BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 17, 2009
Novel : Sepupuku Suamiku? 12
Nama Pena : fantaghiro

Alat ujian kehamilan ditenung lama. Cuba yakinkan dirinya. Ditenung wajah isterinya berselang seli. Nana masih tunduk merenung lantai.

"Is this true sayang?" Masih tak percaya walau alat itu ada di tangannya. Di depan matanya. Nana angguk perlahan.
"Meaning that, I’ll become a father?" Entah kenapa terasa lembap sekali otaknya nak memproses maklumat. Mestilah ya. Dah alat tu tunjuk isterinya hamil.
Nana angguk lagi. Terasa tubuhnya dipeluk erat oleh suaminya. Jadi mama? Betul ke ni?

"Thanks sayang. Dah lama abang tunggu saat ni. I love you.." Dahi Nana dikucup mesra. Air mata terasa mahu menitis. Saat yang teramat bahagia. Lebih bahagia daripada saat mereka diijab kabulkan.

Nana terasa janggal. Entah kenapa dia tak sebahagia dan seceria suaminya. Mungkin pembawaan budak. Awalnya…tapi dia memang terasa janggal. Ada nyawa lain di dalam perutnya. Kenapa? Tidak terlalu awalkah? Tak bersediakah dia?

"Sayang? Kenapa ni?" Tegur Hisyam. Pelik melihat isterinya yang hanya senyap. Mukanya tak ceria.

"Hah? Tak ada apa-apa lah bang. Nana penat je kot. Badan rasa tak sedap je." Nana memberi alasan. Dia melangkah ke ruang tamu semula. Bungkusan yang berisi asam dicapai kembali. Mulutnya tak tahan melihat asam. Kecur.

"Dah lah makan asam tu. Ni, abang ada beli nasi goreng tomyam kegemaran sayang. Makan ye?" Pujuk Hisyam. Nana angguk sememangnya perutnya sudah berkeroncong. Sebut saja tomyam, hilang asam. Terbuka seleranya.
Hisyam melangkah ke dapur. Membuka nasi yang dibeli. Nana termenung. Dia rasa bersalah.

‘Abang suka sangat bila dia tahu dia bakal jadi ayah. Dia gembira sangat bila aku mengandung. Mungkin aku patut terima semua ni. Anak kan rezeki. Orang lain berebut-rebut nak anak. Aku patut bersyukur sebab tuhan bagi aku rezeki yang tak terhingga ni. Mama akan jaga sayang. Mama hanya nak papa gembira. Bahagia…’ Nana mengusap lembut perutnya. Buah cintanya bersama Hisyam sedang membesar di dalam sana. Naluri keibuannya terusik.


Telefon yang berdering diangkat. Suaminya sedang mandi. Wajahnya berubah ceria bila nama adik iparnya tertera di skrin.

"Kak Yaya!!!" Lupa hendak menghulurkan salam. Teruja bila kakak sepupunya telefon.

"Assalamualaikum wahai kakak iparku sayang." Sengaja ditekan ucapan salamnya. Nana memang begitu. Tak berubah dari dulu sampai sekarang.

"Waalaikummussalam adik iparku busuk. Kenapa lama tak call? Rindu tau…" Keluar suara manjanya. Mengada-ngada betul.

"Amboi…yang dia tak call kita tu kenapa? Asyik berkepit je dengan laki dia." Usik Zahlia. Ketawanya pecah.

"Apa kak Yaya ni. Tak baik tau. Mana ada berkepit. Abang Hisyam kerja lah. Macam mana nak berkepit selalu. Akak apa khabar?" Ketawa Nana juga berderai. Hisyam yang baru selesai mandi langsung tak disedarinya.

"Baik. Akak ada good news nak bagitau ni." Zahlia kedengaran ceria.

"Apa dia? Nak pergi honeymoon lagi sekali ke?" Teka Nana. Hisyam duduk di sebelahnya. Cuba mendengar perbualan mereka. Telinganya didekatkan ke telinga Nana. "Siapa?" Bisiknya.

Nana menekan punat telefonnya. Kedengaran suara Zahlia di hujung talian. Hisyam senyum.

"Hai sis. Apa khabar?" Giliran Hisyam pula bertanya.

"Ok. Sihat je. Abang apa cerita?"

"Sihat. Makin sihat." Nana tersipu malu bila Hisyam merenungnya penuh makna.

"Kak Yaya, tadi kata ada good news. Apa dia?" Nana menyampuk. Dia pun ada berita gembira untuk diceritakan.

"Tekalah." Zahlia cuba bermain teka-teki dengan kedua abang dan kakak iparnya.

"Ermmm…Akak naik pangkat?" Teka Nana. Langsung tak terlintas apa-apa yang lain.

"Nope. Tak lama lagi abang dengan Nana akan dapat anak saudara." Ceria sekali suaranya. Seakan mahu mengumumkan kepada seluruh dunia.

"What? Anak saudara? Biar betul ni." Nana seakan tak percaya. Janji ke apa?

"Congratulation sis. Abang pun nak bagitau sesuatu ni." Hisyam pula mencelah. Tak sabar rasanya nak bagitahu semua orang.

"What? Jangan cakap Yaya pun nak dapat anak saudara…" Zahlia makin teruja. Harap-harap telahannya betul. Sudah lama dia menantikan berita itu.

"You’re right. Yaya pun akan jadi maksu nanti." Tubuh Nana di sebelah dipeluk erat. Pipi mulus itu dicium bertalu.

Zahlia menjerit kuat. Tak percaya dengan apa yang baru sahaja didengarnya. Nampaknya, rumah mamanya akan kecoh tak lama lagi. Apa taknya, dapat cucu dua sekali.

"Hmmm…macam janji pulak. Kecohlah rumah mama nanti." Mereka sama-sama ketawa. Terbayang macam mana keadaannya nanti. Mesti kelam kabut mama dan maknya nanti.

"Oklah. Dah lewat ni. Lain kali Yaya call lagi. Bye…" Talian diputuskan. Nana dan Hisyam tersenyum bahagia. Memang kebetulan.

"Hmmm…Nampaknya baby kita ada pesaing lah." Pelukan masih belum dileraikan. Makin erat. Sesungguhnya dia terasa amat bahagia.

"Eh, abang dah solat isyak ke ni?" Tegur Nana cuba mengingatkan suaminya sebelum apa-apa terjadi. Lain macam saja pelukan suaminya.

"Belum. Jap lah. Nak manja-manja dengan sayang dulu." Pipi Nana dicium lagi, sengaja mengusik isterinya.

"Ish…Takde. Pergi solat dulu. Kang ada yang terlepas nanti." Nana menolak tubuh suaminya. Dipaksa untuk bangun.

"Ye lah mama. Papa solat dulu. Mama tunggu papa ye…" Pipi Nana dicuit manja. Matanya dikenyit. Nana senyum malu. Mengada-ngada.


Hani tersenyum puas. Hisyam masih mahu berborak dengannya. Walaupun sekejap, itu sudah cukup buat permulaan. Dia takkan putus asa. Dia takkan lepaskan sasarannya kali ini. Hisyam mesti jadi miliknya walau dengan apa cara sekalipun. Walau dia terpaksa menjadi isteri kedua. Itu bukan alasan dia untuk putus asa. Dia punya kekuatan. Mamanya juga isteri kedua. Bahagia. Lebih bahagia daripada isteri pertama papanya. Mamanya berjaya menguasai sepenuhnya papa. Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan?

Dia juga yakin mama akan membantunya. Dia satu-satunya anak mereka. Anak kesayangan. Mintalah apa saja. Pasti akan dapat. Dan dia yakin, mama pasti tak akan menolak kemahuannya kali ini.

"Syam…u’ll me mine again. Forever. Wait!!" Angkuh dan yakin sekali. Gambar kenangan ketika mereka sedang hangat bercinta dulu dipegang erat. Mereka memang mesra. Seperti belangkas. Ke mana saja bersama. Dan perpisahan mereka memang mengejutkan semua rakan yang mengetahui perhubungan mereka dan mengharapkan mereka ke jinjang pelamin.

Dia sudah bersedia untuk menghadapi perjuangan merebut kembali cinta yang terlepas dari genggamannya dulu. Cinta yang akan digenggam erat. Tak akan dilepaskan lagi.


Sudah berkali dia mengajak Hisyam keluar bersama. Namun, satu pun tak diendahkan lelaki itu. Ada saja alasannya. Sibuk. Penat. On call. Isteri tak sihat. Arg…Hani menghempaskan badannya ke katil. Percubaannya kali ini juga gagal. Entah kenapa begitu sukar untuk mendekati semula Hisyam. Bekas tunangnya tak lagi seperti dulu. Kalau waktu mereka bercinta dulu, pantang diajak keluar, mesti dia setuju. Walau kerjanya melambak, walau penat seharian belajar, lelaki itu akan turuti jua kemahuannya. Tapi sekarang, lelaki itu berubah. Mungkin kerana isterinya. Dia tahu, Hisyam lelaki yang setia. Jujur. Tak mungkin dia mengkhianati isterinya. Tapi, takkan sekadar minum petang pun tak boleh. Hani menumbuk-numbuk bantal di tangannya. Geram. Keadaan tak semudah sangkaannya. Tapi dia tak akan putus asa. Masa masih panjang. Dia sanggup tunggu walau bertahun.

Dia cuba mendail nombor Hisyam lagi. Dan kali ini, langsung tak dapat dihubungi.

"Jahanam punya jantan. Tak pe. Kau belum kenal lagi siapa Hani sebenarnya. Kita tengoklah nanti. Kau jangan menyesal." Kedua-dua tangannya dihentak ke katil. Hatinya terbakar. Air matanya menitis. Jauh dilubuk hatinya dia menyesal kerana terlalu ikutkan hawa nafsu yang hanya ingin mengejar kemewahan hidup dengan mudah. Sungguh menyesal kerana memutuskan ikatan pertunangan mereka.
posted by Penulisan2u @ 3:24 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
29 Comments:
  • At 17/7/09 8:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    be d first to comment.. hahahahaha
    x sbr nk tau smbngnnya... huhu

    ^babybieixora^

     

  • At 17/7/09 9:47 PG, Anonymous hanis said…

    best best! penat aku tunggu dr last chapter, skang baru muncul..heheheheh cepat2 sambung k, x sabar nk bc nih

     

  • At 17/7/09 9:50 PG, Anonymous alyaarissa said…

    eeeiii...kenape dgn hani tu... mengada-ngada btul..!cian nana...jgnlah apa-apa terjd pd hubungan mereka.amin.....hehehe...cayang nana n hisyam......:)

    affa_madani@yahoo.com.my

     

  • At 17/7/09 10:17 PG, Blogger cekellyme said…

    fuhh finally..
    sambung jugak..
    lama aku tnggu..huhu
    best la cita neh...

     

  • At 17/7/09 12:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt2 smbung..

     

  • At 17/7/09 12:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jgn la lama sgt nak tunggu sambungannya...citer tgh sedap nie...

     

  • At 17/7/09 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job.....cpt2 skt smbg x sabar nk tahu..

     

  • At 17/7/09 3:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler cite nie x sabar nk tahu sambungannya...

     

  • At 17/7/09 3:51 PTG, Anonymous -saFfa- said…

    eeeiii..gediknye pmpuan tuh..biarlaorg tu bhgia..

     

  • At 17/7/09 3:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btl2 sy setuju ngan awk saffa....

     

  • At 17/7/09 4:05 PTG, Blogger PriNcEsS_DeiYnA said…

    alah..sikitnye smbungan nye...lagi2

     

  • At 17/7/09 5:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2.smbng cpt ckt tau..tp biar lah pjng ckt bru best nk baca....

     

  • At 17/7/09 10:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu..best sangat..
    sambng cpat yer...

     

  • At 17/7/09 11:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer..cepat2 sambung..

     

  • At 18/7/09 11:23 PG, Blogger Nirsya_cutegurlz said…

    bestnya citer nie..cepatlah sambung..geramalah ngan hani tu..sibuk nak kacau rumah tangga orang lain

     

  • At 18/7/09 12:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2...huhu....smbung cpat2 ye...xde blog ke???

     

  • At 18/7/09 4:36 PTG, Anonymous nina said…

    be the best...

     

  • At 18/7/09 8:41 PTG, Blogger HuDaCoMeL said…

    menyibuk tul hani tu...
    sengkeh pale tu kang baru tau...
    dulu xnak..skrg nk plak..
    cpt la smbg cite ni ek...
    xsbr dh nie...

     

  • At 19/7/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak suka la ngan hani tu.
    dulu tak nak..skang ni dh terhegeh2 plak..
    jgn la kacau kebahagiaan nana & hisyam...
    cpt2 sambaung next episod yer..tak sabar nk bace sambungan cite mama nana & papa hisyam ni...

     

  • At 19/7/09 6:54 PTG, Blogger ~faNtaGhir0~ said…

    thnks korang.hehehe...
    tp mcm yg sy da ckp kt part yg lepas, part ni myb yg last ats sbb tertentu.kalo nk tahu smbungannya,
    visit my blog k.ade sikit lg smbgn kt sana
    princess-fantaghiro.blogspot.com.
    sori yg teramat.anyway...thnks again
    luv u all!!!

     

  • At 20/7/09 6:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pnt tau tggu smbng cter niee.akhirnyer..mncul jgk..smbg cpt tau..

     

  • At 20/7/09 9:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x jemu nak bacer... tapi jenuh pulak nak tunggu
    sambungan nyer....

    cepat la.....

    < MassFDya >

     

  • At 21/7/09 11:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes la
    cpt la sambg
    huhu nk tau ending nya
    congrat!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 23/7/09 10:03 PG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    fuh...sampai pun smbungannyer...lamer betul nk tggu...hmpir terluper citer yg sblmnyer..hehehe..cepat ckit yer smbg g setrusnya takutr feel citer ni dh luntur.nk tanyer naper dh nk berakhir citer ni...mcm xsyok jer

     

  • At 26/7/09 6:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hak3..
    sme la kte,da nk lpe cte sblumnye..

     

  • At 26/7/09 9:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bru jew nk bgia..3rd person lak dtg
    bla ni nk view smbgn..
    cpt laa.

     

  • At 18/8/09 9:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    idup nana.....!!!!!!!!
    idup hisyam.....!!!!!!!

     

  • At 8/4/10 2:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x malu ke hani..dh ludah jilat blik..wekk!!!!

     

  • At 10/11/10 10:41 PTG, Blogger KisAh Ku... said…

    bila nk smbung lagi???xsbar nk baca ni..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group