BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Jun 07, 2009
Novel : Sesucinya cintamu 1
Nama Pena : ikmal Zurin

Seperti kebiasaannya Ain Alysa akan bangun awal pagi untuk ke kerja.Dia bekerja usahawan muda di butik pakaiannya sendiri.Air sejuk di hening pagi ini mampu membuatkannya menarik kembali selimut dan tidur semula.Air suam-suam kuku menjadi kegemarannya.Setelah mengenakan baju blaus warna putih serta berseluar hitam, dia mencalitkan sedikit gincu berwarna merah jambu di bibir nipisnya itu.Disebabkan rupanya seperti arab kerana bapanya berketurunan dari Arab,apa-apa sahaja yang dipakai pasti akan nampak cantik.Itulah yang sering diperkatakan oleh orang apabila melihatnya.Namun Ain tidak begitu setuju kerana baginya kenalah pakai pakaian sesuai dengan diri kita.Kemudian dia memakai tudung sama seperti warna gincunya dan menyembur sedikit minyak wangi Agner kegemarannya.Siap sudah!Dia segera mencapai beg tangannya.Memandangkan dia masih tinggal serumah bersama-sama dengan kedua ibu bapanya tidak perlulah dia bersusah payah memasak,mencuci pakaian dan lain-lain.Tambah-tambah lagi di rumah orang tuanya terdapat orang gaji.Baru sahaja dia turun separuh tangga hidungnya sudah terbau aroma nasi goreng sambal belacan dan membuatkan dia terliur.Segera dia mempercepatkan langkahnya ke dapur.Dia melihat bibiknya sedang asyik menggoreng nasi goreng."Amboi sedapnya bau.Mesti sedap ni."Terkejut benar orang tua yang separuh abad itu."Ish kamu ni.Terkejut bibik dibuatnya.Udah-udah pergi duduk di sana.Nasi gorengnya sudah mau siap ni.Panggil orang tua kamu tu.Mereka ada di halaman."Ain menurut sahaja.Di halaman rumah kelihatan Papa dan Mamanya sedang asyik berbual di buaian yang berhampiran dengan kolam ikan."Apa yang rancak sangat berbual tu?Orang datang pun tak sedar."Segera mereka menoleh ke arah tuan punya suara."Oh Ain.Ingatkan mak cik jual nasi lemak tu tadi.Muka macam lebih kurang sama je."Usik Papanya."Papa ni jahat la!Tak suka,tak suka."Dia pura-pura merajuk."Ala yelah nanti Papa belikan aiskrim coklat."Bertambah muncung mulutnya itu.Begitulah mereka sekeluarga.Tidak pernah lekang dengan gurauan dan mendorong kepada kemesraan."Bibik dah siap masak belum?"Tanya Mamanya.Ain mengangguk."Dah.Tu nak panggil ni.Jomlah."Mereka bertiga melangkah masuk ke dalam rumah dan melihat meja makan sudah terhidang dengan pelbagai aneka makanan.Ada nasi goreng,roti bakar,bijiran,air jus,dan air kopi.Sedang asyik mereka menjamu selera telefon berdering.Bibik dari dapur berlari-lari anak untuk menjawab panggilan itu.Kemudian dia memanggil Datin Suraya kerana menurut katanya itu merupakan kawan Datin Suraya.Setelah beberapa ketika dia kembali duduk di meja makan dengan tersenyum-senyum."Mama ni kenapa?Tersenyum-senyum ni?Oh ni mesti ex-boyfriend telefon ni.Pa tengok Mama dia ada boyfriend lain!"Usik Ain.Papanya tergelak dengan kata-kata itu."Ish mana ada.Tadi tu Datin Maisarah lah telefon.Dia cakap yang dia nak masuk meminang Ain.Malam ni dia nak datang tengok Ain.Pakai baju lawa-lawa sikit."Ain yang ketika itu sedang minum jus oren hampir tersedak mendengar kata-kata Mamanya itu."What?"Datin Suraya mengangguk-angguk kesukaan."Kami ni memang dah merancang lama dah perkara ni.Tapi masa tu korang dua kecik lagi."Ain cuba menahan marah."Ma boleh tak Ain nak tentukan hidup Ain sendiri?Ain tak nak kahwin lagi."Marahnya dan berlalu pergi ke kerja dengan kereta suzuki swift berwarna merahnya itu.Dia tidak mahu berkahwin lagi kerana dia sudah serik dengan lelaki.Sudah acap kali dia dikecewakan.Dia tidak mahu perkara itu berulang lagi.

Ain memarkir keretanya di tempat yang di sediakan.Dia melangkah masuk ke Craft Design kedai miliknya.Kelihatan Sofia sedang sibuk mengemas katalog-katalog yang berselerakan di atas meja."Assalamualikum!"Laung Ain.Suara Ain yang lantang itu membuatkan Sofia terkejut."Waalaikumussalam.Oh Cik Ain.Tak perasaan pulak Cik Ain sampai."Kata Sofia sambil tersenyum."Erm Encik Ashraf dah sampai?"Tanya Ain sambil mencari-cari kelibat Ashraf iaitu pembantunya."Belum lagi.Biasalah dia,selalu lambat."Ain melihat jam di tangannya.Sudah pukul 9:30 pagi."Dia ni memang nak kena!Kerja mula pukul 9:00 pagi bukannya 12 tengahari!"Bebel Ain kepada Sofia.Sofia hanya mendengar.Ain menuju ke meja kerjanya.Tersusun kemas.Pasti Sofia yang mengemaskannya.Dia cukup bertuah mempunyai pekerja seperti Sofia.Rajin.Baguslah kalau begitu.Ain melabuhkan punggungnya di kerusi lalu membuka komputer ribanya.Dia mencapai telefon bimbitnya lalu didial nombor telefon Ashraf."Maaflah kalau saya menganggu anda tetapi kalau anda sayangkan kerja anda ini tolong hadir ke sini secepat yang mungkin."Ugut Ain kepada Ashraf."Ye aku on the way ni.Kau ni,macam tak kenal aku pulak.Sabarlah.Lagi 10 minit aku sampai."Ain mendengus geram."Kau ingat ni hotel ke nak masuk dan keluar sesuka hati!Ish!Sabar jelah.Dah cepat jangan nak melencong ke tempat lain pulak nanti yaaa Encik Ashraf?"Ain memutuskan talian.Dia menarik nafas dalam.Dia hanya mampu bersabar dengan kerenah Ashraf pembantunya yang bekerja sebagai pereka hiasan dalaman.Ain melihat kertas-kertas yang berisikan lukisan-lukisan designnya.Hanya tinggal separuh lagi untuk siap.Sedang dia merenung hasil kerjanya itu,perkara yang diperkatakan oleh Mamanya pagi tadi pula yang menyinggah di fikirannya.Apa yang harus dia lakukan untuk mengelak daripada perkara itu terjadi.Ligat otaknya berfikir,tetapi tiada satu pun idea yang muncul.Mungkin tiada apa yang mampu dibuatnya.Tapi dia tidak mahu berkahwin!Sedang dia berperang dengan perasaan sendiri telefon bimbitnya berdering.Pantas dia menekan butang hijau."Hai sayang!Nanti jom pergi lunch."Suara Syahir kendengaran di hujung talian."Apa sayang-sayang?!Bagi penumbuk kang baru tau!"Serentak mereka ketawa."Eleh yelah dia bukan sayang kita pun kan?"Ain menggeleng-gelengkan kepalanya sambil tersenyum."Sudahlah nak merajuk!Tak payah de nak merajuk sebab tak ada siapa pun pujuk!"Ain ketawa kembali."Whatever!Jomlah nanti lunch.You tu kerja siang malam sampai makan pun tak ingat."Marah Syahir."Suka hati I la.You susah apa?"Balas Ain."Ish budak ni!Kang sekeh kang baru tau!"Ain tertawa kecil."Sekeh la kalau berani."Jawab Ain."Ok,ok!You menang."Syahir mengaku kalah akhirnya.Malas dia nak melayan kerenah Ain itu."Tapi nanti lunch you datang tempat biasa ok?Jangan tak datang.Ok bye!"Talian terputus begitu sahaja tanpa sempat Ain berkata apa-apa.Dia mendengus geram.Sabar sahajalah dia dengan perangai si Syahir itu.Dia terus menyiapkan kerjanya..Nanti tidak sempat pula nak siap.

Ashraf berlari-lari anak ke dalam kedai Craft Design."Ha baru sampai!"Jerit Ain.Sofia mengoyangkan jari telunjuknya berkali-kali kepada Ashraf."Habislah..Padan muka.Hehe."Ashraf hanya tersenyum.Dia sudah kenal sangat dengan perangai Ain tu.Kalau marah,bukannya marah betul-betul.Main-main je..Dia menuju ke arah Ain."Ya maaflah boss.Saya tak janji saya tak buat lagi."Kata Ashraf lalu duduk di hadapan Ain."Kau ni aku lepuk kang baru tahu.Tak reti-reti nak datang awal.Potong gaji baru tahu!"Marah Ain."Sorrylah.Kau sayang aku kan?Kan?"Ain hanya tersenyum melihat Ashraf."Dah tak payah nak buat muka macamtu.Menyampah aku."Ashraf tergelak kecil."Nah pergi siapkan kerja ni.Lukis elok-elok.Jangan jadi macam semalam!Habis membazir je kertas.Dah pergi-pergi sana."Ashraf mengambil kertas lukisan yang sudah separuh siap itu.Dia melangkah ke meja kerjanya dan memulakan kerjanya.Itulah kerja mereka berdua sebagai pereka hiasan dalaman.Mereka itu dan ini.

Dari jauh kelihatan Syahir sedang enak menjamu selera.'Ish dia ni.Makan bukan nak tunggu.'Kata Ain sendirian."You ni,memanglah.Makan bukannya reti nak tunggu orang.Main makan je."Seorang pelayan lelaki datang membawa menu lalu diserahkan kepada Ain.Ain memesan fish and chips serta segelas jus oren."Ala you macam tak kenal I.I kalau jumpa makanan tak boleh tahan."Kata Syahir sambil menyuapakan sudu berisi mee hon."You makan banyak tapi badan tak gemuk-gemuk.Best kalau I dapat badan macam tu.."Ain melihat lelaki yang berkulit putih lelaki serta berabut panjang sehingga ke bahu itu.Rambutnya diikat sedikit membuatkan dia nampak comel."Badan I bakar kalori cepat.And I aktif ok."Terang Syahir."Whatever."Ain termenung seketika.Memikirkan masalah yang membelengu di kepala."Ain are you ok?What's wrong?Ceritalah."Pandai sahaja Syahir ini meneka.Yelah dia sudah berkawan baik dengan Ain sejak 3 tahun yang lepas.Sudah masak dengan perangai Ain itu."Mama I dah carikan calon suami untuk I.And you know what Mama dengan mak lelaki tu dah lama rancang perkara ni tanpa pengetahuan I.Benci betullah!"Syahir menolak pinggan yang masih berisi mee hon goreng itu."Habis tu you buat apa?"Makanan yang dipesan diletakkan di atas meja.Ain membetulkan duduknya."I marahlah Mama I.Yelah you bayangkan takkan lah I nak kahwin dengan lelaki yang I lansung tak kenal?Merepek you tahu tak?Lagipun I dah serik dengan lelaki.Cukup dua kali I dipermainkan.Hati ni dah tertutup untuk lelaki!"Sambil jarinya menunjukkan ke dadanya.Syahir faham mengapa Ain sedemikian.Ain sudah 2 kali ditipu oleh lelaki.Seorang berkawan dengannya kerana wang ringgit dan seorang lagi buaya darat.Kasihan dia terhadap gadis berumur 24 tahun ini.Ain memotong ikan itu kepada kepingan yang lebih kecil lalu disuapkannya ke dalam mulut."Nasihat I pada you,you bincanglah elok-elok dengan parent you.Bagitahu diaorang kenapa you tak nak kahwin ok?I'm sure diaorang akan faham.Trust me ok?"Kata-kata Syahir itu memberikan semangat kepada Ain untuk membangkang apa yang telah dirancang oleh Mamanya itu.

Ain kembali ke pejabatnya untuk menyambung kembali tugas-tugasnya.Ketukan di pintu membuatkan dia terkejut kerana asyik dengan tugasnya itu..Kelihatan Sofia sudah bersiap sedia untuk pulang."Cik Ain tak nak balik lagi ke?"Tanya Laila.Ain melihat jam.Sudah pukul 6:30 petang."Sorry saya tak perasaan dah pukul 6.Kejap saya nak kemas sikit.Dia menutup komputer dan mengemas ala kadar mejanya yang berselerak dengan pelbagai fail-fail dan kertas-kertas kerja.Tidak sampai 5 minit mejanya sudah kembali tersusun."Encik Ashraf mana?Dah balik?"Sofia hanya mengangkat keningnya.Ain menggeleng-gelengkan kepalanya."Ashraf,Ashraf.Kau orang yang terakhir masuk kerja dan orang pertama balik kerja.Sabar jelah."Sofia hanya tergelak kecil mendengar leteran Ain.Ain mencapai beg tangan dan berlalu keluar.Dia mengucapkan terima kasih kepada Sofia kerana sanggup menuggunya lalu berjalan menuju ke tangga.Begitulah kebiasaannya.Dialah orang yang paling lambat untuk keluar dari bangunan itu..Sampai ada yang mengatakannya seoarang yang workaholic.Dia teringat satu perkara membuatkan langkahnya terhenti semasa sedang menuju ke arah kereta.Malam ini Datin Maisarah akan datang.Perkara yang dibenci akan tiba.Alangkah baiknya kalau dia boleh mengawal dunia ini.Tetapi apakan daya?Dia tidak mampu.Ain pulang ke rumah dengan perasan bercampur-baur.Setibanya dia di rumah,lemah sahaja langkahnya untuk masuk ke rumah.Baru setapak dia melangkah Datin Suraya sudah menyerbunya."Ain nanti Datin Maisarah nak datang pukul 8:00 malam ni.Ain siaplah eh?Pakai cantik-cantik."Ain mendengus marah."Mama!Mama tak faham ke Ain tak nak kahwin lagi?Ain dah serik dengan lelaki.Mama kena faham tu."Marahnya.Tetapi Datin Suraya tidak cepat melatah.Dia kenal benar dengan anak tunggalnya itu."Ala anak dia tu budak baik.Percayalah cakap Mama ni.Mesti Ain berkenan punya."Ain tidak mengendahkan kata Mamanya dan terus beredar naik ke biliknya.Setelah dia mandi dan usai menunaikan solat mahgrib,hatinya tidak keruan.Samada ingin berjumpa dengan tetamu ‘terpenting' atau tidak.Kalau menurutkan hati memang dia tidak mahu pun.Tapi apa pula kata tetamu nanti.Di saat itulah Papanya datang."La anak Papa tak siap lagi ke?Dah pukul 7.45 ni.Kang tetamu datang tengok pakai selekeh macam ni terus cancel tau?"Dato' Mukhriz ketawa kecil.Ain duduk di birai katil dengan mulut yang muncung."Kenapa ni?"Papanya duduk di sebelahnya."Papa faham perasaan Ain.Mama bukan nak menyeksa Ain.Dia sebenarnya nak tolong Ain.Dia nak Ain bahagia."Ain merenung permaidani berwarna merah di lantai biliknya."Kalau Ain sayangkan Mama dengan Papa,boleh tak Papa minta Ain terima je pinangan tu?"Terbeliak mata Ain mendengar apa yang diperkatakan oleh Papanya itu."Papa?!"Ain bingkas bangun dan terus menuju ke tingkap.Dato' Mukhriz menghampiri anaknya."Ain.Percayalah budak tu budak baik.Dia takkan mensia-siakan Ain.Kalau Ain sayangkan kami Ain terimalah.Ain fikirlah baik-baik."Itu sahaja yang keluar dari mulut Papanya itu.Dato' Mukhriz keluar meninggalkan anaknya.Bukannya dia tidak kasihan dengan anaknya itu tapi dia yakin bahawa ni adalah jodoh untuk Ain.

Tepat jam 8:00 malam Datin Maisarah tiba.Kehadirannya disambut mesra oleh Datin Suraya dan Dato' Mukhriz.Ain bersalam dengan Datin Maisarah."Amboi cantiknya anak you Suraya.Berkenan sungguh I.'Kata-kata itu membuatkan Ain berdebar.Adakah keputusan menerima pinangan ini adalah satu keputusan yang bijak.Dia menguatkan semangat.Dia tidak boleh berpatah balik.Dia melakukan ini hanyalah untuk kedua-dua orang tuanya.Ya dia sanggup berkorban.Tercari-cari juga dia dimanakah bakal suaminya itu.Tak datang ke ataupun menyorok.Entah-entah mukanya buruk.Hati kecilnya berpendapat."Maisarah anak you tak datang ke?I baru nak tengok dia."Kata Datin Suraya sambil mempersilakan Datin Maisarah duduk."Eh dia ada tadi.Mana pulak dia pergi.Ish budak ni."Ayie!Ayie!"Laung Datin Maisarah.'Ayie?Eiiuuu.'Detik hati Ain.Debaran hatinya membuatkan dia tertanya-tanya. Entah mengapa dia berdebar.Dia cuba kentalkan hati.Tidak berapa lama kemudian kelihatan seorang lelaki."Yes ibu?Kenapa?"Ain melihatnya dari atas sampai bawah.Orangnya berbadan tegap,tidak terlalu tinggi tidak terlalu rendah.Lebih tinggilah daripadanya.Kulitnya tidak hitam legam dan tidak putik melepak.Biasa kulit lelaki.Mukanya tidak terlalu panjang.Segi empat mungkin.Rambutnya tidak terlalu panjang,tidak terlalu pendek.Pendek gaya lelakilah.Gaya rambutnya seperti gaya rambut pelakon terkenal,Fahrin Ahmad.Lebih kuranglah.Ain membuat penilaiannya sendiri.Tiada sedikit perasaan suka pun kepada lelaki itu.Cuma menyampah dan benci sahaja yang ada.Begitu juga dengan Ammar Qusyairi.Dia melihat Ain hatinya sudah meluat.Entah mengapa walaupun baginya Ain itu cantik.Bertubuh lansing,muka seperti mak arab,tinggi dan cantik.Dia berpura-pura tidak melihat Ain.Padahal dari luar tadi dia sudah melihat dari hujung kepala hingga hujung kaki Ain itu.Pandangan Ain terhadap lelaki berusia 25 tahun itu dia sepertinya seorang yang menjaga penampilannya.Nampak kemas orangnya.Ya dia mengaku bahawa lelaki itu kacak.Tetapi dia tidak jatuh hati pun.

Mama mencuit bahuku supaya bersalam dengan Ammar."Salamlah.Tercegat apa lagi?"Aku menoleh ke arah Mama."Tak muhrim.Mana boleh salam."Aku mencari alasan."Maaflah Ayie.Anak aunty ni tak sentuh orang yang bukan muhrim dengan dia."Kata Mama kepadanya."Tak apa.No prob at all."Kata Ammar sambil tersenyum."Ibu Ayie nak jumpa kawan kejap.Ada hal."Kata-kata Ammar itu membuatkan mata Datin Maisarah membuntang."Kamu jangan nak buat perangai!Duduk sini.Kamu tu nak bakal jadi menantu Datin dengan Dato' tahu?!Sudah jangan nak pandai-pandai.Pergilah berbual-bual dengan Ain tu."Marah Datin Maisarah tetapi dengan nada yang perlahan.Tidak mahu kedua-dua bakal behsannya dengar.Ammar mendengus.Dia melabuhkan punggungnya di sebelah Datin Maisarah lalu mengeluarkan telefon bimbitnya.Dia melayari internet menerusi telefon bimbitnya itu.Dia memuat turun lagu kegemarannya.Semakin bertambah benci Ain terhadap lelaki itu.'Berlagak!'Hati kecil dia berkata.Datin Maisarah bersama-sama bakal behsannya sedang rancak berbual."So bila waktu yang elok kita kahwinkan mereka ni?"Tanya Dato' Mukhriz."Kalau boleh secepatnya.Yelah diaorang dua ni bukannya muda lagi.Makin lama dah makin tua."Serentak mereka ketawa.Ain dan Ammar seperti lansung tidak berminat dengan apa yang dibualkan oleh mereka.Masing-masing melayan perasaan sendiri."Eh jemputlah makan.Nanti sejuk pulak makanan tu."Jemput Datin Suraya.Mereka semua menuju ke meja makan kecuali dara dan teruna itu."Bakal pengantin oh bakal pengantin oi.Marilah makan."Usik Dato' Mukhriz.Ammar dan Ain saling berpandangan.Pandangan yang penuh dengan perasaan benci.Ain bingkas bangun diikuti oleh Ammar.Akibat berjalan di laluan yang sama mereka telah berlanggar antara satu sama lain."Tak ada mata ke?"Marah Ain.Tetapi tidak didengar oleh orang tua mereka serta bakal mak mertua."Siapa yang tak ada mata?"Balas Ammar geram."Awak tu lah!Dah tahu saya nak jalan,sibuk jugak nak jalan dekat sini!Ish."Ain pantas melangkah ke meja makan dan mengambil tempat.Adam hanya dapat menahan kemarahannya itu.Jikalau dia mahu,mahu sahaja dia menempik perempuan itu.Perbualan di meja makan diisi dengan kisah Ammar dan Ain ketika kecil.Ada sahaja kerenahnya.Kenangan yang menggelikan hati."Masa tu tak silap I umur dia 6 tahun kot.I jemputlah dia balik dari tadika.Bila dia naik sahaja kereta,I bahu satu macam.Tapi I tak endahlah.Mungkin bau peluh.Yelah sebab anak teruna I ni punyalah aktif.Aktif dia ni hanya Tuhan sahajalah yang tahu macamana.Then bila sampai rumah I tengok dia jalan.Dekat belakang seluar dia macam ada warna coklat.Barulah I tahu dia terbuang air besar dekat tadika!Habis tempat duduk kereta penuh dengan dia punya ‘tu'."Ketawa besar Datin Maisarah dan Dato' Mukhriz.Tetapi Ain hanya sekadar tersenyum.Itupun senyum yang dibuat-buat.Senyum kambing.Ammar pula menahan malu."I rasa kita kahwinkan mereka sebulan dari sekarang boleh?Tak payahlah nak tunang-tunang ni.Kita buat hari ni tunang esok kahwin je terus.Habis cerita.Macamana?Setuju?"Terkejut besar Ammar dan Ain.Mereka sangka mungkin akan kahwin lagi 3,4 bulan ke.Ini tidak lagi sebulan?Tidak putus-putus Ain berdoa agar ibubapanya tidak bersetuju dengan cadangan merepek Datin Maisarah.Namun sangkaannya meleset.Tidak diduga kedua-dua orang tuanya terus bersetuju tanpa menanyakan tuan empunya badan ni.Bagi Ain arah hidupnya sudah gelap.Tiada lagi lampu yang menyuluh apabila dia akan dikahwinkan kelak!Tidak!!!




p/s : hope anda semua boleh mmberi sokongan dengan ciptaan saya ini.Mungkin tidak seberapa.Baru nak berjinak-jinak buat cerita-cerita mcm ni.Hantarlah komen anda tidak kira kritikan atau pujian.
posted by Penulisan2u @ 12:36 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
18 Comments:
  • At 7/6/09 11:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...saya tunggu sambungan..

     

  • At 7/6/09 1:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best.....da blog x

     

  • At 7/6/09 4:49 PTG, Anonymous far_east said…

    knp ayat pada perenggan pertama terlalu skema???

     

  • At 16/6/09 1:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ad blog x?
    best2..................

     

  • At 14/7/09 12:53 PTG, Blogger zr_eida2211 said…

    best la cite nie..
    tp kan nak tgur ckit la..
    nape ayat 1stnye telalu skema ckit n selalu t'tukar nama..
    wat owag confius jek..
    jgn marah ek..

     

  • At 15/7/09 5:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oke , bes .



    - diana radcliffe -

     

  • At 28/7/09 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes..tp kna wat byk paragraph k
    panjang sgt ayat in 1 paragh...

     

  • At 24/8/09 3:22 PG, Anonymous adah said…

    best.. tp wat la cm dinasihati ok..
    pasti leh bjaya nnti..
    :D:D:D:D

     

  • At 25/8/09 8:59 PG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    best..tp, pening lalat sikit sbb 1 perenggan terlampau pjg...
    Insya ALLAH, di mana ada kesungguhan,di situ letaknya kejayaan...

     

  • At 3/9/09 4:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ltak le perenggan...pning nk bce...aihhh

     

  • At 22/9/09 1:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita kurang menarik..sila perbaiki...

     

  • At 8/8/10 12:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bagi space perenggan tu bnyak sikit bleh tak ( ruang antara perenggan).. banyak sangat pinar mate nak bace.. anyway.. bleh tahan jalan citer ni

     

  • At 8/10/10 5:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie bes tp kdang2 name tertukar wat keliru lah k. tp bes.....:-)

     

  • At 8/10/10 6:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceter ni blh thn lah tp cetiap perngan pjg cgt lh tp is ok yu leh trs kn prjuwgn ag k gd luck...........:-)................

     

  • At 19/10/10 7:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah, name hero ngan heroine cite ni samela ngan name sye ngan pakwe sye...haha...

     

  • At 15/3/11 5:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes !! tapi ayt bnyk sngt dalam perenggAN ....BERUSAHA LG KEH ?!

     

  • At 1/3/12 9:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sgt mnarik utk dbaca...

     

  • At 22/3/12 9:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la jugak

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group