BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 06, 2009
Novel : Sepupuku Suamiku? 11
Nama Pena : fantaghiro

Hani menghempaskan badannya ke katil. Penat. Mesyuarat yang dihadiri sejak pagi tadi baru saja tamat. Pendingin hawa yang terpasang menyamankan dirinya yang agak lesu. Dia hanya minum sedikit jus sebelum bermesyuarat. Perutnya kosong. Tapi keletihan lebih terasa. Mata dipejam rapat. Hampir 3 tahun dia bekerja sebagai jurutera awam di syarikat swasta ini. Memang setiap hari sibuk. Tak ada masa untuk uruskan diri sendiri. Kadang-kadang, cuti umum pun kena kerja. Nasib badan.

Tiba-tiba kepalanya teringat akan pertemuannya dengan bekas tunangnya beberapa hari lepas. Susuk tubuh Hisyam nampak sedikit berisi tapi itu langsung tak menjejaskan ketampanannya. Malah makin berseri. Mungkin seri pengantin masih ada. Memang dia akui keputusannya untuk putuskan pertunangan mereka adalah keputusan yang paling bodoh yang pernah dibuat dalam hidupnya. Kerana kebodohannya memilih Kamal, dia merana. Dia makin merana apabila dapat tahu tunangnya sudah bernikah dengan gadis lain. Hatinya hancur. Tapi pertemuan semula dengan Hisyam membuatkan dirinya terasa ceria. Gembira. Entah kenapa. Berkali diingatkan bahawa lelaki itu kini suami orang. Tapi percintaan selama 8 tahun tak mungkin dapat dilupakan sekelip mata. Rasa cinta itu masih ada dalam hatinya walaupun dulu dia pernah menolak cinta itu. Hisyam lelaki pertama yang bertakhta dalam hatinya. Lelaki pertama yang mencuri cintanya. Mana mungkin sesenang itu dia dapat melupakan Hisyam. Kamal hanya perosak. Pemusnah cintanya. Dia menyesal.


Nana mengurut dadanya yang terasa sebu. Entah kenapa tekaknya berasa loya. Seingatnya, dia tidak salah makan apa-apa hari ini. Kepalanya juga terasa pening. Panadol sudah ditelan. Hisyam baru sahaja ke hospital. Hendak telefon takut mengganggu. Dia baring di sofa. Cuba melelapkan mata. Telefonnya berbunyi.

"Hai Nana. Kau buat apa tu?" Riang sekali suara Farah di hujung talian.

"Tak buat apa. Tengah baring ni. Aku rasa tak sedap badanlah." Jawab Nana lemah. Memang dia tak berdaya nak bercakap.

"Tak sedap badan? Hai, takkan suami baru tinggal sejam pun dah sakit rindu?" Serkap Farah diikuti dengan tawanya.

"Banyaklah kau punya rindu. Aku betul-betul tak larat ni tau."

"Jangan-jangan kau pregnant tak? Kau ada rasa loya-loya ke, pening-pening, muntah?" Tanya Farah lagak orang berpengalaman. Macam doktor pun ada. Doktor tak bertauliah.

"Ish…mengarutlah kau ni. Aku penat je kot. Banyak kerja." Sanggah Nana. Dia tak rasa dirinya mengandung. Terlalu awal.

"Manalah tau. Rezeki kau awal." Usik Farah tak henti.

"Dahlah. Makin banyak cakap dengan kau ni, makin mengarut. Hah, ni kau telefon nak apa?" Malas dia nak layan.

"Amboi, takkan kawan sendiri call pun tak boleh. Mentang-mentang dah ada laki." Jawab Farah seakan merajuk. Nana hanya ketawa lucu.

"Takdelah. Tiba-tiba je call. Takkan saja-saja je kot. Ke kau nak kahwin?" Giliran Nana pula menyakat.

"Banyak lah kau. Aku nak kahwin dengan siapa? Calon pun tak ada." Sedih saja suaranya.

"Alah…Aku gurau je lah. Habis tu kenapa?"

"Aku bosan. Sebab tu aku call. Lama tak jumpa kau. Rindu pulak rasanya." Farah meluahkan perasaannya.

"Ala…kesiannya kat kawan aku sorang ni. Rindu ye? Kalau macam tu, esok kita jumpa nak?" Pujuk Nana. Dia pun sebenarnya rindu pada kawan-kawannya. Lepas konvo, langsung tak jumpa.

"Hmmm…Ok. Kalau macam tu, nanti aku bagitau Suria. Ajak dia sekali. Lama tak keluar sama-sama kan?" Semangat sekali Farah bila diajak keluar. Dia rindu masa-masa mereka belajar dulu.

"OK. Apa-apa hal, kau bagitau aku ek?" Seketika kemudian, talian diputuskan. Nana kembali memejam matanya. Kata-kata Farah sebentar tadi di kepalanya. Pregnant? Macam mana kalau dia betul-betul mengandung? Entah-entah sekarang ni ada ‘isi’ di dalam perutnya sekarang ini. Dia mengusap perutnya yang agak buncit sejak akhir-akhir ini. Mungkin kerana dia sudah jarang menjaga makannya. Apa yang ada, semua dia sapu. Macam mana tak gemuk.


Hisyam tak senang duduk. Panggilan telefon dari Hani sebentar tadi mengganggu konsentrasinya. Apa lagi yang perempuan itu nak daripadanya? Walaupun panggilan tadi hanya sekadar bertanya khabar, dia yakin selepas ini pasti Hani akan menelefonnya lagi. Dia tahu benar perangai Hani. Takkan cepat mengalah.

"Syam, lunch jom." Ajak Norman yang tiba-tiba terpacul di muka pintu biliknya. Mukanya jelas menunjukkan yang dia memang lapar.

"Kau pergi je lah dulu. Aku ada appointment dengan patient kejap lagi." Norman berlalu dari biliknya. Dia tiada selera hendak makan. Panggilan dari Hani tadi betul-betul mengganggu benaknya.

‘Wake up man. Kau dah ada Nana. Dia isteri kau. Kau cintakan dia dan dia pun cintakan kau. Kau bahagia sekarang. Jangan biarkan orang lain musnahkan kebahagiaannya yang kau ada sekarang ni.’ Hatinya berperang. Cuba menyedarkan dirinya sendiri. Dia tak boleh lemah. Dia tak mahu pisang berbuah dua kali.
Telefon bimbit dicapai. Agak lama menunggu sebelum panggilannya dijawab.

"Assalamualaikum sayang. Buat apa tu?"

"Waalaikummussalam. Tengah rehat. Rasa penat sangat." Jawab Nana dengan suara lemah. Dia tidur tadi.

"Oh patutlah lambat jawab call abang. Dah makan ke belum ni?" Tanya Hisyam. Runsing dia bila mendengar suara lemah isteri kesayangannya.

"Belum. Takde selera." Adu Nana. Sememangnya seleranya mati. Tekak terasa pahit.

"Sayang ok ke ni? Dah makan ubat ke? Abang balik ye?" Hisyam semakin risau. Entah kenapa dadanya berdebar semacam.

"Dah makan tadi. Tak payahlah bang. Nana ok. Rehat sikit baiklah tu nanti." ‘Kalau abang nak balik boleh je.’ Bisik hatinya.

"Betul ni? Kalau macam tu, sayang rehat dulu. Nanti abang cuba balik awal sikit." Janjinya. Dia hanya ada appointment dengan seorang pesakit saja hari ini. Mungkin boleh dia pulang awal sedikit.

"Ye lah. Bang, nanti tolong belikan asam. Epal hijau ke. Tekak ni rasa nak makan masam pulak." Pesan Nana. Tiba-tiba teringin.

"Ok sayang. Nanti abang belikan." Hisyam tak terasa apa-apa yang pelik. Memang Nana suka makan asam. Kalau mempelam muda lagilah. Sebakul pun habis.

Talian diputuskan. Sebelum pergi kerja pagi tadi, elok saja isterinya. Tak pulak macam orang sakit.
Mungkin dia hanya penat buat kerja rumah.


Hisyam pulang awal seperti yang dijanjikan. Nana sedang terbaring di sofa. Tak sedar suaminya sudah balik. Hisyam mengusap lembut kepala isterinya. Lena sekali tidurnya. Langsung tak bergerak. Mukanya agak pucat.

"Sayang, bangun. Ni abang ada belikan makanan. Makan sikit ya?" Hisyam mengejutkan isterinya lembut. Nana terjaga. Payah sekali ingin membuka matanya.

"Hmm…Abang dah balik. Sorry, tak sedar abang balik." Suara Nana serak-serak. Orang baru bangun tidur. Dia duduk menghadap suaminya. Terpandang bungkusan asam di atas meja. Matanya segar.

"Hmm…Nampak asamlah tu. Dah, pergi basuh muka dulu baru makan." Nana akur arahan suaminya. Dia bangun menuju ke bilik air. Hisyam geleng kepala. Ada-ada saja isterinya sorang ni.

‘Pregnant ke bini aku ni? Lain macam je aku tengok?’ Dia berteka-teki di dalam hati. Hatinya berbunga riang. Sudah lama dia impikan kehadiran seorang cahaya mata bagi menyinari kehidupan mereka. Dia memang suka budak-budak.

"Sayang, kenapa pucat je ni? Sayang sakit apa ni?" Tanya Hisyam. Nana nampak sangat berselera. Buah epal hijau di tangannya digigit penuh nikmat. Langsung tiada kerut diwajahnya. Macam makan biskut marrie je. Hisyam kecur.

"Entah. Rasa penat je. Lepas tu, tekak ni rasa loya semacam je." Habis sebiji epal dimakannya. Dicapai pula asam di dalam bungkusan. Betul-betul macam orang mengidam.

"Entah-entah, sayang pregnant tak? Dah buat ujian?" Tanya Hisyam. Mukanya penuh semangat. Nana berhenti mengunyah. Hisyam pun rasa dia mengandung ke? Kenapa dia tak rasa apa-apa pun?

"Nana tak rasa macam tu lah. Nak period je ni. Esok ok lah." Sanggahnya. Dia memang selalu macam ni kalau nak datang bulan. Tapi kali ni teruk sikit. Bukan mengandunglah.

"Check je lah dulu. Alat ujian kehamilan yang abang bagi tu ada lagi kan?" Hisyam makin bersemangat. Tak sabar nak menimang cahaya mata. Umurnya memang sudah layak untuk bergelar bapa.

"Ish…kan kena check waktu pagi. Ni dah nak malam dah ni. Esok je lah." Elak Nana. Dia takut. Macam mana kalau dia hamil? Bersediakah dia? Ada anak dalam usia semuda ini. Semuanya tak terfikir olehnya.

"Takpe. Bila-bila pun boleh. Jom, kita check. Nanti abang ambil benda tu." Hisyam bangun. Langkahnya diatur cepat ke bilik mencari alat ujian kehamilan.

"Nah, cepatlah sayang." Hisyam memaksa Nana bangun. Nana terpaksa menurut. Alat ujian kehamilan diambil dari tangan suaminya. Dia menuju ke bilik air.

"Eh, abang nak ke mana ni?" Nana berhenti di hadapan pintu bilik air. Hisyam dibelakangnya tersenyum sumbing.

"Nak cek lah." Jawabnya selamba. Buat muka tak tahu saja.

"Eh, tak payah. Tunggu je kat luar. Gatal." Nana menolak badan suaminya keluar dari bilik air. Macam mana dia nak buang air kalau suaminya ada? Ish…sengal.

‘Macam mana ni? Nak check ke? Memanglah best kalau pregnant. Tapi….ish…’ Gumamnya. Dia rasa takut tiba-tiba. Macam mana kalau dia tak hamil? Kecewakah Hisyam? Sayang lagikah Hisyam padanya seperti dulu? Pelbagai persoalan bermain di mindanya.

Nak tak nak dia terpaksa buat jugak. Dia jugak yang bersetuju kahwin awal. Kalau dah kahwin tu, kenalah mengandung. Dia normal. Hisyam pun normal. Normallah kalau pregnant. Yang tak normalnya kalau tak mengandung. Betul tak?

Alat ujian kehamilan dicelup ke dalam urinnya. Dibiar sekejap sebelum diangkat. Nana pejam mata. Tak sanggup nak tengok. Apa keputusannya. Hisyam di luar makin gelisah. Sudah lama Nana di dalam. Dia mengharapkan keputusan yang positif.

Nana buka sebelah mata. Alat itu diangkat. Dia membandingkan keputusan ujian dengan ukuran yang ada di atas kotak alat itu. Dia ketap bibir. Betul ke ni? Dia sendiri tak pasti. Dia menolak daun pintu. Hisyam menunggunya dengan wajah cemas. Dihulur alat itu kepada Hisyam. Wajahnya ditundukkan. Entah apa perasaan Hisyam bila dia melihat hasil ujian itu. Dia tak berani nak bertentang mata dengan suaminya.
posted by Penulisan2u @ 4:09 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
43 Comments:
  • At 6/7/09 10:06 PG, Blogger shakirah said…

    assalamualaikum...hehehe...cepatlah buat sambungan nyer....x sabar nak tawu cerita seterusnya...baru seminggu saya tahu blog penulisan2u...x penah miss baca thank ya...

     

  • At 6/7/09 10:39 PG, Anonymous alyaarissa said…

    e....bestnyer...mesti nana pregnntkn.....
    x sabar nk tahu ni....cpt yer smbg penulis....

    ayu,
    affa_madani@yahoo.com.my

     

  • At 6/7/09 10:49 PG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    wah seronoknyer dapat tau klu dia pregnant..any way x sabar nk tguu next chapter. tapi tertanyer2 jgk cmner ngn hani tu. tkt dia menggangu rumah tgga hisham....be strong Hisyam!

     

  • At 6/7/09 11:00 PG, Anonymous nur suhana bt mohd naim said…

    sy harap hani tak kacau rumah tangga hisham...harap nana btl-btl mengandung....

     

  • At 6/7/09 11:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu..nape pendek sangat...cepat sambung tau...nice story

    sora89

     

  • At 6/7/09 1:01 PTG, Blogger hanieliza said…

    Salam..
    kakliza pun x sabar nak tunggu sambungan citer ni..
    harap-harap Nana pregnant la...

     

  • At 6/7/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...
    best ar cter ni..
    xsabar nk tunggu sambungannye..

     

  • At 6/7/09 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ee,xsbar nk tunggu..tp tkot nana xpregnant lak!!

     

  • At 6/7/09 3:33 PTG, Anonymous Nadiah Kamal said…

    hush...debor weh nak tunggu sambungan die...huhu

     

  • At 6/7/09 4:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog x

     

  • At 6/7/09 8:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HEHEHE....

    Besy nyer citer nii.... tak sabar nak tahu sambungan citer ni..

    cepat la....

    < M@ssFDya >

     

  • At 6/7/09 10:23 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    best sgt citer ni...tak penah miss citer ni..hope dpt cpat sambung citer ni..

     

  • At 7/7/09 11:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hik3..suke2..sonok baca..hik3..kan gAs dah gelak lagi..sambung le lagi..

     

  • At 7/7/09 11:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BEST SANGAT.. GUD LUCK FOR YOU..
    ann_in87@yahoo.com

     

  • At 7/7/09 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbung...
    bez giler citer ni..
    dh la lucu..romantik ag..hihihi

     

  • At 7/7/09 3:55 PTG, Blogger aurisshaura said…

    suspens la citer ni..nana mengndung ke x ker???
    buat saye ternanti-nanti..mcm best pulak..

     

  • At 7/7/09 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ERM... XSABAR2 NK TAHU CERITA YANG SETERUSNYA...SAYA PUN JADI NERVOUS...ISH3

     

  • At 7/7/09 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer....smbg cpt ek...klu bleh bg la pnjg ckt cte tu...

     

  • At 7/7/09 5:57 PTG, Blogger ~faNtaGhir0~ said…

    hi guys...
    thnx atas sokongan korang
    sy akn cuba sedaya upaya untuk smbg cter ni ek.
    hrp korang bley bersabar
    enjoyz!!!

     

  • At 7/7/09 9:33 PTG, Anonymous yati tommey said…

    menarik sgt..cpt k smbg..

     

  • At 8/7/09 2:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bgs btl story nie!

     

  • At 8/7/09 9:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung cepat2 ye

     

  • At 8/7/09 7:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahh...best...xsbar nk tggu smbungan nye...cepat sikit ye......

     

  • At 9/7/09 3:51 PTG, Anonymous mastura said…

    cepat lah smbung! hrap2 nana can pregnant as mother can be..., right!

     

  • At 9/7/09 5:59 PTG, Anonymous someOne.. said…

    best..klu blh bg gmbran yg nana tu lg cantik & comei dr hani..hehehe..

     

  • At 10/7/09 2:08 PTG, Blogger ziela said…

    laaa..
    pe jd kt nana?
    hurmm..
    x sbr2..
    cter ni makin best dgn kehadiran hani..
    dan tergugat ke cinta hisyam kt nana ek?
    hehe..
    cpt tau sambung..

     

  • At 11/7/09 2:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best n sgt menarik cter ni.....cpt r sambung..xsbr nk tau penghujung cter ni

     

  • At 11/7/09 10:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu..ak couple ngn sepupu ak skg..da msuk 4tahun..lebih kurang mcm cte ak je..

     

  • At 11/7/09 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestla..lambat lagi ke sambungan..tak sabaarrrr

     

  • At 12/7/09 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hoho best2.. rasa2 nan nengandung tp nk cerita ni x mengandung biar len sket.. biar test tu tesilap.. sbnr mengandung tp x detect lg ka.. br best.. well done fantaghiro..

    miss_mira

     

  • At 13/7/09 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt2 la smbung..
    bez giler cite niw..

     

  • At 13/7/09 8:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez gt cite ni...dh lama ikuti..tp br kali ni komen..tahniah penuliz..i like it...cpt2 la ambung...

     

  • At 13/7/09 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsbar nk tau kisah slanjutnye...

     

  • At 14/7/09 2:50 PTG, Blogger lysa_alisz said…

    nice story...cepatlah sambung...

     

  • At 15/7/09 5:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    minta2 la nana tu pregnant kan....tak sabar la nk tggu episod seterusnya....

     

  • At 16/7/09 3:19 PG, Blogger Nabiel said…

    cepat lar..fantaghiro...wat samb. citer nie....this story is very interesting n attractive...xsabar nk taw kesudahahnya...

     

  • At 16/7/09 1:26 PTG, Blogger ~faNtaGhir0~ said…

    sy da post mggu lps.sbar la ek.
    myb tht 1 is d last 1....

     

  • At 16/7/09 3:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hua....cptla smbgnnya.....best sgt nie...xsbr nk bace

     

  • At 17/7/09 2:08 PTG, Blogger Nirsya_cutegurlz said…

    bestnya citer nie..cepatlah sambung..x sabar2 nak baca nie..

     

  • At 17/7/09 2:08 PTG, Blogger Nirsya_cutegurlz said…

    bestnya citer nie..cepatlah sambung..

     

  • At 18/8/09 9:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yeaa....
    nk dpt baby..!!!

     

  • At 22/8/09 6:20 PTG, Blogger ~Faniza~ said…

    cpt larh sambunggg....

     

  • At 8/4/10 2:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x sabr2 rasenya nk tau..nana pregnt ke x..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group