BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 08, 2009
Novel : Cinta Gila 4
Nama Pena : Tikus comey

Bab 4:Rahsia yg tersembunyi di sebalik ayat..

"Morning anakku,"sapa mak aku.

Semua sudah bersedia nak sarapan.Just aku dan Bob je turun lambat..
"Sorry semua coz lambat,"pintaku

"Takpe2..kami faham.Kan korang letih coz kerja kuat malam tadi..Mesti lama kan buat kerja tu,"jawab abgku lalu ketawa..

"Ish!Gila agaknya abang aku ni,"bisik ku dalam hati..

"Ha,korang macam mana malam tadi?Ada bunyi tak?"soal along lalu tersenyum-senyum..

"Bunyi apa??"soal Bob memandang wajah along dengan memek muka yang kosong dan tidak faham..

"Alah,bunyi kesakitan Mira dalam buat kerja malam tadi,"jawab abg kedua ku.Kedengaran bunyi gelak ketawa ahli keluargaku..

"Woi..ape ni..jangan cakap yang bukan-bukan!!Dah cepat makan,"marahku sambil menggaru punggung..

"Yelah ..dah,jangan nak usik adik kamu lagi,"kata ayah berpura-pura marah..

Mama kelihatan gembira melihat suamiku makan dengan begitu selera.Aku melihat Bob makan dengan mukanya yg comot.Sekarang sudah 5 kali tambah..

"Waduh-waduh..mengalahkan abg ye Eric makan,"ujar alang mesra.

"Biasalah alang,dia makan memang macam ni ..tak kenal orang kanan dan kiri,"balas Izwan.

"Hahaha..Memang sesuai la Eric jadi suami Mira coz kedua-dua kuat makan,"sampuk ibuku..

"Woi budak gemuk.berhentilah makan tu..kesian Izwan kena timpak oleh ko nanti.."sindir angah kepada Izzaty..

"Ko peduli apa..badan aku bukan badan ko,"marah Izzaty lalu menendang kaki angah..
Aku and others just ketawa saje..

"Oi gendut,ko pun berhenti makan,"sindir angah kepada ku pula..

"Diamlah ko.."marahku padanya..
Nak je aku cekek dia saat ini..tapi hati aku ni baik tu la aku tak buat..huhuhu..
Aku hanya diam selepas melawan kata angah..Mestilah aku malu..Nape asyik-asyik kutuk aku ni!!Ahhh!!Tension!!


***************

Disebabkan aku mengikut Bob pindah rumah barunya,aku terpaksa mengemas rumah itu..Hui bersepahnya..kalah bilik aku..Berjam-jam aku dan Bob mengemas rumah bersama-sama.Selepas mengemas,aku segera berlari naik atas untuk pergi ke bilikku ala-ala rock itu.Aku menanggalkan baju lalu segera mencapai towel untuk menutupi tubuhku dan segera ke bilik mandi.Badan ku panas dan hiasi dengan peluh..
"Huh..panasnya,"kataku lalu mandi.

Beberapa minit kemudian,aku selesai mandi lalu mencari-cari sesuatu yg sepatutnya ada..

"Owh..tidak!!Aku x bawa baju!!Dahla tuala aku ni pendek..cun-cun dari my hehe sampai atas paha.Wah,seksinya aku..Boleh jadi ratu seksi ni.."

Aku membuka sedikit pintu bilik air untuk mengintai kelibat manusia.Huh xda…Yes selamat.Aku terperanjat melihat mamat sekeh di depan pintu dgn pantasnya aku menutup pintu bilik air tetapi malang tidak berbau pintu dapat di bukanya.Aku segera melarikan diri tetapi aku ditangkap oleh nya dan segera dia memeluk ku dari belakang..Disebabkan aku meronta-ronta tuala aku terlucut..

"Ahh..jgn tengok!!"jeritku..

Bob terkedu..Matanya membulat besar..Aku tergamam..Bob mengeratkan pelukkannya padaku.

"Lepaslah!!Tolong jangan apa-apakan aku,"rayuku padanya.Gementar menyelubungi jiwa.Bob meletakkan wajahnya di bahuku lalu dikuncupnya leherku dan pipiku..

"Tolong jgn buat aku macam ni,"pintaku lagi..suaraku lirih.Aku memejamkan mataku.

"Bob semakin menggilakah?"soalku dalam hati.

"Hehehe..bestnya takutkan monyet ni..raba-raba pun best..ni la peluang aku,"bisik Bob dalam hati.Terpancar riak nakal di wajahnya.

"Baik..ko kena mandi ngan aku sekarang,"ujarnya sinis..

"Tapi aku dah mandi,"jawabku padanya..

"No..no..kena mandi lagi..tu pun kalau ko nak selamat,"ugutnya padaku.

"Baik,tapi aku mohon jgn apa-apakan aku,"kataku sayu.
Air mataku di kesatnya.Tanganku di genggam erat dan terus membawa ku ke bilik air..

Bob menanggalkan pakaiannya sehingga sehelai benang pun tidak kelihatan.Badannya yg sasa mencairkan hatiku..tiba-tiba ku lihat bawah Bob..
"Argh!!"Jeritku lalu menutup mata..Tak sanggup bagiku melihat hehehe nya..

"Pandang aku cepat!!"katanya dgn tegas..

"Tak nak!"balasku..

"Hhmmm…ko nak aku rogol ko sekarang ke??Aku on je..Lagipun lelaki mana nak lepaskan ikan duyung depan mata,"sambungnya lagi lalu tersenyum sinis.

"Ok"kataku pelahan..Air mataku jatuh lagi coz aku takut ..

"Ha,ape ko nak malukan..aku ngan ko laki bini..aku dah tgk badan ko sekarang ko plak tgk badan aku..takde dosa,"ujarnya spontan sambil tersenyum-senyum..

"Jomlah mandi,"ajaknya dan aku terpaksa akur kalau tidak aku mesti jadi mangsa..Walau sakit mata memandang,aku kena tahan demi menyelamatkan mahkotaku!!



**************


Malam ni Bob diundang ke majlis kenaikkan pangkat di Hotel Hilton.Oleh disebabkan ada bini,kenalah dia ajak aku temankan dia..yelah aku ni bini dia..Seperti selalu aku memakai pakaian yang dipilihnya.Alahai nasiblah aku nampak cute pakai baju apapun..hehehe..perasan betul aku ni..

"Meh,aku meke upkan ko,"kata Dyandrea.Dyandrea ni kawan bek aku dunia akhirat..

"Malaslah…Tak payahlah..Buat apa nak cantik-cantik sememangnya aku dah cantik..kalau pakai make up jadi badut lah aku nanti,"celotehku

"Yelah tu..I wanna you look different this night..Biar orng di sana terpukau tgk kecantikkan ko sampai ternganga x sedar lalat masuk mulut dorng apabila melihat wajah ko yg cantik ni selepas aku make up ko,"balasnya lalu menunjukkan wajahku di cermin

"EEEEaaaaa…tak maulah,"bentak ku melawan Dyandrea

"Jgn mengada-ngada..Tutup mata ko tu,aku nak sapu krim kat muka ko,"arah Dyandrea lalu menyapukan krim ke muka ku.

"Jgn tebal-tebal.. aku x nak jadi badut,"kataku

"Ok dah siap"kata Dyandrea

"ALLLAHUMALAKASUMTU…buruk betul muka aku ni!!"marahku

"Wey,belum puasa lagi la..Cepat!!Dah lambat dah ko ni,"balasnya..

"Oklah!"

"Wait!!nah pakai kasut ni,"balasnya..

"Ko gila ke??Nape suruh aku pakai kasut tumit tinggi??selepar jepun aku ka nada,"balasku

"Pakai je!"arah Dyandrea

"Huh"keluhku..

Semasa menuruni anak tangga aku jatuh tersungkur macam cempedak busuk .Nasib baik la Bob menyambut aku..
"Ko ok ke n yet??"soalnya ..
Mataku dan matanya merenung antara satu sama lain..

"Wah ensemnya ko…mak ooo mak..adakah Mira kat syurga??Ensemnya bidadara aku,"bisik hatiku.Anak mata mereka saling berpandangan ..Hampir saja Bob hendak melupakan makan malamnya.Nafsu yg membuak-buak di jiwanya masih dapat di tahannya..

"Monyet!!Ko ok ke??"soalnya lagi..Aku tersedar dari lamunan

"Ok…sangat ok.."kataku pelahan..

"Baguslah tu.."balasnya lalu tersenyum

"Err..turunkan aku,"mintaku malu-malu

"Tak mau,nanti ko jatuh lagi ..sape susah??Aku gak..Banyak kos kena tanggung..ko ingat senang cari duit??Susah tau tak,"jawabnya.

Aku tersengih-sengih macam kerang wangi dan pura-pura marah padahal akulah insan yg paling bahagia ..
"Ewah-ewah..best betul tengok andengan ini…WOI!!korang dah lambat..Jgn leka nak bercinta-cintun ,"omel Dyandrea sambil bercekak pinggang..

"Ok..kitorang pi dulu,"kataku dan Bob serentak..Bob mendukungku masuk ke perut kereta.


****************


Muzik romantis di mainkan ..Alunan-alunan muzik itu membuat sebahagian para tetamu menari bersama pasangan masing-masing..Tanpa ku sedari sepasang anak mata melihatku dari jauh..Izzaty dan Izwan turut hadir dalam majlis tersebut..Rancaknya Izzaty menari walaupun kandungannya mencecah 8 bulan..Hohoho..hebat..

"Hello Dok!!"sapa Izzaty(Dok tu nama aku..aku ni berketurunan jawa pun ada gak..nama timang-timangan aku wedok tetapi dipanggil Dok..pelikkan??)
"Hello,"balasku kemudian kami saling berpelukkan.

"Mana laki ko?"
"Laki aku entah..cari tempat duduk kot,"jawabku
"Owh…Oklah Dok…aku nak menari lagi,"katanya lalu beredar dari ku.
Aku dan Bob segera mendapatkan tempat duduk..mata kami saling berpandangan antara satu sama lain..

"Para hadirin sekalian,sekarang di jemput Tuan Eric Khushairy untuk menghiburkan kita semua dgn mendendangkan kita dgn sebuah lagu.Lagu itu adalah lagu ciptaannya sendiri..Untuk maklumat para hadirin sekalian Tuan Eric merupakan penyanyi semasa beliau di universiti dahulu..Sekali lagi dipersilakan Tuan Eric,"ujar pengerusi majlis tersebut.Tepukan gemuruh di berikan oleh para tetamu..Bob memandang anak mataku lalu segera dia berjalan ke pentas.
"Baik,sekarang saya akan dendangkan sebuah lagu yg bertajuk Gelombang Asmara..Semoga para hadirin sekalian akan terhibur..


Saat ku kenali dirimu..
Datangnya sinar cinta yang menusuk hatiku
Aku mulai lemas dalam gelombang asmara
Malam dan siang asyik ku pikirkan
Bagaimana caranya kau menjadi milikku..ooo..ooo owhh..


Aku ingin kau tahu betapa
Aku merinduimu
Aku menyayangimu
Aku mencintaimu
Setiap saat dalam hidupku
Hey..heyyeaahhh..oooo…oooowhh..


Namun ku benci mencintaimu
Karna o karna ku takut
Kau pergi jauh jauh dariku
Dan o aku o aku takut
Aku hanya bertepuk di sebelah tangan
Ooooo…

Selalu ku harapkan
Dirimu punya perasaan
Yang sama denganku
Dan cintaku padamu kekal
Kan selamanya…



Tepukan gemuruh diberi selepas Bob habis menyanyikan lagunya..Suaranya amat memukau para tetamu..Sebenarnya lagu itu ditujukan kepada insan yg menjadi ratu di hatinya..

"Wah..merdunya sungguh suara Tuan Eric..Baik,mari kita sekali lagi berikan tepukkan gemuruh kepada Tuan Eric atas kesudiannya menghiburkan kita pada malam ini,"ujar pengerusi majlis itu..

"Wah,merdunya suara ko,"pujiku

Bob mengukirkan senyuman..

"Hehehe..biasalah..tak macam ko yg bersuara katak,"balasnya sinis..Sememangnya dia suka melihat muka Mira menahan marah kerana cute baginya..

"Ish!!Rugi betul aku puji ko,"marahku lalu mencubit lengannya.

"Apa kehe men cubit-cubit ni..sakitlah"

"Nak menari dgn aku??Aku faham yg ko tak layak menari dgn aku coz ko tu baboon tapi tak mengapa aku dapat menahan malu"sambungnya lagi

Aku mengetap bibir coz menahan geram tetapi hatiku gembira gile..

"Ok..jom!!"

Aku dan Bob menari dgn rancaknya sehingga memukau para tetamu sekalian..
"I love u being happy with me,"bisik Bob romantis ke telinga ku..


********



Kami balik pukul 1 pagi..Ku lihat riak sedih di wajahnya..kenapa ni??
Tiba-tiba dia memberhantikan kereta di tasik Titiwangsa.Dia mengajakku keluar untuk menghirup udara segar pada malam ini..Bulan mengambang mencerahkan langit.bintang-bintang yg berkelipan menghiasi alam..Sungguh cantik..Bob memegang erat tanganku dan senyum ke arahku..
Dia memelukku..Dan aku merasakan ada air jernih membasahi wajahku..Bob menagis??

"Ko nampak bintang tu tak?Tu ibarat mata aku yg melihat dan menemani ko tatkala ko kesepian jika aku tiada di sisi ko..Dan sinaran bulan tu umpama cahaya cinta yg hangat bernyala dalam menerangi hidupmu saat kau memerlukannya dan sapaan angin ibarat aku datang memnyapamu dan membelai dirimu,"ujarnya romantis dalam keadaan sebak..

"Kenapa dengan dirimu ni Bob..Pasti sesuatu telah berlaku ni??"ujarku dalam hati..
Aku mulai sebak dan terus memeluk Bob dengan erat..

"Jgn lepaskan peukkan mu sayang..aku pasti akan merinduimu sayang tatkala diriku tidak akan bersama mu lagi,"ujar Bob dalam hati..

"Mira..aku sebenarnya aku mencintaimu..sangat-sangat..Aku cintakan kau.."ujar Bob lalu membalas pelukkan ku padanya..

"Aku pun sama Bob...I love u so much.."ucapku..


p/s:sorry sangat2 kalau tak best cerita ni..harap maaf..nama saya Aizzat..Sila Komen ya..maaf sekali lagi..
tak best cerita ni..harap maaf..nama saya Aizzat..Sila Komen ya..maaf sekali lagi..
posted by Penulisan2u @ 3:21 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
43 Comments:
  • At 8/7/09 7:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la..

     

  • At 8/7/09 7:54 PG, Anonymous KiMmY said…

    takkan Bob nak mati kot..
    penulis..jgn la buat sedih2..
    cite u besh..

     

  • At 8/7/09 8:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh...cepatla sambung...
    Nak tanya ni??Tak kan penghujung sedih kot..
    tak mau la...

     

  • At 8/7/09 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perlu dibaiki.....
    ade yg x sesuai .....

     

  • At 8/7/09 4:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog tak

     

  • At 8/7/09 4:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice try...ok la ni...kaalo da yang silaap kat mana2 2 biasala...bleh dibtolkan lagi...try ur best yer aizzat...
    (0_-)
    sora89

     

  • At 8/7/09 4:19 PTG, Blogger miss esmee alay said…

    cerita menarik...lawak ada gak...tp sedih pn ada gak...haha...
    ada blog x?

     

  • At 8/7/09 4:28 PTG, Anonymous sayebace said…

    erm.bagi aku jalan cite da besh da..tp cm mane ek..ayt tu aku rase perlu digarap dengan lebih indah..xyah lah nk terus trg sgt nmpk hehe la ape kn..cm hlg feel n cm x mtg jek..
    character2 yg ade pon aku rase ptut di sweetkan lg..hoho..

    aku ckp je coz writer soh komen kan..haha..teruskan usahe ek..

     

  • At 8/7/09 5:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best....nape bob pelik?
    cpt ar upload ek

     

  • At 8/7/09 7:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best..TAPI...
    ni utk PENULIS..sila baca..

    kamu sgt kreatif n pandai mengarang..tp please la..
    adegan2 yg sgt2 melampau seperti apa yg dibuat or disuruh ketika mandi bersama xperlulah diceritakan..
    sini pun ada budak2 yg baca..sgt2 xelok..
    nk criter mandi bersama ok jer,but..fine..mandi..xyah citer buat itu ini..bukak itu ini..

    k??
    hehehe...
    nice try
    lain kali wat lagi..hohoho..
    jgn marah...

     

  • At 8/7/09 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh la..
    menarik2..

     

  • At 8/7/09 8:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis..
    citer awak best..
    wah2..nape la dorng ni ego sangat..
    just cakap je lah i love u ke...
    hohoho..

     

  • At 8/7/09 10:05 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    walweyhhh..
    pehal ngn bob..
    ade kesan dri xcident dye tuh ke..?
    jgn la sad ending..
    xske2..
    hehe..cite nieh wat aku yg rse segan..muahaha..

     

  • At 8/7/09 10:09 PTG, Anonymous shazz_chester said…

    alahai...sy xnk nenokla klu syedih2 nie..huhu
    arap2 citer epy ek last skali...gambatte!!!!!

     

  • At 8/7/09 10:55 PTG, Blogger miz ruha said…

    weii..
    best2...
    menarik...
    sal bob pelik semacm jer...?

    erm...nk lg...

     

  • At 8/7/09 11:00 PTG, Anonymous qilakasih said…

    best2..
    cubaan yang menarik..
    ayat santai best...
    sambung2..
    ila_ariesz@yahoo.com

     

  • At 9/7/09 8:33 PG, Anonymous Buzz said…

    citer gadoh2 la aku suke..
    best2..dasar cinta gila..
    wah2..sangat best la..

     

  • At 9/7/09 6:43 PTG, Blogger ieda ^^ said…

    errm....cte ni i think ok la...but blh x kurangkn part2 yg x sepatutnya?
    i yg bace ni pun malu!
    eventho i ni penulis..
    i tak rase part2 yg mcm tu perlu detail sgt!
    haiyoo....ni blh jd novel 18 sx ni..lol..
    but jgn marh ye..i tego je..
    i x sggup nk bace ble ade part2 mcm tu..
    coz u knw..mcm...toot..toot..sgt..lol..
    hmm....pape pun wish u best of luck..

     

  • At 9/7/09 9:20 PTG, Anonymous YaNa Di SiNi said…

    suka hati penulis tu la nak wat ape..
    gi pun dia lagi budak n tak tau ape2..apelah korng ni..
    jgn la marah2..
    korng ni macam patahkan semangat penulis tu jer..
    cite u besh tapi leh tak just selitkan je part2 tu..
    gudluck k??semua orng make mistake..
    jgn la marah2 penulis ni..

     

  • At 9/7/09 9:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer memang besh...
    i like it very much..
    cakap yana tu betul la..
    jgn la tego tegas sngt kat penulis ni..
    wish u gud luck..

    ^-^.......love u...

     

  • At 9/7/09 9:38 PTG, Anonymous saye suke sangat ^-^ said…

    cite ni besh...
    saye suke..
    nape ngan Bob ni??
    cian la kat dok tu..
    ape punya nama dok tu..
    jgn sedih2..
    cpt sambng yer??

     

  • At 9/7/09 9:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt smbng!!!

     

  • At 10/7/09 10:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat ar smbung...
    cite nie bes ar..
    apepon gud luck ar pd penulis...
    all da besh

     

  • At 10/7/09 2:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermmm..blh x jgn terlalu detail..
    ish... laen mcm jek bcenye...

     

  • At 10/7/09 3:32 PTG, Anonymous AoLiTL... said…

    writer,
    ko ni ade bakat r..
    ak da xsbr2 niey nk bce yg strusnye..
    cpat r smbg..
    n ak dgr cte ko niey amek pmr ea thun niey?
    ko skola kt ane ek?

     

  • At 10/7/09 6:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ko besh la..cepat la sambng beb..

     

  • At 10/7/09 10:18 PTG, Anonymous BuDaK pElIk said…

    cite yg besh..
    len dari len..
    ape nama dok tu?tak pernah dgr pon..
    cepat sambung ek??

     

  • At 10/7/09 11:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh la..
    cepat upload k??

     

  • At 11/7/09 6:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la smbng..tak sabar ni..
    penat la aku tunggu..
    aku ni peminat setia cite ko tau..

     

  • At 15/7/09 5:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ko ni aku dah hafal la.
    cara ko buat cite memang aku boleh agak endingnya.
    cari la skill lain...

     

  • At 16/7/09 9:16 PTG, Anonymous KiMmY said…

    wei orng di atas..
    ko pandai je wat komen bodoh ko tu..
    belum pape lagi dah kate tau pe ending..
    bodoh tol..
    cik penulis..
    cepat la sambung..

     

  • At 18/7/09 11:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sume nama yg ada dlm cite ney...sumenya nama family aku..trmasuk gak nama ayah,pakcik n so on..(nama timangan pun sama gak)
    n korang sume yg bc ney x tau aku ney sape,so x pyh nak maki plak...
    n to the writer,aku xsuka apa yg ko buat ney...
    salam...

     

  • At 19/7/09 12:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite yg besh..
    sangat besh...
    macam2 ada..
    kepada yg tak suka jgnlah baca..
    bile nak sambung..

     

  • At 19/7/09 11:53 PTG, Blogger ~imia nuriz~ said…

    sekali part romantik tu mmpi jer..
    \hahaha...
    nyway kelakar giler..
    nme writer ni aizat??
    cm nme member ak..
    tengku mohammad aizat..tp ak x sure die ad 'nor' ato x at tgh2 mohammad n aizat tu...
    rndu plak at die//;P..

     

  • At 21/7/09 10:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm cte yg bes
    jrg owg laki2 dpt bt cte yg feel mcm ni
    cpt la cont...
    xsaba nk tau endg nya
    tp xmooo yg sdih tau........huhu
    nti nangeh jer sy ny...

     

  • At 23/7/09 8:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah beshnya..

     

  • At 24/7/09 10:20 PTG, Anonymous tEmPoYak... said…

    bst mmg bst tp pnlis...
    blh tlg x..tlg jgn gn prkataan,situasi@prlakuan yg mmbw kpd kelucahan..
    sbb pmbc kt cni ada bdk2 bwh umo..
    harap pnulisan lbh prihatin..
    teruskan usaha anda dlm bdng pnulisan nie..

     

  • At 30/7/09 2:22 PTG, Anonymous ekien klate said…

    best cite ni mcm real je..

     

  • At 2/8/09 12:20 PG, Anonymous rissell rehn said…

    citer ko ni ada adegan 18sg la weh...pastu ko citer men pakai belasah je...ikut sedap khayalan ko je..dlm penulisan ni kta kena ambik kira aspek lain jgak tau..cntohnya,kesinambungan crita ,pkmbangan watak2..dll..

     

  • At 2/8/09 10:56 PG, Anonymous aku yg membaca said…

    aku tak setuju kata ko tu risell..
    ko ni teruk la..
    suka hati penulis la nak wat apa..
    ko ingt ko bgus sgt wat cite ke..
    p bla la ko risell..
    dia ni baru budak2..
    cepat sambng k?

     

  • At 6/8/09 12:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waah sy da tak tau nk komen ape
    byk btol peminat awak nih
    semua yg nk sy ckp org atas da cop dulu :p
    nway pape teguran yg mbina ambil la
    yg rs mcm nk kondem semangat tuh wat2 tak tau je
    sesungguhnya byk lagi ilmu yg bole dicari
    utk memantapkan penulisan awak nih

     

  • At 6/8/09 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betul tu..
    teguran yg bagus kita ambik.. yg nak pecah hati tu wat tak tau je..
    kepada peminat..jgnlah marah sgt aku cepat membaca..
    tu hanya pandangan orng je..
    cite ko besh la penulis..

     

  • At 9/9/09 7:34 PTG, Blogger sya a.k.a hitomi arishima said…

    jgn patah semangat k..
    sy sokong awk..
    buktikn yg awk boleh b'jaya jugak..
    stiap org ada bt kesalahan..
    x ada mnusia yg sempurna kt dunia ni..
    chayok!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group