BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Jun 17, 2009
Novel : Takut Kahwin 6
Nama Pena : Abigail

Jasmine duduk bersendirian di sisi kolam renang Golden Royal Hotel yang luas terbentang. Kedaalaman kolam tu tak payah bincang, memang tak pijak bumi kaki Jasmine kalau masuk ke dalamnya. Dia tidak bersendirian di situ, beberapa orang kaum adam dan hawa turut kelihatan mengelilingi kolam. Kalau saja mereka tiada, sudah lama Jasmine ingin mencelupkan kakinya ke dalam air kolam yang membiru itu.

Lemonade dihirupnya penuh kenikmatan. Kesunyian melanda jiwanya yang tidak berteman. Debby hilang entah ke mana. Puan Christina pula sedang duduk semeja dengan puan-puan yang lain. Bincang apa, Jasmine tak tahu dan tak nak tahu pun. Dia lebih suka bersendirian melayan perasaannya. Acara rasmi dalam ballroom pun belum pasti bila mulanya, menyesal juga dia menghadiri majlis itu.

"Dr. Jasmine?" satu suara lelaki yang asalnya entah dari mana seperti memanah jantung Jasmine yang sedang berada di awang-awang. Dengan pantas dia berpaling.
"Awak? Nak bunuh aku ke?" kata Jasmine sambil mengurut dadanya kelegaan. Terkejut beruk dia tadi.
"I want explanation,"
Jasmine bingung. Mereng agaknya lelaki ni. Rupa saja handsome tapi tak siuman. Datang-datang terus terjah dengan soalan yang asal entah dari mana, fikirnya agak bengang.
"Apa ni? What explanation?" soal Jasmine dengan dahi yang berkerut.
"About everything. Aku tak percaya semua yang terjadi antara kita hanyalah kebetulan. There must be something," balas Ben dengan tegas lagi ego. Sah dia menuduh Jasmine menjadi dalang atas semua yang pernah berlaku antara mereka.
"What do you mean? Aku plan semua tu? Excuse me. Aku tak ada masa nak buat semua tu," Jasmine menafikan dengan keras. Geram tak terhingga dia pada lelaki yang berdiri di depannya.
"So?" Ben tidak berpuas hati tentang apa yang baru Jasmine katakan. Perempuan separas bahunya itu direnungnya tajam. Dia mahukan lebih.
"Fine. Hari tu aku bengang sangat sebab awak panggil aku puan, tulah pasal cakap macam tu. Secara spontan, bukan aku plan. Puas hati?" panjang penjelasan Jasmine.
"Not that," pendek saja balasan Ben. Jasmine bingung. Habis yang mana? Mungkin yang pasal suntikan tu, fikirnya pula.
" Okay, yang pasal suntikan tu pula memang.."
"Bukan yang itulah," pintas Ben dengan pantas. Tak mahu dia mengingat kejadian yang mengaibkan itu lagi. Jasmine tergelak menyaksikan perubahan drastic pada wajah jejaka yang hampir kemerahan itu.
"Jadi?" sahut Jasmine.
"Kenapa gelang awak boleh ada di depan chalet aku?" Jantung Jasmine bagai disambar petir mendengar soalan Ben yang bernada serius itu.

Dia tahu? Macam mana dia boleh tahu? Ini mustahil! Peluh sejuk mulai membasahi tubuh Jasmine. Dia terkelu, tidak tahu apa nak dikatakan. Hal itu memang susah untuk dipercaya. Dia tak keruan, lantas meneguk semua lemonade yang tersisa di dalam gelas, cuba menenangkan hatinya. Ben memandang teliti setiap perbuatan perempuan itu.
"Tak dapat explain? Well, I made up my mind about you, Dr Jasmine," Ben yang sudah agak lama menanti jawaban Jasmine mula bersuara.
" Semua ni pasal Heaven Orange Juice tulah," tanpa disengaja bibir Jasmine membisikan perkataan itu.
"What are you talking about? Nak salahkan minuman?"Ben tersenyum mengejek. "Mengaku jelah kalau nak kahwin sangat dengan aku," tambah Ben dengan sombong.

Terbeliak mata Jasmine mendengarnya. Kahwin dengan kau? Hei, perasan gila lelaki ni, kutuknya dalam hati. Nak termuntah Jasmine.
"Hei, jangan perasanlah. Awak memang orang berpangkat tapi bukan semua perempuan sudi kahwin dengan awak. Faham? Harap rupa je,no way lah" Jasmine mula mengeluarkan perkataan pedasnya.
" So what?" Ben langsung tidak terasa.
" Aku tak tahan lagi. Baiklah. Mulai saat ini, anggaplah nama Jasmine tak pernah wujud dalam kepala otak awak. Begitu juga sebaliknya. Puas hati sekarang?" berapi-api kemarahan dan kebencian Jasmine pada Ben kini.
"itulah yang terbaik, perigi mencari timba," sempat lagi Ben memerli Jasmine.
Perasaan marah Jasmine sudah mencapai tahap gunung berapi, sampai lidahnya tak mampu berkata-kata lagi. Dia menarik nafasnya sekuat hati. Tiba-tiba, matanya terlihat bayangan seorang wanita yang memerhatikan mereka di sebalik tiang. Oh, ya. Model tu, Jasmine teringat. Idea jahat masuk ke dalam otaknya.
"Tu mesti perempuan malang yang jadi girlfriend awak. Kalau nak skodeng pun janganlah ketara sangat. Ini terhendap-hendap di belakang tiang. Luculah," giliran Jasmine menyindir. Sengaja dia mencabar keegoan Ben dengan gelakannya yang dibuat-buat.

Ben berpaling kea rah tiang besar menghala ke pintu ballroom yang dimaksudkan Jasmine sementara Jasmine pula menuju ke sana. Natasha? Apa yang dia buat di situ? Ben bertanya dalam hati sambil mukanya terkulat-kulat.

Jasmine melewati Natasha yang memerhatikan setiap langkahnya dengan tajam. Macam berpisau saja matanya. Jasmine cuba berlaku ramah dengan melemparkan senyuman manis, tapi sayangnya tidak berbalas. Cantik, tinggi lagi. Tapi sombong, ujar Jasmine dalam hatinya.

Dari pintu besar, Jasmine dapat menangkap kelibat adikknya di dalam. Sedang berbual-bual dengan seorang lelaki yang tidak dikenalinya. Ini lagi satu, tergedik-gedik, bisiknya.
"Excuse me," Jasmine lantas menarik lengan adiknya meninggalkan lelaki itu.
"Apa ni, kak?" Tanya Debby setelah mereka berada agak jauh dari lelaki yang baru dikenalinya itu. Geram juga Debby dengan perbuatan kakaknya.
"Aku nak balik sekarang juga," kata Jamine, melampiaskan sedikit rasa geramnya pada Debby.
"Eh, acara potong kek sekejap lagilah. Tunggulah dulu." Debby cuba memujuk kakaknya. Dia tahu benar kelemahan kakaknya. Kek berperisa yam.
"Aku tak peduli acara potong kek ke, potong ikan ke, yang aku tahu aku nak pulang sekarang juga. Kau sampaikan saja salam aku pada Deena tu,"balas Jasmine tegas.
"Kak pulang naik apa? Kunci kereta ada pada mummy," Debby sekali lagi cuba menghentikan niat Jasmine.
"Aku naik teksi. Tell mummy," kata Jasmine sambil berjalan meninggalkan Debby menuju ke pintu keluar dengan langkah yang pantas.
Baginya tidak ada gunanya lagi berada di situ. Tambah-tambah lagi berdepan dengan Ben yang egonya nak mampus.

***
Pagi itu, cuaca agak cerah. Langit kelihatan membiru di luar hotel Golden Royal. Di dalam ballroom, Ben dan Natasha begitu asyik berbincang. Sesekali telunjuk Ben mengarah ke kiri lalu ke kanan.

Sedang mereka berdua sibuk berbincang, pandangan Ben tiba-tiba terpaku pada gerangan seorang gadis comel yang berjalan menghampiri mereka.

"Hai bro," Deena menegur abangnya yang sedang bermuka tak senang. Ben memang tidak menjangkakan kehadiran adiknya itu sekarang.
"Awak buat apa di sini?" tanya Ben pula, kurang mesra kedengarannya.
"Kan papa suruh Dee kerja selepas hari jadi ke-23, Dee dari tempat papa lah ni. Eh, ada kak Natasha. Hello," balas Deena. Sempat lagi dia menyapa Natasha yang berdiam di sisi abangnya dari tadi. Natasha sekadar tersenyum.
"Apa kabar Deena?"Natasha mula bermesra.
"I’m fine. Thanks ya sebab sudi datang party birthday Dee semalam," kata Deena yang senang mesra itu. Natasha hanya mengangguk sambil tersenyum.
"Dah habis cakap. Apa tunggu lagi. Pergilah kerja," Ben yang rasa tersisih mulai bersuara semula.
"Laparlah,"
Macam-macam karenah pula Deena. Sengaja dia ingin mengambil perhatian abangnya. Sesekali ingin juga dia bermanja dengan abangnya yang kacak itu.
"kalau macam tu. Jom kita pergi lunch. Dah tengahari dah ni. I pun lapar juga,"Natasha nak tunjuk baik pula. Mahu tak mahu Ben terpaksa menurutkan kehendak dua orang gadis di sisinya itu.

"Kak diet ke?" tanya Deena membuka bicara sambil mengunyah makanan. Pesananya bukan alang-alang, penuh satu meja besar dengan makanan. Itu pun belum cukup lagi baginya, mujur Ben menegur.
"Terpaksa," balas Natasha ringkas. Dia hanya menjamah salad buah-buahan. Kesian Deena melihatnya. Macam tak cukup makan saja.
"Kak dah kurus macam mentadak begini pun masih nak diet? Tak patut," tak habis-habis Deena bercakap. Tak pernah putus idea nak kata apa.
Natasha pula sekadar tersenyum. Tersindir juga dia dengan kata-kata Deena tadi. Nasib baiklah kau ni adik Ben, kalau tidak.. ujar Natasha dalam hatinya.
"Dee, filter sikit bila bercakap. Kak Natasha ni diet sebab kerja dia. Abang rasa Dee pun patut diet juga. Tengok badan tu," kata Ben pula. Sengaja menjaga hati Natasha yang agak tersinggung tadi. Sambil tu perli-perli sikit adiknya yang makan tak pandang-pandang sebelah lagi.
"Aku peduli apa. Gemuk pun tak apa. Asalkan makan. Makan. Makan. Makan," sahut Deena pula. Matanya berkilat memerhatikan makanan yang tersusun rapi di sekitar meja. Tak cukup hanya nasi ayam, tambah empat lauk lainnya. Ben dah tak kuasa nak melayannya lagi.
"Tak apa. Dee kan muda lagi. Makanlah selagi boleh," Natasha mencelah. Gilirannya mengambil hati Deena walaupun bercanggah dengan prinsip hidupnya.
"Eh, bang. Semalam ada nampak kak Jasmine tak? Tak nampak dia pun," Deena bersuara semula. Tiba-tiba saja, dia teringat pasal doctor itu.
"Tanya aku buat apa. Mana aku tau. Bukan urusan aku," Jengkel Deena mendengar nada jawaban abangnya. Macam marah saja. Mungkin masih panas pasal kejadian semalam.
"Tanya pun tak boleh,"
"Siapa Jasmine tu?" Natasha yang asyik menjadi pendengar sejak tadi bersuara kembali. Dia ingin tahu juga siapa agaknya gerangan gadis yang disebut-sebut itu.
"Doktor abang," selamba saja Deena menjawab. Ben tersentak. Biar betul budak ni nak bocorkan cerita, Ben mula tak keruan. Matilah kalau budak ni cakap macam-macam, kata Ben dalam hatinya.
"Doktor pada Ben?" Natasha bertanya lagi. Inginkan kepastian.
"Doktor macam tu je. Biasalah doctor, rawat pesakit," tersengih-sengih Ben menjawab soalan Natasha. Ayat pun entah logik ke tak.
"You sakit apa?"
Banyak tanya pula dia ni, rungut Ben. Reaksi mukanya dibuat-buat.
"Allergic. Siap kena.."
"Dee tak nak dessert?"
Ben lantas mematikan percakapan Deena. Lembut saja suaranya berbicara. Direka-reka. Budak ni memang nak kena, Ben bersuara dalam hatinya.
"ya tak ya, nak aiskrim vanilla lah," kata Deena, seolah-olah sudah lupa dengan niatnya tadi. Ben memang pintar mencari kelemahan orang.
Natasha yang masih tak berpuas hati dengan jawaban Ben mulai berfikir dalam. Jasmine pasti lebih dari seorang doktor bagi Ben, fikirnya. Mesti ada yang dia rahsiakan.
posted by Penulisan2u @ 4:07 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
8 Comments:
  • At 18/6/09 7:22 PG, Blogger Farrez Hakim said…

    takut kahwin jangan ler kahwin..haha

     

  • At 18/6/09 6:44 PTG, Blogger ♥corcraze♥ said…

    haih..tggu punya la lama tp pendek je citer u..
    ada blog tak??
    and pls la kata ganti nama tu gn yg bersesuaian la..
    aku-kau,saya-awak..and kena ngan masa die..

     

  • At 19/6/09 1:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kasar ler bhs yg u gne..klu bleh biar ler brtmpat..gud lark..

     

  • At 19/6/09 9:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa la korang semua ni..guna ganti nama yg berbeza..unik..;lain dari yg lain ok ape...kalo nak yg perfect karang sendiri la..

    p/s: sy berharap penulis akan mengarang cerita dengan cepat & cerita yg lebih panjang...cerita takut kahwin mmg best..i like it very much..keep it up..

     

  • At 20/6/09 10:21 PTG, Blogger abigail said…

    thanx sudi komen.. hehe.. sory ya klo bhsa yg d'gunakan agak kasar.. sya mnta maaf byk2.. sya bdak bru bljr.. klo salah harap d'ajar.. hehe.. nxt chapter sya cuba bgi pnjg sket.. thax vry much..

     

  • At 23/7/09 2:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm bes nyar
    xsaba nk tau endg nyer cmner
    cpt la abeh kn cte nie
    gto_gulz

     

  • At 7/8/09 7:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul tu...nice story...

     

  • At 8/8/09 2:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe..tau pn malu yerk mamat 2..tkt trkantoi r 2.jth saham.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group