BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 01, 2009
Cerpen : Housekeeper
Nama Pena : didie deandra

'Nah...ini uniform awak...'Wanita putih gebu itu memberikan aku sepasang uniform hijau muda yang agaknya agak besar bagiku.Saiz XL.Saiz aku L.
"terima kasih" jawabku penuh sopan.
Hari ini aku akan memulakan fasa baru hidup aku sebagai housekeeper. Kerja ni part time saja sebenarnya. Aku baru habis peperiksaan STPM. Semantara menunggu keputusan,baik aku kerja. dapat juagk duit poket.Kebetulan rumah aku berdekatakan resort ni.Staf-staf di sini juga hampir semuanya mengenali aku. Aku orang yang ramah.Mudah mesra.Mudah menegur orang.Sebab tu mereka selesa dengan aku dan dengan mudah aku dpat kerja ni setelah dua hari mengikuuti kursusnya. Wanita putih gebu kelihatan sedang mencari sesuatu. Wahida namanya. Pegawai baru yang bertugas yang di tempatkan di bumi Mahsuri ini. Aku masih berda di biliknya. Dia belum memberikan arahan untuk aku keluar. Dia memberikan dua helai kertas kepda aku. Untuk dijadikan panduan katanya. Sambil itu dia menmrangkan peratura-peraturan,etika-etika dan cara berkomunikasi serba ringkas. Aku hampir Tahu semuanya.Cuma pura-pura tak tahu. Setelah selesai dia mengarah aku keluar dan memulakan tugas. Jika ada apa-apa yang aku tak paham,tanyakan sja pada staf-staf yang lebih senior. Aku melangkah keluar.

Aku bertemu Hana yang sudah agak rapat denganku. Hana sebaya aku cumanya dia sudah tetap bekerja di sini . Lepas SPM, terus mula bekerja. Hana memberiakn aku troli yang terdapat barang-barang yang amat serasi sebagai tugas housekeeper. Aku manerima dengan senang. Aku harap dapat belajar sesuatu walaupun hanya bertugas housekeeping. Hana memberi nasihat agar sentasa berjaga-jaga dan beringat. Bukan mudah kerja housekeeping.Perlu teliti dan teratur. Tambahan pula resort ini agak terkenal di Langkawi ini. Ramai pelancong datang menginap di sini. Kadang mereka tertinggal barang,dan barang mereka hilang,kita dipersalahkan padahal barang itu hilang selepas mereka chek-out. Buakn hilang di bilik,hilang di luar. Sebab itu Hana menyuruh aku berhati-hati dan teliti. Jika terjumpa barang yang bukan milik pihak resort,lakukan seperti yang telah di ajarkan.

"Bilik 306 baru di kosongkan. Awak setel bilik tu k..Ada apa-apa panggil saya..." kata Hana lembut.
"ok...saya pergi sekarang.." jawabku sambil tersenyum. Teruja jugak first time nak buat kerja.
"awak tahu tak bilik yang mana?"
'tahu..tingkat 3 sebelah kanan.."
"ha...betullah..."
Aku tersenyum. "Hana,saya pergi dululah.."
"okey....buat kerja baik-baik..." sahut Hana.

Aku tolak troli. Tekan lif ke tingkat 3. Cari bilik 306. Ambil kunci dan buka. Tidaklah bersepah sangat...kataku dalam hati. Aku memulakan tugas. Aku pergi ke bilik air. Agak kotor. Baru nak masuk bilik air,bell dibunyikan. Aku terfikir. siapa?? Hana kot... Aku bukak pintu. Ternyata bukan Hana.

"hai..."
"hai...." jawabku.
Seorang gadis tersenyum kepadaku.
"Awak nadia kan...saya Juwita.." katanya manja sambil menghulurkan tangan. Aku menyambut. Lembut gila tangan dia ni. Monolog dalamanku.
"a'a...saya nadia..awak staf sini jugak ke..maaf la saya baru start arini..tak kenal lagi semua orang..." jawabku dengan ramahnya.
"tak apa..biasa la tu... saya datang nak tolong awak"
"oh ye ke...Hana suruh ek...?' agak ku. Tapi Hana tak maklumkan padaku pun tadi.
Juwita tersenyum. Dia masuk tanpa disuruh.
"saya baru nak cuci bilik air tadi.." aku memulakan bicara.
"emmm...awak cucilah,saya kemaskan di sini"
Aku melirih Juwita.Dia cantik. Kulitnya gebu dan halus. Macam kulit bayi. Pandai dia jaga kulit.
"awak dah lama ke kerja kat sini?" tanyaku sekadar memecah sunyi.
"dah lama saya kat sini" Jawabnya acuh tak acuh. Ternyata dia kurang ingin berbual.
Aku pun diam . Aku cuma memerhatinya dari belakang. Aku hairan kenapa Juwita tak mengikat rambutnya yang panjang mengurai tu? setahu aku staf sini perlu mengikat rambut supaya kelihatan kemas. Aku juga begitu. Aku perlu sanggul rambut aku. Ku lirih Juwita lagi. Ternyata dia sudah berpengalaman . Cara dia menukar cadar katil nampak senang baginya. Aku ni jenis suka memerhati orang.Dan maenafsir orang. Wangian Juwita harum sekali. Perfume aplah yang dia semburkan . Sangat wangi menusuk hidung.
Aku masuk ke bilik air menyudahkan kerjaku. aku biarkan Juwita dengan kerjanya. Setelah selesai mencuci,aku keluar. Bilik dah kemas. Juwita cekap. Cepat dia buat kerja.Aku mancari Juwita. Tiada. Mungkin dia dah turun kot. Aku meneka sendiri.
Setelah memeriksa semuanya,aku keluar. Aku turun. Aku bertemu Hana.

'hai..cepat turun..dah siap ke?"
"dah..semua dah setel" jawabku.
"biar betul..? cepat awak buat..bersih ke tak??" tanya Hana agak ragu.
"kemas.. tak percaya pergi check.." jawabku sambil tersenyum.
"selalunya orang baru start kerja lambat skit siapnya..."
"dah ada oarang tolong...mau tak cepat" jawabku sambil melihat-lihat kertas yang diberikan padaku.
"sapa tolong?" tanya Hana.
"orang yang awak hantar la...Juwita. "
"Juwita??" tanya Hana dengan wajah terkejut.
"yela.."
"awak jumpa dia?"
"yela...tadi dia tolong saya..dia mana Hana..tadi dia terus turun.." aku tanya Hana pulak.Asyik dia saja menyoal aku.
"awak dah jupa tak pe la.." jawab Hana perlahan. Air mukanya berubah.
"nape ni Hana...?"
Hana menggeleng. dia diam. Kemudian dia bersuara.
"saya nak cerita kat awak...tapi awak dah tahu takpelah..."
"tahu apa??"
"tak tahu lagi??"
Aku mandesak Hana untuk bercerita.
"Begini ceritanya...Juwita tu dulu staf sini...da lama dia bekerja di sini..tapi tahun lepas lepas Juwita hilang.." Hana berhenti bercerita.
"hilang pergi mana?" jawabku hairan. Penuh perasaan ingin tahu.
"Juwita kena bunuh.." jawab Hana.
Aku diam. Tah betul ke tidak minah ni...kata aku dalam hati.
"Juwita kena bunuh dengan seoarang perempuan. Staf sini jugak. Dia jeles sebab Juwita tu cantik sangat. Ramai jatuh hati kat Juwita. Termasuk suami si pembunuh tu..." jelas Hana.
"abes tu yang tadi tu.....????" tanya aku..
"ramai oarang dah jumpa 'Juwita'. Saya sendiri pernah nampak..pembunuh tu dah di tangkap..cuma mayat Juwita belum di temui..dia cakap dia tanam dekat-dekat sini..tapi tak jumpa-jumpa sampai sekarang..."Hana menjelaskan lagi.
Aku tergamam. Tak pernah pun aku debgar cerita ni walaupun aku asal sini. Hana seolah-olah dapat membaca fikiranku.
"cerita ni oarng-orang dlam resort ni je tahu...kadang-kadang ada staf ternampak 'Juwita'berlegar-legar kat sini..diorang pun dah biasa...cuma jangan di tegurnya...buat tak tahu je.." jelas Hana.
"lama-lama awak akn biasa dengan 'Juwita'...awak masih baru...lama-lama okeylah.." tambah Hana lagi dengan slambernya.
"cuma jangan di tegur je...nanti dia marah..boleh jadi ganas...tapi maintain cun..." Hana berseloroh sambil tergelak-gelak. Seolah-olah benda tu macam biasa sangat.
Aku rasa macam nak rebah. Peluh. Dingin.Meremang bulu roma. Patutlah Juwita tak ikat rambut tadi.
Aku sekali lagi macam nak rebah. Terdiam. Hana berlalu pergi ke kaunter. aku masih berdiri Macam nak terduduk tapi tak terduduk. Mungkin betul cakap Hana. Lama-lama aku akan biasa. JUWITA.....
posted by Penulisan2u @ 3:26 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
25 Comments:
  • At 1/7/09 10:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni pasal citer hantukn..?
    tp x serm pun..
    klw citer nie dipnjngkn lg mst best dan saspen....
    apa2 pun k ar not bed...

     

  • At 1/7/09 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mnarik...
    len kali blh ltk cite camni lagi...
    jrg2 org blh wat cite mcm ni..
    gud luck to writer....

    ~lizarazu~

     

  • At 1/7/09 5:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad..
    cerita ni bagi ada banyak unsur saspen ckit, bru best..

     

  • At 1/7/09 9:21 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    knp tak dipanjangkn lg citer ni..??
    mst best sbb citer ni ader unsur2 seram gak..
    mm..apepun nice trying!!

     

  • At 2/7/09 11:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendek sangat cite ni tup2 dah ending.

     

  • At 3/7/09 3:18 PG, Blogger bulan bintang capricorn said…

    klo pnjg lg kompom gempak nieh

    nieh pown da meremang gak bc

     

  • At 3/7/09 10:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp x pjgkan?...
    ingatkn kat ending...misteri kehilangan juwita terjwb...
    jumpa mayat dia di dlm bilik ke...ditanam dibwh lantai dgn ditutupi oleh karpet ke...apa2 je la...
    neway, nice story...keep it up!

     

  • At 3/7/09 1:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni klu dipanjangkan..ditmbh suspennye..mesti syok giler..
    awal2 nih dh meremang dh bulu roma..hehehe..

     

  • At 5/7/09 6:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah bole agakla ending die..
    slalu sgt cite camni..
    anyway, keep it up!

    ~~PapaTul~~

     

  • At 5/7/09 9:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pndk sgt laa..tp ok..

     

  • At 8/7/09 10:31 PG, Anonymous cempaka said…

    cite mmg da best
    tp pndek sgt
    ada bnyk typing error
    klu wt housekeper 2 kwn ngn juwita lg best,hehe..

     

  • At 9/7/09 6:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kurang seram. awal2 rasanya dah boleh agak apa kesudahan dia.lgpun cita ni mcm lebih kurang aje dgn cita2 lain..fikirkan idea yg lagi bernas..cita yg menarik dan seram..kalau nakbest lagi,alami sendiri..

     

  • At 9/7/09 2:25 PTG, Blogger my_za2l said…

    haha.ingatkan cerita ape tadi
    ghope-ghopenye cerita hantu bai.
    (:
    cume byk sgt typing error.
    lenkali,check dulu ek.

     

  • At 10/7/09 5:56 PTG, Blogger A'al said…

    pendek sngt arr.menarik,tapi panjangkan lagi ye...banyak salah taip arrr.perbaiki la ye.

     

  • At 11/7/09 1:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik..tapi bile da smpai sgt2 menarik tibe2 di jadikan ending..len kali pnjgkan ckeyt ye...

     

  • At 16/7/09 4:02 PTG, Anonymous firefighter said…

    hai...tak sangka pulak ni citer hantu..ingat kan ni citer cinta ke,pe ke...tapi thanks pd penulis yg cuba untuk berkongsi karya..lau citer ni di terus kan mesti JUWITA mendapat sambutan..

     

  • At 18/7/09 9:37 PTG, Blogger HuDaCoMeL said…

    la..smpi tu je ke cite dia..
    seram tu seram...tp sikit je..
    yela aku ngah dok sorg2 dlm bilik nie..
    ngeh3...
    kalu pnjg agi best...

     

  • At 20/7/09 2:42 PTG, Anonymous dhamirah_dekno@yahoo.com said…

    alor,
    tak jadi seram langsung!
    sorry to say.

    (^_^) dhamirah (^_^)

     

  • At 21/7/09 2:41 PG, Blogger LaST_BuT_nOt_LeAsT said…

    pendeknya

     

  • At 27/7/09 10:28 PTG, Anonymous ezal_atul said…

    short story...leh than ar gak..more an lg ctew neyh mst besh naty ble nk bce...hehe..gud luck..

     

  • At 17/8/09 12:59 PG, Anonymous Rosa said…

    aku ske....

     

  • At 24/10/09 1:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SERAMMMMMMMMM
    A.1

     

  • At 21/12/10 1:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x tkt pn...
    tp kn lau tmbh ckt myt juwita 2 jmpe ke xlg best...
    keep on writing...
    :)-H33 Yn6mT-

     

  • At 28/12/11 7:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ni... sye stuju ngan comment di atas supaya citer ni di pnjangkan lgi... n 1 more thing, citer ni t'gantung atleast watlah... mayat juwita tu dh di temui... apa pon citer ni memang best... gud job writter.

     

  • At 25/10/12 2:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    telan air liur aku bila bce cite ni wlaupon x seram sngt...good,best and syabas :)

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group