BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 17, 2009
Novel : Dibius cinta 12
Nama Pena : Jeje

BAB 20
Hana Nadiah mengambil sudu kecil yang terletak di tepi cawan lalu mengacau air kopi panas itu perlahan-lahan. Dia memandang jejaka di hadapannya lalu tersenyum.

"I can't leave her like that," Adam Shafiq memandang tepat gadis di hadapannya.
Hana meletakkan cawannya perlahan-lahan kembali ke alas cawannya.

"You dah janji…" Hana separuh merengek. Tempohari Adam berjanji mahu kembali kepadanya. Adam mahu mengambilnya menjadi isterinya yang sah. Cazlin? Should be no more her!!!

"Yes, I know that. Tapi I feel something with her. Something that I cannot feel the same when I was with you. I memang sayangkan you. But there's something missing. Dah lama hilang dan I tak sedar pun tentang benda ni. I tak tahu apa yang ada pada Cazlin Amalina. I don't remember. But I will. Something that already bind us together,"

Hana Nadiah menggenggam tangannya. That girl again. Penat sahaja aku jadi baik. Tetap tak mampu rampas Adam Shafiq kembali. Apa lagi yang harus dilakukannya?

"You're beautiful, Hana. Find someone else. Better than me. I'm not yours anymore," Adam Shafiq menarik tangannya dari genggaman tangan Hana Nadiah perlahan-lahan.
Hana Nadiah cuma mampu menghantar kepergian Adam Shafiq dengan pandangan matanya. Pipinya mula dibasahi mutiara jernih yang makin mencurah-curah menuruni pipinya.


Cazlin Amalina membelek-belek buku yang baru dibelinya Diari Ibu: Panduan Untuk Ibu Hamil.
"Morning Sickness?" Cazlin Amalina menyebut dua patah perkataan itu di dalam hatinya. Apa kebendenya ni? Dia meneruskan pembacaannya.
Kebanyakan wanita hamil akan mengalami keadaan ini. Dikenali sebagai morning sickness walaupun ianya berlaku juga pada waktu laindalam sehari. Ianya merupakan keadaan meloya dan diikuti muntah tanpa amaran. Selepas berhenti, seseorang itu akan berasa baik semula sehingga rasa mual kali kedua muncul. Rasa mual dan loya ini akan muncul di trimester kedua.

Aduh, masalah juga ni. Macam mana pensyarah tengah sibuk mengajar, aku pula sibuk nak muntah. Malunya. Cazlin menyentuh perutnya. Perlahan-lahan dan mengusapnya lembut. Bersediakah aku untuk menjadi seorang ibu? Tambahan pula abang Adam yang masih belum mengingati dirinya. Mampukah dia seorang diri memikul semua ini. Sungguh dia berharap abang Adam sentiasa di sisinya apatah saat-saat dia sedang berbadan dua. Dia tersenyum sendirian tatkala teringat akan anak yang dikandungnya. Sekurang-kurangnya inilah yang menguatkan semangatnya untuk terus bersama dengan Adam Shafiq.

Adam Shafiq melihat jam di tangannya. Hatinya berasa teruja ingin pulang ke rumah. Jam sudah menunjukkan tepat 6.00 petang. Tiba-tiba dia terasa ingin menghadiahkan isterinya itu sesuatu. Dia pun memandu keretanya ke destinasi yang tergambar di mindanya. Keretanya semakin laju melalui lebuh raya.

Adam Shafiq merenung bunga yang kini berada di tempat duduk sebelahnya. Tercapai juga hajatnya untuk mencari bunga Camelia. Bunga itu membawa maksud yang sangat mendalam baginya. Bunga Camelia dikatakan dapat ‘memanggil' semangat cinta dan kebahagiaan yang berkekalan selamanya. Tidaklah dia ingin mempercayainya. Cuma ia merupakan simbol kepada bunga yang bakal dihadiahkan buat isterinya.

"Kembalikan semangat cintaku, Ya Allah. Hangatkan kembali kasih sayang antara kami. Berikan aku peluang untuk mengingati dirinya kembali. Seandainya kami diciptakan untuk bersama, maka kuatkan semangat cinta antara kami. Berikan aku semangat untuk mencari kembali perasaanku itu…"

Ayuna terdiam. Malah tidak dapat berkata-kata apa-apa. Serta-merta tangannya menggigil. Malah tubuhnya kesejukan. Dia hanya mampu diam dan tertunduk tidak mampu memandang wajah Hana Nadiah.
Tubuh Ayuna digoyang perlahan. Hana Nadiah memandang tajam wajah Ayuna yang kini pucat lesi.

"Kau dah takut?"

Ayuna menelan air liurnya.

Hana Nadiah ketawa. Dia mengetawakan gadis bodoh di hadapannya.

"Rilekslah. Be calm and cool okay,"

"Takkan sampai nak membunuh?" Ayuna bersuara perlahan. Cukuplah dia pernah ‘membunuh' suatu ketika dahulu. ‘Membunuh' dengan menggugurkan kandungannya suatu ketika dahulu. Segalanya bagai berputar kembali bagaikan litar filem di dalam mindanya. Dia diperdaya Azizi suatu ketika dahulu. Azizi telah meletakkan pil khayal ke dalam minumannya tanpa dia sedari. Sedar sahaja pada pagi itu, dia sudah kehilangan sesuatu yang paling berharga bagi setiap wanita. Tidak lama selepas itu, dia disahkan mengandung. Azizi pula hilang entah ke mana. Dasar jantan keparat. Dia tak tahu apa yang harus dilakukannya ketika itu. Hanya pada kak Hana dia meminta pertolongan. Kak Hana telah memberikannya cadangan agar menggugurkan kandungannya. Sungguh dia sangat takut pada waktu itu. Dia takut mama akan diserang sakit jantung sekiranya mengetahui akan kandungannya yang semakin membesar. Maka cadangan Kak Hana diterima. Sehinggalah ke hari ini igauan buruk itu masih menghantui fikirannya. Dia tahu perbuatannya berdosa. Tapi tiada siapa yang menghalangnya pada waktu itu.

"Alah, bukannya bunuh orang pun. Macam bunuh semut je. Anyway, Cazlin will be alright in two or three weeks. Lagipun, Yuna nak ke keturunan Yuna dari perempuan tak guna tu?"

"Akak cakap macam bunuh semut? Ini melibatkan nyawa, kak. Cukup sekali Yuna mem'bunuh'. Yuna tak sanggup lagi," Ayuna menekup wajahnya. Peristiwa hitam itu kembali berlegar-legar di mindanya. Semakin kerap dan semakin menyeksa jiwanya.

Hana Nadiah mencebik mendengar kata-kata Ayuna.

"Don't play innocentlah. Akak tak kira. Yuna mesti tolong akak juga. Anggaplah sebagai membayar hutang Yuna pada akak dulu. Okay, my dear?"

Ayuna memandang jengkel Hana Nadiah. Kenapalah dia begitu bodoh menuruti kata-kata wanita ini dahulu? Perempuan kejam dan tak berhati perut. Kak Lin, Yuna minta maaf atas segala perbuatan Yuna.

"Kalau aku tak nak juga buat, apa kau nak buat?"
Hana tersenyum sinis. Ada hati nak lawan cakap aku. Dasar budak hingusan.

"Apa khabar agaknya dengan mama Yuna ye? Sihat? Sakit mama Yuna tu dah okay?" Hana Nadiah membuat gaya seakan-akan seseorang diserang sakit jantung.
Ayuna terkesima. Nafasnya semakin laju.

"Apa maksud kau?"

Ketawa Hana Nadiah mula rancak. Dia semakin suka dengan situasi ini. Situasi yang semakin panas dengan muka ‘comel' Ayuna yang bagaikan cacing kepanasan.

"Well, dah lama akak tak berbual dengan mama Yuna. Akak ada macam-macam perkara yang nak diceritakan. So, akak bagi Yuna masa yang agak panjang sikitlah untuk melaksanakan ‘tanggungjawab'. Buatlah apa sahaja agar baby Cazlin tu tak sempat menghirup udara segar kat dunia ni. Apa sahaja asalkan baby Cazlin tu tak cukup sembilan bulan. Akak tahu Yuna faham. Easy task, rite."
Ayuna melihat sahaja lenggang lenggok tubuh Hana Nadiah meninggalkannya. Dia sendiri sudah jatuh terduduk. Fikirannya kosong saat itu.


Adam Shafiq berlari-lari mendaki anak tangga menuju ke bilik mencari Cazlin Amalina. Entah mengapa hatinya berbunga-bunga indah seperti bunga Camelia ini. Rasa teruja yang menguasai diri walaupun dia sendiri masih belum mampu mengingati siapa dia Cazlin Amalina.
Sebaik sahaja pintu bilik dibuka, kelibat Cazlin tidak kelihatan di meja tulis mahupun meja soleknya. Dia mencarinya hingga ke bilik air.

Kelihatan Cazlin sedang mengurut-urut dadanya. Kemudian Cazlin muntah lagi.

"Lin okay ke? Nak pergi klinik?"

Cazlin menggeleng-gelengkan kepalanya. Cazlin muntah lagi.

Adam mengurut leher dan belakang isterinya.

"I'm okay. Don't worry," Cazlin cuma bersuara lemah. Dia pun berlalu dan membaringkan tubuhnya di katil. Sungguh rasa lemah menguasai tubuhnya. Sudah tak terkira dia memuntahkan isi perutnya hari ni.
Terasa usapan lembut di ubun-ubun kepalanya. Cazlin membuka matanya perlahan. Adam Shafiq tersenyum memandangnya.

"Shh, tidurlah. Banyakkan berehat okay. Abang ada kat sini. Always beside you,"
Cazlin memejamkan matanya kembali. Terasa tenang sekali. Lenanya bagaikan puteri waktu itu dan sang putera di sisi menemani lenanya.





Cazlin terasa tubuhnya digoyang perlahan. Dia membuka matanya.

"Bangun solat subuh. Kita jemaah sama-sama ea," abang Adam menyisir rambutku yang berada muka barangkali. Aku terkejut melihat perubahannya, senyumnya dan layanannya. Abang Adam pun berlalu dan mebuhkan punggungnya di sofa. Dirinya sudah siap berkain pelikat dan bersongkok. Dia menungguku? Cazlin Amalina cepat-cepat ke bilik air. Tidak mahu suaminya menunggu dengan lebih lama.



Selesai bersolat aku mengucup tangan abang Adam. Lama. Barangkali aku terlalu rindu dengan dirinya. Abang Adam mengusap kepalaku. Kemudian dia mengucup ubun-ubunku.

"Abang harap Lin akan bagi abang masa untuk mengingati Lin. Hati kecil abang sememangnya terarah kepada Lin sejak abang sedar dari koma dulu. Cuma ingatan abang sahaja yang tak membenarkan memori tentang Lin kembali buat masa ni. Will you wait for me?"

Cazlin menitiskan air matanya. Dia menganggukkan wajahnya.

Adam memeluk isterinya dengan eratnya. Cuba memberikan segala kekuatan untuk Cazlin terus tabah menanti dirinya pulih sepenuhnya dari penyakit Amnesia.

Cazlin melipat telekungnya lalu meletakkannya di tempat yang telah direka khas untuk menyimpan pakaian sembahyang. Abang Adam pula sudah turun ke bawah kerana ingin berjumpa dengan papa.
Tiba-tiba matanya terhenti pada sejambak bunga yang mekar di sudut meja kecil di tepi katilnya. Cantik. Cazlin mengambil kad kecil yang terselit di sebalik bunga tersebut.

‘Moga semangat cinta antara kita akan kembali mewarnai kebahagiaan kita buat selama-lamanya,'

Tersentuh hatinya membaca bait-bait kata tersebut. Dia tersenyum kegembiraan. Dia pasti abang Adam telah kembali semula kepadanya. Syukur kupanjatkan kepada-Mu Ya Allah. Penantianku bukanlah sia-sia. Malah dugaan-Mu mengajarku menjadi manusia yang lebih bertaqwa. Cazlin mencium bunga itu berkali-kali. Hatinya kini sehangat mentari pagi yang kian menyinari seluruh alam ini. Dia tersenyum sendiri lagi.

posted by Penulisan2u @ 2:40 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
17 Comments:
  • At 17/7/09 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best larr citer ni..

     

  • At 17/7/09 10:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salam...
    penulis ade x blog yg menempatkn novel dibius cinta ni?..

     

  • At 17/7/09 11:13 PG, Anonymous alyaarissa said…

    hm....best4x.....penulis cpt smbg..
    tahniah n good luck...

    affa_madani@yahoo.com.my

     

  • At 17/7/09 2:14 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    huhu...
    yuna..
    jgnla..
    jgn buat orng mcmtuh..
    huhu...
    jaaat la hana nieh..sekeh laju2 kang..
    smbung2..

     

  • At 17/7/09 4:09 PTG, Anonymous pulutpanggang(ieda_20388@yahoo.com) said…

    go2!!truskan..nk tau ape jadik..huhuhu...syabas mera beta..hehe..

     

  • At 18/7/09 12:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2......tahniah penulis!
    huhu...
    urmm...xde blog ke???

     

  • At 18/7/09 4:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cte ni..
    cte paling best pnh ema bce
    cpt la smbung..
    ema tnggu tw..
    best2xx..

     

  • At 18/7/09 4:43 PTG, Blogger ~zuE_inSan BiAsa+peNconTeNg tEgaR~ said…

    ho..hoo.suka2..
    adam dah ingat ckit...
    hope dia ingat smule sume pas ni

     

  • At 18/7/09 6:15 PTG, Anonymous nursya said…

    ala sweet nyer adam ngn lin nie...
    tp bila la si hana tu nk btaubat...
    x baik jahat2 nie...
    huhuhu

     

  • At 18/7/09 6:54 PTG, Blogger Hana_aniz said…

    olahan citer yg bez!! tak ada blog ke??

     

  • At 18/7/09 11:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...best2..jahatnya hana tu!jgn biarkan rancangan dia berjaya ye penulis..kesian kt cazlin dgn adam..biar la adam cepat sembuh..satu cerita yg bagus..moga terus diberi idea2 yg bernas utk menulis...
    ~nadz~

     

  • At 19/7/09 3:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bet9
    ada blog tak

     

  • At 19/7/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape la yg bernama ana ni buruk pangai??
    sowi ar yg bename ana,,,da ramai yg ak jumpe...

     

  • At 21/7/09 5:19 PTG, Anonymous wawa said…

    npe gne nme 'azizi' jd watak jahat?..x baik r ko ni...hahah

     

  • At 6/8/09 8:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah!cerita ni best sgt.penulis ada blog x?

     

  • At 16/8/09 9:24 PG, Anonymous farahhunny said…

    dibius cinta...hhuurrmmm.....
    cptla smbung..xsabaq nk tau crita selanjutnya....best....thumbs up la sbb 1st time kn...walaupun ada part cm da penah bc kt novel lain...

     

  • At 20/8/09 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sangat teruja tuk mengetahui kesinambungan cerita ini
    hopefully you success in your carier
    i like this story
    bukan senang tuk saya meminati satu2 cerita
    but your story menarik minat saya tuk membaca......

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group