BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Julai 05, 2009
Novel : My Miss Bodyguard 11
Nama Pena : Nural Aidan

Daniel tercengang, sejuk air gunung yang mengalir di sekelilingnya bertukar panas. Jeritan amaran dari Joanna menyentak kedamaiannya. "Stay in the water!!!" tempik Joanna. Pada masa yang sama Joanna terjun ke dalam air. Hish... habis basah baju aku. Tangan Daniel dicapai, pantas Joanna menyeberang ke tebing yang bertentangan. Tangan kanannya kini menggenggam kemas pistol buatan Russia, Makarov 9 mm.

Daniel masih tergamam. Apa dah jadi ni??? Kenapa tiba2 je ada peluru sesat kat sini??? bukan tempat ni hutan simpan ke, patutnya tak ada kes memburu kat sini. Ke diorang ni pemburu haram??? Ya Allah selamatkanlah kami.

"weh, apahal ni???" Daniel merentap tangannya, Joanna tersentak. Pantas wajah Daniel ditatap. Oh My Goddness. Mana baju mamat ni??? Joanna menelan liur menatap tubuh Daniel. Bila masa mamat ni buka baju.

"Woi, aku tanya ni kenapa ni??? Apasal ko tercengang pandang aku gitu???"

Joanna menarik nafas dalam2. Gilalah, mamat ni body dia seksi beb kalah aku. Siap ada six pack lagi. Ingat mommy boy macam dia ni lembik je. Ish... Joanna apa ko merepek ni, mana boleh pandang anak teruna orang macam tu. Eh, apa pulak, dia tak pakai baju je bukan seluar. Dengan kata lain tak salah lah aku tgk, bukan aurat pun. Hehehe... alamak apa aku merepek ni. Tgah darurat macam ni aku ada masa lagi komen body org.

"Err....pak cik, mana baju. tak malu ke?!!" pantas Joanna bertanya. Ish.. tergugat iman tengok dia ni.

"Ekeleh, ko gila nak suh aku berenang pakai baju tu. Mahal tau tak, yang ko tengok aku macam tu apasal? Tak pernah tengok lelaki hensem. Eh.. baju aku tertinggal. Weh patah balik, patah balik." gilalah baju tu mahal mana boleh tinggal kat situ je. Aku tak peduli aku nak amik baju tu juga.

"No, kita kena pergi sekarang jugak!!" tegas Joanna memberi arahan.

"Ko gila baju tu Giorgio Armani Plain Black Cashmere T-Shirt tau, limited edition lagi. Harga dia, pun mahal tau. Aku tak peduli, aku nak balik t-Shirt tu!!!!" baju tu mahal mana bleh tinggal gitu je. Harga dia U$D 1,850. mana bleh tinggal gitu je.

"Tuan, can't u see how serious this situation??? Somebody attack us!!! And u still curious and care about that damn T-shirt!!!!. Kita kena balik sekarang." Aihh....orang tua ni suka benar membangkitkan kemarahan!!! Orang pk keselamatan dia, dia sibuk pasal baju t shirt dia. Ish nasib baiklah aku ni pandai kawal tempered aku kalau tak??? dah lama aku cepuk mamat ni.

"Attack? By whom??? Apasal dia nak serang kita?" sapa nak serang aku ni??? Hilang terus tumpuan Daniel pada t-shirt kegemarannya. Yang penting sekarang siapa yang serang dia?? Kalau nak rompak duit aku pun apasal lah dia cari aku sekarang. Ok, aku memang banyak duit tapi semua dalam bank. La ni dalam poket aku ada 20 ringgit je, yang lain semua aku dah abis wat shopping tadi. Rompaklah aku masa kat bandar tadi ke, tak pun time aku kuar duit dari bank. Issh... tak pandai pilih timing betullah perompak ni.

"Yang tu saya tak tau. Tapi kita kena kuar sekarang juga. Move," pantas joanna mengarahkan Daniel berjalan dahulu.

"Kita nak lalu mana?" alamak apa bodoh punya soalan yang aku bagilah. Tapi nak wat macam mana aku dah memang blurr.

"Kita pergi tempat ramai orang." Daniel tercengang. Ramai orang??? kalau dia serang kita time tu macam mana??? Kan lagi parah. Tak pasal2 ada org yang kena peluru sesat. Matanya menatap wajah Joanna, inginkan penjelasan.

"Trust me," pandangan penuh yakin dihadiahkan kepada Daniel. Mengikut pengalamannya Joanna yakin bahawa siapa sahaja yg menyerang mereka insan tersebut hanya menyerang mereka di kawasan yang terpencil. Dia mahu kematian mereka tidak diketahui umum.

Daniel hanya mengangguk yakin. pantas kakinya diatur menuruni bukit yang dinaiki mereka. Seketika kemudian sebutir peluru lagi hinggap. Daniel tercengang apabila peluru itu tepat mengenai sebatang pokok dihadapannya. Ish... kesian pokok ni, fikir Daniel. Oragr yang serang aku ni memang tak reti jaga keseimbangan flora ngan fauna tol. Geramnya. maafkan aku pokok. Sebab aku ko pula yg kena.

Joanna pantas mengambil peluru yang jatuh. Digenggam dan disimpannya ke dalam poket jeans sambil mengarahkan Daniel terus berlari. Ish.. masalah tol kerja ngan mamat ni. Ni buat aku rasa nak berenti je ni. kalau tak kenangkan kontrak kerja 3 taun, memang dah lama mak berenti nyah.

Daniel menarik nafas lega, kelibat orang ramai yang sedang seronok berkelah amat melegakan hati. At least kalau kena tembak pun ada orang bleh selamatkan. Ye tak?? Ish.. iya ke?? bukan ke org kat melaysia ni terkenal dengan sikap tak apa. Tah2 kalau kitorang kena tembak ada yang ingat production house tengah wat shooting kot. Joanna yang berada di sebelah hanya mampu mengelap peluh yang menitik. Sesekali matanya memandang ke arah belakang. Mana tahu kalau malaun tu ada lagi, aku dah penat dok lari2 cam orang gila ni.

"Aisyah, apa kita nak buat sekarang?" Daniel memandang wajah Joanna dengan seribu penantian. Aku nak tau apasal aku kena lari2 gini. Penat tau tak. Minah ni pun dari tadi dok tercungap2, aku taulah penat tapi bitaulah apa yang patut. Ni diam je. mau mati kering aku kat sini. Errr... tapi tempat ni banyak air...mati lemaslah.

"Tuan, saya rasa kita balikrumah teruslah. I don't think we're really safe right now." Daniel mengangguk pantas. tanpa berlengah mereka menuju ke arah tempat letak kereta.

*********************

Daniel cuba menumpukan sepenuh perhatian ke atas jalan raya yang bengkang-bengkok di hadapan. Sesekali matanya menjeling ke arah Joanna yang duduk di sebelah. Adakala mulut Daniel terbuka, cuba untuk bertanya apa yang patut. Namun seketika kemudian dia menutup kembali mulutnya tanda tidak tahu darimana perbicaraan meraka harus dimulakan. Aiyoo... apalah nasib aku ari ni.

Dia masih ingat sewaktu mereka sampai di kereta Joanna terus memeriksa kereta miliknya. Habis segenap penjuru keretanya dijelajah. Kalau boleh bawah kereta tu pun nak dibelek. Nasib baik tak, kalau tak.... free show. Hehehe. Aiseh.. apalah aku ni, boleh lak pikir bukan2. Concentrate Daniel, fokus pada apa yang patut.

"It's from Colt."

"Colt?" bait kata yang keluar dari bibir Joanna membuatkan Daniel tertanya2. Colt tu amenda??? Ish... dia ni cuba jangan cakap guna kod, manalah aku nak faham. Dia ingat aku ni ex-agent CIA, Interpool, FBI dan sewaktu dengannya ke? Cuba cakap guna bahasa Malayu ke, Inggeris ke, tak pun French, bleh gak aku paham. Ni tiba2 Colt. Ke mihan ni jadi tak betul after kes tadi???

"It's from Colt!!!" Sekali lagi Joanna mengulangkan kata2 yang sama. Daniel kembali berfikir. Colt tu sapa??? Orang ke??? Ish setahu aku tak ada makhluk nama Colt yang aku kenal kat muka bumi ni.

"Weh, cuba ko cakap dalam bahasa yang aku mudah faham. Colt tu apa??? Siapa???" hai... geram sungguh aku. Cuba cakap terus-terang tak lah aku pening.

"Bullet ni, tuan tgk. Caliber dia, kalau x salah 45ACP. Kalau saya tak silap penembak menggunakan pistol henis limited edition with silentner. dari cara dia tembak, he's pro but dia tak biasa dengan bentuk muka bumi area tadi. He got his owm prestige in this bussiness. Kalau tak silap dia guna limitted edition punya gun. Colt Rattlesnake, mungkin," apa yang aku merepek ni. Aku citer pasal gun kat mamat ni? Faham ke dia. Sah, dari muka dia ala2 berkerut sejuta tu...confirm dan pasti dia tak faham. Sah juga yang aku tak betul. Yelah citer kat dia pasal menda2 gini even though aku tau dia conrirm tak tau punya..... ARGHHHHHHH!!!!!!

"Maksud kau?" minah ni, bercerita syok sendiri, haram sepatah perkataan dia aku tak tau. Tp at least aku taulah Colt tu nama pistol... err...ke nama company yg wat pistol. Ah.. yang penting i know something. Kiranya aku ni taklah lembab kan???

"Maksud saya, siapa pun org yg tembak kita tadi, dia memang diupah untuk tembak kita." hish... susah sagat nak faham. Kan aku dah berterus-terang skng. Hah, macam ayam berak kapur muka. Pucat. Kalau vampire try isap pun mesti kecewa. Maklumlah darah dia ala2 kering gitu.

"Ko nak kata ada org nak tembak kita tadi??" Ya Allah, kat Malaysia ke kat Iraq aku skng ni. Ada plak kes nak tembak2 gitu je. jap baik aku fikir balik... Adakah aku ni menjalankan perniagaan haram??? Tak, setau aku bulan lepas aku baru kuarkan zakat untuk syarikat. Em... terlibat dalam agensi haram??? Tak pernah sama sekali. setiap company yg berurusan ngan company aku mesti kena check validity and creadibilitynya terlebih dahulu. Tak pun kitorang ni ada kwan ngan mafia ke??? Seatu aku tak pulak. Apasal jadi camni???

"Bukan kita, tapi tembak tuan sorang je," tenang Joanna meluahkan kesimpulannya. Namun Daniel yang mendengar tak cukup tenang. pantas kereta yang dipandu dihentikan di tepi jalan. Isshh... mamat ni, tak cool langsung, harap body je tough. Tp, betul gak... kalau aku tau yg ada org nak bunuh aku pun aku cuak. maklumlah amal ibadat lom cukup lagi.... mana berani nak ngadap Tuhan. lagi2 pak cik ni, bertabur amal kat tepi jalan tu mintak dia kutip kasi penuh poket. Hahaha... pandai aku cakap orang diri sendiri??? sendiri tegoklah ye...

Apasal aku??? Daniel menarik nafas dalam2. Kenangan sewaktu diculik ketika berumur sebelas tahun menghantui mindanya kembali. nasib baik pada ketika itu ada Inspektor Ahmad, kalau tak. Tah kemanalah dia sekarang ini berada. teringat kembali saat diwaktu mulutnya diikat ketat, tangannya berdarah kesan dari tali yang mengikat kasar. teringat juga dia pada bunyi tembakan yang dilepaskan sewaktu operasi menyelamat. Terkenang dia kembali pada saat tangan Inspektor Ahmad yg berlumuran darah mengangkatnya dan membawa dia kembali kepada keluarga. Kini lelaki itu telah tiada. Tak tahu kemana. Peluh jantannya menitik. Ya Allah, selamatkanlah aku.

"Tuan, saya perlukan bantuan tuan."

"Apa dia???" Daniel menoleh ke arah Joanna. Menatap wajah comel gadis itu hatinya tenteram. Wait... ktepikan semua masalah kejap. Apasal aku rasa semacam semenjak dua menjak ni... Adakah aku..... Tak mungkin!!!

"Tuan kena beritahu saya semua musuh yang tuan ada. Hanya dengan cara tu sahaja saya boleh bantu tuan."

Musuh??? ada pulak aku musuh. Setahu aku, aku tak pernah bermusuhan ngan sesiapa. Err... kalau ada pun anak dara tua yg kat Afrika tulah. Dialah musuh ketat aku. Tak boleh tegnok aku senag. kalau aku tgk tv dia suh baca buku, tengah main game dia suh g kelas renang tak pun blajar muzik, tengah layan komputer dia suh g ngaji, kalau aku tidur pula, dia mesti kejut aku suh bangun sembahyang. Dengkikan dia kat aku??? Memang dia dengki, sesaat pun tak bagi aku senag except time dia tidur.

Tapi... kalau difikirkan balik kejadian lima belas tahun lepas mungkin ada kaitan. Namun betulkah cerita lima belas tahun yang lepas tu ada kaitan ngan hal ini, perlukah aku beritahu minah ni. Tapi dah lima belas tahun berlalu. Mungkinkah ada kaitan dengan hal ni???

"Tuan???" Joanna menepuk bahu Daniel. Mata coklat cair milik Daniel menatap wajah Joanna. Lidahnya kelu. Tidak tahu bagaimana cerita itu harus dimulakan. Tidak tahu sama ada penting atau tidak hal itu pada Joanna. Lambat2 Daniel menjawab..."Tak... tak ada, aku tak ada musuh." Joanna menganggukan kepala dan menyuruh Daniel terus memandu pulang.
posted by Penulisan2u @ 6:41 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
11 Comments:
  • At 5/7/09 10:11 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    huhu..
    suspen seyyhh....
    best2..
    makin gempak cite nieh..
    huhu..spe la musuh denial nieh..
    smbung2..

     

  • At 5/7/09 10:48 PTG, Blogger Suhaidah Tan said…

    fuh bez2 wow..mntap2..penulis ada blog tak??

     

  • At 6/7/09 11:44 PG, Blogger amer a.k.a mira said…

    pergh.. best gler citer ni...
    cpt smbung ye..
    nk tau pe yg berlaku..
    writer ada blog x??

     

  • At 6/7/09 3:12 PTG, Blogger shakirah said…

    memang suspen giler waaaa takutnya...asal koman sangat si daniel tu,,,geram tul.......

     

  • At 7/7/09 3:54 PTG, Anonymous aku_pelik88 said…

    gile kentang ah..
    best siot..
    suspen giler..
    yg kelakar ye g..
    taniah tok penulis..
    smbung cecpt k..

     

  • At 17/7/09 4:19 PTG, Anonymous narima said…

    citer nie memang gempak...
    besh pun ada.
    tahniah atas pengolahan yang dilakukan ..
    harap dapat sambungkan cepat citer nie..
    best of luck...

     

  • At 16/9/09 11:50 PTG, Blogger enn mu said…

    wah..mane dpt mklumat2 cenggtu??

     

  • At 14/2/10 11:28 PTG, Anonymous linda leo said…

    makin best la cetir ni dan penuh dengan saspen jee,tpi ok la,teruskan kerjayaan anda shing berjaya.....all the best

     

  • At 3/8/10 3:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xder blog ker?????

     

  • At 27/8/10 11:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nyer cita ni....wat owang saspen ni...berdebar baca chapter nieh...kena serang tuh sapa tak takowt....

     

  • At 5/12/10 4:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie best kot...
    ayat stylo giler hehehe
    suke character daniel n joanna....
    gud luck...
    thumbs up to writter...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group