BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Jun 10, 2009
Novel : Kerna TVXQ 1
Nama Pena : mie

"Ya Allah,hensomnye mamat ni. Kalau dia jadi laki aku,confirm aku tak bagi dia kuar rumah ni"kata nadia sambil mengenyit mata kepada zan. Zan yang leka menikmati air fresh orange tiba-tiba tersedak dan apalagi habis muka nadia menjadi semburan dia kali ini. Mamat tauke kedai itu dengan bulu kening diangkat ala-ala Ziana Zain terus mengangkat tangan tanda amaran kepada mereka. Bukan sekali dua mereka ‘menumpahkan’ air di atas meja kedai mamat ini. Angkara zan lah ni. Pantang bagi dia, bila dia minum air orang laen bercakap. Pasti tersemburlah.

"Woi sis. Agak-agaklah,habis muka dan selandang aku ni" zan dengan muka seposennya menghulurkan nadia sehelai tisu.

"sorrylah beb,kau ni pun satu macam tak tau perangai aku. Mamat yang mana satu kau cakap tadi,aku ke?soal zan dengan lagak machonya.

"Hei minah,sedarlah sikit. Kau tu dijadikan Allah sebagai perempuan bukannya lelaki. Astaghfirullahalazim,bilalah kau nak berubah ni" kata nadia sambil memegang kedua-dua tangannya ala-ala ustazah.

"Ustazah Permata Nadia binti….apa entah, kali ni dah 1999 kali kau bagi tahu aku, kau ingat aku ni nyanyuk ke? Aku dah boleh hafallah kata-kata kau tu,kau nak dengar ke? Soal zan marah. Selesai aje zan bercakap,ketawaku yang ditahan tadi akhirnya meletus jua. Zan masih lagi dengan muka mencukanya.

"Rilekslah sis,aku gurau jelah. Kau ni fizikal je nampak jantan tapi dalam hati tu,fuih lembut betul. Ni hah,mamat hensome tu" kataku sambil menunjukkan majalah remaja kepada zan.

"Mana satu ni?takkan lima-lima ni kau nak jadikan laki kau"soal zan lagi.

"Mulut kau ni,memang bercabang betul yang pakai cap merah tu lah,hensom kan?"

" Oh,yang ni. Namanya yunHo,ketua bands ni. Dia ni memang ramai peminat. Hensomlah katakan"cerita zan dengan selambanya tanpa menghiraukan mulut nadia yang agak ternganga itu.

"What?Kau kenal ke mereka? Mereka ni bands Malaysia ke? Ceritalah sikit pasal mereka kat aku". Rayu nadia lagak seperti kanak-kanak yang mahu chocolate.

"Woi,mangkuk. Sabarlah. Satu-satu,tak lari gunung dikejar,tak lari oppa yunho kau ni" hampir satu jam zan bercerita mengenai bands baru kegemaran nadia ni. Kalau takde yunho, takdenya nadia mahu dengar cerita-cerita mengenai bands ni. Pada masa yang sama meja mereka telah penuh dengan gelas yang di order oleh zan ni.

"Mamat satu lagi"order zan yang ke berapakalinya.

"Oh jadi dia ni anggota bands TVXQ atau nama lain Dong Bang Shin Ki. Namanya U-know yunHo. Umur 23 tahun. Lahir di gwangju,korea. Mempunyai seorang adik perempuan. Pandai menari dan seorang yang tegas"kata nadia dengan lancar sambil memetik jari tanda cuba mengingati apa yang dikatakan oleh zan tadi.

"Ya Allah,geliga betul otak kau bab-bab ni ye. Tapi bila fakta sejarah masa spm dulu lembap betul otak kau,sampai kena hantar tuisyen. Tak pernah dibuat orang."kata zan dengan selambanya.
"Perli nampak. Lembap-lembap pun ‘a’ jugak kan akhirnya. Hei,jomlah balik,nanti mak n ayah aku bisik pulak. Kau lain lah, anak kesayangan keluarga"jawab nadia yang tidak mahu kalah dengan zan.

"Yang tu slow sikit. Jatuhlah standard aku kalau minah-minah kat sini dengar"kata zan sambil memerhati minah-minah kat kedai itu.

"Dahlah aku nak balik,ni duit untuk air laici aku. Yang lain kau minum,kau bayar" nadia terus berlalu dan tidak mempedulikan bebelan zan.

"Kedekut punya minah. Hajah bakhil betul"zan terus menghulurkan RM50 kepada mamat tauke kedai tersebut.

"Baki ane simpan aja,sebagai upah lap meja tu"kata zan dengan lenggok indianya sambil menepuk bahu mamat tauke tu.

Di tempat parking motosikal. nadia resah menunggu zan yang yang tidak keluar dari kedai tersebut. "jangan-jangan minah ni takde duit kot"bisik nadia. Semasa nadia ingin melangkah untuk masuk semula ke kedai itu, tiba-tiba dia terpandang seorang lelaki yang berjalan dengan gentlemannya memasuki pasaraya yang bersebelahan dengan kedai makan yang mereka lepak tadi.

"Aik.macam kenal lah mamat ni, tapi dimana ya"bisik nadia.

"Woi mangkuk,berangan je kerja kau ye"tegur zan kepada nadia yang leka menikmati keindahan ciptaan tuhan sebentar tadi.

"lain kali nak tegur orang beri salam dulu dong,jangan redah aje"jawab nadia sambil memegang dada akibat terkejut dengan sergahan kawan baik yang dikenalinya sejak dari tingkatan satu lagi. Walaupun kebanyakan kaum sejenis mereka tidak menyukai zan tetapi bagi nadia zan akan berubah satu hari nanti. Tidak kira cepat atau lambat.

"Yelah minah senget,Assalamualaikum"kata zan dengan kuatnya. Selesai aje zan memberi salam,satu cubitan hinggap di lengannya. Apalagi kedua-dua sahabat itu ketawa terbahak-bahak hingga tidak menghiraukan pandangan masyarakat sekeliling mereka.

"Nad,kali ni biarlah aku bawa motosikal kau ni,aku dah lama tak merempit ni"

"Whatever"nadia terus menghulurkan kunci motosikal LC kesayangannya kepada zan.

"Ready,let’s go baby" tidak sampai 1km aku menyuruh zan memberhentikan motosikal itu.

"Sis,kalau macam ni kau bawa, sampai esok x sampai. Kata minah rempit,bak kunci tu semula" minah ni lagaknya macam minah rempit tapi bawa moto tak sampai pun 20km sejam. Aku terus memecut laju motosikal itu dan menuju ke rumah zan. Walaupun zan merupakan anak orang kaya tetapi dia tidak suka menunjuk-nunjuk dan bangga diri. Bahkan dia tidak mahu membawa kereta evo10 yang diberi oleh papanya sempena hari jadinya yang ke-22.

"Sis,kita dah sampai ni. Turunlah,aku nak balik pulak ni"kata nadia.

"Peh,cepatnya. Aku rasa kalau kau masuk lumba motosikal ni, boleh kalah Valentino Rossie ni."

"Tulah aku heran sangat ni. Patut nya kau bagi cap kau tu kat aku dan kau pakai tudung aku ni." Selesai aje nadia berkata,dia terus meluncur laju meninggalkan kawasan perumahan mewah itu.

"Mangkuk betul lah minah ni,aku ingat dia nak belanja lah aku makan ke atas pujian tadi. Ni tak kena sembur pulak di dia"

Di rumah nadia.
"Nasib baik mak dan ayah ke rumah mak long.kalau tak dah lama kak kena ceramah free oleh mak" tegur adik nadia yang tiba-tiba muncul dari dapur.

"Diam lah kau. Kau tu budak lagi tak payah nak campur urusan orang-orang tua" kata nadia kepada adik perempunnya,ain. Nadia terus memasuki kamar tidurnya dan bersiap-siap untuk mandi. Selesai aje nadia mandi dan sembahyang maghrib,dia terus membaringkan badannya ke tilam empuk nya itu. Ketika dia cuba ingin melelapkan mata,tiba-tiba dia tersedar sesuatu. Lelaki di pasaraya itu. Wajah lelaki itu seperti dikenalinya. nadia cuba untuk mengingati wajah lelaki itu,dia sama seperti….

"U-know yunHo"teriak nadia kuat.
posted by Penulisan2u @ 10:20 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
61 Comments:
  • At 11/6/09 12:01 PG, Blogger lisa said…

    peminat dbsk la neyh eah??
    hehe....
    =)

     

  • At 11/6/09 12:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hero jaejoong is love...hahah :p

     

  • At 11/6/09 9:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dlu rasanya dah pernah bce cite pasal tvxq ni. dia ltk gmbr tvxq sbgi wtk dia. cme dia tukr nme wtk je. hero jd lee kalau x slp sy. tp x ingat la tjk cite dia. ada sesiape bleh bagitau sy x?

     

  • At 11/6/09 12:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    finding mr.glasses kot..x ingat ler tjuk dye..

     

  • At 11/6/09 8:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    elok2 cket nk cte sal dbsk..rmai fan dye kat Malaysia n tau..dbsk rules!

     

  • At 11/6/09 9:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    t0ol la tu...
    cter finding mr.glasses
    hahaha...
    pe2p0om..
    dbsk mmg besh gler!
    hEr0 N0.1....
    ekekeke..

     

  • At 12/6/09 12:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    junsu!!

     

  • At 12/6/09 12:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ehem2..
    pmiNat ukn0w...
    nga~ ^_~

     

  • At 12/6/09 12:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dbsk x best...hahahah...SS501 best la...huhu..no offense tho guys!

     

  • At 12/6/09 8:25 PG, Blogger aqI€Y zAr!m€ said…

    dksk + ss501 ....due2 xbes..

    baek suju ...huhu

     

  • At 12/6/09 10:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh, tolong la jgn ade laki melayu sme muke ngn yuknow ke segale ahli dbsk.
    tolong arh.
    melayu is not equal to mickey, hero, uknow, max, xiah

    btw, dr amek ss501 or suju, baik le amek big bang

     

  • At 12/6/09 11:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gadooo lah hampa sume....yg pasti pemi8nat kpop aja2 fighting!!!!


    -evalin-

     

  • At 12/6/09 4:24 PTG, Anonymous kai said…

    mmm...sg wannabe lagi best...
    suare mantap...
    lagu pun best...
    jpop pun not bad, esp arashi...
    luv matsujun!!!

     

  • At 13/6/09 12:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yes!!!!!DBSK!!!!hahaha..sy minat jugak diorg nie..minat gler kat jaejoong and junsu..huhu..thanks sape yg buat novel nie...smbung la cpt!!!!hihi...tp kan...jgn citer pasal yunho je..member lain jugak!!!especially jaejoong and junsu!!!!!^^

    -aihara_faz-

     

  • At 13/6/09 12:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe..btoi2 tuh..jgnla dok samakan mna-mna malay guys dgn korean guys okey?? xsesuai g-tuh..!! hoho..i'm cassiopeia!! like u all!! TVXQ(micky yoochun) is NO1!! Suju..not bad..ss501??! haha..lembut semacam jah tngok..~kyaa:P:P (jgn marah ne)
    big bang?? g-dragon go!go! .....hurm..apa lagi yer?? cter ni..xsambungn ker?? should improve ur esei skills..need more..but its nice..TVXQ(xiah+micky+changmin+jaejoong+u-know)!FIGHTING!! lov u all!! ^_^

     

  • At 14/6/09 1:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    TVxq fighting!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 14/6/09 3:24 PTG, Blogger in_wired88 said…

    yeah..tvxq fighting..


    luv jae

     

  • At 15/6/09 12:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wa...dbsk.... sukanya....tharu giler bc cter ni....
    kitorg kat sek punya la dok brbut dyorg esp hero...
    huh x tahan... ss501 x da la best pon... suju,dbsk n bag bang best giler............

     

  • At 15/6/09 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yunho..basha.
    aja2..fighting

     

  • At 15/6/09 5:03 PTG, Blogger sh@r!p0p..aku orang biasa said…

    minat tvxq ke?

    super junior lagi best la

     

  • At 16/6/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahaha.. saheh minat tvxq ni. apa pun aku prefer lelaki paling hensem di asia, hero jaejoong dripada u-know. hehehehe...

     

  • At 19/6/09 12:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe...

    minat sampai de citer lagik...heheee ;-)

     

  • At 19/6/09 10:46 PTG, Blogger Simply Simple said…

    hmm...
    tahulah u all ni pminat diorng smua..
    tapi, x de mknenyer korang nk gaduh kt sni..
    everyone best pe?
    dbsk,suju,big bang, ss501, sg wannabe..
    huhu...
    try dgr 2am or 2pm..
    diorng pn okay gk..huhu...
    cte ni best..smbng la..

     

  • At 20/6/09 1:39 PTG, Anonymous neon_dealova said…

    hehehe....
    tvxq aja-aja fighting!!
    O.o luv yunHo-oppa..

     

  • At 20/6/09 4:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha...
    peminat dbsk kew???
    nie cite betul ke tipu??
    klau betul besh gle la....
    tp buat la suju...
    lagy hensem+cute

     

  • At 25/6/09 12:41 PG, Blogger °šYąňáĐyą° said…

    dbsk mmg besh glep !

     

  • At 25/6/09 7:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    DBSK da Best Laaa...
    Syok gak kalu da mke sme cam dorg...
    huhuhu...

     

  • At 25/6/09 7:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Tul3...Dbsk Da Best, (hero & Xiah)
    Big Bang pown Ok gak...(G Dragon, Top & Tae Yang.)
    i'm da one of their fan's...
    _SYSH89_

     

  • At 28/6/09 5:00 PTG, Anonymous lynn :)) said…

    her0 jaej0ng lurve u l0rh... :))

     

  • At 6/7/09 12:11 PG, Anonymous mrs.shim said…

    changmin belong to me!!!!!!!!!
    hehehe

     

  • At 13/7/09 12:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dbsk sucks!!!! dulu okay skang ntah ..pape...cam gay je

     

  • At 20/7/09 12:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa...dbsk kuu...aja2 fighting!!!!!pakwe2 kuu...

     

  • At 20/7/09 7:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sme cam yan...yan peminat stia dbsk au...

     

  • At 22/7/09 6:32 PTG, Anonymous nursya_kimbum oppa said…

    hello???yunho 2 bkn adewr pewr2 pown..
    jae joong lg ensome...
    ermm..tau x ban suju??
    ft island??big bang??kara?2pm?seungi??wah..sy mmg minat artis korea ney..
    terutama kim ki bum n leeteuk..
    fuh cair beb..
    hikhikhik..SARANGHAE...MMUUUAAAAHHHHHHH...LOVE JAE JOONG!!!!

     

  • At 23/7/09 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    byk plak komen ek, sumenye suka kpop la ni??
    wat bout Jpop?
    NewS, yamapi, Kat-tun...
    i'm really like yamapi act....
    anyone here watching kurosagi or proposal daisakusen??

     

  • At 5/8/09 11:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku pun peminat yunho gakkk..oppaaa hwaitinggg

     

  • At 18/8/09 12:03 PG, Blogger sweetlavender said…

    hye i'm a big fan TVXQ!!!!!!!!
    cassiopeia....
    Hero Jae Joong lagi hensem giler..cantik..cute...
    lagi cantik dr kita tau..
    luv tvxq forever......

     

  • At 20/8/09 11:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    what????
    SS501 lembut semacam je tengok????
    ini boleh menimbulkan kemarahan....
    TVXQ,setakat boleh layan je laa...
    2PM,rasanye lg ok dr TVXQ...
    tp yg pnting SS501 paling BEST drp semua..
    JUNG MIN OPPA!!!
    SARANG HAE YO!!

     

  • At 24/8/09 10:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    peminat dbsk??
    sume aku minat
    big bang, super junior, tvxq(korea)/ tohoshinki(jepun/ dbsk(china), ss501, 2ne1, girls generation, brown-eyed girl, 2pm, sg wannabe
    pokok pangkalnya aku mmg minat kpop

     

  • At 26/8/09 3:22 PTG, Blogger HanaTVXQ said…

    Minat sangat dgn TVXQ!!! kalu tau bila filem Heading to The Ground release, please beritau. u-know jadi hero filem tu.
    TVXQ!!! Aja-aja hwaiting.
    Gamsahamnida to you cause create this story!

     

  • At 31/8/09 7:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntah pe2 ntah korang ni...sume ahli kumpulan tu mcm 'gay' jer aku tgk....lainlah Won Bin ke...hehehe

     

  • At 31/8/09 7:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sepupu akunyer pakwe sebijik mcm Yunho tu,biasa jer aku tgk...tapi mulut dier lain skit r...

    ....mira edora....

     

  • At 3/9/09 8:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pada sesape yg minat sgt kt SS501 ni....tk lama lg diorg dtg Malaysia..tgk ler puas2

     

  • At 3/9/09 10:48 PTG, Anonymous HanaTVXQ said…

    Hello!!! kpd ssiapa yg kata TVXQ tu gay, minta maaf banyak2. Khabarnya, JaeJoong dah berCINTA dengan Jessica ( Girls Generation ). jgn sskali kutuk mereka!!!

    TVXQ, gambatte!!!!!!!!!

     

  • At 4/9/09 12:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    walaupon aku ni die hard fan diorg....
    aku pduli ape klu diorg 2 'gay'...
    bukan aku nk kawin ngn diorg pon...
    juz die hard fan je...
    hehe..

     

  • At 15/10/09 3:12 PTG, Blogger sweet memory@knight said…

    hah!!ss501 nak dtg malaysia...bila??nak tau ni..minat sgt kat dorg!!!wah....suju da lama dtg malaysia..skrg ss501 lak..bila dbsk nak dtg??haha...

     

  • At 20/10/09 1:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaaaa........
    da ade ek yg wat citer ade name tvxq n my uknow oppa.......
    haishh.....
    kene edit ar citer sye nanti....
    jln citer sye lebeyh kurang jerk ngan neyh......
    tapi xpe......
    ade byk lagi citer sye yg lom dianta.....
    tunggu lah......
    pape pown.....
    kpop hwaiting...!!!!!!

     

  • At 30/10/09 11:27 PG, Anonymous Hana Kimi said…

    TVXQ dah mnang dua kali utk Oricon Weekly Chart. slama 24 tahun ni, mana ada artis yg mnang sampai dua kali. mmg best!!!

     

  • At 3/12/09 9:41 PTG, Anonymous Aka said…

    btul tu btul!
    smua psal kpop je..
    jpop lgi best tau!
    KATTUN,Kanjani8,Arashi,HSJ! semuanya best!!
    support jpop!
    ganbatte kudasai!

     

  • At 9/12/09 12:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow iluv xiah junsu..hahhaha
    euteuk suju..hyunjoong ss501..
    gd big bang..minho shinee and suju-T..LUV KPOP!!~~<3<3

     

  • At 20/12/09 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaaaaaaaaaaaa!!!
    best r...
    luv yunho!!!!

     

  • At 9/1/10 5:14 PTG, Anonymous purple girl-sunny said…

    Aneyaseyo sunny hammida...
    Hak3.....
    semua org komen pasal artis korea
    ss501 lagi best.....
    korang tengok we got married tak

     

  • At 28/3/10 3:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    fly to the sky la best..huhu.. suju pling best!!!!

     

  • At 6/6/10 7:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha...lawak...anyway,congrats on the idea...

     

  • At 11/7/10 1:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sal tvxq pon dah leh jadi cite dh skunk nie..hahaha
    btw, ak prefer Suju..huhu
    they r da best..!!
    saranghae SUPER JUNIOR..!!! <3

     

  • At 12/11/10 1:53 PG, Anonymous Cheun-nai said…

    waaaaoooo... so many komen2... haha.. me tooo.. i like all Kpop, Jpop.. semualah... but i MOST like SUPER JUNIOR!!!!!!! KIM KIBUM!!! haha saranghae na oppa!!!! hihi.. but kita pun minat jugak YUNHO, hensem aper, tapi Kim Kibum is de most!!! hahaha...

     

  • At 5/12/10 12:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..dbsk mmng best!
    ss501,suju, n yg seangktan dgnnya..
    tp Hero ttap di hatiku...

     

  • At 20/12/10 8:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hey3....new reader here^^
    yunho bias gk nie..hohoho...
    ap2 pown pd p/nlis fighting~!!

    6002AshUno

     

  • At 6/3/11 12:00 PTG, Anonymous naimah_kamal said…

    WAHHHHHHHHH.. SAYA SUKE DBSK JUGAK..!! hahha.. tp sye suke changmin.. pape pon.. cite ni best.. :)

     

  • At 17/4/11 12:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haaaa! ade cter dbsk gak! yeah baby..rock it..!dbsk rules orite..?btw artis kpop laen pon bez gak..juz kalo tgk dari keadaan skg, bukak aje channel one, mesti ade 3 artis suju...lame2 rase muak...no offense..even my fren y minat suju pon mula rase xsuke..cian kat artis laen..sorry to say la pade suju fans..peace no war.. juz gtw my opinion..ok.. ><

    dbsk rules forever..
    p/s : beast pon mule femes without publisiti murahan.. :P

     

  • At 13/1/12 10:02 PTG, Anonymous AIDAMAX.. said…

    ERM.... SUME ASYIK PUJI YUNHO N JAE JOONG JE.... X PERASAN KE,MAKNAE DORANG TU LAGI CUTE... HEM... MAX MEMANG CUTE.. SHIM CHANG MIN,,, SARANGHAE...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group