BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 19, 2009
Novel : Kerna TVXQ 2
Nama Pena : mie

Nadia menuruni anak tangga dengan pantas. Sejak semalam, ingatannya terhadap lelaki di pasaraya itu masih berlegar di mindanya. Dia seakan-akan sedang berkhayal dengan dunia fantasinya.

"Dari belakang sama macam yunho" bisik nadia dan mengambil tempat duduk di sebelah adiknya yang sibuk membuat air.

"Sama apa kak" kata ain sambil menghulurkan secawan kopi panas kepada kakaknya.

" tak ada apa-apalah. Hah,macam nilah adik akak. Belum disuruh sudah bagi. Agak-agaknya slogan polis tu sesuai lah untuk kau. Apa tu,berkhidmat untuk negara" ujar nadia lalu meneguk air milo itu.

"nak bodeklah tu, nak apa pulak lepas ni?" tanya ain sambil mencebik. Nadia tergelak. Kali ni gelaknya berlarutan hingga tidak menyedari ibunya,zainab menjengah ke dapur.

"kenapa nadia…adik?"

"tak..tak ada mak. Tak ada apa-apa"suara nadia tersekat-sekat seraya menggeleng dengan ketawa yang masih bersisa. Puan zainab mengambil peluang duduk di hadapan nadia untuk meluahkan rasa tidak puas hatinyakepada nadia akibat sikap sambil lewanya yang suka merayau-rayau dan tidak mahu bekerja.

" nadia, mak nak tanya sikit ni. Bilalah kamu ni nak matang sikit, macam perempuan lain yang suka memasak,menjahit,mengemas rumah,membasuh baju dan semua lah kerja-kerja rumah. Semuanya adik kamu yang buat. Baju dalam kamu pun adik kamu yang lipat. Buat malu je" bebel puan zainab. Ain terus berlalu meninggalkan dua beranak itu kerana dia tidak ingin masuk campur urusan antara mak dan kakaknya itu.

" tapi mak,bukannya nadia tak mahu buat. Bila time nadia nak buat je, pasti adik nak buat. Tulah nadia jadi malas tu" jawab nadia selamba tanpa memikirkan jawapan yang diberinya itu tidak masuk akal langsung. Jawab jelah,nak hidup katakan.

"yelah tu. Satu lagi. Bila kamu nak bekerja? Kamu kan dah lama tanam anggur . tak terdetik lagi ke nak kerja. Kesian mak tengok ayah kamu tu. Dah tua-tua kena pergi menoreh lagi. Kalau kamu kerja, ringanlah beban dia sikit"bebel puan zainab lagi. Bukannya apa. Dia tidak mahu anaknya itu akan mengsia-siakan jasa dan harapan suaminya , Adam untuk melihat anak-anak mereka berjaya menjawat jawatan yang tinggi pada masa akan datang. Suaminya itu telah bertungkus-lumus untuk menyambung pelajaran nadia sehingga anaknya itu dapat melanjutkan pelajaran di matrikulasi johor dan seterusnya di universiti malaya.

"aik,termenung pulak. Mak tanya ni."

" insyaalah mak. Nadia akan cari kerja secepat mungkin tapi mak janganlah harap sangat ye. Doakan je yang terbaik untuk nadia" kata nadia dan terus berlalu meninggalkan emaknya yang sudah mula mahu memasak untuk makan tengahari. Nadia bukan apa, apabila teringatkan ayahnya, hatinya menjadi sebak tiba-tiba.

"zan, kita pergi cari kerja nak tak? Aku jemput kau kat rumah esok pukul 12 tengahari."

Hati zan berdetik kencang setelah pesanan ringkas itu dibacanya. Pelbagai persoalan menghimpit dirinya. Setahunya, nadia tidak mahu bekerja dalam masa terdekat ni. Katanya mahu melapangkan dada dan menenangkan fikiran dulu. Tapi aneh, kenapa mendadak sangat. "minah ni dah buang tabiat agaknya"kata zan sambil membaca sekali lagi sms itu.

------------------------------------

"Amboi cantiknya kau. Nak pergi kenduri kahwin ke ni? Tanya zan setelah melihat kawan baiknya itu dengan memakai baju kurung ungu berbunga merah dan bertudung litup di atas kepala.

" cepatlah. Kita dah lambat ni. Nanti-nantilah kau puji aku. Tapi aku tak ada duit nak belanja kau hari ni." Kata nadia sambil menghidupkan moto 135LC nya itu. Zan hanya mampu mencebik. Dia sudah tahu, pujiannya itu tidak akan mudah melekat pada nadia. Motosikal itu terus meluncur laju meninggalkan kawasan perumahan zan.
Setelah hampir setengah jam, akhirnya mereka tiba di sebuah bangunan yang tersergam indah di hadapan mereka.

" okey. Kita dah sampai. Aku dah buat analisis semalam, syarikat ni mungkin sesuai untuk kita. Diaorang cari Secretary dan tea lady. Aku jadi secretary and kau jadi tea lady" kata nadia sambil tersengih.

"woi mangkuk, patutnya aku lah setiausaha dan kau tu tea lady. CGPA aku lebih tinggi daripada kau lah" kata zan geram.

"come on lah sis, aku gurau jelah. Tapi kalau boleh, berilah aku peluang ni. Kau kan anak orang kaya. Tak perlulah cari kerja lagi. Aku ni lain lah,anak orang miskin"

"mangkuk-mangkuk. Relakslah beb, janganlah emo sangat. Siapa cakap aku nak kerja? Aku just temankan kau je. Bukannya aku nak kerja pun. Satu lagi, kau tengoklah pakaian aku ni,sesuai ke nak kerja kat pejabat. Jadi office boy boleh lah" jawab zan sambil menunjukkan baju yang dipakai hari itu kepada nadia. Dengan t-shirt lengan pendek dan jeans hitamnya dan tidak sah kalau cap merahnya itu tidak melekap atas kepalanya.

" ye ke. Kalau macam tu, jomlah naik. Doakan aku ye" kata nadia sambil tersengih.

----------------------------------------

" cik, betul ke disini ada temuduga untuk kerja secretary?"tanya nadia kepada wanita muda yang berusia lingkungan 20-an yang berada di reception. Zan yang berada di sisi nadia tidak berkelip melihat wanita yang sungguh cantik itu. Dengan baju kemeja pink dan skirt pendek paras lutut cukup membuat semua lelaki tergoda. Kalau tidak, manakan mulut zan terlopong je melihat wanita itu.

" betul cik. Syarikat ini ada jawatan kosong sebagai setiausaha untuk CEO. Cik ni…?" tanya wanita itu ramah.

"zan"sampuk zan sambil menghulurkan tangan kepada wanita itu.

"sis,dia tanya akulah"bisik nadia kepada zan lantas memberi isyarat agar tangan zan itu diturunkan.

"oh ye, nama saya permata nadia binti ramli"ujar nadia.

"kalau macam tu, cik nadia isi borang ni dulu dan lepas lunch nanti, cik nadia datang semula. Sekarang ni masa lunch." Kata anita sambil menghulurkan borang temuduga kepada nadia.

"terima kasih cik…"ujar nadia agak teragak-agak.

"anita"sampuk zan lagi. Anita terus melihat kad namanya yang tergantung kemas dilehernya. No wonderlah,zan tahu. Cekap betul lah zan kalau hal-hal macam ni.

"faizan, apa kau buat di sini,nak jumpa papa ke? Tiba-tiba muncul suara seorang lelaki dibelakang mereka. Zan dan nadia terus berpaling serentak ke arah suara lelaki itu.

"abang buat apa kat sini"tanya zan semula.

"kerjalah. Buat apa lagi. Kan ni syarikat papa. Kau pulak buat apa kat sini?"

"oh ye ke. Zan tak tahu pula selama ni papa mempunyai syarikat sebesar ini. Zan temankan kawan zan ni melamar kerja kat sini" kata zan. Memang salah dia juga. Walaupun dia adalah anak kepada Dato’ farouq tetapi dia tidak pernah bertanya dimana pejabat bapanya. Bukan dia tidak mahu bertanya,tetapi bila ditanya papanya mesti akan ingat dia mahu bekerja dengan papanya. Dia sudah berazam ingin hidup berdikari tanpa memerlukan bantuan papa atau abangnya sendiri.

"kalau macam tu, abang pergi lunch dulu lah" kata faizul sambil berlalu meninggalkan mereka berdua. Nadia kelihatan terpaku melihat kesegakan faizul dan sekaligus otaknya ligat berputar menganalisis rupa lalaki itu yang membuat dia terpukau sebentar.

"woi mangkuk, berangan lagi. Jomlah kita lunch dulu. Perut aku dah berbunyi ni. Jangan bimbanglah kau belanja kali ni" kata zan lalu berlalu pergi. "dengar lunch je,mesti berangan. Takut aku suruh belanja lah tu" bisik zan.

----------------------------------

"sis. Kenapa kau tak cakap yang kau ada abang seperti u-know,hah. Selamat otak aku ni geliga kalau tak dah lama aku terpukau kat pejabat tu" setelah selesai nadia berbicara, zan terus tersedak dan air yang diminum itu terus tersembur. Kali ni nasib nadia baik kerana sempat mengelak daripada terkena semburan daripada zan. Kalau tidak pantas mengelak, semestinya temuduga dia kali ni akan gagal. Nadia mengeluh lega.

"apa kau cakap?abang aku tu u-know. Buta ke kau ni. Kalau minat kat u-know pun agak-agaklah sis. Tak sama langsung." Walaupun mulutnya berbicara seperti itu tetapi dalam diam dia juga akui bahawa abangnya, faizul itu ada iras seperti u-know. Bady dan rambutnya yang iras seperti u-know tetapi mata,hidung,mulut, dan muka jauh berbeza.tetapi boleh dikategorikan persis u-know jugak lah.

" yelah sama. Aku tak buta lagi lah. Anyway,ada chance tak untuk aku jadi kakak ipar kau?"tanya nadia sambil mengenyitkan mata kepada zan.

"woi mangkuk,jangan nak berangan lah" jawab zan lalu menjelir lidah kepada nadia.
"mangkuk..mangkuk…mangkuk. tak habis-hiabis kau panggil aku ni mangkuk. Muka aku ni macam mangkuk ke?"tanya nadia dengan nada marahnya. Sudah lama dia tidak berpuas hati dengan mulut celupar kawannya itu. Zan tergelak kerana terhibur dengan pertanyaan nadia yang agak keanak-anakkan itu.

"sorry..sorry.alah,kenapa sensitif sangat ni. Muka kau tak macam mangkuk lah Cuma…"kata zan agak teragak-agak dengan ketawa yang masih bersisa.

"Cuma apa.ah,malaslah aku nak layan kau. Kalau tak nak ambil aku sebagai kakak ipar…sudah" kata nadia yang berpura-pura merajuk.

"kau ni minat betul dengan u-know. Tak pernah aku tengok kau begitu serius mengenai lelaki. Tengok macam aku, walaupun u-know tu hensome tapi aku buat tak endah je. Daripada u-know baik aku pilih micky"ujar zan sambil membuat telinga diatas kepalanya lagak-lagak seperti micky mouse.

"micky…macam kartun je. Kau ni biar betul. Takkan kau minat kan bintang pulak?"tanya nadia sambil mengerutkan kening tanda tidak mengerti citarasa zan yang agak merepek tu.

"woi mangkuk"belum sempat zan berbicara, nadia terus menunjukkan penumbuknya kepada zan tanda tidak menyenangi bahasa yang digunakan oleh zan tu.

"okey-okey. Micky tu ahli kumpulan tvxq jugak macam u-know lah. Manusia dong. Dia tu comel bangat macam aku. Jangan marah"

"perasan"

"betul lah aku kata. Micky tu pandai english tau. Kalau dia datang sini,senang sikit aku nak berkomunikasi dengan dia"jawab zan sambil tersengih.

"nak ke dia bercakap dengan kau. Kau tu je perasan lebih"selesai aje nadia berbicara tiba-tiba telefon zan yang calling ringtones "wrong number"berbunyi. "bahasa apa pulak tu"bisik nadia.

"sorrylah. Mama aku call tadi. Kat mana kita berbual tadi?"tanya zan.

"sedaplah calling ringtones kau tu. Lagu apa tu? Aku paling suka suara rap tu."tanya nadia serba-salah.

"Ya Allah.kau ni kata je minat tvxq. Tapi lagu-lagu mereka pun kau tak tahu"keluh zan kerana kecewa dengan pertanyaan kawannya itu.

"mana aku tahu. Kau tak cakap pun."

"betul jugak tu, baru je dua hari lepas dia kenal tvxq"bisik zan.

"wrong number tajuk lagu ni. Anggota tvxq yang nyanyi lagu ni. Part rap, jaejoong atau hero yang nyanyi. Bukan u-know tau. Biasanya lagu lain, part rap je mesti u-know atau micky yang nyanyi. Jaejoong ni lagi hensome dari u-know tau. Dia ni lelaki tercantik di asia."cerita zan dengan panjang lebarnya.

"oh gitu. Baiklah aku rasa,bila aku gagal je dalam temuduga ni,aku nak terbang ke korea nak cari jaejoong. Sebab u-know malaysia dah tak nak terima aku"kata nadia. Sejurus itu, mereka ketawa terbahak-bahak tidak mempedulikan orang disekeliling mereka.

---------------------------------------

"tahniah, cik permata nadia. Saya terima awak bekerja disini sebagai setiausaha saya. Selamat bertugas di syarikat AA holdings sdn.bhd"kata faizul sambil menundukkan kepalanya. Dia tahu gadis bertudung macam nadia tidak mungkin akan menyambut huluran tangannya.

"terima kasih encik faizul".nadia seakan-akan tidak percaya apa yang didengarinya itu. Walaupun dia tahu faizul ni dah berpunya disebabkan ada print gambar wanita di atas meja lelaki itu, tetapi dia harus berlagak tenang. Dalam diam dia mengucapkan syukur kepada ilahi kerana telah mempermudahkan urusannya dalam temuduga ini.
"terima kasih oppa u-know yunho. I love u so much" bisik nadia.
posted by Penulisan2u @ 2:12 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
24 Comments:
  • At 19/6/09 12:17 PTG, Anonymous seven_eleven658 said…

    hehhe..ada ke laki cam u-know??hehhe..pape pown..keep writing..i'm waiting 4 the next episode..huhu

     

  • At 20/6/09 12:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hero jaejoong..hahah..anyway yunho pun handsome jgk..hahah..smbg cpt..

     

  • At 20/6/09 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    well...
    i agreed that hero agy ensem....
    but i nk tau sgt ade kew u know malaysia...
    klau ade tlg kenalkan...
    XDagagaga

     

  • At 20/6/09 11:30 PTG, Blogger Milord JR said…

    btul... hero lg ensem. ahahahaha.. ada kot. manusiakan ada kembar 7

     

  • At 21/6/09 2:38 PG, Anonymous ryuu chan said…

    haha..nk tgk gak sape la org malaysia yg persis yunho tu..haha..nway,micky ttap d hatiku..even ade muka yg sama dgn micky pun,ttp tak leh tnding ngn micky yoo chun saye itu...ngehehee....

     

  • At 23/6/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala..xkan sebut psl hero,u-know n micky je..
    xiah junsu xnk mskkan skali ke??
    they are awesome!!
    keeyeoptta!

    nway.. mie..hwaiting!
    jarhaebwa.

     

  • At 5/7/09 1:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yup!!!!junsu????? anyway,keep writing!!!! hwaiting!!!!

    pss..mmg betul..JJ lagi gorgeous dr yunho..haha

    [aihara_faz]^^

     

  • At 6/7/09 7:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tvxq.......hensem
    tapi suju lagi cumil drpd tvxq
    dan mereka kelakar n selamba
    anywhere suju no i :)

     

  • At 10/7/09 4:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apapun yunho handsome tak kurang juga jaejoong

     

  • At 13/7/09 8:43 PG, Anonymous yaya91hime said…

    ha3..
    junsu ngan changmin xader ker??
    anyway,i am one of the jae fans..

     

  • At 13/7/09 9:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jeajong ttap dhatiku...
    hensem thap gler..

     

  • At 5/8/09 11:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haaa.saya penh jumpe org yg mulut die persis spt changmin...huhu tyme tu tngh angau dbsk kot..hehehe

     

  • At 14/8/09 1:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    can't wit for the nx epsd...evn do its like fairytails hu3x....

     

  • At 14/8/09 7:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haaaaaa!!
    i love dbsk like crazy!!
    hehehe...yea..i accept that yunho is handsome..
    but i'm more prefer jaejoong..
    knpe pilih yunho??minat gle kt yunho eh??
    neway..
    cpt upload skit..i can't wait it anymore..

     

  • At 29/8/09 4:34 PG, Blogger HanaTVXQ said…

    Jaejoong handsome, but U-know cute...
    suka betul tgok U-know menari dlm Purple Line

     

  • At 2/9/09 5:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HEeeeheheh..btul2..xdak msuk crter sal changmin ke..?? klu dlm citer nie de persis uknow,sy ad jmpe pesis cam changmin...xcayee!!!nk je anta gmbo dak cam mke max 2..anw, keep it up...klakar r citer nie....
    +++kongjunae++++

     

  • At 15/10/09 3:29 PTG, Blogger sweet memory@knight said…

    arh!!tak puas ati la...junsu mana???saya pling suka junsu,max dengan mikey jerk...hero bukannya handsome sangat pon[bagi saya]...yunho tu okey la sket.....

     

  • At 27/11/09 8:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana changmin....nk gak entry psl die....hero mmg cute+hensem thap gler...
    hhahahhahaa...uknow kureng ckit....
    changmin n hero...waaaaaaaaaaaa
    ak jtuh chenta ngn dieorg...

     

  • At 23/12/09 11:11 PG, Blogger PanPan Kae-Gul said…

    yunho macho la..
    tmbh lg ngan gigi taring dia tu tp dh xde dh gigi tu... uhuk..(TT)

     

  • At 16/3/10 1:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tapi...saya mmg pernah jmpe org mcm u-know.....tinggi..kurus tspi tegap...kalo tgk dari belakang.husy...nak mcm sama je...pulak tu,dia jenis org yg suke brgaya...mmg ada gaya mcm u-know...muke die nk dekat sama,tpi muke die versi melayu gak,tak mcm korea pun...rambut dia pun cam biase jehh,die x de wt style cam u-know pun,tpi...kalo dia wat style rmbut cam u-know.....hmm...confirm diiktiraf u-know versi malaysia.hisy..pelanduk 3 serupa btolll.....

     

  • At 4/5/10 12:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy pnh jumpe dak cam uknow....dak cina mase kat matrik dulu...muke die kalu tgk dr sisi mmg de iras r...p die kurus je xdela tough cam uknow tu...rugi btul xtangkap gamba die mase matrik dulu...

     

  • At 30/11/10 8:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha....tabley blah lgsung!!
    ade x laki melayu cam heechul oppa..ngeh3...

     

  • At 25/7/12 10:24 PTG, Blogger aini jaejoong said…

    jaejoong,yuchun, changmin, junsu, yunho.. adalah kehenseman tersendiri... kalau nak dikira sapa number satu, kira tengok la, jaejoong kan selalu diiktiraf hensem no.1 di asia..hehhehe... btw, saya peminat kipas susah mati kim jaejoong... samapi satu tahap pernah mimpikan KIM JAEJOONG ajak kahwin ....hehhe..

     

  • At 1/9/12 4:40 PTG, Blogger nurul taeyang zulkifli said…

    heee, honestly saya pernah jumpa sorg guy ni macam uknow masa waktuu saya tuition spm. adore giler saya dengan die!! suprisingly, dia melayuu.. say ingatt lagi muke diee.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group