BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 26, 2009
Novel : She is my maid or mermaid? 13
Nama Pena : RITINTIN

Malam pertama tinggal di rumah Pn.Subaidah, aku rasa kekok. Di rumah itu ada juga pembantu rumah, dan kelihatan semua kerja ku sudah di ambik alih.
"kenapa muka cemberut jer?" Nayi mendekati Alisyah yang berada di taman mini milik Pn. Subaidah.
"tak der apa, Cuma tak tau hendak buat apa kat rumah nie. Semua kerja Mak Tam yang buat, rasa macam Isyah nie macam majikan la pulak. Bila Isyah nak tolong Mak Tam, Mak Tam marah sampai nak ugut nak marah Isyah. Hu….."
Nayi ketawa! Terasa lucu dengan luahan hati Alisyah. Alisyah merenung Nayi tajam!!!
"apa gelak-gelak?" Alisyah memuncungkan bibirnya, Nayi segera diam. Dia tersenyum simpul. Cutelah Alisyah nie..
"boleh Tanya tak?" Alisyah mengangguk.
"mak bapak Isyah ada kat kampung ke?" Alisyah tersentap, rambut panjangnya di tiup angin malam. Alisyah mengeluh…
"ibu dan ayah dah meninggal dunia. Isyah anak tunggal. Dan keluarga isyah amat miskin. Sejak ibu dan ayah meninggal akibat kemalangan, Isyah hidup sendiri, satu hari Pn. Subaidah datang ke rumah, dia tawarkan kerja sekali gus tawaran untuk membayar sekolah Isyah." Alisyah tersenyum manis, Nayi diam, tidak menyangka hidup Alisyah begitu sekali. Tapi dari wajahnya langsung tidak pernah memaparkan rasa kesedihan yang dialaminya.
"Isyah pun nak Tanya jugak, kan mama Nayi isteri ke dua. Macam mana Nayi dengan Herddy boleh sebaya? Papa Herddy kawin dua sekali gus ke?"
"eish!! Ada pulak, mana boleh kawin sekali gus. Mama tu tak boleh mengandung, jadi mama suruh papa kawin dengan okasan, lepas tu mama mengandung, tak lama okasan pun mengandung. Macam begitulah ceritanya…"
o… tak sangka, Pn. Subaidah sanggup di madukan… besar pengorbanan Pn. Subaidah untuk suaminya. Detik hati Alisyah.
Tiba-tiba telefon bimbit Nayi berbunyi…

"hello.."
"Alisyah ada dengan kau ke?" suara Herddy kedengaran kurang senang.
"ia ada, kami kat luar nie ambil angin malam." Herddy mendengus kasar!
"Patutlah aku telefon-telefon tak di angkat rupanya dia tengah dating dengan anak jepun!!" Nayi tersentak, dia faham, Herddy memang akan bercakap ikut sedap mulutnya kalau sedang marah. Dia tidak ambil hati.
"oklah!!" Herddy mematikan talian, Nayi memandang Alisyah dengan matanya yang dibulatkan.
"kenapa tengok Isyah macam tu?"
"Herddy call, dia kata Isyah tak sambut telefon." Alisyah menepuk dahinya, telefon bimbitnya diletakkan di dalam bilik.
"HP ada kat dalam bilik." Ujar Alisyah selamba.
"Herddy tu macam marah jer.." Nayi memberitahu Alisyah.
"peduli apa dengan dia…" ego gadis manis itu masih tinggi melangit.


Di hotel Herddy…
"ai!! Geramnya aku dengan mermaid nie! Sedap jer dia dating dengan Nayi, aku di sini macam nak gila rindu kat dia!!" Herddy memukul dinding sekuat hatinya!! Geramnya dia!!!

"Isyah, Nayi, buat apa kat luar nie." Tiba-tiba Pn. Subaidah menghampiri mereka.
"tak da apa ma.. kami hanya borak-borak kosong jer."
"Alisyah macam mana tinggal kat sini? Best.." Alisyah binggung.. ‘apa aku nak jawab nie. Kalau aku kata tak best nanti kecil hati lak mama Herddy nie.. kalau aku kata best… em actually aku bosan tinggal kat sini..’
"Ala ma….. Alisyah baru sehari kat sini. Mana la dia boleh jawab. Betul tak Isyah." Hu… Syukur nasib baik Nayi nie cover, kalau tak gagap aku nak jawab nie..
"Adik kamu ada call ke tadi?"
"Ada ma, dia call Isyah tadi tapi hp Isyah kat dalam bilik. So dia call Nayi.. katanya nak cakap dengan Isyah…" Ayat Nayi tergantung di situ.. Pn. Subaidah memandang Alisyah untuk mendapat cerita selanjutnya.. gadis itu terkebil-kebil memandang Pn. Subaidah, tidak tahu hendak cakap apa lagi… dia rasa bersalah… takkan dia hendak cakap yang dia dan Herddy sedang bergaduh.
"tak da apa-apa yang dia cakap.Talian terputus.." Adirah berbohong, Nayi sekadar menggeleng kepala dia tahu mengapa Alisyah berbohong…
"ia ke? Mungkin dia sibuk. Alisyah, Nayi jom masuk Mak Tam ada buatkan Pai Apple tu" mereka tiga berjalan masuk ke dalam rumah banglo 3 tingkat itu. Terasa malam itu Alisyah resah yang teramat sangat kerana Herddy tiada di hadapan matan. Sampai bilakah egonya akan terus menipu perasaan cinta yang sememangnya hadir untuk Herddy.



Sudah seminggu Alisyah berlatih untuk pertandingan menyanyi yang akan mempertaruhkan maruahnya di hadapan semua pelajar sekolah menengah Tinyan. Alisyah kalut kalau memikirkan yang dia akan berhadapan dengan ratusan pelajar sekolah itu.
"hey, kenapa kau nie?" Syafikah perasan, sejak akhir-akhir ini, wajah Alisyah rungsing semacam. Dia rasa bersalah kerana memaksa Alisyah untuk menyertai pertandingan nie.
"tak de apalah.." lemah jer jawapan yang di terima oleh Syafika. Hatinya semakin tidak enak.
"kau tertekan ker kerana pertandingan nie??" Alisyah memandang Syafika. Dia mengerutkan dahinya.
"apa yang kau merepek nie? Aku tak tertekan pun.." jawapan Alisyah masih tidak dapat menenangkan hatinya.
"aku serius, kalau kau rasa tertekan. Better we stop now. Kita undur diri….." walaupun hakikatnya Syafika tidak mahu untuk mengalah dengan Mimie tapi dia harus akur… andai Alisyah tidak selesa dan tertekan dia harus mengutamakan kawanya dari perasaan untuk balas dendam terhadap Mimie.
"kau gila nak undur diri. Kalau kita undur diri sekarang, sia-sia aku menghafal semua lagu-lagu nie, mana step tarian lagi…. Kau gila kalau kau suruh aku undur diri…." Bulat mata Alisyah memandang Syafika, Syafika hanya diam. Terkedu. Tidak menyangka yang Alisyah begitu bersemangat. Tapi kalau bukan disebabkan pertandingan nie, mengapa Alisyah selalu muram?
"so..kalau bukan sebab pertandingan nie. Mengapa aku tengok kau selalu muram?"
"tak der apa.. aku ok jer pun.." ‘ia ke aku muram? Ia ke?’ Alisyah menyoal dirinya sendiri. Tanpa Alisyah sedari, dirinya berlaku perubahan yang amat mendadak, ternyata tanpa Herddy dia sepi…


Pulang ( kat rumah Pn. Subaidah)

"Alisyah tadi Herddy ada call tau.." Alisyah yang sibuk memotong sayur terhenti. Dia memandang wajah Mak Tam. Sudah lama dia tidak mendengar berita tentang lelaki itu.
"dia cari Isya, rindu agaknya.." Bagaikan hendak tersedak gadis itu bila Mak Tam berkata begitu…
"Mak Tam nie merepek jer lah.." alamak!!! Malunya bila Mak Tam berkata begitu… bagaikan hendak lari kedalam bilik jer..lepas tu teriak puas-puas!! Tiba-tiba Alisyah teringat akan lamaran Herddy tu. Betul ke nak kawin dengan dia? Bersedia kah aku untuk menjadi isteri kepada lelaki itu? Hu…. Alisyah binggung…
"au!!! Tengok sayur tu, dan hancur dicincang… mengapa nie? Berkhayal ke?" Mak Tam membebel, tapi Alisyah tidak ambil kisah. Tiba-tiba dia tergerak untuk meninggalkan dapur dan menuju ke biliknya.
"isyah, kalau nak tolong, jangan lah berkhayal. Bukan menolong tapi isyah…" belum habis Mak Tam membebel, apabila dia menoleh ke belakang Alisyah sudah tiada. Mak Tam menggeleng kepala..
"aku dibiarkan macam orang gila membebel sendiri… dia rupanya dah pergi.. apa nak jadi dengan budak zaman sekarang nie.." omel Mak Tam tak habis di situ. Sehingga masakan untuk makan malam selesai baru lah dia berhenti membebel kepada dirinya sendiri.

Alisyah masuk ke biliknya, memandang telefon bimbitnya… dia mengeluh..
‘kalau betul dia rindu aku macam yang mak tam cakap tu… kenapa dia tak call jer aku.. kenapa harus bertanya pada Mak Tam pasal aku??? Mengapa???’ hati Alisyah dihimpit pertanyaan yang bertubi-tubi. Tiba-tiba dia terasa sesak. Sejak bila Alisyah nie jadi jiwang karat?? Selama nie dia seorang yang selamba. Tidak pernah pun terlintas di fikirannya untuk fikir tentang lelaki. Mengapa apabila dia berjumpa dengan Herddy segalanya berubah. Hu…..
Tut..tut….
Alisyah terkejut, sepontan telefon bimbit yang di pegangnya terjatuh! Dia menyumpah di dalam hatinya..
"habislah rosak telefon bimbit aku nie…" Alisyah geram! Dia menyambut panggilan itu.

"hello!!" kasar sekali!
"tak sopan! Dengan majikan kau cakap kasar. Aku pecat baru kau tau!!!" eleh lelaki nie.. itu jerlah ugutan yang dia selalu bagi kat aku.. nak pecat! Nak pecat! Kalau berani pecat la!! Gertu hati Alisyah..
"kenapa kau call.." Alisyah mengawal suaranya, hatinya berombak kencang!!!
"tak sudi ke?" ‘eh main pancing-pancing pulak lelaki nie..’
"memang tak sudi pun…" Alisyah berbohong. Kalau ikutkan hatinya sekarang nie, dia hendak melompat-lompat bagaikan nak gila…
"o…. anywhere, aku dapat tau yang kau ikut pertandingan nyayian betul ke?" Alisyah pelik bin Ajaib, macam mana dia tau?
"memang betul, siapa bagitau kau?"
"he..he.. banyak spy aku cik Alisyah oi…" Alisyah mencebik, suka berlagak lelaki ni..
"eleh macam aku tak tahu.. Nayi yang bagi tau kan. Mesti kau ugut dia kan..kan…" tekaan Alisyah betul-betul tepat!!! Herddy tersengih sendiri.
"pandai la kau nie…" tanpa disengajakan Herddy memuji Alisyah.
"baru kau tau aku nie pandai!!" ujar gadis itu dengan bangga sekali!
"ewah!! Kalau kau di puji memang cepat! Jangan nak perasan, bab tu memang kau pandai, tapi bab lain kau tu begok!!" Alisyah mengetap bibirnya!!! Dia geram!!
"kau dah pandai sangat ke nak cakap aku begok?? Kau lah yang bodoh!!! Tak sedar diri… dah tua tapi tak kawin-kawin lagi!! Bujang lapok!!" kali ini Herddy pula yang panas mendengar ucapan Alisyah.
"kau jangan nak menghina!! Kau kawin dengan bujang lapok nanti baru kau tahu! Tuhan tu Maha Adil tau, kau hina aku hari nie.. esok-esok kau dapat laki tua macam atuk-atuk nak mampus baru kau tau!" Alisyah seram! Meremang bula romanya bila mengenangkan kata-kata Herddy..
"er..er…jangan lah menyumpah. Aku tak nak kawin dengan atuk-atuk… aku masih muda tau.." Herddy senyum, dia menang.. ha.ha….ha.. hatinya ketawa besar.
"tau pun… kau tak rindu aku?" tiba-tiba Herddy mengubah topic, suaranya juga berubah.. romentik habis!
"entah.. aku tak tahu…" terasa panas wajah Alisyah. ‘ia.. aku merindui mu yang teramat sangat!!’ hati Alisyah berkata penuh yakin!! Tapi lidahnya kelu.
"tolong la Alisyah sayang… rindu abang tak??" kali ini wajah Alisyah bagaikan terbakar!!! Panggilan ‘sayang’ dan ‘abang’ membuatkan Alisyah hendak meletup. Dia betul-betul di buai perasaanya.
"em..rindu.." perlahan sekali suara Alisyah. Herddy dapat menangkapnya dengan jelas… tapi dia tidak puas hati dia hendak Alisyah mengulanginya lagi. Dia mahu kali ini suara Alisyah lebih besar dan yakin.
"ulang lagi sayang.. abang kurang dengar.."
"isyah…Isyah…."
"Alisyah!!" belum sempat Alisyah menghabiskan kata-katanya, tiba-tiba Nayi muncul di hadapan pintu bilik Alisyah! Serta merta Alisyah terdiam, tidak jadi hendak meneruskan kata-katanya.
Herddy yang berada di hujung panggilan sana, terdengar suara Nayi yang memotong kata-katanya!!! Dia geram!!! ‘Alahai!! Nayi nie potong betul la.. baru sahaja nak meluahkan perasaan dengan mermaid aku!!! E……….’
"k bye…" pantas Alisyah memutuskan talian. Herddy terkedu. Dia bagai nak nangis.. jarang-jarang dia dapat mood Alisyah begini.. ‘Nayi... kalau aku jumpa kau aku tumbuk kau!!!’

"kau kenapa?" Nayi hairan, dia melihat wajah Alisyah betul-betul merah.
"tak da apa.. aku ok jer pun.." kata Alisyah gugup!!! Dia takut kalau Nayi mendengar apa yang dia bualkan bersama Herddy..
"serius kau ok? Tak demam ke?" panta sahaja tangan Nayi meraba-raba dahi Alisyah.
Gadis itu kurang selesa, ditepis lembut tangan Nayi. Jiwanya belum stabil. Dia masih berada di awangan… Herddy…. I love you.. hati kecil Alisyah berkata…


P/S: INI JER YANG TERSEMPAT NAK UPLOAD.. SORI BANYAK-BANYAK TAK DAPAT NAK UPLOAD LEBIH. TAK DER MASA.... SPM SEMAKIN HAMPIR!!! WISH ME GOOD LUCK! ENJOY...
posted by Penulisan2u @ 6:56 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
34 Comments:
  • At 26/6/09 8:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nye br nk tangkap lentok..hrp2 cepat smbg nyer..gud luck 4 your spm..

     

  • At 26/6/09 8:31 PG, Blogger NuRa said…

    best la citer nie..
    mmg best la!!!
    xde blog ker???
    cpt2 lah smbung....

     

  • At 26/6/09 11:16 PG, Blogger TiEcA~ said…

    besh gilerr...
    penulis xde blog ker?

     

  • At 26/6/09 11:28 PG, Blogger ilah said…

    assalamualaikum..
    salam ukhuwah..

    besh citer nie..
    akhirnya penulis upload pn..
    hope penulis dt upload smbngn nyer lg..
    syukran..

    gd luck la 4 ur spm..
    moga kejayaan d tgn penulis..
    insyaallah..

    D>U>I>T
    doa>usaha>ikhtiar>tawakal

     

  • At 26/6/09 2:33 PTG, Blogger ceritaku MEMORIKU said…

    weeee.
    comelcomel.ahakzzz.
    abg sayang tu.ngeee
    alisyah dah ngaku.
    ahakzz.
    -na'dz

     

  • At 26/6/09 5:52 PTG, Anonymous syah said…

    akhrnye penantianku berblas..ekeke
    besh nye..bru je nk lynz..
    nayi kaco daun la..hooo
    pnulis xde blog ke??

    nway gud lux 4 ur upcoming spm..
    do d best as u can..

    p/s:smbg cpt2 eyh ct nih =)

     

  • At 27/6/09 12:56 PG, Blogger sepatu biru said…

    wwaahhh... sweetnye alisya ngan herddy..
    hahha..
    best sangat tapi nayi ni suke nyebok taw..
    geram2..

    pape pun, cite ni mmg best..
    klu free cepat2 la sambung taw..
    gd luck utk spm awk.. :)

     

  • At 27/6/09 9:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt2 cite ni!!!
    sweet couple alisya dan herddy.
    klau free, upload la smbngan cite ni..
    gud luck 4 your exm..

     

  • At 27/6/09 10:19 PG, Blogger Lieza said…

    WAHHHH... sweet la... ala dik oiii .x kan x de blog dik?? bg la alamat ye.. sape2 yg tau tlg la kasi,,,, huhuhu

     

  • At 27/6/09 9:20 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    nice story la..best sgt baca citer ni..gud luck for your exam..

     

  • At 27/6/09 11:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so interesting

     

  • At 29/6/09 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dear writer,citer ni sgt best n happening x saba nk bc smbungannya.also a very gud luck for ur coming SPM exam.sy pulak nk PMR.wish me luck also,k.-izie-

     

  • At 2/7/09 1:55 PTG, Anonymous cornetto said…

    saya jgk fom 5 ... saya fham tp cpt skit yer bes ar..

     

  • At 2/7/09 3:10 PTG, Blogger NaDia said…

    best la, syok nya masa herddy call n tanya sayang, rindu abg x..
    terharu gila..

     

  • At 2/7/09 4:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SETIAP HARI I TUNGGU SAMBUNGANNYA
    SETELAH BEBERAPA LAMA BARU ADA.
    HARAP JAWAB EXAM BETUL-BETUL
    STUDY JUGA TAPI JANGAN LUPA
    SAMBUNGANNYA
    GOOD LUCK

     

  • At 8/7/09 11:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam,
    ok gak cite nie...
    pulak da...
    spm wat btul2 k...
    gud luck and success...huhu
    wassalam

     

  • At 14/7/09 8:59 PG, Anonymous ummiirfan said…

    bst..br nak feel...ok nnt sambung nak tau gak ending....good luck spm.

     

  • At 15/7/09 1:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai...cite nie mmg best giler...x sabo nk tggu eps y strus nye...nwy,gd luck 4 u'r SPM...

    'EyLa ExOrA'

     

  • At 15/7/09 10:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best tul cerita nih!!! to ya writer good luck for your SPM =)

     

  • At 22/7/09 11:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.........
    penulis xde blog ker....
    dah lama tggu................

     

  • At 24/7/09 1:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huuu
    to the writer....
    good luck for ur spm....
    n dh setel spm nnt....
    jgn lupe upload smbgnan novel nih byk2....
    xsabo je nk tau progres citer nih...best...

     

  • At 25/7/09 3:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorry sekarang nie betul-betul tak boleh nak upload n3 baru... sori..... busy sangat..... sorry....

    -RITINTIN-

     

  • At 30/7/09 1:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yer la da penat tunggu ni....... agak2 bila la bole baca the next story ni....... rasa2nya byk lagi x story ni....... please jwb examm betul2 k...............

     

  • At 16/8/09 2:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar cita lu mamat sambung ar cuti seminggu ni tolong ar ka best sangat sangat

     

  • At 17/8/09 11:55 PG, Anonymous lyna said…

    syok bis ncerta ni cepat la smbg tak sabor doh

     

  • At 17/8/09 12:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler.........

     

  • At 18/8/09 1:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huh abes gak!!..
    sbab cter ni, snggup ak tdo lewat..
    sok pg kls kul 9 tp kne bgn awl nk kjar bus..
    apepun seb bek r rse b'baloi gak..
    smbng cpt cket dikkkkkkkkkkkkk...

     

  • At 23/8/09 4:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolonglah upload cepat cket citer ni
    dah lama dah tunggu ni
    inilah novel pertama yang aku baca semenjak first time aku masuk internet jadi tolonglah cepat sikit
    orang dah tak sabar dah ni ^_^

     

  • At 2/9/09 1:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung cepat sikit k..
    lame da tunggu nie..
    (:

     

  • At 3/9/09 8:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nk smbung ni...
    pnatnyer tgu...
    huhuhu~~

     

  • At 24/2/10 6:42 PTG, Anonymous liza samad 88 said…

    emmmmmmmm...tangkap feelinglah pulak......teringat zaman muda dulu2....hi....hi....besttt....

     

  • At 19/9/10 9:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cter ney....tlg smbg cpt cket...

     

  • At 9/4/12 2:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x da sambungan ke cita nie lama la tunggu

     

  • At 15/4/12 11:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la smbg x dak blog ke?????

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group