasang dibiarkan sahaja tanpa penyanyi. Ikmal pergi menurunkan volume lagu.

"Hmm..aku keluar dulu! Kau orang bincang la dulu.." kata Ikmal lalu terus keluar dari bilik tersebut meninggalkan Virus dan Shuji bersendirian. Shuji hanya mendiamkan diri sejak tadi. Dia juga terkejut sebenarnya. Sangkanya Ikmal belum lagi bertemu Virus.

Betul juga! Kenapalah aku tidak terfikir? Kalau Ikmal nak berkaraoke, dia mesti akan ajak Virus ataupun aku! Jaranglah dia keluar dengan orang lain selain kita orang! Shuji memberitahu hatinya. Kesal.

"So, apa yang buatkan kau ada mood nak berkaraoke? Kau kan dah jadi perempuan dan juga isteri orang! Suami kau benarkan kau keluar ke?" ejek Shuji sambil menghenyakkan punggungnya ke sofa.

"Suami aku siapa, eh? Kau kenal dia?" perli Virus pula.

"Hmm..entah, aku malas nak ambil tahu!" jawab Shuji selamba.

"Dia tu dah la tak handsome, muka macam kambeng, suka sangat bising-bising and banyak songeh! Tension aku, dowh! Sebab tu laa aku datang sini releasekan tension aku!" Virus mengutuk Shuji sepuas-puas hatinya.

"Diamlah, bodoh!" Shuji sudah panas hati mendengar Virus mengutuknya. Mukanya sudah bertukar muka geram yang teramat sangat. Mahu sahaja dia menarik Virus dan menghumbankan gadis itu ke luar bilik tersebut.

"Dah kau mulakan, takkan aku nak diam?" bebel Virus sambil membuat muka menyampah. Bosan betul kalau hari-hari kena bertekak begini dengan Shuji.

"Huh? Dah betul! Isteri mana boleh keluar tanpa izin suami?"

"Dah suami tak mahu peduli, buat apa nak ambil peduli?" bidas Virus sinis.

"Kalau aku peduli nanti, kau suruh aku tidur kat bilik air pulak! Kau kan dah pesan, jangan peluk-peluk kau!" sengih Shuji.

"Hah? Ambil peduli tu sama dengan peluk-peluk ke?" balas Virus geram. Sakit hatinya ketika ini kerana Shuji menimbulkan cerita tentang peluk memeluk pula. Teringat kembali bagaimana panasnya tubuh lelaki itu saat memeluknya semalam.

Bagai membuai-buai dirinya dalam perasaan yang dia sendiri tidak mengerti. Eh? Apa yang aku fikir ni? Ahh! Bentak Virus dalam hatinya yang membara. Perasaan halus yang hadir tadi cuba dibuang olehnya jauh-jauh.

"Malam ni sayang nak temankan abang tidur kat katil ke? Atau sayang nak tidur kat sofa macam semalam?" ejek Shuji lagi. Sengaja mahu menambahkan sakit hati Virus.

"Mestilah katil! Tapi, aku sorang aje! Kau tidur kat sofa.."

"Macamlah aku nak ikut cakap kau tu..nak aku peluk lagi? Cubalah tidur kat katil!" Shuji tidak mahu mengalah. Dia tersengih-sengih memandang wajah Virus yang bertukar merah. Malulah tu! Ejek Shuji dalam hatinya.

"Okey..we bet! Kita lawan karaoke! Kalau kau penat dulu, aku tidur kat atas katil. Kalau sebaliknya, kau tidur atas katil. Set?" soal Virus tiba-tiba memikirkan satu idea.

"Hah?! Setakat lawan karaoke, mestilah aku menang! Kau jangan harap nak kalahkan aku..set!!" Shuji sudah ketawa riang. Virus kan sudah penat menyanyi. Mana larat lagi nak teruskan. Suara pun sudah serak-serak basah sahaja sekarang. Mesti Virus akan berjaya dikalahkan olehnya.

"Cakap macam kau tu terrer nak mampus! Lai! Lagu-lagu senang tak mainlah..biar aku pilihkan lagu yang ada ombak-ombak. Baru best!" Virus ketawa pula. Dia tahu selama ini Shuji itu memang suka bernyanyi lagu nada rendah dan tidak mencabar.

"Bring it on!!" getus Shuji dengan semangat wajanya.

"Apa yang bring-bring?" soal Ikmal yang baru masuk. Dia terkebil-kebil melihat Shuji yang sedang berlaga kepala dengan Virus. Rupa-rupanya tanpa disedari oleh Shuji dan Virus, dahi mereka sudah berlaga dalam pertelingkahan mereka tadi. Wajah mereka masing-masing bengis. Bagai mahu memakan sesama sendiri! Ikmal menelan liur.

"Kau tengok aje, Ikmal! Siapa yang penat menyanyi dulu!" ujar Virus dengan bersungguh-sungguh sambil melompat ke hadapan monitor untuk memilih lagu.

30 minit berlalu..dan..

Kini sudah sejam mereka berdua melalak dengan disaksikan oleh Ikmal. Apahal la dengan kawan-kawan aku ni? Ikmal pelik sendirian melihatkan gelagat kawan-kawannya yang begitu bersemangat tanpa mengenal penat. Masing-masing bagaikan tidak mahu mengalah. Tiba-tiba..

Virus terus terbaring di atas sofa diikuti oleh Shuji yang turut terduduk disebelah Virus. Masing-masing ternganga mulut dan menjelirkan lidah tanda kepenatan. Nafas mereka tercungap-cungap. Selepas itu, sepantas kilat dan dengan serentak, mereka mencapai air mineral yang sudah tersedia di atas meja. Malangnya hanya terdapat sebotol sahaja yang tinggal ketika itu.

Ikmal menggeleng-geleng kepala tidak mengerti. Kenapalah mereka jadi begini? Kasihan pun ada apabila dia tengok si Virus dan Shuji itu.

"Woi! Air ni aku yang punya!" marah Virus dalam suaranya yang kian hilang. Dia lalu terbatuk-batuk. Tangannya masih erat menggenggam botol air tersebut.

"Ambil la..aku pun tak ingin kongsi dengan kau!" Shuji beralah. Malas dia mahu bertekak dengan Virus lagi.

"Ikmal! Siapa yang menang?" soal Shuji sambil memandang Ikmal lemah.

"Err..dua-dua kalah! Sebab aku tengok, dua-dua terbaring!" sengih Ikmal.

"Mana boleh! Mesti ada pemenang!" kata Virus serius lalu terbatuk-batuk lagi. Perit betul tekaknya ketika ini hanya Tuhan sahaja yang tahu.

"Ambillah kau..aku malas nak bertekak..kaulah yang menang!" Shuji sudah malas. Dia memejamkan matanya seketika, cuba mencari ketenangan. Perit betul tekaknya. Jika dia sambung bertekak lagi dengan Virus, tentu pecah tekak dibuatnya.

"Yeahh!! Aku dapat katil!" Virus bersuara dengan keriangan. Dia melompat ke kiri dan ke kanan. Gembira hatinya ketika itu. Shuji hanya membungkam. Muka bosannya tergambar.

Laa..katil? Bet pasal katil? Berebut katil? Aku ingatkan apalah..desis hati Ikmal seorang dirinya. Dia lalu menggeleng kepalanya lagi melihat Virus yang seakan tidak mahu berhenti melompat itu.

posted by Penulisan2u @ 1:32 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
3 Comments:
  • At 8/8/09 11:34 PTG, Anonymous rissell rehn said…

    sbnrnya ni citer sapa ni??
    mesti kawan u ni..

     

  • At 16/8/09 12:21 PTG, Blogger Zazz!~ said…

    hah?
    nope this is mine..
    maaf if xbest tp crite ni mmg camni..^^
    apasal lambat update kat p2u ni..da lama send new n3..
    huhu sowi2

     

  • At 26/9/09 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita betul ke???

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group