BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 27, 2009
Novel : Sesuci kasih seorang isteri 13
Nama Pena : Kak Tyea

Sama macam yang aku sangkakan, papa mengajakku berjaga sambil minum kopi di beranda. Walaupun kepenatan tapi aku tetap melayan ceritanya. Kesian. Dia rindukan Along sekeluarga. Terutamanya cucu-cucu dia yang dah nak setahun tak juga balik Malaysia.
"Papa kira macam nak tunai umrah lagi sekali." Menyimpang ceritanya tiba-tiba.
"Eh, dulu kan dah pergi? Kena pergi lagi ke?."
Papa ketawa. Dihirupnya kopi di cawan dengan penuh nikmat. Sedaplah kot buatan mak. Aku memang tak berapa kenan dengan kopi ni.
"Dah lama tu. Sebelum kau kahwin dengan Isha. Sekarang kau dah ada anak pula. Dah dekat 3 tahun tu."
"Bila papa nak pergi?."
"Tengok dululah. Mama kau pun dah lama tak ke mana-mana jadi lepas umrah nanti ingat nak lawat Along kau terus."
"Along?." Hampir tersembur keluar kopi pahit yang baru melepasi lidah.
"Kenapa dengan Along?." Papa pula yang terkejut.
"Tak adalah." Beberapa kali pula aku berdehem sambil pura-pura membelek majalah di tangan.
Bukankah anak-anak Along masih dalam genggaman si pengecut tu? Habis kalau papa dengan mama datang sana tak jumpa diorang, mestilah diorang tanya macam-macam.
Nak kelentong boleh tapi papa selalunya akan tetap syak bila ada benda pelik macam ni jadi. Nak kata diorang pergi summer camp kat Canada, aku tak tahu pula kalau-kalau papa dengan mama nak pergi bukan waktu summer.

Syukurlah, semalam phone aku langsung tak berbunyi. Maksudnya Sofea tak mengada-ngada nakkan aku macam selalu. Lena aku tidur sambil memeluk erat tubuh Alisyah.
Awal-awal pagi pula, kami terpaksa pulang ke rumah. Bergegas sebab aku baru dapat tahu yang aku kena jumpa board of directors jam sembilan nanti.
Asha pula terpaksa kena tinggal. Bukan terpaksa apa, mama paksa Isha tinggalkan Asha. Konon nak bagi kami peluang rehat tapi aku tahu mama tu sebenarnya saja nak main dengan cucu dia.
"Tak apalah, bang. Isha tak kisah."
"Hmm..nanti penatlah Isha nak pergi sini lagi ambil Asha. Jam pula tu."
Mama dah memasamkan muka. Mama tak faham ke? Dari office Alishah ke rumah kami sudah hampir sejam. Lain pula ceritanya kalau jalan sesak. Tambah lagi 20 minit ke sini. Jam berapa dia nak sampai rumah?
"Ma, bagi kami bawa Asha baliklah. Nanti weekend, kami datang lagi."
"Abang…"
"Ma?."
"Tak apalah, bang. Nanti Isha cuba keluar awal sikit. Hari ni pun bukannya banyak kerja." Alishah ni kalau tak mengalah, tak sah.
"Tengok tu, Zik. Sayang lagi menantu dengan mama daripada anak sendiri. Dengan mama pun nak berkira sangat."
"Bukanlah, ma."
"Mama tahulah kamu tu macam mana. Dah lah nak cucu yang ramai tu, jauh sangat, tak reti-reti nak balik. Ada sorang ni pun, takkan tak bagi kat mama sekejap kot?."
Aduh…mama ni…Alishah dah senyum-senyum mengelus belakang Asha yang lena sangat tidur. Kesiannya isteriku.


---------------------------

Dua puluh minit sebelum waktu wajib aku sampai ke rumah, aku menggagahkan kaki menekan pedal minyak menuju ke hospital. Berat rasanya hati nak singgah tapi takut pula nanti Alishah dan Asha diapa-apakan. Biarlah aku berkorban sedikit.
"Hi, baru sampai encik?."
"Eh, ya. Baru balik dari office. Sofea macam mana, doktor?."
"Dia okey. Cuma kesianlah sebab hari ni tak ada lagi orang datang melawat. Dia sunyi, and now not in a good mood."
Aku ketawa perlahan, dalam hati. Kesian? Aku tak kesianlah. Mana orang tua dia pergi? Dah balik Turki dah? Ingat aku nak jagalah tu anak dia kat sini.
Waktu aku masuk, sofea berbaring di atas katil dengan mata terpejam. Tidur ke ni?
Menyangka yang dia memang benar-benar tidur, aku mengambil tempat di sofa berdekatan tingkap. Mencapai surat khabar bahasa inggeris yang disediakan di atas meja.
"Abang?."
Hah? Cepat aku mendongak.
"Eh, dah bangun ke?."
"Saya tak tidur pun." Iyalah sangat tak tidur. Aku buka pintu tadi takkan dia tak dengar bunyi?
"Saya melamun."
Dia tahu pula apa aku fikir. Hebat juga Sofea ni.
"So, macam mana sekarang? Dah rasa okey?."
Lima hari lesap, datang tanya khabar macam tu aje. Ah, suka hati akulah. Kita layan orang yang kita sayang dengan yang kita tak sayang memang lain. Berat sebelah? Betul.
"Doktor dah bagi saya discharge petang esok. Abang boleh ambil saya tak?." Muka dia dah berubah lagak manja.
Lama aku berfikir. Esok petang? Esokkan hari sabtu. Hari sepatutnya aku habiskan masa dengan Alishah dan Asha. Especially Asha yang dah jarang aku layan main.
"Hmm..papa dengan mama awak tak datang?." Maksud tersiratnya, aku malas nak buang masa datang ambil dia di wad dan hantar pula ke rumah. Aduh, menyampahnya.
"Abang busy ke?."
"Eh, tak…saya tanya aje." Aduh….kantoi.
Sofea senyum. Dialihkannya rambut yang menutup pipi ke belakang.
"Saya faham. Kalau abang tak dapat jemput saya, saya boleh panggil driver saya datang ambil."
"Oh..baguslah cadangan awak tu."
Tahu pula dia berfikir mencari jalan penyelesaian sendiri. Kalau dari awal macam ni, kan senang hidup orang dibuatnya?
"Abang, hari jumaat minggu depan saya nak balik Turki sekejap. Uruskan something. Bolehkan?."
"Eh, pergi ajelah. Saya tak kisah." Hah, mulut suami jahat betul aku sekarang. Adui, tak berlapis langsung.
Akhirnya, apabila aku hanya buat selamba dengan semua bual bicaranya, Sofea menutup mulut. Diam. Aku meneruskan pembacaan. Sekejap lagi aku akan beredar pulang. Dah nak maghrib.






Alishah belum ada di rumah semasa aku sampai. Mungkin jalan jam. Maklum saja hari jumaat petang. Mungkin ramai yang nak balik kampung, mana yang dekat.
Aku habiskan masa melamun di atas katil. Asha pula dibawa Isha ke pejabat. Selalu pula dia membawa anak kami ke pejabat. Dia tak sibukkah?
"Zikri?."
"Ya, Mak Mah?."
"Jom, turun minum petang. Mak mah buatkan kek pisang yang zik suka tu. Marilah."
Kek pisang?
"Boleh juga. Nanti saya turun. Mak mah turunlah dulu."
"Jangan tak turun pula."
Aku senyum sendiri. Kek pisang. Kek yang paling aku suka dari kecil sampai dah jadi bapa budak. Terutamanya kek pisang buatan mak mah. Alishah pandai juga tapi buatan mak mah lebih sedap. Isteri aku kalah dalam hal ini saja.
Sampailah kami siap minum petang berdua barulah kedengaran bunyi enjin kereta dimatikan di luar rumah. Aku bergegas ke muka pintu. Bersedia untuk keluar mengambil Asha.
"Assalamualaikum, bang."
Melihat mukanya yang menampakkan benar kepenatannya, aku mengukir senyum simpati. Memeluknya sekejap dan terus mengambil Asha yang lena tertidur di back seat.
"Sayang masuklah dulu. Abang angkatkan baby."
"Tak apa, bang. Ada barang dapur kat belakang tu."
"It’s okay. Isha masuklah dulu. Abang hantarkan baby baru ambilkan barang-barang tu."
Akhirnya dia mengalah juga. Sekejap nanti dia dah nak kena memasak makan malam pula. beratnya tugas seorang isteri.


"Penat?." Tengkuknya ku kucup sebelum tanganku menjalar mengurut. Kasihan betul tengok Alishah berpenat lelah menjalankan tugas seharian. Jadi isteri, ibu dan bos di pejabat.
"Nak abang urut tak?."
"Boleh juga. Nak juga rasa suami Isha ni mengurut macam mana." Reaksinya. Pandai dia nak mengusik.
Sambil-sambil mengurut, aku mengambil kesempatan sepenuhnya merenung seluruh wajah dan tubuh isteriku. Mendamaikan sesiapa saja yang memandangnya, insyaallah.
"Abang tau tak, mama dengan papa dah tentukan tarikh nak pergi umrah tu. Abang tau kan?." Suara halusnya tiba-tiba keluar.
"Umrah? Bila?."
"Kalau tak silap Isha, insyaallah awal minggu depan. Hari selasa kot."
"Oh.." dan aku masih meneruskan urutan sampailah Isha meneruskan bicara tentang keberangkatan papa dan mama ke mekah.
"Mama dengan papa nak lawat along sekali lepas umrah."
"Lawat along?." Automatik. Berhenti tanganku bergerak. Walaupun ini kali kedua aku mendengar mengenainya tapi aku masih tetap terkejut. Terkejut yang amat.
"Kenapa, abang?."
"Hmm..nothing. abang masuk bilik dulu ya."
posted by Penulisan2u @ 5:11 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
13 Comments:
  • At 27/7/09 11:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yeah! no 1!
    harap2 happy ending

     

  • At 27/7/09 2:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm... aku blur lagi knape zik boley kahwn ngn sofea
    da bnyk kali bc pon
    aku taw yg abg dier je wat hal then
    zik kne tnggung...
    compius2

     

  • At 28/7/09 9:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hrp2 zik 2 bahgie dngn sofea.yg lain 2 buat la mati ke

     

  • At 28/7/09 11:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Tak nak Zik bahagia dgn Sofea sbb Sofea adalah org ketiga yang tak diundang oleh Zik utk hadir dlm hidup dia. Maybe Zik boleh berterus terang dgn Isha yg dia terpaksa kahwin dgn Sofea.....

     

  • At 28/7/09 7:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ye btl sepatutnya dia ne trus trng ng istri dia, insyaallah mesti istri dia blh trima isha kn baik..xpn dia cte keadaan sbnrya mcm mne kn, y sopia 2 wt mati je la kn wtk dia..

     

  • At 28/7/09 10:01 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    ISTERI YG PASTINYA MEREDHAI KEBAIKAN YG SUAMI BUAT..
    TAK SALAH RASENYA KLU ZIK BERTERUS TERANG..
    KESIAN KAT ALISHAH..SUAMI NYA SEMBUNYIKAN SESUATU TP DIA X DPT NK KESAN PUN..KESTI BL TAU, ALISHAH SEDEY..

     

  • At 31/7/09 1:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis xad blog k?

     

  • At 31/7/09 4:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Get lost untuk Sofea...
    Menyemak je!
    Nampak nama je pun, dah benci!
    Benci! Benci! Benci!!!

    Baby

     

  • At 6/8/09 9:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Assalamualaikum

    sofea tak salah. Zik pn xsalah wlaupun dia terpaksa kwin dgan sofea.tp zik baik sb sanggup tolg abg dia.. dia bt smua 2 pn demi abg dia. lg cpat dia trus trang dgn wife dia lg baik.. klu isteri dia ble trima dia d madukan, maknanya dia faham agama dia.

     

  • At 6/8/09 10:05 PG, Blogger e-kin said…

    ekin suke sangat ngan citer ni...citer ni dapat membuka mata para istri di luar sana yang melayan suami masing-masing ala-kadar saja...semoga penulis dapat meneruskan citer ni dengan jalan citer yang menarik...penyelesaian masalah yang dihadapi oleh zikri haruslah membahagiakan semua pihak terutamanya ALISHAH....papai.

     

  • At 25/8/09 12:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku stil rasa ini bkn salah sofea...
    cuba korang jd dia... mesti nkkan phatian jg...
    yg silap kt cni... family sofea n along si zik tu...
    mmg xbperikemanusiaan lgsg...
    family dia pn satu apa ke jadahnya kawinkan si sofea ngan zik..
    bkn mndatgkn kebaikan... mmburukkan lg keadaan ade la..

     

  • At 6/9/09 7:55 PTG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    btl jgk kn?
    naper kak tyea x terangkan ape sbnrnya
    along zikri tu dah wat smpai mr.khaleed mrh sgt?
    tau la psl duit...
    tp,
    nk tau secara detail ckit....

     

  • At 20/8/11 8:47 PTG, Blogger ezatul said…

    bencinya kat sofea tu gedik semcm jerk ngan zik...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group