BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 24, 2009
Novel : All about A kiSS prolog
Nama Pena : jojo lee

Prolog….

"hei zara, belum balik lagi?"sapa arissa kepada kawan baiknya yang sibuk mengemas barang di dalam lokernya..
"aku nak pulang dah ni..dah lambat ni,janji dengan kak maria nak ambil danny pukul 3.00am tp sekarang dah pukul 3.15am.."
Zara kalut memasukan barang-barang di dalam loker ke dalam beg sandangnya..
"ok,ak chow dulu" zara bergegas keluar dari bilik persalinan..
"oitt..good luck!!" jerit arissa apabila zara hampir keluar dari bilik itu.
"wait..good luck for what?" Tanya zara kehairanan
"kau ni tak kan aku nak ingatkan kau plak..pagi ni kan 1st day kau sebagai student sekolah menengah tinggi..ko nak masuk alam remja dah tau" arissa tersenyum melihat muka kebodohan rakannya itu..
"and..one more thing…I wiss u’ll get a bf untuk pertama kalinya" arissa mengeyit matanya tanda bergurau.
"ok thanks..bye" zara terus berlalu malas hendak melayan kawannya yang kuat menyakat itu, makin di layan makin menjadi.

Zara keluar dari restaurant ‘bon appetite’ dan terus menuju ke basikalnya.
Pagi ini aku akan memasuki ke sekolah yang amat aku impikan, sepanjang cuti sekolah ini aku telah berkerja keras untuk menyara kehidupan kami bertiga sejak ibu masuk hospital aku perlu menguruskan danny dan juga bil-bil perubatan ibu dan juga rumah. Sangat memenatkan tapi aku gembira bila lihat orang yang aku sayangi turut gembira..
‘Fujiwara Private High School’ aku tak sabar untuk masuk sekolah ini…
"abang..kita akan berjumpa tidak lama lagi" senyum zara apabila mengenangkan lelaki yang amat disayanginya itu..

Kelarutan malam yang mengasiykan itu semakin menginjak pagi. Zara mengayuh laju basikalnya, masih ada 500m untuk dia sampai ke distinasinya. Jam menunjukkan tepat 3.30am..tiba-tiba..
"KEDEBOM!!"
Zara terterap di jalan apabila basikal yang dikayuhnya laju tadi terlanggar serpihan kaca.
"Alamak..apa kejadah plak ni"zara membelek tayar basikalnya yang sudah pecah.
"Ayam betul! Tapir mana plak letak benda alah ni dekat kawasan aku nak jalan ni"
Bentak zara apabila melihat serpihan kaca yang menyebabkan tayar basikalnya pecah.

"Aii..sweet girl..perlukan bantuan?"
Tiba-tiba muncul sekumpulan lelaki mendekati zara,lelaki-lelaki tersebut gayanya seperti samseng, masing-masing dalam keadaan mabuk terhoyong-hayang..
"tak perlu..saya boleh balik sendiri" kata zara dlam ketakutan sambil cepat-cepat mengangkat basikalnya dan ingin berlalu pergi..
"heh..tak kan nak balik dah kot..lepak-lepak kat taman sebelah tu..boleh kita kenal lebih rapat" salah seorang daripada mereka berempat menahan.
Kesabaran zara hampir hilang apabila tangannya disentuh dan pinggangnya di raba oleh lelaki-lelaki tersebut.
"woii!!, lelaki gatal jangan nak sentuh-sentuh aku kan aku jerit kan" marah zara apabila bahagian dadanya di pegang. Zara terus menolak lelaki-lelaki itu dan cuba melepaskan diri tetapi nasibnya malang kerana tidak sempat dia ingin membuka langkah untuk berlari salah seorang daripada lelaki itu menarik dan mengheretnya ke arah taman yang tersorok dari pandangan orang.

"owh..nak lari ..lari la lagi memeang seronok kalau ‘bermain’ seperti ini, so sekarang macam mana nak mula sorang-sorang or kita bagi secara berjemaah je" lelaki yang mengheret zara tadi menghumbannya di atas kerusi batu yang terletak di dalam taman itu.
"ish..kau ni dia ini masih ada virgin..so kita kena layan elok-elok"luah seorang lagi sambil memegang dagu zara. Tangan dan kaki zara telah dipegang oleh dua daripada lelaki samseng tadi.
Zara hanya mampu menangis, dia tahu di taman ini tak mungkinada orang akan mendengar jeritannya. Taman ini jarang dikunjungi oleh orang malah sekarang wakyu pagi buta sebegini tak mungkin ada insan yang masih berada di situ..
Lelaki-lelaki yang bernafsukan syaitan itu datang mendekati zara,mereka terus meraba,mencumbui dan merentap bajunya..zara menjerit sekuat hati sambil meronta-ronta minta dilepaskan..tiba-tiba..

"OITT!! Kalau nak buat pun pergilah cari port lain..bising aje"
Marah seorang lelaki yang keluar dari sebalik pohon renek di belakang kerusi zara ditempatkan..
Lelaki-lelaki tersebut terdiam dan berhenti daripada melakukan perbuatan keji itu terhadap zara. Zara terpandang lelaki yang bersweter kuning itu sambil mulutnya tidak henti meminta pertolongan.
"please…help me" rintihnya amat pilu sekali
Lelaki tersebut hanya memandangnya dingin dan terus berlalu. Zara tersentak apabila melihat reaksi lelaki tersebut. Hatinya punah, air matanya berlinangan apabila bantuan yang diharapkan tidak dipedulikan
"mamat kerek..kau nak blah kau boleh blah tapi jangan nak pergi report polis plak" salah satu lelaki samseng tadi mengejar mendapatkan lelaki misteri tadi.
"ia tak de kena mengena ngan aku" luahnya sambil menolak tangan lelaki yang keji itu. Pandangannya tidak memberi apa-apa maksud..kosong seperti hatinya. Dia terus berlalu ingin meningalkan tempat itu..
"Apa kata kau join kita sekali..perempuan tu masih ada dara lagi"
Lelaki itu tersengeh-sengeh mengajak.
"Virgin" sepatah ayat terkeluar dari mulutnya . dia terus memandang kea rah zara yang hampir separuh bogel, pandangannya cukup tajam memberi debar di hati zara. Tiba-tiba
Lelaki itu tersenyum ..dia memejam matanya seperti menikmati perkataan ‘virgin’ itu.
"I like a virgin but AKU TAK MAHU SHARE DENGAN KORANG!!" serentak itu dia menumbuk lelaki keji itu. Zara terkejut melihat perubahan reaksi lelaki misteri itu . lelaki-lelaki yang memegang zara berlari kearah lelaki misteri itu dan cuba menolong kawannya yang dibelasah teruk itu.
Kesempatan itu diambil oleh zara untuk memakai bajunya dan menutup tubuhnya yang terbuka itu. Dari jauh zara dapat melihat lelaki misteri itu berlawan dengan empat orang samseng itu tanpa mengelami kecederaan . lelaki itu cukuptangkas dari gerak gerinya seperti hanya bermain dengan samseng-samseng itu.
Samseng-samseng itu bertempiran lari meninggalkan kawasan itu apabila menyedari lelaki tersebut bukan lawan mereka.

Zara berlari mendapatkan lelaki misteri tadi. Lelaki tersebut hanya memerhati zara mendekatinya sambil tersenyum sinis.
"thanks sebab Bantu saya, saya tak tahu nak balas apa dengan jasa yang awak telah lakukan terhadap saya..terima kasih banyak-banyak.."luah zara iklas sambil memandang muka lelaki itu..terpana zara seketika ..baru zara sedari lelaki itu memiliki raut wajah yang tampan ..rambutnya mencecah bahu dan memiliki sepasang mata yang amat indah sekali.
"Yes..kau patut terhutang budi dengan aku dan aku nak kau bayar dengan ini…"lelaki tersebut menunduk wajahnya dan mencium mulut mungil zara.
Masa seperti terhenti seketika..zara tidak menolak tubuh lelaki itu pada waktu ini hatinya berdebar kencang. Lelaki itu terus mencumbui bibir zara..zara hanya terdiam..tanpa membalas…
Lelaki itu menarik mulutnya dan tersenyum memandang zara yang hanya memejam matanya..
"That’s would be your 1st kiss" luah lelaki itu dan terus berlalu meninggalkan zara yang masih di dalam dunianya itu.
Zara terduduk di atas rumput sambil memandang lelaki misteri itu berlalu pergi…..
posted by Penulisan2u @ 1:59 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
24 Comments:
  • At 24/7/09 6:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer mmg best..
    tapi ttp ader k'kurangan..
    penggunaan ayat n kosa kata hrp d pertingkatkan..
    the last part, ending dy..kurang menarik..
    part klimaks, mmg mndebarkan..
    pembaca buleyh dapat rasakan..
    utk bhgian penamat,
    2 yg syg..tamat mcm tu jer..
    kalo d pnjngkn lg bgs..
    ade sambungan??? hope ade..
    k pe2 pown gud job..
    hrp cerpen seterusnya lg bek dari yg niy!!...


    -adam shah nizam-

     

  • At 24/7/09 9:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbng cpt ckit yer

     

  • At 24/7/09 5:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak ag..

     

  • At 24/7/09 5:16 PTG, Blogger yunix77 said…

    ni baru prolog jerkan?
    mesti lepas ni ada sambungan

    ada unsur2 drama korea/jepun/taiwan tp okla
    selamat menulis

     

  • At 25/7/09 2:31 PG, Blogger war_niey said…

    ada blog x???

     

  • At 25/7/09 3:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak blog!!!!!!!!!!!!

     

  • At 25/7/09 5:50 PTG, Blogger Nur Fariena said…

    besh la.
    tpi agk tak sesuai tuk bdk2 di bawah 13 taun.

     

  • At 25/7/09 9:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    fuyoooooooo!!!
    syok giler...
    asal bab-bab 18sx ni...
    kes serius siot!
    x pe2...
    sambung agy...
    aku suka...
    cepat sikit!!

     

  • At 28/7/09 1:53 PTG, Blogger sha said…

    hehehehe....citer memeng best...citer yg mcm ni yg org akn suka baca...jgn salah faham...bukan sbb ada unsur2 18sx 2...tp jalan cerita dan cara penulis sampaikan citer ni...dari awl lg dia lngsung xbg pembaca tahu siapa sebenarnya yg menolong dia...ni akn buatkan smua pembaca akan tertanya2...hehehehehe...buatkan pmbaca nak tahu jalan cerita yg selanjutnya....walaupun sudah blh agak mgkin satu hari gadis ni akn bersama dgn org yg dia kiss tu tapi pmbaca still nak tahu apa yang berlaku seterusnya...interesting!!!! kesalahan tatbahasa dan kosa kata yg sikit2 tu dapat dimaafkan lagi...janji pmbaca faham apa yg penulis mahu sampaika....good!!! good luck!!!! sambung cepat ye...

     

  • At 29/7/09 5:06 PTG, Blogger plum blossom said…

    hahahahahah mcm baca komik alih bahasa keluaran gempakstarzz lah pulak...
    to writer, keep on writing and ur story line is really interesting... that guy is very mysterious... looking foward for the next entry...
    ganbatte ne!

     

  • At 8/8/09 3:19 PTG, Blogger Hana Norisa said…

    hohohoho...agk sensored...
    tp agk mendebrkan...siapa ek lelaki itu?
    nmun, ejaan byk salah...bahasa kena jaga ek...
    sbb bahasa ada pengaruhnya dlm menarik minat pembaca...hehehe...
    gd luck for ur next n3...

     

  • At 9/8/09 12:33 PG, Anonymous rissell rehn said…

    weh,apesal u tak check blik keslhan tatabhasa dan ejaan tu ..?bnyak sngat tu..mengganggu konsentrasi pmbca dn keslhan2 spt inilah yg menjatuhkn u..majoriti penulis cerpen dn novel kat sni smua ada keslahn yg sama...kehebatan sbuah citer tu bgantung pd kemhiran bhsa sbg aspek utama..

     

  • At 15/8/09 2:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apakah blog anda??
    mcm ada terjumpa blog awk...
    cpt sam...
    mau lg...

     

  • At 15/8/09 7:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat smbung
    nk tau sape lelaki misteri 2!!

     

  • At 17/8/09 10:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Nape x sambung?Lma sy tunggu cerita ni....Sy makin saspen nak tahu kesudahan dia....Cepatlah smbng....

     

  • At 18/8/09 8:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wuih,,cter ni memang len dri yg len..
    smbg2..x sbar nk tau kisah selanjutnya..

     

  • At 19/8/09 6:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bla nk smbg ni.
    xde blog ke penulis

     

  • At 22/8/09 9:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow.cite nie mmg best,,,
    but lelaki yg tlg 2 bkn islam ke
    selamba jew cium ank dara org
    but whatever i like the story..
    hrp sambung cpt

     

  • At 19/10/09 8:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila lagi mau smbg ni?lama sudah orang tunggu..cik/encik penulis ada bercadang mau smbgkah ni cerita??kalau ya..sambungla..mesti byk yang mau baca,kalau biarkan tergantung macam ni..tak bestlah..k??

     

  • At 7/11/09 9:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahai writer,bleh sambung ag x???we all kat cnie da lme tggu..ada blog tak???nak bleh???

     

  • At 16/2/10 3:42 PTG, Anonymous linda leo said…

    besttt la citer ni...tpi bkn krn ada unsur seks tpi jln cetir yang good .unsur2 saspen pun ada.....cepat la sambunng.
    mesti pepuan tu akan bersama dengan lelaki yang kiss dia.betul tak?

     

  • At 28/4/10 11:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak blog bleh???plz..kami kat cnie tak sabar nak tau ape jd next..

     

  • At 2/5/10 7:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya rasa best sangat baca macam akan terjadi kat saya.AND I HOPE SO THAT I WILL GET MY FIRST KISS

     

  • At 2/2/11 1:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung ni atau buat buku je senang citer

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group