BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 28, 2009
Cerpen : Indahnya Mengenalimu
Nama Pena : zackryHarriz

Ku tuliskan bicara ini
Tika senja menyisih pergi
Melakarkan rasa hati
Dalam sehelai kertas putih

Bicara tanpa suara
Lahir dari jiwa
Yang sering merintih
Beban rindu menagih
Kasih dari seorang kekasih

Bicara kasih buat yang teristimewa
Cuba ku sampaikan dalam tarian pena
Menganyam sebaris dua kata
Menyimpul sehalai dua bicara
Agar bisa dirasa
Ada jiwa yang sedang tersiksa

Bilakan reda rasa resah
Andai jiwa sedang gulana
Menangis tanpa air mata
Merindu tanpa makna

Langkah tanganku ligat menulis bait-bait ini. Ahh.. hati ini sedikit terluka. Namun apakan daya, aku cuma insan biasa yang lemah. Jodoh dan pertemuan semuanya ketentuan Allah. Aku sebagai hambaNya harus redha dengan semua ini. Wan, gadis yang aku kenali melalui Ruang Sembang di satu blog. Indah benar perkenalan itu. Walaupun tidak bersua, namun entah kenapa hati ini begitu tertarik untuk mengenalinya dengan lebih lagi. Namun,keghairahan itu hanya semenara apabila ada baris-baris ayat yang mengguris hati kecil ini. Aku berbaring di katil, leteran mama sebaik aku pulang dari tempat kerja membingitkan telingaku. Hari-hari aku perlu mendengan benda yang sama. BOSAN. "Zack, tau tak, anak Mak Cik Rozi, si Rizal tu dah nak kahwin hujung tahun ni. kalau tak silap mama, umur dia muda setahun dari zack kan." Ungkapan mama sebaik mukaku muncul dimuka pintu. Penat kerja masih bersisa, kini terpaksa mendengar pula leteran mama. "Ye mama.. dia Junior zack masa MRSM dulu.." Jawabku endah tak endah. "Ha.. tengok, dia dah nak kahwin tau, zack ni bila lagi.." Mama menyoal. "Ala ma, ada jodoh nanti adalah..lagipun zack baru 25. relax la mama.." Kataku lalu melangkah kaki kebilik. "Tu la, bila mama cakap buat tak tahu je.. relax apanya, papa zack dulu 23 dah kahwin tau. ni busy kerja je, cubalah mencari zackry ooi.. kempunan mama nak menantu perempuan nanti.." Mama membebel lagi. Aku hanya memekakkan telinga.

Aku berbaring di katil. Aku menggapai Novel Biarlah YM yang Berbicara karya Hanni Ramsul. Kuselak mukanya. fikiran aku sejenak terfikir apa yang berlaku pada diriku. YM ataupun Yahoo Messenger banyak memainkan peranan penting dalam hidupku. Ahh.. aku masih terbayang wajahnya. walaupun sudah beberapa hari perkara itu berlalu, aku masih tidak dapat melupakannya. Entah la angau jenis apa yang melanda diriku ini. masih aku ingat perkara itu, aku meluahkan perasaanku kepadanya melalui YM. Namun nyata, aku hanya bertepuk sebelah tangan. Dia sudah mempunyai kekasih hati. Aku pasrah. Aku redha. Namun, hati yang mulanya berbunga kembali kosong. Aku sungguh merinduinya. Aku sedar aku tidak layak untuk mencintainya, namun aku sendiri tak mampu nak menghalang diri ini dari mencintainya dan merinduinya. Berat benar ujian kali ini. Aku tewas dalam ego kelelakianku.

Hari-hari yang berlalu dalam hidupku masih seperti sediakala. Rutin harianku juga masih sama. Cuma, aku semakin kerap melayari blog kegemaranku itu. Sedikit sebanyak ia dapat mengurangkan kekecewaan yang aku alami ini. Hanya Tuhan yang tahu tatkala cinta ini ditolak. Ya Allah.. Berikanlah aku peluang untuk menyinta dan dicintai oleh seorang Hawa. Perkenankanlah doa HambaMu yang hina ini. Lumrah Adam memerlukan Hawa, begitu juga aku. Dengki saja aku tengok semua kawan-kawanku sudah mempunyai teman hidup. Tapi aku? Hanya bersendirian melawan lara hati. Semoga suatu hari aku juga mampu hidup berpasangan seperti biasa.

Lamunanku terhenti. Kini aku semakin belajar mengenal cinta. Cinta tak semestinya bersama. Aku mendoakan agar dia bahagia bersama temannya. Semoga kekal bersama selamanya. Wan, terima kasih kerana memberi kesempatan buat lelaki bernama Zackry Hariz ini untuk mengenali dan menyintaimu walaupun seketika. Walaupun belum pernah bersua, namun aku dapat merasakan kesempurnaan wanita ada pada dirinya. Buat teman lelakinya, hargailah cinta gadis ini. Sekali kau menyakiti hatinya, umpama 100 kali aku disakiti. Semoga kamu berbahgia bersama. Aku hanya mampu mendoakan.

Kututup Novel karya Hanni Ramsul itu, kugapai kembali pena yang berada disisi meja lalu kukarangkan sajak ini. Khas buat insan yang pernah aku cintai. walaupun cinta itu tak kesampaian namun aku hargainya sepenuh jiwa ini......

dalam menggapai harapan
aku kesandung lagi
antara sedu dan tangis
di tepian muara
dan damai semakin jauh
dalam laluan yang berliku
dan sepi menyapa ku

dan di kamar sepi ini
bayang mu datang menyapa
menyentuh naluri ku
tanpa suara
hanya secebis senyum
yang pasti ku kenang
untuk masa masa yang mendatang

kecundang lagi aku
dalam harapan demi harapan
yang mencuit hati
di perjalanan yang sepi
aku makin longlai
dalam sebuah kalimat
kecewa..........

buat sebuah pemergian
ku iringkan sejuta harapan
bersama mu..
hanya yang tinggal
sebuah memori
dalam seduan

Jika aku berkesempatan
aku ingin mencintaimu dengan sederhana
dengan kata yang tak sempat diucapkan
kayu kepada api yang menjadikannya abu
dengan isyarat yang tak sempat disampaikan
awan kepada hujan yang menjadikannya tiada

Namun apakan daya
semua itu kini hanya mimpi
biarlah aku sendiri
Moga kau bahagia bersamanya..........

P/S
-cubaan pertama membuat cerpen, ikhlas buat insan bernama WAN SHIEMA.. thanx for da comments..
posted by Penulisan2u @ 6:05 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
27 Comments:
  • At 28/8/09 9:04 PG, Blogger syasya said…

    pendek nye cerpen ni...kalau panjangkan seket, citer kan sikit la mcm mane kenal ngn wan shiema ni ke..kisah perkenalan korang ke..

    permulaan cerita ni da ok, pembaca rasa seronok nak teruskan membaca tapi baru je nak feel cerita ni, alih2 da abis plak..adoyai...

    cubaan pertama yang mengasyikkan...

    tahniah penulis..keep it up!

     

  • At 28/8/09 10:49 PG, Anonymous wan ashiema said…

    syasya.... ni kisah benar.. saya wan ashiema. maaf nk bg tau..penulis ni telah kembali kerahmatullah pada 14/08/2009 jummat. sedekah kan al-fatihah tuk arwah syed zackry harizz qhayyum. semoga dia tenang disana..amin

     

  • At 28/8/09 10:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul ke
    sdhnya
    meninggal sbb ape

     

  • At 28/8/09 1:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul ke??
    betul sesangat ke??
    mcm kurg percaya jee???

     

  • At 28/8/09 2:09 PTG, Blogger Noriza said…

    inalilah..
    moga rohnya dicucuri rahmat..
    al fatihah

     

  • At 28/8/09 2:10 PTG, Blogger Noriza said…

    wan ashiema sy nak brhubung ngan awk ples....

     

  • At 28/8/09 3:15 PTG, Anonymous wan ashiema said…

    ym saya dia shima_cuk@yahoo.com
    terpulang pada siapa yg ingin percaya atau tidak.
    Hanya ALLAH yg lebih mengetahuinyer...

     

  • At 28/8/09 9:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol ker pnulis die da mninggal??
    cam x caye jerk...
    papepon alfatihah...

     

  • At 29/8/09 12:37 PG, Anonymous syud slumber_jer2002@yahoo.com said…

    penulis da meninggal?? emmm.. innalillah.. em.. wisau gak kan kalo org yg minat kita, tp tiba2 da meninggal. tp nak wat cane da hati ni x terbuka utk sape2..

     

  • At 29/8/09 11:29 PG, Anonymous safi said…

    assalamualaikum
    ape yg wan ashiema katakan itu sememangnya benar
    meninggal disebabkan ape itu kami terpaksa rahsiakan
    maaf buat semua yg membaca karya cerpen ni
    sme2 kita sedekahkn al-fatihah buat arwah arwah zackhry
    moga2 dia ditempatkan dlm golongan org yg soleh

     

  • At 29/8/09 3:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    inalillah..
    semoga roh nya
    dicucuri rahmat..
    amin..
    takziah diucapkn 4
    his fwenz n fmly..

     

  • At 29/8/09 8:43 PTG, Anonymous ayma yana said…

    innalillah..
    smg arwah ditmptkn
    d klgn org2 yg soleh
    dan sntiasa dcucuri rhmt..
    takziah.

     

  • At 29/8/09 8:44 PTG, Anonymous ayma yana said…

    innalillah..
    smg arwah ditmptkn
    d klgn org2 yg soleh
    dan sntiasa dcucuri rhmt..
    takziah.

     

  • At 29/8/09 10:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wan....sy da add awak kt ym...awak keberatan ke bercerita ttg awk dan zackry..sbb cerita nie ble buat pengajaran... innalillah...dan al fatihah buat zackry..semoga roh nya di cucuri rahmat..

     

  • At 31/8/09 2:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    innalillah....
    smg arwah ditempatkan dikalangan org2 yg soleh...
    wlaupun pendek cite nie sgt2 memberi kesan...
    jelas penlis sg menyukai wan...
    sedey jgk klu ade org sgt2 suke kat kite dah xde...
    tahniah penulis!!

     

  • At 31/8/09 2:55 PTG, Blogger ziela said…

    innalliah.. al-fatihah wat arwah zackry.. takziah untuk wan n family zackry..

     

  • At 2/9/09 2:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm...kkcian nye..cnt x ksmpaian..tarikh 2 sme ngn tarikh adik i xcdent..ari ni bru kuar icu.pape pn slm tkziah bt fmly zackry n wan ashiema..smg roh nye d cucuri rhmat.alfatihah...amin..

     

  • At 2/9/09 2:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tol 2..leh jd kan pengajaran...so hrgai cnta n seseorg 2 slgi dia msih ada..nway, tkziah bt fmly n wan..alfatihah.

     

  • At 5/9/09 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    innalillah..
    takziah buat kluarga penulis dan kak wan..
    tbe2 sy nk ngs bce kisah ni..
    sy ad add ym akak..
    ~farhana~

     

  • At 13/9/09 8:40 PG, Blogger nhidayah said…

    innalillah...cerpen ni menarik sangat.pape pn y tjadi, hdu p mst d truskan. utk wan, kuatkan semangat k.

     

  • At 15/9/09 1:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kisah awk ni mcm dgn ksh sy..sy sayang sgt kt die.....smpai skrg sy xdpt lupa kan die wak:(

     

  • At 15/9/09 1:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kte srupa..;(

     

  • At 16/9/09 8:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerpen dpt m'beri pengajaran kpd llk dluar
    sana agar menhargai prmpuan
    pendek citer ni........
    ~s~

     

  • At 21/9/09 10:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    innalillah...salam takziah wat kluarga pnulis n wan...sy doakan smoge dorg tabah utk mgharungi smua dugaan Allah...

     

  • At 1/10/09 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    innalillah...takziah kpd kluarga arwah...
    arwah kr yg buat cerpn nie sbelum dy prgi??

     

  • At 4/10/09 8:40 PG, Anonymous ieza_87 said…

    ahaks, LOVE is more than that, differentiate wth crush, love that fails makes you strong and matured, preparing you for the true love.... love that is sent by God and fated 2 be yur destiny... :-) Gud luck !

     

  • At 10/12/09 1:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada kekeliruaan di sini..cerpen ni penulis sent kt blog ni pd 28/8/2009 ..sdang kn wan shima cakap arwah penulis ni mninggal pd 14/8/2009...jadi ni kes salah tarikh @ salah penulis>???? tolong jawap..
    tarikh 28/8/2009 arwah atuk aku mninggal..7thn lps

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group