BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Jun 23, 2009
Novel : Strong Heart 1
Nama Pena : Virus Ame

Hee-jun

HARI yang cerah bertukar menjadi mendung. "Nak hujan agaknya.." bisik hati Cha-Heejun. Dia segera keluar dari supermarket tersebut untuk pulang ke rumah.
"Saya balik mak!"teriak Heejun. "Dah balik? Macam mana hari pertama kerja kat supermarket tuh?" tanya Puan Ha. "Emm..okla.. setakat kemas-kemas barang dalam stor, susun-susun barang dekat rak..err..tu jelah kot." "Macam tak happy je?" "Heh.." Heejun mengeluh. "Happy tu memang happy tapigaji cashier lagi tinggi la mak. Kalau kerja macam sekarang ni...berapa sangat la gaji tuh." "Sabar je la Heejun. Kerjalah rajin-rajin. Lepastu boleh naik pangkat kan? Lagipun, mak pun noleh cari rezeki jugak..."kata Puan Ha lembut
Heejun memegang tangan ibunya. "Mak..saya dah taknak menyusahkan mak lagi dah. Sekarang, mak dah boleh rileks. Saya yang sepatutnya bekerja keras untuk beli beras, untuk kita hidup." . Puan Ha tersenyum. "Tidak apa Heejun. Mak dah biasa. Kalau mak duduk rumah pun, mak bosan jugak. Kalau mak bekerja, sekurang-kurangnya mak boleh exercise sikit." Heejun mula member senyuman.
Akhrnya hujan turun. "Alamak! Kain mak sidai kat belakang tak angkat pun lagi!" Puan ha lantas bangun lalu berlari ke belakang rumah. Heejun segera mengikut ibunya itu. Mereka mengangkat kain bersama-sama lalu berlari semula untuk masuk ke dalam rumah ebelim mereka basah kuyup dan baju yang dibasuh itu kotor kerana air hujan.
"Kamu lapar tak? Mak dah masak nasi lauk kari kat dapur tu." Kata Puan Ha. Heejun mengangguk. "Jom tolong mak senduk nasi." . Mereka pergi ke dapur untuk makan bersama. Heejun bersama ibunya tinggal di dalam rumah yang agak buruk dan kecil tetapi mereka tidak pernah merungut malah tetap hidup bahagia.
HEEJUN keluar dari bilik persalinan setelah selesai memakai pakaian seragam. Pada pagi itu dia begitu bersemangat sekali untuk bekerja.
"Amboi Heejun. Rileks la, jangan la semangat semacam." Kata Niri salah seorang daripada kawannya. Heejun tersenyum sambil menyusun makanan di rak. "Bukan apa.. kita ni junior , memang lambat lagi supaya kita naik pangkat." Kata Niri lagi. "Ala... manalah tau kalau keajaipan terkena kat aku..tup,tup aku naik pangkat macam mana? Ha, ternganga kau." Kata Heejun.
Niri duduk sebentar di atas kerusi plastik. "Setiap manusia pasti ada cita-cita kan? Sebenrnya apa cita-cita kau Heejun?" soalnya. "Aku?" Heejun berhenti menyusun barang sebentar. "Aku.. sebenarnya... tapi kau jangan ketawa kan aku pulak!" "Takkan lah!" "Ok... cita-cita aku sebenarnya nak jadi seorang usahawan yang berjaya! Tak kisahlah apa-apa pun contohnya..emm..punyai supermarket sendiri ke, hotel sendiri ke, pembekal makanan jenama aku sendiri ke... ha, itulah cita-cita aku!"
"Wah! Besar betul cita-cita kau!" Niri terpegun. "Sibuk je tanya aku.. ha kau pulak?" soal Heejun pula. "Aku... aku nak jadi cikgu je.." "Cikgu?" "Ketawa la... aku tak kisah!" "Siapa cakap aku nak ketawa?! Ok apa cita-cita kau tu. Takpe. Bila kita dah kumpul banyak duit nanti, kita sama-sama sambung belajar, lepastu capai cita-cita masing-masing!" Heejun member semangat. "Ok!" Niri ceria.
Heejun sedang mengangkat kotak yang agak berat. Dia perlu membawanya ke dalam bilik stor. Tanpa disedarinya, Datin Shim, pemilik supermarket tersebut ada di belakangnya.
"Berat ke kotak tu Heejun?" tanya beliau. Heejun terperanjat lalu menoleh kebelakang. "Erk...datin..." dia menunduk hormat. "Datin buat apa kat sini? Ada apa-apa yang boleh saya bantu?" tanya Heejun.
Datin Shim tersenyum. "Saya saja je nak tengok bilik stor ni kemas ke tidak." "Apa? Kalau macam tu, biar saya kemas sekarang. Datin tak perlu cakap. Saya rasa memang bilik storni bersepah!" Heejun bersemangat. "Baiklah kalau macam tu. Saya pergi dulu ya." Datin Shim berlalu dari situ. Heejun mengangguk lalu menghela nafas lega.
"Bodek nampak?" tiba-tiba suara Jisuh kedengaran. Heejun memandang ke arahnya. "Kesian aku tengok kau. Asal nampak datin, pasti berlagak baik. Ha,ha,ha! Kelakar pulak." Perli Jisuh. Dia sememangnya kurang senang debgan Heejun. "Saya Cuma lakukan apa yang patut sebagai pekerja yang setia." Kata Heejun. "Yela.. setia la sangat. Takpe..kita tengok setakat mana kesetiaan tu nanti." balas Jisuh lalu pergi dari situ.. heejun hanya tersenyum.
Apa kes pulak dengan si Jisuh tu?" tiba-tiba Niri pual muncul. "Entahlah. Malas aku nak layan. Yang pasti, sekarang, aku nak buat kerja. Eh, jom la tolong aku kemas stor ni kejap sementara kau muncul ni." "Emm... yelah."
TEPAT jam pukul 6 petang, kini pekerja shift pagi sudah boleh pulang. Heejun sudah tidak sabar untuk memeluk ibunya. Secara tiba-tiba sekotak risalah yang telah siap digulung dan sedia untuk diedarkan dihempas ke atas meja oleh Jisuh di hadapan Heejun.
"Kenapa ni?" tanya Heejun.
"Kenapa? Kau tak nampak ke risalah supermarket kita ni?"
"Nampak, habis tu?"
"Kau kan nak jadi pekerja mithali yang rajin dan setia. Oleh sebab itu, aku nak kau tolong aku edar risalah ni!" arah Jisuh.
"Hei-hei! Kenapa kau nak arah-arah Heejun pulak?!" marah Niri.
"Takpelah,takpe. Biar saya je yang hantar. Saya tak kisah. Lagipun saya kan naik basikal. Senag sikit nak edar risalah ni." Kata Heejun mengalah.
"Ha, macam tu lah. Aku balik dulu." Jisuh berlalu dari situ. "Ish...kalau ikut kan aku, aku nak sumbat satu risalah ni dalam mulut dia tadi! Sesedap rasa je suruh orang pulak!" marah Niri. Heejun tertawa.
"laju lagi, laju lagi, Heejun! Jangan berputus asa!" katanya seorang diri yang sedang mengayuh basikal. Risalah di dalam kotak tersebut hamper habis dilemparkan di merata tempat yang sesuai. Kini hanya tinggal satu saja lagi. "Satu lagi? Takkan aku nak buat balik kot. Buat tambah sampah nanti." Heejun menghentikan kayuhannya lalu berfikir sejenak.
"Oh ya! Hotel besar depan supermarket aku tuh!" Heejun membuat pusingan U lalu mengayuh semula. "Hotel tu kan besar. Mesti ramai orang kaya. Kalau aku bagi risalah ni, mesti ada orang yang nak dating kat supermarket nanti!" Heejun gembira. "Dah lewat petang ni! Baik kayuh cepat-cepat! Nanti mak risau pulak."
Heejun tiba di depan hotel tersebut lalu melemparkan risalah itu. Dia sudah tidak hirau lagi kemana risalah itu akan jatuh ke bumi kerana dia begtu tergesa-gesa untuk pulang.
"Aduh!" satu jeritan kedengaran menyebabkan Heejun terhenti. Dia mula ketakutan lalu memandang ke belakang secara perlahan. "Gulp...mati la aku!" bisik hatinya.
"Woi! Baling tu, tengok tempay lah sikit!" marah lelaki tersebut. Heejun turun dari basikalnya. "Min...minta maaf encik... sa..saya minta maaf." Beberapa kali Heejun tunduk hormat. Lelaki ta di mengambil risalah tersebut dan tanpa disedarinya, kad pengenalan kerjanya terjatuh. Heejun juga turu tidak perasan.
"Terima kasih!" kata lelaki tersebut dengan muka yang masam lalu masuk ke dalam kereta yang di pandu oleh seorang driver. Beberapa minit kemudian dia berlalu dari situ. "Huh.......!!!"Heejun mengeluh panjang sambil menepuk dadanya. "Bodohnya aku. Bodohnya aku!!!". Tiba-tiba dia ternampak sesuatu di bawah. "Eh! Ini kad lelaki tadi!" dia membaca apa yang tertera di kad itu.
"Lee Hwang-jun, pengurus besar Hotel City...!!!" Heejun membesarkan matanya. "Alamak...pengurus besar lah pulak!! Kalau dia saman aku nanti macam mana. Ah, tak pun dia hantar 2-3 orang bodyguard untuk belasah aku. Huwaa!! Balik la lagi bagus. Lepas tu lupakan hal ni cepat-cepat!" katanya sambil menunggang basikal lalu dia mengayuh selaju-lajunya.
TELEFON di rumah Puan Ha tiba-tiba bordering. "Hello?" Puan Ha menjawab. "Mak, ni saya Mun-yong." Seorang lelaki menjawab. "Kau? Pelik tiba-tiba kau telefon mak ni. Nak apa? Nak duit lagi?!" Puan Ha mula berasa marah. "Ya, mak. Saya perlu duit sikit." "Sikit konon! Nanti mintak lagi! Lepas tu mintak lagi! Sudah, mak takde duit! Adik kau pun tengah buntu duit untuk universiti!" kata Puan Ha. "Ala mak...sikit je.." rayu Munyong.
"Kau nak buat apa dengan duit? Nak beli apa? Dadah, arak?"
"Ah, sudah lah kalau mak tak nak bagi!" Munyong marah lalu memutuskan talian. Puan Ha mengeluh panjang.
"Saya dah balik!" Heejun menutup pintu.
"Lambat kau balik hari ni kenapa?"
"Saya ada kerja tambahan sikit tadi mak. Lepas tu...ada...ada masalah sikit." jawab Heejun.
"Masalah?!"
"Ala...masalah kecik je. Mak tak payah nak risau. Oh ya! Tadi mak marah kat sapa? Ada sesapa telefon ke?"
Puan Ha terdiam dengan soalan Heejun itu. "Abang kamu telefon tadi!" jawabnya. "Abang? Dia nak apa? Nak duit lagi?" tanya Heejun. Puan Ha sebak. "Kenapa...kenapa mak melairakan anak macam dia. Dia tu anak tak guna!" Puan Ha duduk bersila. "Mak...jaganlah macam ni...bawabersabar ya mak." Pujuk Heejun.
"Heejun. Boleh tak kamu janji dengan mak satu perkara?"
"Boleh. Tapi janji apa?"
"Kamu janji, walau apa pun yang terjadi. Apa pun; kamu tidak akan tinggalkan mak. Apa pun, ye?" Puan Ha menitiskan air mata. "Baiklah mak." Heejun memegang tangan ibunya sambil tersenyum.

BERSAMBUNG...
Produksi: SI corporation SDN.BHD
SEBARANG CETAKAN SEMULA ADALAH DIBENARKAN.
Srong Heart a.k.a Hee-jun
posted by Penulisan2u @ 11:41 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
3 Comments:
  • At 27/6/09 5:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    soory kalau susah nak baca.. susah nak manage bila da paste mase nak antar. [virus ame]

     

  • At 3/7/09 7:23 PTG, Blogger Agent AME said…

    pembetulan...bukan agent ame tapi agentseoul.blogspot.com
    sorry... tolong komen ye..kat blog saya...

    [virus ame]

     

  • At 13/5/10 9:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la leh tahan

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group