BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 15, 2009
Novel : Kahwin wasiat 1
Nama Pena : serra

bab 1
Aku di kejutkan pada pagi itu dengan berita tergempar!.adikku rafi menyuruh ku pulang segera katanya adahal mustahak.aku cuak la! takut apa-apa terjadi pada famili aku. lepas mohon cuti untuk tiga hari,terus aku mengemas baju untuk pergi."kau ni kenapa tiba-tiba balik? benda yang mustahak sangat tu? come on la baru sehari kita pergi kelas takkan kau da give up! kau jangan risau la dengan perempuan gampang tu. aku boleh handle!" ujar Dinie dia masih tidak berpuas hati dengan tindakan rakannya itu.aku terhenti seketika.
"dinie! i dont know wat so important! tapi aku yakin sangat benda tu penting! ni hal famili aku! aku tak nakbenda-benda buruk jadi dekat famili aku especially parents aku! please jangan membebel macam ni . aku tengah risau ni" aku agak tertekan dengan tindakan Dinie bukan nya nak tenang kan aku buat tension lagi adalah!.
"ok! sori la my dear aku x tau pun masalah famili kau tu berat sangat but as a friend aku tak nak orang ingat kau ni lemah, baru kena ejek sikit dah tak nak datang kuliah, i really dont like it especially you!"
tersentuh juga aku mendengar kata-kata Dinie. aku mengiayakan juga kata-katanya. tapi dalam keadaan macam ni tentu la famili is the important thing!."tapi Dinie aku kena pergi juga aku dah mohon cuti dah" ujar ku
"alrite! pergi la Serra nanti apa-apa hal just give me a call aku doakan tak de benda buruk jadi dekat famili kautake care ye." kata Dinie sambil melemparkan senyuman yang manis.aku memeluk Dinie "thanks sayang! thanks for let me go!" .

Sebaik sahaja sampai di simpang rumah, aku berjalan kaki menuju ke rumah, hemph!nak suruh pakcik tu masuk dalam terus charge sampai sepuluh ringgit! tak ingin aku baik ikut short cut jalan belakang nanti bila dah sampai boleh la buat surprise! hehehe tak sabarnya. agak-agak mak tengan buat apa eh?.aku berjalan menyusuri tanah merah di belakang rumah.ok! dah sampai! baru je nak ketuk aku terdengar bunyi orang baca yasin.. aku cuba membuka pintu belakang . kunci? sejak bila mak kunci dekat belakang rumah ni?.tak pela ikut depan je la.. apsal banyak sangat kereta ngan orang ni?jap! betul ke ni rumah aku?punyalah dah setahun aku tinggalkan tempat ni.banyak betul dah berubah.bahagian depan dah jadi batu.yang belakang je same batu macam dulu.apa dah jadi ni.kat depan tu bukan main lawa lagi.mana mak dapat banyak duit ni?.
sedang aku merenung rumah ni,tak sedar pula aku apabila ramai mata yang memandang aku semuanya kelihatan sedih ada yang dah merah-merah muka.eish!tak paham la aku.aku terhenti sekejap memikirkan keadaan begini.Ya Allah! mak aku! tak kan la!.tanpa membuang masa!terus aku meluru masuk.air mataku dah mula bertakung ,tak aku terpaksa lepaskan!mak!mak! mana mak? apabila tiba di ruang tamu aku terlihat sekujur tubuh berkain putih wajahnya ditutup pula semua mata tertumpu pada ku.mereka terhenti membaca Yasin.air mata ku dah mengalir deras .berdebar-debar aku, ya Allah kau tabahkan la hati ku!.perlahan-lahanaku membuka kain tersebut aku memjam mata tak sanggup untuk melihat apa yang bakal di lihat.wajah emak sudah terbayang di fikiranku.segera ku campak jauh-jauh mengharapkan bukan wajah itu di sebalik kain putih ini. perlahan-lahan aku membuka mata.nak terkeluar biji mata ku!.sipa ini? aku tidak pernah melihat wajah ni! .wajah seorang lelaki yang mungkin berusia dalam 70-an.mengapa dia berada di rumah kami? adakah mak sudah mempunyai seseorang selepas ayahku meninggal?.mak? mana mak? bukan kah wajah itu yang aku nanti kan.ya Allah!aku bersyukurpada mu ya Allah kerana belum mengambil nyawa ibuku!. persoalan nya siapa lelaki ini? kenapa dia berada di rumah kami? atau? rafi saja-saja nak mainkan aku?. hish nak kena ni! entah-entah ni bukan rumah ku."sarah?"aku terdengar suara yang aku begitu rindukan.mak? aku menoleh.ya itu emak!.patas aku bangun dan memeluk emak. kulihat air mata emak mengalir."mak!sarah rindu mak! sarah minta maaf mak sebab dah lama sarah tak jenguk mak! sarah anak yang derhaka mak! sarah tak nak mak pergi! siapa yang meninggal tu emak?"bertalu -talu ku menyebut tersedu-sedan.sesungguhnya aku begitu rindukan pelukan mak ku. oh emak!."dah-dah takpe nak, mak tak kisah" kata emakku sambil mengusap belakang badan ku.semua mata msih memandangku.hanya beberapa sahaja yang ku pernah lihat. yang lain aku langsung tak kenal.aku tiba-tiba terpandang pada seorang lelaki kacak memakai baju melayu berwarna putih,dia sedang khusyuk membaca yasin.aku seperti pernah nampak wajah itu? tapi di mana?...
Emak menarikku masuk ke dalam bilik. Dia mengunci pintu dari dalam.
"sarah. mak nak cerita sesuatu pada kamu"wajah emakku serius.
aku mengangkat kening tanda kehairanan.
aku menanti apa yang bakal di sebut oleh emak.
"pasal apa mak?"soal ku tidak sabar. entah mengapa ku rasakan sesuatu yang sukar dimengerti hati tiba-tiba rasa tak sedap apabila melihar reaksi emak yang seperti risau akan sesuatu.
"ianya pasal atuk kau....." atuk? aku ada lagi datuk ke?setahu ku atuk sudah lama meninggal. mak pun sudah berkata begitu.. atuk mana ni?...aku menanti dengan penuh debaran...

"jasad yang ada di depan tu ialah datuk kau."emak mengelap air mata yang membasahi pipiniy.datuk? bukan kah datuk ku sudah lama meninggal dunia.emak ni biar betul
"emak? Bukan ke datuk dah lama meninggal dunia?,aki kan baru saja 3 tahun lepas meninggal .yang ni datuk siapa mak?"aku masih tidak berpuas hati dengan jawapan emak.Emak masih kelihatan tenang,matanya menutup rapat berat bibirnya untuk mengucapkan perkataan yang setresnya.
"dia papa emak sayang!,papa sebenar emak! Emak anakyang jahat sayang! Emak kata papa emak dah lama meninggal sayang. Emak berdosa besar nak!"raung emaknya air matanya tidak dibendung pecah juga akhirnya.Sedih melihat keadaan emak kandungnya sendirimeraung , anak mana yang tahan apabila melihat ibunya mengalirkan air mata. Aku simpati dengan ibu tapidalam masa yang lama aku agak marah kerana menipu ku.tapi aku rasa mungkin ada sesuatu yang mebuatkan emak berkata begitu.
"emak? Mengapa emak tipu sarah mak? Kenapa mak?"bertalu-talu soalan ku menyebut. Rahsia yang emak pendam mesti di beritahu juga!. Emak kembali tenang sambil mengesat airmatanya yang dari tadi mengalir.
"ceritanya begini nak, mak harapkamu faham dengan keadaan sekarang dan mak rasa kamu dah cukup besar untuk memahami ini,"ibu mengusap belakang ku tenang. Aku menanti dengan penuh debaran.
"21 tahun yang dulu. Masa tu emak belum berkahwin lagi dengan ayahmu,emak tinggal bersama keluarga mak,mak sangat sayng kan ibubapa emak.Sampai satu hari emak berkenalan dengan ayahmu.Ayahmu hanya lah petani kampong tapi kerana keikhlasan hati ayahmu,emak jatuh cinta dengan dia.Emak terlalu sayang kan ayahmu,emak tak kisah walaupun dia hanya lah petani kampung mak tak pentingkan darjat.tapi datukmu terlalu mementingkan darjat,harta,dan kerjaya.datuk mu tidak merestukan hubungan antara emak dan ayahmu.Datuk mu ada membuat perjanjian dengan rakan baiknya yang telah lama meninggal dunia ,unutuk mengawinkan anak mereka bersama.emak tak sanggup sarah,kahwin dengan seseorang yang emak tak cintai. Jadi emak buat keputusan untuk lari dari rumah.Emak dan ayahmu kahwin di siam.Selepas seminggu mak berkahwin dengan ayahmu.emak dapat surat daripada sepupu mak mengatakan mama emak di serang sakit jantung dan tengah nazak.Emak terus pergi balik semula ke rumah tersebut.tapi datukmu tidak membenarkan emak masuk ke dalam,katanya emaklah punca mama di serang sakit jantung.Datuk mu berkata emak bukan lagi keterunan nyamak sedih sangat masa itu apabila diri tidak lagi dianggap anak malah keterunan sendiri!.sejak peristiwa itu tiap-tiap hari emak datng ke rumah itu dan mohon kemaafan pada datukmu.tetapi datuk mu terlalu ego untuk menerima emak dari hidupnya . satu hari tu emaktengah mengandung,emak di tolak oleh datuk mu,emak keguguran ,emak mula berputus asa dan mak bersumpah emak tidak lagi ingin melangkah ke rumah itu.Ayahmu paling teruk kena nak, dia meninggal sebab kena belasah dengan orang-orang atukmu. Pada waktu tu kamu baru sahaja lahir.ayahmu datang ke rumah datuk untuk memohon kemaafan sekali lagi dan ingin memberitahu tentang kelahiran mu."sekali lagi emak teresak-esak menangis.aku juga mengalirkan air mata,aku mengusap belakang badan emak.aku menanti lagi di bibir emak.
"sejak peristiwa itu berlaku ,emak bersupah tidak akan lagi menjejakkan kaki ke rumah tersebut.Namun awal tahun hari tu,datukmu tiba-tiba dating .pada mulanya emak enggan terima kehadiran dia namun apakan daya seorang anak sanggup berbuat begitu.Datukmu memberitahu mama emak dah meniggal dunia bulan sebelum itu.kata papa ,mama sakit jantung ,dia terlalu sayangkan emak.Datukmu berasa terlalu bersalah ,akhirnya dia berjumpa dengan emak,dia meminta maaf.Sedikit-sedikit emak dapat juga terima dia.dan hamper tiap-tiap hari dia dating ke rumah kita.dia buat ruang depan tu.tapi emak langsung tak tahu dia menghidap penyakit jantung akhirnya dia meninggal pagi tadi di dalam rumah ini.Walaupun mak sangat lah sedih atas permegiannya tapi emak tetapgembira dapat bersama bersama datuk mu di saat akhir"panjang lebar emak bercerita. Syu kumendengar cerita emak.ku ingatkan emak anak yatim piatu dan tetapi rupanya papa emak baru sahaja meninggal dunia.aku terkilan dengan perbuatan datukkeatas emak dan arwah ayahku.Sungguh kunampak ketabahan hati emaku untuk membesarkan kami tiga beradik.Walaupun emak mengambil anak angkat nadia dan rafi ,dia tetap melayan kami sama rata. Pada mulanya aku membangakang cadangan emak untuk mengambil anak angkat.tapi kata emakdia tak nak lihat aku berseorangan semasa emak tiada di rumah.Begitu besar tanggungjawab emak keatas aku dan adik-adik.


Bab 2
"baiklah semua waris dah ada?"soal peguam itu yang bernama Encik Roslan.dia memandang sekeliling manusia yang ada dalam bilik itu.aku bersama emaku dan ada beberapa orag yang aku tidak kenali.
"baiklah,saya mulakan.Saya diamanahkan oleh Tan Sri Jefree untuk menyampaikan wasiat yang di tulis sendiri oleh arwaryarhamTan Sri Jefree pada 10.1.2008."peguam tersebut membuka sampulsarut berwarna coklat.Aku mandang sekeliling oorang di dalam bilik itu. Semua tidak ku kenal namun ada seseorang yang menarik perhatian aku.ya! lelaki itu! .lelaki yang membaca Yasin di rumah ku.Siapa kah dia?adakah dia cucu datuk juga seperti aku? Maknanya dia sepupu aku?
"assalamualikum warahmatullah hiwabarakatu…"aku baru tersedar dari lamunan segera ku fokuskan suara encik Roslan.
"pertama sekali ayah ingin meminta maaf pada kamu semua yang ada semasa pembacaan wasiat ini kerana tidak memberitahu tentang penyakit ayah.di sini, ayah telah mengagih-agihka harata ayah kepada dua keluarga ini.kepada anaknda kandung ayah Lili Mastura dan juga cucu-cucu ayah Sarah Idora,nadia aiman,dan juga muhd rafi ayah mewasiatkan harta ayah sebanyak 70 % termasuklah syarikat ayah.Lili adalah anak yang ayah paling sayang,ayah sudah banyak melakukan dosa padanya."semua mata tertumpu pada kami berdua.masing-masing memandang serius.aku tak sangka pulak arwah atuk mewasiatkan harata pada kami.
"kepada keluarga yang lagi satu ayah akan memberi harta ayah sebanyak 30% .Namun ayah telah menetapkan syarat bagi penerimaan harta ini.
Pertama sekali untuk keluarga Lili,kalau lah hendak mendapatkan harta ini,anaknda hendaklah mengawinkan cucu kesayangan papa Sarah Idora dengan Syed Ar-rayyan mukhriz.jikalau tidak harat itu tidak akan dapat satu sen pun dan akan disedekahkan pada rumah kebajikan.papa akanberi tempoh selama sebulan untuk meikirkan soal ini.habis sebulan jikalau Sarah Idora tidak berkahwin denganSyed ar-rayyan mukhriz.maka harta itu kan diberi kepada rumah kebajikan dan kedudanya tidak dapat satu sen pun.kepada anakku Syed Mustafa dan Nasibah,kamu hendaklah mengawinkan anak kamu Syed Ar-rayyan mukhriz dengan Sarah Idora ,maka segala harta akan di rampas.dan harta tersebut akan di beri kepada rumah kabajikan.maafkana ayah kerana begini.tetapi bagi menguntum janji ayah kepada arwah kawan baik ayah untuk mengawinkan anak kami lalu jatuh pula kepada cucu kami.Sekali lagi ayah menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kepada anda semua. Anakku lili ayah sayang kamu.. wassalam"panjang lebar peguam tersebut menbacakan surat wasiat tersebut.. tidak! Macam manepulak aku boleh nak berkahwin dengan orang yang aku tak kenal ni.mane satu ar mende? Rayyan? Ha tu la name die!. Yang mane satu eh?.emak terduduk diam merenung dan mengamati semula kata-kata peguam tadi.air mata nya mula mengalir… yang paling syahdu tentulah sebaris ayat akhir sebelum wassalam.Sesungguhnya atuk begitu sayangkan emak ku.Tetapi apa kah nasib buruk akan menimpa kunanti.perlu kah aku berkahwin denga lelaki yang diperkatakan oleh peguam tersebut seperti dalam wasiat tersebut? Ya harta atuk bukanlah sedikit tetapi bayak namun duit bukanlah segala-galanya.Semua mata memandang kea rah ku.termasuk lelaki kacak tadi.Emak memandang ku penuh makna. Apa makna itu? Jangan kata la nak aku kawin ngan mamat yang bernama Syed Ar-Rayyan Mukhriz tu..

alright! sebenarnya novel ni dari yang cerita Fat isnit a crime.tapi tajuk n jalan cerita tu tak berapa menarik! so here it is!enjoy reading and jangan lupa commen! -love serra-
posted by Penulisan2u @ 3:19 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
73 Comments:
  • At 15/7/09 8:17 PG, Anonymous Imi said…

    Olahan cerita yg menarik tp klu blh bila serra taip jarak & perenggan tu kena ada..bukan kata x ada cuma susah dikesan membuatkan pembaca keliru..sy tunggu cerita seterusnya..so teruskan usaha..good luck :-)

    rozimiasmat@yahoo.com

     

  • At 15/7/09 9:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    permulaan citer dah best, tp bleh x 4 d next entry, buat perenggan bnyk skit, penin kpala bace straight jer dr atas sampi bwh.........<'o'>

     

  • At 15/7/09 10:42 PG, Blogger Nurul 'Atiya said…

    blog?

     

  • At 15/7/09 12:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ADOI SAKIT MATA BACA!!!

     

  • At 15/7/09 4:37 PTG, Anonymous mssunan said…

    Susahnya nak baca, terjuling-juling mata akak. Tolonglah check betul2 ejaan ya sb lucu pulak bila ayat jadi semacam je.Walau bagaimanapun selamat berkarya...

     

  • At 15/7/09 4:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    permulaan yg menarik..
    em,ade blog x?

     

  • At 15/7/09 5:32 PTG, Blogger Maryam Kamal said…

    ~salam.

    tajuk kontroversi!

    mesti kena kahwin paksa..
    =D

    Nice beginner.

    Tapi,
    peninglah nak baca.

    Ejaan banyak yang typing error barangkali.
    Tatabahasa, perkukuhkan lagi!

    Bakat dah ada.
    Ni lah masa nak gilap.

    Jangan bimbang.

    Everybody makes mistake and we must learn from those mistakes.

    Good luck in yr next post!

    =D

    Wslm~~

     

  • At 15/7/09 7:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...tapi beserabai ckit,...
    cozkeliru..memeningkan mata ni ;;

     

  • At 15/7/09 9:28 PTG, Blogger Suhaidah Tan said…

    bez keep it up.terutama nama hero suka2..boleh byang orng nye cam ne

     

  • At 15/7/09 9:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog x

     

  • At 15/7/09 10:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    keep it up.. betulkan mane silap.. olahan cter yg agak menarik.. walaupun ending ye,, dah bleh di jangka.. make something yg best k? gud luck

     

  • At 17/7/09 3:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung ar cite nie lgi......
    pasti an cite nie jd lbih menarik.........

     

  • At 17/7/09 10:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayat tak tersusun...
    susunkan dgn perenggan..
    jarak2 kan skit..
    but..not bad..

     

  • At 18/7/09 2:41 PG, Anonymous wani said…

    hai...
    cite ok..
    tp cara susunan penulisan xberapa ok..
    pening n serabut..
    next time perbaiki ok..
    keep on writing...

     

  • At 18/7/09 12:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huh..abes gak akhirnya..ponin...

     

  • At 18/7/09 6:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    permulaan cerita yg baik..
    best..
    tp bnykkan perenggan..
    cpt la sambung cerita yg seterusnya..
    xsabar nk bca..

     

  • At 23/7/09 12:40 PG, Anonymous chem said…

    cpt lh smbung!

     

  • At 24/7/09 2:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada sambungan ke tidak?

     

  • At 25/7/09 7:05 PG, Blogger arenie said…

    ala...nanti dia akan jatuh cinta gak tapi jalan dia tu mesti kena pandai aturkan ayatnya supaya menarik

     

  • At 25/7/09 3:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam, citer camni dah banyak kat luar sana..
    but apa pun ok untuk dibaca.. banyakkan unsur lawak slumber n romatis mesti lagi best untuk dibaca k

     

  • At 25/7/09 11:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bgus, ak mmg suke ngan citer2 camni.
    keep up ur good work.

    cepat la sambung....

     

  • At 26/7/09 12:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita tu best..
    tapi... ala..tak berapa nak paham la..
    tapi..ok lah macam ni. tak teruk sangat pun..
    memang susah nak buat novel..
    by da way, GO GO CHA YOK!!!

     

  • At 27/7/09 11:41 PG, Anonymous sifa said…

    cite ok,
    tp byk salah ejaan,
    klu blh buat perenggan ,
    senang skt nak dibaca...
    anyway gd luck penulis ,teruskan usaha

     

  • At 6/8/09 12:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam....bes..
    xde blog kew??

     

  • At 11/8/09 5:59 PTG, Blogger Cya_Vincylea88 said…

    Hai..nice cerita ni....tapi byk typing error dan nampak serabut sikit coz xde perenggan..bakat dah ade dah tu, gilap lagi ya bakat tu..ape2 pun wish u gud luck ya...

     

  • At 13/8/09 7:57 PTG, Anonymous asakura said…

    jalan citer best....but klau boleh elakkan typing error...
    olahan citer tue klau leh biar lebih teratur...
    br sedap lebih skit nk bc...
    keep it up

     

  • At 14/8/09 8:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai
    citer best tp pening nk bacer, tlg buat perenggan ok...
    ape2 pn gudluck 4 next episod..

     

  • At 14/8/09 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan citer dah best tapi next time double check spelling tu yerr..tak paham

     

  • At 17/8/09 9:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i ever read it in indonesian language but not bad to read it in malaysian version

     

  • At 19/8/09 11:50 PTG, Blogger my_za2l said…

    erk.SAKIT MATA!

     

  • At 25/8/09 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hilang feel bila banyak ejaan salah...story dah ok..tp syg susah nak faham dgn tak de perenggan

     

  • At 4/9/09 1:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm..
    xbp best..
    xminat..
    tp ok la..
    good luck

     

  • At 17/9/09 12:50 PTG, Blogger Miss Ina Zarina said…

    susah nak baca la...

     

  • At 17/9/09 3:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CONGRATES!!
    tp sush nk baca..nape taip cam 2..?
    btw,citer ni best sgt!!
    lg2 bg org cm sy yg ske cter2 kawin pakse!!!
    TAHNIAH LAGI SEKALI!!!

     

  • At 8/10/09 9:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    he3.....besht2.....
    n 1 more thing law kte nk upload cite kt cni camner eak..???
    hu3....
    x pandaii r.....

     

  • At 9/10/09 11:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade banyak kesilapan ckit...macam serabai cikit..ape2 enjoy.so simple.

     

  • At 29/10/09 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ok... cuma sakit mata r bile bc

     

  • At 17/11/09 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uishh jgn taip pnoh2 camtuh..
    skit n ponin na bacerr...
    pape pown bez kalo pkse2 neh

     

  • At 14/12/09 9:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    name rayyan 2..
    cm tiru ank rita rudaini lak

     

  • At 27/1/10 10:18 PG, Anonymous sofea said…

    x semestinya sesebuah cerita perlukan nama yang "gah" pdhal khidupan realiti x semuanya indah...kan??
    cerita mudah diramal..
    kdg2 pembaca lebih suka cerita yang simple,logik,dan dekat di hati tp menarik...xpe, cube lagi kay! go for it!!

     

  • At 24/2/10 2:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ni best...cma sush nk bca..prenggan d pnjng sgat..
    kal blh pendkn prggan ukt memdhkn pmnt mmbca...

     

  • At 25/2/10 1:15 PTG, Anonymous hilabeetle said…

    jalan cerita menarik, ada konflik, touching...

     

  • At 16/3/10 11:00 PG, Anonymous farhana said…

    salm
    permulaan citer yg menarik
    sy suka citer macam kes kahwin paksa cam ne
    cuma ejaan agak berterabur dan xde perenggan.
    teruskan berkarya.jadikan kelemahan kpda pembakar semangat saudari.
    hope u succes n g.luckkk

     

  • At 20/3/10 1:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...jln cerita da mnarik...
    tp tros trg aq kte,bhs kureng r...
    hbs btrabur...
    -nurcahaya92-

     

  • At 20/3/10 1:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg bez cter kawin pakse ni..
    proses pknln mst klaka..
    ending da bley agk...hehe

     

  • At 5/4/10 12:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya suka kisah ini..menarik sekali.

     

  • At 30/4/10 6:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best!

     

  • At 21/5/10 2:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..ejaan kalo btl sume pn x smestinye best...
    truskan usaha lg..

     

  • At 25/5/10 9:46 PG, Anonymous cda said…

    nice intro... tak sabar nak baca sambungannya...

     

  • At 25/5/10 9:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haah....sakit mata...tolong renggangkan antara perenggan

     

  • At 1/7/10 3:22 PTG, Blogger yana.daniel said…

    Loh tajuk cter nie mcm ciplaks jer....buat laa btl2 klu nak tulis...JGN main TIRU2 IDEA x baik

     

  • At 30/7/10 12:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter yg best...
    tp ejaan tu tlg hati2 membuatkan pmbca keliru

     

  • At 27/9/10 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    story dh ok..
    but susunan tu bt pembaca pening la..
    please gap kn btl2..
    spy pembc lbh tertarik dgn this story..
    ap2 pn gd luck..truskn berkrya k..=)

     

  • At 17/10/10 7:19 PTG, Anonymous nisha said…

    jang,den nk tnya ni..ni n0vel ade jaul kt psrn ke???hehehe..lau ad den nk bli la bb bez...

     

  • At 13/12/10 9:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Syok gak bila baca,ada di pasaran ke?

     

  • At 19/12/10 6:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crite agk menarik..
    cume bnyak ksalahan ejaan..
    kne buat double checkla..
    btw, keep up ur good work..

     

  • At 26/5/11 11:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm...menarik jugak diawal permulaan...
    gud luck 4 da nex..
    better alert ngan kesalahan ejaan dan perenggan...
    pas taip, cek balik...
    kep it up..

     

  • At 6/6/11 1:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm ad + iz je..tpie bez lorh!!!~

     

  • At 18/6/11 1:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape ending nye?

     

  • At 20/6/11 11:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story..tp byk ksilapan ejaan.cerita agk lggar.pnulis kurang peka..dlm crita ni ayhnya meninggal dipukul org2 dtuknya smsa nk bgtau ttg kelahirannya..tp cmner plak bleh ada 2 adk lg..mknya pn x kawen lg..musykil tol..

     

  • At 1/7/11 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    idea ok... tetapi ejaan kurang jelas... pengenalan diri tidak berapa jelas lelaki ke perempuan nak habis bab baru tahu...

     

  • At 9/8/11 1:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    prmulaan crite yg menarik...tapi pening kepala bila nk bce...
    mybe sbb xde prenggn...x sbar nk bce smbgn citer nie :)..gud luck 4 the next..(^-^)

     

  • At 5/10/11 9:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    is really great story n i really enjoy it...

     

  • At 14/12/11 2:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ejaan check yerr. contoh macam datuk dating tuh. terkejut saya masa membacanya.haha. btw,jln citer dy menarik !

     

  • At 14/12/11 11:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btl2... sya pun terkejut bca.. datuk dating

     

  • At 29/12/11 6:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erk cerite best tp boleh tak buat perenggan.mate mak penig2 la bace hahah .. suka mak!

     

  • At 18/1/12 10:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada yg aku x fhm la d sini..ada satu ayt yg kalau kawin dgn sarah idora maka segala hrta akn d rmpas..kn da ckp td lau x kawin bru akn d rmpas..adoii..da la pning nk bca..bg space la ckit ya...keep it up ok;)

     

  • At 25/1/12 8:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hye.... crita yang sangat menarik... tp perlu perbaiki lagi.... hehe...by the way.. gud luck..

     

  • At 26/1/12 2:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya suka cara penulisan awak walaupun ada error ckit kat ejaan..:-)

     

  • At 10/2/12 6:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betlkan ejaan dan tatabahasa byk giler slh.. tp nice story .. keep it up..

     

  • At 1/7/12 7:43 PG, Anonymous uaf said…

    bYk hURuf kUrG.,.,.,

     

  • At 1/10/12 5:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la jugak...

     

  • At 4/10/12 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best juak novel nie

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group