BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 31, 2009
Cerpen : Syameer + Syameera
Nama Pena : Meyza Adeena

"Aku cukup2 menyampah denagn jantan macam kau neh!!!" bentak Syameera. Syameer terpempan. Alamak! Minah ni dah buat hal dah. Getus hati Syameer. "Apa plak kau neh?Dari tadi asyik menyumpah-nyumpah aku?" Syameer bertanya. "Yelah! Asyik2, aku jugak kena buat tugasan berkumpulan kita neh. Kau buat ape? Takde jasa pun dalam discussion mahupun presentation project kiter neh. Ak menyampah gile2 dengan kau!" Syameera sudah hilang sabar. Buat kali ke berapa entah....dirinya dan Syameer bagi tugasan berkumpulan atau berpasangan. Dan selalunya,dia yang bertungkus lumus menyiapkan tugasan.Dan Syameer??? "Ohh...kau tanya aapa aku buat yer??Hmm..let's see...aku..Cuma duduk,goyang kaki and tunggu kerja tugasan kita siap. Amacam?At least,ader jugak benda yang aku buat kan??"
Sudah mendidih darah Syameera mendengar kata2 dan gelak tawa mengejek Syameer itu.Tak semena-mena....PANG!!!! Satu tamparan yang amat berbisa hinggap di pipi Syameer. Sehingga berbekas.Aduss!!Power jugak minah neh tampar aku! Syameer kata di dalam hati. "Tamparan tu,supaya kau sedar yang aku neh,BUKAN kuli batak kau! Lain kali,aku dah tak nak lagi buat tugasan berpasangan or group dengan kau!" tengking Syameera. Kejadian yang berlaku di kantin Sekolah Menengah Putra Putri Bangsar atau SMPPB menjadi perhatian semua pelajar yang sedang enak menikmati hidangan mereka. Semua pelajar berbisik-bisik. Terutama yang perempuan.Keadaan menjadi senyap sunyi sehingga ada seorang budak perempuan tingkatan 1 berbisik jelas kedengaran, "Ishh..nampak aje cantik..tapi perangai...buruk!!" Dan Syameera berpaling ke arah budak itu. "Woi budak!Kau neh,baru form1 kan??Jadi jangan dok sedap2 kutuk2 orang ikut suka ajer.Kan karang muka kau tu berbekas tangan aku mcm jantan x guna tu tadi! Nak rasa ker?"
Budak perempuan itu menikus sambil meminta maaf. Dan Syameera terus melangkah dengan hati yang membengkak.
'Syameera...Syameera...sikap kau inilah yang membuatkan aku jatuh hati kepada kau'. Bisik hati kecil Syed Syameer Farhan Ilhami. Diam2,dia mencintai gadis kasar yang bernama Syarifah Syameera Firzanny Irdyana..

..........................................

"Syameera!Papa panggil nak jumpa!" laung Syarifah Syofiah,isteri Syed Ahmad Rezal. Syameera melangkah ke tangga dengan malasnya. Hatinya masih lagi geram dengan Syameer. Dia melihat papa dan mamanya menunggunya di ruang tamu dengan wajah yang serius. "Sya,Cikgu Syafiq call papa tadi.Katanya Sya tampar Syameer kat kantin,betul ker? Tanya Syed Rezal dengan nada serius. "So what if Sya tampar die? Dia yang cari pasal dengan Sya."
"But you humiliated him in front of 800 students of SMPPB. And you are a GIRL! You should behave like a girl. Bukan tampar orang depan khalayak ramai." Balas Syed Rezal.Dia tidak tahu lagi bagaimana mahu membentuk ankanya yang berumur 16 tahun itu.Mungkin hanya dia seorang sahaja perempuan dalam adik-beradiknya seramai 4 orang itu,dia terikut2 akan cara Syed Ahmad Syaiful Sofizal,Syed Ahmad Syukur Sofizal dan Syed Ahmad Syarmin Sofizal.
"Papa,please!Siapa anak papa sebenarnya?Syameer biadap tu ke atau Sya?Sya benci Syameer pa!Dia slalu sktkan hati Sya!Please pa!I beg you.Sya nak pindah.Sya tak nak skolah kt situ dan menghadap muka Syameer hari2."
"Syarifah Syameera Firzanny Irdyana!Don't talk nonsense!Sya ingat senang ker papa nak cari skolah yang terbaik untuk Sya belajar for your SPM next year?With your result yang langsung tak memuaskan?No way!Papa mahu,kamu belajar di sana sampai Sya SPM!Or if your interested,maybe until your upper 6."
"But,papa...".
Cepat sahaja Syed Rezal memotong kata2 anaknya..
"Not buts,Syameera!And papa tak nak dengar lagi Sya tampar orang or pukul orang or do apa yang tak sepatutnya Sya buat.You may go to your room now...." Syed Rezal meninggalkan ruang tamu .Syarifah Syofiah mendekati Syameera. "Sudahlah Sya...ada betulnya papa cakap tu.Sya dah besar.You should behave like the way you should.Dah...pergi solat Asar.Dah pukul 6.30 ptg neh."pujuk mama Syameera lembut. Melihat ketenangan di wajah mama yang bertudung itu,kemarahan Syameera padam. Dia memeluk Syarifah Syofiah. "Thanx mama! Hanya mama yang faham jiwa Syameera. Abang Syaiful,Abang Syukur dengan Abang Min dah pergi oversea. Takde sape lagi yang faham Sya. Cuma mama sahaja yang tinggal dan memahami Sya. Thankx ma!Sya sayang mama!" Syarifah Syofiah mengeratkan lagi pelukan anaknya itu.Syarifah Syofiah tahu,Syed Rezal inginkan yang terbaik buat satu-satunya putri mereka.......Kerana itulah dia terpaksa memarahi Syameera atas tindakannya menampar anak sahabat karib Syed Rezal iaitu Syed Syameer Farhan Ilhami bin Syed Rashid.
..........................................

Esok paginya,Syameera pergi ke sekolah.Dia terserempak dengan Syameer di pintu pagar sekolah.'Awal plak mamat ni datang.Mimpi apa entah...'kata hati Syameera. "Hai Sya.Aku nak mintak maaf kat kau.Semalam,aku dah kena basuh dengan ayah aku.Salah aku jugak.Sebab,aku tak pernah nak bekerjasama dengan kau.Neh,aku dah siapkan kerja bahagian aku.Harap,kau tak marah lagi yer."Syameer berkata separuh merayu.Terusik hati Syameera. "Hmm..ok lah...ak maafkan kau.Tp,aku harap kau jangan buat lagi.Oklalh.Aku nak masuk kelas.Nanti lewat plak."
"Sya!Tunggu jap!" secara spontan Syameer memaut lengan Syameera. Mereka tergamam.
'Alamak!Apa yang aku buat neh?Sah!Lepas ne mesti kena penampar kt minah neh!'<<<<< Hati Syameer..
'Isyy!!Apa plak mamat neh pegang2 orang!Semua org tengok!Malunya!!Tapi,aku x boleh nak marah dia.Sebab...aku...cinta....argh!!!'<<<<< Hati Syameera..
Tak lama kemudian,Syameer melepaskan pautannnya. Pipi keduanya merona merah kerana malu. "Sya,actually,Syam nak jadi kawan Sya.Kawan Sya masa susah dan senang.Sudikah Sya menjadi sahabat Syam?" terkeluar juga akhirnya ayat itu. Syameera terdiam.Dia benar-benar bingung.KRING!!!!!
"Oklah,jom kita masuk kelas." Balas Syameera.


Waktu rehat...
Syameera dan Iqwaniey turun ke kantin bersama. Sementara itu,Syameer masuk ke kelas 4 Anggun dan meletakkan sejambak bunga di atas meja Syameera beserta sekeping kad. Sebaik sahaja waktu rehat habis,Syameera masuk ke kelas dengan gelak tawa.Gelaknya terhenti apabila ternampak sejambak bunga mawar merah+putih di atas mejanya.Dia mengambil kad itu...
'Dear Syarifah Syameera Firzanny Irdyana..
Ur face is as sweet as honey...
Ur smile shines my soul..
Ur laugh makes me happy..
Dear Sya..
Will you be my only one Syameera 4eva.???'

Wif love..
Yours truly,
Syameera's Prince Charming..

"Wa!!Diam2,kawan kite neh..ade secret admirer ya!!Eh,saper larh budak laki neh erk?"kata Iqwaniey.
"Aku rasa kan...mesti hensem!Sebab...Cik Syameera kiter neh...chantek!!Betul x??"terdengar sorakan kawan2 sekelasnya apabila mendengar kata2 Anyta.
"Hei..sudahlah korang.Dah merah pipi si Sya neh.Tak baik2 usik dye sikit2 macam tu.Kiter usik banyak2 lagi la!!!" Azrai menyambung.Sebelum sempat sesi usik mengusik diteruskan...
"Wei korang!!Cepat wei..Cikgu Azmeer dah nak masuk!!"
Menggelabah dan kelam kabut mereka ke tempat masing2.Syameera mengambil jambangan bunga itu lalu menyoroknya di dalam drawer meja.
Dan apabila Cikgu Azmeer masuk...kelas menjadi senyap sunyi dan kononnya bersiiap sedia untuk meneruskan pembelajaran....
Fikiran Syameera menerawang ke lain....Syameer...Syameer...kau jangan engat aku tak tahu kau yang bagi bunga tuh untk ak...Hmm...ur so sweet sayang!!!Monolog hatinya..
.......................................

Selepas hampir sebulan bersahabat...Syameer ingin mengambil langkah seterusnya.Dia tidak dapat menahan perasaannya apabila melihat Syameera mesra dengan Hafizul yang meminati gadis itu.Dia mencapai handsetnya lalu mendai nombor>>>Syameera Sayang<<<...
"Helo Syam!Apa mimpi kol aku malam2 neh??"
"Actually Sya,aku nak jumpa kau hari Sabtu neh.Kau free x?Kiter pergi shopping kat Pavillion."
"Wah banyak duit kau nak pergi Pavillion.Hmm...oklah..kiter jumpa pkl 10 pg erk!"
"Ok...and thanx!!I love you sayang.."dan Syameer cepat2 memutuskan talian.Hatinya berdebar saat mengucapkan 4 perkataan itu.

Syameera tergamam.Bagai nak luruh jantungnya mendengar ungkapan itu.Ungkapan I LOVE YOU...Dan seterusnya,hati kecilnya berbunga riang...tidak sabar menantikan hari Sabtu...lusa nanti... 'I love you too Syameer...I love you too..'

......................................

Hari yang dinanti tiba.Syameera cuba bergaya seringkas mungkin tapi nampak cantik.Dia mengenakan jaket hitam+putih dan tshirt di dalam yang bertulis 'Saya sayang boyfriend saya'...
"Hmm..luculah!Nant dia ingat aku ader boyfriend pulak.Padahal dia boyfriend aku!"
Dia menocang satu rambutnya.Nampak remaja gayanya.Setiba di Pavillion,dia ternampak kelibat Syameer di sebuah cafe.Syameer juga memakai tshirt yang bertulis 'Saya sayang girlfriend saya' dengan jaket hitam+putih...
Dia melambai ke arah Syameera. "Hai macam berjanji pulak." Kata Syameer.
Dalam hati mereka...
'Alamak..minah ni dah ada boyfriend ker?Melepas aku!!'>>>>Syameer...
'Hmm...agaknya...mamat ni ada sumone dah kot.Sebab tu dia pakai baju ni.'>>>Syameera...
"Actually kan...biarlah saya....i mean Syam berterus terang..Sebenarnya...sebenarnya...."tergagap-gagap Syameer..
"Sebenarnya apa?"Syameera yang sudah berang mengetuk meja.Perbuatannya membuatkan Syameer terkejut lalu terkeluarlah ayat yang sedari tadi ingin diucapkan.
"Aku nak kau jadi girlfriend aku!Sudikah kau jadi girlfriend aku?"
Suasana senyap...Mereka menghantar isyarat telepati ke arah hati masing2.
'Ak sudi Syam!!Aku sudi!!'
'Tapi,bukanke kau dah ade boyfriend?'
"Mane aku ade boyfriend?"Akhirnya Syameera bersuara.
"Hafizul tuh??"
"Just kawanlah sayang!Kau??Dah ade girlfriend?Baju kau?"
"Aku dah ader girlfriend..KAULAH GIRLFRIEND AKU!Dan baju neh,bermaksud kau wahai Syameera."kata Syameer sambil melutut lalu menghadiahkan seutas rantai berbentuk SS.
Syameera bangun dan secara spontan memeluk Syameer..
"Aku sayang kau Syam!Aku cinta kau sangat2.Thank ue kerana sudi ambk aku jadi girlfriend kau!!"
Dan pada hari itu...bersaksikan orang ramai di Pavillion...bermulalah kisah cinta Syameer+Syameera................
posted by Penulisan2u @ 4:08 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
30 Comments:
  • At 31/7/09 2:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    enth apa2 je citer nie..
    x tratur..bslerk...
    hope usha lg..
    isi dh ada cuma plu kmbng n ssn elok2...
    good luck..

     

  • At 31/7/09 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte cm budak2 je..tp xpe r, gud try

     

  • At 31/7/09 5:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nme aku. n name classmate aku. haha. giler xsangke. ade gak tajuk citer cam nier. name aku syamera tapi di eja dengan shamira. n classmate aku skunk name dier syameer gak tapi di eja syamir. ahaha. giler xsangke. :)

    anyway gud try.
    :)

     

  • At 31/7/09 6:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    er.. buruk nye citer.! name je best. ntah ape2 ntah. =_="

     

  • At 1/8/09 2:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    euwwww....tolong laaaa.....

     

  • At 1/8/09 9:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pe2 je..
    xnmpk natural la..

     

  • At 1/8/09 9:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahahahhahahahahhahahahahahah!! LOL!
    sungguh lucu!!

     

  • At 2/8/09 4:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plek kn...pendek sgt

     

  • At 2/8/09 7:03 PTG, Blogger nursyameera said…

    sme name nge gua~~~

     

  • At 4/8/09 12:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha.....kelakarnyer citer nie//...macam tak logik..tapi...sangat tah hape2...cube lagi yerk wahai penulisa...
    jangan putus asa k..bangun dari bawah..keep working

     

  • At 4/8/09 12:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbes cter ni..xde pgajaran..xlogik!amat2 x bes...tah pape

     

  • At 5/8/09 6:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    amende ni??x logik tol...nme pon pnjg gile..msti 4 prktaan

    dah tu x reti nk eja btol2 lak tu??ssh sgt ke kpd sume writer..

    npe x wat je yg dorang ni menyesal sbb da wat dosa??brncinta mse skola??peluk2 plk tu...penulis ni agama ape ekk?

     

  • At 5/8/09 10:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    urm.
    nice..........
    tpy.
    mmb0sankan....
    hahahahahha

     

  • At 6/8/09 10:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeh....perghh..

     

  • At 6/8/09 12:34 PTG, Anonymous adoyai said…

    sorry 2 say la..
    cter ok..
    tp mcm xssuai je..
    bebudak brcinta..adoi...

     

  • At 6/8/09 1:40 PTG, Blogger honeyfarhan said…

    hahaha klakarla cter yg ni x logik lgsg ksah cntanya..

     

  • At 7/8/09 1:31 PG, Anonymous wheezy said…

    huhu ske bju dorg jew!

     

  • At 7/8/09 6:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    arghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!
    boring giler..............

     

  • At 8/8/09 10:02 PTG, Anonymous MiSz_LoBeR said…

    aslmkm...
    ble tahan jak larh...
    gud work....
    terlalu ringkas larh kak..... sya x brapa suka....
    tp,teruskan berkarya.... heheheheheh..... i luv PENULISAN2U......

     

  • At 9/8/09 12:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhuhu, story ni kalu btol2 digarap dgn baik kn jd citer yg best.also try jdkn citer ni lbih smooth n interesting.

     

  • At 9/8/09 6:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ape yg kau cipta nie..bowink je..anyway good trying.. usaha lg next time...k.

     

  • At 10/8/09 1:55 PG, Blogger syasya said…

    piiiraahh....cam bebudak je...

     

  • At 13/8/09 1:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bercelaru , mula2 tu blh terima
    dan selanjutnyer dah tak faham jln cite,
    ade pulak adegan peluk memeluk....
    any way teruskan usaha...

     

  • At 14/8/09 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hurm....mmg mcm bdk sekolah la...cinta monyet,...

     

  • At 16/8/09 3:56 PG, Anonymous Fara said…

    best jew citer ni.. cume tu lah.. tak teratur maybe coz nak abis cepat kot.. but nice story.. try keep your work again.. n improve it

     

  • At 3/9/09 12:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nama dlm tu best la...huhuhu..crta pon best..keep it up k...n try hsl kan karya yg lg best...

     

  • At 17/11/09 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pndeknye...

     

  • At 8/12/09 7:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suke yg part baju tu je..
    bwahaha

     

  • At 7/9/10 10:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik...len dr yg len...gud job..

     

  • At 9/5/11 10:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menyesal bca.... mcm cinta monyet jew... entah papew.... eih penulis usaha lgi... cerpen bdax2x kew...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group