BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 17, 2009
Novel : Lemonade 35
Nama Pena : Myra Raniya

BAB 33

"Syah. Kita ada kerja." Ujar Lukman Al-Hafis selaku head boy di sekolah itu. Beberapa helai kertas A4 diletakkan diatas meja Syah yang sedang leka menyiapkan laporan MPP. Syah jungkit kening memandang Lukman Al-Hafis atau lebih dikenali sebagai Luke. Anak matanya mengerling sekilas kertas yang dihulurkan Luke sebentar tadi.

"What’s this?"

"Like I said just now. Our work! It need to be done by next month." Ujar Luke sambil menyandarkan tubuhnya ke dinding. Syah masih dalam mode blurr-blurr ayam. Kerja? Kerja apa pulak ni? Tangannya mencapai helaian pertama kertas A4 itu. Dibacanya tajuk besar yang tertaip kemas diatasnya.

Malam Sedetik Untuk Selamanya. Malam what? Terbuntang anak matanya membaca title yang ditaip. Biar betik. Anak matanya memandang Luke yang tersengih memandang ke arahnya. Syah mendengus. Ceh! Nak lepas tangan ke hah? Setiap patah perkataan yang tertaip diatasnya dibaca. Acara ini diwujudkan pada tahun ini bertujuan untuk menghargai pelajar tingkatan lima yang bakal meninggalkan sekolah ini. Syah kerut dahi. Erk? Untuk menghargai fivers? Yeah right. Bukan pihak sekolah suka ke kitorang blah dari sekolah ni. Merepek lagi. Syah garu kepala. Wajah Luke yang tenang diperhatikan dengan kening terangkat. Luke memberi isyarat supaya meneruskan pembacaan. Syah tayang muka tak puas hati.

Acara ini bakal dikendalikan oleh pihak Majlis Pemimpin Pelajar (MPP) dan turut dibantu oleh beberapa pelajar tingkatan 5 yang sukarela untuk membantu. Huh? MPP yang handle? Teruk! Bila masa nak study? Dahlah bulan depan. SPM tinggal 2-3 bulan je dari sekarang. Pihak sekolah nak bunuh fivers ke? Dah. Aku tak nak baca lagi. Kertas yang dipegang diletakkan semula ke tempat asal.

"So? Dah ready nak berkerja?" soal Luke bersama tawa kecilnya. Syah mendengus.

"They’re trying to kill us, you know?"

"It’s our night, remember. Just for fivers. So, memang patutlah kita yang handle everything. How it gonna work. We need to decide the theme, song, attire. Kita yang tentukan so, ikut suka kitalah." Ujar Luke berkobar-kobar. Syah telan air liur. Aduhai…dia ni tak fikir ke kesusahan selepasnya.

"Oit! Kita dah nak SPM la pak cik. Ada masa lagi ke nak pikir entah apa punya malam ni semua?" tempelak Syah dengan wajah masam mencuka. Eee…nilah susahnya bila bekerja dengan kaum Adam. Pikir senang je. Nanti last-last kitorang wanita-wanita yang cantik jelita ni jugak yang kena plan itu, plan ini. Kaum Adam yang perasan kacak tu..? Goyang kaki je. Banyak kacak!

"Ala, relax la Syah. Nilah masanya nak release tension."

"Encik Lukman Al-Hafis…this is not about release tension or whatsoever yang kau cakap tadi tapi ni pasal siapa yang nak buat semua ni?"

"Laa…kitalah. Dalam tu sendiri kata MPP yang akan handle dibantu oleh fivers yang sukarela nak tolong kan?"Syah mendengus. Memanglah dalam tu tertaip macam tu tapi mana nak rembat fivers yang ‘sukarela’ nak tolong? Mesti semua mintak tambah merit. Eee…macam tak tahu je yang budak-budak sekolah ni hantu point. Especially, budak-budak yang point diorang dah underground tahap tak boleh nak upperground lagi. Erk? Ada ke upperground?

"Syah…be cool okay? Kita buat sama-sama. Bout SPM, kita boleh study sama-sama jugakkan?"

"Yelah…yelah. Whatever you said my dear head boy. Patik menjunjung perintah." Akhirnya terpaksa jugaklah Syah rela walaupun dalam hati dah mendongkol geram pada pihak sekolah yang sesuka-hati-mak-tiri-laki-bapak-dia-je tetapkan entah apa punya malam untuk fivers. Geramnya!

"Haa…that’s my head girl. Dah, let’s start. Kita plan dulu. Nanti kita tanya exco-exco yang lain keyh? If they agree, kita dah boleh start buat fliers."

"Ai ai captain." Laporan yang perlu disiapkan oleh Syah ditarik semula rapat dengannya. Pen dicapai lalu segala perkara yang berlaku dalam minggu tersebut dicatit dalam buku Laporan MPP. Luke yang memerhati dari tempatnya. Langsung tak berganjak walau setapak.

"Erm…Syah."

"Yes?"

"Kau dengan Que dah okay eh?"

Syah berpaling ke sisinya. What just he said? Syah jungkit kening. Did he just say ‘kau dengan Que dah okay eh?’ Am I right? Aku tak salah dengarkan? Wajah Luke tampak gelisah. Apasal dengan mamat ni? Demam ke?

"Luke, are you okay?"

"I’m fine."

Syah angguk. "So, what did you said just now?" ujar Syah sambil kembali menumpukan perhatiannya pada laporan yang perlu disiapkan.

Luke menarik nafas dalam-dalam. "Kau dengan Que dah okay ke?" Luke menghembus nafas perlahan-lahan. Tangannya terasa sejuk macam baru keluar dari freezer. Cuak!

"Erm…so far so good. Actually, he’s not that bad just that he’s stubborn. Macam Azar cuma Azar tu dengar katalah jugak." Syha tergelak kecil selepas selesai berkata-kata. Luke mengatur langkah menghampiri Syah.Kini, tubuhnya betul-betul berhadapan dengan Syah. Kerusi ditarik lalu punggungnya dilabuhkan di situ.

"Betul ke rumours yang aku dengar?"

"What rumours?"

"Yang kau dengan Que couple?"

"Am what?" Terbelalak biji mata Syah mendengar ayat yang terkeluar dari bibir Luke. Couple? Aku? Que? Siapa yang pandai-pandai buat cerita ni? Declare pun tak. Eh, tapi perlu ke declare-declare ni? Ah, peduli apa! Yang penting…siapa manusia yang pandai-pandai buat khabar angin yang langsung tak benar even mustahil tu?

"Where do you hear this stupid rumours?" nada suara Syah sudah naik seoktaf. Luke ketap bibir. Mak oih…macam ni rupanya minah ni marah. Syah memandang tajam wajah Luke yang tampak serba-salah. Luke! Come on…just tell me who tell you this stupid rumours. Please…

"Ramai yang dah bercerita. Aku terdengar. Tu yang aku tanya kau, just nak kepastian." Perlahan nada suara Luke menerangkan. Syah meletakkan pennya di atas buku. Tangan kanannya memicit-micit dahinya yang terasa pening. Luke yang memerhati mulai cemas.

"Syah, are you okay?"

"I’m fine. Oklah. Jom bincang sekarang. Kerja aku pun dah siap. Eh, nanti. Apasal senyap je ‘rumah’ (bilik MPP) kita ni?" Syah memandang sekeliling. Sunyinya! Baru perasan just ada aku dengan Luke je dalam ni. Mana yang lain-lain?

"Diorang ada kerja. Tiba-tiba je cikgu Ainon bagi duty mengejut." Syah sekadar mengangguk. Tiada mood untuk mengulas lebih panjang.

"Erm…Syah, macam mana kau kenal Que?" tiba-tiba Luke menyoal. Syah jungkit kening. Berkerut-kerut dahinya cuba mengingati bagaimana dia mengenali Syed Ashraf Naqiuddin bin Syed Amir. Hmm…macam mana ek?

"Aku kenal dia sebab dia kawan ex aku. Ingat lagi tak pasal Je’ai yang aku cerita kat kau dulu tu?" Luke mengangguk. Syah mengoyak senyuman segaris.

"Dia kawan Je’ai. Sangat rapat. Tapi, diorang lain clan. Dia ada clan dia sendiri. So, that’s make aku dengan dia musuh tapi susah bila captain of the clan baik dengan captain of the other clan." Syah tergelak kecil mengingati semula kenangan itu. Memories! Luke sekadar tersenyum nipis.

"So, apa yang kau antikan dia sangat?"

"That one is another story tapi, biarlah aku, Je’ai, dia dengan abang Ijat je yang tahu." Luke jungkit bahu tanda tak kisah. Aku kisah apa dia nak cerita ke tak. Bukan cerita aku, cerita dia. Takkan aku nak paksa suruh ia cerita jugak kot.

"Ok. Aku dah paham. Eh! Syah. I have an idea."

Syah kerut dahi. Idea? Idea apa? Wajah Luke dipandang dengan kening yang sengaja dijungkitkan ala-ala Ziana Zain. Luke tergelak kecil.

"Buruklah kau angkat kening macam tu."

Serentak sedas tumbukan hinggap di bahunya. Menyeringai Luke akibat pukulan yang tak diduga dari Syah. Syah tersenyum puas. Heh! Rasakan. Berani kata aku buruk eh? Terimalah pukulan maut aku tu, wahai Encik Lukman Al-Hafis. Luke tayang muka tak puas hati. Syah buat nampak tak nampak. Nasib kaulah, Luke.

"So? Apa idea kau?"

"Kita setkan couple nak?"

"Set what? Couple? Are you serious?" hampir-hampir sahaja Syah menjerit mendengarkan idea daripada Luke. Is he for serious or not? Luke menjungkit-jungkitkan keningnya beberapa kali. Terasa hampir-hampir sahaja Syah mengeluarkan segala isi perut akibat gaya menggatal terlebih Luke. Over betullah mamat ni. Baling dengan pen ni baru tahu. Eh, tak boleh. Pen mahal ni…

"Kau merepek apa ni Luke?"

"Eee…kau tak paham ke? Bukan set couple macam citer omputeh tu. Ni macam couple just untuk malam tu. Everybody will have their own couples. But you…you already have your own couple."

"What?"

"Que. He’ll be your couple."

"Luke. Is this for serious?" Syah mengerutkan dahi. Kurang bersetuju dengan cadangan entah apa-apa daripada Luke. Merepek. Sangat-sangat merepek! Dia ingat ni prom night ke? Kejadahnya? Sungguhlah Lukman Al-Hafis bin Ghazali ni pelik orangnya. Head boy yang tak boleh ditentukan perangainya. Kalau datang gilanya, macam nilah jadinya sampaikan aku pun tak boleh nak buat apa.

"Yes my dear. This is for serious. Your couple will be Que. Any argument about that? No? Good! So, we need to find everybody a couple my dear. Jom mula operasi." Luke tersenyum lebar. Syah hanya mampu mengeluh. hailoh…nasib badan! Terima jelah. Que jadi pasangan aku? Redha jelah. Lagipun…tiba-tiba senyuman mekar terukir di bibirnya. Luke yang menyedari turut tersenyum. Yes! Mission accomplished! Izyan Akasyah-Syed Ashraf Naqiuddin. Haa…what a sweet couple. Dan aku akan pastikan malam tu temanya adalah…hehehe. Sabar ye. Surprise!
posted by Penulisan2u @ 3:12 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
23 Comments:
  • At 19/7/09 1:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.tahniah kpd pnulis sbb dpt buat cite yg bgus sprti ini..
    tp knp cite ni lmbat sgt nao upload ye??
    apa2 pun,sy akan tggu smbungan cite ni

     

  • At 19/7/09 1:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln cite bagus n x boring
    smbung cpat ye

     

  • At 19/7/09 1:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah plan lain upanya.. cpt smbg.

     

  • At 31/7/09 6:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..well, dis story were a great story..tpi sowy ar babe, ak napak plot cegiter die seakan2 addin n ben=hlovate puyer citer. correct me if im wrong k..it realli is a great stori, tp lagik bes kalu idea xdiciplak kn?

     

  • At 26/8/09 4:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lmbtny cite..
    dr hr 2 asyik cite ni je..
    cite sronok dh,cuma lmbt je..
    plsz,update..

     

  • At 5/11/09 7:38 PTG, Blogger cactaceous opuntia said…

    cm ctehlovate jew

     

  • At 17/12/09 1:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye cete!!!!
    cepat la smbg
    x sabar nak tahu nie!!!!

     

  • At 23/12/09 10:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bezz cte nih....cume.....erm mmg sebijik2 hlovate punye...

     

  • At 18/1/10 10:31 PTG, Anonymous hamba Allah said…

    cam sebijik je ngan cter hlovate 2...ad certain part yg mmg btul2 same,mmg spoil nk bce trus..xbley pk idea lain??sory klu direct..btw gud job..

     

  • At 26/1/10 2:25 PG, Anonymous intan_aya said…

    kalu nak bace sepenuhnye citer nie ...

    pegi kat web nie
    http://kisah-yang-tak-sempurna.blogspot.com/

     

  • At 10/2/10 9:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm...citer nie tergantung la...but citer nie cam ciplak citer tunas je.....sama je jln citer....try to make ur on story using ur own idea la...

     

  • At 4/5/10 2:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okla..tp rse cm adapt crita hlovate je..

     

  • At 12/9/10 12:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo adapt hlovate,how is da ending???

    hopefully this novel have something different...

    but why que wanna go england???

    continue study ???

    juz continue da novel...

    salute da writer coz da novel is best n doesn't make me bored...

    faster...

    waiting..!!!

    he he he he

     

  • At 16/10/10 10:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a'ah..sama lar..
    mana aci ciplak org pnya karya..sowie ckp..
    nama watak pn sm jua..
    but its okey, sweet story..

     

  • At 4/11/10 4:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp x smbung..

     

  • At 2/12/10 9:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    h l o v a t e

    -gud gurl gonna bad-

     

  • At 16/12/10 3:25 PTG, Anonymous pulutnasi said…

    bes n x sabar nak tunggu smbgn...aja2 fghting keyh

     

  • At 18/1/11 6:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat2 lar sambung..............tngah best nie................

     

  • At 19/2/11 8:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita menarik

     

  • At 11/8/11 9:34 PTG, Blogger june_jue said…

    please don't stop on this part...terusknlh citer ney..best sgt r...nk tau endingnyer...smbung k...love it this story so much... ^_^

     

  • At 28/1/12 3:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape da x sambong?? :(

     

  • At 10/4/12 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kantoi arr kann..nak sma kot ngan tunas hlovaye tuhh... agak22 arr kan?

     

  • At 22/9/12 12:37 PG, Anonymous MizzYana said…

    Bestt and nice .. Sambung tau,, Menarik sangatt !! Love it <3 :))

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group