BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 03, 2009
Novel : Seteguh Hati Ini 1
Nama Pena : hanmie7227

Syaidatul Faridah mula mengorak langkahnya meninggalkan hostelnya. Jam di tangan kananya mula menunjukkan waktu itu sudah pukul 7.30 pagi. Lantas dipercepatkan langkahnya menuju ke perhentian bas yang tidak berapa jauh dengan hostelnya. Tuah menyebelahi dirinya apabila bas yang membawa pelajar-pelajar UM ke kampus sampai selang beberapa minit lepas itu. Faridah mula menaiki bas dan memilih tempat duduk di tepi tingkap seorang diri. Pandangannya jauh ke luar tingkap. Tangannya mula menguis buku yang berada di tangannya. Hari ni dia berkira-kira ingin menyiapkan assignmentnya secepat mungkin. Tarikh hantar yang diberikan oleh Dr. Kamal semakin dekat. Nasib baik hanya tinggal binding jer....lepas tu bolehlah dia menumpukan pada kuliah lain. Dua tiga hari ini kepala penuh dengan assignment encik Kamal. Nasib baik ada group discussion...kalo tak haru juga.
Bas mula memasuki perkarangan kampus UM pada pukul 7.45 pagi. Kakinya mula melangkah laju menuju ke Dewan kuliah yang berada tidak jauh dari tempat perhentian bas tu. Ketika tangan dia mula mencapai pintu dewan, satu suara comel mula menyapanya.
' Hmmm....pelik??? Apahal pulak la budak ni datang awal pagi ni. Ni mesti ada apa 2 ni.' desis hati Faridah. Lantas dia mula mengadap kearah suara datang.
" Kak Sya, kenapa jalan laju sangat....macam pelesit. Huh....penat orang kejar tadi tau!! " Bibir comel itu mula mengomel. Faridah mula menguntumkan senyuman. Gadis yang berseluar slack hitam dan berbaju blouse kuning cair tu mula menbetulkan rambutnya yang separas bahu.
"Aik...macam tu jer sapa Kak Sya." Faridah mula menarik hidung gadis di hadapanya. Sarah tersenyum malu.
"Hehe...sorry. Assalamualikum Kak Sya."
"Waalaikumussalam.....hoh. Selalu lupa. Kali ni takleh dimaafkan....jadi kena makan sepit ketam Kak Sya." Faridah mula ingin mencubit lenganya tapi Srah mula melarikan tangannya.
" Aaaa.....taknaklah kena sepit ketam pagi2 ni." Bibirnya mula muncung menunjukkan dia merajuk. Faridah hanya tertawa. Kakinya mula melangkah ke arah kerusi batu di depan dewan kuliah. Matanya melirikkan pada jamnya. 7.50 pagi. Kejap dahlah. Sarah mula menyapa sambil mula melabuhkan punggungnya di sebelah Faridah.
" Ha.....ni kalau jumpa Kak Sya pagi-pagi ni mesti ada apa2 ni. Apa pulak kali ni? " Faridah mula merenung anak gadis yang mula tersimpul malu. Alamak Kak Sya macam tahu-tahu jer. Kepala otaknya mula menyusun Kak Sya.
" Hehehe....cam tahu-tahu jer. Ermmm.....Kak Sya free kan petang ni. Jom kita keluar makan kat luar nak. Boringlah ngan makanan kampus ni. Kita pergi Berjaya Times Square nak? Makan kat sana. Lepas tu round- round cari buku ker....cari baju ker? Nak tak?" Ngomel Sarah. Tangan Faridah mula dipeluk rapat sebagai tanda pujuk. Faridah hanya mengerutkan mukanya.
" Makan ajer ker? Kak Sya tak caya la.....ni mesti ada apa-apa ni." Faridah boleh baca pergerakan ngan percakapannya. Dia dah kenal lama Sarah. Dia dah berada tahun akhir pada tahun ini manakala Sarah tahun ke dua.
" Ala...bolehlah. Setujulah dulu. Nothing suspiciousla....bolehlah Kak Sya. Lagipun dah lama tak keluar Kak Sya." Sarah mula memancing Faridah dengan pujukan. Faridah mula melirikkan mata.
" Kalau camtu Kak Sya tak nak pergilah. Semacam jer ni. Ni mesti ada apa-apa ni." Faridah mula berpura-pura ingin pergi dari situ. Sarah mula kalut. Alamak....ni tak best ni.
" O.k..o.k....Sarah cakap. Ala...Kak Sya ni memang la." Faridah mula senyum. Yes.....menang!!
" Kak Sya ingat tak Haikal?Dia ajak Sarah keluar hari ni. Kali ni orang nak kenalkan akak ngan Haikal sebab Kak Sya kan kakak kesayangan Sarah. So, Haikal kenalah kenal orang kedua paling penting dalam hidup Sarah selepas ibu." Sarah mula kuntumkan senyuman bermakna. Mukanya menunjukkan betapa gembiranya dia bila nama Haikal disebut.
"Haikal? Haikal mana? Penjual roti? Posmen? Ataupun Tukang Sapu Sampah kampus kita? Yang mana satu." Faridah mula membuat lupa akan nama itu Ceh...padahal dia memang ingat sangat. Nama tu selalu bermain di tepi telinganya lebih dari 6 ngan 7 kali sehari. Dah lali sangat.
" Kak Sya nak kena ni....." tanganya mula menampar tangan Faridah. Faridah gelak. Sarah terpegun.....manis senyuman Kak Sya. Kalau aku lelaki mesti gugur kejap depan ni.
" Ye la.....ingatlah. Apasal bawa jumpa Kak Sya.....kenapa tak bawa jumpa ngan ibu Sarah? Kalau bawak jumpa ibu Sarah mesti lagi cepat dapat green light." Faridah mula menanyakan soalan -soalan cepumas yang sudah dia agaknya sejak malam tadi.
" Ala....bukan orang tak nak bawak. Tapikan Kak Sya tahu motto popular terkini, sesuatu barang mestilah melalui dua peringkat. Tak gitu??" Ngomel Sarah sambil membulatkan matanya.
"Hoh! Rupanya Haikal tu barang ajer yer. Kalau gitu baik pergi cari penyelia kilang kat Kajang tu tolong Sarah check Haikal tu sebanyak 2 kali. Kan lagi baik. Disahkan oleh SIRIM lak tu!" Sarah mula mencebik. Dah start merajuk la tu. Matanya mula menunduk pada kakinya yang sibuk kuis tanah dengan kasutnya. Faridah hanya tersenyum. Heh....menang lagi. Faridah memang akan menang kalau bab2 mencari alasan, agak pandai berkata-kata. Entah siapa diwarisinya entahlah.
" Yelah....Kak Sya ikut Sarah petang ni. Pukul berapa?" tanya Faridah. Malas dia nak usik adik angkat kesayangannya tu. Lagipun tinggal 5 minit lag kelas bermula. Riak2 wajah Sarah mula membungakan ceria.
"Yeah!!!!!!!!!!!!!!Sayang Kak Sya!!Jangan lupa tau pukul 3.00 petang ni tau. Pakai cantik-cantik. Hehehe. " jerit Sarah sambil memeluk lengan Faridah. Jeritan Sarah menarik perhatian beberapa orang yang lalu di situ. Faridah hanya menggeleng.
"Alamak!!!Orang dah lambat ni. Sarah pergi dulu tau. Jangan lupa ya!!!" Sarah berpesan ketika matanya mula melirikkan matanya pada jam Quartz di tanganya sambil mencapai buku-buku notanya. Pipi Faridah di cium sebagai tanda terima kasih. Sarah mula berlari anak meninggalkan Faridah keseorangan. Faridah sekali lagi menggeleng sambil tersenyum.
'Adoi....apa lak kena pakai cantik-cantik. Bukanya aku jumpa pakwe.' Faridah mula tersenyum sendirian mengingatkan pesanan Sarah sambil melangkah kakinya ke Dewan Kuliah. Ketika dia buka pintu besar depan, kelihatan ramai pelajar sudah memenuhi tempat-tempat kosong dalam Dewan. Langkahnya mula dipercepatkan pada port yang dia selalu pilih. Sangat sesuai untuk menumpukan pelajaran di situ. Tangannya mula meletakkan buku-buku notanya. Tanganya mula mencari pen sebagai persediaan untuk memulakan kuliah.Tiba-Tiba satu suara menyapa dirinya.
" Morning Far." Faridah hanya mampu menatap pada wajah yang menyapanya. Dia mula mengukirkan senyuman.
"Selamat pagi." Pendek jer dia menjawab sambil menghadiahkan senyuman. Dia mula terasa malu kerana teguran Izhar menarik minat beberapa orang pelajar terutamanya pelajar perempuan. Hai...karang ada la mulut yang takder insurans. Izhar hanya mampu menelan air liur. Aduih....cantiknya senyuman. Gugur jiwa lelaki dia kejap. Dapat dirasakan pipi gadis dihadapanya mula merona merah. Malukah dia ngan aku?
" Dah makan?" tanya Izhar. Bodohnya....benda lain nak tanya, benda lain pulak keluar.
"Sudah...kenapa? Awak belum makan lagi ke?" jawab Faridah sambil melayangkan satu soalan yang memang dia tak nak tanya sebenarnya. Karang dilayan-layan karang ada yang jadi lain. Izhar mula senyum lebar.
" Sudah.Hmmm......" Wajah Faridah direnung. Dia nak cakap tapi takut ditolak sekali lagi. Faridah mula berhenti dari membaca notanya. Wajah Izhar direnung. Apahal pulak mamat ni. Jangan-jangan tak putus asa lagi nak ajak keluar makan. Ish....rajin betul nak ajak aku makan. Bukan dia tak nak....tapi...entahlah. Izhar tu boleh dikatakan menjadi gilaian pelajar perempuan di kampus itu. Kalah jugak la Anuar Zain. Tapi...dia tak berminat. Bagi dia Izhar buka pasangan yang sesuai dengan dirinya. Lagipun, hatinya sudah tertutup untuk lelaki lain. Faridah termenung seketika teringatkan kenangan lama. Lantas cepat-cepat dia menolak perasaan pilunya yang datang tiba-tiba.
Faridah mula memandang kembali Izhar yang sedang mencari kata-kata. Entah macam mana dia nak kata, Izhar amat sepadan dengan Sarah. Walaupun Sarah dan Izhar sering bergaduh macam anjing ngan kucing tiap kali bertemu, entahlah..... dirasakan Sarah dengan Izhar bagaikan pasangan yang amat sepadan.Ish...kan Sarah dah ada Haikal. Saling menyintai lak tu.Ini mesti pengaruh cerita cina yang selalu sangat dilayan tu. Faridah hanya menggeleng sambil menepuk dahinya. Kelakuanya menarik perhatian Izhar.
" Kenapa? Ada nyamuk ke?" tanya Izhar. Faridah tersenyum malu. Hah...mengalamun lagi....kan dah kena tukul kat kepala. Padan muka.
" Taklah...apa Izhar nak tanya tadi." Renungan Izhar dibalas sekejap sambil mengalihkan matanya ke arah notanya. Izhar mula gelisah. Ah...biarlah. Kalau dia tolak...boleh cuba lagi.
"Errr.....Far," mata Faridah mula jatuh pada wajah lelaki yang menjadi pujaan budak perempuan kolejnya. Izhar mula menahan degup jantungnya.
"Boleh tak keluar makan ngan Izhar." Faridah dah agak. Memang itulah yang akan keluar dari mulut Izhar. Kenapalah mamat ni minat kat aku. Perempuan lain lagi berganda cantik dari aku. Faridah mula mengerutkan mukanya. Berat mulutnya ingin menolak pelawaan Izhar yang entah kali ke berapa dah. Izhar mula mengeluh. Kerutan wajah Faridah sudah menjawab ajakannya.
"Err...sorilah Izhar.Far betul-betul tak boleh terima ajakan Izhar. Sori o.k!" kata Faridah. Kesian mamat ni. Kalau dia ajak sekali lagi...mungkin dia akan terima. Ini janji dia. Ketabahan dan kesungguhan lelaki itu menarik hati dia kadang kala. Tapi bukan cinta....hanya sebagai teman biasa. Wajah Izhar pada mulanya sugul mula ceria.
" Takpe....Izhar takkan putus asa. Izhar akan cuba lagi." jawab Izhar sambil menguntumkan senyuman. Faridah hanya membalas senyuman nya.Tiba-tiba Encik Zahari mula melangkah masuk ke dalam dewan kuliah. Izhar mula kembali duduk di tempatnya. Dina mula menyusuri dan duduk di sebelah Faridah.
"Dia ajak kau keluar lagi yer? " cucuk Dina sambil matanya beralih pada Encik Zahari yang mula bercakap dihadapan. Faridah hanya mengangguk.
" Tak putus asa betul dia tu kan?" bisik Dina lagi. Mulutnya berceloteh...tapi tangannya masih berjalan menyalin nota.Faridah hanya mengangguk dengan senyuman.
"Kau ni pun satu....kenapa nak tolak orang yang baik lagi hensem tu? Rugi tau...cam tolak rezeki." bebel Dina lagi.
" Aku bukan jenis tolak rezeki. Tapi aku jenis tak ambil rezeki orang la sayang oii....." kata-kata Fridah mula mengerutkan dahi Dina.
" Eh...sejak bila Izhar berpunya? Kan dia tu masih single mingle lagi sejak clash ngan Si Sofia last year?" Dina mula membulatkan matanya pada Faridah. Mata kat aku, tapi tangan berjalan. Hoho...hebat betul kawan aku sorang ni.
" Memang la...tapi aku rasa dia tu rezeki orang lain. Bukan rezeki aku. Tak semestinya dia berpunya menunjukkan itu rezeki orang." Faridah menjawab. Pandangannya mula jatuh pada wajah Dina yang mula mengerut kehairanan.
" Errr....Far, ko rasakan yang Izhar dah jumpa jodoh dia ke? Aku tahu ke siapa dia? Erm.....budak tu suka kat dia jugak ke?" Dina mula tanya tak berhenti-henti. Faridah tahu hati kawan baiknya kegusaran. Hai.....kalau dah suka dia cakap ajelah. Faridah hanya pandang Dina dengan senyuman sinis.
" Kenapa kau pandang aku camtu. Ala....aku saje tanya aje. Takder maksud lain." Dina cuba melarikan topik diri . Faridah hanya menggeleng. Heh...dia tahu sangat perangai kawan baik dia tu. Sejak tahun pertama lagi dia sukakan Izhar. Masa Izhar couple dengan Sofia....dialah yangt frust menonggeng....ketika Izhar berpisah dengan Sofia, dialah manusia paling gembira ats dunia ni. Sudahlah .....dia memang tak dapat tipu aku. Sayangnya jodoh kau dengan dia tak ada. Hai.....bilalah dia nak sedar yang Si Galah tu sukakan dia. Penat betul aku lihat kisah cinta yang banyak segi ni.
" Ala...kalau kau tak nak cakap pun tak apa . Aku pun tak ingin ambil tahu." kata Dina. Lepas itu mereka berdua tak bercakap lagi. Hati Dina kegusaran. Dia tertanya-tanya siapakah jodoh Izhar. Betapa dia sukakan lelaki itu. Dia tahu, Faridah pandai baca air muka orang. Mulanya tak percaya, tapi bila dah terkena kat batang hidung sendiri. Barulah dia percaya.
posted by Penulisan2u @ 3:05 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
2 Comments:
  • At 3/7/09 8:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Biasa je citer ni ... ayat yang digunakan kelam kabut sikit...

     

  • At 3/7/09 9:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okay citer ni.....tp ayat dia macam berterabur...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group