BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 03, 2009
Novel : My Witch Is Angel 1
Nama Pena : OkiE

Spell 1: Pengenalan : Witch and Prince


" Moon,napa kau tak marah bila diorang ambil barang-barang kau?" Soal Lily sambil mencangkung bersama Moon diatas rumput.Masing-masing berumur 9 tahun.

"Sebab diorang kawan Moon.Aku sayang diorang." Jawabnya bersahaja.

"Kalau diorang pukul kau,kau tak marah?"

"Tapi kan..kenapa kawan perlu pukul kawan?kan..kalau kena pukul,sakit?"

"Jadi Moon marah?"

"Em..entah..tapi kenapa diorang perlu pukul pula?" Soal Moon lagi,seolah-olah Lily tahu segala-galanya.

"Entah..tapi aku tengok Narisa tu selalu bentak-bentak kau..kenapa ah?" Moon berfikir sejenak.Sememangnya Narisa,satu kelas dengannya selalu tengking-tengking Moon sedangkan Moon tidak pernah mencari pasal dengannya.

"Mungkin..aku ada salah kot?" Moon menjawab,seperti merelakan.Tiba-tiba sebiji bola melantun dikepala Moon.Moon terduduk.Sakit dikepalanya ditahan.

"Wei!Kenapa buat Moon macam tu Zero?" Kata Lily geram sambil berdiri.Dia memeng benci dengan sikap Zero yang 2x5 dengan Narisa.Selalu menyakiti Moon.

"Dia sendiri yang tak elak,aku nak buat macam mana lagi." Jawab Zero selamba,langsung tidak menunjukkan rasa bersalah.Baru saja Lily hendak menjawab,tangan Moon cepat menyambar bahunya.

"Tak apa Lily..Zero tak sengaja."

"Aku nampak..dia sengaja." Tegas Lily.Walaupun dia nampak tapi dia tidak menjangkakan yangbola itu akan terkena kepala Moon sebab Zero agak jauh dari mereka.

"Tak apalah..kaukan tahu sikap Zero macam mana.Jomlah,kita pergi tempat kak Hanna." Lily mengalah.Mereka pun berdiri dan menuju ke tempat yang disebut,tepi kolam renang.Kelihatan kolam itu dipenuhi kanak-kanak seusia mereka.

Zero hanya memandang pemergian mereka dengan perasaan marah dan geram.Mata Zero langsung tidak beralih dari Moon sehinggalah Moon dan Lily sampai ke tempat Hanna,kakak Moon.

"Makin lama,makin aku nak buli budak bengong ni..tak faham betul kenapa dia takda perasaan langsung..hish!" Zero berbisik geram.

Zero menuju ke arah Moon.Dengan langkah yang cepat dan tindakan yang diluar jangkaan.Badan Moon ditolak kasar ke dalam kolam.

"MOON!!" Serentak itu satu jeritan kedengaran.

* * *

Moon seakan terkejut,matanya segera terbentang luas.Dahinya menitiskan peluh hangat.Sekali agi,dia berperang dengan mimpinya.That stupid dream!

"Arh..i hate him!" Moon bersuara sambil menyeka peluhnya sebelim menitis ke kelopak matanya.Jam di meja dikerling,tepat jam 6.00am.

Pintu biliknya diketuk,setelah diberi arahan untuk masuk,Aunti Munir segera melangkah sambil membawa sebuah meja lipat yang dipenuhi dengan sarapan.Meja itu diletakkan disisi Moon.

"Mimpi buruk lagi?" Soal Aunti Munir

"Macam biasalah..kalau dah bangun tepat-tepat jam 6..gara-gara mimpi tulah." Jawab Moon sambil memasukkan sepotong sosej didalam mulutnya.

"Nak Aunty panaskan air?" moon mengangguk.Aunty Munir segera menurut.

"Aunty..er..mama,papa?" Soal Moon.Aunty Munir berpaling dan menggeleng.Jawapan yang sama setiap kali Moon menyoal ketiadaan ibubapanya.

"Mereka tak balik sejak dua hari lalu,tapi mereka ada hantar pesan.Aunty tak sempat sampaikan pada Moon sebab Moon sibuk dua hari ni." Kata Aunty Munir.

"pesanan apa?"

"Tuan suruh Moon pergi ke Sparkling Café…"

"Aunty..stop.." Pintas Moon,dia tiada kekuatan untuk mendengar kata-kata Aunty Munir yang seterusnya.Aunty Munir mengeluh.Dalam diam dia berasa simpayi pada Moon yang seperti anak yatim piatu setelah kehilangan kakaknya 8 tahun lalu.Aunty Munir menyambung langkahnya ke kamar mandi.

Sarapan yang ada di depannya dipandang kosong tapi satu-persatu potongan itu dimasukkan ke dalam mulutnya.Itulah satu-satunya cara Moon untuk menahan air matanya dari keluar melihat bumi.

Sejak kehilangan kakaknya,keluarga yang dulu penuh dengan hilai tawa,kebahgiaan dan kasih sayang kini yang ada hanya kesunyian,hambar dan..kesakitan.Hanya satu yang Moon harapkan..iaitu dapat makan malam bersama ibubapanya..tapi dalam sebulan hanya 2,3 kali sahaja dia boleh bertegur dengan ibubapanya itu pun tiada masa untuk makan malam bersama.Dan itu cukup menyakitkan hatinya.

* * *

Kereta limosin putih milik keluarga Moon berhenti dperkarangan Skyscraper High School,sebuah sekolah elit yang ada di Loganberry,Sabah.

Pemandu Moon yang dipanggil Uncle Adin,suami kepada Aunty Munir itu membukakan pintu bagi Moon,Moon pun keluar.

"Uncle ambik Moon awal sikit hari ni ya..sebab Moon nak pergi ke satu tempat lagi."Kata Moon,begnya disandang.Uncle Adin tunduk faham lalu masuk semula ke dalam kereta.Kereta itu dipangu keluar dari perkarangan sekolah.

Baru saja Moon hendak melangkah,kedengaran sebuah motorsikal berhenti di belakangnya.Bunyi yang tidak asing lagi baginya,siapa lagi kalau bukan musuh sebelum masihi Moon,Zero Albumin.

Tanpa berlengah lagi Moon melangkah cepat memasuki gate.Zero membuka topi keledarnya.

"Laju nampak..jaga-jaga tiang depan tu..kang bengkok aku juga yang susah." Zero bersuara bersahaja.Langkah Moon mati dan dia segera berpaling dengan pandangan yang dikenali sebagai pandangan maut.Gelaran itu diberi kerana Moon diiktiraf sebagai Witch atau perempuan sihir.Itu kerana sesiapa saja yang menentang Moon akan mengalami kekalahan yang akan menyebabkan trauma.

Manakala,Zero telah diberi pengiktirafan sebagai Prince,lama dulu.Gelaran itu diberi kerana Zero seorang yang sempurna tidak kira dari segi luaran atau dalaman.Pelajaran,dalam sukan dan dalam apa jua bidang dialah yang sentiasa pertama tambahan pula hanya dia yang berani mencabar dan bertentang dengan Moon.

"Kenapa pula kau susah-susah nak susah?Bukan tiang kau pun."Selesai saja menjawab Moon berpaling semula.Zero turun daripada motorsikalnya lalu membuntuti Moon.

"Mestilah..kan aku akan jadi Presiden persatuan pelajar nanti.Its my responsiblity."

"Oh..please Zero..stop dreaming!Bangun dari mimpi bodoh kau tu!" Katanya dengan suara bersahaja kemudian dia menyambung langkahnya.

"Lihat saja nanti siapa yang bodoh.Kalau aku menang..that’s mean you’re an idiot!" Berdesing telinga Moon mendengar ucapan Zero.Namun ucapan itu membuatkan dia tergelak,hakikatnya dia tidak pernah kalah pada sesiapa.

"What so funny?" Soal Zero bingung.Moon menoleh ke belakang.

"Kan aku dah cakap tadi berhenti bermimpi..aku tak pernah kalan dan takakan kalah.Never..you hear me?" Sinis sungguh nada Moon.Zero tergelak dalam hati.Moon..tak pernahkah kau nak mengalah pada aku walau sekali?

"Okey..we’ll see." Kata Zero sambil melangkah.Moon tersentak.

"Stop!!" Katanya separuh menjerit.Langkah Zero terhenti.Sepantas kilat Moon melarikan diri dari tempat itu,meninggalkan Zero dalam keadaan yang terpinga-pinga.Bulat matanya melihat tingkah Moon.Tadi betul-betul sinis,sekarang...jadi pelik pula?Moon,you are unpredictable.
Walaupun sikap Moon sangat-sangat kejam,panas baran dan egonya melebihi ego yang sepatutnya dimiliki oleh seorang gadis.Namun satu yang pasti,dia mencintai Moon.Entah kenapa dan bagaimana dia boleh jatuh cinta dengan Witch.Dan satu lagi yang pasti,cinta itu hadir sejak mereka berada di prasekolah lagi.
Tapi,perbalahan diantara keluarganya dan keluarga Moon merumitkan lagi keadaan.Bapa Zero dan Moon sedang merebutkan jawatan Vice-Presiden di bandar Loganberry,manakala ibu mereka pula sedang dalam perebutan jawatan ketua persatuan wanita di bandar Loganberry.Ditambah pula dengan masa silam dua buah keluarga itu yang satu orang pun tidak tahu,kecuali ibubapa mereka sendiri.Entah bila akan berakhir.
"Fuuhhh...." Satu keluhan terbit dibibir Zero.Kemudian dia melangkah memasuki gate sekolah.Masuk saja,kedengaran jeritan dan laungan nama Zero milik suara pelajar perempuan yang sememangnya sentiasa begitu,setiap pagi.Zero langsung tidak dapat melarikan diri daripada itu semua,dia hanya mempu tersenyum.
posted by Penulisan2u @ 3:03 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
26 Comments:
  • At 3/7/09 8:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best
    cepat sambung

     

  • At 3/7/09 9:19 PG, Blogger Hana Norisa said…

    best citer ni...
    macm ada ala romeo and juliet...
    tp jgn sampai jadi macam romeo and juliet sudah....sebab dalam citer 2 dua-dua mati last sekali......xnak2...xsuka...cepat2 sambung...x sabar nak tahu....

     

  • At 3/7/09 11:04 PG, Blogger Lily Angella said…

    Sya tw cie ni. dr komik kn? hmpir2 serupa tw. mula2 dua2 x ska,lpas tu dua2 sling mencintaikan???okiey ni peminat komik ke?smalah dgn sya.... pape pun cpt sambung. x sbar rsanya nk tunggu sambungannya.

     

  • At 3/7/09 3:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    KOMIK KELAYAKAN CINDERELLA KAN LILY?ADAKAH KAU BENCI..YA X?

     

  • At 3/7/09 11:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ye ke...nk kena crik ni komik tu....

     

  • At 3/7/09 11:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yerp....nice story...
    writer ad blog x????

     

  • At 10/7/09 6:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Tak2.Sy tau citer ni.Citer nie diadaptasi dr citer dlm komik kn?Tjuknya Kelayakan Cinderella n Penguin Prince.Tp kt dlm penguin prince,dia pnya prince ada kelemahan.Yg ni ada x?Okie,sy pun minat komik tau.

     

  • At 10/7/09 7:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eya..mang btl..tapi sa tak ikut sepenuhnya cerita tu..hehe..sa pun memang gila komik tahap dewa..sampai-sampai kena marah pun masih tak brhenti baca..kalau dah nmpk komek..mmg lupa dunia terus..hehe..

    -OkiE-

     

  • At 30/7/09 9:16 PTG, Blogger sh@r!p0p..aku orang biasa je said…

    pengaruh komik ke

    btw tetap bagus

     

  • At 2/8/09 12:30 PG, Anonymous rissell rehn said…

    err..aku nk tnya ni...ko ni minat citer komik tak??sbb ada 1 citer komik tu yg sebijik mcm citer yg ko buat ni...betul2 serupa..hmmm,photostet ke?

     

  • At 2/8/09 10:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aah..tak penah bc komik ni
    jadinye aku tk brp nk faham adegan yg last sekali
    mcm ade adegan kejar-mengejar tp aku tak pasti la
    maaf kalu aku sorang je yg blur

     

  • At 3/8/09 8:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adalah sikit2 sa tiru..sorrylah kalau korang rasa tak berapa bgs sbb ada tiru-mniru..tapi bukan semuanyalah..hehe..

    ~OkiE~

     

  • At 9/8/09 12:26 PG, Anonymous rissell rehn said…

    tdk ada salahnya u buat citer stail japanese, tp u jgn cedok kat mana2 citer yg mmg org dh baca...i know u ni kaki komik...aku mcm tu jgak..wlupun u cedok citer kat mana-mana, jgan smpai kmi yg kaki komik ni tau komik yg mana satu u cedok..kesimpulannya , be creative..!!

     

  • At 13/8/09 4:01 PTG, Blogger :: caCtusOmeLon :: said…

    citer ni cam cite korea r..yu hee da witch..

     

  • At 14/8/09 8:36 PTG, Blogger ~OkiE~ said…

    to rissell rehn

    thanks 4 the comment..

    thanks sbb bagi komen yang bernas macam ni..maafkan sa punya kelekaan..emm..sbnrnya ini enovel yg pertama sa bt,sa tak ada asas..tapi bagus juga bila kamu semua komen..niat sa utk mnulis makin meninggi..hehe..sa harap kamu still baca walaupun dah tahu ini ada sdkt pencedokan..

    Thanks,
    dari lubuk hati,
    ~OkiE~

     

  • At 25/9/09 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    blog ada x...

     

  • At 25/9/09 10:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    buh alamat blog skali.. senang nk cari..

     

  • At 3/5/10 10:15 PTG, Anonymous raja komik n novel said…

    mmg cam citer dlm komik yg prnah sy baca.....
    tp kalu citer psl first dyorang gaduh n then kapel nie dah biasa dah.........
    modal lapuk....
    tp x taulah camne ngan citer nie.....
    kene bca abis dlu baru bleh cincang abis2..hehehehehee.....
    jgn mrh, skadar gurauan n teguran.........

     

  • At 2/7/10 11:06 PG, Blogger yana.daniel said…

    Permulaan yg bagus...Grate job...

     

  • At 21/9/10 8:09 PG, Blogger nadya said…

    nama tak boleh letak nama melayu atau nama manusia tak? tak faham aku jalan cerita dgn nama pelik2.. komik lain la. ada grafik

     

  • At 16/11/10 10:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    like raja komik n novel said,,i had read that kind of komik ngan wtak prince n witch yg fight dlm debat.but i'm stil in progres 2 c it dvelop 2 a cerpen.gud lak.

    misz achilles

     

  • At 27/11/10 2:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aq dh bce smpi abs komik 2..hu9, rmntk gak r..
    so klu pnls ni wt cm komik 2 msty bez pnye

     

  • At 15/4/11 8:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..

     

  • At 10/6/11 1:12 PTG, Anonymous eja said…

    bestlah . puah hati :))

     

  • At 16/3/12 11:25 PG, Blogger Ain said…

    terbaik

     

  • At 8/6/12 8:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya pun dah baca komik tu.best gile

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group