BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 05, 2009
Novel : My Miss Bodyguard 8
Nama Pena : Nural Aidan

Hampir dua minggu Joanna bekerja sebagai Bodyguard Daniel...dua minggu jugalah joanna mengekor bontot Daniel ke hulu ke hilir...paling syok bila Daniel kena travel around Malaysia...Bahagia sungguh...Bukan sebab dok dapat travel ngan mamat hensem. Tapi sebab dapat tegok kemajuan yang dah dicapai Malaysia. Hebat!!!Itu yang mampu Juana katakan.

Betullah kata org tua2 hujan emas dinegeri orang hujan batu di negeri sendiri, negeri sendiri lg best. Sebab apa...kalau dah hujan tu hujan batu bleh la amik batu yang ada tu buat baling kepala Daniel ni kalau dia banyak songeh. Huhuhu...beraninya aku nak baling bos.Dia pecat aku, padan dengan muka aku.

Jadi bodyguard mamat ni pun bukannya susah mana pun. Pagi pukul 8 dah kena prepare untuk bawak dia pergi pejabat. Bukan masalah besar bagi Joanna memandangkan dia sekarang tinggal dengan daniel. Balik pulak pukul 5.30, kalau ada function malam, Joanna kenalah temankan. Tapi oklah, kalau pergi function kenyanglah perut. Dapat makan sebap2. Stakat dua minggu ni tak ada pula mana-mana org gila yg nak tembak dia ke apa.

Cuma kadang2 kena aware lah tentang keadaan sekeliling dia. Paling penting masa Daniel lepak di tengah ramai. Mamat ni kalau korang nak tau merupakan the most popolar and wanted man in malaysia. Jalanlah kemana2 mesti adapunya perempuan dok jerit2 "Daniel!!!Daniel!!!We love you!!" tak pun "Daniel!!!Plz be my boyfriend" paling best "Daniel u r the father of my future kids". Paling mengejutkan daniel ni ada fan club. Daniel_Dato'Alwi.fan.com, kalah juara American Idol.Hebat bukan???

Tapi semua tu menyebabkan aku jd pelik. Apalah yang ada kat mamat ni. Emm...nak kata dia handsome...err....memng dia handsome pun. Kulit muka dia kalah kulit aku yg pompuan ni halus mulus gitu...maklumlah hujung minggu je aku kena ikut dia pergi salon. Ala2 gay boy, seminggu tak buat facial treatment macam kucing betina hilang anak. Rambut dia, perang2 merah. Mak mah kata rambut ori. Tak taulah macam mana dia dapat title bangsa melayu dalam ic dia dengan rambut colour gitu. Timggi dia???184 cm. Jadi kalau dia panggil aku pendek memang layak r. Tinggi aku cuma 154, tupun dengan high heel 5 inci. Korang tolak r 153 cm dgn 5 inci, dptlah tinggi aku yg sebenarnya. Kulit mamat ni cerah macam porcelin (p/s: aku lg putih dari dia tau!!hehehe bangganya).Paling cool mata dia, coklat cair...kalau renung lama2 aku yg cair macam coklat tengah panas.

Paling best, mamat ni boleh tahan jugak bijak dia. Trylah borak dengan dia pasal recent issues, he won't let u down. Macam2 hal dalam dunia ni dia tau. kadang2 aku pun pelik mana dia cari masa untuk tau semua hal itu. Sampai gossip artis pun dia bleh hafal, tak ke pelik tu??? Walaubagaimanapun benda yang paling aku respect tentang mamat ni ialah, he's really punctual when it comes to solah. Satu perkara yang cukup mengejutkan Joanna. maklumlah selama ini dia bekerja dengan organisasi asing. Kalau nak sembahyang dulu pun kena curi2 masa. Sekarang Alhamdullilah tak ada lagi masalah macam dulu. Malahan Daniel pula yang selalu memngingatkannya tentang solat apabila sampai waktunya.

Dengan kata lain mungkin sebab semua ciri2 ni kot ramai perempuan join fan club dia. Mana taknya, dengan semua kriteria yang ada, konfem mak korang tak rijek dia. Hish, nasib baiklah aku ni bodyguard dia, kalau tak....Ngaum...memang aku makan. Ish!!!apa yg aku merepek ni. Selisih malaikat 44.

Mata Joanna melilau ke arah sekeliling pejabat Daniel. Melalui blind yang terbuka, Joanna dapat melihat dengan jelas wajah Daniel yang sedang khusyuk dengan semua kerjanya. Sesekali pena yang ada ditanggan digigit2 daniel. Adakalanya, Daniel menggosok-gosok dahinya. Mungkin pening dengan kerja-kerjanya yang bertimbun. Kadang-kadang terlepas juga tawa dari bibir Joanna apabila melihat daniel membuat reaksi2 pelik dan lucu dengan wajahnya. He's really charming. Hai, nasib baiklah kau bos.

"Aishah, jom," suara Daniel yang begitu dekat dengan telinganya menyentak segala lamunan Joanna. I say man, ini yang aku tak suka pasal mamat ni. Tak sampai lima saat tadi aku tegok dia lepak kat meja kerja dia tu. Tup, tup skang ni ada kat sebelah aku pulak. Macam Flash Gordon sungguh.

Ohh...lupa nak bitau korang mamat ni tak panggil aku Joanna atau Ona, dia panggil aku Aishah. Sebabnya dia kata nama tu lagi melayu lagi lembut, lagi halus. Plus dia kata tu nama perempuan yang tinggi martabatnya dalam islam. Nama is teri nabi Muhammad. Malas aku nak layan. Lantak dia mau panggil aku apa. As long as tak lari dari Nur Joanna Aishah aku tak kisah.

"Pergi mana tuan?" curious sungguh aku nak tau.

"Banyak bunyilah kau ni, ikut sudah..." sebelum sempat Joanna membuka mulut Daniel telah melangkah pergi.

Hish...ni yang aku menyampah dengan mamat ni. Bila cakap ngan aku ganaz semacam. So...aku tarik balik kata-kata aku td.. He's not charming at all!!!!!

******************************************************************************

Restoran mewah ala-ala Perancis itu sgt menarik bagi Joanna. Sejurus selepas keluar dari Tatiana Holdings tadi, Daniel terus mengarahkan pemandunya menuju ke arah bangunan restoran dua tingkat itu. Lapar katanya.

"Yang kau tercegat tu kenapa. Duduklah!" ucapan yang lahir dari bibir Daniel mengalih perhatian Joanna yang sedari tadi asyik dengan reka hias restoran mewah ala old Paris.

"Apa tuan?" Joanna pantas bertanya. Keasyikan dalam melihat dekorasi restoran itu telah menenggelamkan suara Daniel sebentar tadi.

Hish... pompuan ni, harap muka je cute tapi pekak, bisik Daniel sendiri. "Aku suruh duduk, pas tu oder, lepas tu makan. Faham?" sengaja Daniel menggunakan nada yang agak memerli. Suka dia menyakat gadis itu. Seronok.

Joanna tercengang. mana boleh, aku bodyguard dia, kang apa org kata. Ish tak kena time sungguh. Ada ke patut. Tak boleh, aku kena tolak pelawaan dia. Demi etika seorang bodyguard yang berjaya. Wah, hebat sungguh aku berfalsafah. Lagipun skang ni pun bukan time aku rehat. "err... mana boleh tuan, skarang time saya kerja. Kang apa orang kata". Yes! Berjaya juga aku tolak tawaran dia.

"Aku kata duduk, duduk jelah. Banyak songeh pulak."

Eh... dia kata aku banyak songeh???? Ai... nak kena ni. "Tak boleh tuan kalau org nampak nanti mati saya."

"Nur Joanna Aishah, duduk ok. I give u 2 hours break. Mlam ni kau kena kerja. Aku ada jemputan pergi dinner. So anggap la skng ni aku bg kau rehat untuk ganti rehat kau malam nanti." Daniel mengendurkan sedikit suaranya. malas nak bertekak. Joanna terdiam. Kelu seribu bahasa. Aik, boleh pulak cakap elok2 dengan aku. Slalunya main aci redah bas je dia ni bila cakap dengan aku.

Dengan tertib Joanna duduk di kerusi yang bertentangan. Bukan kerana dia mahu tapi kerana lelaki itu memanggilnya dengan nama penuh. Nur Joanna Aishah. Memang sejak dari dulu lagi Joanna akan senang mengalah jika ada sesiapa yang memanggilnya dengan nama penuh. Hemm... bodyguard yang ganaz dan col macam aku pun ada weak point tau!!

Selesai memesan hidangan Daniel kembali diam. Membisu. Joanna yang berada di hadapan jadi tak tentu arah. Alamak apa kena mamat ni??? Apasal diam je?? kena senggugut ke??? Ke sekarang ni ada wabak yang tak dikenalpasti... Wabak kasi org bisu tiba2. Ish, mamat ni cakaplah. Ke aku ada buat salah.

"kau tau kenapa aku nak makan kat sini tiba2?" ahah... boleh pun dia ni cakap. Tapi apasal nada suara dia macam lain macam je??? Joanna pantas menggeleng kepala.

"Kenapa ko geleng2 kepala je? Dah tak de suara nak cakap? Selalu kau yang bayak cakap," aik... aku kena balik?? Cakap salah, tak cakap salah mana satu yg patut aku buat ni????

"Tak tau tuan."

"Kan kau dah geleng tadi, aku taulah ko tak tau."

Kan aku dah kata, tak cakap dia tanya aku knapa tak cakap. Ni aku dah cakap pun, aku yg kena balik. Sabar jelah. Memang mamat ni tak tau bersyukur.

"Kalau ko nak tau, kat sinilah aku slalu datang bila aku ingat kat arwah mak aku."

Joanna tersentak. Pantas bebola matanya memandang wajah daniel. Ada satu perasaan sayu yang disembunyikan di sebalik wajah kacak itu. Alamak, apasal mamat hati keras ni jd sentimental pulak. Dia bukan slalunya pop rock ke??? Jgnlah macam ni... aku mana tau nak tenagkan org... Stakat nak karate org bleh r. Ke dia nak aku karate dia sampai mati??? Kompius!!!

"Kau mesti pelik kan apasal aku cakap gini. Tadi masa kat pejabat aku baca letter dari mak aku. kalau ko nak tau hari birhtday aku tau. Tapi tak ada pun sorang yang wish kat aku. I mean, kaka n mak mah memang wish kat aku. tapi, papa....tak pernah dia wish aku happy birthday sepanjang 20 tahun ni. maybe, dia tak sayang aku kot, tak pun aku ni bukan anak dia. Who knows kan?" Daniel tersenyum kelat.

Joanna tercengang. Daniel ni biar betol ada ke patut dia kata dia bukan anak papa dia. Aku tengok muka dia tu sebijik macam bapak dia time muda dulu adalah. mana aku tau??? Alah... masa aku gi rumah Dato' dulu aku sempat r tengok gambar dato' tu masa muda.Memang mamat depan aku ni ada rupa dia. kalau dato'tak sanyang Daniel.... ish... aku rasa mustahil. kalau dia tak sayang Daniel, apasal dia suruh aku datang sini. Kalut lah kepala otak aku ni... susah nak fikir.

"Saya tak rasa ayah tuan tak sayang tuan," alamak, mulut aku ni apasal tak reti nak diam.

Daniel tersenyum kecil. Perit mengenangkan nasib sendiri. Cermin mata tanpa bingkai ditolak dengan jarinya. Dibetulkan kembali agar posisinya berada di tempat yang btul. Pandangan terus menghala ke arah pintu keluar. Tapi Joanna perasan di sebalik mata itu, pandangannya kosong, tiada arah.

"Untuk pengetahuan kau, bapak aku x pernah cakap ngan aku sejak umur aku 6 tahun. Bila mak aku meninggal masa accident. Since dari hari tu, aku x pernah dengar bapak aku panggil nama aku pun. Aku try juga cakap dengan dia. Tapi selalunya dia cuma angguk, geleng, paling banyak pun dia cakap ok tak pun hemm..."

Joanna menatap wajah daniel. Hensem, eh apa aku ni. Skang bukan masa nak tentukan hensem tidak. Skng masa nak dengar cerita ok, nak tunjukkan ko pendengar yang baik. Tapi iya ke Dato' macam tu. Ish... tak mungkin. Masa Dato' cakap ngan aku tohari, aku dapat nampak yang lelaki tua itu syg sgt kat anak bujang dia ni. ish... tak kanlah.

"Tuan kata mak tuan dah meninggal, macam mana tuan dpt surat dari dia pulak???"

"Oh...pasal tu. B4 dia meninggal dia ada buat surat. Hari ni last surat dia. My mom ada Kanser. Sebab tu dia rasa elok dia buat surat untuk anak2 dia. Tania got her last letter masa dia 26. Aku pun sama. Tapi dia fight 4 it. She always said that kanser tak mampu nak kill her. Betul, dia tak mati sebab kanser. Dia mati sebab selamatkan aku."

"Selamatkan tuan???"

"Yup, my mother is a great french lady. Dia sanggup buat apa sahaja untuk org yg dia syg. It's happen 20 years ago. Time tu aku br 6 tahun. Kitorg satu keluarga pergi vacation. Papa je tak ikut. Suddenly kereta yang bawak kitorang langar dengan lori. Aku tersepit dekat tempat duduk. Kakak Tania tercampak keluar. Mak aku pula berjaya keluar dari kereta. Tapi mama perasan yang berlaku kebocoran pada tank minyak. Kereta dah start nak terbakar. My mom couldn't bear to watch her only son burning in that car. Aku pulak, tak berhenti2 menangis, meraung mintak tolong..." daniel terdiam sebentar.

"And then???"

"....kemudian mak aku start jd org gila. dia masuk balik n cuba keluarkan aku. Dia sanggup tahan bahagian yang sepit aku pakai kaki dia. Padahal api masa tu dah mula marak. Dia tak putus asa. Suddenly aku manage to keluar. Dia campak aku ke arah kakak n boom...kereta tu meletup. Aku n kakak tengok dengan mata kami sendiri our mother trapend in that car. She got burned, and...Ya Allah, masa tu tuhan je yang tahu. Paling sedih mak aku baru disahkan bebas kenser. A rare case in madical field for 20 years ago."

Joanna terdiam. Dia tak pernah menyangka di sebalik wajah tenang dan kacak itu ada satu pengalaman pahit yang terpaksa ditanggung. Ok... now it's all clear. Mamat ni punya mulut jd macam ni sebab itu adalah cara dia protect diri dia. Betul x??? Ish.. aku ni time macam ni pun sempat pikir yg tah apa2 tah. Joanna org tengah sedih ok.

"So...boleh ko teman aku makan??? Aku nak makan mousse au chocolat. Slalunya kakak yg teman aku. Hari ni dia tak ada. Ko temankan ye."

Joanna tersenyum kecil perlahan-lahan dia mengangguk. Setuju. Daniel tersenyum melihatnya. 'Mama today is my birthday. Adik harap mama happy di sana. Amin,' bisik hati Daniel.

Joanna menatap lembut wajah Daniel. Kalau kau tahu apa yang Dato' suruh aku buat, mesti kau terkejut kan. Kau dengan Dato' memang sebiji, tak tau nak luahkan isi hati masing-masing. Tuhan, kau satukanlah keluarga ini kembali.
posted by Penulisan2u @ 2:55 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
11 Comments:
  • At 5/6/09 3:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh sangat2,nak lg,hehehe

     

  • At 5/6/09 11:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xde blog ke

     

  • At 5/6/09 2:17 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    wahaaaaaa..
    puas aty..
    pnjg sket n3 nieh..
    ekekee..
    dato uh ego..
    hehee..
    smbung2..

     

  • At 6/6/09 4:15 PG, Anonymous Nural Aidan said…

    Terima kasih to all...baca balik apa yg saya tulis/taip...bnyk btol spelling/typo error...

    I think i suppose to use dictionary next time...
    kamus dewan gitu....

    what do u think????

     

  • At 6/6/09 6:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni tak best main game lagi best

     

  • At 7/6/09 1:56 PTG, Anonymous lieza said…

    x de blog ke? lame la nak tunggu kat sini.. cter ni lain skit dari cter yg lain.. kool.. walaupun x la lojik akal sgtt. tp x kisah,,, janji terhibur,,, kalu semau nak lojik.. x best la...

     

  • At 22/8/09 12:15 PTG, Blogger Safira Khairana said…

    ha'ah la...
    writer xdew blog kew?
    everyday bkk penulisan 2 u nk tgk new n3 4 diz story...

     

  • At 16/9/09 8:44 PTG, Blogger enn mu said…

    dato' suh joana tu buat ape ekk???
    musykil ni...

     

  • At 11/2/10 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best kot citer ni. tp tlg lah jgn b'dailog dgn diri sendiri n dgn pembaca bnk sgt. citer x jd best lah plak. anyway, good luck

     

  • At 10/11/10 1:35 PTG, Anonymous siput said…

    waa... shadunye...

     

  • At 2/11/11 2:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sadiz gak crita nie..at the same time best....
    tp apa rsanya dato tue suruh buat erkk>??

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group